NY Islanders – Nashville 4:3 (kon.) | Washington – Chicago 4:1 (kon.) | Pittsburgh – Ottawa 2:0 (kon.)
Montreal – NY Rangers 3:0 (kon.) | Tampa – Dallas 3:5 (kon.) | Florida – Buffalo 3:2 (kon.)
Edmonton – St. Louis 2:4 (kon.) | Arizona – Minnesota 3:4 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
2:4 (1:1, 0:1, 1:2)
St. Louis Blues
Pátek 16.10.2015, 03:15 • Rexall Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Alexander STEEN - 2:4
     
    57:51
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Vysoké tempo v závěru třetí dvacetiminutovky sedlo lépe hostům, kteří se po několika dalších střeleckých pokusech na branku prosazují. Rozhozená obrana Olejářů už potřebovala nějaké přerušení hry na uklidnění, to se ale nestalo a po nahrávce, kterou obdržel na hokejku ALXANDER STEEN, jdou St. Louis Blues zpátky do vedení o dvě branky. Domácím už zbývá hodně málo času na dohnání výsledku. Nádherné zakončení v podání útočníka Blues. Asistence: Troy Brouwer, Paul Stastny.
    Taylor HALL - 2:3
     
    46:37
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Ale pozor, máme tu velmi brzy po třetí brance Blues snížení Oilers a koncovka tohoto utkání může být ještě hodně dramatická. Podobně jako na konci druhé třetiny hosté, také Edmonton se nyní prosazuje okamžitě po vhazování. Situaci na brankovišti před zmateným Elliottem nejlépe zvládl šikula TAYLOR HALL, který si připisuje první branku sezóny a dává důležitý gól, jenž dotahuje domácí zpátky na rozdíl jediného gólu. Ukázalo se, jak důležité je zvládnout situaci po vhazování. Bez asistence.
    Paul STASTNY - 1:3
     
    44:20
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Dobře sehraná přesilová hra, ale Blues dlouho čekali se střelou, až to skoro vypadalo, že o výhodu útočného pásma brzy přijdou. Jenže se tak nestalo a šance, která začala na pravém kruhu, končí gólem muže jménem PAUL STASTNY. Ten ukázkově tečoval puk do klece Oilers těsně před Camem Talbotem, takže gólman domácích měl takřka mizivou šanci na záchranu situace. Máme tu tedy nejen třetí gól St. Louis Blues, ale zároveň první využitou přesilovou hru tohoto utkání. Asistence: Alexander Steen, Alex Pietrangelo.
    Vladimir TARASENKO - 1:2
     
    36:01
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Přeci jen se ve druhé třetině dočkáme nějakého gólu, po několika šancích v přesilovkách Oilers je to ale tým St. Louis Blues, kdo uniká dnes poprvé do vedení. Situaci po vhazování výborně zvládl mladý rychlík Bluesmanů VLADIMIR TARASENKO, který potvrdil, že je pohotový a okamžitě bez přípravy vypálil. Nestihl reagovat nikdo, obrana ani gólman Cam Talbot. Oilers tak mají před sebou další výzvu, protože poprvé v zápase prohrávají. Asistence: Jay Bouwmeester, Jori Lehtera.
    Jori LEHTERA - 1:1
     
    03:14
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Jenže Blues rychle reagují a z první větší šance první třetiny okamžitě vyrovnávají. Parádním počinem se převedl hokejista JORI LEHTERA, který oklamal obranu domácích i gólmana Oilers a prakticky bez zaváhání vstřelil puk do sítě Cama Talbota. Zatím to vypadá, že bychom se dnes mohli podívat na slušnou řádku branek, duel začal ve velmi rychlém tempu a obránci zatím nejsou nejaktivnějšími postavami na ledové ploše. Asistence: Troy Brouwer, Jaden Schwartz.
    Lauri KORPIKOSKI - 1:0
     
    01:26
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Lepší začátek si Edmonton Oilers ani představovat nemohli. Nejdříve se jim zadařilo na úvodním vhazování, aby po několika nepřesných přihrávkách ve středním pásmu zamířili na delší dobu před klec Elliotta. Krásný kotouč dostal na hokejku před branku LAURI KORPIKOSKI, jenž ukázkově nasměroval kus černé gumy mezi betony hostujícího gólmana, když se touš předtím odrazil od zadního mantinelu. Korpikoski si zapisuje vůbec první kanadský bod v trikotu Edmonton Oilers a kanadská družina jde velmi brzy do vedení. Asistence: Teddy Purcell.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 2. Korpikoski (Purcell), 47. Hall – 4. Lehtera (Brouwer, Schwartz), 37. Tarasenko (Bouwmeester, Lehtera), 45. Stastny (Steen, Pietrangelo), 58. Steen (Brouwer, Stastny)


    Edmonton Oilers: Talbot (Nilsson) – Schultz, Klefbom, Fayne, Sekera, Gryba, Reinhart – Hendricks, Nugent-Hokpins, Hall – Jakupov, McDavid, Pouliot – Purcell, Lander, Korpikoski – Slepyšev, Letestu, Gazdic
    St. Louis Blues: Elliott (Allen) – Pietrangelo, Bouwmeester, Parayko, Gunnarsson, Bortuzzo, Edmundson – Tarasenko, Stastny, Steen – Brouwer, Backes, Jaškin – Schwartz, Lehtera, Upshall – Reaves, Brodziak, Ott

    Rozhodčí: Lee, Sutherland – Cameron, Gibbs

    Diváci: 16 839
    bahis siteleri