Chomutov – Liberec 5:3 (kon.) | HC Litvínov – Mladá Boleslav 1:5 (kon.) | Č. Budějovice – Pardubice 5:3 (kon.)
Jihlava – Kometa Brno 4:3 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
4:3 (1:2, 3:0, 0:1)
HC Kometa Brno
Čtvrtek 03.12.2015, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • DHL Extraliga juniorů • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u zápasu 26. kola DHL Extraligy juniorů, ve kterém se proti sobě postaví HC Dukla Jihlava a HC Kometa Brno. Ač se původně mělo hrát v sobotu v pravé poledne, zápas byl přesunut o dva dny dříve, takže úvodní buly bude vhozeno ve čtvrtek 3.12.2015 v 18:00.
     
    HC Dukla Jihlava:
    Zatím nejhorší období v sezoně prožívá juniorka Dukly. Před dvěma týdny přišli svěřenci kouče Patrika Augusty doma s Vítkovicemi o vedení v samotném závěru, nakonec prohráli v prodloužení a od té doby nebodovali. Doma podlehli Třinci 0:2 a minulý týden při výjezdech do Olomouce a Zlína shodně nebodovali po výsledcích 2:4.

    Jihlava se tak propadla na třinácté místo tabulky s šestadvaceti body. Nyní čeká Jihlavu souboj s Kometou Brno ve čtvrtek 3.12.2015 od 18:00, proti které má letos vyrovnanou bilanci venkovní prohry a domácí výhry.

    Tabulku jihlavské produktivity vedou s 23 body Pavel Kousal (12+11), který je zároveň i nejlepším střelcem týmu, a Ondřej Najman (9+14).
     
    HC Kometa Brno:
    Kometa se definitivně oklepala z devíti porážek během deseti zápasů. 14. listopadu totiž vyhráli brněnští junioři na ledě Liberce vysoko 10:1 a od té doby si připsali pouze smolnou domácí porážku s druhým Třincem. Poslední tři zápasy totiž Kometa vyhrála, navíc s parádním skóre 11:3, když postupně vyhrála s Vítkovicemi, ve Zlíně a v Olomouci.

    Dohromady získala Kometa již 32 bodů za 10 výher (jednu v prodloužení) a 13 porážek (tři za bod). Nejlepším střelcem a zároveň nejproduktivnějším hráčem je Petr Kratochvíl (12+9).
     
    Nastoupili v dresu soupeře:
    Na soupisce Brna jsou dva hráči se zkušenostmi z jihlavského hokeje – Liridon Dupljaku a Tomáš Havránek, na opačné straně barikády stojí Dominik Hohl.
     
    Letošní vzájemné zápasy:
    Dukla – Kometa 4:3.
    Kometa – Dukla 4:1.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Kořenář (Šťastný) – Váňa, Pospíchal, Kadlec, Půža, Vlček, Hohl – Balaštík, D. Dvořák, Dufek – Anděl, Najman, Kousal – Peschout, Ondráček, Bambula – Kolouch, Vala. Trenér: Patrik Augusta

    HC Kometa Brno: Gerža (35. – 40. Krček) – Zábranský, Kupčík, Kubeš, Mikyska, Švejda, Furch, Zukal – Kratochvíl, F. Dvořák, Pokorný – Havránek, Dupljaku, Nováček – Havlát, Tůma, Lunter – Grünwald, Garčic. Trenéři: Pavel Pazourek a Martin Pešout

    Rozhodčí: Talpa – Kreuzer, Polák.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    Úvodní útok vede Brno, ale za brankou Kořenáře ztratili hosté puk.
     
    00:57
    Jihlava si hned na úvod zahraje přesilovku. Tomáš Havránek, bývalý to hráč mladšího dorostu Dukly, dostává dvě minuty za hákování.

    Na vyloučení: 0-1.
     
    01:10
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí se bleskově ujímají vedení, a to po třinácti vteřinách přesilové hry. Od modré vystřelil Anděl. Jeho střelu ještě napoprvé zblízka nedorazil ONDŘEJ NAJMAN, ale podruhé již zarazil kotouč krásně pod víko. Dominik Gerža neměl šanci puk chytit. Asistence: Lukáš Anděl.
     
    02:18
    Tvrdý souboj za brankou Dukly. Tůma narazil na mantinel zřejmě Davida Váňu, jenž se rychle oklepal a dál bojuje o puk.
     
    03:18
    Domácí uzamkli svého soupeře před Geržou. Z mezikruží střílel Anděl přesně do hrudi gólmana. Odrazil se k němu puk, přihrál jej na pravý kruh ke Kousalovi, jenž byl rychle zablokován obráncem a Dukla poté již nevystřelila.
     
    04:00
    Zakázané uvolnění domácích.
     
    04:51
    Vylučovat se bude i na druhé straně. Jaromír Vlček (JIH) je potrestán za držení.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    05:15
    Libor Zábranský nejprve střílel z levého kruhu přímo do Kořenáře, který puk vyrazil, poté ze stejné pozice hned z první míří nebezpečně, ale těsně vedle.
     
    05:58
    Jihlava se osvobozuje.
     
    06:15
    Hosté se po chybné rozehrávce na modré připravují sami o pásmo.
     
    06:28
    Kometa právě vstřelila branku!
    Také Kometa odpovídá v přesilové hře. Před branku si na dobrou přihrávku Havránka z pravé strany sjel RICHARD GARČIC, jenž zblízka prostřelil Kořenáře. Asistence: Tomáš Havránek, Jakub Kubeš.
     
    08:30
    Jihlava má zatím více šancí. Anděl to znovu zkusil ze středu útočného pásma. Před brankou byl na teč připraven Pavel Kousal, ale Dominik Gerža pokryl již střelu Anděla a tak se další jihlavský útočník k dorážce nedostal.
     
    09:09
    Přes dobré napadání Dukly se hosté nemohou dostat pásma.
     
    09:30
    Dvořák získal na pravém kruhu výborným forčekingem puk. Sjel si před branku, kde byl i Jaromír Vlček, ale spoluhráči se s přihrávkou nepochopili. Poté to zkusil Vlček sám, ovšem gólmana nepropálil.
     
    10:02
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hodně laciný gól, který dostala Dukla. Tůmovu střelu po ledě z levého kruhu nezkrotil Kořenář v lapačce. K vypadnuvšímu kotouči se dostal KRISTIÁN LUNTER a hosté se dostávají do vedení. Asistence: Jakub Tůma, Robert Havlát.
     
    10:30
    Druhé vyloučení Dukly v zápase. Ondřej Najman (JIH) jde ven za hákování.

    Na vyloučení: 2-1.
     
    11:26
    Před branku Dukly vznikl pořádný závar, který režíroval hlavně Filip Dvořák. Tentokrát byl Kořenář pozorný a jistě udržel puk ve své výstroji.
     
    11:40
    Jihlavě se podařilo vyhodit kotouč až k brance Komety.
     
    12:30
    Tato přesilová hra se Kometě tolik nepovedla, nedokázala si vypracovat vážnější šanci.
     
    13:22
    Domácí se pokoušeli vybojovat puk za brankou Gerži, neúspěšně. Kometa zakládá protiútok.
     
    14:10
    Střelu Kubeše od modré tečuje jeden z domácích hráčů do ochranné sítě. Bude se tak vhazovat před Kořenářem.
     
    15:32
    V situaci tři na dva přenechal Anděl puk Najmanovi, který si sjel mezi kruhy a zkusil najít u levé tyče Kousala. Přihrávka byla zblokována a Najman se znovu dostal k puku. Posílal jej před branku, kde vracející se hosté odklidili kotouč.
     
    16:44
    Zadovka od Dvořáka projela zcela volnému Bambulovi u pravé tyče Gerži mezi nohami a nemohl tak zakončovat.
     
    17:48
    Sledujeme nyní hokej nahoru – dolu, ale bez vážnějších šancí. Oba gólmani se ale musí mít pořád na pozoru.
     
    18:12
    V posledních vteřinách jsou hosté aktivnější, ale nepodařilo se jim vyslat na Kořenáře nějakou nebezpečnou střelu.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta úvodního dějství.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina začala pro Duklu výborně, na začátku druhé minuty totiž využil přesilovou hru Ondřej Najman. Jenže v páté minutě dostala výhodu jednoho muže navíc i Kometa a Tomáš Kupčík dvacet vteřin před návratem vyloučeného hráče srovnal. V jedenácté minutě pak Kořenářovi vypadl puk z lapačky a Kristián Lunter jej dorazil do branky. Kometa tak vede po první třetině 2:1.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:44.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Dvořák hledal mezi kruhy Dufka, přihrávka na něj však byla nepřesná.
     
    21:10
    Před dotírajícím Kolouchem raději pokryl puk Gerža.
     
    22:01
    Už se zase hraje na druhé straně. Brno předvedlo velký závar u Kořenáře, ale nakonec nedokázalo ani vystřelit, natož propasírovat puk do branky.
     
    23:27
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tohle ale byla pohledná akce a hosté na sebe jen nevěřícně dívají, jak je domácí vyšachovali a proč jim dali tolik prostoru. Najman našel zpoza branky na pravém kruhou Kousala, který posunul puk na modrou pro střílejícího Kadlece. Od nohou hostí se kotouč dostal mezi kruhy pro Balaštíka, který jej přiťukl před braku PAVLU KOUSALOVI a ten se trefuje jako jeho dvojče z útoku Ondřej Najman – přesně pod víko. Asistence: Vojtěch Balaštík, Martin Kadlec.
     
    23:52
    Kristián Lunter zblízka těsně minul levou tyč, možná zasáhl Kořenář konečkem betonu.
     
    24:03
    Martin Kadlec usedá na trestnou lavici na dvě minuty, dopustil se krosčeku. Brno bude hrát třetí přesilovku v zápase.

    Na vyloučení: 3-1.
     
    24:23
    Daniel Dvořák nejprve obětavě zblokoval ránu Kupčíka od modré a poté sám vyhodil puk.
     
    25:39
    Na trestné lavici se to nyní hráči jen hemží. David Váňa a Ladislav Pospíchal (JIH) dostávají dvě minuty za hrubost, stejně tak jako Filip Nováček (KOM). Hosty čeká půlminuty dlouhá přesilovka pět na tři.

    Na vyloučení: 5-2.
     
    25:58
    Fantastický Josef Kořenář! Havránek poslal podél brankoviště pas na Dominika Pokorného, který zakončoval k pravé tyči, kam stačil dát domácí gólman beton. Hned vzápětí zneškodnil i ránu Kupčíka z prostoru mezi kruhy.
     
    26:03
    Dukla hraje ve čtyřech, Kometa v pěti.
     
    27:46
    V okamžiku, kdy se na led vraceli ostatní hráči z trestné lavice, podnikla Dukla útok třech proti třem. Balaštík přihrával z pravého kruhu na branku, ovšem Půža měl k puku daleko a Gerža jej má ve výstroji.
     
    28:08
    Dukla právě vstřelila branku!
    Hosté opět propadli při útoku. V situaci tři na dva si po pravé straně sjel před branku DANIEL DVOŘÁK. Nepřihrával svým spoluhráčům Balaštíkovi či Dufkovi, vypálil z pravého kruhu a parádní ránou na vzdálenější tyč nechal vzpomenout na doby, kdy se z těchto pozic při zápase jihlavské juniorky pravidelně prosazoval David Březina. Asistence: Vojtěch Balaštík, Aleš Dufek.
     
    28:47
    Mohlo být znovu vyrovnáno. Filip Nováček bude nyní zpytovat svědomí. Jeden z neproduktivnějších hráčů Komety, který loni nepodával v Dukle příliš výrazné výkony, využil chyby v jihlavské defenzívě a dostal se do samostatného úniku, který zakončil střelou metr nad horní tyčku.
     
    29:49
    Bambula získal za brankou hezkým manévrem puk, ale na své spoluhráče již v tísni přihrát nedokázal.
     
    30:11
    Střela Balaštíka z levého kruhu mířila vedle pravé tyče Geržovy branky.
     
    31:01
    Skákavý kotouč se v útočném pásmu dostal na hůl Dominika Pokorného, který jej zkrotil a vzápětí tvrdě vystřelil. Obětavý David Váňa vlastním tělem zblokoval střelu.
     
    31:24
    Snaživý Libor Zábranský dojížděl za brankou odražený puk, jenže v poměrně slušné rychlosti uklouzl a narazil se přímo na mantinel. Po chvíli vstává a odjíždí sám na střídačku.
     
    32:04
    Peschout obkroužil branku a snažil se najít před Geržou spoluhráče Ondráčka. Puk však projel pouze kolem jihlavské jedenáctky a střelu Hohla od modré nedokázal tečovat Peschout.
     
    32:39
    Na druhé straně mířil z vrcholu levého kruhu těsně vedle Filip Dvořák.
     
    33:25
    Pokorný, nacházející se u levé tyče, prostrčil puk před branku na Filipa Dvořáka, který i nyní mířil nepřesně, ovšem z mnohem lepší pozice.
     
    34:18
    Dukla právě vstřelila branku!
    Nyní se jihlavská střídačka hodně zlobila, protože Najman byl osekáván jak dřevo při kácení. Sudí Talpa nechal pokračovat ve hře, domácí desítka našla před brankou PAVLA KOUSALA a ten usměrnil puk v letu za záda Gerži. Asistence: Ondřej Najman.
     
    34:18
    Dominik Gerža jde ven z branky hostí, střídá jej Martin Krček.
     
    34:30
    Hned po buly předvedli hosté pořádně ostrý atak. Před branou Kořenáře vznikla obrovská tlačenice, při které zřejmě Filip Nováček padl plnou vahou na gólmana. Josef Kořenář se jen těžko sbírá z ledu, ale vypadá to, že bude moci pokračovat ve hře.
     
    35:05
    Balaštík to myslel hodně dobře. Dokonce dvakrát vyhrál u mantinelu levého kruhu souboj o puk, poté si to namířil k brance, kde ještě hledal Dufka. Ten byl těsně pokryt a Brňané posílají puk na zakázané uvolnění.
     
    35:26
    Sledujeme boj na ostří nože za brankou Dukly, po kterém se bude vylučovat.
     
    35:29
    Pátá přesilovka Komety v zápase. Václav Půža za brankou dle názoru sudího Talpy krosčekoval soupeře a jde ven.

    Na vyloučení: 6-2.
     
    35:56
    Domácí podruhé v krátké době posílají kotouč do středního pásma.
     
    36:20
    Vojtěch Balaštík získal na obranné modré puk, zavezl jej k levému kruhu, tam se uvolnil a získal svému týmu cenné vteřiny.
     
    36:30
    Garčic mohl z pravé strany zakončovat do odkryté branky, ovšem kotouč mu uskočil od hole.
     
    36:36
    Stejný hráč hledal mezi kruhy Dominika Pokorného, který při zakončení promáchl.
     
    37:29
    Jihlava hraje v plném počtu, navíc hosté zapomněli na Půžu vracejícího se z trestné lavice. Ten si na modré vyměnil puk s Andělem a sjel mu před branku, kde už oslabením vysílený hráč A-týmu Dukly nedokázal vrátit svému spoluhráči z obrany puk.
     
    38:30
    No, tyhle fauly, jako zákrok Mikysky v obranném pásmu na Kousala, zavánějí podražením. Hraje se dále.
     
    39:40
    V situaci tři na dva si Dufek vyměnil puk s Dvořákem a zakončil ze středu pásma z první těsně vedle pravé tyče.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina skončila. Jihlavě se podařilo dokonale otočit zápas, když nejprve ve čtyřiadvacáté minutě srovnal Pavel Kousal, před půlí převážil vedení na stranu Dukly Daniel Dvořák a pět minut před koncem vystřelil Pavel Kousal svému týmu dvougólové vedení.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:31.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    V brance hostí nastupuje opět Dominik Gerža.
     
    40:54
    Neskutečné. Filip Nováček se znovu řítil do samostatného úniku, ovšem i tentokrát nepřekonal výborného Josefa Kořenáře.
     
    41:29
    Zakázané uvolnění Dukly Jihlava.
     
    42:21
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté se vracejí do zápasu. TOMÁŠ HAVRÁNEK po přihrávce Dvořáka vjel v situaci dva na jednoho do pásma, z pravé strany vystřelil a trefil se přesně do rohu branky k bližší tyči. Asistence: Filip Dvořák.
     
    43:49
    Michal Furch táhlou střelou od modré mířil vedle pravé tyče Kořenáře.
     
    44:23
    Kousal vybojoval puk pro Anděla, jehož střílená přihrávka před branku se na Najmana nedostala.
     
    45:01
    Balaštíkův pokus po objetí pravého kruhu zblokovali obránci Brna a posílají puk do středního pásma.
     
    45:18
    Jihlava jej po chvíli znovu zavezla před branku Gerži, který chytil střelu Dufka z levé strany.
     
    45:28
    Bambula pobídl přihrávku zpoza branky ke střele Jiřího Ondráčka, jemuž kotouč před Geržou projel pod holí. Hosté jej obratem posílají na zakázané uvolnění.
     
    45:54
    Komeťácký útok přerušuje ofsajd.
     
    46:11
    Anděl nabral ve středním pásmu rychlost a po pravé straně si sjel před branku, odkud se snažil prostrčil puk pod betony Gerži. Neúspěšně.
     
    47:11
    Dvořák poslal kotouč před branku na Nováčka, který se již nedokázal prosadit, byl hodně tísněn.
     
    47:21
    Jenže Dukla nevyvezla puk, Nováček se jej na středu útočného pásma chytil, bleskově se dostal ke Kořenářovi a ten jeho zakončení po kličce do forhendu chytil. Filip Nováček však byl faulován.
     
    47:21
    Šestá přesilovka hostí v zápase. Dominik Hohl (JIH) odchází na trestnou lavici za dvě minuty kvůli sekání.

    Na vyloučení: 7-2.
     
    48:21
    Minule měl zápas mezi Duklou a Kometou grády a to samé vidíme i nyní. V ošemetné situaci před brankou Kořenáře došlo k vyřizování účtů. Půža si to za svou svatyní rozdal s Liridonem Dupljakem (oba dva hrubost). Tuto bitku vyhráli čároví, kteří oba kohouty, bojující na ledě, oddělili. Dále jsou vyloučeni domácí Jaromír Vlček (hrubost) a za hosty Filip Nováček (sekání).

    Na vyloučení: 9-4.
     
    49:21
    Domácí jsou v plném počtu, dvě střely hostí byly sraženy mimo tři tyče.
     
    49:51
    Další icing Dukly.
     
    50:46
    Kousal s Najmanem a Andělem již drahnou půlminutu drží kotouč na svých holích a snaží se za brankou Komety nebo po rozích vykombinovat střeleckou pozici.
     
    51:31
    Nepodařilo se jim to, ovšem ani Kometa se nedostala z protiútoku ke střele. Připomněl se tak Bambula, který předložil mezi kruhy puk Balaštíkovi, jehož střelu srazil Gerža do levého rohu za branku.
     
    52:08
    Oba dva gólmani ukázali dobrou práci s holí, když si vyjeli poměrně daleko od své branky a hokejkou poslali kotouč co nejdál.
     
    52:41
    Hra je přerušena pro ofsajd Komety a Půža, Garčic, Vlček a Nováček se mohou vrátit na led.
     
    54:13
    Domácí zatím pozorně brání střední pásmo a když se dostanou za půlku, jednoduše nahodí puk za branku Gerži.
     
    54:43
    Hezká akce Filipa Nováčka, který se prodral ze středního pásma na pravý kruh, odkud zakončil, leč Kořenář ztlumil puk hrudí.
     
    55:01
    Kousal se z pravé strany řítil před branku. Nemohl to vzít středem, kde jej blokovali dva hráči soupeře, tak zkusil bekhend a vystřelil hodně vedle vzdálenější tyče.
     
    55:16
    Střela jednoho z hostí je zblokována hráčem Dukly vysoko nahoru do ochranné sítě.
     
    55:34
    Balaštík se pere sám proti přesile jednoho hráče za brankou Gerži o puk, který nakonec nevybojoval.
     
    56:07
    Dupljaku z pravé strany adresoval naslepo přihrávku před branku, kam si z druhé vlny najel Libor Zábranský. Duklu zachránilo, že David Váňa zblokoval jeho pokus nad horní tyč a poté do ochranné sítě.
     
    56:27
    Dukla se opět osvobozuje pouze zakázaným uvolněním.
     
    56:47
    Parádní střelu zápěstím v podání Filipa Dvořáka vyrazil Kořenář pravým ramenem, puk spadl kousek vedle jeho pravé tyče.
     
    57:00
    Domácí mají puk v moci a poprvé od 57 vteřiny zápasu si zahrají přesilovku.
     
    57:23
    Za brankou Dukly podrazil Dominik Pokorný v souboji o puk protihráče a oslabuje hosty zřejmě v ten nejméně vhodný moment.

    Na vyloučení: 9-5.
     
    57:48
    Hosté už musí riskovat. Vyhodili a Hohl měl co dělat, aby za brankou uhájil puk proti napadajícímu Nováčkovi.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty druhé třetiny.
     
    58:22
    Jihlava se nemůže dostat do pásma, navíc Havlát vyváží po levé straně puk.
     
    58:41
    Až nyní kombinují domácí před Geržou.
     
    58:59
    Přihrávka Anděla křížem na Pospíchala byla příliš prudká a kotouč uskakuje domácím do středního pásma.
     
    59:23
    Hosté jsou v pěti.
     
    59:38
    Kometa zahajuje útok zpoza svojí svatyně, ovšem Dukla parádně brání střední pásmo.
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí třetina už na třech bodech pro Duklu nic nezměnila. Ač hosté měli na úvod dvě velké šance a jednu z nich zásluhou Tomáše Havránka využili, další gól již nepadl a Jihlava se tak po čtyřech prohrách v řadě raduje z výhry 4:3.
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava si připisuje tři body výhrou nad Kometou Brno 4:3, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (20:23:19)

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 2. Najman (Anděl), 24. Kousal (Balaštík, Kadlec), 29. D. Dvořák (Balaštík, Dufek), 35. Kousal (Najman) – 7. Garčic (Havránek, Kubeš), 11. Lunter (Tůma, Havlát), 43. Havránek (F. Dvořák)


    HC Dukla Jihlava: Kořenář (Šťastný) – Váňa, Pospíchal, Kadlec, Půža, Vlček, Hohl – Balaštík, D. Dvořák, Dufek – Anděl, Najman, Kousal – Peschout, Ondráček, Bambula – Kolouch, Vala. Trenér: Patrik Augusta
    HC Kometa Brno: Gerža (35. – 40. Krček) – Zábranský, Kupčík, Kubeš, Mikyska, Švejda, Furch, Zukal – Kratochvíl, F. Dvořák, Pokorný – Havránek, Dupljaku, Nováček – Havlát, Tůma, Lunter – Grünwald, Garčic. Trenéři: Pavel Pazourek a Martin Pešout

    Rozhodčí: Talpa – Kreuzer, Polák

    Diváci: 115
    bahis siteleri