Norsko – Maďarsko 0:1 (kon.)
konec
Norsko
0:1 (0:1)
Maďarsko
Čtvrtek 12.11.2015, 20:45 • Ullevaal Stadion, Oslo (kapacita: 28 000) • Kvalifikace ME • Baráž
Předzápasové kurzy
     
    Odvetu tohoto dvojzápasu, která se odehraje v neděli 15.11. od 20:45 v maďarské Budapešti, budete samozřejmě moci taktéž sledovat na našem webu. Ode mě je to pro dnešní večer už vše, děkuji za pozornost a u dalších přenosů se na Vás budu těšit na počtenou! (22:53:47)
     
    Ani nyní to však Norsku nevyšlo a utkání končí! Maďaři z Osla vezou velice důležité vítězství, které může být pro dvojzápas mezi těmito dvěma celky klíčové! První půle byla poměrně vyrovnaná, možná mírně navrch měli domácí, kteří si vypracovali více šancí, ale brankáře Királyho překonat nedokázali. V šestadvacáté minutě našel Elek na hranici vápna stojícího Lászla Kleinheislera, jenž velice štiplavou bombou nakonec překonal Nylanda, a vstřelil tak jediný gól dnešního barážového klání!

    Ve druhé půli Norsko pochopitelně tlačilo svého soupeře, vyrovnávací branku však stále ne a ne vsítit. Velmi blízko k tomu měl v jednasedmdesáté minutě Hovland, avšak Királyho na brankové čáře zastoupil obránce Lang! Asi největší šanci si domácí vypracovali v samotném závěru, kdy hlavičkou orazítkoval břevno střídající Helland! Srovnat se ale svěřencům kouče Høgma nepodařilo, a Gábor Király si tak svůj stý zápas v maďarském národním týmu zpříjemnil čistým kontem!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Zákroky brankáře Nylanda (NOR) – 3

    Zákroky brankáře Királyho (HUN) – 6
     
    90+4
    Faul na Johansena. Následovat bude volný přímý kop, který bude s největší pravděpodobností poslední šancí domácích v tomto utkání!
     
    90+3
    Maďaři velice šikovně a chytře kombinují na polovině soupeře, a získávají tak pro sebe velice cenné a důležité vteřinky.
     
    90+2
    Poslední střídání dnešního mače. Szalai chtěl hru pochopitelně trošičku pozdržet a na střídačku se šoural pomalým krokem. Sudí ho musel popohnat, v závěrečných minutách si ještě zahraje Tomás Priskin.
     
    90+1
    Další rohový kop a další zakončení Norů. Markus Henriksen v osobním souboji přetlačil Langa, míč ovšem poslal vysoko nad branku a hosté už rozhodně nikam spěchat nebudou.
     
    90
    Sudí nad rámec hrací doby nastaví čtyři minuty!
    89. Hlavičkový pokus Pedersena
     
    89
    Norsko se po rohovém kopu konečně dostalo do zakončení! Na centrovaný balón z kopačky Hellanda se k hlavičce dostal Pedersen, jehož pokus k levé tyči si ale Király pohlídal.
     
    88
    Norům dnes prostě není přáno! Johansenovu ránu vyrazil vybíhající brankář Király přesně na hlavu střídající Hellanda, který však orazítkoval pouze břevno naprosto opuštěné svatyně hostí!
     
    87
    Další akce po pravé straně domácích, která je dnes velice nebezpečná. Rychlonohý Elabdellaoui se dostal už k několikátému centru, ovšem nepočínal si o nic lépe než v předchozích případech.
     
    86
    Ano, je to tak. Utkání kvůli zdravotnímu problému končí pro Pera Skjelbreda, jehož na poslední minutky nahradí v Rosenborgu působící útočník Helland.
     
    85
    Další roh pro Nory. Mezitím však dojde k již avizovaném střídání právě na domácí straně.
     
    84
    Domácí fanoušci jsou zaskočeni, naopak ty hostující, kterých do Osla přijela také početná skupina, jsou slyšet po celém stadionu. Na hřišti má nějaký zdravotní problém norský kapitán Skjelbred. Uvidíme, zda si situace vyžádá střídání.
     
    83
    Pedersen se v souboji rameno na rameno nakonec dostal přes Guzmicse, jeho následná střela byla ale znovu zablokována a míč doputoval na další rohový kop, z něhož však opět nic nevzniklo.
     
    82
    Tettey dlouhým nakopávaným balónem hledal rozběhnutého Pedersena, těsně před norským fovardem byl u míče dobře a včas vyběhnuvší brankář Gábor Király.
     
    81
    Norům už zřejmě docházejí síly a do jejich kombinační hry se pomalu, ale jistě vkrádá nepřesnost...

    Vojtěch Tůma

    Branky: 26. Kleinheisler (Elek)

    Karty:   20. Tettey (NOR), 65. Elabdellaoui (NOR) – 23. Gera (HUN), 34. Kádár (HUN), 39. Guzmics (HUN)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 10:2. Rohy: 16:0. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:15.
    Norsko: Nyland – Elabdellaoui, Hovland, Forren, Høgli – Skjelbred (C) (86. Helland), Tettey, Johansen, Berget (74. M. Elyounoussi) – Henriksen, Søderlund (61. Pedersen).
    Náhradníci: Almenning Jarstein, André Hansen – S. Strandberg, Aleesami, Linnes, Nordtveit, Ødegaard, Valon Berisha, Pedersen, Veton Berisha, M. Elyounoussi, Helland.

    Maďarsko: Király – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Kleinheisler (72. Nagy), Gera, Elek, Dzsudzsák (C) (76. Lovrencsics) – Németh, Szalai (90+2. Priskin).
    Náhradníci: Bogdán, Megyeri – Vanczák, Pintér, de Almeida, Bosnjak, Nagy, Stieber, Böde, Lovrencsics, Nikolić, Priskin.

    Rozhodčí: Mark Clattenburg – Simon Beck, Jake Collin (všichni Anglie)
    Neděle 15.11.2015
    Maďarsko - Norsko 2:1

    Branky: 14. Priskin, 83. Henriksen (vla.) – 87. Henriksen

    Karty:   73. Nagy (HUN), 81. Böde (HUN) – 11. Johansen (NOR), 65. Forren (NOR)

    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:10.
    bahis siteleri