Coimbra – União Madeira 3:1 (kon.) | Boavista – Moreirense 0:3 (kon.) | Nacional – Arouca 2:2 (kon.)
Marítimo – Estoril 1:1 (kon.) | Setúbal – Braga 1:1 (kon.) | FC Ferreira – Belenenses 2:2 (kon.)
Guimarães – Benfica 0:1 (kon.) | Sporting – Porto 2:0 (kon.)
konec
Boavista FC
0:3 (0:1)
Moreirense FC
Sobota 02.01.2016, 17:00 • Estádio do Bessa Século XXI, Porto, Portugalsko (kapacita: 28.263 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemné sobotní odpoledne, vítám Vás při sledování utkání portugalské fotbalové ligy, ve kterém uvidíme souboj dvou týmů ze spodních pater Primeira Ligy, utkají se šestnáctá Boavista FC se čtrnáctým Moreirense FC.
     
    Moreirense FC

    Aktuálně čtrnáctý tým nejvyšší fotbalové soutěže v Portugalsku neprožívá vůbec špatné období, ba naopak, doposud nejlepší v této sezoně. V posledních pěti utkáních totiž hosté pouze jednou prohráli a díky tomu se z poslední příčky, na které byli ještě před měsícem, rázem propracovali mimo sestupové pozice. Navíc se ziskem čtrnácti bodů to nemají hráči Moreirense ve vyrovnané tabulce daleko do klidného středu ligového pelotonu.

    Poslední zápasy

    Oriental Lisabon – Moreirense 2:4 (Ligový pohár)
    Moreirense – Nacional 2:0 (Liga)
    Sporting – Moreirense 3:1 (Liga)

    Nejlepší střelec

    Rafael Martins – 10 zápasů / 5 branek
     
    Boavista FC

    Úspěšný fotbalový celek z Porta z přelomu tisíciletí, kdy se mu dokonce podařilo vyhrát Primeira Ligu se po sestupu do třetí ligy v loňské sezoně znovu vrátil mezi portugalskou fotbalovou elitu. Stejně jako loni se však i letos zdá, že hráči Boavisty budou bojovat především o záchranu mezi osmnáctkou nejlepších týmů v Portugalsku. Po čtrnácti odehraných zápasech totiž domácí se ziskem deseti bodů okupují až čtrnácté místo, které hájí před patnáctou Academicou jen zásluhou lepšího skóre. V posledních zápasech se navíc Panterům příliš nedaří a s bilancí přesně opačnou oproti svému dnešnímu soupeři se nedá jejich forma nazvat dobrou.

    Poslední zápasy

    Belenenses – Boavista 1:0 (Liga)
    Boavista – Academica 1:0 (Ligový pohár)
    Boavista – Estoril 1:1

    Nejlepší střelec

    Luisinho – 12 zápasů / 2 branky
     
    Vzájemné zápasy

    Oba týmy se v aktuální sezoně 2015/16 utkají vůbec poprvé. V minulém ročníku se z výhry ve vzájemném zápase radoval vždy domácí celek, bude tomu tak i dnes nebo dokáží hosté zaskočit svého soupeře na jeho domácí půdě?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Boavista FC: Gideao – Inkoom, Henrique, Vinícius, Figueiredo – Idris "C" – Bukia, Santos – Zé Manuel, Luisinho, Douglas Abner.
    Náhradníci: Ba – Correia, Hackman, Carvalho, Gabriel, Lima, Rivaldinho.

    Moreirense FC: Stefanović – Sagna, Oliveira, Danielson, Evaldo – Goncalves, Palhinha – Medeiros, Gomes, Fati – Martins.
    Náhradníci: Nilson – Boateng, Carlos, Micael, Ohemeng, Schons, Sousa.

    Rozhodčí: Dias – Tavares, Rodrigues.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    12
    Je za námi více než deset minut úvodní půle a mírně aktivnějším celkem je zatím ten domácí, který si již připsal na své konto jeden střelecký pokus na branku soupeře, Stefanović si ale dokázal poradit.
     
    14
    Další akce Boavisty odvrátili hosté jen za cenu rohového kopu, který rozehrál Santos, domácí se ale po něm gólově neprosadili.
     
    16
    Domácí fotbalisté jsou častěji u míče a výsledkem jsou již celkem čtyři střelecké pokusy, z toho dva na branku soupeře a dva mimo.
     
    16
    Moreirense právě vstřelilo branku!
    Jenže jsou to právě hosté, jejichž vůbec první rána na branku soupeře končí úvodním gólem dnešního zápasu, jehož autorem je IURI MEDEIROS!
     
    21
    Panterům se ale jinak daří eliminovat útoky soupeře poměrně s přehledem a tak i nadále mají herní převahu oproti svému soupeři. Co je jim to však platné, fotbal se stále hraje na vyšší počet vstřelených branek.
     
    23
    Hosté se poprvé od gólové akce dostali k zakončení, jenže Gideao nemusel zakročit. Rána Martinse neměla ty správné parametry a skončila vedle domácí branky.
     
    26
    Jenže ani domácím se v posledních minutách v útočné fázi příliš nevede a i jejich střelecká aktivita nekončí úspěšně, taktéž započítáváme střelu mimo klec soupeře.
     
    30
    Hráči portského klubu měli k dispozici volný přímý kop ze střední vzdálenosti a následně se dostali k ohrožení branky Moreirense, skóre se však ani nyní měnit nebude.
     
    31
    Do statistik utkání se tak zapíše alespoň Samuel Inkoom (BOA) domácího mužstva, příliš nadšení u něj ale čekat nemůžeme, jedná se totiž o zápis podložený žlutou kartou.
     
    33
    Domácí se znovu hnali na zteč soupeřovy branky, jenže ještě před vyvrcholením celé akce jsou zastaveni hvizdem pomezního sudího, který "nachytal" jednoho z domácích fotbalistů v ofsajdové pozici.
     
    36
    Domácí jsou i krátce před vypršením šestatřicáté minuty aktivnějším týmem, jenže ne a ne překonat srbského brankáře v dresu Moreirense, Igora Stefanoviće, ten si nyní připsal třetí úspěšný zásah tohoto odpoledne.
     
    38
    Tlak domácích fotbalistů opět sílí a výsledkem byl další rohový kop. Ten rozehrál tradiční exekutor Santos, k zakončení ve vápně se poté dostal obránce Vinícius, jenž pálil mimo tři tyče soupeřovy svatyně.
     
    39
    Hosté kontrují ojedinělou akcí, ale podařilo se jim ohrozit branku domácích, Gideao si však tentokrát s jejich střelou poradil.
     
    41
    Tak alespoň ve statistice žlutých karet máme srovnáno, za svůj prohřešek viděl kartónek této barvy Danielson (MRE).
     
    45
    První poločas se nám pomalu chýlí ke konci a hosté stále drží nejtěsnější vedení zásluhou branky Medeirose ze šestnácté minuty.
     
    45
    Přesně šedesát vteřin nastaví hlavní sudí Dias k prvnímu poločasu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Skončil úvodní poločas utkání první portugalské ligy mezi Boavistou FC a Moreirense FC a více důvodů k radosti v něm měli hostující hráči. Ti totiž po 45 minutách vedou nad svým soupeřem díky brance Medeirose 1:0. Domácí nesehráli špatnou partii a byli lepším týmem, střelecky se jim však zatím příliš nedaří.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:02.
     
    Statistiky utkání po první půli

    Držení míče: 51% – 49%
    Střely na branku: 3 – 2
    Střely mimo: 2 – 1
    Rohové kopy: 4 – 0
    Volné kopy: 13 – 6
    Ofsajdy: 1 – 0
    Fouly: 5 – 13
    Žluté karty: 1 – 1
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Boavista FC: ze hřiště odchází Douglas Abner, přichází Diego Lima.
     
    49
    Hosté začínají druhý poločas, ve kterém končili ten první a to žlutou kartou za nedovolený zákrok. Jejím příjemcem je Pierre Sagna (MRE).
     
    50
    Medeiros se pokusil o nějakou lest vůči domácí obraně, beci Boavisty si ale nyní dali pozor a autora doposud jediného gólu utkání dokázali ubránit.
     
    50
    Moreirense právě vstřelilo branku!
    Hostům vychází úvod druhé půle a výbornou a navyšují svůj náskok na dvě branky! Vše začalo dlouhým výkopem Stefanoviće až na hranici šestnáctky, kde se míče ujal Medeiros, jenž vysunul RAFAELA MARTINSE, který tváří v tvář Gideaovi nezaváhal! Asistence: Iuri MEdeiros.
     
    55
    Domácí se snaží vrátit do zápasu a hodně vidět byl nyní Diego Lima, který si vzal na starost i zakončení, jenže to bylo nepřesné a Stefanović se tak o své čisté konto prozatím bát nemusí.
     
    55
    Tvrdou hrou se prezentují hosté i nadále a k vidění je tak další žlutá karta, kterou po faulu na Zé Manuel inkasuje Marcelo Oliveira (MRE).
     
    57
    Diego Lima pokračuje v aktivním vystoupení po svém příchodu na hrací plochu. Nyní se dostal s míčem až do šestnáctky soupeře, kde následně upadl, stalo se tak však bez cizího zavinění a tak se penalta rozhodně pískat nebude!
     
    58
    Druhé střídání v týmu Boavista FC: ze hřiště odchází Renato Santos, přichází Rivaldinho.
     
    58
    Pokud Vám jméno nového muže na hřišti Rivaldinha přijde povědomé, tak věřte nebo ne, jedná se o dvacetiletého syna bývalé hvězdy brazilské reprezentace Rivalda, mistra světa z roku 2002.
     
    59
    A další žlutá míří na konto jednoho z hostujících hráčů, nyní je jím Vítor Gomes (MRE).
     
    61
    Dva rohové kopy vybojovali krátce po sobě fotbalisté domácího celku. Po druhém v pořadí se ke střele dostal kapitán Idris, jenže jeho pokus míří mimo hostující branku.
     
    63
    Rohového kopu se dočkali i fotbalisté hostujícího týmu, jak s ním dokáží naložit?
     
    64
    Domácí se dokázali standardní situaci ubránit a následně měli možnost rychlého protiútoku, Rivaldinho byl však zastaven defenzivou Moreirense.
     
    65
    Hra pomalu nabývá na tempu a to je jedině dobře. Do další šance se dostávali hosté, ale prudká rána Fatiho byla sražena domácí obranou mimo branku.
     
    65
    Následná snaha hostí o zteč domácí svatyně rychle zastavuje praporek pomezního sudího, Martin byl lapen v ofsajdové pasti.
     
    67
    Domácí diváci ale pomalu přestávají mít trpělivost s nulou na kontě vstřelených branek svého týmu a svou nevoli dávají najevo mírným pískotem na své hráče.
     
    68
    Boavista se žene vpřed brance Moreirense, Zé Manuel to vzal na "svoje triko" a vypálil, jeho ránu srazil Danielson alespoň na rohový kop.
     
    68
    Po rozehrání z rohu hřiště se ke střele dostal Martins, jeho rána ale rovněž končí mimo dosah Stefanoviće, ale rovněž také vedle zařízení.
     
    69
    Střídání v týmu Moreirense FC: ze hřiště odchází Ença Fati, přichází Luis Carlos.
     
    70
    Rivaldinho ve jménu svého otce a také ze stejné pozice útočníka pokouší vykřesat jiskřičku naděje pro svůj tým a Stefanović se nyní musel vytáhnout po jeho střele.
     
    71
    Následný rohový kop Boavisty rozehrál netradičně Lusinho a možná to nebyla špatná varianta. Ke střele se totiž dostal obránce Vinícius a míč po jeho pumelici skončil jen těsně vedle.
     
    74
    Šestnáct minut před koncem utkání je hostující obrana kompletně "vykartovaná", jako poslední do party přibyl levý bek Evaldo (MRE).
     
    76
    Domácí dnes naposledy střídají, ze hřiště odchází Figueiredo, přichází Anderson Correia.
     
    76
    André Bukia je dalším z hráčů, kteří se pokusili ohrozit hostující branku a minimálně z poloviny se mu to podařilo. Druhou polovinu práce však obstaral brankář Stefanović, jenž střelu domácího záložníka vytěsnil mimo tři tyče.
     
    76
    Nuno Henrique poslal k zemi v pokutovém území Luise Carlose a je z toho pokutový kop pro Moreirense!
     
    77
    Žlutou kartu dostává Nuno Henrique (Boavista FC).
     
    77
    Moreirense právě vstřelilo branku!
    Hosté se třináct minut dostávají blízko, blizoučko třem bodům z dnešního duelu. Již na 3:0 zvyšuje z pokutového kopu VÍTOR GOMES a domácí to nyní budou mít již hodně těžké!
     
    82
    Další obrovská příležitost hostů, která ale tentokrát gólem nekončí. Medeiros další parádní přihrávkou pobídl ke skórování Martinse, kterému se povedlo přelobovat vyběhnutého Gideaa, míči v cestě do sítě však z brankové čáry zabránil jeden z domácích beků!
     
    82
    Střídání v týmu Moreirense FC: ze hřiště odchází Iuri Medeiros, přichází Ernest Ohemeng.
     
    84
    Domácí se ještě pokouší alespoň o kosmetickou úpravu nepříliš dobře vyhlížejícího skóre, avšak střela Inkooma je k tomu nepřiblíží, netrefila totiž zařízení.
     
    86
    Další střelecký pokus domácího celku má na svědomí jeho kapitán Idris, ale ani tato rána od nohy domácího borce do hostující branky nepropadne, ba co víc, Stefanović díky pevné obraně ani nemusí zasahovat.
     
    87
    Střídání v týmu Moreirense FC: ze hřiště odchází Vítor Gomes, přichází Alan Schons.
     
    88
    Ještě jeden roh rozehrají domácí fotbalisté v závěru dnešního utkání.
     
    89
    Jenže ani z tohoto mráčku nezapršelo a domácí hráči i jejich fanoušci se už pomalu musí smířit s další ligovou porážkou.
     
    90
    Nastavovat se budou tři minuty!
     
    90+1
    Již v nastaveném čase přichází ještě jedna možnost pro domácí barvy a znovu to bude standardka od rohového praporku.
     
    90+1
    Domácím však není přáno dočkat se ale čestného gólového úspěchu. Ránu obránce Vinícia po rohovém kopu vytlačil brankář Stefanović mim nebezpečí.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté Moreirense ve druhém poločase přidali další dvě branky a nakonec se z Estádio do Bessa odváží velice cenné tři body za výhru 3:0! Domácí nesehráli špatné utkání a byli často lepším týmem, proměňování šancí však dnes bylo hlavním rozdílem mezi oběma týmy a proto se nakonec radují hráči hostujícího celku.
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 56% – 44%
    Střely na branku: 7 – 5
    Střely mimo: 6 – 2
    Rohové kopy: 11 – 1
    Volné kopy: 22 – 10
    Ofsajdy: 2 – 1
    Fouly: 8 – 21
    Žluté karty: 2 – 5
     
    Ode mne je to pro tuto chvíli již úplně vše, přeji Vám krásný zbytek sobotního podvečera. Nashledanou. (18:56:24)

    Daniel Kubelka

    Branky: 16. Medeiros, 50. Martins, 77. Gomes (pen.)

    Karty:   31. Inkoom (BOA), 77. Henrique (BOA) – 41. Danielson (MRE), 49. Sagna (MRE), 55. Oliveira (MRE), 59. Gomes (MRE), 74. Evaldo (MRE)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 6:2. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:21.
    Boavista FC: Gideao – Inkoom, Henrique, Vinícius, Figueiredo (76. Correia) – Idris "C" – Bukia, Santos (58. Rivaldinho) – Zé Manuel, Luisinho, Douglas Abner (46. Lima).
    Náhradníci: Ba – Correia, Hackman, Carvalho, Gabriel, Lima, Rivaldinho.

    Moreirense FC: Stefanović – Sagna, Oliveira, Danielson, Evaldo – Goncalves, Palhinha – Medeiros (82. Ohemeng), Gomes (87. Schons), Fati (69. Carlos) – Martins.
    Náhradníci: Nilson – Boateng, Carlos, Micael, Ohemeng, Schons, Sousa.

    Rozhodčí: Dias – Tavares, Rodrigues
    bahis siteleri