NY Islanders – Anaheim 5:2 (kon.) | Philadelphia – St. Louis 4:3 (kon.) | Pittsburgh – Columbus 5:2 (kon.)
Carolina – Washington 1:2 (kon.) | Minnesota – Dallas 3:6 (kon.) | Nashville – Montreal 5:1 (kon.)
Colorado – Toronto 4:7 (kon.) | Edmonton – Winnipeg 3:1 (kon.)
konec
New York Islanders
5:2 (3:1, 0:0, 2:1)
Anaheim Ducks
Úterý 22.12.2015, 01:00 • Barclays Center, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že dnešní utkání sledovalo 13 578 diváků se s vámi loučím a u dalších on-line přenosů nashledanou! (03:44:12)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V ZÁPASE

    New York Islanders

    Jaroslav Halák 27 zák., 2 góly, 93.1%
    Marek Židlický do utkání nenastoupil

    Anaheim Ducks

    Jiří Sekáč 0+0, 3 střely, čas na ledě 12:57
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU

    1. John Tavares (NYI) 0+2
    2. Cal Clutterbuck (NYI) 1+0
    3. Brock Nelson (NYI) 1+0
     
    Dnešní střetnutí mezi Ostrovany a Kačery je tedy u konce a z vítězství se mohou radovat favorizovaní hráči z New Yorku. Domácí vstupovali do třetí třetiny s dvougólovým náskokem, který sice byl ve 48. minutě stažen Joshem Masonem na rozdíl jednobrankový, ale o dvě minuty a tři sekundy později se prosadil také domácí Josh Bailey a ten prakticky rozhodl. V závěru se totiž hosté už jen pokusili o powerplay, ve kterém navíc inkasovali gól z hole Matta Martina. Kačeři se tak ani po dnešním utkání neodlepí z poslední pozice Západní konference a Islanders si naopak upevní místo ve vyšších patrech tabulky Východní konference.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Puk je v rohu kluziště a zde už se tento zápas zřejmě také dohraje. Do konce hrací doby totiž zbývá doslova pár sekund.
     
    59:18
    Halák si ale oddechnout nemůže! Nepřesná rána od modré se odrazila k volnému hráči Ducks, který puk posílal do odkryté brány, avšak fantastický zákrok domácího brankáře zabránil třetímu gólu Kačerů.
     
    58:34
    Necelou minutu a půl před koncem třetí třetiny a také zápasu je rozhodnuto. Gibson kryje kotouč pod lapačkou a vhazovat se bude po jeho levici. I přes skvělý výkon náhradního brankáře se Kačeři z bodového zisku radovat nebudou.
    57:27 Matt MARTIN - 5:2
     
    57:27
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hosté nakonec přeci jenom odvolali Johna Gibsona na střídačku, ale záhy jsou za to náležitě potrestáni. Ducks ztratili puk v útočném pásmu, načež se kotouče ujal MATT MARTIN a ten ho poslal od vzdálenější modré čáry přesně do odkryté svatyně Ahaneimu. Asistence: Casey Cizikas
     
    56:58
    Domácí teď několik vteřin dokázali držet hru ve středním pásmu a Anaheim se tak ne a ne dostat k odvolání brankáře. Tři minuty před koncem hostům scházejí stále dvě branky.
     
    56:14
    Po příliš dlouhé a příliš nepřesné rozehrávce Bieksy se nepískalo zakázané uvolnění a na rychlé zakončení z pravé strany musel reagovat opět Halák. Celkem pohodový zákrok pro domácího brankáře.
     
    55:36
    Do velmi dobré pozice si najel Jiří Sekáč. Český útočník obdržel přihrávku od Getzlafa, ale puk poté netrefil zrovna nejpřesněji. I přesto se Ducks drží v blízkosti soupeřova brankáře.
     
    55:02
    Sudí přerušují hru a následuje zřejmě poslední komerční přestávka třetí třetiny. Anaheimu zbývají čtyři minuty a 58 vteřin na to aby vymazal dvoubrankovou ztrátu.
     
    54:51
    Kotouč byl znovu několik vteřin před Halákovým brankovištěm, nicméně domácí jej dokázali znovu vyhodit přes celé hřiště. Navíc bylo vyhození tak šikovné, že mířilo přesně na Gibsona a icing se tak nepíská.
     
    54:14
    Čtvrtá pětka Islanders skvěle napadá a drží puk hodně daleko od své brány. Přesně tohle teď Ostrované potřebují jako sůl.
     
    53:31
    Tlak Kačerů se stupňuje a Halák měl obrovské štěstí, že se jim vyražený kotouč neodrazil přesně na hůl jednoho z hostujících hráčů.
     
    52:57
    Jenže ani kombinace Cogliana s Keslerem k vážnějšímu ohrožení slovenského brankáře nedospěla a kotouč po chvíli letí až ke Gibsonovi.
     
    52:33
    Anaheim se usazuje v útočném pásmu a Cogliano se snaží vymyslet cosi kloudného za bránou Haláka.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 15. Clutterbuck (Hickey, Cizikas), 19. Hamonic (Tavares, Strome), 20. Nelson (Tavares, Boychuk), 50. Bailey (Lee), 58. Martin (Cizikas) – 7. Hagelin (Cogliano), 48. Manson (Vatanen, Getzlaf)


    New York Islanders: Halák (Greiss) – Boychuk, De Haan, Hamonic, Leddy, Hickey, Streit – Bailey, Tavares, Lee – Strome, Nielsen, Nelson – Bernier, Grabovskij, Kuljomin – Clutterbuck, Cizikas, Martin
    Anaheim Ducks: Andersen (od 21.Gibson) – Bieksa, Fowler, Manson, Lindholm, Vatanen, Holzer – Perry, Getzlaf, Maroon – Silfverberg, Kesler, Sekáč – Cogliano, Rakell, Santorelli – Stewart, Horcoff, Hagelin

    Rozhodčí: Dan O’Rourke, Dave Lewis – Derek Nansen, Jonny Murray

    Diváci: 13.578
    bahis siteleri