Rheindorf Altach – Ried 1:3 (kon.) | Admira – Rapid 2:1 (kon.) | Mattersburg – Grödig 0:2 (kon.)
Austria – Sturm Graz 2:1 (kon.)
konec
FC Admira Wacker Mödling
2:1 (0:1)
SK Rapid Vídeň
Středa 02.12.2015, 18:30 • BSFZ-Arena, Mödling • Rakouská Bundesliga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Buďte vítáni u netradičně ve středu hraného ligového utkání nejvyšší rakouské soutěže! Druhý prosincový den je datem, kdy na sebe v zápase 18. kola narazí FC Admira Wacker Mödling a SK Rapid Vídeň. Úvodní výkop bude rozehrán v 18:30, tak u toho buďte s námi, jste srdečně zváni!
     
    FC Admira Wacker Mödling
    Domácí tým se od úvodu letošního ročníku pohybuje v klidném středu tabulky. Aktuálně drží krásnou 5. příčku se ziskem 24 bodů po 17 odehraných kolech při skóre 21:27. V posledních pěti zápasech si Admira se svými soupeři dělila body hned 4x, a v minulém kole dostala drsné K.O. v podobě porážky 4:0 na půdě Wolfsbergeru. Je tedy zřejmé, že onu prohru budou chtít domácí odčinit a opět do kasičky přidat nějaký ten bodík.

    Nejlepším střelcem Wackeru je útočník Dominik Starkl, který prozatím nastřílel 5 branek. Ten také v dosavadním průběhu sezóny vládne klubové statistice nahrávačů, když svým spoluhráčům připravil 4 trefy.
     
    SK Rapid Vídeň
    Hosté jsou na tom ještě o něco lépe než Admira. Soupeř Plzně ze skupiny Evropské ligy bojuje o nejužší špičku tabulky, zatím je na 3. místě a s 31 body na kontě ztrácí pouze jeden jediný bod na vedoucí duo Salzburg, Austria. Skóre 37:23 potom naznačuje, že ačkoli obrana Rapidu jistě není nepropustná, tak útok je velmi silný, dokonce hned po Salzburgu druhý nejlepší v celé Bundeslize. V posledních pěti zápasech vykázali Vídeňští lehce kolísavou formu, 2x prohráli a třikrát brali všechny body. Určitě je povzbudivé, že poslední dva zápasy přinesly Rapidu 6 bodů, a hosté se tedy mají od čeho odrazit.

    Individuálním statistikám vládne, stejně jako v případě soupeře, jediný hráč. Středopolař Florian Kainz skóroval také 5x, ale na rozdíl od domácího Starkla si připsal rovnou 8 asistencí a v této oblasti tak kraluje nejen klubovým tabulkám, ale i statistice celé soutěže.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Admira Wacker Mödling: Siebenhandl – Zwierschitz, Schösswendter, Wostry, Wessely – Lackner, Ebner – Bajrami, Blutsch, Spiridonovic – Knasmüllner
    Náhradníci: Kuttin – Grozurek, Malicsek, Schicker, Posch, Ayyildiz, Zulj

    SK Rapid Vídeň: Strebinger – Auer, Sonnleitner, M.Hofmann, Stangl – Schwab, Grahovac – Alar, S. Hofmann , Kainz – Jelic
    Náhradníci: Knoflach – Pavelic, Wöber, Petsos, Nutz, Prosenik, Schobesberger

    Rozhodčí: Ouschan – Baumann, Hübler.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Míč do hry uvedli hosté, konkrétně duo Jelic, Steffen Hofmann. Rapid nastupuje dnes v bílých dresech, domácí oblékají černo-červenou kombinaci.
     
    1
    Thomas Ebner si vynutil faul a domácí mohou rozehrát na půlicí čáře.
     
    2
    Odkop jednoho z hostujících beků končí pouze v autu, domácí pokračují v akci.
     
    3
    Admira rozehrává od stoperů a pomalu se sune vpřed.
     
    4
    Chyby v rozehrávce předvedli hned dva hráči Rapidu, krátce po sobě to byli Deni Alar a Stefan Auer. Měli však štěstí, protože celou situaci pohlídal gólman Strebinger.
     
    5
    Rapid vybojoval rohový kop.
     
    5
    Hosté rozehráli nakrátko, ale domácí se ubránili a sami zahrozili! Po mizerné zpětné nahrávce se vpřed hnal Spiridonovic, ale přes vyběhnuvšího Strebingera nezakončil přesně a bránu netrefil.
     
    7
    Rapid zklidnil a zpomalil hru, rozehrává odzadu a pomalu postupuje směrem k domácí svatyni.
     
    8
    Matej Jelic se uvolnil na pravé straně a z mírného úhlu postupoval na bránu domácího celku. Ve finální fázi si ale míč příliš předkopl a gólman Jörg Siebenhandl si bez problémů poradil.
     
    9
    Po rozehrávce přímého kopu stáhl ve vápně Rapidu balon do náruče Strebinger.
     
    11
    Vídeň má zatím veliké problémy s přechodem přes střed pole a Admira se dostává k balonům velmi snadno. Je tomu tak i teď, kdy domácí rozehrají přímý kop.
     
    12
    Centr se ale zle nevyvedl a kulatý nesmysl přeplachtil jak všechny hráče, tak i bránu, a zapadl až do hlediště.
     
    13
    Po Wesselyho zákroku skončil míč v zámezí a Rapid se poprvé v zápase na delší čas usadil na půlce Admiry.
     
    14
    Rapid rozehraje další rohový kop. O exekuci se postará Kainz.
     
    14
    Kompaktní obrana domácího týmu si bez sebemenších potíží poradila.
     
    15
    Naopak na druhé straně se opět připomněl aktivní Srdan Spiridonovic. Po rychlé kličce se dostal ke střele levačkou, která ale neměla správné parametry a vyrušila Strebingera z takového polospánku.
     
    16
    Hostující stoper Maximilian Hofmann se provinil faulem za vápnem. Domácí ale tuto výhodu nedokázali přetavit v nic většího, Richard Strebinger opět s jistotou zakročil.
     
    17
    První velkou šanci zápasu měl na kopačkách Christoph Knasmüllner! Několik hostujících obránců si tak dlouho dávalo přednost ve vápně, až se k balonu probil domácí ofenzivní hráč a dostal se do palebné pozice, bohužel však přestřelil!
     
    19
    Tým z hlavního města dnes působí lehce bezradně, zatímco domácí hráči se pohybují naprosto suverénně a nátlaková hra Admiry dělá velké problémy hostující obraně.
     
    20
    Nepřesnou rozehrávku Steffena Hofmanna vystihl Spiridonovic, za což ho také hostující kapitán potrestal a za vápnem jej srazil k zemi.
     
    21
    Srdan Spiridonovic vzal přímý kop na sebe a zkusil ohrozit bránu, což se mu těsně nepovedlo. Balon se sice stáčel, ale nakonec pouze prolétl nad břevnem.
     
    22
    A po dlouhé době si do míče kopne i Siebenhandl, když uvede balon do hry odkopem od brány.
     
    23
    Hra se přerušuje, jelikož na zemi zůstal ležet domácí kapitán Schösswendter. Už se však pokračuje a stoper Admiry se vrátil na svoje místo ve středu obrany.
     
    24
    Gólovka i na druhé straně! Steffen Hofmann rozehrál na pravou stranu. Tam seběhl Auer a odcentroval před bránu, kde Deni Alar pálil pouze do tyče!
     
    25
    Zdá se, že hosté se pomalu dostávají do hry.
     
    26
    Florian Kainz skvělým napadáním získal alespoň aut pro Rapid.
     
    27
    Série nepřesností na obou stranách vrátila míč ke kopačkám gólmana Jörga Siebenhandla, který následně odkopl od svého zařízení.
     
    28
    Centr letící do vápna Rapidu z pravé strany odvrátil do autu Maximilian Hofmann.
     
    28
    Wacker však pokračuje v akci a kombinuje na dostřel Strebingerovy svatyně.
     
    29
    A právě Strebinger našel dlouhým pasem Steffena Hofmanna a založil útočnou akci. Následně si však kapitán Rapidu nepohlídal balon, a dotkl se jej rukou. Sudí Ouschan přisoudil míč domácím.
     
    30
    Florian Kainz uvede balon do hry od rohového praporku.
     
    30
    Za vápnem úctyhodně napřáhl Srdjan Grahovac, ale vybíhající val Admiry jeho pokus zablokoval.
     
    30
    Žlutou kartu dostává S.Hofmann (SK Rapid Vídeň).
     
    31
    První půlhodina za námi, a zatím to není žádná velká hitparáda. Oba týmy se směrem dopředu hodně trápí, a na můj vkus je ve hře až příliš mnoho nepřesností.
     
    32
    Technická rána Bajramiho z pravého křídla skončila na břevnu, a ani dorážející Spiridonovic nedokázal prolomit bezbrankový stav!
    32. Šance Bajramiho
     
    34
    Domácí tým rozehrává a v akci znovu není nikdo jiný než křídelník Spiridonovic. Ten se zatím jeví velice pěkně a dělá Rapidu velké problémy.
     
    35
    Rapid uzavírá takřka házenkářský zámek okolo šestnáctky domácího týmu, ale Wacker zatím brání bezchybně.
     
    36
    Stefan Auer byl nucen vrátit balon dozadu, a ofenzivní manévry hostí se zase o chvilku odkládají.
     
    37
    Markus Wostry ostře atakoval Deniho Alara, což samozřejmě neuniklo pozornosti hlavního sudího. Tentokráte se ale vše řeší pouze domluvou.
     
    38
    Po nahrávce Steffena Hofmanna pálil z hranice vápna do tyče právě Deni Alar. Rapid získal alespoň roh.
    38. Rána Alara do tyče
     
    38
    Rapid právě vstřelil branku!
    Z rohu nic nebylo, ale Rapid v akci pokračoval. Na dlouhý tečovaný balon od obránců seběhl na pravém křídle Florian Kainz a poslal přízemní centr do předbrankového prostoru. Tam se do dobré pozice protlačil DENI ALAR a poslal Rapid do vedení!
    38. Deni ALAR - 0:1
     
    41
    Spiridonovic si narazil s Bajramim a zpoza vápna vyslal štiplavou pumelici. Bohužel však přímo do míst, kde stál Strebinger, který ránu nadvakrát ztlumil v rukavicích.
     
    43
    Rozehrávku Rapidu táhne po pravé straně duo Alar, Auer. Míč teď létá od jednoho hráče Rapidu k druhému, konečně se do hry dostala trocha fotbalovosti.
     
    45
    Hosté i nadále kontrolují hru a nejspíše si už první poločas ohlídají.
     
    45+1
    Na konci první půle rozehraje Florian Kainz další rohový kop.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Co na to říci? První půle rozhodně příliš krásy nenabídla. Je pravda, že oba týmy měly své šance, a že Rapid se prosadil a zásluhou Deniho Alara vede 1:0. Ovšem mimo ty vyložené tutovky toho moc k vidění nebylo a my můžeme jen doufat, že druhá půle (která by měla začít cca v 19:31) přinese o něco lepší podívanou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází S.Hofmann, přichází Schobesberger.
     
    46
    Do druhé půle uvedli míč domácí, kteří se také hned drali vpřed. Obranná linie Rapidu balon prozatím odvrátila, nicméně v akci pokračuje Wacker.
     
    49
    Jelic vytáhl balon až k vápnu Mödlingu. Domácí ale situaci ustáli a sami zakládají protiútok.
     
    50
    Rapid rozehrává od obrany, což se teď nezdařilo. Domácí na malou chvilku získali balon, ale ihned o něj přišli.
     
    51
    Na hranici vápna srazil Schösswendter Schwaba a Rapid má k dispozici zajímavý přímý kop.
     
    51
    Kainz odcentroval a do tvrdého souboje s domácím gólmanem šel Stangl. Tomu byl však odpískán faul právě na Siebenhandla.
     
    52
    Admira se pomalu posunuje vpřed.
     
    53
    Jelic ustál souboj, ale nepřenesl hru ideálně a Admira mohla zaútočit. Knasmüllnera fauloval Schwab a Spiridonovic může rozehrát přímý kop.
     
    54
    Admira právě vstřelila branku!
    Po centru Spiridonovice neudržel Strebinger míč v náruči a dorážející STEPHAN ZWIERSCHITZ měl poměrně snadný úkol, ve kterém nezaváhal a vyrovnal!
    54. Stephan ZWIERSCHITZ - 1:1
     
    56
    Hosté rozehrávají útok po pravé straně.
     
    57
    Centr z pravého křídla stáhl do náruče gólman Siebenhandl.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Kainz (SK Rapid Vídeň).
     
    57
    Střídání v týmu FC Admira Wacker Mödling: ze hřiště odchází Wessely, přichází Grozurek.
     
    60
    Faul domácího beka zastavil ofenzivní výpad Rapidu po levé straně, a Kainz rozehraje přímý kop.
     
    61
    Balon se odrazil na vápno, kde z dobré pozice střílel Schobesberger jen těsně mimo.
     
    62
    Teď může zahrozit i domácí tým, jeho hráči drží míč a kontrolují aktuální průběh hry.
     
    62
    To už ale neplatí, na balonu jsou hráči vídeňského týmu.
     
    63
    A pozor, je nařízena penalta pro Mödling! Grozurek si to namířil do vápna, kde obehrál vyběhnuvšího Strebingera, který jej fauloval!
     
    64
    Admira právě vstřelila branku!
    K puntíku si stoupl Srdan Spiridonovic, poslal brankáře k pravé tyči a sám poslal míč nekompromisně na druhou stranu! Admira tak otáčí vývoj zápasu a vede 2:1!
    64. Srdan SPIRIDONOVIC - 2:1
     
    65
    Kainz se vydal na výlet po levém křídle, ale byl odzbrojen. Rapid nicméně pokračuje v akci.
     
    66
    Siebenhandl sebral balon před Jelicem a rozehrál.
     
    67
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Grahovac, přichází Petsos.
     
    68
    Admira má další šanci, přímý kop z úhlu zpoza vápna.
     
    68
    Ale ne, tady nic nehrozí, centr uletěl až do zámezí.
     
    69
    Richard Strebinger může rozehrát. Přes Stangla jde balon až na pravou stranu.
     
    70
    Rapidu se nedaří vymyslet nějakou kloudnou akci, Admira si vede velmi dobře a svým napadáním dělá svému soupeři rozehrávku nepříjemnou.
     
    71
    Po nepovedené rozehrávce hostí může odkopávat Jörg Siebenhandl.
     
    72
    Siebenhandl si opět poradil a uklidnil situaci, která nastala ve vápně domácího celku.
     
    73
    Na zemi zůstali ležet hned dva hráči Rapidu, ale pokračovalo se ve hře. Až teď je přerušeno a střídá se.
     
    74
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Jelic, přichází Prosenik.
     
    75
    Znovu v akci Siebenhandl, ten si nemůže stěžovat na nedostatek zábavy.
     
    76
    Milimetrový ofsajd zastavil akci Admiry, jejíž hráči to nesou velmi nelibě.
     
    77
    Tak dlouho hosté otáleli s vhozením autu, až sudí řeší celý problém otočením situace. Admira tak získala míč skutečně zadarmo.
     
    78
    Stangl vyzískal další z řady rohových kopů Rapidu.
     
    78
    Siebenhandl opět bezchybně zakročil a drží tak nadějný výsledek ve chvíli, kdy do konce zápasu zbývá cca poslední čtvrthodina.
     
    79
    Na druhou stranu spěchal opět Spiridonovic, ale Strebinger se nenechal zahanbit a podržel Rapid.
     
    80
    Alar přepadl přes ležícího Siebenhandla, který zahodil míč do autu a přerušil hru.
     
    82
    Řecký záložník Rapidu Thanos Petsos vyfasoval žlutý trestík, když si dovolil komentovat rozhodnutí sudího.
     
    83
    Hrdinu Admiry a střelce druhého domácího gólu Spiridonovice nahradí Ayyildiz.
     
    85
    Nový muž na trávníku Ilter Ayyildiz se zapojil do akce, ale přihrávka z dílny Zwierschitze ho našla v ofsajdu.
     
    86
    Kainzův centr do vápna úspěch neslavil, ale Rapid se dále tlačí vpřed. Dokáží hosté vyrovnat?
     
    87
    Na Petsosův balon za obranu naběhl Prosenik a srazil se s vybíhajícím Siebenhandlem. Rapid má k dispozici roh.
     
    87
    Ale obrana Admiry nepolevuje a stále se jí daří eliminovat nebezpečné akce Rapidu.
     
    88
    Střídání v týmu FC Admira Wacker Mödling: ze hřiště odchází Knasmüllner, přichází Schicker.
     
    89
    Lukas Grahovac si neporadil s neposednou nahrávkou a sám se dostal za pomezní čáru. Naděje Rapidu tak stále žije, Vídeňští se tlačí vpřed.
     
    90
    Už běží poslední minuta základní hrací doby.
     
    90
    Schobesberger je faulován na pravém křídle a Rapid má velkou šanci vyrovnat.
     
    90+1
    Domácí defenziva situaci ustála a odvrátila balon do autu.
     
    90+1
    Ohromnou šanci spálil René Schicker! Dostal skvělou nahrávku před bránu, ale z bezprostřední blízkosti přestřelil! Už mohlo být rozhodnuto...
     
    90+2
    Kainz zakombinoval na levé straně se Stanglem. Nakonec první jmenovaný odcentroval, ale Siebenhandl si situaci pohlídal a míč lapil.
     
    90+3
    Admira drží balon a zkušeně šetří čas.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Konec zápasu, Admira poráží Rapid 2:1. Hosté propásli šanci dostat se alespoň do večerního mače Austria-Sturm do čela před Red Bull Salzburg. Naopak domácí se posunou minimálně do pozdního večera právě před Sturm na 4. příčku.

    Ve druhé půli padly dva góly, oba dva za záda Strebingera. Nejprve dorážel do prázdné brány obránce Zwierschitz, a o 10 minut později na něj navázal z penalty Srdan Spiridonovic, dnes jednoznačně nejlepší hráč domácího týmu a společně s dvojicí Kainz, Alar i nejlepší celkově.

    Já Vám děkuji za pozornost, přeji příjemný zbytek večera a zase někdy u onlajnů na počtenou! (20:23:46)

    Michal Konvalina

    Branky: 54. Zwierschitz, 64. Spiridonovic (pen.) – 38. Alar

    Karty:   30. S.Hofmann (RVI), 57. Kainz (RVI), 82. Petsos (RVI)


    FC Admira Wacker Mödling: Siebenhandl – Zwierschitz, Schösswendter, Wostry, Wessely (57. Grozurek) – Lackner, Ebner – Bajrami, Blutsch, Spiridonovic (83. Ayyildiz) – Knasmüllner (88. Schicker)
    Náhradníci: Kuttin – Grozurek, Malicsek, Schicker, Posch, Ayyildiz, Zulj

    SK Rapid Vídeň: Strebinger – Auer, Sonnleitner, M.Hofmann, Stangl – Schwab, Grahovac (67. Petsos) – Alar, S. Hofmann (46. Schobesberger) , Kainz – Jelic (74. Prosenik)
    Náhradníci: Knoflach – Pavelic, Wöber, Petsos, Nutz, Prosenik, Schobesberger

    Rozhodčí: Ouschan – Baumann, Hübler
    bahis siteleri