Faerské ostrovy – Rumunsko 0:3 (kon.) | Finsko – Sev. Irsko 1:1 (kon.) | Řecko – Maďarsko 4:3 (kon.)
Arménie – Albánie 0:3 (kon.) | Srbsko – Portugalsko 1:2 (kon.) | Německo – Gruzie 2:1 (kon.)
Gibraltar – Skotsko 0:6 (kon.) | Polsko – Irsko 2:1 (kon.)
konec
Gibraltar
0:6 (0:2)
Skotsko
Neděle 11.10.2015, 20:45 • Estádio Do Algarve, São João da Venda • Kvalifikace ME
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Gibraltar se loučí se svou první kvalifikací na ME vysokou porážkou 0:6 se Skotskem !

    První poločas nabídl na slušně zaplněném Estádio Do Algarve zajímavou podívanou! Skotsko nastoupilo do utkání v obměněné sestavě, nicméně dle očekávání diktovalo tempo hry! Skotové měli hned v úvodních minutách dvě velké šance, ani jednu však nevyužili. Ve 25. minutě se však favorit konečně prosal. Roh Maloneyho prodloužil Greer, a míč doklepl do branky Chris Martin. Druhou branku přidal ve 39. minutě Shaun Maloney, který kráshě zakoutil svou střelu k tyči

    Druhý poločas načali dva ryché góly Stevena Fletchera! Skotsko nadále útočilo, a diktovalo tempo hry. Hru hostů hodně oživil příchod Russella a Naismitha! V 85. minutě se krásnou střelou trefil Steven Fletcher, který zkompletoval svůj hattrick! V nastavení se ještě prosadil Steven Naismith, který upravil na konečných 6:0!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu brzy nashledanou! (22:38:03)
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+1. Steven NAISMITH - 0:6
     
    90+1
    Skotsko právě vstřelilo branku!
    Skotsko ještě nekončí! V nastaveném čase přichází šestá branka do sítě Jamieho Robba! Po pravé straně postupoval STEVEN NAISMITH, který si ve vápně narazil míč se Stevenem Fletcherem, a poslal míč přízemní střelou k tyči! Robba se po míči natahoval marně!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec záklandí hrací doby!
     
    89
    Za obranu Gibraltaru si nabíhal opět Steven Fletcher, který dostal pas od Grahama Dorranse. U míče byl však dříve brankář Jamie Robba, který jej odkopl za polovinu!
     
    89
    Střídání v týmu Gibraltar: ze hřiště odchází Kyle Casciaro, přichází Michael Yome.
     
    88
    Tak teď to provedl střídající Naismith na pravé straně krásně, kdy se vyhnul Chipolinovi, a poslal míč pro Johnnyho Russella, který se na penaltě obtočil, a vyslal tvrdou ránu. Jamie Robba však střelu vyrazil!
     
    87
    Skotové kontrolují hru na vlastní polovině. Domácí útočník Duarte se ještě pokouší napadat, nicméně zatím jeho snaha žádné ovoce nepřinesla.
    85. Steven FLETCHER - 0:5
     
    85
    Skotsko právě vstřelilo branku!
    Hattrick! STEVEN FLETCHER zkompletoval pět minut před koncem základní hrací doby svůj hattrick! Na začátku krásné akce byl Naismith s Russellem, kteří dostali míč před vápno na nohu Fletchera, který míč poslal přesně do rohu branky! Jamie Robba byl naprosto bez šance!
     
    84
    Na levé straně se pokoušel něco kloudného vymyslet Naismith, který následně poslal do středu hřiště přihrávku pro Maloneyho, ten našel před vápnem Johnnyho Russella, jehož tvrdá rána skončila v rukavicích brankáře Robba!
     
    83
    Utkání se již spíše dohrává, nicméně Skotové jsou i nadále aktivní v kombinace na útočné polovině.
     
    82
    Střídání v týmu Gibraltar: ze hřiště odchází Lee Casciaro, přichází John-Paul Duarte.
     
    80
    Skotská kombinace však pokračovala po další nepřesné rozehrávce domácího celku. Naismith si narazil na hranici pokutového území s Fletcherem, a tvrdě vypálil. Jeho střelecké zakončení však mířilo nad!
     
    79
    Shaun Maloneyho vybídl k úniku po levé straně Naismitha, kterému se podařilo odcentrovat přes obránce. Ven z branky však šel opět Robba, který míč lapil do rukavic.
     
    78
    Stoper Ryan Casciaro se pokoušel zapojit do kombinace svého celku, dlouhým centrem se pokoušel uvolnit svého bratra na hrotu, ten však lehce zaspal při náběhu, a neměl šanci míč stihnout.
     
    77
    Dlouhý výkop Jamieho Robba našel ve středu pole Darrena Fletchera, jehož hlavička našla Alana Huttona. Toho poslal k zemi domácí Walker, a Skotsko zůstane u míče.

    Jan Havlovic

    Branky: 25. Ch. Martin (G. Greer), 39. Maloney (Dorrans), 52. S. Fletcher (Hutton), 56. S. Fletcher (Ch. Martin), 85. S. Fletcher (Naismith), 90+1. Naismith (S. Fletcher)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 0:13. Střely mimo: 4:11. Rohy: 0:7. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:7.
    Gibraltar: Robba – J.-C. Garcia, R. Chipolina, R. Casciaro, J. Chipolina – Walker, Bardon – Barnett, Daniel Duarte (57. B. Perez), K. Casciaro (89. Yome) – L. Casciaro (82. J.-P. Duarte).
    Náhradníci: Neale, J. Perez – B. Perez, Guiling, Bosio, Rovegno, Coombes, Yome, Cabrera, Gosling, J.-P. Duarte, Clarke.

    Skotsko: McGregor – Hutton, Berra, G. Greer, Robertson – Brown (63. D. Fletcher), Dorrans – Ritchie (64. Russell), Ch. Martin (76. Naismith), Maloney – S. Fletcher.
    Náhradníci: Marshall, C. Gordon – D. Fletcher, G. Hanley, Martin, Russell, Whittaker, Naismith.

    Rozhodčí: Kulbakov – Maljtin, Masljanko (vš. Bělrousko)
    bahis siteleri