Rio Ave – Arouca 3:1 (kon.) | FC Ferreira – União Madeira 6:0 (kon.) | Guimarães – Marítimo 3:4 (kon.)
Setúbal – Benfica 2:4 (kon.)
konec
Vitória SC Guimarães
3:4 (1:2)
CS Marítimo
Sobota 12.12.2015, 19:30 • Estádio Dom Afonso Henriques • Portugalská Primeira Liga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Dobrý den, vítám vás u sledování online přenosu z nejvyšší portugalské fotbalové soutěže. V tomto utkání se spolu střetnou týmy Vitória SC Guimarães a CS Marítimo. Utkání začíná v 19:30.
     
    Půjde o souboj celků ze středu tabulky, oba mají ale podobný počet bodů, takže postavení až tak nerozhoduje. Mírnými favority jsou domácí, mají totiž o něco lepší formu. Vyhráli tři z posledních zápasů, v jednom navíc remizovali, díky tomu tak stoupají tabulkou. Naopak hosté mají na kontě tři prohry z pěti posledních zápasů, z toho jsou dvě prohry nyní v řadě. Jedna sice přišla proti prvnímu Sportingu, ta druhá ale byla s Nacionalem, který je na tom tabulkově podobně. Zajímavý je také fakt, že v posledních pěti vzájemných zápasech se vždy radoval domácí tým.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Vitória SC Guimarães: João Miguel – Josué Sá, Bruno Gaspar, João Afonso, Dalbert Henrique, B. Saré, Cafú, Otavinho, Licá, Henrique Dourado, Valente
    Náhradníci: Tómané, Alexandre Silva, Douglas Jesus, Pedro Correia, Phete, Moreno, Tozé

    CS Marítimo: Salin – Dirceu, Deyvison, João Diogo, Patrick, Fransérgio, Éber, Alex Soares, Edgar Costa, Dyego Sousa, Marega
    Náhradníci: Diawara, Briguel, Tiago Rodrigues, Rúben Ferreira, Raúl Silva, José Sá, Lynneeker

    Rozhodčí: Hugo Miguel – Ricardo Santos, Hernâni Fernandes.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání právě začalo, výkop měli domácí fotbalisté, kteří se drží na míči a pomalu postupují kupředu.
     
    1
    Sotva se ale dostali s balonem za polovinu hřiště, tak se pokusili o zbytečnou akci, překombinovanou, a tak o něj přišli.
     
    2
    Nyní už ale opět drží balon a snaží se na polovině hostů usadit a vymyslet nějako zajímavou akci.
     
    3
    Domácí se pokoušeli dostat do zakončení středem hřiště, tudy ale cesta nevede. Hosté mají takto na začátku ještě dostatek sil a stíhají se přesouvat tam, kam směřují přihrávky domácích hráčů.
     
    4
    Až nyní se hosté dostali k balonu a postupovali velmi rychle kupředu, Sousa ale dostal přihrávkou o něco rychlejší, než by potřeboval, a tak mu balon utekl do zámezí.
     
    5
    Valente dostal pěkným dloubáčkem přihrávku za obranu, než ale balon doběhl a zpracoval, tak už u čáry, a tak nestihl přesně odcentrovat, míč zamířil rovnou mimo hřiště.
     
    6
    Marega operoval a balonem u rohového praporku na polovině domácího celku, proti dvěma hráčům v bílých dresech ale neměl moc šancí, a tak si pomohl faulem.
     
    7
    Soares dostal balon do běhu, byl ale moc skákavý, a tak byla jeho střela z první nepřesná. Portugalský záložník bránu vysoko přestřelil.
     
    8
    V akci opět Soares, který se dostal do vápna, obešel několik hráčů, avšak už se mu nepodařilo přihrát přesně svým spoluhráčům, trefil pouze obránce.
     
    8
    Domácí se po dlouhé době dostali k balonu a pokusili se ohrozit hostující branku, zakončení hlavou ale nebylo dostatečně razantní, aby Salina ohrozilo.
     
    9
    Na druhé straně se domácí rozhodli přejít do útoku velmi rychle, Marega si zpracoval balon a z pravé strany na hraně vápna vypálil na vzdálenější tyč, Miguel ale míč dokázal chytit.
     
    11
    Domácí se dnes poprvé dostali do fáze, kdy jsou usazeni v okolí vápna hostů a drží balon, hosté zatím vyčkávají.
     
    12
    Domácí měli dvě veliké šance! Nejprve Valente nedokázal mezi několika hráči pořádně vystřelit, poté ale přišlo větší pozdvižení. Saré před bránou dokázal doklepnout balon nad ležícího Salina, ten balon ve vzduchu vydrápl z brány, míč již byl pravděpodobně za čárou, rozhodčí ho tam ale neviděl, branka se tak nepíská!
     
    14
    Fotbalisté Vitórie teď jsou zcela jistě jak se říká, zdravě naštvaní, nyní mají ještě o něco větší motivaci pro vstřelení branky. Škoda, že video ve fotbale není standardem ve všech soutěžích.
     
    15
    Soussa se ve vápně tlačil k letícímu balonu, až poměrně tvrdě sroloval protihráče před ním. Na tento souboj rozhodčí viděl, a tak ho správně odpískal v neprospěch hostujícího útočníka.
     
    16
    Marítimo právě vstřelilo branku!
    Tato branka ale už platí! Hosté se dostali do rychlého útoku, Marega dostal přihrávku na pravou stranu, skrze celá vápno našel nabíhajícího ALEXE SOARESE, který už měl lehkou práci a pohodlně se trefil do odkryté brány.
    16. Alex SOARES - 0:1
     
    18
    Domácí teď už ze zdravé naštvanosti jsou jen čistě naštvaní. Místo vedení prohrávají, tento stav určitě jen tak nenechají a budou se snažit vyrovnat.
     
    19
    Hosté opět velmi rychle útočili, Costa ale z levé strany neodcentroval přesně, a tak balon přeletěl vápno a dopadl do zámezí vedle branky.
     
    20
    U balonu jsou ale opět domácí, těm se však nedaří dostat se s balonem do vápna. Zkouší to po zemi i vzduchem, toto území je pro ně v poslední době zakleté.
     
    21
    Zkusili to i centrem prakticky od rohového praporku, avšak brankář Salin výborně vyběhl a míč vyboxoval, ačkoliv mu v cestě stáli dva hráči. Petr Čech by se od něj takovéto zákroky mohl učit.
     
    22
    Domácí se snaží dostat soupeře pod tlak, nenašli na to ale zatím recept. Hosté se opravdu v klidu brání, po zisku balonu se pak buď velmi rychle přesunou kupředu, nebo ho jen odkopnou a vyčkávají.
     
    23
    Bouba Saré (GUM) je první potrestaným hříšníkem tohoto zápasu. Žlutou kartu vidí zcela oprávnění po ostrém skluzu na Ébera, míč totiž vůbec netrefil.
     
    24
    Právě Saré se poté dožadoval rozhodčího o odpískání ruky, kterou on sám protihráči nastřelil. Ten ji měl ale u těla, a tak dle pravidle mohl pokračovat v akci.
     
    25
    Hosté mohli odskočit do dvoubrankového vedení, ale Miguel předvedl výborný zákrok proti střele Maregy z hrotu vápna, při následně dorážce mu pak pomohl ještě jeden z obránců.
     
    27
    Hrozilo se i na druhé straně, Valente posílal po zemi balon do vápna, obránci ho stihli jen tak tak na poslední chvíli odkopnout před Valentovými spoluhráči.
     
    28
    Z následného rohového kopu taktéž málem došlo k ohrožení branky. Na centr si naskočil Valente, jeho hlavička ale skončila těsně nad bránou.
     
    29
    Za téměř půl hodinu hry jsme neviděli nudnou pasáž hry, oba celky hrají od začátku naplno, sledujeme opravdu pěknou hru. Neuznaná branka tomu jen dodává napjatou atmosféru.
     
    31
    Domácí tak dlouho kombinovali, až vymysleli tak složitou akci, že se do ní sami zamotali. Dvoumetrový ofsajd tomu budiž důkazem.
     
    32
    Hned poté se hosté opět přesunuli velmi rychle kupředu, střela z dálky ale brankáře Miguela neměla šanci ohrozit, leda že by letěla o nějaké tři metry níž, to by na ni Miguel možná dosáhl.
     
    33
    Salin se po přihrávce od spoluhráčů dostal u vlastní brány pod tlak, s balonem musel utíkat před napadajícími hráči, nakonec balon odkopl do autu.
     
    34
    Po další chybce v obraně Marítima měli domácí k dispozici rohový kop, sotva ale rozehráli, tak už jim byl na hraně vápna odpískán faul na Salina, ten si šel za balonem hodně daleko.
     
    35
    Dourado na polovině nenápadně ale účinně sestřelil Ébera, snažil se tvářit, že u toho souboje vůbec nebyl, na to mu ale rozhodčí neskočil a faul mu odpískal.
     
    36
    Hosté zahrávali standardní situaci, vše se ale protáhl, jelikož rozhodčí musel umravňovat hráče, kteří se pošťuchovali.
     
    37
    Fotbalisté Vitórie by měli své akce zpřesnit, poslední minutky se jim v nich nedaří, přihrávky míří i o několik metrů vedle a v osobních soubojích se jim také nedaří.
     
    38
    Cafú se vrhl po míč hlavou, ačkoliv byl ve výšce asi půl metru. Inkasoval poté náraz do hlavy kolenem protihráče, tomu byl odpískán ofsajd.
     
    39
    Licá se zjevil sám před brankářem Salinem, ale nedokázal ho prostřelit! To byla obrovská příležitost na srovnání!
     
    40
    Guimarães právě vstřelilo branku!
    Co se nepodařilo před chvíli, se podařilo nyní! Po centru do vápna vznikla před bránou obrovská mela, míč putoval od pravé tyčky na druhou stranu, kam si na něj naběhl VALENTE, který ho hrál sice v krkolomné pozici, ale dokázal ho dostat do nestřežené brány.
    40. VALENTE - 1:1
     
    41
    Žlutou kartu dostává Dalbert Henrique (Vitória SC Guimarães).
     
    43
    Tak závěr poločasu nakonec přinesl gólovou událost, domácí se dočkali, začínáme tedy zase od nuly.
     
    44
    I když oba celky jsou stále aktivní, možná se ještě do konce první půle dočkáme další branky.
     
    44
    Balon sice drželi domácí, ti s ním ale nedokázali moc dobře pracovat, centr se proměnil spíše v odkop, balon doletěl až k Salinovi.
     
    45
    Marítimo právě vstřelilo branku!
    Neskutečné, hosté opravdu přidávají další branku! MOUSSA MAREGA dostal krásnou přihrávkou za obranu, připravil si balon a střelou na vzdálenější tyč překonal brankáře Miguela!
    45. MAREGA - 1:2
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Neskutečný první poločas, opravdu krásný fotbal! Domácím fotbalistům nejprve neuznali branku, hosté se tak dostali o pár minut později do vedení. Ve fotbale plném šancí se nakonec dostalo domácím odškodnění, když se jim pět minut před půlí podařilo vyrovnat. Možná jsem to ve svém příspěvku zakřikl, ale hosté v poslední minutě předvedli perfektní akci a opravdu se jim podařilo ještě před přestávkou přidat druhou a zároveň vedoucí banku. Druhý poločas bude určitě zajímavý.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas začal pořádně od podlahy, viděli jsem už tři velmi ostré zákroky.
     
    48
    Marítimo právě vstřelilo branku!
    Nádhera, nádhera, ještě jednou nádhera, tohle byla opravdová lahůdka! Soares z pravé strany našel na středu hřiště EDGARA COSTU, který si vzal míč na levačku a parádní střelou se trefil přesně do šibenice! Hosté po pozdní brance v prvním poločase přidávají jednu brzkou v tom druhém.
    48. Edgar COSTA - 1:3
     
    50
    Na domácích hráčích byl vidět při následné nepovedené akci pořádný zmar, tohle je musí opravdu mrzet.
     
    51
    Fotbalisté Vitórie se ale ihned ujímají opět balonu a snaží se útočit, hosté ale velmi dobře napadají a opravdu znepříjemňují rozehrávku.
     
    52
    Guimarães právě vstřelilo branku!
    Podívejte se na to, to je paráda! Přesná přihrávka za obranu, kterou si zpracoval CAFÚ, udělal rychlé kroky a dělovkou o břevno málem roztrhl síť v bráně! Je tu opět zápletka, to bude ještě zajímavé utkání!
    52. CAFÚ - 2:3
     
    54
    Domácí se hned hnali do rychlého brejku, jelikož hostům se nepodařilo finální přihrávka. Tento brejk se jim ale nevydařil, centr do vápna zpracovala obrana.
     
    55
    Dyego Sousa se na polovině hřiště pustil do menší potyčky, po tom všem nakonec od rozhodčího vidí žlutou kartu.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Joao Diogo (CS Marítimo).
     
    59
    Tak na hřišti je to nyní jak v zápasnickém ringu, hráči jsou jako utržení ze řetězu, rozhodčí se je snaží uklidnit žlutými kartami, tu další obdržel Henrique Dourado.
     
    62
    Po žlutých kartách přišly také nějaké zajímavé fotbalové akce, ani jedna ale neskončila brankou. Ačkoliv u té jedné byli domácí opravdu blízko, avšak brankář Salin dobře zasáhl.
     
    64
    Hráči jsou snad již trochu uklidněni, vypadá to, že bychom mohli opět vidět pěkný fotbal jako předtím.
     
    65
    Gaspar byl faulován kousek před vápnem, dobrá šance pro domácí.
     
    66
    Opravdu zahrozili! Po centru se před bránou na hraně vápna dostal ke střele jeden z domácích hráčů, ale skákavý míč trefil nepřesně, branku přepálil.
     
    67
    Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Valente, přichází Alexandre Silva.
     
    68
    Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Dyego Sousa, přichází Babacar Babá Diawara.
     
    69
    I s čerstvou posilou se hosté po dlouhé době dostali do útoku, avšak branku neohrozili.
     
    70
    Romain Salin ve vápně podrazil protihráče, tím by Licá, od rozhodčího okamžitě dostává červenou kartu. Navíc je nařízena penalta!
     
    71
    Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Éber, přichází José Sá.
     
    72
    Guimarães právě vstřelilo branku!
    Máme vyrovnáno, zajímavý zápas nekončí! Čerstvý brankář José Sá si neporadil se střelcem OTAVINHEM, vybral si opačnou stranu, než na kterou brazilský fotbalista mířil.
    72. OTAVINHO - 3:3
     
    74
    Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Licá, přichází Tómané.
     
    75
    Vypadá to, že posledních patnáct minut bude ještě hodně zajímavý, takovýto zápas určitě fanoušci dlouho neviděli a dlouho neuvidí.
     
    76
    No a podívejte se na to, počet hráčů na hřišti se vyrovná! Henrique Dourado uprostřed hřiště skluzem podrazil protihráče, vidí druhou žlutou a tím pádem i červenou!
     
    78
    Domácí navíc mají nyní dobrý tlak, soupeř se moc nestíhá bránit, mohla by padnout ještě nějaká branka.
     
    79
    Při obranném zákroku se zranil Alex Soares a nevypadá to s ním dobře, nejspíše bude muset střídat.
     
    80
    Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Alex Soares, přichází Tiago Rodrigues.
     
    81
    Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Otavinho, přichází Tozé.
     
    82
    Tři střídání, dvě červené, několik žlutých. Vypadá to na plný stav, ale čeká nás ještě deset minut, v tomto utkání už se může stát opravdu cokoliv.
     
    83
    Se všemi těmi kartami, střídáními a vylučováním hodně opadlo tempo hry.
     
    84
    Netrvalo to moc dlouho, po čtyřech minutách na hřišti vidí Tiago Rodrigues žlutou kartu po faulu u postranní čáry.
     
    85
    Dalším potrestaným z hostujícího celku je Patrick, rozhodčí se dnes opravdu nenudí.
     
    85
    Tómané se ve vápně otočil s balonem a velmi rychle vypálil, José Sá musel vytáhnout prsty pomalu až z rukavic, ale nakonec balony dokázal vytěsnit.
     
    86
    Jeden z hostí posté postupoval velmi rychle kupředu, avšak na tři domácí obránce si poté nepřišel.
     
    87
    Mohlo být rozhodnuto! Marega začal akci, Babá vypálil, Miguel pouze vyrazil před sebe. Balon těsně doběhl Tiago Rodrogues, ale byl už moc blízko brankáři, kterého nedokázal překopnout.
     
    89
    Tómané si ve vápně zpracoval balon na hrudi, snažil se ho přikopnout spoluhráči, ten ale nebyl v pohybu, a tak ho nestihl doběhnout.
     
    90
    Marítimo právě vstřelilo branku!
    Pro toto už ani nemám slov, je to prostě neskutečné! Tiago Rodrigues postupoval po levé straně, mohl klidně i sám pálit, ale z druhé vlny si naběhl na středu FRANSÉRGIO, který dostal od Tiaga přesný pas a z první prostřelil brankáře Miguela!
    90. FRANSÉRGIO - 3:4
     
    90+1
    Domácí ale nemusí ještě smutnit, rozhodčí nastavuje pět minut, to je v tomto zápase čas minimálně na dva góly a nějakou tu žlutou kartu.
     
    90+2
    Hosté ale takticky drží balon na polovině hostů, tím šetří obrovské množství.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Alexandre Silva (Vitória SC Guimarães).
     
    90+3
    Silva ve vápně hledal ještě spoluhráče, možná trochu zbytečně. To co je sráželo v prvním poločase přišlo i nyní, zbytečně překombinovaná akce.
     
    90+5
    Probíhá již poslední minuta nastaveného času, hosté se drali s balonem kupředu, Marega o něj sice přišel, ale zbývá už jen pár vteřin.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Neskutečné utkání je u konce, po hororovém konci se z vítězství raduje hostující CS Marítimo. Po relativně klidném prvním poločase přišel poločas druhý, kdy hned v úvodu odskočili hosté do dvoubrankového vedení, domácí ale zanedlouho snížili. V 70. minutě přišla ale chyba hostujícího brankáře, který podrazil protihráče, dostal červenou kartu, navíc byla nařízena penalta. Náhradní brankář José Sá ji ale nechytil, a tak bylo vyrovnáno, domácí navíc hráli proti deseti. Stačilo ale šest minut, aby se vykartoval Henrique Dourado, počet hráčů se srovnal. Když pomineme množství šancí, tak rozhodující moment přišel v 90. minutě, kdy hosté vstřelili z brejku čtvrtou branku. Ode mě je to dnes vše, loučím se s vámi od tohoto úžasného fotbalu, který byl reklamou pro portugalský fotbal. Děkuji za sledování. (21:35:18)

    Tomáš Hála

    Branky: 40. Valente, 52. Cafú, 72. Otavinho (pen.) – 16. Soares, 45. Marega, 48. Costa, 90. Fransérgio

    Karty:   23. Saré (GUM), 41. Dalbert Henrique (GUM), 59. Henrique Dourado (GUM), 90+2. Silva (GUM) – 55. Sousa (MAO), 56. Diogo (MAO), 84. Tiago Rodrigues (MAO), 85. Patrick (MAO)   76. Henrique Dourado (GUM)   70. Salin (MAO)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:9. Střely mimo: 8:5. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:21.
    Vitória SC Guimarães: João Miguel – Josué Sá, Bruno Gaspar, João Afonso, Dalbert Henrique, B. Saré, Cafú, Otavinho (81. Tozé), Licá (74. Tómané) , Henrique Dourado, Valente (67. Silva)
    Náhradníci: Tómané, Alexandre Silva, Douglas Jesus, Pedro Correia, Phete, Moreno, Tozé

    CS Marítimo: Salin – Dirceu, Deyvison, João Diogo, Patrick, Fransérgio, Éber (71. José Sá), Alex Soares (80. Rodrigues), Edgar Costa, Dyego Sousa (68. Diawara), Marega
    Náhradníci: Diawara, Briguel, Tiago Rodrigues, Rúben Ferreira, Raúl Silva, José Sá, Lynneeker

    Rozhodčí: Hugo Miguel – Ricardo Santos, Hernâni Fernandes
    bahis siteleri