Spišská N. Ves – Senica 4:2 (kon.) | Humenné – Trnava 4:2 (kon.) | Prešov – Bardejov 4:3 (1:0 po s.n.)
Nové Zámky – Lipt. Mikuláš 4:5 (po s.n.) | Detva – Pov. Bystrica 3:0 (kon.) | Topoľčany – Michalovce 4:2 (kon.)
po s.n. (1:0)
HC Prešov
4:3 (1:1, 0:1, 2:1 - 0:0)
HK Bardejov
sk Středa 30.12.2015, 18:001. liga (SR) • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Prvá hokejová liga dva dni pred koncom kalendárneho roka pokračuje 32. kolom. V Prešove sa fanúšikovia rozhodne majú na čo tešiť. Domáci "Penguins" budú hostiť v derby kola HC 46 Bardejov.

    HC Prešov Penguins patrí v tabuľke štvrtá priečka so ziskom 61 bodov. Tretí Liptovský Mikuláš je pred Šarišanmi len o skóre. Prešovskí hokejisti majú za sebou dve gólové prestrelky, keď najprv dva dni pred vianočnými sviatkami zdolali pred očami vlastných divákov Liptovský Mikuláš 7:5 a v pondelok si odviezli zo Senice dva body za víťazstvo 6:5 po samostatných nájazdoch.

    Bardejovčania majú pred svojím súperom náskok jedenástich bodov a na konte majú 72 bodov pred druhými Novými Zámkami so 63 bodmi. Líder tabuľky sa môže popýšiť skvelou sériou ôsmich víťazstiev v rade, ktorú hráči HC 46 odštartovali 2. decembra v domácom súboji s Detvou. V decembri tak ešte Bardejov nenašiel premožiteľa. Pokúšať sa o to budú vo východniarskom derby Prešovčania, ktorí už raz tohto súpera zdolali. Najprv na domácom ľade podľahli Bardejovu 5:8, no v odvete sa im podarilo odviezť si domov cenné dva body po výsledku 3:4 po samostatných nájazdoch.

    Úvod zápasu je naplánovaný na 18:00 hod a zápasom vás budeme sprevádzať priamo z dejiska stretnutia.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Prešov Penguins: Marton – Tkáč, Kihoon, Pitka, Nitriansky, Tartaľ, Novický, Macko – Kohutiar, Prokop, Halás – Jokeľ, Sabol, Chalupa – Horvát, Pulščák, Dancsák – Šándor.

    HC 46 Bardejov: Riečický – Valjent, Takáč, Polaček, Valentín, Pichnarčík, Bednár, Mojdis, Loydl – Gmitter, Kalináč, Baláž – Fajčák, Cútt, Mikolášek – Vaško, Šimčák, Solomončak – Ihnaťo, Česelka, Ščurko.

    Rozhodca: Valach – Drblík, Hanko.
     
    Všetko je pripravené pre začiatok dnešného zápasu. O malú chvíľu budeme svedkami úvodného buly.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    0:05
    Zápas sa začal. Buly vyhrali hostia z Bardejova, ktorí momentálne vedú tabuľku I. ligy.
     
    0:21
    Hra je prerušená po tom, čo puk skončil mimo hracej plochy. Nasledovať bude vhadzovanie v strednom pásme.
     
    0:30
    Bardejovčania to skúšali rýchlou krížnou rozohrávkou z obranného pásma, no razantná prihrávka skončila len za bránou prešovského gólmana Martona.
     
    0:54
    A prvú vážnejšiu príležitosť mal domáci útočník Chalupa, no ten z bezprostrednej blízkosti nedokázal využiť zaváhanie hosťujúcej obrany a brankár Riečický napokon skryl puk pod svojou výstrojou.
     
    1:02
    Na druhej strane po akcii z ľavej strany pohrozil člen tretej útočnej formácie Bardejova Solomončak, no jeho strelecký pokus skončil v lapačke prešovského brankára Martona.
     
    1:25
    Novický s Horvátom teraz odzbrojili Solomončaka od puku a Prešov môže postupovať dopredu.
     
    2:00
    Kohutiar zaviezol puk do útočnej tretiny a momentálne o neho za bardejovskou bránou bojuje Halás.
     
    2:20
    Obranca Polaček založil akciu, Kalináč hľadal od ľavého mantinelu medzi kruhmi svojich spoluhráčov. K strele sa dostal Gmitter, no jeho pokus smeroval do stredu brány a Marton si tak na konto pripísal ďalší úspešný zákrok.
     
    3:26
    Prešovčania teraz čakajú s rozohrávkou vo vlastnom pásme. Po pravej strane to skúšal Jokeľ, no jeho pokus súper prečítal a akcia domáceho celku sa napokon končí postavením mimo hry.
     
    3:38
    Bardejovčania boli opäť úspešnejší na buly a budú zakladať útočnú akciu.
     
    4:02
    Cútt sa teraz nedokázal prekľučkovať cez prešovskú obranu a domáci hokejisti vyrážajú dopredu.
     
    4:26
    Strela domáceho celku bola zblokovaná a skončila na ochrannej sieti. Nasledovať bude vhadzovanie po ľavici gólmana Riečického.
     
    4:39
    Halása nekompromisne odstavil od puku za vlastnou bránou obranca Bednár a Bardejov môže postupovať dopredu.
     
    5:23
    Vo veľkej šanci sa ocitol hosťujúci útočník Vaško, no ten nedokázal zužitkovať vynikajúcu prihrávku spoza brány a skóre sa po jeho strele nemení.
     
    5:39
    Chalupa sa už už dostával do stopercentnej streleckej príležitosti, no k strele sa napokon nedostal.
     
    5:49
    Tím HC Prešov Penguins dal gól!
    A Prešovčania otvárajú skóre dnešného zápasu. SAMUELOVI CHALUPOVI to tentoraz vyšlo, keď sa zmocnil puku v útočnom pásme, nakorčuľoval si pred bránu a peknou strelou popri brankárovi Riečickom poslal puk medzi tri žrde!
    Asistencie: bez asistencie
     
    6:48
    Bardejovčania po inkasovanom góle okamžite ožili a snažia sa čo najskôr dotiahnuť jednogólové manko. Prešovská obrana je zatiaľ pozorná a súperovi nedovoľuje dostať sa na dostrel gólmana Martona.
     
    7:41
    Bardejovčania teraz obliehajú prešovskú bránu, no nedokážu si vypracovať vážnejšiu streleckú príležitosť.
     
    8:17
    Na ľade po súboji s Bednárom ostal ležať útočník Chalupa. Fanúšikovia si žiadajú od rozhodcov dvojminútový trest, no píšťalka hlavného rozhodcu Valacha ostala nemá.
     
    8:49
    Prešovčania sa teraz snažia navýšiť svoje skóre, no vo finálnej fáze sa im nedarí a Bardejovčania veľmi dobre pokrývajú predbránkový priestor.
     
    9:19
    Na ľade ostal ležať otrasený Michal Valjent. Hra je prerušená a pri bardejovskom obrancovi už stojí kajajúci sa domáci útočník Juraj Dancsák.
     
    9:20
    Vylučovať sa po tomto zákroku nebude a nasledovať bude vhadzovanie v obrannej tretine Bardejova.
     
    9:37
    Bardejovčania majú puk vo svojej moci, no forčekujúci Igor Halás vynikajúco atakuje rozohrávku súpera.
     
    10:18
    V obrovskej šanci sa teraz ocitli Bardejovčania. Marcel Baláž mohol zakončovať, no vymyslel parádnu prihrávku na ešte lepšie postaveného Gmittera. Ten sa snažil zakončiť z prvej, no netrafil puk a skóre sa tak po tejto akcii nemení.
     
    10:35
    Akciu Bardejovčanov teraz prerušil hvizd rozhodcu, postavenie mimo hry.
     
    11:10
    Bardejovčania opäť obliehali prešovskú bránu a domáci hokejisti sa spod tlaku súpera oslobodili len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    11:15
    Bednár teraz strieľal od modrej, no jeho strela skončila len na brániacom Chalupovi, Marton zasahovať nemusel.
     
    11:46
    Bardejovčania sa tlačia dopredu. Bednár založil ďalšiu útočnú akciu Bardejova, no Prešovčanom sa zatiaľ darí úspešne brániť vlny útokov hostí.
     
    12:25
    Bardejov dal gól!
    A začína sa odznova! Prešovská obrana si medzi kruhmi neustrážila útočníka PETRA ČESELKU, ktorý mal dostatok času na zakončenie a jeho strela po ľade dokonale zaskočila gólmana Martona.
    Asistencia: Martin Ihnaťo
     
    12:53
    Bardejov sa v posledných minútach schuti zahryzol do svojho súpera, z čoho vyústil vyrovnávajúci gól. Líder tabuľky je pri chuti a naďalej oblieha prešovskú bránu.
     
    13:27
    Bardejov má stále puk vo svojej moci, Nitriansky si teraz v súboji so súperom pomáhal rukami, no ani tentoraz sa vylučovať nebude.
     
    14:47
    Bardejovčania stále operujú s pukom pri prešovskej bráne. Domáci hokejisti sa ale zatiaľ úspešne bránia, no je otázna ako dlho vydržia odolávať obrovskému náporu súpera.
     
    15:22
    Hra sa na chvíľu upokojila, no Bardejovčania dokázali na útočnej modrej vybojovať puk a opäť sa usadili pred Martonom.
     
    15:53
    Po dlhom čase sa o slovo prihlásili aj domáci hokejisti, ktorí jednoduchým nastrelením puku na Riečického získali útočné pásmo.
     
    16:13
    Na obrancu Kihoona smerovala až dvojica atakujúcich hráčov Bardejova, no prešovský bek dokázal túto situáciu zvládnuť a dostal puk za modrú čiaru. Následné prečíslenie hostí 3 na 2 tak vyplynulo z milimetrového ofsajdu, čo neuniklo pozornosti rozhodcov. Hra je prerušená.
     
    16:52
    Bardejov doslova dusí svojho súpera pred vlastnou bránou. Prešov má obrovské problémy dostať sa z pásma a tak to s pomocou Chalupu skúsil jednoduchým nahodením puku po mantineli.
     
    17:18
    Solomončak vyviezol puk od vlastnej brány až do útočného pásma. Prešovčania si ale dali pozor na túto situáciu a získali puk.
     
    18:00
    Presne dve minúty pred koncom prvej tretiny sa Prešovčania dopustili zakázaného uvoľnenia. Hra sa sťahuje pred brankára Martona.
     
    18:01
    Ščurko vyhral buly proti Danscákovi, no Prešov po nepresnej strele dokázal dostať puk od vlastnej brány.
     
    18:33
    Halás po individuálnej akcii skúšal z otočky nájsť pred bránou spoluhráča, no hokejisti Prešova teraz chýbali v útočnom pásme a tak najproduktívnejší hráč Šarišanom poslal puk len na hokejku súpera.
     
    19:19
    V poslednej minúte prvej tretiny sa Bardejov všemožne snaží dotlačiť puk do prešovskej brány.
     
    19:47
    Prešovčania sa v závere úvodného dejstva dostali do prečíslenia dvoch na jedného. Sabol prijal prihrávku a už už sa dostával k strele, no parádnu prácu odviedol Baláž, ktorý súperovi v hodine dvanástej odobral puk z hokejky.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina sa skončila. Aktéri dnešného súboja odchádzajú po 20 minútach do kabín za nerozhodného stavu 1:1. Bardejovčania mali predovšetkým v druhej polovici prvej tretiny prevahu, podarilo sa im vyrovnať na 1:1, no viac už nedokázali vyťažiť. Hra o tri body je stále otvorená a na fanúšikov v Prešove čaká ešte veľmi zaujímavých 40 minút hry.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 18:42.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Druhá tretina sa začala. Puk je v moci Bardejovčanov, ktorí sa okamžite snažili o rýchly útok.
     
    20:56
    Prešov teraz zakladá útok od vlastnej brány, no dlhá prihrávka Prešovčanov úspech neslávila. K puku sa dostávajú hostia.
     
    21:17
    Rozohrávka Bardejova nebola úspešná a končí sa zakázaným uvoľnením.
     
    21:47
    Puk skončil na striedačke Bardejova. Nasledovať bude vhadzovanie.
     
    21:49
    Prešov opäť prehra buly a Bardejov tak môže založiť útočnú akciu od vlastnej brány.
     
    21:56
    Marton teraz podržal puk a hra sa tak sťahuje pred prešovskú bránu.
     
    22:15
    Horvát sa teraz nedokázal presadiť v súboji jeden na jedného proti Pichnarčíkovi. Bardejov sa dostáva k puku.
     
    22:44
    Horvát bol ale teraz v správny čas na správnom mieste, využil zaváhanie bardejovskej obrany a z pravej strany chcel posunúť puk na voľného Pulščáka. Jeho prihrávku ale zachytil Pichnarčík a zažehnal hroziace nebezpečenstvo.
     
    23:26
    Hra je prerušená. Na ľade ostal po tvrdom súboji pri mantineli ležať strelec jediného bardejovského gólu Česelka, ktorý za doprovodu svojich spoluhráčov odchádza s bolestivou grimasou na striedačku.
     
    23:52
    Pri puku je teraz obranca Tkáč, ktorý parádne uvoľnil Halása. Opora Prešova sa vrútila do útočného pásma, dostala sa aj do zakončenia, no strelecký pokus najproduktívnejšieho hráča Šarišanov skončil na brankárovi Riečickom.
     
    24:38
    Bardejov sa dostal do prečíslenia dvoch na jedného. Balážovi stačilo zasunúť puk do odkrytej brány, no záchrannú brzdu zatiahol útočník Chalupa, ktorý si pomohol neovoleným bránením.
     
    24:38
    Samuel Chalupa už sedí na trestnej lavici, kde si odpyká dvojminútový trest za nedovolené bránenie.
     
    24:58
    Fajčák sa teraz ocitol v dobrej príležitosti, no nedokázal usmerniť puk za chrbát Martona. Prešovčania vyhadzujú puk cez všetky čiary.
     
    25:38
    Bardejovčania majú puk na svojich hokejkách, Prešov sa nedokáže dostať zo zovretia súpera, no zároveň lídrovi tabuľky nedovoľuje vypracovať si vážnejšiu streleckú príležitosť.
     
    26:25
    Kalináč sa teraz z pravej strany natlačil pred bránu, skúšal to backhandovým zakončením, no s jeho pokusom si Marton poradil.
     
    26:55
    Prešovčania dokázali prežiť početnú nevýhodu o jedného muža bez ujmy a hrajú s piatimi hráčmi.
     
    27:15
    Rozohrávka domáceho celku bola ale teraz nepresná a hra sa tak opäť sťahuje pred gólmana Martona, ktorý sa v poslednej dvojminútovke rozhodne mal čo obracať.
     
    27:19
    Strela Polačka síce prepálila všetko, čo jej stálo v ceste, no skončila len na zadnom mantineli a po jeho delovke od modrej sa skóre nemení.
     
    27:50
    Chalupa to skúšal strelou švihom zo stredného pásma, no jeho pokusu chýbala presnosť a z podobnej pozície môže len ťažko ohroziť súperovu bránu.
     
    28:12
    Marton si na konto pripísal ďalší úspešný zákrok. Prešovský gólman je dnes najlepším hráčom svojho tímu.
     
    28:17
    A opäť ďalší pekný zákrok lapačkou v podaní domáceho gólmana, ktorý bez väčších problémov vychytal pokus Valjenta.
     
    28:31
    Filip Vaško teraz strieľal bez prípravy z medzikružia, no puk skončil len na ľavom betóne prešovského brankára Róberta Martona.
     
    28:45
    Po vhadzovaní v bardejovskej tretine sa teraz najlepšie zorientovali domáci hráči. Halás sa dostal k puku a razantnou strelou sa snažil poslať puk za Riečického, no brankár Bardejova výborne zmenšil strelecký uhol a podržal svoj tím.
     
    29:15
    Hra je na malú chvíľu prerušená kvôli problémom domáceho gólmana Martona s výstrojou.
     
    29:15
    Všetko je už v poriadku a bude sa pokračovať v hre.
     
    29:15
    Prešovčania budú hrať presilovú hru. Na trestnú lavicu si za hákovanie sadá Baláž.
     
    30:24
    Bardejovčania zatiaľ veľmi dobre zvládajú hru v oslabení a Prešov má problémy s usadením sa v útočnom pásme.
     
    30:45
    Od modrej teraz pálil Tkáč, ktorý na bránu Bardejova vyslal poriadnu delovku. Puk ale opečiatkoval len zadný mantinel.
     
    31:09
    Prešovčania neúnavne kombinujú v útočnom pásme, no čas presilovej hry domáceho celku sa kráti.
     
    31:27
    Bardejov hrá už s piatimi hráčmi. Prešovčania si dokázali vypracovať slušný tlak pred bránou súpera, no Riečický upokojil situáciu istým zákrokom a prerušil hru.
     
    31:39
    Bardejovčania to teraz skúšali nahodeným pukom, v boji o puk si hostia pomohli nedovoleným zákrokom a Prešov bude hrať ďalšiu presilovú hru.
     
    32:04
    Tentoraz si na trestnú lavicu sadá za podrazenie Ihnaťo. Prešov má tak k dispozícii v krátkom slede druhú presilovú hru.
     
    32:04
    A štadiónom v Prešove sa ozýva mohutný piskot. Do hry sa zrejme dostane náhradný brankár Prešova Nemec. Prešovská jednotka Róbert Marton odchádza na striedačku po nezhodách s rozhodcom.
     
    32:39
    Početná výhoda Prešova sa začala. Z vrcholu pravého kruhu pálil Pitka, no jeho pokus Riečický dokázal vyraziť za bránu.
     
    33:16
    Prešov doslova zavrel svojho súpera pred vlastným bránkoviskom. Pred bránou Bardejova ležali traja hosťujúci hráči. V trme-vrme pozostávajúcej azda zo všetkých hráčov na ľade sa najlepšie zorientoval Tkáč, ktorý skúsil oblúčikom poslať puk cez zhluk hráčov do brány, no jeho pokus mu nevyšiel.
     
    33:28
    A Prešovčania budú hrať početnú výhodu o dvoch mužov. Na trestnú lavicu si sadá obranca Polaček.
     
    33:28
    Obranca Vladimír Polaček bol zároveň za nešportové správanie "odmenený" osobným desaťminútovým trestom.
     
    34:01
    Prešovčania zavreli svojho súpera v pásme, no brániaca sa trojica Bardejovčanov sa zatiaľ úspešne bráni.
     
    34:13
    Bardejovčania hrali už so štyrmi hráčmi, keď Jokeľ sa snažil spoza bránu zasunúť puk za Riečického, no brankár hostí dobre vykryl priestor pri ľavej žŕdke.
     
    35:49
    Bardejov dal gól!
    Bardejov prečkal početnú nevýhodu o dvoch hráčov a hneď z prvého útoku zásluhou MARTINA KALINÁČA strieľa gól. Člen prvej útočnej formácie hostí sa dostal k odrazenému puku a bez väčších problém upratal puk za chrbát Martona.
    Asistencia: Vladislav Solomončak
     
    36:27
    Na štadióne to po viacerých kontroverziách na ľade poriadne vrie. Prešovčania nie sú spokojní s výsledkom i výkonov rozhodcovskej trojice. Na druhej strane priaznivci z Bardejova ženú svojich miláčikov k streleniu tretieho gólu.
     
    37:19
    Hra je prerušená. Nasledovať bude vhadzovanie po ľavici Dominika Riečického.
     
    37:35
    Valjent teraz dobrou prihrávkou vysunul Ihnaťa, no ten v útočnej tretine stratil puk a Prešov môže postupovať dopredu.
     
    38:08
    Prešov teraz poslal puk cez všetky čiary a dopustil sa zakázaného uvoľnenia.
     
    38:25
    Dancsák sa teraz nedokázal individuálne presadiť cez dvojicu brániacich Bardejovčanov a hostia tak postupujú dopredu.
     
    38:58
    Tkáč sa teraz natlačil od modrej čiary s pukom na hokejke pred bránu súpera, položil si Riečického a puk mu poslal medzi betóny. Puk mohol do opustenej brány dotlačiť Kohutiar, no ten bol tiesnený bardejovským hráčom a vyrovnať tak nedokázal.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V záverečnej minúte druhej tretiny sa už nič dramatické nestalo. Bardejov po 40 minútach vedie nad Prešovom 1:2, keď o jediný presný zásah v druhom dejstve sa postaral hosťujúci útočník Martin Kalináč. Dnešnému derby rozhodne nič nechýba. Oba tímy predvádzajú dobrý hokej a o víťazovi stretnutia nie je ani zďaleka rozhodnuté.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 19:31.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:15
    Záverečná tretina sa začala. Prakticky okamžite po buly z prvej útočnej akcie dokázali Prešovčania ohroziť bardejovskú bránu, no strele Prokopa chýbala väčšia presnosť i razancia.
     
    40:52
    Nitriansky teraz založil ďalšiu útočnú akciu svojho tímu. Ak dnes chce Prešov bodovať, bude musieť zmazať jednogólové manko na dnešného súpera z Bardejova.
     
    41:42
    Bardejov teraz zakladá útočnú akciu, no Prešovčania ostali v defenzíve veľmi pozorní a rozohrávku súpera dokázali zachytiť.
     
    42:41
    Baláž sa po ľavej strane vrútil do útočného pásma a snažil sa nájsť priestor medzi žŕdkou a brankárom Martonom, no jeho zakončenie presné nebolo.
     
    43:05
    Bardejov zakladá ďalšiu útočnú akciu. Valentín vyviezol puk z vlastného pásma, no v strede klziska oň prišiel a Prešovčania tak majú možnosť vyraziť do rýchleho brejku.
     
    43:31
    Hra je prerušená. Nasledovať bude vhadzovanie po pravici brankára Riečického.
     
    43:39
    Tím HC Prešov Penguins dal gól!
    A Prešovčania vyrovnávajú! Domáci hráči prakticky z ničoho nič strieľajú druhý gól v zápase po presnej strele SAMUELA CHALUPU, ktorý si na konto pripisuje druhý presný zásah v zápase.
    Asistencia: Ľubomír Sabol, Oliver Jokeľ
     
    44:22
    Tím HC Prešov Penguins dal gól!
    Krátko po vyrovnávajúcom góle diváci v Prešove opäť aplaudujú! Tentoraz sa o presný zásah postaral IGOR HALÁS, ktorého parádna strela z medzikružia vymietla pavučinu v rohu bardejovskej brány a Prešov po dvoch rýchlych góloch otáča nepriaznivé skóre!
    Asistencie: bez asistencie
     
    44:22
    Hostia si po inkasovanom góle berú oddychový čas.
     
    44:42
    Prešovčania perfektne vstúpili do tretej tretiny a razom vedú o jeden gól. Lídrovi tabuľky tak reálne hrozí, že príde o svoju osemzápasovú decembrovú neporaziteľnosť.
     
    45:38
    Bardejov hrá v obrovskom kŕči, Prešovčania držia puk na svojich hokejkách a snažia si vypracovať dvojgólové vedenie.
     
    46:07
    Opäť sledujeme domáci celok v útočnej aktivite, ktorá bola ale po dobrom zákroku hosťujúceho beka prerušená.
     
    46:52
    Bardejovčania sa teraz postarali o obrovský rozruch pred prešovskou bránou, no Marton s pomocou svojich bekov situáciu ustál.
     
    47:33
    Bardejovčania sa pomaly prebúdzajú a na ľade preukazujú čoraz väčšiu snahu o strelenie gólu.
     
    47:49
    Halás sa teraz zbytočne hral s pukom vo vlastnej tretine. Ihnaťo mu vypichol puk, ku ktorému sa dostal Mikolášek, no ten z uhla z ľavej strany nedokázal poslať puk za chrbát pozorného Martona.
     
    48:12
    Bardejov založil ďalšiu útočnú akciu vďaka rozohrávke Pichnarčíka. Obranca hostí to myslel dobre, no Pitka si dal pozor na útočníka, ktorému bola adresovaná prihrávka a odzbrojil ho od puku.
     
    49:02
    Prešovčania teraz zaváhali vo vlastnom pásme a Bardejov tak má možnosť usadiť sa v útočnom pásme. Hra sa napokon prerušuje a rozhodcovia vykazujú hru do stredu klziska.
     
    49:25
    A bude sa vylučovať. Za držanie si na trestnú lavicu sadá útočník Juraj Prokop, ktorý teraz na dve minúty oslabuje svoj celok. Na Prešovčanov teraz čakajú krušné chvíle.
     
    49:47
    Loydl to teraz skúšal strieľanou prihrávkou smerovanou na prešovskú bránu, no puk napokon minul Martonovu svätyňu a Prešovčania okamžite posielajú puk z pásma.
     
    50:37
    Valentín teraz pálil od modrej, no jeho strelu zblokoval obetavý zadák Martin Tkáč.
     
    50:49
    Prešov vyslal ľahký puk do pásma Bardejova, kde ho stihol dokorčuľovať Jokeľ a podarilo sa mu taktiež ohroziť bránu Riečického. Jeho strelecký pokus ale úspešný nebol.
     
    51:43
    Bardejovčania majú obrovské problémy s forčekingom Prešova, ktorý napokon zvládol oslabenie na výbornú a hrá s piatimi hráčmi.
     
    52:06
    Prešov sa teraz dopustil zakázaného uvoľnenia a nasledovať tak bude vhadzovanie po pravici gólmana Róberta Martona.
     
    52:12
    Marton si na konto pripísal po strele z ľavej strany úspešný zákrok a udržal puk. Hra je opäť prerušená.
     
    52:30
    Solomončak teraz chcel prestrčiť puk na osamoteného Šimčáka, no jeho prihrávka nepatrila medzi tie najpresnejšie a napokon skončila na korčuli brániaceho prešovského hráča.
     
    52:52
    Na druhej strane sa o rozruch postaral útočník Kohutiar, ktorý ani nadvakrát nedokázal usmerniť puk za chrbát Riečického a nádeje hostí na bodový zisk v dnešnom zápase tak 23-ročného gólmana stále žijú.
     
    53:43
    Prešov má puk vo svojej moci, zápas sa pomaly schyľuje k svojej poslednej päťminútovke a Bardejovčanom tak veľa času na vyrovnanie neostáva.
     
    54:07
    Pulščák teraz zakombinoval s Dancsákom, ktorý na nič nečakal a po prekročení modrej čiary okamžite napálil puk na bardejovskú bránu. Riečický si s jeho pokusom poradil.
     
    54:42
    Pulščák pozbieral cenné sekundy pri mantineli v útočnom pásme. Bardejovčania napokon dokázali získať puk, no v útočnej tretine oň prišli. Prešov poslal puk až za bardejovskú bránu a dopustil sa zakázaného uvoľnenia.
     
    54:54
    Prešovčania sa teraz síce museli brániť, no odohrali veľmi dobré striedanie a Bardejovu nedovolili priamo ohroziť bránu Martona.
     
    55:19
    Zápas vstúpil do svojej poslednej päťminútovky. Prešov stále vedie najtesnejším rozdielom 3:2. Nasledovať bude buly v útočnej tretine Bardejova.
     
    55:30
    Halás teraz nedokázal spracovať ťažký puk a ten tak skončil v moci bardejovských obrancov.
     
    55:44
    Bardejovčania získali útočné pásmo typickou strelou smerovanou na bránu, ktorú radšej Marton podržal a upokojil hru.
     
    55:52
    Medzi oboma aktérmi dnešného zápasu to poriadne vrie. Loydl teraz vyzval svojich spoluhráčov k teču ľahkým pukom, no puk končí v moci istého Martona.
     
    56:05
    Marton teraz pohotovo vyrazil strelu po ľade pravým betónom a potvrdzuje tak, že sa radí medzi najlepších brankárov I. hokejovej ligy.
     
    56:43
    Bardejov zakladá ďalšiu útočnú akciu, no Prešovčania sa zmocnili puku pri vlastnej bráne a budú sa snažiť pozbierať cenné sekundy.
     
    57:05
    Prihrávka na Pulščáka bola pridlhá, forward Prešova ju nedokázal dostihnúť a po zakázanom uvoľnení sa hra presúva pred prešovskú bránu.
     
    57:15
    Dancsák teraz odviedol skvelú prácu, vyviezol puk od vlastnej brány až do útočného pásma, kde oň ale prišiel.
     
    57:30
    Bardejov dal gól!
    A je vyrovnané! Bardejovčania 150 sekúnd pred koncom stretnutia vyrovnávajú a všetko nasvedčuje tomu, že posúvajú duel do predĺženia! O presný zásah sa s pomocou žŕdky postaral MARTIN KALINÁČ. V góle mali prsty aj jeho spoluhráči z prvej formácie Baláž s Gmitterom, čím jasne potvrdili, že sú najnebezpečnejšou lajnou svojho tímu.
    Asistencie: Marcel Baláž, Ondrej Gmitter
     
    58:00
    Do konca zápasu ostávajú dve minúty.
     
    58:41
    Bardejov drží puk na svojich hokejkách a snaží sa zbierať cenné sekundy. Rozohrávka Bednára síce skončila až na druhej strane klziska, no bolo to s prispením ďalšieho hráča a tak sa zakázané uvoľnenie pískať nebude.
     
    58:56
    64 sekúnd pred koncom duelu Bardejovčania získavajú útočné pásmo.
     
    59:08
    Bardejov síce prehral buly, no napriek tomu sa usadil v útočnom pásme.
     
    59:25
    Prešovčania ale súpera vytlačili do stredu klziska a snažia sa Bardejovu znemožniť možnosť strelenia rozhodujúceho gólu.
     
    59:59
    So záverečnou sirénou ešte z červenej čiary pálil Igor Halás, no jeho pokus Riečického nijak nevystrašil. Nasledovať bude predĺženie.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Po 60 minútach je tak stav nerozhodný 3:3. Náročný divák v Prešove musí byť určite mimoriadne spokojný. Zápas nájde rozuzlenie až v päťminútovom predĺžení, v ktorom ak sa žiadnemu tímu nepodarí streliť gól, nasledovať budú samostatné nájazdy.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1239 divákov.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:08
    Predĺženie sa začalo. Buly získali hráči Prešova, ktorí budú zakladať prvú útočnú akciu.
     
    60:12
    Rozohrávka Prešovčanov ale nebola presná a k puku sa tak dostali hostia.
     
    60:23
    Nitriansky sa teraz dostal do útočného pásma, no súper mu nedovolil vystreliť.
     
    60:37
    Prešovčania na malú chvíľu zavreli Bardejov pred vlastnou bránou, no hostia napokon túto situáciu zvládli a puk majú na svojich hokejkách.
     
    61:00
    Pri puku je Valjent, ktorý ho bude rozohrávať spoza vlastnej brány.
     
    61:17
    Novický odstavil súpera od puku a po mantineli poslal puk cez všetky čiary. Hra je prerušená.
     
    61:26
    Veľmi dobrou strelou od modrej sa prezentoval Bednár, no Marton si dokázal s jeho jedovatou strelou od modrej poradiť.
     
    62:02
    Tartaľ pozval do zakončenia Dancsáka, ktorý jemne tečoval jeho strelu, no ani táto akcia nerozhodla o víťazovi zápasu.
     
    62:27
    Za nami je takmer polovica predĺženia. Po zakázanom uvoľnení Bardejova sa hra presúva pred bránu Riečického.
     
    62:34
    Takáč vyviezol puk do vlastnej brány a Bardejov tak zakladá útočnú akciu.
     
    62:48
    Salomončak teraz mohol rozhodnúť zápas, z ľavej strany si výborne nakorčuľoval na os ihriska, no Marton výborne vykorčuľoval z brány, znížil strelecký uhol a pripísal si na konto mimoriadne dôležitý zákrok.
     
    63:48
    Gmitter sa snažil natlačiť z pravej strany pred Martona a po sťahovačke zakončiť, no jeho úmysel mu nevyšiel a puk končí mimo brány.
     
    64:16
    Bardejov teraz zavrel svojho súpera pred bránou, kde dobiedzal agilný Mikolášek. Jeho dorážka po strele od modrej ale úspech neslávila. Hra je prerušená.
     
    64:16
    Nasledovať bude vhadzovanie po pravici brankára Martona.
     
    64:25
    Marton si teraz zišiel za opustený puk za bránou a rozohral.
     
    64:38
    Prokop to teraz vôbec nemyslel zle, no ani jeho technické finesy mu v súboji s Bednárom nepomohli. Hosťujúci bek teraz výborne zasiahol a znemožnil súperovi vystreliť.
     
    64:42
    Na druhej strane si Marton vybehol z brány po puk a ukryl ho pod svojou výstrojou.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    A je tu siréna oznamujúca koniec päťminútové predĺženia. O deľbe bodov rozhodnú samostatné nájazdy.
     
    Roľba už upravuje stred klziska. Čoskoro budú hokejoví priaznivci v Prešove svedkami samostatných nájazdov v derby kola medzi HC Prešov Penguins a HC 46 Bardejov.
     
    Obaja brankári sú už vo svojich bránach. Nájazdy odštartujú hostia z Bardejova.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Prvým strelcom bude hosťujúci útočník Marcel Baláž!
     
    1. série
    0:0
    Baláž sa za mohutného piskotu rozbehol na prešovskú bránu, no trafil len ľavú žŕdku!
     
    1. série
    0:0
    Dvojgólový strelec Chalupa to skúšal podobne ako Baláž na druhej strane, no netrafil bránu.
     
    2. série
    0:0
    Martin Kalináč na druhej strane to myslel skutočne dobre, no jeho pokus o blafák mu nevyšiel. Puk skončil na hokejke skvelého Róberta Martona!
     
    2. série
    1:0
    Juraj Dancsák s obrovským prehľadom poslal puk popri žŕdke do brány a druhú sériu nájazdov uzatvára premeneným shootoutom!
     
    3. série
    1:0
    Na druhej strane sa Dominik Šimčák snažil prekvapiť Martona backhandovým blafákom, no na skúseného Martona nevyzrel. Prešovský brankár ukryl puk v lapačke a okamžite začal oslavovať cenné víťazstvo!
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas sa tak skončil prešovským víťazstvom v pomere 4:3 po samostatných nájazdoch. Jediným úspešným strelcom sa stal útočník Juraj Dancsák. Bardejov tak prišiel o svoju decembrovú neporaziteľnosť, keď Prešovu po ôsmich víťazstvách podľahol 4:3 po shootutoch. Ďakujeme za pozornosť. Lúčime sa s konštatovaním, že v perfektnom východniarskom derby Prešov zdolal Bardejov 4:3 po nájazdovom rozstrele. (20:23:37)

    Dávid Lech

    Branky a nahrávky: 6. Chalupa, 44. Chalupa (Sabol, Jokeľ), 45. Halás – 13. Česelka (Ihnaťo), 36. Kalináč (Solomončak), 58. Kalináč (Baláž, Gmitter)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Baláž (BAR)
    0:0   Chalupa (PEN)
    2. série:
    0:0   Kalináč (BAR)
    1:0   Dancsák (PEN)
    3. série:
    1:0   Šimčák (BAR)


    HC Prešov: Marton – Tkáč, Kihoon, Pitka, Nitriansky, Tartaľ, Novický, Macko – Kohutiar, Prokop, Halás – Jokeľ, Sabol, Chalupa – Horvát, Pulščák, Dancsák – Šándor.
    HK Bardejov: Riečický – Valjent, Takáč, Polaček, Valentín, Pichnarčík, Bednár, Mojdis, Loydl – Gmitter, Kalináč, Baláž – Fajčák, Cútt, Mikolášek – Vaško, Šimčák, Solomončak – Ihnaťo, Česelka, Ščurko.

    Rozhodčí: Valach – Drblík, Hanko

    Diváci: 1239
    bahis siteleri