Rakousko – Lichtenštejnsko 3:0 (kon.) | Rusko – Černá Hora 2:0 (kon.) | Švédsko – Moldavsko 2:0 (kon.)
Bělorusko – S. Makedonie 0:0 (kon.) | Lucembursko – Slovensko 2:4 (kon.) | Ukrajina – Španělsko 0:1 (kon.)
Estonsko – Švýcarsko 0:1 (kon.) | Litva – Anglie 0:3 (kon.) | San Marino – Slovinsko 0:2 (kon.)
konec
Estonsko
0:1 (0:0)
Švýcarsko
Pondělí 12.10.2015, 20:45 • A. Le Coq Arena, Tallinn • Kvalifikace ME
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Estonsko se za svůj výkon v zápase se Švýcarskem nemusí vůbec stydět, po vlastní brance v nastavení však prohrálo 0:1 !

    První poločas v Tallinnu toho příliš zajímavého nenabídl! Hned ve čtvrtém minutě nebezpečně střílel Konstantin Vassiljev, který však nepřekonal Hitze. Na další vážnou šanci jsme čekali až do 38. minuty, kdy střílel Xhaka. Ani střela záložníka Gladbachu v brance neskončila. Asi největší šanci prvního poločasu měl Xherdan Shaqiri, který ve vápně udělal kličku do středu, a vystřelil na přední tyč. Brankář Aksalu byl však na svém místě!

    Hned na začátku poločasu měli oba týmy velké šance, avšak branka z toho nebyla. Na začátku nastavení poslal Vassiljev ideální centr pro Purje, který poslal míč v stoprocentní šanci nad branku! V poslední minutě nastaveného času to udělal skvěle Embolo, a vlastní branku si dal Ragnar Klavan!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se na vás těším brzy nashledanou! (22:44:08)
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+4. Ragnar KLAVAN - 0:1
     
    90+4
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarsko se v poslední minutě nastaveného času dostává do vedení, troufám si říct, že zcela zaslouženě! V levé části vápna to udělal naprosto parádně střídající Embolo, který dostal před Jäägera, odmítl Metse, a poslal míč před branku. Ten poslal do vlastní sítě RAGNAR KLAVAN! Hodně smolný moment pro stopera Augsburgu!
     
    90+3
    Středopolař Karol Mets našel ve středu hřiště naběhnutého Konstantina Vassiljeva, jehož střelecký pokus skončil vysoko nad branku Marwian Hitze!
     
    90+2
    Za dlouhým odkopem Marwina Hitze spěchal střídající Steffen. Před něj se však dostal bránící Pikk, který následně kloudně rozehrál na Metse, a domácí jdou vpřed!
    90+1. Stoprocentní šance střídajícího Purje
     
    90+1
    Tak, domácí celek teď neproměnil stoprocentní šanci! Přes levou stranu prošel Konstantin Vassiljev, který poslal ideální centr před branku, kam si naběhl střídající Purje. Tomu však míč lehce skočil, a Purje míč poslal vysoko nad branku, ačkoliv měl branku odkrytou!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Blerim Džemaili přeběhl z rohu do rohu, a rozehrál i následující rohový kop. Tentokrát z toho však žádné nebezpečí pro branku Aksalua nebyla. U míče je momentálně Estonsko, které se snaží dostat vpřed!
     
    89
    Minutu před koncem základní hrací doby vybojoval střídající Steffen rohový kop! Exekuce se ujal Blerim Džemaili, jehož centr na přední tyči prodloužil Lustenberger. Na zadní tyči zakončoval Embolo, jehož rána byla zablokovaná na rohový kop!
     
    88
    Moubandje našel křížnou přihrávkou na levé straně střídajícího Embola. Na toho si však dával pozor obránce Taijo Teniste, který nenechal Embola zpracovat míč, a poslal ho do zámezí.
     
    87
    Estonsko je zjevně s remízou spokojeno, a dělá všechno pro to, aby se tento výsledek již nezměnil. Švýcarsko se snaží napadat, nicméně se nemůže dostat k míči.
     
    86
    Ve středu hřiště byl poslán k zemi Eren Deriyok, kterého stáhl k zemi bránící Ragnar Klavan. Hlavní rozhodčí však i tento zákrok pustil, a Estnsko pokračuje v kombinaci.
     
    84
    Estonskou rozehrávku velmi aktivně napadali ofenzivní hráči Švýcarska! Domácí se dostali pod tlak, nicméně nakonec situaci chytrými přihrávkami zvládli!
     
    83
    Do obrany se skvěle vrátil střídající Embolo, který si míč kryl tělem v souboji s Karolem Metsem. Následně estonský záložník fauloval, což postřehl hlavní rozhodčí.
     
    82
    Tak teď si myslím, že hlavní rozhodčí připravil Švýcarsko o pokutový kop! Ve vápně byl poslán k zemi Blerim Džemaili, kterého bránil hodně nešikovně střídající Lindpere. Hlavní rozhodčí stál kousek od této situace, avšak nechal hru plynout dál!
     
    81
    Velmi pěkně to na hranici pokutového území udělal Blerim Džemaili, který posunul pod tělem Klavana míč pro Embola, který se k míči těsně nedostal, neboť byl u míče první Jääger!

    Jan Havlovic

    Branky: 90+4. Klavan (vla.)

    Karty:   78. Mets (EST)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:8. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 19:16.
    Estonsko: Aksalu – Teniste, Jääger, Klavan, Pikk – Puri (67. Lindpere), Mets, Antonov, Kallaste (80. Luts) – Zenjov (61. Purje), Vassiljev.
    Náhradníci: Meerits, Londak – Lindpere, Luts, Jürgenson, Baranov, Dmitrijev, Teever, Bärengrub, Purje, Kams, Gussev.

    Švýcarsko: Hitz – Lang, Djourou, Lustenberger, Moubandje – Inler, Džemaili, Xhaka (80. Kasami) – Shaqiri (46. Embolo), Derdiyok, Mehmedi (72. Steffen).
    Náhradníci: Sommer – Drmić, Schär, Kasami, Widmer, Embolo, Steffen, Klose, Zuffi.

    Rozhodčí: Van Boekel – van Dongen, Goossens (vš. Nizozemsko)
    bahis siteleri