Chabarovsk – Kazaň 1:0 (2:1 po s.n.) | Vladivostok – Toljatti 1:0 (kon.) | Novokuzněck – Jaroslavl 1:4 (kon.)
Novosibirsk – Soči 3:2 (2:1 po s.n.) | Jekatěrinburg – Minsk 1:4 (kon.) | Chanty-Mansijsk – N.Novgorod 3:2 (kon.)
CSKA Moskva – Omsk 2:0 (kon.) | Čerepovec – Barys 5:4 (po pr.) | Petrohrad – Riga 1:4 (kon.)
konec
CSKA Moskva
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Avangard Omsk
Úterý 29.09.2015, 18:30 • CSKA Universal Sports Hall • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    AVANGARD OMSK
    Vedoucímu týmu Východní konference se začátek sezóny velmi povedl. Svěřenci Jevgenije Kornouchova však v poslední době nezažívají povedené období. Nejprve prohráli na ledě Jurgy Chanty-Mansijsk 0:3. V dalším zápase však dokázali uspět na ledě kazašské Astany 4:1. Výborný výkon podal především Dominik Furch. Následovala odveta, kteráí se již odehrála na ledě Avangardu. Ještě v polovině bylo utkání nerozhodné 2:2, následně však vstřelili hosté dvě branky, a svému soupeři vrátili porážku z domácího ledu! Dnes se můžeme těšit také na Dominika Furcha a Michala Kempného. Start Vladimíra Sobotky je velmi nejistý, neboť elitní český útočník je stále na listině zraněných hráčů.
     
    CSKA MOSKVA
    Armádní klub podává v posledních zápasech hodně nevyrovnané výkony. I tak se však nachází na první příčce Západní konference, de facto i celé KHL, neboť Omsk má "pouze" 28 bodů. CSKA nejdříve prohrálo na lědě vicemistra z Kazaně 3:6. Následovalo však tříbodové vítězství v zápase s Togliatti 4:2. Ve velkém šlágru se klub z hlavního města střetl doma s SKA Petrohrad. Úřadující mistr KHL však po dvou třetinách vedl dvoubrankovým rozdílem. Za domácí snížil Raduloval, víc však armádní klub nestihl. V posledním zápase však svěřenci Dmitrije Kvartalnova podali výborný výkon, když v domácím zápase porazili finský Jokerit 5:2, a dostali se do čela Západní konference! Dnes čeká CSKA třetí zápas s těžkým soupeřem v řadě!
     
    Příjemné úterní podvečer všem hokejovým fanouškům a fanynkám! Kontinentální hokejová liga má dnes na programu celkem devět zápasů. My se společně zaměříme na zajímavé střetnutí CSKA Moskva proti Avangardu Omsk. Úvodní vhazování je naplánováno v CSKA Universal Sports Hall v 18:30, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: Sorokin (Fasth) – Denisov (C), Zajcev (A), Kiselevič, Ožiganov, Bondarev, Sergijenko, Panin, Ljubimov – Radulov (A), Hjalmarsson, Stoljarov – Platt, Mursak, Mamin – Telegin, Andronov, Kugryšev – Kvartalnov, Makarov, Svetlakov

    Avangard Omsk: Furch (Šilin) – Ahnelov, Kuljaš (C), Alexandrov, Kempný, Valentěnko, Lekomcev, Vasiljev – Sobotka, Širokov, Perežogin (A) – Popov (A), Paršin, Zubov, Černikov, Gluchov, Erat – Lauta, Michejev, Fisčenko.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Úvod utkání vyšel lépe hostujícímu celku, který se pokoušel usadit v útočném pásmu, neúspěšně. Dopředu míří CSKA.
     
    00:54
    O první střelecký pokus dnešního utkání se postaral hostující Denis Patšin, který vypálil z hranice pravého kruhu. Sorokin byl však na svém místě.
     
    01:19
    Do další šance se dostal hostující Černikov, který dostal přihrávku před branku od Martina Erata. Jeho střelu však vyrazil opět Sorokin.
     
    01:59
    Úvod zápasu nabízí velmi rychlé tempo. Aktivnější jsou zatím hosté, kteří se snaží usadit v útočném pásmu.
     
    02:37
    Hostující trenér poslal na led první formaci v čele s Radulovem, která se pokoušela projít do útočného pásma, nicméně obrana Omsku byla pozorná.
     
    03:11
    Armádnímu klubu se zatím vůbec nedaří rozehrávka. Denis Denisov se pokoušel najít na útočné modré Mamina, nicméně přihrávka byla nepřesná. Zakázané uvolnění!
     
    03:50
    Michal Kempný se přihrávkou o mantinel pokoušel vybídnout k úniku Ilju Zubova. U ruského útočníka byl však velmi rychle obránce, který mu zamezil další postup.
     
    04:16
    První výměnu názorů má za sebou hostující Sergej Širokov, který si za brankou popovídal s domácím Paninem. Rozhodčí však rychle zasáhl!
     
    04:16
    Na trestnou lavici navíc odchází Vladimír Sobotka, který u mantinelu tvrdě dohrál domácího hráče. Následuje tak první přesilová hra pro domácí celek!
     
    04:57
    Domácí se po sympatické kombinaci ve středním pásmu dokázali dostat do útočného pásma, a kombinují.
     
    05:19
    První přesilovoková formace CSKA se však do zakončení vůbec nedostala. Po souboji Černikova s Hjalmarssonem se kotouč odrazil do vzduchu, a Michal Kepný ho poslal do ochranné sítě.
     
    05:38
    Teď to zkoušel od modré čáry obránce Nikita Zajcev, jehož ránu však zablokoval obrana Omsku, a Dominik Furch tak na svůj první zákrok stále čeká!
     
    06:16
    Těsně po návratu Vladimíra Sobotky vystřelil od modré obránce Denisov, jehož ránu tečoval Radulov, a na brankovišti dorážel Hjalmarsson. Dominik Furch však dokázal kotouč schovat po svou lapačku.
     
    06:59
    Avangard se dokázal dostat ze sevření domácího celku, a vyrazil do útoku. Mezi kruhy dostal přihrávku Vladimír Sobotka, jehož střelu však srazila domácí obrana.
     
    07:31
    Omsk se opět dostal do přečíslení, které táhl Popov, který následně našel Paršina. Ruský útočník se pokoušel najít před brankou zcela volného Zubova, nicméně přihrávka neprošla.
     
    08:11
    Na modré čáře ještě dokázal udržet kotouč domácí Denis Denisov, nicméně rychle k němu přistoupili dva protihráči, kteří ho o puk obrali.
     
    08:42
    První formace CSKA se dokázala dostat do útočného pásma, a z pravé strany posílal nahození Stoljarov, kotouč tečoval Raduloval, avšak poslal kotouč mimo branku.
     
    09:39
    Odvážný průnik před branku provedl domácí Andrej Andronov, kterému se však nepodařilo zakončit. Kotouč následně zůstal na brankovišti Omsku, nicméně obránce Kuljaš ho odpálil pryč.
     
    10:16
    Tentokrát Michal Kempný raději zavezl kotouč za branku Dominika Furcha, a čeká na dostřídání svých spoluhráčů.
     
    11:03
    Velké starosti si teď přidělal obránce Valery Vasiljev, kterému se nepodařilo rozehrávka, a byl napadán dvojicí protihráčů. Ruský obránce však situaci zvládl.
     
    11:43
    Domácímu celku se nepovedla rozehrávka, neboť byl Denisov včas napadán. I proto domácí kapitán pouze nahodil kotouč do pásma.
     
    12:46
    Jan Muršak se dostal do pásma po levé straně, a zkoušel překvapit Furcha. Jeho střela zápěstím však skončila mimo!
     
    13:29
    Na druhé straně se pokoušel ohrozit branku domácího celku Denis Paršin, kterému najížděl Popov. Předávka však nebyla přesná!
     
    13:54
    O další rozruch před brankou Sorokina se postaral domácí Černikov, který se protáhl kolem Ožiganova, a dostal se do zakončení. Střela však mířila mimo!
     
    14:09
    Po dobrých pěti minutách hlavní rozhodčí přerušil hru, a na řadě je druhá komerční pauza první třetiny!
     
    14:28
    Michal Kepný dokázal odzbrojit Radulova, a dopředu zamířil Valentěnko. Jeho přihrávka našla na modré Ilju Michejeva, jehož prudkou ránu vyrazil Sorokin.
     
    14:48
    První přesilovou hru si zahraje i Omsk! Za krosček si jde sednou na trestnou lavici domácí Igor Makarov!
     
    15:30
    Sympatická kombinaci mezi Ahnelovem, Paršinem, a Perežoginem nevyšla, neboť poslední jmenovaný skákavou přihrávku nezpracoval. CSKA vyhazuje!
     
    15:57
    Avangard se dokázal velmi rychle vrátit do pásma, nicméně hra je přerušena, neboť po souboji Andronova s Ahnelovem skončil kotouč v hledišti.
     
    16:19
    V oslabení vyrazil na "výlet" domácí Jan Muršak, který se sice do zakončení nedostal, nicméně ušetřil cenné vteřiny!
     
    16:48
    Avangardu se první přesilová hra dnešního zápasu vůbec nevydařila. Vyloučený Igor Makarov je již zpět na ledě, a oba týmy pokračují v plném počtu!
     
    17:19
    Z rohu kluziště vyhodil kotouč obránce Vasiljev, puk tečoval Michejev. Kotouč následně doklouzal na zakázané uvolnění. Následuje vhazování po pravici Dominika Furcha!
     
    17:58
    Prudkou rozehrávku Michala Kempného tečoval na modré čáře Alexander Černikov, tudíž se zakázané uvolnění nepíská, nicméně u puku je CSKA!
     
    18:29
    Od modré čáry to zkoušel domácí Simon Hjalmarsson, nicméně jeho pokus k českému brankáři neprošel!
     
    19:06
    Armádní klub se sympatickou kombinací dostal do útočného pásma, a od modré vystřelil Muršak. Jeho nahození však zablokoval první bránící hráč.
     
    19:41
    V závěru první třetiny je hra přerušena. Alexander Perežogin vyhazoval kotouč z obranné třetiny, ten však tečoval Zajcev, a kotouč skončil v hledišti.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina bohužel příliš šancí nenabídla.Za zmínku stojí snad jen šance Černikova, kterého našel Martina Erat, Sorokin byl však připraven. Oba týmy hrály přesilovou hru, nicméně prosadit se nedokázaly!

    Doufejme, že druhá třetina nabídne lepší hokej, ta začne přibližně v 19:18!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:31
    Na útočné modré se pokoušel uvolnit Alexander Radulov, nicméně mu kotouč utekl, a dopředu míří Omsk.
     
    20:49
    Rozehrávka hostujícího celku nebyla ideální, a hru otočil Stoljarov, který vystřelil z levé strany. Dominik Furch měl dobrý výhled, a kotouč chytil do lapačky.
     
    21:02
    O další zakončení domácího celku se postaral ruský útočník Sergej Andronov, který se uvolnil na pravé straně. Jeho ránu však lapil opět Furch!
     
    21:33
    Domácí Jan Muršak přebruslil na levé straně Kuljaše a dostal se do zakončení. V pádu však mířil mimo!
     
    21:39
    Martin Erat se poprvé v KHL zapisuje do statistik, nicméně způsobem, kterým jistě nechce. Za tvrdý zákrok na Jana Muršaka odchází český útočník na trestnou lavici!
     
    22:11
    CSKA pokračuje v trendu dnešního utkání, a ani armádnímu klubu se na začátku přesilové hry vůbec nedaří!
     
    22:34
    Domácí celek se ani po polovině přesilové hry nedokázal dostat do útočného pásma, Omsk brání svou modrou čáru perfektně!
     
    23:02
    Teď se však klub z hlavního města Ruska dokázal udržet v útočném pásmu, a od modré to zkoušel Hjalmarsson. Furch měl čistý výhled, a střelu vyrazil!
     
    23:39
    Omsk své druhé oslabení v tomto zápase zvládl výborně, a Martin Erat se již prohání po ledě.
     
    24:24
    Martin Erat se hned zapojil do kombinace, a za brankou uvolnil Ilju Zubova, který si vybruslil před branku, a vystřelil. Sorokin si však připsal první zákrok ve druhé třetině!
    Velká šance Zubova
     
    25:08
    Domácí Denis Denisov se nacházel ve vlastním pásmu zcela osamocený, nicméně mu rozehrávka nevyšla, a kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    25:37
    Hjalmarsson uvolnil na levé straně Stoljarova, který nahodil kotouč před branku. Radulov se pokoušel puk tečoval, avšak neúspěšně.
     
    26:15
    Po delší době se opět hra přerušuje. Následuje první komerční přestávka druhé třetiny, poté se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    27:06
    Avangard uklidňuje hru ve vlastní třetině, kde Kempný čeká, až jeho spoluhráči dostřídají. CSKA vyčkává ve středním pásmu.
     
    27:39
    Druhá formace Omsku se dokázala usadit v útočném pásmu, nicméně hráči CSKA velmi rychle přistupovali, a Omsk se do zakončení nedostal.
     
    28:09
    Martin Erat v rohu kluziště skvěle napadal rozehrávajícího Nikitu Zajceva, který však dokázal přistrčit kotouč na Denisova, který míří vpřed!
     
    28:50
    Další přesilová hra pro domácí celek! První formace CSKA si dokázala vytvořit tlak v útočném pásmu, a Pavel Valentěnko zaáhákoval Radulova!
     
    29:05
    CSKA právě vstřelilo branku!
    CSKA využívá svou přesilovou hru, a dostává se do vedení v zápase! Velkou chybu ve vlastním pásmu udělal Denis Kuljaš, který nabídl kotouč Kugryševovi, který mohl zakončovat, nicméně raději přihrál lépe postavenému Janu Muršakovi, jehož rán však dokázal Furch vyrazit pouze k GEOFFOVI PLATTOVI, od kterého se kotouč odrazil do branky! Asistence: Jan Muršak, Dmitrij Kugryšev
    Geoff PLATT - 1:0
     
    29:53
    Avangard se pokoušel velmi rychle odpovědět na úvodní branku tohoto utkání, nicméně jeho kombinace v útočném pásmu k zakončení nevedla.
     
    30:31
    Na druhé straně se dostalo do kombinace CSKA. V pravém rohu dostal hodně prostoru Igor Makarov, nicméně jeho branku v mezikruží nikoho nenašla.
     
    30:53
    Omsk vyhrál vhazování ve vlastní třetině, nicméně Denis Kuljaš pouze nahodil kotouč do třetiny. Ten stáhl ze vzduchu Bogdan Kiselevič, který rozehrává útočnou akci domácích.
     
    31:37
    Dmitrij Kugryšev najel do útočného pásma s pukem. Okamžitě si ho však začal všímat obránce Ahnelov, který postup ruského útočníka zastavil.
     
    32:18
    Kombinaci armádního klubu zakončil střelou od modré čáry Ivan Telegin, jehož pokus byl však zablokován Perežoginem.
     
    32:53
    Z vlastní třetiny rozehrával pod tlak obránce Ahnelov, nicméně jeho přihrávka našla na modré Vladimíra Sobotku, který zaváží puk do třetiny.
     
    33:21
    Český útočník následně zakombinoval s Širokovem, a pálil z hranice levého kruhu. Jeho střelu však zablokoval pohotový obránce, který lehl do střely!
     
    33:39
    Povedené střídání první formace Avangardu zakončil střelou Perežogin. Ta byla však sražena obráncem do ochranné sítě, a následuje komerční přestávka.
     
    33:53
    I druhá formace Omsku však dokázala ohrozit branku domácího celku! Z levé strany posílal přihrávku mezi kruhy Popov, který však našel až Kuljaše, jehož střela na vzdálenější tyč nebyla přesná!
     
    34:11
    Výsledkem tlaku Omsku je vyloučení domácího hráče! Za hákování Perežogina odchází na trestnou lavici Nikita Kvartalnov.
     
    34:43
    Avangardu však opět začátek přesilové hry nevychází. Hostující celek se nemůže prokousat do útočného pásma ...
     
    35:15
    Vladimír Sobotka s velkou porcí štěstí dostal kotouč na modrou čáru pro Denise Kuljaše, který to zkusil zprvní. Jeho rána však opět mířila těsně mimo!
     
    35:46
    Druhá polovina přesilovky již byla ze strany Avangardu povedenější, nicméně hráči Omsku se nedokázali dostat do zakončení.
     
    36:05
    Až pět sekund před koncem trestu Kvartalnova to zkusil z ostrého úhlu Sobotka. Ilja Sorokin byl však připraven!
     
    36:42
    CSKA dokázalo vybojovat ve vlastním pásmu kotouč, a rozehrává z vlastní třetiny. Omsk právě střídá, tudíž Denisov má hodně prostoru.
     
    37:09
    Domácí kapitán akci však zabrzdil, jeho následná přihrávka směřovala na Andronova, který se však do útočného pásma nedostal.
     
    38:01
    V rohu kluziště odvedl dobrou práci domácí Michejev, který dostal kotouč na modrou čáru, odkud vypálil Lekomcev. Jeho ránu však Sorokin vyrazil!
     
    38:29
    Armádní klub postupoval do přečíslení, které táhl po levé strany Dmitrij Kurgyšev. Jeho následná přihrávka pod sebe na Muršaka však přesná nebyla.
     
    39:12
    V závěru třetiny se do kombinace v útočném pásmu dostala první formace domácího celku. Radulov hledal přihrávkou před brankou Simona Hjalmarssona. Švédský útočník se však dostal z úhlu, a ke střele se nedostal.
     
    39:45
    Patnáct sekund před koncem druhé třetiny ještě musel zasahovat Dominik Furch, neboť se ke střele dostal Telegin, který vyjel zpoza branky. Český brankář byl však na místě!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé třetině jsem již sledovali lepší podívanou! Do druhé třetiny vstoupilo lépe CSKA, nicméně první velkou šanci měl Omsk. Ilja Zubov si vyjel před branku, a pokoušel se překonat Sorokina. Trefil však pouze jeho masku! CSKA mělo celkem tři přesilovky, až na třetí pokus však bylo úspěšné! Po velké chybě Kuljaše se dostal k puku Kugryšev, který našel lépe postaveného Jana Muršaka. Branka slovinského útočníka byla ve druhé třetině také jediná!

    Poslední perioda dnešního zápasu začne přibližně v 20:06!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:39
    Avangard vyhrál úvodní vhazování, nicméně první útok se mu nepodařil, a tak Ahnelov zavezl kotouč za branku Furcha, a začíná s rozehrávkou.
     
    41:14
    Aktivní Dmitrij Kugryšev se pokoušel najít před brankou Jana Muršaka. Slovinský útočník se však ke kotouči přes bránícího Kempného nedostal.
     
    41:59
    V rohu kluziště se dostal pod tlak rozehrávající Denis Kuljaš, nicméně poslal kotouč podél mantinelu, a situaci zvládl.
     
    42:36
    Třetí formace CSKA odehrála dobré střídání, nicméně do zakončení se nedostala. U puku je znovu Avangard, který začíná z vlastní třetiny.
     
    43:15
    V rozehrávce však dnes Omsk rozhodně neexceluje. Ahnelov se pokoušel najít na modré Perežogina, kterému však nevyšlo zpracování, a moskevský klub otáčí hru.
     
    44:01
    Denis Paršin nabral rychlost ve vlastním pásmu, a pokoušel se dostat do pásma po pravé strany. Výborný obranný zákrok však předvedl Jan Muršak.
     
    44:32
    Formace CSKA byla na ledě opravdu dlouhou, a tak pouze nahodila kotouč do útočného pásma a zamířila na střídačku.
     
    44:59
    Z pravé strany posílal kotouč před branku domácí Roman Ljubimov, nicméně jeho pokus vyrazil Dominik Furch.
     
    45:26
    Na druhé straně naejl do pásma Roman Ljubimov, jehož střelu přes obránce však lapil Ilja Sorokin!
     
    46:19
    Domácí Nikita Zajcev si udělal útočný výlet po levé strany, a nenápadnou střelou se pokoušel překonal Furcha. Český brankář však mohl zůstat v klidu, neboť střela mířila mimo.
     
    47:06
    Rozehrávající Ilja Zubov našel na modré čáře Denise Paršina, kterému však kotouč přeskočil hůl, a puk má tak domácí celek.
     
    47:29
    Čárový rozhodčí nyní odpískal postavení mimo hru domácímu celku, neboť v útočném pásmu byl příliš rychle Radulov. Následuje komerční přestávka.
     
    47:53
    Sergej Širokov dostal na levé straně dostatek prostoru, a tak najel do pásma, a vystřelil. Jeho ránu však vyrazil Sorokin do rohu kluziště!
     
    48:36
    Druhá formace moskevského celku se dokázala usadit v útočném pásmu, nicméně domácí příliš kombinovali, a do zakončení se nedostali.
     
    49:26
    Odvážný průnik po pravé straně provedl hostující Jona Ahnelov, ke kterému však velmi rychle přistoupil obránce, který jeho postup zastavil.
     
    49:48
    Na druhé straně mohl zahrozit Simon Hjalmarsson, který dostal přihrávku mezi kruhy, nicméně mu zakončení vůbec nesedlo. Následně se kotouč doklouzal k Furchovi, který přerušil hru!
     
    50:02
    Následně se do zakončení dostal i Maxim Mamin, který se prodral do útočného pásma přes pravou stranu. Furch však opět připravený!
     
    50:52
    V rozehrávce Avangardu tentokrát chyboval Ivan Lekomcev, který málem vyslal do úniku Jana Muršaka. Slovinský útočník si však nedokázal kotouč zpracovat.
     
    51:31
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Hodně důležitá branka pro domácí celek přichází devět minut před koncem dnešního utkání! Na začátku gólové akce byl IVAN TELEGIN, který našel v mezikruží zcela volného Maxima Mamina, jehož ránu však vyrazil Furch pouze před sebe. K dorážce se dostal právě Telegin, který již českému brankáři nedal šanci! Asistence: Maxim Mamin
    Ivan TELEGIN - 2:0
     
    52:26
    Avangard kombinuje ve vlastním pásmu, nicméně měl by postupovat rychle, neboť ztrácí sedm minut před koncem dvě branky!
     
    52:56
    Avangardu se ani tentokrát rozehrávka nepovedla, což v dnešním zápase není žádná novinka. CSKA tak má dostatek prostoru pro rozehrávku ve vlastním pásmu.
     
    53:41
    O odvážný průnik do útočného pásma se pokoušel Alexander Černikov, který se do zakončení nedostal, nicméně CSKA následně poslalo kotouč na zakázané uvolnění.
     
    54:35
    Ani armádní klub tentokrát nedokázal konstruktivně rozehrát, a do zakončení se mohl dostat Sergej Širokov. Ruský útočník byl však zablokován na pravé straně.
     
    55:13
    Obránce Pavel Valentěnko rozehrával z vlastní třetiny. Na levé straně našel najetého Ilju Zubova, jehož rána však skončila mimo!
     
    56:06
    Avangardu se zatím nedaří usadit v útočném pásmu, tudíž zatím branku Sorokina nedokázal ohrozit. Do konce přitom zbývá už jen necelé čtyři minuty.
     
    56:39
    Geoff Platt vypálil kotouč pouze do středního pásma, což CSKA v této situaci bohatě stačí!
     
    57:06
    V držení puku je Omsk v závěru třetiny jednoznačně lepší, nicméně obrana moskevského celku si počíná v závěru velmi jistě.
     
    57:39
    Tvrdou ránu od modré vyslal Michal Kepný! Sorokin toho příliš neviděl, nicméně dokázal kotouč vyrazit. K dorážce se následně Martin Erat nedokázal dostat!
     
    57:59
    CSKA vyhrálo vhazování ve středním pásmu, k puku se dostal Denis Denisov, který přejel červenou čáru a nahodil kotouč za branku Furcha.
     
    58:31
    Do zajímavé příležitosti se dostal domácí Ivan Telegin, který přebruslil Denise Kuljaše a ze strany najel před Furcha. Český brankář však pomalé zakončení vyrazil!
     
    59:07
    Avangard necelou minutu před koncem má kotouč ve své moci za brankou, nicméně se mu opět nedaří rozehrát, a myslím, že je o vítězi již rozhodnuto.
     
    59:36
    První formace CSKA se dokázala udržet v útočném pásmu, a šetří cenné vteřinky!
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! CSKA Moskva dnes podal velmi sebevědomí výkon, a zkazil tak premiéru Martinu Eratovi v dresu Avangardu Omsk! Armádní klub vyhrál 2:0 !

    První třetina bohužel příliš šancí nenabídla.Za zmínku stojí snad jen šance Černikova, kterého našel Martina Erat, Sorokin byl však připraven. Oba týmy hrály přesilovou hru, nicméně prosadit se nedokázaly!

    Ve druhé třetině jsem již sledovali lepší podívanou! Do druhé třetiny vstoupilo lépe CSKA, nicméně první velkou šanci měl Omsk. Ilja Zubov si vyjel před branku, a pokoušel se překonat Sorokina. Trefil však pouze jeho masku! CSKA mělo celkem tři přesilovky, až na třetí pokus však bylo úspěšné! Po velké chybě Kuljaše se dostal k puku Kugryšev, který našel lépe postaveného Jana Muršaka. Branka slovinského útočníka byla ve druhé třetině také jediná!

    Avangard byl ve třetí třetině aktivní, nicméně v 52. minutě se prosadilo CSKA. Ivan Telegin se dostal mezi kruhy k dorážce, a poslal armádní klub do dvoubrankového vedení! V závěru se čekal tlak hostujícího celku, který nepřišel, CSKA si závěr utkání zkušeně pohlídalo.

    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA
    Dominik Furch (OMS) – dvě obdržené branky, úspěšnosti zásahů 92%, 23 zákroků
    Michal Kempný (OMS) – 0+0, 1 střela, TOI – 16:04
    Martin Erat (OMS) – 0+0, 1 střela, TOI – 15:12
    Vladimír Sobotka (OMS) – 0+0, žádná střela, TOI – 17:58

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (20:40:23)

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 30. Platt (Muršak, Kurgyšev), 52. Telegin (Mamin)


    CSKA Moskva: Sorokin (Fasth) – Denisov (C), Zajcev (A), Kiselevič, Ožiganov, Bondarev, Sergijenko, Panin, Ljubimov – Radulov (A), Hjalmarsson, Stoljarov – Platt, Mursak, Mamin – Telegin, Andronov, Kugryšev – Kvartalnov, Makarov, Svetlakov
    Avangard Omsk: Furch (Šilin) – Ahnelov, Kuljaš (C), Alexandrov, Kempný, Valentěnko, Lekomcev, Vasiljev – Sobotka, Širokov, Perežogin (A) – Popov (A), Paršin, Zubov – Černikov, Gluchov, Erat – Lauta, Michejev, Fisčenko
    bahis siteleri