Rakousko – Lichtenštejnsko 3:0 (kon.) | Rusko – Černá Hora 2:0 (kon.) | Švédsko – Moldavsko 2:0 (kon.)
Bělorusko – S. Makedonie 0:0 (kon.) | Lucembursko – Slovensko 2:4 (kon.) | Ukrajina – Španělsko 0:1 (kon.)
Estonsko – Švýcarsko 0:1 (kon.) | Litva – Anglie 0:3 (kon.) | San Marino – Slovinsko 0:2 (kon.)
konec
Ukrajina
0:1 (0:1)
Španělsko
Pondělí 12.10.2015, 20:45 • Olympic Stadium, Kyjev (kapacita: 70 500) • Kvalifikace ME
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešní večer vše, přeji Vám dobrou noc a u dalších online přenosů se budu těšit na počtenou! (22:52:14)
     
    Utkání je u konce, Španělé nakonec poráží statečně bojující Ukrajinu 1:0 a připisují si tak osmou výhru v řadě, přičemž ve všech těchto mačích dokázali udržet čisté konto!

    Už od samotného úvodu bylo jasné, že budeme sledovat parádní fotbalovou podívanou! Šance střídala šanci, aktivnější byli ale přece jen domácí, kteří však při všech svých akcích naráželi na famózního de Geu. Ve dvaadvacáté minutě Thiago Alcântara svým centrem našel Maria Gaspara, jenž hlavou otevřel skóre. Druhou branku mohl o chvíli později přidat kapitán Fàbregas, jeho pokutový kop ale lapil Pjatov!

    V druhé půli vrhli Ukrajinci všechny své zbylé síly do útoku, vyrovnávací gól ale stále ne a ne přijít. Nejblíže k němu měl Jarmolenko, který orazítkoval tyč! David de Gea držel své spoluhráče i nadále, když dokázal zastavit i nebezpečné rány od Konopljanky, Stěpaněnka a nakonec i Kravece.

    Vzhledem k výsledku ze souběžně hraného utkání z Lucemburska, kde Slováci nakonec vyhráli 4:2, je tedy jasné, že Ukrajina ve skupině C obsazuje třetí místo a o účast na evropském šampionátu tak bude muset bojovat v baráži. Ovšem musím podotknout, že svěřenci kouče Fomenka, především pak fantastičtí Konopljanka a Jarmolenko, budou pro každého velice tvrdým oříškem!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Počet zákroků brankáře Pjatova (UKR) – 4

    Počet zákroků brankáře de Gey (ESP) – 10
     
    90+3
    Mladičký Zinčenko to chtěl vzít na sebe. Jeho klička proti Azpilicueotvi ale úspěšně neskončila. Ukrajinci už vyrovnat nestihnout..
     
    90+2
    Domácí kombinují na vlastní polovině hřiště. Dokáží ještě něco vymyslet a alespoň vyrovnat?
     
    90+1
    Selezňov si pěkně naběhl na Ševčukův pas, ale jeho přízemní centr byl nepovedený a stal se snadným soustem pro obránce Nacha, který míč rezolutním odkopem poslal do bezpečí.
     
    90
    Hlavní sudí Mažić nad rámec hrací doby nastavuje tři minuty!
     
    89
    Španělský gólman je dnes absolutně neskutečný! Nyní se po závaru v šestnáctce odrazil balón k Rybalkovi, jehož rána nebyla vůbec špatná, ale de Gea se zdá býti neprůstřelný!
     
    88
    Za zdržování hry vidí žlutou kartu brankář hostí David de Gea.
     
    88
    A útočník Selezňov o sobě dává ihned po svém příchodu na hřiště vědět. Na centrovaný balón od Konopljanky si nejvýše vyskočil právě útočník Dněpropetrovsku, ale balón nedokázal usměrnit mezi tři tyče.
     
    87
    Hned dvojí střídání na straně Ukrajiny. Ze hry odcházejí Rotaň a Kravec, na poslední minutky je nahradí Selezňov a teprve osmnáctiletý Zinčenko, pro kterého to je premiéra v reprezentačním dresu!
     
    87
    Konopljanka si opět udělal dobrý den z Gaspara, jeho následný centr sice dopadl na hlavu Kravece, ten však stál v ofsajdu.
    86. Stěpaněnkova nepřesná střela
     
    86
    Tohle šlo zakončit lépe! Jarmolenko odcentroval míč na přední tyč, kde si ho zpracoval Stěpaněnko a tvrdou ranou jen o vlásek minul břevno španělské branky!
     
    85
    Poslední střídání na španělské straně, Alcácera nahrazuje výrazně defenzivněji laděný Sergio Busquets.
     
    83
    Ukrajině už příliš mnoho času nezbývá. Dokáží svěřenci kouče Fomenka s nepříznivým vývojem zápasu ještě něco udělat?
     
    82
    Konopljanka se vydal do úniku, byl však čistě zastaven Nachem. Následovala protiakce Španělska, na jejímž konci Isco přiťukl balón pro Juana Matu, který mu chtěl přihrávku ihned vrátit, ale jeho záměr přečetl Ševčuk.
     
    81
    Další faul Stěpaněnka, tentokrát to odnesl Isco. Ukrainský středopolař už žlutou kartu má a nutno podotknout, že o druhou kartu téže barvy a následné vyloučení si v posledních minutách opravdu velmi koleduje.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 22. M. Gaspar (Th. Alcântara)

    Karty:   23. Kučer (UKR), 61. Stěpaněnko (UKR), 77. Fedeckij (UKR) – 36. Th. Alcântara (ESP), 53. San José (ESP), 88. de Gea (ESP)

    Neproměněná penalta: 25. Fàbregas (ESP), brankář Pjatov zneškodnil


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 11:7. Střely mimo: 11:3. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 15:14.
    Ukrajina: Pjatov – Fedeckij, Kučer, Rakyckyj, Ševčuk – Rotaň (C) (87. Zinčenko), Stěpaněnko – Jarmolenko, Garmaš (58. Rybalka), Konopljanka – Kravec (87. Selezňov).
    Náhradníci: Bojko, M. Ševčenko – Piljavskij, Kameňuka, Timoščuk, Malinovskyj, Gusev, Rybalka, Karavajev, Selezňov, Budkivskij, Zinčenko.

    Španělsko: de Gea – M. Gaspar, Etxeita, Nacho Fernández, Azpilicueta – Th. Alcântara, San José, Fàbregas (C) (64. Mata) – Isco, Alcácer (85. Busquets), Nolito (75. Alba).
    Náhradníci: Casillas, S. Rico – Piqué, Bartra, Torres Juanfran, Alba, Busquets, Mata, Cazorla, Pedro.

    Rozhodčí: Milorad Mažić – Milovan Ristić, Dalibor Đurđević (všichni Srbsko)
    bahis siteleri