Česko – Slovensko 4:5 (po pr.)
po prodl.
Česko
4:5 (2:1, 2:3, 0:0 - 0:1)
Slovensko
Sobota 26.12.2015, 16:30 • Sportzentrum Zuchwil • Reprezentace do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek vše. Děkuji Vám, že jse sledovali změny stavu z reprezentační osmnáctky a někdy příště se na počtenou těší Richard Wagner. (18:49:26)
     
    Střely na branku v prodloužení (celkem):

    Česko – 2 (27)
    Slovensko – 3 (41)
     
    Dámy a pánové, napínavý duel je u konce. Češi brzy vedli 2:0, ale Slovensko srovnalo a dokonce se dostalo i do vedení, ale to výběr Roberta Reichela smazal. Nakonec rozhodlo až prodloužení, ve kterém se prosadil Martin Bodák.
     
    Konec zápasu.
     
    62:28
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Po dvou a půl minutách se slovenští hokejisté prosazují a bonusový bod tedy putuje pod Tatry. Svou druhou branku v zápase si po nahrávce od svého jmenovce Féherváryho připisuje MARTIN BODÁK! Asistence: Martin Féherváry.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Střely na branku ve třetí třetině (celkem):

    Česko – 4 (25)
    Slovensko – 11 (38)
     
    Třetí část nenabídla jedinou branku, což znamená, že nás bude čekat prodloužení. Pokud ani to nepřinese rozhodnutí, budou následovat samostatné nájezdy.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    58:12
    Slováci jsou kompletní. Češi nevyužili ani druhou přesilovku. David Hílek opustil trestnou lavici. Uvidíme, zda za necelé dvě minuty dokáže některý z týmů zaznamenat rozhodující trefu.
     
    56:12
    Česká republika má necelé čtyři minuty před koncem první třetiny k dispozici početí převahu. Na trestnou lavici putuje David Hílek (SVK), jemuž jest vyměřen trest za vysokou hůl.
     
    46:31
    Ani druhý trest České republiky ve třetí části nebyl využitý. Martin Havelka si své odseděl a již opět krouží po kluzišti.
     
    44:31
    Další prohřešek ze strany mužstva, nad nímž drží taktovku Robert Reichel. Martin Havelka (CZE) je vyloučený za hákování. Slováci mají další šanci na vstřelení branky.
     
    43:29
    Tentokrát se stav zápasu nezměnil. Třetí početní převahu již tým Slovenska zužitkovat nedokázal a Havránek se vrací na ledovou plochu.
     
    41:29
    Slovensko dostává další možnost přesilové hry. Za sekání oslabuje české mužstvo autor dvou asistencí Tomáš Havránek (CZE).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku ve druhé třetině (celkem):

    Česko – 10 (21)
    Slovensko – 13 (27)
     
    Třetí dějství započne svůj běh cca v 18:06.
     
    V prostředním dějství pokračoval trend nastavený na konci úvodního dějství. Obě mužstva se celkem pilně starala o přísun branek. Slovensko se dokonce dostalo v jednu chvíli do vedení, ale čeští hokejisté dokázali srovnat. Pro třetí periodu je tedy vše stále otevřené.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:23
    Češi svoji přesilovku nevyužili. Filip Krivošík, který odpykával dvojku za Kožiaka, už skáče na ledovou plochu.
     
    36:23
    Početní převaha také pro celek vedený Robertem Reichelem a dobrá šance na návrat do vedení. Ján Kožiak (SVK) vyhodil kotouč při rozehrávce puk mimo ledovou plochu a za zdržování hry oslabuje svůj celek.
     
    36:16
    Česko právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné! Zápas plný zvratů a branek přináší další trefu. Tentokrát na straně České republiky, kterou slovenský obrat nezlomil a díky útočníkovi pražské Sparty ALBERTA MICHNÁČE počtvrté rozsvítila červené světlo za brankou Jána Kožiaka! Bez asistence.
     
    34:31
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A pozor, po čtyřech minutách od srovnání se slovenský mančaft dostává poprvé v utkání do vedení! Filip Krivošík, jenž tvrdí muziku mezi chomutovskými Piráty, si do reprezentačních statistik připisuje nahrávku na gól SEBASTIANA ŠMÍDY, který svým prvním zásahem v duelu poslal svůj celek do náskoku. Asistence: Filip Krivošík.
     
    30:33
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Ano, i druhá početní převaha je vyžita a opět je stav srovnaný! Čeští hokejisté znovu nedokázali ubránit oslabení. Slovenský kapitán SAMUEL BUČEK, útočník Nitry, dostal třetí kotouč za záda sparťana Adama Brízgaly. Asistence: Martin Bodák a Miloš Roman.
     
    29:22
    Slováci si zahrají druhou přesilovou hru. Za napadení je odměně dvěma minutami Václav Žídek (CZE). Dokáže celek seskupený kolem Petera Mikuly využít i tuto převahu?
     
    28:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Osm minut po slovenském vyrovnání si berou Češi své vedení zpět! Znovu za to může druhá lajna ve složení Jiří Karafiát – Tomáš Havránek – PAVEL KOUSAL. A právě poslední jmenovaný útočník jihlavské Dukly dokázal dostat kotouč za maskovaného muže Slovenska. Asistence: Tomáš Havránek a Jiří Karafiát.
     
    20:35
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci nastoupili do druhé třetiny výborně a za půl minutky dokázali využít z úvodní části přesahující početní převahu. Po nahrávkách Erika Smolky a Adama Ružičky, kteří se postarali o kontaktní trefu Mikulova výběru, se prosadil MARTIN BODÁK, jenž působí ve finském klubu Tappara Tampere. Začíná se tedy od nuly! Asistence: Adam Ružička a Erik Smolka.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku po první třetině:

    Česko – 12
    Slovensko – 14
     
    Po úvodní části vedou Češi 2:1. V rozmezí dvou minut si parta z české kotliny vybudovala náskok, který ale záhy slovenští honci puku ukrátili. Ve druhé třetině, alespoň na její začátku, budou mít navíc k dispozici ještě minutu a dvanáct vteřin přesilové hry.

    Druhá perioda začne psát dějiny cca v 17:14.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:12
    Necelou minutu před koncem úvodní dvacetiminutovky tu je první trest. Lavici hanby je vykázán Filip Dušek (CZE) za hákování. Šance pro Slováky na srovnání stavu.
     
    13:56
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    V Zuchwilu nám začaly padat branky! Slováci se nenechali rozhodit dvěma brankami svého soupeře a stahují náskok Reichelovy party. Spolupráce dvou hráčů, kteří působí v projektu Slovakia U18 přinesla ovoce. Erik Smolka nahrál ADAMU RUŽIČKOVI, který překazil Brízgalovi jeho sny o čistém kontu. Asistence: Erik Smolka.
     
    12:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    České mužstvo si buduje už dvoubrankové vedení! Dvě minuty po trefě Kvasničky se prosazuje nejlepší český střelec z kanadského turnaje JIŘÍ KARAFIÁT! Pro zlínského útočníka je to tedy další úspěšný zářez na pažbu. Bez asistence.
     
    10:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    Svěřenci Roberta Reichela se dostávají krátce po překlenutí první periody do své druhé poloviny do vedení! Tomáš Havránek si připisuje asistenci na gól plzeňského beka DAVIDA KVASNIČKY, který pokořil Jána Kožiaka a otevřel tak gólové menu tohoto střetnutí. Asistence: Tomáš Havránek.
     
    V české sestavě se s "áčkem" na dresu objevuje Jiří Karafiát, který na níže zmíněném turnaji World Junior A Challenge v Kanadě nastřílel tři branky a byl tak nejlepším českým střelcem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Zápas nám začne každým momentem. Mimo slovenskou sestavu dnes zůstal Samuel Solenský, který patří mezi opory staršího dorostu a juniorky v Liberci. Rovněž se neukáže ve hře Adam Liška, který nahradil v nominaci Alexe Tamáše.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Brízgala (Stahl) – Sirota, Valík, Kvasnička, Novák, Dušek, Furch, Janda, Hroudný, Michnáč – Havelka "A", Kodýtek "C", Šmerha – Havránek, Karafiát "A", Kousal – Kurovský, Davídek, Zídek – Chalupa, Havlát.
    Trenér: Robert Reichel.

    Slovensko: Kožiak (Sklenár) – Feherváry, Bodák "A", Zeleňák "A", Kmec, Krempaský, Hedera, Rajnoha, Hílek – Smolka, Ružička, Buček "C" – Roman, Krivošík, Lacka – Šmída, Václav, Vybíral – Marcinek.
    Trenér: Peter Mikula.

    Rozhodčí: Roger Arm, Micha Hebeisen – Marc Dittli (vš. SUI), Matej Kroták (SVK).
     
    Příjemné odpoledne.

    Česká mládežnická reprezentace do osmnácti let se vydala na turnaj pěti do Švýcarska. Zde se v rámci úvodního zápasu střetne se Slovenskem. Někteří z českých mladíků v sestavě se před dvěma týdny podívali i do Kanady, kde v rámci World Junior A Challenge sehráli duely s Kanadou, Amerikou a právě Švýcary.

    Třaskavé derby bude zítra následováno utkáním s Finskem a o den později se Češi postaví Němcům. Celý turnaj uzavřou předposlední den v roce duelem s domácím Švýcarskem.

    To Slováci se se Švýcary střetnou již zítra. V pondělí pak na svěřence Petera Mikuly čeká Finsko. O den později se Slovensko rozloučí s turnajem zápasem s Německem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30 a budeme z něj přinášet změny stavu.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 11. Kvasnička (Havránek), 13. Karafiát, 29. Kousal (Havránek, Karafiát), 37. Michnáč – 14. Ružička (Smolka), 21. Bodák (Ružička, Smolka), 31. Buček (Bodák, Roman), 35. Šmída (Krivošík), 63. Bodák (Féherváry)


    Česko: Brízgala (Stahl) – Sirota, Valík, Kvasnička, Novák, Dušek, Furch, Janda, Hroudný, Michnáč – Havelka "A", Kodýtek "C", Šmerha – Havránek, Karafiát "A", Kousal – Kurovský, Davídek, Zídek – Chalupa, Havlát.
    Trenér: Robert Reichel.

    Slovensko: Kožiak (Sklenár) – Feherváry, Bodák "A", Zeleňák "A", Kmec, Krempaský, Hedera, Rajnoha, Hílek – Smolka, Ružička, Buček "C" – Roman, Krivošík, Lacka – Šmída, Václav, Vybíral – Marcinek.
    Trenér: Peter Mikula.

    Rozhodčí: Roger Arm, Micha Hebeisen – Marc Dittli (vš. SUI), Matej Kroták (SVK)
    bahis siteleri