Magnitogorsk – Barys 3:2 (1:0 po s.n.) | Ufa – Omsk 2:3 (kon.) | Jaroslavl – Soči 3:0 (kon.)
Záhřeb – Riga 2:1 (po pr.)
po s.n. (1:0)
Metallurg Magnitogorsk
3:2 (0:2, 2:0, 0:0 - 0:0)
Barys Nur-Sultan
Čtvrtek 03.09.2015, 16:00 • Metallurg Ice Arena, Magnitogorsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    65:00. Denis ZARIPOV - 3:2
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Metallurg Magnitogorsk.
    Autorem vítězné branky je DENIS ZARIPOV.
     
    64:51
    Neuvěřitelné! Dělovka od modré čáry se od zadního mantinelu odrazila k Antipinovi, ale ten kotouč jen promáchl a neposlal ho do prázdné brány! Na druhé straně bekhendem neuspěl Boyd. Velké šance na obou stranách!
     
    60:49
    Barys mohl rozhodnout! Talgat Žajlauov si najel před bránu, lehce tečoval přihrávku od mantinelu, ale Košečkin fantasticky zareagoval a betonem zastavil kotouč!
     
    58:44
    Brandon Bochenski obdržel přihrávku přes brankoviště, ale Košečkin se fantasticky přesunul a zachránil domácí od pohromy.
     
    56:04
    Wolskiho nahození před Lacem tečoval Tomáš Filippi, ale kotouč se prošoural jen těsně vedle svatyně hostujícího gólmana.
     
    50:34
    Domácí trenér si vybírá oddechový čas.
     
    50:34
    Zaripov obdržel přihrávku od modré čáry, následně domácí útočník našel Tomáše Filippiho, ale Laco se opět stačil přesunout a nakonec našel kotouč mezi svými betony.
     
    49:50
    Tomáš Filippi byl faulován ve velké šanci a Roman Savčenko (AST) jde na trestnou lavici.
     
    47:07
    Je tady další přesilová hra ve prospěch Magnitky. Dvě trestné minuty obdržel Brandon Bochenski (AST), který svému sokovi přidržel hokejku.
     
    43:06
    Konstantin Puškarjov se zjevil za zády obránců Magnitky a postupoval sám na Košečkina. Ten si povyjel a výborným zákrokem zlikvidoval obrovskou šanci hostujícího útočníka.
     
    40:59
    Mozjekin obdržel přihrávku, z brankoviště se zadovkou pokusil zasunout kotouč za Lacův beton, ale ten byl na ledě jako přikovaný!
     
    40:13
    Hned na úvod třetí třetiny je tady přesilovka pro domácí. Na lavici hanby odjíždí Brandon Bochenski (AST), který se provinil podražením.
    39:53. Sergej MOZJAKIN - 2:2
     
    39:53
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Tak na začátku třetí třetiny si Magnitka přesilovku nezahraje, neboť ji ještě nyní bleskově využívá. Hned po buly se dostal kotouč na modrou čáru ke Chrisu Lee, který vybídl k ráně bodového rekordmana KHL, SERGEJE MOZJAKINA, a ten dělovkou Lacovi nedal šanci. Asistence: Chris Lee, Jan Kovář
     
    39:48
    Stejně jako v první třetině tak i nyní si domácí v samém závěru a zřejmě i na začátku další periody zahrají přesilovku. Za faul kolenem je potrestán Talgat Žajlauov (AST).
     
    37:01
    Jenže místo brzkého návratu k pěti hráčům na ledě přichází další přestupek domácích. Jsou z toho dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě a další zkrácená přesilovka pěti ku třem.
     
    36:42
    Hostující obránci se špatně domluvili, ztratili kotouč na útočné modré a domácí se tak dostali k rychlému útoku. Tomáš Filippi svižnou ranou těsně minul.
     
    35:24
    Brandon Bochenski byl zasažen vysokou holí a jsou z toho dvě trestné minuty pro Sergeje Těreščenka (MET). Krátká přesilovka 5 na 3 ve prospěch Barysu Astana.
     
    33:45
    Nedovoleným bráněním se provinil Jan Kovář (MET) a Barys si zahraje druhou přesilovku utkání.
     
    33:25
    První pětka Barysu zatápí domácím! Dawes ani Bochenski však své šance nevyužili.
     
    31:13
    Opět se ke kotouči dostal polský útočník. Ten tentokrát nezakončoval, ale přihrávkou našel najíždějícího spoluhráče, který rychlou střelou protáhl Laca.
     
    26:20
    Zničehonic se před Košečkinem zjevil Krasnoslobodcev, který dostal parádní přihrávku od mantinelu, ale z brankoviště domácího strážce svatyně nepřekonal.
     
    25:16
    Další nebezpečný kotouč hasí Laco. Slovenský brankář nyní včas zareagoval na teč jednoho z domácích a vytlačil puk mimo tři tyče.
     
    24:45
    Velký závar na brankovišti hostujícího celku! Ani jeden ze tří hráčů Magnitky však neprotlačil kotouč za skvělého Laca!
     
    22:23
    Hned dva hráči domácího celku nyní natahovali hokejku před odkrytou bránou Jána Laca, ale ani jednomu se nepodařilo trefit kotouč.
    21:16. Jevgenij BIRJUKOV - 1:2
     
    21:16
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Barys Astana už sice hraje v plném počtu, ale Magnitka i přesto snižuje! Oskar Osala zavezl kotouč do útočného pásma, objel bránu, bekhendem poslal puk na hůl JEVGENIJE BIRJUKOVA a ten tvrdou ranou propálil slovenského brankáře ve svatyni hostujícího celku. Asistence: Oskar Osala, Viktor Antipin
     
    19:10
    Alexej Litviněnko (AST) vyloučen za podražení. Domácím se naskýtá šance na snížení.
     
    19:02
    Chris Lee si z pozice obránce sjel až před bránu, našel skvělou přihrávkou Oskara Osalu, ale ten přes Krasnoslobodceva nedokázal poslat kotouč do odkryté brány!
    17:44. Nigel DAWES - 0:2
     
    17:44
    Astana právě vstřelila branku!
    Šokující okamžik pro domácí celek! Hlavní rozhodčí nejprve zřejmě pustil faul na Batyršina a následně Bochenski vjel do útočného pásma, přenechal kotouč Dustinu Boydovi a ten vrátil gólovou přihrávku NIGELU DAWESOVI, který lehce překonal přesunujícího se Košečkina. Asistence: Dustin Boyd, Brandon Bochenski
     
    15:19
    Velká šance domácích! Trio Birjukov-Kovář-Mozjakin pospíchalo na dva obránce Barysu, Birjukov přenechal kotouč českému útočníkovi, který ještě hledal Mozjakinovu hokejku, ale vše si nakonec pohlídal Ján Laco.
     
    14:44
    Nakonec si Košečkin připsal dva zákroky. Především ten první po střele z mezikruží byl velmi těžký a zachránil Magnitku před dvougólovým mankem.
     
    12:43
    Jevgenij Birjukov (MET) zatáhl za záchranou brzdu, zastavil přečíslení Astany a za podražení putuje na trestnou lavici.
     
    12:05
    Brandon Bochenski vystřelil tak šikovně, že se kotouč od mantinelu odrazil zpátky před rozhozeného Košečkina, ale z dorážky již gól nepadl. Na druhé straně mohl jít sám na Laca Mozjakin, avšak k domácímu kapitánovi se včas stáhl jeden z obránců Astany.
    08:08. Dustin BOYD - 0:1
     
    08:08
    Astana právě vstřelila branku!
    Domácí se dopustili další velké chyby a tentokrát jsou potrestáni! Hráči Barysu se ujali volného kotouče, Nigel Dawes naservíroval skvělou přihrávku na hokejku DUSTINA BOYDA a ten již puk usměrnil do odkryté brány. Košečkin se natahoval jak mohl, ale ani tak nestačil zasáhnout. Asistence: Nigel Dawes, Brandon Bochenski
     
    00:23
    Obrovská šance hned na začátku utkání! Jan Kovář našel parádní přihrávkou rozjetého Wolskiho, který si z levé strany sjel k Lacovi, ale tomu nakonec jen vyprášil lapačku!

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 22. Birjukov (Osala, Antipin), 40. Mozjakin (Lee, Kovář), rozh. náj. Zaripov – 9. Boyd (Dawes, Bochenski), 18. Dawes (Boyd, Bochenski)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Starčenko (AST)
    1:0   Zaripov (MET)
    2. série:
    1:0   St. Pierre (AST)
    1:0   Wolski (MET)
    3. série:
    1:0   Boyd (AST)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Samsonov) – Antipin, Birjukov, Lee (A), Chabarov, Batyršin, Těreščenko, Medvěděv, Bereglazov – Wolski, Kovář, Mozjakin (C) – Zaripov, Zacharov, Kosov – Timkin, Železkov, Osala – Platonov (A), Filippi, Potěchin
    Barys Nur-Sultan: Laco (Poluektov) – Dallman, Lundin, Ellerby, Semjonov (A), Savčenko, Litviněnko, Trjasunov, Ryspajev – Dawes, Boyd, Bochenski (C) – Starčenko, Kajgorodov, Krasnoslobodcev – Žajlauov (A), St. Pierre, Rymarev – Grenc, Puškarjov, Romanov

    Rozhodčí: Alexej Anisimov, Antti Boman – Hleb Lazarev, Roman Šichanov
    bahis siteleri