Edmonton – Arizona 4:3 (2:1 po s.n.) | Los Angeles – Philadelphia 2:1 (kon.) | Toronto – St. Louis 4:1 (kon.)
Tampa – Minnesota 3:2 (1:0 po s.n.) | New Jersey – Dallas 3:2 (po pr.) | Pittsburgh – NY Islanders 5:2 (kon.)
Carolina – Nashville 1:2 (po pr.) | Florida – NY Rangers 3:0 (kon.) | Columbus – Washington 5:4 (2:1 po s.n.)
Colorado – Calgary 0:4 (kon.) | San Jose – Winnipeg 1:4 (kon.) | NY Islanders – Dallas 6:5 (kon.)
po prodl.
New Jersey Devils
3:2 (0:0, 2:0, 0:2 - 1:0)
Dallas Stars
Neděle 03.01.2016, 01:00 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním toho, že do Prudential Center si na toto utkání našlo cestu 16 514 diváků, se loučím a přeji Vám příjemný zbytek víkendu a úspěšný vstup do nového týdne! (03:51:27)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. John Moore (NJD) – 1+0
    2. Colton Sceviour (DAL) – 1+0
    3. Kyle Palmieri (NJD) – 1+0

    Československá stopa v utkání

    Jiří Tlustý (NJD) – 0+0, 2 střely, čas na ledě 15:56
    Radek Faksa (DAL) – 0+0, 0 střel, čas na ledě 5:23
     
    Je konec, New Jersey nakonec poráží lídra celé NHL z Dallasu 3:2 po prodloužení, a připisuje si tak nesmírně cenné a důležité vítězství! Po čtyřiceti minutách to pro Devils vypadalo na jasnější záležitost, domácí totiž vedli o dvě branky, ovšem v poslední třetině doplatili na pasivní pojetí hry a soupeři se podařilo srovnat. V samotném úvodu prodloužení se zbytečného faulu dopustil kapitán Stars Jamie Benn, nabídnutou přesilovku Ďáblové dokázali využít, když Niemiho překonal John Moore.
     
    Konec zápasu.
    John MOORE - 3:2
     
    61:47
    Devils právě vstřelili branku!
    Teď už to domácím ale vyšlo, bonusový bod tak díky využité početní převaze zůstane v New Jersey! Demers se bekhendem několikrát marně snažil o vyhození, nakonec to udělal tak nešikovně, že kotouč poslal na úplně volného JOHNA MOOREA, po jehož ráně touš Niemimu do branky propadl mezi rukou a levým betonem! Co si budeme povídat, tohle rozhodně chytit šlo. Asistence: Adam Henrique.
     
    61:19
    Po vyhraném vhazování Moore od modré čáry nahrál volnému Palmierimu, ten však trefil jen lapačku připraveného Niemiho.
     
    61:07
    John Hynes na nadcházející situaci reaguje vybráním si oddechového času!
     
    61:07
    Až nyní se Dallas dokázal dotknout puku, hra se tedy přerušuje a Jamie Benn už usedá na trestnou lavici, kde si odpyká dvě minuty za hákování.
     
    60:42
    A nevymysleli to při ní vůbec špatně, po Moorově nahození vyrazil Niemi puk pouze před sebe, kde se o dorážku snažil právě Zajac, ovšem rozvlnil pouze boční síť!
     
    60:20
    Jamie Benn fauloval Zajaca, Devils mají k dispozici výhodu!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí dějství končí, po šedesáti minutách vítěze neznáme, o majiteli bonusového bodu tak rozhodne buď pětiminutové prodloužení 3 proti 3, nebo samostatné nájezdy! Poslední dvacetiminutovku domácí vsadili výhradně na defenzivu a za svou pasivní hru byli potrestáni, když se nejprve trefil Sharp a na 2:2 dokázal vyrovnat Colton Sceviour. Jak utkání dopadne? Pojďme to zjistit, prodloužení začne každým okamžikem.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:52
    Dallas se ještě snažil rozhodnout v základní hrací době, ovšem Jamie Benn si dnes už poněkolikáté nepohlídal přejezd přes modrou čáru – ofsajd.
     
    59:05
    Parádní zákrok Schneidera! Hrdinou utkání se mohl stát Colton Sceviour, po jehož svižné bombě puk mířil do pravé šibenice domácí pokladnice, ale brankář Devils opět díky skvostnému zásahu podržel své spoluhráče!
     
    58:47
    Tlustý zbytečně ztratil kotouč, na to konto Eaves chytrým obloučkem našel Roussela, ten se snažil, co to šlo, ale puk za Schnedierova záda dotlačit nedokázal.
     
    58:18
    Hostující pětice bojovníků si potřebuje odfrknout, proti si Lindy Ruff od hlavního sudího žádá oddechový čas!
     
    58:18
    Podobná situace byla k vidění i na druhé straně, ovšem hosté s tím měli daleko větší potíže než jejich soupeř před malou chvilkou. Celé nakonec vyřešil Jamie Benn, který puk poslal na zakázané uvolnění.
     
    57:43
    Jyrki Jokipakka si trošku protáhl své střídání, po jeho nahození od modré čáry se puk od zadního mantinelu odrazil před Schneidera, kde se však bojující Eaves k dorážce nedostal.
     
    57:06
    Domácí jsou nyní hodně obětaví! Další ránu od modré, tentokráte v podání Jokipakky, zablokoval padající Andy Greene.
     
    56:25
    Předchozí hrdina Sceviour našel ideální přihrávkou rozjetého Spezzu, tomu ale rána nesedla a puk navíc zastavil clonící obránce Merrill.
     
    55:49
    Další nepřesnost v kombinaci Dallasu znamená další zakázané uvolnění a hra se tak opět stěhuje před Niemiho.
     
    55:16
    No, takovýto vývoj třetího dějství si Devils rozhodně nepředstavovali. Dočkáme se ještě gólu v základní hrací době nebo o vítězi rozhodne prodloužení, případně samostatné nájezdy?
    Colton SCEVIOUR - 2:2
     
    54:29
    Dallas právě vstřelil branku!
    Kdepak, ještě zdaleka nekončíme! Hosté uzavřeli svého oponenta v jeho vlastní obranné třetině, Spezza nakonec dokázal puk poslat k na modré stojícímu COLTONU SCEVIOUROVI, jehož parádní rána do horní poloviny branky byla pro Schneidera naprosto nechytatelná! Asistence: Jason Spezza, Johnny Oduya.
     
    54:09
    Roussel vybojoval kotouč pro Jasona Demerse, jenž se svým ukrytým nahozením snažil překvapit Schneidera, ovšem trefil jen blokujícího Larssona.
     
    53:49
    Hosté to teď uspěchali a nerozuměli si v kombinaci – píská se zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po pravici Anttiho Niemiho.
     
    53:14
    Goligoski zariskoval a nevyšlo mu to, načež se domácí hnali do protiakce, ovšem Zajacovi už mnoho sil nezbylo, a proto zvolil jen nahození a odjezd na střídačku.
     
    52:44
    Po levé straně obraně New Jersey pláchl rychlonohý Mattias Janmark, jehož pokus taktéž nebyl vůbec k zahození, ovšem k zasáhnutí prostoru mezi třemi tyčemi mu scházelo pár centimetrů!
     
    52:10
    Na druhé straně to na sebe jako správný kapitán zval Jamie Benn, jeho rána byla velice nepříjemná, ovšem Schneider neposedný kotouč dokázal zkrotit.
     
    51:34
    Devils ale tato situace nepoložila, ihned po vhazování se totiž do zakončení prodral mladý obránce Severson, ovšem zamířil těsně nad horní tyč hostující pokladnice.
    Patrick SHARP - 2:1
     
    50:54
    Dallas právě vstřelil branku!
    Máme zaděláno na drama! Hlavní podíl na této kontaktní brance má John Klingberg, který u mantinelu předvedl parádní bruslařský manévr a následně svou bekhendovou přihrávkou skrze brankoviště našel u levé tyčky volného PATRICKA SHARPA, jenž už měl jednoduchou práci! Asistence: John Klingberg, Mattias Janmark.
     
    50:14
    Po přeřazení Eakina první útočná trojice Stars ožila, nyní se právě po přihrávce zrzavého útočníka dostal ke střele Jamie Benn, ovšem Schneider touš nadvakrát dokázal lapit.
     
    49:59
    Dallasu nyní čas utíká nesmírně rychle. Dokáží Hvězdy s nepříznivě se vyvíjejícím utkáním ještě něco udělat?
     
    49:24
    Hosté se přes spolehlivě bránící Ďábly do šancí dostávají jen velice těžce, nyní Silso svým aktivním napadáním donutil k chybě Benna, načež se po Stempniakově pasu dostal k další ráně Adam Henrique, ovšem mířil jen do připraveného Niemiho.
     
    48:31
    Kyle Palmieri je k nezastavení! Domácí útočník si nyní pohrál s Demersem, následně si položil i Niemiho, ovšem před poloprázdnou svatyní Dallasu poslal kotouč těsně vedle pravé tyče!
     
    47:59
    Další dobrá šance pro domácí, Henrique pasem skrze brankoviště oslovil aktivního Zajaca, ten si však svá mířidla neseřídil přesně.
     
    47:36
    Hosté v plném počtu, Goligoski naskakuje na ledovou plochu a ihned jede svým kolegům pomoci s bráněním.
     
    46:57
    Střelec dnešní první branky Palmieri se dostal k dalšímu pokusu, tentokráte však Niemi díky teči, po níž puk zamířil do ochranné sítě, zasahovat nemusel.
     
    46:39
    Po Zajacově hezkém a velmi chytrém pasu se na hranici levého kruhu úplně sám ocitl Kyle Palmieri, ovšem jeho ránu na vzdálenější tyč dokázal pozorný Niemi eliminovat.
     
    46:00
    Henrique nešťastně podklouzl při přijímání kotouče, čehož střelhbitě dokázal využít Johnny Oduya, který hosty osvobozuje.
     
    45:37
    Po faulu Alexe Goligoskiho, který dostává poměrně přísné dvě minuty za nedovolené bránění, si Ďáblové zahrají další přesilovku. Dokáží ji využít?
     
    45:29
    Devils to ale s tou pasivitou začínají přehánět, nyní zahrávají na další zakázané uvolnění. Proti soupeře jako je Dallas by se jim to mohlo krutě vymstít.
     
    45:09
    Teď sudí asi domácím upřeli přesilovou hru, poněvadž Adam Henrique byl naprosto očividně a jasně hákován. Dallas na to konto dostal k dispozici protiakci, na jejímž konci ale Sharpa vychytal Schneider.
     
    44:48
    Klingberg našel úplně volného Seguina, který přihrávkou z první oslovil mezi kruhy bojujícího Eakina, jehož přízemní ránu Cory Schneider schoval ve své výstroji.
     
    44:29
    Nyní to ale už přeci jen směrem dopředu zkusili, ovšem počínali si neslavně, jelikož Stempniaka zastavilo ofsajdové postavení.
     
    44:02
    Goligoski byl nepříjemně zdvojen a nakonec o kotouč proti přesile i přišel, domácí se ale nikam hnát nehodlají, takovýto průběh třetího dějství jim totiž nadmíru vyhovuje.
     
    43:33
    Nakonec se ale rozmyslel a dlouhým pasem oslovil rozjetého Kalinina, který se odhodlal k ráně z vrcholu levého kruhu, ovšem trefil jen lapačku Anttiho Niemiho.
     
    43:15
    Trmu – vrmu ve středním třetině nakonec ukončil Tyler Kennedy, který nyní za brankou vyčkává na čerstvé síly v podobě nových spoluhráčů.
     
    42:40
    Po Oduyově zaváhání se puk dostal k Palmierimu, který jej ještě přenechal lépe postavenému Tlustému, ten si však svá mířidla vůbec neseřídil přesně.
     
    41:57
    Eaves nyní nepříjemně dotíral na za vlastní brankou rozehrávajícího brankáře Schneidera, ten si však poradil na jedničku a jen potvrdil svou dnešní obrovskou pohodu.
     
    41:13
    Ovšem na druhé straně se na pozoru musí mít i Niemi, po Sislově hezké nahrávce jej totiž svou bombou pořádně prověřil střelec druhé branky Farnham, ovšem bývalý brankář Sharks byl připraven.
     
    40:52
    Hosté tlačili i dál, nakonec vše vyvrcholilo při dalším střeleckém pokusu z hole ryšavého Eakina, puk ovšem vlétl do lapačky brankáře Devils.
     
    40:34
    Jamie Benn zákrokem na hranici pravidel odstavil Seversona, načež před brankou našel úplně volného Codyho Eakina, proti jehož ráně z první se ale Schneider opět vytáhl!
     
    40:08
    Třetí třetina začíná icingem v podání Devils, hra se tedy postěhuje před Coryho Schneidera.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhé dějství končí, zatím jsou ve vedení poměrně překvapivě domácí Devils, kteří mají k dispozici dvoubrankový náskok! Do vedení je ve dvaadvacáté minutě dostal Kyle Palmieri, který se vytočil zpoza Niemiho svatyně a našel mezírku mezi betony finského brankáře. Ten musel puk ze sítě lovit podruhé o pět minut později, kdy jej nechytatelnou ranou z hranice pravého kruhu překonal Farnham. Stars o sobě dali vědět až v poslední pětiminutovce prostřední dvacetiminutovky, ovšem Cory Schneider si zatím počíná bezchybně! Třetí perioda začne ve 2:53.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:56
    V samotném závěru své štěstí ještě zkusil hostující kapitán Jamie Benn, ovšem Schneider dnes zatím chytá famózně a i po čtyřiceti odehraných minutách zůstane nepřekonán.
     
    39:29
    Už to opět mohlo být pouze o gól! Seguin velice chytře přistrčil kotouč na Sharpa, který stál úplně sám před Schneiderem, ovšem ten předvedl parádní práci se svou holí, a bekhendový blafák bývalého útočníka Chicaga tak úspěch neslavil!
     
    39:00
    Hlasatel v Prudential Center ohlásil poslední minutu druhé třetiny!
     
    38:36
    Devils na chvilku uzamkli svého soka v obranném pásmu, vše nakonec vyústilo v pěkné a ukryté nahození z hole Andyho Grennea, se kterým si Niemi nadvakrát nakonec dokázal poradit.
     
    38:19
    Po nepřesnosti v rozehrávce Stars se píská zakázané uvolnění, a hra se tak opět postěhuje před Anttiho Niemiho.
     
    37:39
    Jason Spezza je dnes opravdu při chuti, co se střeleckých pokusů týče. Nyní vyprodukoval další po Eavesově přihrávce, ovšem Schneider si na jeho ránu počíhal a svým levým ramenem kotouč vytěsnil do rohu kluziště.
     
    36:50
    Teď měli Stars obrovské štěstí! Po Palmieriho přihrávce zpoza branky se před Niemim úplně sám ocitl Jiří Tlustý, ovšem v naprosté tutovce svatyni hostí nepochopitelně minul!
     
    36:31
    Teď měl Cory Schneider na své straně i trošku toho potřebného štěstí! Po Demersově nahození a lehké teči Coltona Scevioura nějakou chvíli vůbec netušil, kde se kotouč nachází, nakonec se ale rychle zorientoval a schoval jej pod svou lapačkou.
     
    36:02
    Sharp svým nepřesným pasem nabídl hráčů soupeře zajímavě vypadající protiakci, tu vzal obránce Schlemko trochu sobecky na sebe a svým bekhendovým zakončením nakonec Niemiho na švestkách nenachytal.
     
    35:13
    Hosté v plném počtu.
     
    34:43
    Ve vlastním oslabení se na útočný výlet vydal Jamie Benn, na konci své akci byl zcela jasně podražen, ovšem sudí jsou jiného názoru a faul pískat nebudou.
     
    34:08
    Zpoza branky se před Niemim zjevil zčistajasna volný Kyle Palmieri, ovšem ani natřikrát nedokázal puk za záda finského gólmana propasírovat.
     
    33:33
    Dobrá rána! Po přihrávce od Schlemka nebezpečně vypálil Andy Greene, Niemi na poslední chvíli dokázal letící puk najít a skvělým zákrokem jej vytěsnil několik centimětrů vedle pravé tyče své svatyně!
     
    33:13
    New Jersey se naskýtá dobrá možnost na navýšení dvoubrankového vedení, dvěma minutami za podražení je totiž potrestán Jason Spezza. Přesilovka domácích započne po komerční pauze.
     
    32:44
    Po Bennově nahození puk Schneiderovi vypadl, v mezikruží se ještě o dorážku mocně snažil Patrick Sharp, ovšem byl odstaven důrazně hrajícím zadákem Seversonem.
     
    32:09
    Goligoski vyslal kupředu osamoceného Seguina, který se snažil seč mu síly stačily, ale proti trojnásobné přesile bránících hráčů Devils podle očekávání neuspěl.
     
    31:22
    Hra má teď opravdu dobré a vysoké tempo, z hranice levého kruhu ke střele natáhl Adam Henrique, horní tyč hostující svatyně však o vlásek minul.
     
    30:33
    Jokipakka dlouhým pasem našel Codyho Eakina, který zvedl hlavu a všiml si volného Scevioura, kterému také kotouč předložil, ovšem hostující útočník s dvaadvacítkou na zádech Schneidera neprostřelil.
     
    30:01
    Brankář New Jersey je v posledních okamžicích dosti zaměstnaným mužem, tentokráte si musel poradit s nepříjemným nahozením z hole Jordieho Benna, ovšem i nyní si počínal spolehlivě.
     
    29:44
    Dobrá šance pro Stars! Do přečíslení dvou proti jednomu se nyní dostali Benn se Sharpem, nakonec celou akci zakončoval druhý jmenovaný, ovšem Schneider se dokázal přesunout a puk za svá záda po dobrém zásahu nepustil!
     
    29:13
    Další ofsajd Dallasu, tentokráte si přechod přes modrou čáru nepohlídal zkušený centr Fiddler. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    28:56
    Na modré čáře si prostor udělal Jason Demers, jehož nahození Schneider nemohl absolutně vidět, ovšem, naštěstí pro něj, puk zamířili o nějaký ten kousek nad branku New Jersey.
     
    28:12
    Ne, Dallasu se zatím dnes nedaří vůbec nic. Mattias Janmark nyní dostal puk po přihrávce od Spezzy, ovšem nechal puk za sebou, čímž nabídl protiakci Ďáblům, ti s ní však nenaložili dobře.
     
    27:37
    Po hezké kombinace v podání Stempniaka a Kennedyho se ke střele nakonec dostal Jon Merrill, ovšem jeho ráně scházela přesnost.
     
    27:00
    Larsson za účelem získání útočného pásma nahodil puk na Niemiho, ten jej však bleskurychle vyklepal ze své lapačky a vyslal na zteč Eavese.
     
    26:31
    Hezké sólo za vlastní brankou odstartoval John Klingberg, ovšem v jeho dalším pokračování jej zastavil ofsajd, do něž se nechal chytit Seguin. Pokračovat budeme po komerčním brejku.
    Bobby FARNHAM - 2:0
     
    26:02
    Devils právě vstřelili branku!
    Tak se podívejme, už je to o dvě branky! Opět vše začalo nepovedeným pokusem o vyhození v podání hostí, na to konto se kotouče v rohu kluziště ujal Tootoo, který přesným pasem oslovil BOBBYHO FARNHAMA a ten nechytatelnou bombou na vzdálenější tyč nedal Niemimu šanci! Asistence: Jordin Tootoo, Stephen Gionta.
     
    25:39
    Ouu, to bylo nebezpečné! Demers jen tak nazdařbůh nahodil kotouč na branku, těsně před ní puk ještě lehce tečoval Cody Eakin, ovšem Schneider i s pomocí paní Štěstěny dokázal zasáhnout!
     
    25:23
    Palmieri lehce zaváhal při rozehrávce, načež Benn přiťukl puk pro Patricka Sharpa, jehož bomba od modré čáry byla ovšem ztečována do ochranné sítě.
     
    24:36
    Po Fiddlerově pasu se kotouč krkolomným způsobem dostal až k Faksovi, jehož přízemní pokus z otočky Schneider bez problémů vyrazil.
     
    23:59
    Goligoski zvedl hlavu a křižným pasem přes celou šíři kluziště hledal Eavese, tomu však kotouč při momentu střely přeskočil přes hokejku a Schneider zasahovat nemusel.
     
    23:22
    Hosté ještě chvíli mačkali svého oponenta, nakonec ale vše pokazil Eaves, který svým pasem našel jen Larssona, který vyhodil puk přes všechny čáry.
     
    22:34
    Spezza dostal až příliš volného prostoru, sjel si na hranici pravého kruhu a vypálil, ale trefil jen masku brankáře Schneidra. Neujala se ani následná dorážka Jamieho Benna.
     
    22:08
    Domácím se ale znovu povedlo vyhrát důležité vhazování a Greene Devils osvobozuje.
     
    21:57
    Bude se vylučovat, přesilovku si zahraje Dallas, který má tak dobrou šanci na srovnání skóre. Dvěma minutami za držení je potrestán obránce Jon Merrill.
     
    21:20
    Hosté zahráli pouze na zakázané uvolnění, ihned po buly od modré čáry vypálil Adam Larsson, ale Niemi byl tentokráte pozorný.
    Kyle PALMIERI - 1:0
     
    21:02
    Devils právě vstřelili branku!
    No vida, Devils se zničehonic ujímají vedení! Oduyovi se nepodařilo vyhodit, načež se po přihrávce od Schlemka puk dostal k volnému KYLEU PALMIERIMU, který se s ním vytočil zpoza branky a nakonec jej mezi Niemiho betony procedil až do sítě! Asistence: David Schlemko, Adam Henrique.
     
    20:44
    Ze svého tlaku Stars nakonec vytěžili další střelecký pokus, Seguin nabil Johnu Klingbergovi, jenž však trefil jen připravenou lapačku domácího strážce svatyně.
     
    20:19
    Po Klingbergově nahození se puk po mantinelu dostal až na hůl Jamieho Benna, jehož rána nebyla špatná, ale mířila doprostřed branky, kde číhal Cory Schneider.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je za námi, v Prudential Center jsme zatím branku neviděli. Dá se říci, že jsme ani neměli možnost zhlédnout nějakou vážnější nebo nebezpečnější šanci, oba celky totiž dbají na pečlivou hru směrem vzad. Úvod sice vyšel lépe hostům, ovšem postupem času začínali iniciativu přebírat Ďáblové, proti jejichž ranám musel Niemi vytáhnout několik ne příliš snadných zákroků. Doufejme, že druhé dějství už nám nějaké to gólové vzrušení nabídne, zpět se přihlásíme ve 2:00.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:36
    Sám na sebe to nyní vzal provokatér Roussel, který na konci své sóloakce ještě chtěl najít před branku si sjíždějícího Eakina, ovšem ten přes důsledného obránce Seversona na puk nedosáhl.
     
    19:01
    Nyní už se jim to ale povedlo, mezitím se rozbíhá poslední minuta úvodní dvacetiminutovky.
     
    18:40
    Další rána zkušeného kanadského centra, tentokráte ale puk obětavě zablokoval padající Andy Greene. Domácí se však stále nemohou osvobodit.
     
    18:05
    Po sérii přihrávek nakonec k tvrdé ráně napřáhl Jason Spezza, Schneider si ovšem letící puk našel a dokázal jej vytěsnit do rohu kluziště.
     
    17:26
    David Schlemko pod tlakem vyhodil kotouč mimo kluziště a po právu dostává dvě minuty za zdržování hry. Jak Stars s touto šancí dokáží naložit?
     
    17:16
    Od modré čáry nepříjemně nahazoval Demers, Schneider puk vyrazil jen před sebe, kde s o dorážku mocně snažil Jason Spezza, ovšem byl odstaven domácími obránci.
     
    16:37
    Palmieri těsně po přejezdu útočné modré našel Jordina Tootoa, jenž si puk přehodil na bekhend, jeho pokusu mířenému na bližší tyč však scházela troška té přesnosti.
     
    15:59
    Ouu, ta byla nepříjemná! Steffan Matteau po své ráně puk namířil do helmy brankáře Niemiho, který puk kus černé pryže sice zastavil, ovšem pochopitelně se tvářil lehce otřeseně.
     
    15:24
    Tyler Seguin šikovnou zadovkou našel kolegu Sharpa, který od modré čáry vyslal svou pověstnou dělovku, ovšem Schneider byl připraven a kotouč nadvakrát dokázal zkrotit.
     
    14:59
    Pěkný individuální průnik teď podnikl obránce Schlemko, který se nakonec protáhl až ke střele, ta však pro brankáře Niemiho nepředstavovala vážnější ohrožení.
     
    14:31
    Na útočné modré puk převzal český mladík Faksa, šikovně si obhodil Merrilla, ovšem následně si vylámal zuby na důrazném Larssonovi.
     
    14:03
    Roussel si vůbec neporozuměl se Sceviourem, s protiakcí se ihned přiřítil Jordin Tootoo, ovšem doplatil na netrpělivost kolegy Matteaua, který byl v útočném pásmu o chviličku dříve, proto je pískán ofsajd.
     
    13:31
    Další práce pro brankáře Hvězd, domácí jsou v posledních okamžicích rozhodně aktivnějším celkem. Po vhazování si totiž puk na modré vzal Greene a tvrdou ranou zkusil překvapit Niemiho, ten však byl připraven.
     
    13:07
    Schlemko rozjel další akci domácích, na jejímž konci střílel Palmieri, následně se ještě o dorážku snažil Travis Zajac, ovšem Niemi si volný puk našel a schoval jej pod svou lapačkou.
     
    12:32
    Po pravé straně se jako horký nůž máslem prosmýkl Jiří Tlustý, jeho střela přes obránce mířená na zadní tyč nebyla vůbec špatná, ale Niemi vytasil svůj pravý beton.
     
    12:06
    Nyní už Niemi musel zasahovat, Larssonovo nahození totiž ještě nepříjemně tečoval Travis Zajac, finský gólman Stars však na tuto změnu směru dokázal zareagovat.
     
    11:40
    Henrique vybojoval kotouč pro Larssona, který jej po modré čáře poslal na Merrilla, jehož ránu ale obětavě zablokoval Vernon Fiddler.
     
    10:55
    Po Sislově pasu to sám na sebe chtěl vzít ruský forvard Kalinin, ovšem svým vrhnutím se mezi dvojici hostujících obránců si ukousl až příliš velké sousto.
     
    10:27
    První lajna hostí si nyní trošku protáhla své střídání, nic už ale nevymyslela, poněvadž v dalším přechodu směrem vpřed ji zastavil ofsajd kapitána Benna. Následuje komerční přestávka.
     
    10:09
    Na druhé straně se povedenou individuální akcí blýskl Patrick Sharp, jeho střela z mezikruží byla sice štiplavá, ale Schneider byl opět na svém místě.
     
    09:55
    Hezká akce domácích! Farnham rozkmital své rychlé nohy a nakonec ještě nahrál Kennedymu, jehož ránu ale Niemi dokázal lapit.
     
    09:12
    Po další sérii nepřesných pasů na obou stranách si puk za brankou zpracoval Severson a momentálně s ním vyčkává na čerstvé síly v podobě nových spoluhráčů.
     
    08:33
    Eavesovi se nepodařilo vyhodit, načež se sám vpřed vrhl David Schlemko, ovšem za brankou soupeře toho proti oběma obráncům Dallasu příliš nevymyslel.
     
    08:14
    Stars ale i nadále tlačili svého soupeře, nakonec Spezza našel Eavese, do jehož rány ale na poslední chvíli vložil hůl Larsson a puk zamířil do ochranné sítě.
     
    07:59
    Teď už se to povedlo, z prostoru mezi kruhy vypálil Jason Spezza, ovšem Schneider předvedl pohotový zákrok a vyrazil kotouč svým levým ramenem.
     
    07:39
    Ani další útočné snažení Stars ke střeleckému pokusu nevedlo, Roussel si totiž na konci této akce neporozuměl s Eakinem, a s odpovědí tak může přispěchat Kalinin.
     
    06:49
    Momentálně sledujeme od obou celků velmi nepřesnou hru, puk se bez jediné střely stěhuje ze strany na stranu. Momentálně se celou situaci za vlastní brankou snaží uklidnit Goligoski.
     
    06:23
    Vypadalo to, že stejná situace nastane i na druhé straně, jenže Faksa dokázal přebruslit nepozorného Merrilla, a icing se tak pískat nebude.
     
    05:52
    Teď si Ďáblové nerozuměli v kombinaci, píská se icing a hra se postěhuje před Coryho Schneidera.
     
    05:23
    Benn se Sharpem si nyní tak dlouho dávali navzájem přednost, až je o kotouč obral pohotový Gionta, který se nakonec dokázal dostat i ke střele, ale svá mířidla si neseřídil přesně.
     
    04:45
    Teď domácí špatně střídali, načež se moře volného prostoru otevřelo před Seguinem, který se pokusil Schneidera překonat tvrdou ránou na zadní tyč, ale nepochodil.
     
    04:25
    Domácí v plném počtu, Kennedy naskakuje zpět na ledovou plochu.
     
    04:12
    Teď už se jim to povedlo, ovšem zastavil je hvizd čárového sudího, který naprosto správně viděl Eavesův ofsajd.
     
    03:49
    New Jersey zatím brání velice dobře a Dallas má obrovské problémy s tím se vůbec usadit v útočné třetině.
     
    03:14
    Spezzův pas Seguina byl velice nepřesný, puk se nakonec dostal ke Giontovi, který jej bez rozmýšlení poslal do bezpečí – domácí mohou vystřídat.
     
    02:41
    Jamie Benn zvedl hlavu a našel na modré čáře úplně volného kolegu Klingberga, který se nijak nerozmýšlel a prostě vypálil, jenž Schneider byl na svém místě.
     
    02:25
    Po skončení neúspěšné početní převahy domácích bude mít stejnou výhodu k dispozici i Dallas, dvěma minutami za zcela zbytečný krosček je totiž potrestán Tyler Kennedy.
     
    02:12
    Po sérii zmatků a odrazů se puk nakonec dostal k Adamu Henriqueovi, jenž jej z hranice levého kruhu poslal hned na branku, tu však o kousek minul.
     
    01:45
    Další práce pro finského brankáře Hvězd, ten nyní musel zachytit tvrdou ránu od modré v podání Seversona, ovšem znovu si počínal na jedničku.
     
    01:09
    Po přihrávce od Zajaca se ke střele z dobré pozice dostal David Schlemko, Niemi měl sice zakrytý výhled, ovšem vytáhl povedený reflexivní zákrok.
     
    00:39
    Specialista na vhazování Eakin ale po buly dokázal kotouč vybojovat a následně jej poslal přes všechny čáry do bezpečí.
     
    00:24
    No a hned v samotném úvodu si domácí zahrají přesilovku, na dvě minuty za nedovolené bránění je totiž vyloučen Antoine Roussel.
     
    00:10
    Úvodní vhazování vyznělo lépe pro domácí, jejichž první akci rozjíždí Andy Greene.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Nyní už ale hráči obou celků konečně vjíždí na ledovou plochu, za malou chvíli tedy budeme moci začít!
     
    Jak jej již v zámoří tradicí, utkání začne s několikaminutovým zpožděním.
     
    Úvodní sestavy:

    New Jersey Devils: Niemi (Lehtonen) – Goligoski "A", Klingberg, Oduya, Demers, Jokipakka, Jo. Benn – Ja. Benn "C", Seguin, Sharp – Janmark, Spezza, Eaves – Roussel, Eakin, Sceviour – Fiddler "A", Faksa, Moen. Trenér: Lindy Ruff.

    Dallas Stars: Schneider (Kinkaid) – Greene "C", Moore, Schlemko, Larsson, Merrill, Severson – Kennedy, Henrique "A", Stempniak – Palmieri, Zajac "C", Tlustý – Sislo, Kalinin, Matteau – Tootoo, Gionta, Farnham.. Trenér: John Hynes.

    Rozhodčí: Chris Rooney, Kyle Rehman – Ryan Galloway, Mike Cvik.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Češi a Slováci v akci

    Aleš Hemský – 37 zápasů, 13 bodů (3+10)
    Radek Faksa – 14 zápasů, 2 body (1+1)
    Patrik Eliáš – 13 zápasů, 5 bodů (1+4)
    Jiří Tlustý – 26 zápasů, 4 body (2+2)

    -----------------------------------------------------------------------------------

    Patrika Eliáše a Aleše Hemského v dnešním utkání kvůi zdravotním problémům určitě neuvidíme. Jistý je pouze start Jiřího Tlustého, Radek Faksa byl sice v týdnu znovu povolán z farmy, ovšem zatím šanci nedostal.
     
    Poslední vzájemné utkání

    14.12. 2014 – Dallas Stars:New Jersey Devils 4:3

    Branky a nahrávky: 15. Seguin (Cole, Spezza), 17. Spezza (Seguin, Roussel), 35. Daley (Roussel, Hemský), 37. Horcoff (Fiddler, Sceviour) – 25. Merrill (Henrique, Židlický), 28. Gelinas (Josefson, Bernier), 59. Gomez (Henrique, Jágr)
     
    Dallas Stars

    V Texasu zatím mohou být nadmíru spokojeni, Hvězdy totiž podávají skvělé výkony a drží se na samotné špici tabulky NHL! Jejich náskok na druhý Washington ovšem činí jen jediný bodík, celek z hlavního města má navíc dva zápasy k dispozici. Stars v letošní sezoně zdobí především ofenziva, která v průměru střílí více jak 3,5 gólů na utkání.

    Po dvojzápsu se St. Louis, ve kterém Dallas uspěl jen jednou, přišla poměrně nečekaná porážka na ledě posledního Columbusu, od kterého navíc Hvězdy inkasovaly hned šest branek. Chuť si ale svěřenci Lindyho Ruffa spravili předevčírem proti Nashvillu, kdy sice prohrávali, ovšem od poloviny druhé třetiny už dominovali a vyhráli 5:1. Brankář číslo jedna pro dnešní zatím stanovena není, možná je i absence ruského mladíka Valerije Ničuškina.

    Tři nejproduktivnější hráči

    1. Jamie Benn – 52 bodů (24+28)
    2. Tyler Seguin – 50 bodů (23+27)
    3. John Klingberg – 34 bodů (5+29)

    Brankářské statistiky

    Antti Niemi – 26 odchytaných zápasů, úspěšnost zákroků 91,9 %, počet obdržených branek na zápas 2,25
    Kari Lehtonen – 18 odchytaných zápasů, úspěšnost zákroků 91,1 %. počet obdržených branek na zápas 2,63
     
    New Jersey Devils

    Ďábly zatím lze pasovat mezi jedna z největších překvapení v tom pozitivním slova smyslu. New Jersey se totiž ve Východní konferenci drží na solidní sedmé pozici, což jim momentálně stačí na postup do vyřazovacích bojů. Jak již bylo zmíněno, Devils zdobí dobrá defenzivní hra, naopak směrem dopředu to tak slavné už není, méně gólů vstřelili pouze Pittsburgh, Anaheim, Philadelphia a Buffalo.

    Aktuální forma svěřenců trenéra Hynese není vůbec k zahození, v posledních čtyřech mačích se Ďáblové z plného bodového zisku radovali hned třikrát, naposledy i díky dvěma šestatřiceti zákrokům gólmana Schneidera přemohli Ottawu 3:0. Brankářská jednička týmu se v mezi třemi tyčemi představí i dnes, naopak otazník visí nad startem nejproduktivnějšího hráče, Mike Cammalleri totiž vynechal včerejší trénink.

    Tři nejproduktivnější hráči

    1. Mike Cammaleri – 35 bodů (14+21)
    2. Kyle Palmieri – 29 bodů (16+13)
    3. Lee Stempniak – 28 bodů (9+19)

    Brankářské statistiky

    Cory Schneider – 31 odchytaných zápasů, úspěšnost zákroků 92,7 %, počet obdržených branek na zápas 2,10
    Keith Kinkaid – 8 odchytaných zápasů, úspěšnost zákroků 90,5 %, počet obdržených branek na zápas 2,42
     
    Příjemné ráno přeji všem fanynkám a fanouškům nejlepší hokejové ligy světa! Dnes večer a v noci máte opravdu z čeho vybírat, NHL totiž pokračuje hned na dvanácti stadionech a na programu jsou některé velice pikantní duely! V tomto online přenosu se zaměříme na souboj mezi týmy New Jersey Devils a Dallas Stars, ve kterém jednu z nejlepších obran prověří nejčastěji skórující mužstvo! Začínáme hodinku po půlnoci.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 22. Palmieri (Schlemko, Henrique), 27. Farnham (Tootoo, Gionta), 62. Moore (Henrique) – 51. Sharp (Klingberg, Janmark), 55. Sceviour (Spezza, Oduya)


    New Jersey Devils: Schneider (Kinkaid) – Greene "C", Moore, Schlemko, Larsson, Merrill, Severson – Kennedy, Henrique "A", Stempniak – Palmieri, Zajac "C", Tlustý – Sislo, Kalinin, Matteau – Tootoo, Gionta, Farnham. Trenér: John Hynes.
    Dallas Stars: Niemi (Lehtonen) – Goligoski "A", Klingberg, Oduya, Demers, Jokipakka, Jo. Benn – Ja. Benn "C", Seguin, Sharp – Janmark, Spezza, Eaves – Roussel, Eakin, Sceviour – Fiddler "A", Faksa, Moen. Trenér: Lindy Ruff.

    Rozhodčí: Chris Rooney, Kyle Rehman – Ryan Galloway, Mike Cvik

    Diváci: 16 514
    bahis siteleri