Norsko – Maďarsko 0:1 (kon.)
konec
Norsko
0:1 (0:1)
Maďarsko
Čtvrtek 12.11.2015, 20:45 • Ullevaal Stadion, Oslo (kapacita: 28 000) • Kvalifikace ME • Baráž
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Poslední střídání dnešního mače. Szalai chtěl hru pochopitelně trošičku pozdržet a na střídačku se šoural pomalým krokem. Sudí ho musel popohnat, v závěrečných minutách si ještě zahraje Tomás Priskin.
     
    90
    Sudí nad rámec hrací doby nastaví čtyři minuty!
     
    88
    Norům dnes prostě není přáno! Johansenovu ránu vyrazil vybíhající brankář Király přesně na hlavu střídající Hellanda, který však orazítkoval pouze břevno naprosto opuštěné svatyně hostí!
     
    86
    Ano, je to tak. Utkání kvůli zdravotnímu problému končí pro Pera Skjelbreda, jehož na poslední minutky nahradí v Rosenborgu působící útočník Helland.
     
    76
    Se střídáním se nám v posledních okamžicích roztrhl pytel. Hřiště opouští maďarský kapitán Dzsudzsák, místo něhož trenér Storck do akce posílá Lovrencsicse.
     
    74
    A máme tu další střídání. Odpracováno pro dnešek má Berget, jehož místo na trávníku zaujme příchozí Mohamed Elyounoussi.
     
    72
    První střídání vidíme i na straně hostí. Hřiště opouští dnešní jediný střelec Kleinheisler, kterého na posledních dvacet minutek nahradí Adám Nagy.
    71. Lang zachránil svůj tým odkopem míče z brankové čáry
     
    71
    Poněkud sporná situace, píšťalka sudího však slyšet nebyla! Királymu vypadl míč po vzdušném souboji s Hovlandem a kulatý nesmysl už už pomalu skákal za brankovou čáru, kde ovšem včas svým odkopem zasáhl Lang, a zachránil tak celou situaci! Hosté se ale na Marka Clattenburga za posouzení této situace velmi zlobí.
    65. Elabdellaoui inkasoval žlutou kartu za nafilmovaný pád
     
    65
    Omar Elabdellaoui se opět protáhl až do vápna soupeře, kde však předvedl dnes už druhý teatrální pád a sudímu Clattenburgovi došla trpělivost – norský bek dostává žlutou kartu.
     
    61
    A pro Søderlunda to byla dnes poslední akce, na hřišti jej totiž nahradí Marcus Pedersen.
     
    56
    No, teď měli domácí štěstí! Do protiakce a svého samostatného úprku se totiž vydal maďarský kapitán Balász Dzsudzsák, který se nejprve málem zamotal do svých vlastních kliček, ovšem následně svou tvrdou ranou donutil Nylanda k povedenému zákroku!
    45+2. Némethův hlavičkový pokus
     
    45+2
    No a zničehonic to mohlo být už 2:0! Kleinheisler se uvolnil na pravé straně a dokázal i odcentrovat. Po souboji na přední tyči míč nakonec propadl až ke Krisztiánu Némethovi, který z velmi nadějné pozice hlavičkoval pouze nad branku!
     
    39
    Hra se přerušuje a sudí se vrací k přestupku z před několika sekund. Za nedovolený zákrok na Henriksena je žlutým kartónkem odměněn Richard Guzmics.
     
    34
    Norský tlak chtěli hosté co nejdříve přerušit a nakonec se jim to povedlo jen za cenu faulu. Po zákroku na Johansena vidí žlutou kartu Tomás Kádár.
    32. Søderlundův střelecký pokus
     
    32
    Skjelbred famózní a velmi chytrou přihrávkou našel Alexandera Søderlunda, který mířil mezi nohy brankáře Királyho, ten však míč dokázal vyrazit!
    26. László KLEINHEISLER - 0:1
     
    26
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    No vida, Maďaři šokují celý stadion v Oslu a dostávají se do vedení! Elek lehkým obloučkem našel LÁSZLA KLEINHEISLERA, po jehož bombě míč nepříjemně zaplaval a nakonec doputoval až za záda brankáře Nylanda!
     
    23
    Žlutit se bude i na druhé straně. Zoltán Gera, bez kterého se kouč Storck bude muset obejít v odvetě, zcela zbytečně fauloval Tetteyho – tady není o čem diskutovat.
     
    20
    Ta je zastavena jen za cenu faulu, kterého se dopustil Alexander Tettey a sudí Clattenburg je tentokráte nekompromisní.
    9. Kleinheislerova střela z pravé strany
     
    9
    Maďaři se poprvé vydali dopředu a ihned pořádně zahrozili! Přízemní centr od Fioly si parádně zpracoval László Kleinheisler, který povedenou ránou donutil brankáře Nylanda k velmi dobrému reflexivnímu zákroku!
    4. Skjelbredovu jedovatou ránu Király vyrazil nad břevno
     
    4
    Famózní Király! Hosté hrubě zaváhali v rozehrávce, čehož se ihned jal využít Henriksen, který ještě nahrával do z druhé vlny si nabíhajícímu kapitánu Skjelbredovi, ovšem maďarský brankář míč parádním zákrokem vytěsnil nad břevno!

    Vojtěch Tůma

    Branky: 26. Kleinheisler (Elek)

    Karty:   20. Tettey (NOR), 65. Elabdellaoui (NOR) – 23. Gera (HUN), 34. Kádár (HUN), 39. Guzmics (HUN)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 10:2. Rohy: 16:0. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:15.
    Norsko: Nyland – Elabdellaoui, Hovland, Forren, Høgli – Skjelbred (C) (86. Helland), Tettey, Johansen, Berget (74. M. Elyounoussi) – Henriksen, Søderlund (61. Pedersen).
    Náhradníci: Almenning Jarstein, André Hansen – S. Strandberg, Aleesami, Linnes, Nordtveit, Ødegaard, Valon Berisha, Pedersen, Veton Berisha, M. Elyounoussi, Helland.

    Maďarsko: Király – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Kleinheisler (72. Nagy), Gera, Elek, Dzsudzsák (C) (76. Lovrencsics) – Németh, Szalai (90+2. Priskin).
    Náhradníci: Bogdán, Megyeri – Vanczák, Pintér, de Almeida, Bosnjak, Nagy, Stieber, Böde, Lovrencsics, Nikolić, Priskin.

    Rozhodčí: Mark Clattenburg – Simon Beck, Jake Collin (všichni Anglie)
    Neděle 15.11.2015
    Maďarsko - Norsko 2:1

    Branky: 14. Priskin, 83. Henriksen (vla.) – 87. Henriksen

    Karty:   73. Nagy (HUN), 81. Böde (HUN) – 11. Johansen (NOR), 65. Forren (NOR)

    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:10.
    bahis siteleri