Chabarovsk – Kazaň 1:0 (2:1 po s.n.) | Vladivostok – Toljatti 1:0 (kon.) | Novokuzněck – Jaroslavl 1:4 (kon.)
Novosibirsk – Soči 3:2 (2:1 po s.n.) | Jekatěrinburg – Minsk 1:4 (kon.) | Chanty-Mansijsk – N.Novgorod 3:2 (kon.)
CSKA Moskva – Omsk 2:0 (kon.) | Čerepovec – Barys 5:4 (po pr.) | Petrohrad – Riga 1:4 (kon.)
konec
CSKA Moskva
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Avangard Omsk
Úterý 29.09.2015, 18:30 • CSKA Universal Sports Hall • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! CSKA Moskva dnes podal velmi sebevědomí výkon, a zkazil tak premiéru Martinu Eratovi v dresu Avangardu Omsk! Armádní klub vyhrál 2:0 !

    První třetina bohužel příliš šancí nenabídla.Za zmínku stojí snad jen šance Černikova, kterého našel Martina Erat, Sorokin byl však připraven. Oba týmy hrály přesilovou hru, nicméně prosadit se nedokázaly!

    Ve druhé třetině jsem již sledovali lepší podívanou! Do druhé třetiny vstoupilo lépe CSKA, nicméně první velkou šanci měl Omsk. Ilja Zubov si vyjel před branku, a pokoušel se překonat Sorokina. Trefil však pouze jeho masku! CSKA mělo celkem tři přesilovky, až na třetí pokus však bylo úspěšné! Po velké chybě Kuljaše se dostal k puku Kugryšev, který našel lépe postaveného Jana Muršaka. Branka slovinského útočníka byla ve druhé třetině také jediná!

    Avangard byl ve třetí třetině aktivní, nicméně v 52. minutě se prosadilo CSKA. Ivan Telegin se dostal mezi kruhy k dorážce, a poslal armádní klub do dvoubrankového vedení! V závěru se čekal tlak hostujícího celku, který nepřišel, CSKA si závěr utkání zkušeně pohlídalo.

    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA
    Dominik Furch (OMS) – dvě obdržené branky, úspěšnosti zásahů 92%, 23 zákroků
    Michal Kempný (OMS) – 0+0, 1 střela, TOI – 16:04
    Martin Erat (OMS) – 0+0, 1 střela, TOI – 15:12
    Vladimír Sobotka (OMS) – 0+0, žádná střela, TOI – 17:58

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (20:40:23)
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    První formace CSKA se dokázala udržet v útočném pásmu, a šetří cenné vteřinky!
     
    59:07
    Avangard necelou minutu před koncem má kotouč ve své moci za brankou, nicméně se mu opět nedaří rozehrát, a myslím, že je o vítězi již rozhodnuto.
     
    58:31
    Do zajímavé příležitosti se dostal domácí Ivan Telegin, který přebruslil Denise Kuljaše a ze strany najel před Furcha. Český brankář však pomalé zakončení vyrazil!
     
    57:59
    CSKA vyhrálo vhazování ve středním pásmu, k puku se dostal Denis Denisov, který přejel červenou čáru a nahodil kotouč za branku Furcha.
     
    57:39
    Tvrdou ránu od modré vyslal Michal Kepný! Sorokin toho příliš neviděl, nicméně dokázal kotouč vyrazit. K dorážce se následně Martin Erat nedokázal dostat!
     
    57:06
    V držení puku je Omsk v závěru třetiny jednoznačně lepší, nicméně obrana moskevského celku si počíná v závěru velmi jistě.
     
    56:39
    Geoff Platt vypálil kotouč pouze do středního pásma, což CSKA v této situaci bohatě stačí!
     
    56:06
    Avangardu se zatím nedaří usadit v útočném pásmu, tudíž zatím branku Sorokina nedokázal ohrozit. Do konce přitom zbývá už jen necelé čtyři minuty.
     
    55:13
    Obránce Pavel Valentěnko rozehrával z vlastní třetiny. Na levé straně našel najetého Ilju Zubova, jehož rána však skončila mimo!
     
    54:35
    Ani armádní klub tentokrát nedokázal konstruktivně rozehrát, a do zakončení se mohl dostat Sergej Širokov. Ruský útočník byl však zablokován na pravé straně.
     
    53:41
    O odvážný průnik do útočného pásma se pokoušel Alexander Černikov, který se do zakončení nedostal, nicméně CSKA následně poslalo kotouč na zakázané uvolnění.
     
    52:56
    Avangardu se ani tentokrát rozehrávka nepovedla, což v dnešním zápase není žádná novinka. CSKA tak má dostatek prostoru pro rozehrávku ve vlastním pásmu.
     
    52:26
    Avangard kombinuje ve vlastním pásmu, nicméně měl by postupovat rychle, neboť ztrácí sedm minut před koncem dvě branky!
    Ivan TELEGIN - 2:0
     
    51:31
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Hodně důležitá branka pro domácí celek přichází devět minut před koncem dnešního utkání! Na začátku gólové akce byl IVAN TELEGIN, který našel v mezikruží zcela volného Maxima Mamina, jehož ránu však vyrazil Furch pouze před sebe. K dorážce se dostal právě Telegin, který již českému brankáři nedal šanci! Asistence: Maxim Mamin
     
    50:52
    V rozehrávce Avangardu tentokrát chyboval Ivan Lekomcev, který málem vyslal do úniku Jana Muršaka. Slovinský útočník si však nedokázal kotouč zpracovat.
     
    50:02
    Následně se do zakončení dostal i Maxim Mamin, který se prodral do útočného pásma přes pravou stranu. Furch však opět připravený!

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 30. Platt (Muršak, Kurgyšev), 52. Telegin (Mamin)


    CSKA Moskva: Sorokin (Fasth) – Denisov (C), Zajcev (A), Kiselevič, Ožiganov, Bondarev, Sergijenko, Panin, Ljubimov – Radulov (A), Hjalmarsson, Stoljarov – Platt, Mursak, Mamin – Telegin, Andronov, Kugryšev – Kvartalnov, Makarov, Svetlakov
    Avangard Omsk: Furch (Šilin) – Ahnelov, Kuljaš (C), Alexandrov, Kempný, Valentěnko, Lekomcev, Vasiljev – Sobotka, Širokov, Perežogin (A) – Popov (A), Paršin, Zubov – Černikov, Gluchov, Erat – Lauta, Michejev, Fisčenko
    bahis siteleri