Gent – Anderlecht 2:0 (kon.) | Lokeren – Standard 0:2 (kon.) | Oostende – Waasland-Beveren 3:3 (kon.)
konec
KAA Gent
2:0 (1:0)
RSC Anderlecht
Neděle 17.01.2016, 14:30 • GHELAMCO-arena, Gent • Belgická Jupiler Pro League • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Za obrovských ovací z ochozů stadionu hřiště opouští Simon, který dnes podal fantastický výkon! Místo něj na závěrečné minutky nastupuje Diedhiou.
    89. DEPOITRE - 2:0
     
    89
    Gent právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Fialky vrhly všechny své zbylé síly do útoku a ponechaly v obraně otevřena dvířka. Po pravé straně se protáhl LAURENT DEPOITRE, jehož první ránu ještě proto stačil vyrazit, ovšem na následnou dorážku ž byl krátký!
     
    85
    Hosté se ženou za vyrovnáním, zatím se ale stále ne a ne prosadit! Teď jim ovšem příliš nescházelo, Praetův pas si zpracoval obránce Acheampng, přehodil si balón na levačku a přízemní ranou jej poslal centimetry vedle domácí svatyně!
    83.
     
    83
    Z protiakce Fialky vybojovaly rohový kop, z něhož ještě nic nevzešlo, ovšem jejich akce pokračovala. Najar parádním centrem našel Stefana Okaku, který špičkou své kopačky jen tak lehce dloubl do kulatého nesmyslu a usměrnil jej pouze centimetry mimo svůj cíl!
     
    81
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Heylen, přichází Conte.
     
    78
    Střídat se bude i na straně Gentu, utkání končí pro Dejaegereho, na jehož místo na poslední čtvrthodinku nastoupí Kenneth Saief.
    75.
     
    75
    Sám faulovaný Tielemans rozehrál přímý kop náramně, když přesným centrem našel hlavu Oliviera Deschachta, který mířil k pravé tyči, ale Sels se natáhl, co to šlo, a zvládl kulatý nesmysl vyrazit!
     
    74
    Ještě před tím ale dojde na střídání, pro dnešek už má odpracováno Suárez, kterého nahrazuje Idrissa Sylla.
     
    67
    Tohle musí být gól! Suárez na sebe natáhl dva protihráče a následně předložil balón pro Stefana Okaku, který však pohrdl možností vyrovnat zápasové skóre a trefil jen brankáře Selse!
     
    64
    Acheampong poměrně prudkou „malou domů“ pořádně zavařil Protovi, který nezvládl zpracování a kulatý nesmysl si to namířil do hostující svatyně, ovšem brankář Fialek své zaváhání napravil!
    63.
     
    63
    Obrovská šance hostujícího celku! Po Suárezově nahrávce se do skvělé příležitosti dostal Okaka, ovšem na výborně připraveného Selse vyzrát nedokázal!
     
    62
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Trezeguet, přichází Lukebakio.
     
    55
    Nalevo se parádně uvolnil dnes výborně hrající Simon, ve vápně dokázal najít na hranici penaltového puntíku si sbíhajícího Milićeviće, ten však v dobré pozici branku minul!
     
    54
    Žlutou kartu dostává Mbodji (RSC Anderlecht).
    42.
     
    42
    Teď měli domácí štěstí! Tielemans přenechal míč Acheampongovi, jenž jakýmsi stříleným centrem pořádně vylekal ne úplně pozorného Selse. Domácí brankář míč vyrazil pouze k nohám Suáreze, ten se však zdál býti celou situací hodně překvapen a zakončení před prázdnou svatyní trestuhodně nezvládl!
     
    35
    Potrestán však bude i Okaka, který si neodpustil nějaké ty ne úplně vhodné slovní výlevy směrem k hlavnímu sudímu.
     
    34
    Neto ve středu hřiště tvrdě zajel do Okaky, za což po právu vidí žlutý kartónek.
     
    30
    No vida, už to mohlo být o dvě branky! Míč doskákal až k Simonovi, jenž utancoval Najara a jej do šestnáctky. Tam zůstal úplně nekrytý Kums, jehož rána nebyla špatná, ale balón zamířil pouze těsně vedle hostující svatyně!
     
    29
    Youri Tielemans k zemi stáhl unikajícího Dejaegereho, tady není o čem diskutovat – jasná žlutá karta, mladý belgický fotbalista se rozčiluje naprosto zbytečně.
    10. DEPOITRE - 1:0
     
    10
    Gent právě vstřelil branku!
    Neskutečné, Gent i nadále tlačil svého soupeře a nakonec vsítil úvodní branku utkání! Lví podíl na tom měl Milićević, jenž proklouzl obranou Anderlechtu jako horký nůž máslem a nakonec přesným pasem našel v šestnáctce volného LAURENTA DEPOITREA, kterému už pouze stačilo trefit prázdnou branku!
    9.
     
    9
    Famózní Silvio Proto! Po Okakově faulu zahrával Gent volný přímý kop, Kums nádherně našel Asareho, který míč hlavou trkl do malého vápna, kde stál naprosto osamocený Lasse Nielsen, ovšem strážce hostující svatyně vytáhl parádní zákrok!
    7.
     
    7
    Tady příliš nechybělo! Bruselští opět zbytečně zazmatkovali v rozehrávce, načež se k míči dostal Laurent Depoitre, jehož technický pokus minul pravou tyč Protovy svatyně jen o vlásek!

    Vojtěch Tůma

    Branky: 10. Depoitre, 89. Depoitre

    Karty:   34. Neto (GNT) – 29. Tielemans (AND), 35. Okaka (AND), 54. Mbodji (AND)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 19:20.
    KAA Gent: Sels – Nielsen, Mitrović, Asare – Rafinha, Neto, Kums "C", Dejaegere, Milićević – Depoitre, Simon
    Náhradníci: Vandenbussche – Vitas, Johansson, Coulibaly, Diedhiou, Saief, Déaux, Diedhiou

    RSC Anderlecht: Proto "C" – Najar, Mbodji, Deschacht, Acheampong – Heylen, Praet, Tielemans – Trezeguet (62. Lukebakio), Okaka, Suárez
    Náhradníci: Roef – Nuytinck, Conte, Sylla, Matthys, Lukebakio, Ezekiel

    Rozhodčí: Sébastien Delferière – Yves De Neve, Kevin Monteny

    Diváci: 19 999
    bahis siteleri