Finsko – Rusko 3:4 (kon.) | Kanada – Švédsko 7:3 (kon.)
konec
Finsko
3:4 (2:1, 1:0, 0:3)
Rusko
sk Sobota 15.08.2015, 15:00 • Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava • Hlinka Gretzky Cup • O 3.–4. místo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas sa skončil, bronz na tohtoročnom Ivan Hlinka Memorial Cupe získava ruský tím!
     
    59:47
    Rusi dostali puk von z pásma a nahodili ho na prázdnu bránku, ale trafili iba jej konštrukciu.
     
    59:16
    Rusi sa potrebujú upokojiť a ich tréner si vyžiadal oddychový čas. Po ňom bude nasledovať vhadzovanie pred bránkou Suchačeva.
     
    58:40
    Vhadzovať sa bude pred ruskou bránkou a fínsky gólman Isokangas je na striedačke!
     
    57:53
    Fínsky tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    55:31
    Fíni sa presunuli pred brankára súpera a takmer sa im podarilo vyrovnať! Z bezprostrednej vzdialenosti sa tam puk do siete pokúšal dostať Tolvanen, ale poslal ho iba do hrude gólmana.
    52:37. Artur KAJUMOV - 3:4
     
    52:37
    Rusko dalo gól!

    Rusko predvádza perfektný obrat a razom je vo vedení! Postaral sa o to ARTUR KAJUMOV, ktorý unikol obrane a v zakončení sa nemýlil. Asistencia: Nikita Popugajev.
    50:48. Nikita POPUGAJEV - 3:3
     
    50:48
    Rusko dalo gól!

    Rusi opäť využívajú presilovku a je vyrovnané! NIKITA POPUGAJEV ostal pred bránkou nepokrytý, inkasoval dobrú prihrávku a tú iba umiestnil pod hornú žrď. Asistencia: German Rubtcov.
     
    49:36
    Fínsko sa bude brániť! Na dve minúty za podrazenie smeruje na trestnú lavicu Sami Moilanen.
     
    42:42
    Mohlo byť vyrovnané! Vo veľmi dobrej pozícii bol German Rubtcov, ktorý sa zo strany vyrútil na brankára úplne sám, ale napokon mu to úspech neprinieslo a puk poslal iba do hrude brankára.
    40:27. Nikita POPUGAJEV - 3:2
     
    40:27
    Rusko dalo gól!

    Rusi začínajú bleskovo a využívajú presilovku! Tvrdou strelou sa o to postaral NIKITA POPUGAJEV. Asistencie: Artr Kajumov a German Rubtcov.
     
    39:37
    Fínsko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Emil Oksanen.
     
    37:41
    Rusko mohlo už niekoľkýkrát znížiť náskok súpera! Priamo pred brankára sa teraz dostal Popugajev, ktorý ale z dobrej pozície napálil iba vyrážačku gólmana fínskeho celku.
     
    35:47
    Rusi v ďalšej skvelej príležitosti na skórovanie! Z ľavej strany poslal výbornú prihrávku Rubtcov, ktorý hľadal svojho spoluhráča Kajumova, no ten puk z jazdy napálil len do betónov gólmana Isokangasa.
     
    33:51
    Rusi sa dostávali do prečíslenia dvoch proti jednému, ale nedokázali ho využiť! Z ľavej strany cez obrancu prihrával Geraskin, ale jeho pokus bol príliš dlhý a druhý ruský korčuliar puk nestihol zachytiť.
     
    32:40
    Na ľadovej ploche teraz sledujeme viacero dobrých, ale nevyužitých šancí. Rusi rýchlo preniesli puk na opačnú polovicu, kde z pravej strany spred bránkoviska prudkú strelu tečoval Popugajev, ale iba tesne vedľa bránky.
    31:56.
     
    31:56
    Na opačnej polovici ľadovej plochy sa do útoku dostali aj Fíni a nastrelili konštrukciu bránky! Autorom prudkej rany bol Somppi, ale skóre sa po nej nezmenilo.
     
    30:33
    Rusko hrá teraz veľmi dobre a skutočne sa pokúša dostať späť do hry! Z ľavej strany poslal krížnu prihrávku od mantinelu Rubtcov a jeho pokus sa snažil tečovať Popugajev, ale Rusi napokon puk poslali iba tesne vedľa fínskej svätyne.
     
    29:38
    Rusi mohli znížiť náskok súpera! Pred bránku sa dostal Ševčenko, ktorý chcel zakončovať, ale napokon bol telom odstavený a skončil na zemi.
     
    27:40
    Na opačnej polovici ľadovej plochy sa do zakončenia dostali fínski hokejisti a nastrelili hornú žrď! Fíni majú na ľade jasnú prevahu a vyzerá to, že smerujú k zisku bronzu.
    23:07. Joona KOPPANEN - 3:1
     
    23:07
    Fínsko dalo gól!

    Hokejisti Suomi teraz svojho súpera dokonale zaskočili, keď sa po rýchlej hre dostal do zakončenia JOONA KOPPANEN a puk skončil až za novým mužom v ruskej bránke. Asistencia: Henri Jokiharju.
     
    21:47
    Rusi mohli vyrovnať! Z pravej strany sa do zakončenia dostal Ševčenko, no jeho rana obtrela iba konštrukciu bránky z vonkajšej strany.
     
    20:01
    Zmena v bránke Ruska! Namiesto Kaljajeva sa medzi tri žrde postaví Suchačev.
     
    16:52
    Rusko sa bude brániť! Tím zbornej inkasuje dvojminútový trest pre hráčsku lavičku za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
    16:02. Juuso VÄLIMÄKI - 2:1
     
    16:02
    Fínsko dalo gól!

    Fíni sa dve sekundy po konci vlastnej presilovky ujímajú vedenia! Stalo sa tak po prudkej rane z hranice pravého kruhu, autorom ktorej bol JUUSO VÄLIMÄKI. Asistencia: Janne Koukkanen.
     
    14:13
    Fíni začali veľmi aktívne a mohli sa ujať vedenia! Z ľavej strany z uhla zakončoval Räsänen, ale jeho pokus zastavila iba konštrukcia bránky.
     
    14:00
    Rusko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Nikita Gromov.
    11:16. Juha JÄÄSKÄ - 1:1
     
    11:16
    Fínsko dalo gól!

    Fíni vyrovnávajú proti plnému počtu hráčov súpera a zápas sa môže začať v podstate od začiatku. Moilanen odviedol kusisko práce a dobre prečítal hru, keď puk z kruhu poslal priamo pred odkrytú žrď, kde sa už JUHA JÄÄSKÄ nemohol mýliť. Asistencia: Sami Moilanen.
     
    09:29
    Teraz ale musíme uznať, že Tuulola pri svojom druhom pokuse totálne vyhorel! Hráč bol osamotený pred brankárom, opäť dostal puk na teč, ale napokon ho zrazil iba mimo priestoru troch žrdí.
     
    08:35
    Rusko sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za nedovolené bránenie v hre Georgij Ivanov.
    02:34. Vjačeslav ŠEVČENKO - 0:1
     
    02:34
    Rusko dalo gól!

    Rusi sa napokon usadili v pásme a po veľmi nenápadnej situácii sa ujímajú vedenia! Postaral sa o to VJAČESLAV ŠEVČENKO, ktorý ostal pred bránkou úplne nepokrytý a po presnej bekhendovej prihrávke od Verijajeva nemal problém zakončiť. Asistencie: Danil Verijajev, Demitrij Alexejev.
     
    00:54
    Fínsko sa hneď v úvode bude brániť, pretože hráčska lavička inkasuje dvojminútový trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 12. Jääskä (Moilanen), 17. Välimäki (Koukkanen), 24. Koppanen (Jokiharju) – 3. Ševčenko (Verijajev, Alexejev), 41. Popugajev (Kajumov, Rubtcov), 51. Popugajev (Rubtcov), 53. Kajumov (Popugajev)


    Finsko: Isokangas (Halonen) – Jokiharju, Välimäki (C), Salo (A), Niemeläinen, Reunanen, Kotkansalo, Pylkkänen, Toivola – Oksanen, Mäkinen (A), Kuokkanen – Tuulola, Somppi, Vesalainen – Koivula, Räsänen, Tolvanen – Moilanen, Koppanen, Jääskä
    Rusko: Kaljajev (Suchačev) – Alexejev, Jakovenko, Ryženkov, Makejev (C), Afanasev, Gromov, Achmetgalijev, Švyrjev – Bajn, Rubtcov, Verba – Popugajev, Ivanov, Kajumov – Verijajev, Ševčenko, Ivanjuženkov – Avramjenko, Meščerjakov, Geraski

    Rozhodčí: Baluška, D. Konc – Šefčík, Výleta
    bahis siteleri