Buffalo – Anaheim 3:0 (kon.) | New Jersey – Florida 1:5 (kon.) | Philadelphia – Vancouver 2:0 (kon.)
Toronto – San Jose 4:5 (po pr.) | Montreal – Los Angeles 0:3 (kon.) | St. Louis – Nashville 2:1 (kon.)
Minnesota – NY Rangers 5:2 (kon.) | Chicago – Edmonton 4:0 (kon.) | Dallas – Calgary 1:3 (kon.)
Colorado – NY Islanders 2:1 (kon.) | Arizona – Columbus 5:7 (kon.)
konec
Arizona Coyotes
5:7 (1:2, 3:3, 1:2)
Columbus Blue Jackets
Pátek 18.12.2015, 03:00 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    COLUMBUS BLUE JACKETS

    Jestli někde ve Východní konferenci určitě nejsou spokojeni s dosavadními výsledky sezóny, pak je to určitě v kabině Columbus. Přestože Blue Jackets zažili nadějné okamžiky, zůstávají poslední v konferenční konkurenci, se ztrátou jednoho bodu na předposlední Toronto Maple Leafs. Modrokabátníci už pětkrát za sebou prohráli a je jasné, že se potřebují zvednout, pokud chtějí alespoň trošku zalepit srdce fanoušků. Naposledy se Columbus postavil favorizovanému Dallasu, na který nestačil poměrně jednoznačně 1:5. Ještě předtím vyzval stejný celek Tampa Bay Lightning, ale tam už to bylo daleko těsnější. Bodování týmu stále vede zkušený Scott Hartnell (13 + 10), ale jsou potřeba příspěvky i od jiných. Dokáže se Columbus zvednout na ledě Arizony?
     
    ARIZONA COYOTES

    Na hodnocení je ještě pořád času dost, ale aktuálně se dá tvrdit, že Coyotes patří k celkům, které poměrně pozitivně překvapují hokejovou veřejnost. V Pacifické divizi jim aktuálně náleží druhá příčka, přestože situace od druhé pozice až po poslední v této divize je hodně našlapaná. Každá ztráta či získání bodu tak může zase tabulkou hodně zamíchat. Poslední dny však nejsou v Arizoně tolik slibné, z předchozích sedmi duelů kádr z teplých krajin stačil dokočírovat k vítězství jen jediný, a to souboj s Minnesota Wild, navíc až v prodloužení. Bodování týmu vede mladý šikula Max Domi (10 + 15), jemuž výrazně napomáhá nejlepší střelec Kojotů Mikkel Boedker (11 + 11). Podobně jako Columbus, také Arizonští by potřebovali alespoň malou vítěznou sérii.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Oba celky se spolu už jednou v rámci této sezóny utkaly, konkrétně zhruba v polovině listopadu. Hrálo se na východním pobřeží a Columbus Blue Jackets přehráli Arizona Coyotes výsledkem 5:2.
     
    Československá stopa v utkání

    Martin Hanzal (ARI) (5 + 15)
    Zbyněk Michálek (ARI) (1 + 2)
     
    Vítejte u dnešního zápasu National Hockey League, budeme sledovat střetnutí celků z opačných konferencí, oběma by se hodily body do tabulek svých divizí. Utkají se Arizona Coyotes a Columbus Blue Jackets.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Arizona Coyotes: Lindback – Ekman-Larsson, Murphy, Grossmann, Stone, Dahlbeck, Elliott – Rieder, Vermette, Boedker – Domi, Tichonov, Duclair – Chipchura, Richardson, Doan – Martinook, Gordon, Downie

    Columbus Blue Jackets: McElhinney – Connauton, Murray, Tjutin, Prout, Falk, Bodnarchuk – Calvert, Dubinsky, Atkinson – Hartnell, Wennberg, Saad – Foligno, Jenner, Clarkson – Campbell, Karlsson, Boll.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, za několik okamžiků začínáme.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Jako první se puku na vhazování dnes ujmuli hosté, kteří hned zkusili nahodit puk do pásma a zaútočit.
     
    00:58
    Columbus právě vstřelil branku!
    Tak tomu se říká opravdový nástup do zápasu! Hokejisté Columbusu nepotřebovali na vstřelení úvodní branky utkání ani jednu celou minutu, první střela střetnutí a zároveň první větší šance duelu končí přesným zásahem. Do prostoru mezi kruhy si velice povedeně vybruslil BRANDON SAAD, jenž s klidem nabral puk na hokejku a přesnou střelou zápěstím překonal gólmana Lindbacka. Teď je na Arizoně, aby uklidnila hru a reagovala nějakým útočným výpadem. Asistence: Alexander Wennberg, Scott Hartnell.
    Brandon SAAD - 0:1
     
    02:26
    Columbus právě vstřelil branku!
    Druhá studená sprcha pro domácí barvy během několika málo vteřin, tento vstup do utkání se tedy Arizoně rozhodně nepovedl. Druhá střela na branku a druhý gól, střídačka Coyotes a zároveň celá aréna smutní. Šlo o velice podobnou situaci jako v případě prvního zásahu Blue Jackets, také krásná rána zápěstím, přesně do horní poloviny Lindbackovy svatyně. Autorem tohoto gólu je MATT CALVERT, který podobně jako předtím Saad mířil do klece soupeře z prostoru v mezikruží. Asistence: Cam Atkinson, Kevin Connauton.
    Matt CALVERT - 0:2
     
    03:18
    Už se znovu hraje a kus černé gumy opět na hokejkách hostujícího mužstva, domácí mají problémy dostat se na puk.
     
    04:13
    Vhazovalo se po pravé ruce Lindbacka, Jackets opět u kotouče, teď ovšem za brankou soupeře, takže na nějakou střelu si ještě musí počkat.
     
    04:54
    Hra přerušena, puk skončil mimo hrací plochu, vhazovat by se mělo i tentokrát v blízkosti kelce Arizona Coyotes.
     
    05:08
    Kojoti se pokusili o první lepší útočný výpad v utkání, ale hostující obrana zatím pozorná a nedělá chyby, navíc jsou Jackets důrazní v soubojích.
     
    05:40
    Falk nahodil kotouč po mantinelu, ale nikdo z útočníků se po něm nestačil natáhnout, takže nakonec touš na domácích hokejkách.
     
    06:20
    Mikkel Boedker a jeho individuální pokus zakončit, ale také on byl v obležení bílých trikotů a do střely se vůbec nedostal.
     
    06:50
    Falk teď v obranné třetině u mantinelu srazil soupeře k ledu, ale vše bylo v rámci pravidel v pořádku, takže rozhodčí ponechává hru bez přerušení.
     
    07:34
    Až nyní zní hvizd rozhodčího píšťalky halou, domácí tým byl v postavení mimo hru. My zároveň budeme sledovat první komerční přestávku.
     
    07:40
    Na dalším buly ve střední třetině si vedla lépe Arizona, hned se pokouší založit útoku. Kus černé gumy ovšem končí jen na hokejkách Blue Jackets.
     
    08:20
    Grossmannovo nahození z dálky o mantinel nikoho z jeho spoluhráčů nenašlo, hosté poté vyhodili na zakázané uvolnění a hra znovu přerušena.
     
    08:37
    Ekman-Larsson dostal nabídku na střelu z první, tak ji hned využil. Puk mu ale nesedl tak, jak by si asi představoval, McElhinney zachytil touš do lapačky.
     
    08:51
    Arizona právě vstřelila branku!
    Že by nás dnes čekalo střelecké představení plné branek na obou stranách? Je to dost možné, protože za sebou nemáme ještě ani polovinu úvodní periody dnešního klání a sledujeme třetí gólovou podívanou. Tentokrát už z hokejky jednoho z domácích mužů, konkrétně to byl ANTOINE VERMETTE, kdo se výborně zorientoval před brankou Columbusu, nezazmatkoval a ukázkově pověsil touš do sítě McElhinneyho. Arizona je zpátky v zápase a můžeme čekat daleko zajímavější průběh následujících minut. Bez asistence.
    Antoine VERMETTE - 1:2
     
    10:20
    Začalo se hrát hodně ze strany na stranu a také domácí tým ukazuje, že si začal daleko více věřit.
     
    10:45
    Antoine Vermette zpátky na ledě a hned se řítí do další možnosti vystřelit, na poslední chvíli mu někoho ze soupeřů stačil zablokovat hokejku.
     
    11:59
    Budeme sledovat také první vyloučení dnešního utkání. Na dvě minuty si musí jít sednout domácí hokejista Klas Dahlbeck (ARI), jenž je potrestán za vražení na hrazení. Přesilová hra pro Columbus.
     
    12:07
    Hosté sice vyhráli buly v útočném pásmu a už se chystali na první střelu v přesilovce, pak ovšem chybovali a puk jim sklouzl z hokejek.
     
    12:35
    Souboj v rohu u mantinelu zatím lepší pro hokejisty ve světlé barvy trikotů, Blue Jackets ale i nadále čekají na první zakončení v početní výhodě.
     
    13:18
    Třetí vyhození v krátkém časovém intervalu, Arizoně se první oslabení utkání daří na výbornou a svého soka k ničemu nepouští.
     
    13:45
    Až nyní zakončení na Lindbackovu klec z hole Brandona Saada. Ale gólman Arizony na kotouč dobře viděl, takže s klidem zasáhl.
     
    14:03
    Už se znovu hraje v pěti na obou stranách, Columbus tak svou první přesilovku utkání zužitkovat nestačil.
     
    14:41
    Hned se snažila Arizona odpovědět a přečíslit soupeře ve středním pásmu, ale Riederovi sjel puk z hole v nejméně vhodnou chvíli.
     
    15:23
    Ještě jedna komerční přestávka v první třetině, za chvíli budeme pokračovat.
     
    15:40
    Už se znovu hraje, nyní převážně ve středním pásmu hrací plochy, kde obě strany čekají na větší chybu svého protivníka.
     
    16:05
    Mikkel Boedker a jeho dobrá možnost na vyrovnání, když se na chvíli ocitl sám volný před brankou, avšak nedokázal přesně trefit prostor mezi betony brankáře McElhinneyho.
     
    16:58
    Také Stone tvořil dobrou pozici pro své spoluhráče. Začíná se zdát, že Arizona je nyní aktivnějším celkem na ledové ploše, potlačila tak úvodní nástup Jackets.
     
    17:35
    Hra přerušena ve středním pásmu, tam se za chvíli bude také vhazovat.
     
    18:20
    Také útočníci Columbusu zkusili domácí obranu překvapit, ale hostům se přečíslení vůbec nepovedlo. Nakonec Arizona vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    19:03
    Už začala poslední minuta první třetiny, s pukem na hokejkách hrají Coyotes.
     
    19:38
    Ještě jedna střela domácích z dálky, ta ale klec Columbusu moc neohrozila.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Víc už se toho v první třetině nestane. Viděli jsme rychlé tři branky, Columbus vede po úvodních dvaceti minutách těsně 2:1 a je jasné, že se máme i ve druhé periodě na co těšit. Pokračujeme po přestávce mezi třetinami.
     
    Střely na branku v první třetině

    Arizona Coyotes: 6

    Columbus Blue Jackets: 7
     
    Za několik okamžiků vstoupíme do druhé třetiny zápasu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Na první buly ve druhé třetině si vedl dobře Columbus, nahození o zadní mantinel pak ale k lepší akci nevedlo.
     
    20:45
    Ekman-Larssona našel volného Riedera na levé straně, druhý jmenovaný se pak řítil sám ke kleci soupeře. Ale střílel příklepem hodně vysoko.
     
    21:25
    Na druhé straně hrací plochy zase Saad hledal rychlým nahozením před branku Wennberga, ale ani hosté teď neměli potřebnou porci štěstí.
     
    22:05
    V útočném pásmu nyní hraje Arizona, když si kotouč vybojovala za klecí hostující družiny. Ale rozhodčí brzy znovu přerušuje hru.
     
    22:20
    Dahlbeck a Doan si vyměnili rychle kotouč, ale ani oni neměli štěstí v zakončení, zatím sledujeme ve druhé třetin hodně chyb, co se týče puků směrem na branku.
     
    23:18
    Rána jednoho z hostujících obránců od modré čáry, proti které stačil Lindback zavčas zasáhnout betony v rozkleku, Arizona poté vyhazuje.
     
    23:48
    Zakázané uvolnění Coyotes.
     
    24:18
    Malinko vyčkávací taktika ve středním pásmu, pak už na sebe převzal zodpovědnost Mikkel Boedker a zkusil jít do šance sám. Ale nezakončil.
     
    25:03
    Max Domi se na chvíli zjevil sám na modré čáře, ale než se stačil zorientovat, puk mu odskočil pryč z hokejky.
     
    25:23
    Další icing Kojotů, hra se tak vrátí před domácí zařízení.
     
    25:50
    Tuhý souboj o kotouč u mantinelu, konkrétně v pásmu Columbusu. Ale jsou to domácí muži, kdo se nyní víc drží na puku.
     
    26:21
    První přesilová hra utkání také pro Arizonu. Dvě minuty za držení hole inkasuje Scott Hartnell (CBJ).
     
    26:30
    Columbus ale začíná své první oslabení v zápase s klidem, hned na úvod vyhazuje jeden z jeho obránců puk přes všechny čáry.
     
    27:05
    Už druhé vyhození, Arizona se zatím nemůže koncentrovat a dostat do nějakého přesilovkového tlaku, který by jí zařídil šance a střely na branku.
     
    27:39
    Do konce Hartnellova trestu už nezbývá ani minuta a Coyotes stále čekají na první větší šanci v přesilovce. Vypálit nakonec nestačil ani z dobré pozici Max Domi.
     
    28:15
    Arizona právě vstřelila branku!
    Tak přeci jen se nakonec Kojotům podařilo využít přesilovou hru, i když až v jejím úplném závěru a nutno podotknout, že i se slušnou dávkou štěstí. Důraz na brankovišti se domácím hodně vyplatil, VIKTOR TICHONOV pak zasáhl touš a poslal jej za brankovou čáru. Je z toho přesilovkový gól a radost domácích tribun. Asistence: Jordan Martinook, Michael Stone.
    Viktor TICHONOV - 2:2
     
    28:25
    Arizona právě vstřelila branku!
    Obrat je na světě! Jen deset vteřin po vyrovnávacím gólu je tu dokonce vedení domácího mužstva, Arizona tak dokázala smazat počáteční nezdar a najednou má výsledkově navrch. Po novém vhazování ve středním pásmu se hosté nestačili pořádně koncentrovat, toho Coyotes hned využili. A TOBIAS RIEDER rychlou a možná i překvapivou střelou nekompromisně propálil soupeřova brankáře. Rychlý vývoj ve skóre. Asistence: Antoine Vermette, Oliver Ekman-Larsson.
    Tobias RIEDER - 3:2
     
    29:10
    Columbus právě vstřelil branku!
    Vítejte na střelnici v Arizoně! Dnes padá do klecí brankářů opravdu skoro vše, Arizona se z hubeného vedení o jeden zásah příliš dlouho neradovala. Puk zpoza branky dostal na svou hokejku ALEXANDER WENNBERG, který poslal touš za záda Lindbacka. To je ale divočina. Asistence: Brandon Saad.
    Alexander WENNBERG - 3:3
     
    29:10
    Columbus právě vstřelil branku!
    Tohle už začíná malinko připomínat exhibiční utkání. Během několika málo vteřin je na světě čtvrtá branka v některé ze sítí. A jestli se někdo stydí, tak jsou to nyní oba brankáři, ten domácí už se pomalu chystá na střídačku. Autorem vedoucí branky Columbusu je CAM ATKINSON, který doklepl puk do volného místa ve svatyni Coyotes. Blue Jackets tak mají své těsné vedení zase zpátky. Asistence: Curtis McElhinney.
    Cam ATKINSON - 3:4
     
    31:03
    Puk na hokejkách domácích obránců, kteří se dávají s rozehrávku ze středního pásma hodně veliký záležet.
     
    32:21
    Arizona právě vstřelila branku!
    Je tohle vůbec možné? Sotva skončila komerční přestávka a doradoval se z gólu na 4:3 Columbus, už se znovu mohou těšit radostí domácí fanoušci. JORDAN MARTINOOK si nebral servítky a překonal soupeřova brankáře, tohle je zápas, který si diváci asi ani nepředstavovali. Pořádná hokejová divočina a už osm puků v sítích během poloviny zápasu. Asistence: Shane Doan.
    Jordan MARTINOOK - 4:4
     
    33:58
    Tím ale veškerá podívaná nekončí. Po rvačce se totiž rozhodčí rozhodl udělovat vyšší trest než ty na dvě minuty. Na pět minut jdou sedět Jared Boll (CBJ) a John Scott (ARI).
     
    33:58
    K nim se ještě přidává trest pro Daltona Prouta (CBJ), jenž dostává menší trest za hrubost. To je, panečku, událostí během několika málo okamžiků ve druhé třetině.
     
    34:40
    Přesilovku tak hraje Arizonu. Shane Doan hned prověřil soupeřova brankáře, jenž následně přerušuje hru.
     
    35:20
    Na další ránu ale domácí čekají už dlouho, teď se dokonce sami připravili o útočné pásmo. Za chvilku se bude hrát znovu v pěti.
     
    35:48
    Hra přerušena ve středním pásmu, hráči tak mají šanci chvíli vydechnout.
     
    36:08
    Následuje komerční přestávka, po jejím konci pokračujeme ve zbytku druhé třetiny.
     
    36:19
    Puk má v lapačce ochránce svatyně Blue Jackets, raději nebude riskovat a zařídí nové vhazování.
     
    36:50
    Wennberg si vyměnil puk se spoluhráčem na modré, ale celá akce končí střelou vedle branky.
     
    37:11
    Columbus právě vstřelil branku!
    Na tuhle třetinu v Arizoně hodně dlouho nezapomenou. Necelé tři minuty před jejím koncem je tu další branka a skóre se opět přehouplo zpátky na stranu hostujících Blue Jackets. Divoká horská dráha, to je asi nejpřesnější definice toho, co se děje na ledové ploše v prostřední periodě. Uvidíme do druhé sirény ještě nějaký další zásah? Puk do klece Arizony propasíroval kousek nad ledem NICK FOLINGO. Asistence: Brandon Saad.
    Nick FOLIGNO - 4:5
     
    37:51
    Ekman-Larsson a jeho důraz u mantinelu. Puk pro svůj tým ale nezískal, protože byl sám proti dvěma hráčům v bílém dresu.
     
    38:44
    Teď už se hraje trošku víc v klidu, čárový rozhodčí píská postavení mimo hru Columbusu.
     
    39:13
    Už začala poslední minuta druhé třetiny, na hokejkách mají kotouč domácí muži.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Tohle byla pořádná útočná podívaná, skoro se zdá, že se ve druhé třetině hrálo bez obran. Na každé straně padly tři branky a Blue Jackets i nadále vedou rozdílem jednoho zásahu. Co nás asi čeká v poslední dvacetiminutovce? Nechme se překvapit!
     
    Střely na branku po druhé třetině:

    Arizona Coyotes: 18

    Columbus Blue Jackets: 14
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:48
    Aktivněji ve třetí třetině začali hosté, ale zatím jediná střela z dálky k jejich šesté brance v zápase nevede.
     
    42:19
    Columbus právě vstřelil branku!
    Sotva začala třetí třetina, pokračujeme v gólovém rytmu. První střelu na branku v poslední periodě ještě Colmbus neproměnil, ale s další akcí už si hosté poradili náramně. Krásnou kombinaci dopravil do branky DAVID CLARKSON, který posílá už šestí puk za záda jednoho z brankářů Arizona Coyotes. Jak budou reagovat domácí hráči? Asistence: Scott Hartnell, Boone Jenner.
    David CLARKSON - 4:6
     
    43:19
    Arizona právě vstřelila branku!
    Trvalo to jen přesně minutu a odpověď na mou předchozí otázku je tady. Domácí odpovídají, jak jinak, než vstřelenou brankou. Ještě nejsou odehrány ani čtyři minuty ze třetí třetiny a špatné statistiky brankářů budou ještě horší, teď domácí arénu dokázal rozradostnit svým druhým gólem zápasu TOBIAS RIEDER. Ten obdržel pěknou nahrávku od Grossmanna. Asistence: Nicklas Grossmann, Mikkel Boedker.
    Tobias RIEDER - 5:6
     
    44:39
    Vhazování po levé ruce gólmana Columbusu, tam si vedli lépe domácí hráči.
     
    45:25
    Alex Wennberg si udělal místo na střelu, ale jeho pokus z dálky zamířil pouze na zadní mantinel.
     
    45:58
    Po delší době se hraje také před domácí klecí, ale tam se Jackets dlouho neudrželi, Domingue navíc pomohl spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    46:13
    Zakázané uvolnění Coyotes, hra se přesune zpátky před jejich branku.
     
    46:43
    Teď uvidíme krátkou komerční přestávku, ještě před tím skončil puk někde v hledišti mezi diváky.
     
    47:07
    Columbus je i nadále aktivnějším celkem na ledě a snaží se znovu překvapit střelou z každé pozice, teď byl ovšem McElhinney dobře pozorný.
     
    47:55
    Tobias Rieder by dnes určitě rád dosáhl na hattrick. Teď se vrhal sám po levém mantinelu, ale až k brance se nedostal, byli proti němu dva hráči v bílém dresu.
     
    48:28
    Zdá se, že se oproti předchozím momentům hra malinko uklidnila a spíše se nyní vyčkává na chybu. Skóre je stále o jednu branku a vůbec se nemůžeme divit, pokud se dočkáme dalších zvratů.
     
    49:18
    Domácí bekové to zkoušeli na Domiho před branku, jenže ten puk tečoval mimo tři tyče. Ale Arizona si zahraje přesilovku.
     
    50:05
    Dlouho ponechaná výhodu při signalizovaném vyloučení, až skoro po minutě se rozhodčí chystá vylučovat. Na dvě minuty pošle za katr hostujícího Fjodora Tjutina (CBJ), který dle jeho názoru držel protihráče. Přesilovka pro Coyotes.
     
    50:18
    Střela Ekmana-Larssona od modré čáry, kterou těsně před brankou někdo tečoval a brankáře Jackets si musel připsat zákrok navíc.
     
    50:50
    Arizona se nyní dobře během přesilové hry drží v pásmu a snaží se i často pálit z dálky. Pak už Columbus vyhazuje puk přes všechny čáry.
     
    51:20
    Znovu vyhození, to už z trestu Tjutina nezbývá ani minuta. Domácí barvy budou muset zvýšit tlak na branku.
     
    52:03
    Michael Stone ve veliké šanci na brankovišti, kde se snažil zamést puk do branky, chyběly mu jen centimetry.
     
    52:37
    Už se ale hraje znovu v plném počtu a tato domácí přesilovka končí bez využití.
     
    52:51
    McElhinneyho branka vypadla ze svého základního postavení, bude se pokračovat po její opravě.
     
    53:08
    Už se znovu hraje a Modrokabátníci se snaží držet puk co nejdále od vlastní branky, i za cenu toho, že by se neměli dostat do šance.
     
    53:44
    Několikátá střela Brandona Saada v zápase, teď znovu prověřil soupeřova gólmana. Domingue musel proti jeho pokus vytáhnout lapačku.
     
    54:32
    Postavení mimo hru Arizony, následuje komerční přestávka.
     
    54:45
    Hra pokračuje ve středním pásmu, Arizoně pochopitelně rychle utíká čas do konce, na vyrovnání domácím zbývá něco přes pět minut.
     
    55:22
    Max Domi ve veliké šanci, když se protáhl mezi dvěma bránícími hráči soupeře a zakončoval sám před McElhinneyem. Právě s gólmanem Jackets se pak srazil a uvidíme, jestli bude stejný gólman v kleci hostů pokračovat i dále.
     
    55:22
    Zdá se, že McElhinney bude pokračovat, ne střídačce si jen nechal opravit masku, jinak vypadá v pořádku. Dobrá zpráva pro Columbus po jeho tvrdé srážce s Domim.
     
    55:30
    Cam Atkinson zahrozil ihned po dalším vhazováním, na jeho střelu z dálky si ale Domingue zavčas počíhal.
     
    56:20
    Saad a nakonec ještě jeho nahrávka na Hartnella. Teď měli domácí štěstí, že se puk z prostoru před brankoviště nezakutálel až do sítě.
     
    56:49
    McElhinney raději přeruší hru a nebude riskovat, puk bude padat na ledovou plochu před jeho zraky.
     
    57:10
    Foligno uplatnil důraz za brankou soupeře, pak už se ale na druhou stranu rychle vrhli Doan a Domi. Ti ale zakončit nestačili.
     
    57:45
    Znovu dobrá aktivita Maxe Domih, ale neměl na levé straně nikoho, komu by přihrál. Arizona tak přišla o možnost dobré šance zakončit.
     
    59:03
    Běží poslední minuta základní hrací doby, dá se čekat, že domácí za chvíli sáhnou ke hře bez brankáře.
     
    59:04
    Už se tak stalo a Arizona hraje v šesti bez gólmana.
     
    59:11
    Columbus právě vstřelil branku!
    Je s největší pravděpodobností rozhodnuto o vítězi zápasu, hostující hráči posílají puk do prázdné branky a nejspíš tak uzavírají gólovou nadílku v dnešním střetnutí. Zásah do odkryté klece si zapsal do statistik BRANDON DUBINSKY. Asistence: Alexander Wennberg, Cam Atkinson.
    Brandon DUBINSKY - 5:7
     
    59:41
    Ještě jedno vhazování ve středním pásmu.
     
    Konec zápasu.
     
    Kdo sledoval dnešní duel v Arizoně, rozhodně se nemohl nudit. Fanoušci útočného hokeje si přišli na své, celkem dvanáct branek v sítích obou celků, polovina z nich pak prošla za brankové čáry ve druhé třetině, kterou opravdu stálo za to sledovat. Závěrečnou část zvládli o něco lépe hokejisté Columbusu, a tak si odvážejí z Arizony výhru v základní hrací době. Jediný, kdo asi dnes určitě není spokojen, jsou brankáři na obou stranách. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký pátek a blížící se svátky vánoční.
     
    Střely na branku v zápase

    Arizona Coyotes: 32

    Columbus Blue Jackets: 21
     
    Československá stopa v utkání

    Utkání se nezúčastnil žádný z českých nebo slovenských hokejistů.
     
    Tři hvězdy utkání

    Brandon Saad (CBJ) (1 + 2)
    Tobias Rieder (ARI) (2 + 0)
    Cam Atkinson (CBJ) (1 + 2) (05:47:30)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 9. Vermette, 29. Tichonov (Martinook, Stone), 29. Rieder (Vermette, Ekman-Larsson), 33. Martinook (Doan), 44. Rieder (Grossmann, Boedker) – 1. Saad (Wennberg, Hartnell), 3. Calvert (Atkinson, Connauton), 30. Wennberg (Saad), 30. Atkinson (McElhinney), 38. Foligno (Saad), 43. Clarkson (Hartnell, Jenner), 60. Dubinsky (Wennberg, Atkinson)


    Arizona Coyotes: Lindback (30. Domingue) – Ekman-Larsson, Murphy, Grossmann, Stone, Dahlbeck, Elliott – Rieder, Vermette, Boedker – Domi, Tichonov, Duclair – Chipchura, Richardson, Doan – Martinook, Gordon, Downie
    Columbus Blue Jackets: McElhinney – Connauton, Murray, Tjutin, Prout, Falk, Bodnarchuk – Calvert, Dubinsky, Atkinson – Hartnell, Wennberg, Saad – Foligno, Jenner, Clarkson – Campbell, Karlsson, Boll

    Rozhodčí: Kimmerly, Sutherland – Mach, Cvik

    Diváci: 11 120
    bahis siteleri