Jihlava – Bohemians 1905 3:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 2:2 (kon.) | Ostrava – Č. Budějovice 2:2 (kon.)
Třinec – Dukla Praha 1:1 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
2:2 (0:1)
FC Slovan Liberec
Neděle 18.10.2015, 11:00 • Městský stadion Mladá Boleslav • Juniorská liga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Dobré nedělní dopoledne při sledování 13. kola Juniorské ligy. Od 11:00 na sebe na Městském stadionu v Mladé Boleslavi narazí domácí výběr FK Mladá Boleslav, úřadující mistr této soutěže však zatím tápe. Vstup do nového ročníku se domácím fotbalistům vůbec nepovedl, když po jedenácti odehraných duelech mají na svém kontě pouhých 10 bodů a krčí se na 13. místě ligové tabulky. Soupeřem jim pak bude FC Slovan Liberec, který má zatím o 9 bodů více, než jeho dnešní soupeř a navíc se může pyšnit vynikající formou. Mírným favoritem je však stále FK Mladá Boleslav. Textovým přenosem vás budu provázet já, Dominik Špringer.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Mladá Boleslav: Godula – Lukeš, Koch, Milla, Malpon, Kateřiňák, Houžvička, Albina, Lacek, Kozma, Ladra
    Náhradníci: Barták – Bojda, Bečirovič, Kořínek, Dratva,
    Bártek – Dratva, Kořínek, Bečirovič, Bojda, Glöckner

    FC Slovan Liberec: Hroššo – Šustr, Mudra, Chlumecký, Henzl – Cal, Machuča, Knejzlík, Bláha, Krejčí – Luckassen
    Náhradníci: Konečný – Čuřík, Frimmel, Kaiser, Pospíšil, Barec, Tabeira

    Rozhodčí: Váňa – Černý, Koval.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    S mírným zpožděním a za ne zrovna příjemného fotbalového počasí začíná další zápas Juniorské ligy. Úvodní rozehrávku obstarali domácí fotbalisté, ti však zkoušeli okamžitě dlouhý nákop na polovinu Liberce a o míč přicházejí.
     
    3
    Ani hostující Slovan si míč na svých kopačkách neužil dlouho a opět může útočné štěstí zkoušet Mladá Boleslav.
     
    4
    Úvodní minuty jsou spíše ve znamená bojovného fotbalu na polovině hřiště, ani jeden z týmů se zatím nedostal ani k ohrožení pokutového území.
     
    5
    Nyní už to vypadlo zajímavěji! Nejprve Kateřiňák kličkoval u pokutového území, následně přišel centr na malé vápno, kde se k míči dostal Kozma, ale jeho pokus pozorný obrana zblokovala a bude se kopat první rohový kop.
     
    6
    Tentokrát mohla být obrana Slovanu v klidu, míč ze vzduchu stáhl Hroššo a zakládá útočnou akci hostí.
     
    7
    Liberec právě vstřelil branku!
    Z ničeho nic se dostává hostující Slovan do vedení! Po levé straně táhl míč do vápna zcela osamocený Krejčí, nahrál na zcela volného Ondřeje MACHUČE, která nádhernou technickou střelou vymetl pavučiny v brance domácích.
     
    8
    Domácí se snaží rychle přispěchat s odpovědí, ale dobře hrající obranou Slovanu se zatím fotbalistům Mladé Boleslavi nedaří proniknout.
     
    9
    Naopak to byl znovu Liberec, kdo zahrozil z levé strany hřiště. Opět přišel centr do pokutového území, který však tentokrát nebyl tak přesný a míč končí až u rohového praporku.
     
    10
    Hra má nyní velmi rychlý spád a oba celky se snaží o rychlé protiútoky, akce však zatím končí dlouhým nákopem, který si pohlídá buď Godula nebo Hroššo.
     
    11
    Opět od brány odkopával Godula, ale míč přistál přesně na kopačkách Slovanu, který se z vlastní obrany zkoušel prokombinovat před pokutové území domácích.
     
    12
    Celá akce však vzala rychle za své a nyní to jsou domácí fotbalisté, kteří zkoušejí přispěchat s odpovědí na úvodní branku domácích.
     
    13
    Chyba za chybou je nyní k vidění na zeleném pažitu v Mladé Boleslavi. Ani jeden z celků si míč na svých kopačkách neužije příliš dlouho.
     
    14
    Nakonec se míč dostal k Houžvičkovi, který nic nevymýšlel a z dobrých 25 metrů napřáhl ke střele, ta však končí hodně nad.
     
    15
    Další chyba v rozehrávce Liberce a domácí se hnali do rychlého protiútoku, finální přihrávka na Kozmu však byla nepřesná a míč tak opět končí u brankáře Hrošša.
     
    16
    Znovu velmi rychle přichází Slovan o míč a domácí hráči zkoušejí tentokrát postupným útokem ohrozit svatyni hostí.
     
    17
    Jenže Millovi v dobré pozici před pokutovým územím uskočil míč a následně navíc ještě fauloval. Opět tak kombinuje obrana Liberce.
     
    18
    Albina se už řítil zcela sám na Hrošša, celou situaci však utnul hlavní sudí Váňa, který viděl faul v podání francouzského záložníka při přebírání míče.
     
    19
    Od vstřelené branky je Mladá Boleslav jasně aktivnějším mužstvem a opět musel být v pozornosti Hroššo, který musel vyřešit další centr do svého pokutového území.
     
    20
    Poslední minuty jsou jako přes kopírák. Slovan se pokouší kombinovat, ale brzy o míč přichází a s rychlém útokem míří vpřed Mladá Boleslav, ale Hroššo, si zatím nemusel připsat žádný ostřejší zákrok.
     
    21
    To Godula nyní musel jeden vytáhnout! Po dlouhé době se dostal Slovan na dostřel jeho branky, míč si vzal Bláha, který z velké dálky vystřelil a protáhl gólmana domácích, který míč vyrazil na rohový kop.
     
    22
    Rohový kop tentokrát domácí obranu neohrozil a Godula bude vykopávat od své branky.
     
    23
    Na druhé straně hřiště je tu zajímává standardní situace pro domácí. Zhruba tři metry od pokutového území bude standardní situace rozehrávat Houžvička.
    23.
     
    24
    Míč však posadil pouze na hlavu jednoho z bránících fotbalistů a celou situaci ukončil dlouhý nákop Kocha za brankovou čáru.
     
    25
    Slovan se zatím do útoku příliš nežene, ale když už se před velké vápno domácích dostane, hned musí být Godula v permanenci. Opět po akci z pravé strany přišel centr do pokutové území, který dopadl na hlavu Luckassena, který byl však v těžké pozici a brankář domácích lehce chytá.
     
    26
    Opět musel Godula zasahovat, tentokrát si však pouze pohlídal dlouhý nákop za obranu, který lehce chytá a zkouší rychle rozehrát další akci svých spoluhráčů.
     
    27
    Ti však o míč rychle přicházejí a navíc po útočném faulu bude rozehrávat standardní situaci Šustr.
     
    28
    Avšak hostující fotbalisté celou akci vůbec nerozehráli dobře, po chybě a rychlém protiútoku táhl míč vpřed Ladra, který si poradil se svým strážcem a pravačkou poslal ostrou střelu, kterou protáhl Hrošša.
     
    29
    Znovu bylo před Hroššem rušno, tentokrát na poslední chvíli odvracel Mudra, jinak byl Albina zcela sám před brankářem Liberce.
     
    30
    Na druhé straně hřiště se s obranou domácích pral Luckassen, avšak nakonec se ke střele nedostal.
    30.
     
    31
    Po rychlém protiútoku se naopak ke střele dostal Milla, jeho zakončení však postrádalo přesnost a Hroššo tak může odkopávat od své branky.
     
    32
    Jenže Slovan opět neudržel míč na svých kopačkách příliš dlouho a je tu další nebezpečná pozice pro domácí, po faulu přichází standardní situace.
     
    33
    Nyní to bylo mnohem nebezpečnější, než před pár minutami. Hroššo vyběhl na centr, avšak na míč nedosáhl a po skrumáži míč letěl do odkryté svatyně, kde však na brankové čáře zasahoval jeden z hostujících obránců a odkopává míč do bezpečí.
     
    34
    Rušno bylo i na druhé straně hřiště, po rychlém kontru se dostal přízemní centr k padajícímu Luckassenovi, který míč tečoval na branku, ale v poslední chvíli zasáhl skluzem Koch a poslal míč na rohový kop.
     
    35
    V rychlém sledu tu máme další minulu, tentokrát na rohový kop vyběhl Godula, ale stejně jako před malou chvílí jeho kolega na straně Liberce míč pouze podběhl a jen díky Lukešovi, který míč z odhlavičkoval z brankové čáry na rohový kop se Slovan neradoval po druhé.
    35.
     
    36
    K následujícímu rohovému kopu se prodral Luckassen, ale jeho hlavička v záklonu postrádala razanci a Godula lehce chytá.
     
    37
    Liberec se před závěrem úvodního poločasu probrala začíná častěji ohrožovat Godulu. Znovu to byl Luckassen, kdo napřáhl ke střele, ta mu však vůbec nesedla a končí hodně nad.
    37.
     
    38
    Nyní zas opět zkoušela štěstí Mladá Boleslav, centr do pokutového území vyslal Albina, ale ani jeden z jeho spoluhráčů se k míči nedostal.
     
    39
    Míč nyní letěl na Houžvičku, kterému scházel jediný krok, aby upaloval sám na Hrošša, celou situaci na poslední chvíli zachránil Henzl.
     
    40
    Konec poločasu nyní nevychází ani jednomu celku, opět je tu chyba za chybou, jako tomu bylo na začátku utkání.
     
    41
    Zasahovat musel opět Godula, který musel vyřešit přízemní centr, který vyslal Knejzlík.
     
    42
    Z pravé strany hřiště odcentroval domácí kapitán Kozma, který našel Millu, ten však nedokázal svou hlavičku usměrnit na branku a následný volej Kateřiňáka tomuto hráči vůbec nesedl.
     
    43
    Před koncem poločasu se Mladá Boleslav snaží vyrovnat, ale domácím se otevírají okénka v obraně, nyní naštěstí pro ně přerušil dobře vypadající akci praporek pomezního sudího.
     
    44
    Koch si nyní musel dávat velký pozor, z pravé strany na něj postupoval Knejzlík a kdyby stoper domácích udělal chybu, mohlo být před Godulou ještě velmi rušno, ale zkušený obránce se nenechal obalamutit a posílá míč do bezpečí.
    44.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Hlavní sudí nakonec nenastavil ani jednu minutu a tím nám také skončil úvodní poločas tohoto utkání. Celý zápas je zatím ve znamení mnoha chyb a diváci v Mladé Boleslavi neviděli žádný pohledný fotbal. Slovan se rychle dostal do vedení, když prakticky z ojedinělé akce vyslal nádhernou střelu Machuča. Od té doby byla k vidění chyba za chybou a diváci vstávali ze svých sedaček až ve 33. minutě, kdy viděli hned tři šance v rychlém sledu, ale ani z jedné branka nepadla a tak odcházejí oba celky do kabin za stavu 0:1.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 12:06.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhý poločas začal stejně, jako ten první. Nyní rozehrával Slovan, ale i jeho hráči zkoušeli rychlý nákop vpřed, ten se však nevydařil a u míče zůstávají domácí hráči.
     
    48
    Ti se nakonec prokombinovali až do pokutového území, ale celou situaci nakonec včasným vyběhnutím vyřešil Hroššo.
     
    49
    Poprvé si na míč ve druhé půli šáhl i Godula, který do svých rukavic zachytil nákop Henzla z vlastní poloviny.
    49.
     
    50
    S rychlou útokem přispěchala tentokrát Mladá Boleslav, na pravé straně hřiště měl míč u nohy Albina Trevis, ale v nejdůležitější chvíli podklouzl a celá akce domácích tak vzala za své.
     
    51
    Jenže domácí hráči ještě zůstali u míče a přece jen přišel centr do pokutového území, který však Houžvička hodně přetáhl a následně odvrací Mudra až ke Godulovi.
     
    52
    Domácí fotbalisté se snaží a jsou nyní jasně lepším týmem, ale celá snaha zatím končí na dobře hrající obraně Slovanu, který si poradila s dalším útočním nájezdem.
     
    53
    Znovu prakticky totožná situace. Mladá Boleslav se dostala až před pokutové území svého soupeře, ale zde celá akce končí nepřenou přihrávkou a míč má pod kontrolou Hroššo.
     
    54
    Ve druhém poločase zahrozil poprvé i Liberec, hostující hráči se dostali do rychlého protiútoku do otevřené obrany, ten táhl po levé straně Krejčí, který se dostal k centru a těšně před zcela osamoceným hráčem Slovanu musel zasahovat Godula.
     
    55
    Oba celky mají velký problém s finální částí své akce. Nyní to byl Slovan, kdo prokombinoval až od vlastní branky před pokutové území domácích, ale právě ona přihrávka do vápna se Bláhovi nepodařila a celá akce tím ztroskotala.
     
    56
    Na druhé straně hřiště měl v blízkosti pokutového území míč pod kontrolou Houžvička, který se lehkým obloučkem snažil najít Millu, který na míč v dobré pozici nedosáhl.
     
    57
    Jenže tento Francouz si to vynahradil o minuty později a byla z toho první zajímavá akce druhého poločasu. Právě Milla táhl rychlý útok domácích, místo přihrávky zvolil zasekávačku a z hranice velkého vápna protáhl Hrošša, který jeho technický pokus vyrazil na rohový kop.
    57.
     
    58
    I po něm musel slovenský brankář ve službách Liberce zasahovat, ale lehkou hlavičku jednoho z útočících hráčů domácích bez potíží chytá.
     
    59
    Míč se nyní dostal po kratší pauze opět až před branku Mladé Boleslavi, ale Godula opět nemusel vytáhnout žádný zákrok a pouze lehce zkrotil dlouhý nákop, který mířil do jeho pokutového území.
     
    60
    Domácí fotbalisté volají po vyrovnání, další nebezpečnou střelu musel s vypětím všech sil vyrážet Hroššo na rohový kop.
    60.
     
    61
    Rohové kopy však zatím fotbalistům Mladé Boleslavi nevycházejí podle představ a obrana Slovanu další centrovaný míč odklízí mimo nebezpečný prostor.
     
    62
    Avšak míč skončil opět pouze na kopačkách domácích borců, kteří zkoušeli okamžitě poslat vpřed další rychlý útok. Míč za obranu letěl na rozeběhnutého Kateřiňáka, který však na vlhkém terénu nedokázal míč zastavit na hrací ploše.
     
    63
    Následně přichází chyba v rozehrávce domácích, kterou musí za cenu žluté karty vyřešit kapitán Kozma.
     
    64
    Jenže i přesto se Liberec dostal do velké šance. Dlouhý míč letěl na Luckassena, který si v tíšni poradil a přistrčil na Bláhu, který v dobré pozici netrefil branku.
     
    65
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Staré známé přísloví nedáš dostaneš se nyní potvrdilo, prakticky okamžitě z protiútoku dostal ideální přihrávku Tomáš LADRA, poradil si s obráncem a upaloval sám na Hrošša, kterého zkušeně obešel a zakončil do prázdné branky.
    - 1:1
     
    66
    Mladá Boleslav po vstřelé brance ožila a přidává dalšá útok za druhým, odolá obrana Slovanu?
     
    67
    Byla nařízena penalta.
     
    68
    Tak nejspíše nikoliv! Po dalším závaru před pokutovým územím Liberce odcentroval Kateřiňák, k míči se na malém vápně dostal zcela osamocený Albina, který poslal míč mezi tři tyče, ale na poslední chvíli vytasil parádní zákrok Filip Henzl, který zastoupil na brankové čáře Hrošša, bohužel pro něj nedovoleně rokou a bude se kopat pokutový kop a navíc je to i červená karta pro libereckého obránce.
     
    69
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Právě Jiří KATEŘIŇÁK se postavil k exekuci pokutového kopu a i když Hroššo vystihl směr, neměl na tuto dobře kopnutou penaltu nárok. Mladá Boleslav tak velmi rychle otáčí průběh tohoto duelu.
    KATERINAK - 2:1
     
    71
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak toto je pro domácí hráče skutečně šok! Mladá Boleslav si neužila vedení ani dvě minuty a máme znovu vyrovnáno. Po standardní situaci přišel závar v pokutovém území, odražený míč se dostal až k Dominiku ŠUSTROVI, který svou dělovkou vyrovánává.
    ŠUSTR - 2:2
     
    72
    Máme tu první střídání tohoto zápasu a hned dvojité na straně Liberce. Hřiště opustil Mudra a a Luckassen a na jejich místo nastupují Čuřík a Frimmel.
     
    73
    Nyní se nám hra lehce uklidnili a oba týmy se spíše snaží vstřebat situace, které byly k vidění před pár okamžiky.
     
    74
    Avšak přesilovka se zatím projevuje a domácí hráči kontrolují hru a snaží se znovu dostat do vedení.
     
    75
    S razancí napadání to nyní přehnal střelec první branky Tomáš Ladra, který za to navíc vidí i žlutou kartu.
     
    77
    I hráči Slovanu se snaží o vstřelení vedou branky, nyní přišla nádherná kombinace, která byla zakončena faulem a k vidění tak bude opět standardní situace ve prospěch Liberce.
     
    78
    Ta však Slovanu nevyšla, jako ta před malou chvílí a míč končí pouze za brankovou čarou a Godula bude vykopávat.
     
    79
    Hra má nyní velmi rychlý spád a Mladá Boleslav kombinovala před pokutovým územím Liberce. Milla roztančil dva bránící hráče u rohového praporku, ale k ohrožení branky, kterou stráží Hroššo nakonec nedošlo.
     
    80
    Albina Travis nyní může hodně poděkovat Janu Kochovi. Francouzovi totiž odskočil míč a Bláha upaloval prakticky pouze na Kocha, který celou situaci vyřešil ostrým skluzem, za který vidí po právu žlutou kartu.
     
    80
    Další dvojité střídání si přichystal hostující trenér. Hřiště opouští Krejčí a Machuča, místo nich si poslední minuty užijí Kaiser a Tabeira.
     
    81
    Slovan je o jedno hráče méně snad ještě aktivnějším týmem, než byl do těchto chvil. Po další standardní situaci se dostal k hlavičce Krejčí, avšak ta neměla potřebnou razanci a Godula míč lehce chytá.
     
    82
    Jenže domácí fotbalisté si míč neužili příliš dlouho. Nyní navíc může být Godula hodně rád, že centrovaný míč nemířil mezi tři tyče, jelikož své vyběhnutí nenačasoval vůbec dobře a pouze mohl sledovat, zda se Slovan nebude radovat znovu. Naštěstí to pro gólmana domácích a i celou Boleslav dobře dopadlo.
     
    83
    Domácí fotbalisté se snaží co to jde, aby vstřelili svou třetí branku tohoto utkání, ale obrana Slovanu hraje v posledních minutách parádně.
     
    84
    Naopak obrana domácích nehraje vůbec dobře a Slovan mohl jít do vedení! Po rychlém útoku po pravém křídle přišel centr na zcela osamoceného Bláhu, který však tváří tvář Godulovi poslal míč nad branku.
     
    85
    V dalším útočném snažení opět přicházejí lehce domácí fotbalisté o míč, navíc přišel i faul a Slovan tak opět kontroluje hru.
     
    86
    Jenže příliš dlouho to hostujícímu výběru nevydržela a po delší době se domácí hráči dostali i do pokutového území, avšak zde byl první u míče Hroššo.
     
    87
    Mladá Boleslav dřev, nyní přichází obranný faul a zajímavá standardní sitiace.
     
    88
    S centrem do pokutového území si však opět poradil Hroššo, který byl navíc faulován, ale přesto rozehrává rychlý protiútok svého týmu.
     
    89
    Málem se mohl také Liberec radovat, míč se dostal až na jednoho z útočníků, který v případě dobrého převzetí míče mohl upalovat sám na Godolu, to se však nepodařilo a s útokem nyní spěchá vpřed domácí výběr.
     
    90
    Jenže ten celou situaci uspěchal a se stříleným centrem si opět poradil Hroššo.
     
    90
    Poslední spíše taktické střídání v hostujícím dresu, hřiště opustil Cal a nahrazuje jej Pospíšil.
     
    90+1
    Ještě jsou u míče domácí fotbalisté, kteří mají možná jednu z posledních šanci na ohrožení branky Slovanu.
     
    90+2
    Nakonec to bude po zblokovaném centru nejspíše poslední rohový kop tohoto zápasu.
     
    90+3
    Ten však chytá Hroššo a založil rychlý útok, který na polovině hřiště za cenu žluté karty přerušil Malpon a může být hodně rád, že jej sudí Váňa neposlal do sprchy o pár okamžiků dříve.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    To také byla úplně poslední věc, která byla dnes v Mladé Boleslavi k vidění, po prvním poločase, který nenabídl příliš fotbalové se fanoušci přece jen dočkali v poločase druhém. Mladá Boleslav dřela, dokonce se dvěma slepenými brankami dočkala do vedení, ale to ji dlouho nevydrželo. Pak ještě domácí v přesilovce své soupeře tlačili, paradoxně však větší šance měl hostující Slovan a tak se oba celky rozešly smírně po remíze 2:2.
     
    Dnešní utkání sledovalo 70 diváků.
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše, děkuji za pozornost a u dalších přenosů se těším nashledanou. (13:16:36)

    Dominik Špringer

    Branky: 65. Ladra, 69. Kateřiňák – 7. Machuča, 71. Šustr

    Karty:   63. Kozma (MBL), 75. Ladra (MBL), 80. Koch (MBL), 90+3. Malpon (MBL)   68. Henzl (LIB)


    FK Mladá Boleslav: Godula – Lukeš, Koch, Milla, Malpon, Kateřiňák, Houžvička, Albina, Lacek, Kozma, Ladra
    Náhradníci: Barták – Bojda, Bečirovič, Kořínek, Dratva,
    Bártek – Dratva, Kořínek, Bečirovič, Bojda, Glöckner

    FC Slovan Liberec: Hroššo – Šustr, Mudra(72. Čuřík), Chlumecký, Henzl – Cal(90. Pospíšil), Machuča(80. Tabeira), Knejzlík, Bláha, Krejčí(80. Kaiser) – Luckassen(72. Frimmel)
    Náhradníci: Konečný – Čuřík, Frimmel, Kaiser, Pospíšil, Barec, Tabeira

    Rozhodčí: Váňa – Černý, Koval

    Diváci: 70
    bahis siteleri