NY Islanders – Nashville 4:3 (kon.) | Washington – Chicago 4:1 (kon.) | Pittsburgh – Ottawa 2:0 (kon.)
Montreal – NY Rangers 3:0 (kon.) | Tampa – Dallas 3:5 (kon.) | Florida – Buffalo 3:2 (kon.)
Edmonton – St. Louis 2:4 (kon.) | Arizona – Minnesota 3:4 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
2:4 (1:1, 0:1, 1:2)
St. Louis Blues
Pátek 16.10.2015, 03:15 • Rexall Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    ST. LOUIS BLUES

    Kdo sleduje v posledních letech National Hockey League, dobře ví, že hokejisté St. Louis patří tradičně k nejlepším mužstvům v základní části, ale v bojích o Stanley Cup už to tak slavné není. Ani v zatím posledním play-off se modrožlutí příliš radovat nemohli. Dva ze tří odehraných mačů letošní základní části ovšem hráči s notou na prsou zvládli dotáhnout do vítězného konce. Bluesmani si poradili s Calgary i Edmontonem, jediným nezdarem St. Louis se stalo setkání s Minnesota Wild, kteří doma těsně vyzráli na Blues 4:3. Kádr kolem mladého kanonýra Vladimira Tarasenka vtrhne do boje už potřetí proti kanadskému klubu, navíc vstříc Edmontonu, jenž chce ukázat, že se končně může přiblížit play-off. Jaká bude bilance Blues po dnešku?
     
    EDMONTON OILERS

    Kolikátí asi skončí Edmonton Oilers po odehrání dlouhodobé části 2015/2016? V tuto chvíli těžko odhadovat, ale můžeme být klidně překvapeni. Olejáři zvládli výtečně přípravné zápasy, když v nich jen dvakrát padli, jinak si předezónní střetnutí užili. Vstup do nového ročníku je ovšem nezastihl v takové velkolepé formě. Edmontonští i po třech utkáních na první výhru sezóny čekají, k úspěchu jim nepomohla ani první branka mladíka Connora McDavida v předchozím duelu proti Dallas Stars. Nutno ale podotknout, že doposud Edmonton odehrál všechny mače mimo vlastní led, dnes se poprvé představí před vlastním publikem a může ukázat, že nemusí patřit k odpadlíkům soutěže. Oilers se řadí k týmům, jež stále čekají na první bodový zisk, v tabulce Západní konference je na tom hůře pouze Los Angeles.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Oba týmy se spolu naposledy utkaly teprve několik dní zpátky, v zahajovacím zápase nové sezóny. St. Louis Blues zvítězili na ledě Edmontonu 3:1 a dnes se chystá odveta.
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Sekera (EDM) (0 + 1)
    Dmitrij Jaškin (STL) (0 + 0)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey Leauge, ve kterém na sebe narazí dva celky Západní konference, jež se spolu utkají v rámci této sezóny již podruhé, akorát v jiné hale. Domácí Edmonton Oilers uhostí odvetu se St. Louis Blues.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Edmonton Oilers: Talbot – Schultz, Klefbom, Fayne, Sekera, Gryba, Reinhart – Hendricks, Nugent-Hokpins, Hall – Jakupov, McDavid, Pouliot – Purcell, Lander, Korpikosko – Slepyšev, Letestu, Gazdic

    St. Louis Blues: Elliott – Pietrangelo, Bouwmeester, Parayko, Gunnarsson, Bortuzzo, Edmundson – Tarasenko, Stastny, Steen – Brouwer, Backes, Jaškin – Schwartz, Lehterä, Upshall – Reaves, Brodziak, Ott.
     
    Jelikož se dnes jedná o první domácí utkání Oilers, fanouškům Edmontonu jsou postupně představováni všichni zástupci mužstva a realizačního týmu.
     
    Ještě si vyslechneme hymny obou států a budeme se moci pomalu připravovat na úvodní vhazování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:26
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Lepší začátek si Edmonton Oilers ani představovat nemohli. Nejdříve se jim zadařilo na úvodním vhazování, aby po několika nepřesných přihrávkách ve středním pásmu zamířili na delší dobu před klec Elliotta. Krásný kotouč dostal na hokejku před branku LAURI KORPIKOSKI, jenž ukázkově nasměroval kus černé gumy mezi betony hostujícího gólmana, když se touš předtím odrazil od zadního mantinelu. Korpikoski si zapisuje vůbec první kanadský bod v trikotu Edmonton Oilers a kanadská družina jde velmi brzy do vedení. Asistence: Teddy Purcell.
    Lauri KORPIKOSKI - 1:0
     
    03:14
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Jenže Blues rychle reagují a z první větší šance první třetiny okamžitě vyrovnávají. Parádním počinem se převedl hokejista JORI LEHTERA, který oklamal obranu domácích i gólmana Oilers a prakticky bez zaváhání vstřelil puk do sítě Cama Talbota. Zatím to vypadá, že bychom se dnes mohli podívat na slušnou řádku branek, duel začal ve velmi rychlém tempu a obránci zatím nejsou nejaktivnějšími postavami na ledové ploše. Asistence: Troy Brouwer, Jaden Schwartz.
    Jori LEHTERA - 1:1
     
    05:25
    Hokejisté Blues už za vlastní brankou, kde Gunnarsson rozehrává další kotouč. Jeho spoluhráči ale odjeli vystřídat, takže byl v nevýhodné pozici.
     
    06:18
    Chyba Gryby ve středním pásmu málem dostala Olejáře do problémů, ale domácí to nakonec zvládli. Následně opět zkusil do pásma projít Lehterä, avšak nyní nezdařile.
     
    07:28
    Stastny se dostal až do zakončení na brankoviště, kde mu ale kus černé gumy malinko poskočil, jinak by touš pohodlně zasunoval do sítě. Takhle jen promarnil velkou šanci.
     
    08:18
    Upshall se zkusil vydat sám na výlet do útočné třetiny, ale neměl nikoho po ruce na spolupráci, takže o puk velice rychle přišel ještě za modrou útočnou čarou.
     
    08:58
    Slepyšev ve velice podobné situaci jako předtím jeho kolega Upshall. Ani on neměl moc času a prostoru na to, aby si mohl s někým vyměnit kotouč a zakombinovat.
     
    09:33
    Bouwmeester přišel v rozhodující chvíli o puk a pramenila z toho střela z dálky v podání jednoho z domácích beků. S tímto kotoučem ale gólman Blues neměl vůbec problém.
     
    10:09
    První třetiny plyne velmi rychle, už jsme za polovinou úvodní části a už se delší dobu nepřerušilo, což samozřejmě napomáhá rychlému tempu hry.
     
    11:00
    Teď už ale Cam Talbot zasahuje, přerušuje hru, což se děje asi po sedmi minutách bez pískání. Po komerční přestávce budeme hned pokračovat.
     
    11:07
    Vhazování v útočném pásmu zvládli hokejisté St. Louis, avšak o kotouč se velice rychle nechali obrat Hallem. Jeden z tahounů domácích mužů ale nakonec jen tečoval puk před brankou.
     
    11:25
    Elliott si připisuje další zdařilý zákrok, tentokráte krotil nepříjemně poskakující kotouč na brankovišti, vhazování po jeho pravé ruce.
     
    11:45
    Zakázané uvolnění St. Louis Blues, ti tak musejí zpátky do vlastního obranného pásma a snažit se založit daleko lepší útok.
     
    12:26
    Edmonton už se delší dobu drží v útočné třetině, ale jeho kombinace nejsou tolik přesné. Když dostal puk na hokejku Sekera, vystřelil hodně mimo.
     
    13:07
    Znovu Lauri Korpikoski a Lander kombinovali s pukem za brankou soupeře, ale tam se nedokázali dohodnout, kdo si první najede před branku, takže si celou situaci zkomplikovali.
     
    13:36
    První vyloučení tohoto zápasu, Carl Gunnarsson (STL) zahákoval Slepyševa a hlavní rozhodčí dnešního utkání si toho velmi dobře všiml. Edmonton Oilers mají šanci jít na konci první periody zpátky do vedení.
     
    13:45
    Jenže Oilers nezačínají početní výhodu úplně nejlépe, Blues okamžitě po buly vyhazují a nedovolují prozatím vůbec žádné problémy.
     
    14:10
    Také napodruhé míří touš přes všechny čáry na kluzišti až ke Camu Talbotovi. Ten sice pomůže spoluhráčům s rozehrávkou od branky, ale domácí budou potřebovat větší aktivitu v útočném pásmu.
     
    15:10
    Z přesilové hry Olejářů zbývá už jen několik málo vteřin a zatím se nezdá, že by měla být proměněna v jejich druhý gól. Jedinou větší šanci měl po střele od modré čáry Sekera.
     
    16:02
    Po opuštění trestné lavice Gunnarssonem, se dostal dopředu a do šance Vladimir Tarasenko. Jeho rychlé zakončení zápěstím z levého kruhu Talbota vystrašilo, ale gólman Oilers to zvládl.
     
    16:44
    Connor McDavid dělal za brankou Elliotta hostům spoustu starostí, ale ani on si neměl s kým v pravou chvíli vyměnit kotouč, takže po pár vteřinách míchanice s kotoučem o šanci přišel
     
    17:17
    Postavení mimo hru St. Louis Blues a zároveň menší rozmíška u mantinelu. Vylučovat se ale nebude, následuje krátká komerční přestávka.
     
    17:36
    St. Louis Blues se po delší době dostali stabilněji do útočného pásma, ale zatím se jim tam nedaří tak přesně kombinovat, jak by si asi představovali.
     
    18:10
    Jakupov s McDavidem si vyměnili kotouč ve středním pásmu a následně získali pro Oilers útočnou třetinu. Před Elliottem už ale k žádné další nahrávce z hokejky na hokejku nedošlo.
     
    19:01
    Začala poslední minuta první třetiny, Gunnarsson rozehrával kotouče z obranné modré čáry na Schwartze. Tomu ale kotouč poskočil na hokejce a nemohl tak pokračovat do pásma.
     
    19:28
    Schultzova pecka z dálky nahozena o zadní mantinel, aby Oilers mohli vystřídat. Zatím to ale vypadá, že se další branky tohoto zápasu nedočkáme.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Po první třetině svítí na kostce v Edmontonu vyrovnaný stav 1:1, obě branky padly v prvních pěti minutách zápasu a od té doby na další střelecké počiny čekáme. Dočkáme se jich v prostřední periodě? Nechme se překvapit, pokračujeme hned po přestávce mezi třetinami.
     
    Střely na branku v první třetině

    Edmonton Oilers: 10

    St. Louis Blues: 7
     
    Vše je připraveno k začátku druhé třetiny, za chvíli se rozběhne prostřední perioda, do které vstoupí oba týmy za stavu 1:1
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Na úvodním vhazování druhé třetiny si lépe vedli hosté, také se hna pokusili založit útok. Jenže po technické chybě končí kotouč na zakázaném uvolnění.
     
    20:31
    Kotouč ve středním pásmu získali Oilers, i když velmi kostrbatě. Hall následně kotouč tečoval špatně, úplně mimo hrací plochu. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    21:03
    McDavid dělá starosti obráncům Blues za jejich brankou, ale neměl komu přihrát před branku. Pak si tam sice sjel Pouliot, ale to už bylo příliš pozdě na nějaké dobré zakončení.
     
    21:30
    Gryba s kotoučem v obranném pásmu, měl problém s Jaškinem. Český útočník nakonec zakončil rychle z otočky, ale tahle šance nemohla Talbota překvapit.
     
    21:53
    David Backes a jeho tečovaný puk po nahození z dálky. Na začátku druhé třetiny ale čekáme na první větší šanci, která by zvedla publikum ze sedadel.
     
    22:45
    Parayko si to razil sám po pravém mantinelu a už byl za modrou čarou, jenže pak narazil na vyššího soupeře a ten mu vystavil tvrdou zeď. Pokračují Oilers.
     
    23:35
    Úvodní šance v přesilové hře také pro St. Louis, Taylor Hall (EDM) odjíždí na trestnou lavici za podražení, dobrá možnost pro Bluesmany.
     
    24:02
    Hostům už se podařilo získat útočné pásmo a David Backes s Pietrangelem se snažili natlačit co nejvíce do Talbotova brankoviště. Ten ale zavčas puk chytá a přerušuje hru.
     
    24:20
    Nyní už ovšem Edmonton vyhazuje přes všechny čáry a celá jeho čtveřice může poslat na led čerstvé spoluhráče. Ani početní výhoda od St. Louis není tolik nebezpečná.
     
    24:59
    Schwartzovi přihrávka na Brouwera na modrou čáru vůbec nevyšla, hosté opět přišli o výhodu útoční periody a zdá se, že tahle přesilové hra jim ovoce nevynese.
     
    25:37
    Pouhé dvě střely v přesilovce Blues, navíc hodně kostrbaté, nyní už Taylor Hall zpátky na ledové ploše. Po přerušení se bude vhazovat ve střední třetině hrací plochy.
     
    26:12
    Lehtera už daleko více vystrašil domácí defenzívu, když se napřáhl z pravé strany. Ale ani on nepálil přesně a druhý gól zápasu na své konto zatím nepřidává.
     
    26:53
    Klefbom nabídl puk za branku pro Nugenta-Hopkinse, ten se pak bekhendovou stranou snažil vytočit do zakončení. Nakonec trefuje pouze beton připraveného Elliotta.
     
    27:30
    Slepyšev a jeho pokus u zakončení z pravého kruhu. Sice vystřelil, ale kus černé gumy letěl hodně vysoko nad úroveň horní tyčky.
     
    28:08
    Dnes nepříliš výrazný Vladimir Tarasenko tentokráte získal puk na levém kruhu a zakončil na Talbota, ale ten pohotově vyráží touš do rohu. Pokračujeme hnedka po komerční přestávce.
     
    28:20
    Kotouč v útočném pásmu Edmontonu, tam jej zpracovává Jakupov. Ale nahození na branku nikoho nepřekvapilo, ani Elliotta, bude se pouze vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    29:03
    Druhá početní výhoda zápasu pro Edmonton Oilers. Za katr už míří, ač nerad, Colton Parayko (STL), jenž se dle soudu hlavního arbitra provinil hákováním. Jak dopadne tahle přesilovka?
     
    29:23
    Taylor Hall už obdržel puk od obránce ze středního pásma a rozehrával na McDavida. Jenže Oilers brzy o puk přicházejí a Blues vyhazují přes celé kluziště.
     
    30:02
    Ani nyní neměl Elliott větší problémy, kotouč před ním sice na chvíli skákal, ale jeho obránce jej dokázali zavčas uklidit do středního pásma.
     
    30:30
    Oilers nadále kombinují v útočném pásmu, ale potřebovali by určitě daleko více střílet, protože časté nahrávky pramení v početné chyby a domácí se tak sami zbytečně připravují o šance.
     
    31:10
    Ani tahle přesilovka se Olejářům vůbec nepovedla a hosté jsou již kompletní. Za chvíli se bude vhazovat před Talbotem.
     
    31:35
    Po konci oslabení Bluesmani okamžitě aktivní, Tarasenko se snaží zvýšit četnost střelby v zápase a pálil z pravého kruhu bez přípravy, avšak těsně vedle.
     
    32:26
    Backesova nahrávka na volného spoluhráče před brankou, ale ten už nedokázal puk sklepnout ze vzduchu do sítě, mohou tedy znovu hrát domácí hokejisté.
     
    33:15
    Parayko už opět získal pásmo pro St. Louis a před brankou se dobře na puk nachystal Tarasenko. Ale mladý dravec hostů nepropasoval puk do sítě.
     
    33:31
    Další šance přesilové hry pro Edmonton Oilers. Aktér posledních momentů Vladimir Tarasenko (STL) byl až příliš aktivní a musí za to pykat. Dostává dvě minuty za krosček, oslabuje tak svůj kádr.
     
    33:46
    Connor McDavid po přihrávce od Schultze z modré čáry zkoušel nějakým způsobem propasovat puk do brankoviště, ale to se mu vůbec nepodařilo. Dnes zatím mladá hvězdička Oilers nehraje úplně v klidu.
     
    34:10
    Domácí se teď málem dopustili chyby ve vlastním pásmu i v přesilové hře, na poslední chvíli vše zachránil jeden z obránců. Pak už následovala na druhé straně střela Halla.
     
    34:40
    Tohle je zatím nejlepší přesilovka Edmontonu, co se četnosti střelby a šancí před Elliottem týče. Hall i McDavid nadvakrát zakončovali, ale gólman Blues pozorný.
     
    35:07
    Jakupov měl co dělat, aby ještě získal puk v souboji u mantinelu a udržel pásmu pro jeho tým. Pak ale už přišel o touš obránce Sekera a Blues se přeci jen osvobozují.
     
    35:48
    Blues již kompletní, navzdory řadě šancí v této přesilovce, Edmonton druhou branku zápasu nepřidal. Následuje krátká reklamní pauza.
     
    36:01
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Přeci jen se ve druhé třetině dočkáme nějakého gólu, po několika šancích v přesilovkách Oilers je to ale tým St. Louis Blues, kdo uniká dnes poprvé do vedení. Situaci po vhazování výborně zvládl mladý rychlík Bluesmanů VLADIMIR TARASENKO, který potvrdil, že je pohotový a okamžitě bez přípravy vypálil. Nestihl reagovat nikdo, obrana ani gólman Cam Talbot. Oilers tak mají před sebou další výzvu, protože poprvé v zápase prohrávají. Asistence: Jay Bouwmeester, Jori Lehtera.
    Vladimir TARASENKO - 1:2
     
    37:03
    Schultz si musel za vlastní brankou dávat pozor, aby nepřišel o puk a nezavinil další trable Edmontonu. Ale tentokráte to domácí celkem bez problémů zvládli.
     
    37:56
    Jaškin sice dostával puk na hokejku hned za modrou čarou, ale kvalitněji vypálit nestihl, protože mu touš z hole následně odskočil. Blues jsou nyní o poznání aktivnější.
     
    38:45
    Edmonton se má teď vůbec problém s pukem dostat přes vlastní polovinu kluziště, druhá branka soupeře se na Oilers očividně podepsala a hosté diktují tempo hry.
     
    39:13
    Již běží poslední minuta druhé třetiny, puk v blízkosti Cama Talbota. Pietrangelo zkusil nahodit od modré čáry a doufal, že touš ještě někdo na poslední chvíli tečuje.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé třetině byl k vidění jediný gól, vstřelil jej v závěru periody Vladimir Tarasenko, který tak poslal Bluesmany do vedení o jediný gól. Bude ještě na co koukat, protože tento zápas ještě zdaleka nemusí být rozhodnutý. Uvidíme, jestli se dočkáme také nějakého gólu v přesilové hře.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Edmonton Oilers: 17

    St. Louis Blues: 17
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Tentokrát si na buly vedli lépe domácí, budou se také snažit dostat co nejdříve do útočného pásma, aby se mohli přiblížit k vyrovnání výsledku.
     
    40:45
    V první šanci třetí třetiny ale střelec zatím poslední branky Vladimir Tarasenko. Přestože to měl k brance daleko, pálil u z dálky a prověřil Talbota.
     
    41:17
    Kostrbatá situace na modré čáře, kde se nacházeli hned čtyři muži v bílých trikotech. Blues akci nezvládli a celkem bezpochyby je jim odpískáno postavení mimo hru.
     
    41:28
    Zákrok pro Talbota hned po buly po jeho pravé ruce. Za několik okamžiků se bude vhazovat opět na stejném místě.
     
    41:45
    Bortuzzo ztratil puk před Talbotem a málem z toho těžil David Backes, který bez přípravy pálil na klec. Ale zařízení netrefil, takže bylo po šanci.
     
    42:16
    Dmitrij Jaškin ukázal velice dobré a aktivní střídání, když se nejdříve zmocnil touše za brankou a následně i vystřelil. Ale Talbota nepřekonává.
     
    43:02
    Letestu si za brankou vyměnil s Gazdicem, ale pramenila z toho jen jednoduchá střela na branku, se kterou Elliott neměl vůbec žádný problém. Oilers mají alespoň k dispozici vhazování v útočném pásmu.
     
    43:09
    Vyloučení na straně Edmontonu a další komplikace pro domácí. Za katr už poslušně odjel Mark Fayne (EDM), jenž je odsouzen ke dvěma minutám za držení.
     
    43:38
    Hosté nezačali početní výhodu vůbec špatně, ale po střele Tarasenka z dálky přicházejí o výhodu útočného pásma.
     
    44:20
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Dobře sehraná přesilová hra, ale Blues dlouho čekali se střelou, až to skoro vypadalo, že o výhodu útočného pásma brzy přijdou. Jenže se tak nestalo a šance, která začala na pravém kruhu, končí gólem muže jménem PAUL STASTNY. Ten ukázkově tečoval puk do klece Oilers těsně před Camem Talbotem, takže gólman domácích měl takřka mizivou šanci na záchranu situace. Máme tu tedy nejen třetí gól St. Louis Blues, ale zároveň první využitou přesilovou hru tohoto utkání. Asistence: Alexander Steen, Alex Pietrangelo.
    Paul STASTNY - 1:3
     
    45:20
    Gryba a Taylor Hall si to ujížděli přes modrou čáru, ale přesně v tomto místě provedli technickou chybu, takže jim je odpískáno postavení mimo hru.
     
    45:45
    Blues opět ukazují, že vstřelenou brankou získávají sebevědomí, podobně jako na konci prostřední třetiny. Teď má Edmonton problémy s bráněním Backese.
     
    46:33
    Domácím se nyní podařilo vyhodit alespoň do středního pásma, takže mohou vystřídat. Následně Hall v dobré šanci, když unikal na Ellotta, ale gólman Blues je dnes jistý.
     
    46:37
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Ale pozor, máme tu velmi brzy po třetí brance Blues snížení Oilers a koncovka tohoto utkání může být ještě hodně dramatická. Podobně jako na konci druhé třetiny hosté, také Edmonton se nyní prosazuje okamžitě po vhazování. Situaci na brankovišti před zmateným Elliottem nejlépe zvládl šikula TAYLOR HALL, který si připisuje první branku sezóny a dává důležitý gól, jenž dotahuje domácí zpátky na rozdíl jediného gólu. Ukázalo se, jak důležité je zvládnout situaci po vhazování. Bez asistence.
    Taylor HALL - 2:3
     
    47:55
    Přesto jsou to hosté, kdo je nadále aktivnějším celkem na ledové ploše. Cam Talbot musel do své lapačky uklidit střelu z pravého kruhu.
     
    48:25
    Edmonton se teď častěji dostává do útočné třetiny a hlavně se snaží zvýšit četnost střelby. Korpikoskiho rána z dálky vytečována někam do hlediště.
     
    48:52
    Tvrdý souboj u mantinelu, ze kterého vycházejí jako vítězové muži v oranžových trikotech. Pak se hned Hall natlačil do brankoviště Blues, ale druhou trefu v krátké době nepřidal.
     
    49:18
    Robert Bortuzzo (STL) musí na trestnou lavici a to je samozřejmě ideální šance pro Oilers, jak vyrovnat výsledek utkání. Hokejista hostů dostává trest za držení.
     
    49:48
    Purcellova střela z dálky končí v náruči Elliotta, ale gólman Bluesmanů neměl lehkou situaci, jelikož před ním tečovala puk hned dvojice hráčů.
     
    50:03
    Ve vlastním oslabení se ke střele z pravé strany dostal Alex Steen. Nešlo o nějak vážnou pecku, ale ušetřila čas pro Blues a dodala oddych hostující obraně.
     
    50:40
    St. Louis se opět osvobozuje a do konce domácí přesilovky nezbývá už ani tři čtvrtě minuty.
     
    51:20
    Teď už je přesilovka Oilers minulostí a to je další ukázkou, jak se dnes domácí v početních výhodách trápí. Přesto ještě Edmontonští zůstávají s pukem před Elliottem.
     
    52:01
    Korpikoski sice zavezl puk do pásma, ale neměl komu přihrát, takže byl nucen kus černé gumy odevzdat na hokejky soupeře.
     
    52:01
    Blues si komplikují situaci ve druhé polovině třetí třetiny. Další jejich vyloučení, Scottie Upshall (STL) dostává od rozhodčího dvě minuty za podražení, které aplikoval proti Korpikoskimu. Co nyní Edmonton a jeho přesilovka?
     
    52:30
    Hallova střela hned, jak se mu dostal puk na hokejku. Také Pouliot se snažil vypálit, ale ten se vůbec nedokázal trefit branku.
     
    52:58
    Ale jeden z útočníků Blues nyní málem sám unikal na branku ve vlastním oslabení a to byla samozřejmě obrovská chyba domácí obrany. Vše zachránil na poslední chvíli Ryan Nugent-Hopkins.
     
    53:55
    Další přesilovka Olejářů se pomalu blíží ke svému konci a lepší šance v ní měli paradoxně Blues. Pokud chtějí domácí myslet na vyrovnání, musejí zvětšit svou aktivitu.
     
    54:30
    Zakázané uvolnění Edmontonu, hra se přesune před Cama Talbota. Hosté další problémový moment zvládli a zase jsou blíže vítězství.
     
    54:59
    Backesova nahrávka na modrou čáru na Carla Gunnarsonna, ten ale trefil z dálky pouze betony Talboty. Blues by ale mohl takový styl hry v závěru třetiny vyhovovat.
     
    55:40
    Edmonton potřebuje vyvíjet tlak, aby se pokusil vyrovnat, ale jsou to Blues, kdo tlačí. Steen pálil bez přípravy před brankou, tvrdou peckou trefil jen levý beton Talbota.
     
    56:43
    Talbot pomohl spoluhráčům s rozehrávkou, ti se sice dostali na nějaký čas do blízkosti Elliotta, ale ke střele vůbec nedošlo. Pomalu se schyluje k možnosti odvolat gólmana pro Oilers.
     
    57:23
    Parayko jen postrčil puk dál do útočného pásma a celé pětice Blues zamířila vystřídat. Hraje se nyní hodně bez přerušení, což ještě umocňuje aktivitu na konci třetí periody.
     
    57:51
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Vysoké tempo v závěru třetí dvacetiminutovky sedlo lépe hostům, kteří se po několika dalších střeleckých pokusech na branku prosazují. Rozhozená obrana Olejářů už potřebovala nějaké přerušení hry na uklidnění, to se ale nestalo a po nahrávce, kterou obdržel na hokejku ALXANDER STEEN, jdou St. Louis Blues zpátky do vedení o dvě branky. Domácím už zbývá hodně málo času na dohnání výsledku. Nádherné zakončení v podání útočníka Blues. Asistence: Troy Brouwer, Paul Stastny.
    Alexander STEEN - 2:4
     
    59:02
    Běží poslední minuta základní hrací doby a domácí už hrají bez brankáře, v šesti mužích v poli.
     
    59:14
    Zakázané uvolnění St. Louis Blues, vhazovat se bude před Eilliottem, hned po konci domácího oddechového času.
     
    59:28
    Ještě jedno vyhození hostujícího kádru přes všechny čáry, další zakázané uvolnění a Oilers se mohou vrátit do útočného pásma.
     
    59:33
    Necelé půl minuty před koncem třetí třetiny vyloučení Taylora Halla (EDM), ten dostává dvě minuty za vysokou hůl. Naděje Edmontonu jsou pravděpodobně pryč.
     
    59:57
    A ještě jeden trest, znovu pro jednoho z hokejistů Edmonton Oilers. Matt Hendricks (EDM) odjíždí smutně na trestnou lavici, protože zasáhl jednoho z protihráčů krosčekem.
     
    Konec zápasu.
     
    Víc už se toho ale v dnešním zápase nestane. Nejdříve se zdálo, že příliš gólů neuvidíme, když se po úvodní pětiminutovce, ve které padly dvě branky, dlouho čekalo na další zásah. Následně už to byli Edmonton Oilers, kdo musel dotahovat nepříznivý výsledek. Ve třetí části ještě dodal oranžovomodrým barvám naději brankou na 2:3 Taylor Hall, avšak Blues opět odskočili a nakonec vítězí poměrem 4:2. Edmonton tedy na první výhru sezóny nadále čeká, nezvládl ani první domácí utkání. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký pátek.
     
    Střely na branku v zápase

    Edmonton Oilers: 26

    St. Louis Blues: 29
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Sekera (EDM) (0 + 0, 3 střely, čas na ledě 19:45)
    Dmitrij Jaškin (STL) (0 + 0, 0 střel, čas na ledě 14:28)
     
    Tři hvězdy utkání

    Jori Lehtera (STL) (1 + 1)
    Taylor Hall (EDM) (1 + 0)
    Vladimir Tarasenko (STL) (1 + 0) (05:45:12)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 2. Korpikoski (Purcell), 47. Hall – 4. Lehtera (Brouwer, Schwartz), 37. Tarasenko (Bouwmeester, Lehtera), 45. Stastny (Steen, Pietrangelo), 58. Steen (Brouwer, Stastny)


    Edmonton Oilers: Talbot (Nilsson) – Schultz, Klefbom, Fayne, Sekera, Gryba, Reinhart – Hendricks, Nugent-Hokpins, Hall – Jakupov, McDavid, Pouliot – Purcell, Lander, Korpikoski – Slepyšev, Letestu, Gazdic
    St. Louis Blues: Elliott (Allen) – Pietrangelo, Bouwmeester, Parayko, Gunnarsson, Bortuzzo, Edmundson – Tarasenko, Stastny, Steen – Brouwer, Backes, Jaškin – Schwartz, Lehtera, Upshall – Reaves, Brodziak, Ott

    Rozhodčí: Lee, Sutherland – Cameron, Gibbs

    Diváci: 16 839
    bahis siteleri