Jekatěrinburg – Petrohrad 4:2 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Spartak Moskva 2:5 (kon.) | Magnitogorsk – Jokerit 2:3 (kon.)
Ufa – Riga 3:1 (kon.)
konec
Metallurg Magnitogorsk
2:3 (1:0, 0:2, 1:1)
Jokerit Helsinky
Čtvrtek 22.10.2015, 16:00 • Metallurg Ice Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:31
    Honza Kovář našel před brankou Bogdana Potěchina, kterému však kotouč přeskočil hůl. Ruský útočník se následně dostal ke kotouči, a našel Chrise Leeho. Jeho ránu však zablokoval Jaakola!
     
    58:54
    Niko Kapanen však dokázal dostat kotouč do středního pásma!
     
    58:39
    Metallurg to zkouší bez brankáře!
    Jan KOVÁŘ - 2:3
     
    56:32
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Metallurg necelé čtyři minuty před koncem snižuje na rozdíl jediné branky! V útočném pásmu se dostal ke kotouči Bogdan Potěchin, který našel JANA KOVÁŘE, ten s velkou porcí štěstí dostal kotouč za záda Karlssona! Asistence: Bogdan Potěchin, Jaroslav Chabarov
     
    56:19
    Jani Rita dostal velmi dobrou přihrávku za obranu, a postupoval na Košečkina. Jeho zakončení však nebylo přesné!
     
    52:20
    Ještě je tu šance pro domácí Metallurg! Za podražení Mozjakina míří na trestnou lavici Petteri Wirtanen, a Magnitogorks si zhraje přesilovou hru.
    Mathis OLIMB - 1:3
     
    49:06
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Jokerit navíc přesilovou hru využívá, a dostává se do důležitého vedení 3:1! Mathis Olimb nahazoval kotouč z pravé straně, kde se pokoušel dorážet Niklas Hagman. Kotouč zůstal ležet před Košečkinem, a tak si ho vzal MATHIS OLIMB, který následně vystřelil přesně do růžku, a Košečkin nedokázal zasáhnout! Asistence:
     
    48:51
    Tentokrát si však komplikuje situaci Metallurg! Na trestnou lavici jde domácí Oskar Osala, který zasáhl svého krajan Niko Kapanena holí do obličeje!
     
    43:06
    Obrovskou šanci měl Honza Kovář, který dostal přihrávku před branku od Mozjakina. Svou střelu směřoval k levé tyči, nicméně Karlsson vytáhl skvělý zákrok!
     
    42:19
    První komplikace pro Jokerit však přichází již dvě minuty po začátku třetiny. Niko Kapanen zcela zbytečně fauloval Birjukova v útočném pásmu, a jde si sednou na trestnou lavici!
     
    41:08
    Po zaváhání obrany domácího celku najel před Košečkina přes levou stranu Brandon Kozun. Kanadský útočník se pokoušel poslal kotouč mezi nohy Košečkina. Ruský brankář však dokázal zasáhnout!
     
    38:09
    Jan Kovář roztáhl hru na Sergeje Mozjakina, který kotouč poslal za sebe pro Zaripova. Ruský útočník našel najetého Bereglazova, jehož ránu však zastavil výborným zákrok Karlsson!
     
    34:28
    Odvážný průnik podnikl Tommi Huhtala, který proskočil mezi dvěma obránci, a rázem byl před Košečkinem. Na jeho blafáka mu však ruský brankář neskočil.
    Tommi HUHTALA - 1:2
     
    32:01
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Upřímně řečeno, mnoho diváků v Metallurg Ice Arena ani nepostřehlo, že Jokerit vstřelil branku! I hráči Jokeritu byli velmi překvapeni! Za branku natáhl kotouč TOMMI HUHTALA, který ho chytře poslal před branku. Velmi nešťastně si kotouč poslal do vlastní branky bruslí finský útočník Osala, a překvapený Košečkin nedokázal zasáhnout! Asistence: Mathis Olimb, Topi Jaakola
     
    31:29
    Jokerit si navíc zahraje přesilovou hru! Arťjom Železkov poslal před vlastní brankou k zemi Brandona Kozuna, a odchází na trestnou lavici za podražení!
     
    30:36
    Domácí celek pokračoval v kombinaci v útočném pásmu. Arsenjuk se na pravé straně zbavil Kozuna, a našel najetého Kosova. Jeho povedenou střelu zastavil ramenem Karlsson!
     
    27:14
    Finský celek se i nadále držet v útočném pásmu, nicméně se ke střele dostal až obránce Lajunen, který nemířil přesně. Na trestnou lavici jde navíc Niko Kapanen, který za brankou hákoval Antipina!
     
    26:25
    Na druhé straně se do velké šance dostal Brandon Kozun, který však nemířil přesně. Kotouč se následně odrazil nebezpečně před branku, toho se zmocnil Timkin, který kotouč následně vyhodiíl do hlediště, a oslabuje tak svůjt tým!
     
    24:32
    Jokerit právě vstřelil branku!
    První formace Jokeritu si protáhla střídání, a dokázaal se dostat do kombinace v útočném pásmu. Mezitím už někteří hráči vystřídali. Mezi kruhy se dostal ke kotouči Kulda, který našel lépe postaveného JUHAMATTI AALTONENA, který vybruslil do levé strany, a bekhendem poslal kotouč do poloprázdné branky! Asistence: Arturs Kulda, Mathis Olimb
     
    22:15
    Niko Kapanen roztáhl hru na levou stranu pro Jani Ritu, který se protáhl kolem Antipina, a dostal se do zakončení. Košečkin se však neunáhlil, a na zakončení finského útočníka si počkal!
     
    20:22
    Tak to mohla být paráda Jana Kováře! Český útočník přebral kotouč na modré čáře od Mozjakina, a prokličkoval se až před Karlssona, kterého objel, a mohl zakončovat do prázdné. Následně však zavadil o Karlssona, a kotouč mu ujel!
     
    17:45
    Následně se dostal do zakončení Jani Rita, který však Košečkina nepřekonal. Za brankou se poté "kočkoval" právě finský útočník s Birjukovem. Hlavní rozhodčí oba vylučuje!
     
    11:24
    Hostující tým se pokoušel protestovat proti brance, kterou dosáhnul Železkov. Niko Kapanen nabádal Olenina, aby zavolal svému kolegovi u videa, ten to však odmítl, a gól platí!
    Arťjom ŽELEZKOV - 1:0
     
    11:24
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Metallurg se dostává do vedení! Špatnou rozehrávku Jespera Jansena zachytil Dmitrij Arsenjuk, jehož první ránu dokázal zastavil Karlsson! Následně však kotouč zůstal ležet pod švédským brankářem. Arsenjuk se pokoušel dorážet, nicméně ho zastavil právě Jensen. K brance přijel ARŤJOM ŽELEZKOV, který dostal kotoču za brankovou čáru! Aisstence: Dmitrij Arsenjuk
     
    06:09
    Tentokrát se na pravé křídlo dostal Mozjakin, který po přihrávce Chrise Leeho nahodil kotouč před branku. Honza Kovář kotouč šikovně tečoval, nicméně Karlsson zasáhl betonem!
     
    05:11
    Prvním vyloučeným dnešního utkání je Niko Kapanen, který za brankou Košečkina hákoval rozehrávajícího Chabarova, a je z toho přesilová hra pro Metallurg!
     
    01:15
    Košečkin tentokrát za brankou hodně špatně rozehrál, když poslal kotouč přímo na hůl Brandona Kozuna. Kanadský útočník byl však velmi překvapený, a jeho následná přihrávka nikoho před brankou nenašla!

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 12. Železkov (Arsenjuk), 57. Kovář (Potěchin, Chabarov) – 25. Aaltonen (Kulda, Olimb), 33. Huhtala (Olimb, Jaakola), 50. Olimb


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Samsonov) – Antipin, Birjukov, Lee (A), Chabarov, Tereščenko, Batyršin, Medveděv, Bereglazov – Mozjakin (C), Kovář, Zaripov – Potěchin, Filippi, Kosov – Timkin, Osala, Železkov – Platonov (A), Kaletnik, Arsenjuk
    Jokerit Helsinky: Karlsson (Kautto) – Ohtämää, Lajunen (A), Larsen, Jensen, Kulda, Jaakola – Jormakka, Huhtala, Olimb – Aaltonen, Regin (A), Kozun (C) – Rita, Kapanen, Hagman – Pöisty, Salminen, Wirtanen

    Rozhodčí: Bělov, Olenin – Sivov, Šeljanin
    bahis siteleri