Trnava – Senica 3:4 (kon.) | Spišská N. Ves – Pov. Bystrica 7:4 (kon.) | Humenné – Bardejov 3:8 (kon.)
Prešov – Lipt. Mikuláš 7:5 (kon.) | Nové Zámky – Michalovce 5:4 (po pr.) | Detva – Topoľčany 2:1 (kon.)
konec
HC Prešov
7:5 (2:0, 1:3, 4:2)
HK 32 Liptovský Mikuláš
sk Úterý 22.12.2015, 18:001. liga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované. Prešov v šlágri kola zdolal Liptovský Mikuláš v gólovej prestrelke 7:5 a pripísal si do tabuľky tri body, vďaka ktorým automaticky v tabuľke o jeden bod preskočil svojho súpera. Dnešnému duelu nechýbalo nič. Prešov viedol o tri góly, Liptáci dokázali behom piatich minút vyrovnať na 3:3 a dokonca v úvode záverečného dejstva viedli aj 3:4. Domáci hokejisti napokon zvládli záver zápasu lepšie a za ich oduševnený výkon ich domáci priaznivci z ľadu vyprevadili obrovským potleskom. (20:26:34)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Osobný trest 2+10 minút dostal obranca hostí Tomáš Nádašdi za nešportové správanie, keď sa snažil úmyselne posunúť bránu a po inkasovanom góle si frustráciu z prehry vybil práve na prázdnej bráne.
     
    59:50
    Tím HC Prešov Penguins dal gól!
    Prešov ale predsa strieľa gól do prázdnej brány! Chalupa síce nastrelil len žŕdku, no jeho spoluhráč Oliver Jokeľ usmernil pohodlne puk do brány a spečatil dnešný trojbodový zisk Prešova.
     
    59:28
    Prešov sa teraz snažil o rýchly brejk, no defenzíva hostí túto situáciu zvládla a Liptovský Mikuláš sa usadil v útočnom pásme.
     
    59:09
    Liptáci naďalej obliehajú prešovskú bránu, no nedokážu si vypracovať žiadnu streleckú príležitosť.
     
    58:54
    Strela Krčulu od modrej skončila na vyrážačke Martona, ktorý vyrazil puk do rohu klziska.
     
    58:37
    Šechný ale získal buly, Prešovčania sa ale unáhlili a netakticky poslali puk cez všetky čiary.
     
    58:30
    Oddychový čas sa skončil. Bude sa pokračovať v hre. Puk sa bude vhadzovať v obrannom pásme Prešova. Liptovský Mikuláš má posledných 90 sekúnd na vyrovnanie. Hostia budú hrať so šiestimi hráčmi a bez brankára Pravdu.
     
    58:30
    Hosťujúci celok si berie oddychový čas. Všetko nasvedčuje tomu, že v posledných 90 sekundách sa hostia odhodlajú k hre bez brankára.
     
    57:57
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Cesta Prešova za trojbodovým ziskom ale nebude v závere taká ľahká. Liptáci dokázali odpovedať na inkasovaný gól. Po sedemnástich sekundách strieľajú zásluhou Maroša Piatku kontaktný gól a 123 sekúnd pred koncom zápasu prehrávajú už len o jeden gól.
     
    57:40
    Tím HC Prešov Penguins dal gól!
    A domáci hokejisti sa predsa dočkali. Juraj Prokop sa zmocnil puku na vrchole medzikružia a krásnou strelou zápästím vymietol pavučinu v pravom hornom rohu brány Vladislava Pravdu.
     
    57:26
    Liptáci teraz prepadli na modrej čiare. Halás sa dostal s Kihoonom do prečíslenia dvoch na jedného. Prešovský útočník prihral Kihoonovi, ten mu v rýchlosti vrátil prihrávku, no jeho asistencia nebola najideálnejšia a Halás ju nedokázal usmerniť do brány.
     
    56:32
    Vzápätí sa k puku dostal Kihoon, no jeho pokus z medzikružia taktiež nebol úspešný. Brankár Vladislav Pravda drží Liptovský Mikuláš v hre o body.
     
    56:27
    Chalupa sa teraz prezentoval peknou individuálnou akciou, obhodil si brániaceho hráča a puk poslal na nabiehajúceho Šechného. Skúsený center prvej útočnej formácie Prešova mieril do ľavého horného rohu, no jeho pokus skončil na gólmanovi Pravdovi.
     
    55:57
    Strela Kurica od modrej úspešná nebola a skončila mimo prešovskej brány.
     
    55:28
    Nasledovať bude vhadzovanie v obrannom pásme domáceho celku. Šechný dokázal získať buly, no Liptáci na modrej čiare získali puk a budú sa snažiť predrať do útočnej tretiny.
     
    55:23
    Marton teraz upokojil situáciu, prikryl puk lapačkou a prerušil hru.
     
    54:49
    Prešovčania zavreli svojho súpera v obrannom pásme, za čo si vyslúžili mohutný potlesk domácich tribún. Teraz sa však musia domáci sústrediť na obranu. Hostia majú puk a útočia.

    Dávid Lech

    Branky a nahrávky: 3. Sabol (Jokeľ, Kihoon), 4. Halás, 26. Sabol (Török), 50. Kohutiar (Kihoon, Tkáč), 53. Tkáč (Kohutiar, Halás), 58. Prokop (Halás), 60. Jokeľ (Chalupa) – 29. Bartík (Kuric, Krčula), 31. Kuric (Cibuľa), 34. Lichanec (Uram, Jabrocký), 42. Uram (Jabrocký), 58. Piatka (Laco, Brezniak)


    HC Prešov: Marton – Kihoon, Tkáč, Nitriansky, Pitka, Novický, Tartaľ – Chalupa, Šechný, Jokeľ – Halás, Prokop, Kohutiar – Dancsák, Kivader, Pulščák – Horvát, Sabol, Török
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Pravda – Krčula, Mezovský, Burzala, Nádašdi, Oravec, Kadlubiak, Oško – Bartík, Kuric, Cibuľa – Uram, Lichanec, Jabrocký – Laco, Piatka, Brezniak – Gápa

    Rozhodčí: Mihaľov – Smerek, Riš
    bahis siteleri