Novokuzněck – Barys 2:6 (kon.) | Novosibirsk – Omsk 0:3 (kon.) | Ufa – Dynamo Moskva 2:0 (kon.)
Chanty-Mansijsk – Jekatěrinburg 3:2 (kon.) | Magnitogorsk – Viťaz 4:2 (kon.) | N.Novgorod – Petrohrad 6:5 (po pr.)
Spartak Moskva – Jokerit 1:3 (kon.) | Záhřeb – Riga 0:3 (kon.) | HC Slovan – Minsk 4:2 (kon.)
konec
Metallurg Novokuzněck
2:6 (0:3, 2:2, 0:1)
Barys Nur-Sultan
Úterý 22.12.2015, 13:00 • Kuznetskie Sport Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání je u konce! Metallurg Novokuzněck v domácím prostředí nepodal v zápase s Barysem Astana dobrý výkon, a prohrál 2:6!

    První třetina dnešního zápasu je u konce! Metallurg v úvodní třetině doplácel na velmi častá vyloučení, které Astana dokázala potresta. Kazašský celek se dostal do vedení již v páté minutě, kdy se prosadil Maxim Chudajkov. Další branka Barysu sice z přesilové hry nebyla, nicméně přišla hned po vypršení trestu Ljamkina. Autorem druhé trefy byl Alexander Lipin! V 16. minutě byl opět vyloučený domácí hráč, a Astana se vzápětí prosadila po trefě Nigela Dawese!

    Druhá třetina nabídla hned čtyři branky, a rozhodně jsme se nenudili! Hned ve 22. minutě navýšil vedení Astany přesnou střelou Dustin Boyd! Kazašský celek se lehce zatáhl, i tak se však dokázal ve 33. minutě prosadit zásluhou Mike Lundina! V závěru třetiny si však zahrál Metallurg dlouho dvojnásobnou přesilovku, při které se prosadil Robert Kousal a Ilja Musin!

    Ve třetí třetině se Metallurg dočkal branky, která by ho dostala zpět do zápasu. Rozhodčí však Zemčenkovu branku neuznali, neboť byla dosažena nohou. O pár okamžiků později se prosadil Maxim Chudjakov, který upravil na konečných 6:2!

    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA
    Robert Kousal (NOV) – 1+0, 3 střely, TOI – 21:20
    Ján Laco (AST) – 0+1, 29 zásahů, úspěšnost zákroků 93,55%

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (15:12:52)
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Domácí celek je již v plném počtu, a dnešní utkání míří ke svému konci!
     
    58:33
    Domácím to ani teď nevyšlo, a dobře napadající Robert Kousal se dostal ke kotouči, který vyváží do útočného pásma.
     
    58:08
    Kazašskému celku však začátek přesilové hry vůbec nevyšel, a domácím se podařilo hned dvakrát vyhodit kotouč k brance Jána Laca!
     
    57:21
    V samotném závěru dnešního zápasu si Astana ještě zahraje přesilovou hru! Na trestnou lavici míří Roman Manuchov za hákování.
     
    56:11
    Kevin Dallman poslal krásnou přihrávku na levou stranu, kde se nacházel Brandon Bochenski. Jeho následnou střelu však Podjapolsky dokázal zlikvidovat!
     
    55:38
    Přesilová hra je domácího celku je pomalu u svého konce! Barys má navíc kotouč pod kontrolou ve vlastním pásmu!
     
    54:55
    Až teď se domácí celek dokázal dostat do kombinace v útočném pásmu. Od modré to zkusil Zemčenko, jehož ránu tečoval Dallman, a kotouč se nepříjemně odrážel před Lacem! Slovenský brankář však situaci zvládl!
     
    54:29
    Kazašskému celku se však daří v oslabení velmi dobře. Kevin Dallman již dvakrát dokázal vyhodit kotouč ze třetiny!
     
    53:54
    V závěru třetí třetiny si domácí Metallurg zahraje přesilovou hru! Na trestnou lavici míří Alexander Lipin za faul kolenem!
     
    53:09
    Metallurg rozehrával z vlastního pásma, a Fairchild našel na modré čáře Kousala. Český útočník prostrčil kotouč do třetiny, to bylo však ze strany domácích vše!
     
    52:31
    Další obrovskou šanci měl hostující Brandon Bochenski! Hostující útočník obkroužil branku, a pokoušel se rychle zasunout kotouč za záda Podjapolskyho, to se mu však nepovedlo!
     
    51:46
    Mike Lundin našel křížnou přihrávkou na pravé straně Brandona Bochenskiho, který pohotově vystřelil. Jeho rána však skončila v náruči Podjapolskyho.
     
    50:56
    Robert Kousal s Plotnikovem se pokoušel projít do útočného pásma. Jejich kombinace však nebyla příliš přesná, a Dallman vyhodil kotouč do středního pásma.
     
    50:21
    První formace kazašského celku se dokázala usadit v útočném pásmu, a nebezpečnou střelu z hranice pravého kruhu vyslal Bochenski. Jeho rána však nemířila přesně!
     
    49:31
    Domácí celek se ještě snaží něco s vývojem utkání udělat, a je velmi aktivní v útočném pásmu. Obrana Barysu si však počíná velmi dobře ...
    Maxim CHUDJAKOV - 2:6
     
    48:39
    Astana právě vstřelila branku!
    Tak to domácí bude hodně mrzet! Chvilku po neuznané brance Zemčenka se Astana prosazuje pošesté, a troufám si říct, že je hotovo! Na pravé straně zůstal volný MAXIM CHUDJAKOV, kterého našel přesnou přihrávkou Puškarjov. Hostující útočník vyslal nenápadnou střelu, kterou Podjapolsky nedokázal udržet, a kotouč skončil v brance! Asistence: Konstantin Puškarjov, Ján Laco.

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 39. Kousal (Fairchild, Manuchov), 40. Musin – 5. Chudjakov (Krasnoslobodcev, Savčenko), 10. Lipin, 16. Dawes (Boyd), 22. Boyd (Bochenski), 33. Lundin (Dallman, Bochenski), 49. Chudjakov (Puškarjov, Laco)


    Metallurg Novokuzněck: Karejev (od 22.Podjapolsky) – Manuchov, Fairchild, Kuklev, Ljamkin, Nekolenko, Ščukin, Skutar, Amirov – Poliščuk, Kousal, Plotnikov – Lebeděv, Zemčenko, Jerdakov – Dostojnov, Musim, Semjonov – Karavajev, Razumov, Butuzov
    Barys Nur-Sultan: Laco (Poluektov) – Dallman (A), Lundin, Savčenko, Semjonov, Trjasunov, Lipin, Lobanov, Metalnikov – Bochenski (C), Dawes, Boyd – Chudjakov, Krasnoslobodcev, Puškarjov – Michalis, Solarev, St. Pierre – Žajlauov, Panšin, Romanov

    Rozhodčí: Bondar, Sidorenko – Goljak, Maťjuša
    thejrc.org