Gent – Anderlecht 2:0 (kon.) | Lokeren – Standard 0:2 (kon.) | Oostende – Waasland-Beveren 3:3 (kon.)
konec
KV Oostende
3:3 (2:2)
Waasland-Beveren
Neděle 17.01.2016, 20:00 • Albertparkstadion • Belgická Jupiler Pro League • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    V rámci 22. kola nejvyšší belgické Jupiler Pro League se spolu utkají týmy KV Oostende a KV Red Star Waasland. Zápas je zajímavý i pro českého fanouška, protože za domácí pravidelně nastupuje i bývalý reprezentační stoper David Rozehnal.
     
    KV Oostende

    Domácí k dalšímu zápasu nastupují jako průběžně čtvrtý celek tabulky se ziskem 38 bodů za 11 výher, 5 remíz a 5 porážek. V domácích zápasech si vede Oostende poměrně dobře, když z deseti pokusů hned osmkrát odešli s plným počtem bodů. Dvakrát ovšem doma prohráli, což se jim naposledy stalo začátkem prosince v utkání se St. Truiden.
     
    KV Red Star Waasland

    Hosté na tom naopak nejsou příliš dobře a najdeme je na průběžné třinácté pozici před startem tohoto kola. Zisk 24 bodů z 21 utkání není žádná sláva. Hosté sedmkrát zvítězili, třikrát remízovali a hned jedenáctkrát svému soupeři podlehli. Ovšem venkovní zápasy nejsou tak hrozné, jak by se dalo podle postavení v tabulce možná očekávat. Waasland z deseti pokusů čtyřikrát zvítězil a ve zbylých případech odjížděl domů poražen.
     
    Úvodní sestavy:

    KV Oostende: Ovono – Capon, Rozehnal, Milić, Lukaku – Vandendriessche, Berrier, Siani – Canesin, Akpala, Musona
    Náhradníci: De Schutter, Cyriac, Brillant, Jonckheere, Locigno, Biebauw, Godwin

    KV Red Star Waasland: Henkinet – Jans, Coulibaly, Buatu, Demir – Cissé, Milosevic, Moulin – Schrijvers, Gano, Langil
    Náhradníci: Marić, Destorme, Goblet, Caufriez, Vanzo, M'Sila, Lumanza

    Rozhodčí: Gumienny – Cremers, Baillieul.
     
    Domácí celek nastupuje v červených dresech, zatímco hosté dnes obléknou dresy žluté barvy.
     
    Ještě probíhají slavnostní ceremonie, takže začátek zápasu je o malou chviličku zdržen.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkop měli domácí fotbalisté a hned se dostali do obrovské šance, kdy nejprve Henkinet udělal chybu, kterou však vzápětí napravil.
    1.
     
    2
    Hosté se dostali do akce po pravé straně, kde se jim podařilo vybojovat rohový kop. Toho se ujal Thibault Moulin a jeho centr propadl mezi několik hráčů, ale nakonec se míč dostal z pokutového území pryč.
     
    3
    Dopředu se hnal Fernando Canesin, který byl zastaven nedovoleně Moulinem. Následovala střela z volného kopu, která prověřila pozornost brankáře Henkineta. Brankář střelu viděl a vyrazil.
    3.
     
    4
    Nepřesnost v rozehrávce stojí domácí míč. Nyní se ho tedy ujímají hosté.
     
    5
    Hosté však dlouho míč v držení neměli. Na levé straně se domácí hnali dopředu, jenže chybné zpracování je připravilo o nadějně vyhlížející akci.
     
    6
    Opět stál technický nedostatek domácí zajímavou pozici. Stejně jako v minulém případě, i tentokrát to byl Jordan Lukaku.
     
    7
    Centr Moulina byl značně nepřesný. Následně se míč odrazil k Jonathanu Buatuovi, který ho napálil na branku, ale tam stál připravený Didier Ovono.
     
    8
    Waasland právě vstřelil branku!
    Hosté se v úvodu dostávají do vedení. Pěkně technicky se prosadil SIEBE SCHRIJVERS, který z první poslal do sítě centr Thibaulta Moulina.
    8. SCHRIJVERS - 0:1
     
    9
    Domácí vypadají celkem zaskočeně, zatímco hostům branka vlila do žil další síly a nyní napadají rozehrávku obránců Oostende.
     
    10
    Dopředu se opět vydávali hosté, ale jejich akce byla přerušena faulem Brechta Capona. Po následné rozehrávce hostů však následovala ztráta míče, takže do akce se vydávají opět hráči Oostende.
     
    11
    Rohový kop vybojovali domácí, takže se většina hráčů stěhuje do pokutového území Waaslandu.
     
    12
    Roh nebyl zahrán nikterak úchvatně, ale domácí zůstali u míče. Jordan Lukaku však nedokázal přejít přes protihráče. Následně se k němu však míč přeci jen ještě vrátil, takže Lukaku vyslal centr, který byl ale jednoduchý pro Henkineta.
     
    13
    Se slabší střelou si nyní bez potíží poradil Didier Ovono a ihned posílá míč dopředu, kde se ho ujímají jeho kolegové, kteří zakládají akci po zemi.
     
    14
    Dalekosáhlý centr do pokutového území si zkušeně stáhl Laurent Henkinet. Poté se hosté vydali dopředu, ale situace skončila jen ofsajdem.
     
    15
    Oostende právě vstřelilo branku!
    Domácí poměrně rychle odpovídají na vedoucí branku hostů, když míč do branky dopravil JOSEPH AKPALA, který sice napálil míč do gólmana, ale jelikož byla rána hodně silná, nemohl ji vyrazit do potřebného směru a míč jen doskákal za jeho záda.
    15. AKPALA - 1:1
     
    16
    Hosté se ihned vydali do útoku a vybojovali rohový kop, který ale skončil pouze v rukavicích brankáře Ovona. Ten se snažil založit protiútok, který ale nedopadl dobře a u míče se týmy vystřídaly. Nakonec se míč dostal znovu k domácím a ti začínají novou snahu o zteč branky soupeře.
     
    17
    Waasland právě vstřelil branku!
    Tak to je utkání, jak má být! Hosté jsou opět ve vedení a situace byla hodně podobná první brance. Střelcem je po přihrávce Moulina opět SIEBE SCHRIJVERS, který znovu zakončoval technicky velice dobře.
    17. SCHRIJVERS - 1:2
     
    18
    Vynucené střídání v sestavě hostů. Místo zraněného Deniho Milosevice přišel Floriano Vanzo.
     
    19
    Domácí tedy dnes zřejmě budou mít se svým soupeřem hodně práce a dvojice Moulin – Schrijvers dělá obraně Oostende velké potíže.
     
    20
    Oostende se opět vrhá do útoku a podařilo se vybojovat rohový kop.
     
    21
    Míč byl zahrán na kratší vzdálenost, načež následoval centr do pokutového území, odkud ho ale odvrátila obrana do autu. Akce pokračovala, ale situace skončila postavením Davida Rozehnala v ofsajdu. Rozehnal ještě před odpískáním předvedl technicky skvělé zpracování a následně vypálil mimo branku.
     
    22
    Centr z pravé strany nebyl úspěšný a obranná hráz Waaslandu si s ním jednoduše poradila.
     
    23
    Domácí se i nadále snaží útočit na branku Waaslandu, protože současný stav se jim pranic nelíbí.
     
    24
    Oostende kombinuje poměrně přesně, ale chybí překvapivý moment, kterým by svého soupeře překonali.
     
    26
    Nyní se hrálo spíše ve středu pole a nevidíme již takový fotbal nahoru – dolů, jako tomu bylo v prvních dvaceti minutách.
     
    27
    Několik hlaviček se událo ve středu pole, načež se míče zmocnili hosté, kteří vyráží do útoku.
     
    28
    Akce hostujícího celku neměla dlouhého trvání, ale to samé lze prohlásit o akci Oostende, která skončila tragickou přihrávkou, jíž se zmocnil protihráč.
     
    29
    Schrijvers vytvořil tlak na Lukakua, který chyboval v rozehrávce, načež se hosté dostali k centru do vápna, který s klidem odvrátil hlavou David Rozehnal.
     
    30
    Nepřipravená střela domácího Berniera končí hodně mimo tři tyče brankáře Henkineta. Vše začalo špatnou rozehrávkou obrany, která míč nasměrovala přímo na soupeře.
     
    31
    Rohový kop zahrával Franck Bernier, ale jeho centr jako první dopadl na hlavu hostujícího obránce, který ho odvrátil do bezpečnější pozice.
     
    32
    Další nepřesný centr v podání Berniera. Poté se aktivity ujali hosté, ale ani jejich rozehrávka se neobešla bez chyb, takže další šanci dostanou domácí.
     
    33
    Do perfektní pozice byl vysunut Fernardo Canesin, ale ještě lepší zákrok proti jeho dobré střele předvedl Laurent Henkinet.
     
    34
    Následoval rohový kop, který ale Bernier poslal jenom do rukavic Henkineta. Ani centr Lukakua po následné křídelní akci nebyl přesný.
     
    35
    Oostende právě vstřelilo branku!
    Nyní se již FERNANDO CANESIN dočkal. Zakončil po dobrém centru Berniera, kterému se přihrávky dosud moc nedařily, ale tímto vše napravil. Henkinet neměl proti střele Canesina šanci.
    35. CANESIN - 2:2
     
    36
    U rohového praporku fauloval Lukaku, takže je tu zajímavá možnost na centr pro hosty. Nutno poznamenat, že Lukaku si na svého soupeře sotva položil ruku a ten se skácel k zemi.
     
    37
    Centru se ujal opět Thibault Moulin a ani tentokrát neposlal špatný míč, nicméně jeho spoluhráči si neporadili. Následně se ještě hosté dostali zpět k míči, ale definitivně je o něj připravil odmávaný a odpískaný ofsajd.
     
    38
    Brecht Capon fauloval svého soupeře, takže do útoku se vydali hosté. Ti ovšem rychle o míč přišli, nicméně domácí se nechali nachytat v ofsajdovém postavení.
     
    39
    Joseph Akpala teď byl tahán, což rozhodně nemohl rozhodčí přehlédnout, protože už se jednalo o zákrok z úplně jiného sportu. Následný centr Berniera opět nikoho ze spoluhráčů neoslovil a skončil v náručí Henkineta.
     
    40
    Při průniku dopředu byli domácí faulováni. Následoval centr, který hostující obránce sklepával brankáři a diváci se dožadovali odpískání malé domů, což rozhodčí Gumienny nepovažoval za nutné.
     
    41
    Další akci zakládali domácí od stoperů. Míč se nakonec dostal k pokutovému území, odkud centroval Lukaku, ale nepřesně. Následně akce pokračovala centrem z druhé strany, o nějž se postaral Bernier, ale ani on nikoho ze svých spoluhráčů nedokázal objevit.
     
    42
    Domácí hrají celkem pohledný kombinační fotbal a v posledních minutách jsou mnohem aktivnější než jejich soupeř.
     
    43
    Po delší době se vydali dopředu i hosté. Poměrně nepříjemně byl zasažen střelec dvou gólů Schrijvers. Akce pokračovala dále, protože rozhodčí dával výhodu, nicméně střela, kterou hosté vyprodukovali, letěla hodně mimo.
     
    44
    Šikovný štírek Schrijvers předskočil svého soupeře a centroval do vápna, kde ale nikoho ze spoluhráčů nedokázal najít.
     
    45
    Domácí dohrávají první poločas s balónem u svých nohou, ale kloudnou akci se jim nyní nedaří vymyslet. Míč nakonec po centru z hloubi pole končí až u Henkineta, který se sice srazil s vlastním spoluhráčem Coulibalym, ale dokázal situaci ustát.
     
    45+1
    Ještě jedna akce domácích, která ale skončila na nepřesné přihrávce.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Zatím můžeme sledovat velice pohledné klání, kdy oba celky pojaly vzájemný zápas útočně. O tom také svědčí čtyři vstřelené branky. Doufejme, že oba týmy budou ve stejné podívané pokračovat i po poločasové přestávce. Více ze hry mají sice domácí, ale hosté již dvakrát v utkání vedli. Uvidíme, co nám nabídne druhá půle.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hned na úvod poločasu se míče chopili hosté, ale jejich akce měla jepičí život. To samé však s klidným svědomím můžeme prohlásit o akci Oostende, kdy míč skončil v autu.
     
    47
    Fernando Canesin nedoáhl na míč, který tím pádem zamířil do autu.
     
    48
    Na pravé straně trošku teatrálně upadl Joseph Akpala, ale rozhodčí píská faul. Centr Berniera skončil na hlavě obránce. Další centr, tentokrát z levé strany, skončil odpískaným ofsajdovým postavením.
     
    49
    Do zakončení se propracoval znovu na druhé straně Schrijvers, ale tentokrát zamířil příliš vysoko. Brankář Ovono rozehrál a od té doby míč několik vteřin poletoval mezi obránci. Akce byla zakončena pokusem o střelu z relativně velké vzdálenosti, která se nepodařila, takže Henkinet neměl sebemenší problém.
     
    50
    Rychlsotní souboj vyhrál hostující obránce, který nepustil Akpalu před sebe. Poté se obránce s křikem svalil k zemi, nicméně tentokrát rozhodčího nenachytal a ten faul nepísknul, takže míč doskákal mimo hrací plochu a vhazovat mohli domácí.
     
    51
    Oostende opět volí rozehrávku od stoperů, jenže tentokrát se vyskytl problém zhruba na polovině hřiště. Chybné rozehrávky se ujali hosté a situace došla až k zakončení, které ale Stevenu Langilovi sjelo, takže trefil hodně mizerně.
     
    52
    Akce střídá akci a na druhé straně se ujímá rohového kopu Lukaku. Jeho centry dnes nejsou přesné, což dokázal i přihrávkou nakrátko, kterou hosté vystihli a odvrátili na další roh, kterého se ujme Bernier.
     
    53
    Bernier poslal balón na spoluhráče, který nacentroval, ale ani v tomto případě se nejdnalo o nebezpečnou situaci.
     
    53
    Oostende právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen domácí otáčejí průběh zápasu. Trefil se KNOWLEDGE MUSONA po centru Fernanda Canesina. Perfektně zpracoval míč a z otočky ho poslal do sítě.
    53. MUSONA - 3:2
     
    54
    Hosté jsou zaskočeni a zřejmě budou muset začít více tvořit hru, pokud nechtějí z dnešního utkání odejít jako poražený celek.
     
    55
    Další rychlá akce, kterou zazdil Lukaku, když si příliš předkopnul balón a následně byl dostižen obráncem soupeře.
     
    56
    Kombinace hostů nyní nebyla dostatečně přesná, ale přesto musel Ovono rychle reagovat, aby nenabídl míč dotírajícímu hráči soupeře.
     
    57
    Domácí diváci pějí oslavné chorály a vytvářejí velice pěknou atmosféru. Jejich oblíbenci nyní ale předvedli hodně nepřesný centr, nicméně vzhledem k aktuálnímu stavu mohou být fanoušci týmu v červeném spokojeni.
     
    58
    Centrovaný míč na hranici vápna Oostende se příliš nepovedl, takže se domácí mohou rychle přesunout dopředu. Ke střele z uctivé vzdálenosti napřáhl Jordan Lukaku, ale jeho pokus byl značně vychýlený ze směru, kam původně měl letět.
     
    59
    Teď zachránil situaci David Rozehnal, který na poslední chviličku odvrátil hlavou na rohový kop, protože jinak by na soupeře koukala prázdná branka.
     
    60
    Z rohového kopu hosté nebezpeční nebyli. Následoval ještě jeden centr do vápna, který byl taktéž nepřesný. Pokus o rychlý protiútok Oostende zhatila rychlá reakce obrany.
     
    61
    Tentokrát si domácí obrana nepočínala v rozehrávce vůbec jistě, ale situaci dokázala napravit precizní defenzivní prací, když nepustila Waasland do pokutového území.
     
    62
    V poměrně dobré šanci se ocitnuli domácí po skvělém sklepnutí Berniera, ale střelecký pokus letěl až do autu na druhé straně.
    62.
     
    63
    Domácí mnohem více drží míč, než jejich soupeř a snaží se přidat pojišťovací gól, kterým by otupili veškeré snahy hostujícího celku o vyrovnání.
     
    64
    Lukaku vyslal nepřesnou přihrávku na Berniera, který se trošku na svého spoluhráče hněvá. Po další akci je pískán útočný faul Oostende.
     
    65
    Waasland se vydal na útočnou polovinu, ale míč u nohou dlouho jeho hráčům nevydržel, protože obrana Oostende je nyní poměrně pozorná.
     
    66
    Nyní podržel hosty Henkinet, který vyrazil nebezpečnou střelu na rohový kop. Následný centr Berniera ale končí v rukavicích Henkineta, takže ani tentokrát není roh úspěšný.
    66.
     
    67
    Domácí stále drží balón a svému soupeři ho nepůjčují.
     
    68
    Gary Coulibaly zadržel svého soupeře nedovoleně, čehož si rozhodčí všimnul a zapískal. Faul vyhodnotil jako dostatečně vhodný pro udělení žlutého varování. Následný trestný kop zamířil jen kousek vedle.
     
    69
    Menší chybičku udělal Ovono, ale nakonec nebyla potrestána, takže měl ve výsledku celkem štěstí.
     
    70
    Nyní sledujeme trošku méně záživné chvilky, což je vzhledem k dosavadnímu průběhu utkání pochopitelné. Hosté se pokouší založit také nějaký zajímavý útok, ale nedaří se jim to.
     
    71
    Domácí si posouvají balón z nohy na nohu a nenechají soupeře komplikovat jim situaci.
     
    72
    David Rozehnal teď byl nešetrně faulován Schrijversem, který se v druhém poločase úplně vytratil. Domácí s rozehrávkou další akce příliš nespěchají.
     
    73
    Lukaku nyní nemohl stihnout přihrávku na levé křídlo, to by musel mít minimálně vrtuli. Následně se dopředu vydali domácí, ale jejich útok skončil na nepřesné přihrávce. Po faulu Langila na Canesina bude hrát Oostende.
     
    74
    Canesin se teď jen těsně nedostal k míči ve výhodné pozici a brankář Henkinet mu míč sebral téměř od kopaček.
     
    75
    Centr ze strany Henkinet s vypětím sil vyboxoval a následný pokus Rozehnala mířil hodně nad.
     
    76
    V ofsajdovém postavení se dle rozhodnutí rozhodčích nacházeli hosté, ale není to tak úplně jasné.
     
    77
    Joseph Akpala si odchází odpočinout a místo něho si zahraje Cyriac.
     
    78
    Kousíček před pokutovým územím byl faulován Canesin, když se pokoušel projít přes obranu ze strany. Následný centr Berniera z volného kopu byl nebezpečný a ke střele natáhl Lukaku po sklepnutí Rozehnala. Brankář Henkinet musel předvést slušný zákrok.
     
    79
    Další akci po levé straně táhnul Lukaku, ale jednoduše přišel o míč.
     
    80
    A znovu Lukaku, tentokrát v obležení soupeřů opřel míč o jednoho z nich a z poměrně složité situace vytěžil autové vhazování pro svůj tým.
     
    81
    Skvěle si poradil Henkinet, i když nutno dodat, že mu jeho soupeř hodně pomohl, když si předkopnul balón v nadějně vyhlížejícím brejku.
     
    81
    Na druhé straně dvě nebezpečné akce, kdy nejprve Ovono s vypětím sil vytáhl centr a poté hosté vypálili nad.
     
    82
    Místo střelce jedné z branek Canesina si zahraje čerstvý Michiel Jonckheere.
     
    83
    Byla nařízena penalta. Domácí Lukaku nešetrným zákrokem v pokutovém území dal důvod k penaltě!
     
    84
    Waasland právě vstřelil branku!
    THIBAULT MOULIN se z nabídnuté situace nemýlí a vyrovnává stav zápasu na 3:3, když poslal brankáře na úplně opačnou stranu, než kam následně zamířil.
     
    85
    To je pro domácí pořádný šok, protože hosté nebyli příliš nebezpeční. Nyní opět musí zapnout na nejvyšší obrátky.
     
    86
    Snaha domácích o vítězství je zjevná, ale nyní budou mít již jen hodně málo času, aby strhli vedení zpátky na svoji stranu.
     
    87
    Henkinet chytil pokus střídajícího Jonckheera, který se k míči dostal po pěkném pasu od Francka Berniera.
     
    88
    Hosté se ještě hnali dopředu, když domácí udělali chybu v rozehrávce, ale počínali si nedostatečně důrazně.
     
    89
    Hodně nepřesný centr teď vyslali hosté a Ovono může rozehrávat další základ nové útočné akce.
     
    90
    Míč u domácích však dlouho nepobyl, protože se dostal k hostům. Ti se pokusili o centr do vápna, ale ani ten nebyl dostatečně přesný.
     
    90+1
    Na poslední minuty přichází Savior Godwin místo Musony.
     
    90+2
    Domácí obléhají soupeřovo pokutové území, ale dovnitř se jim proniknout nedaří. Vše nakonec končí tečovaným míčem, který bez potíží chytá Henkinet a šetří trochu vteřin.
     
    90+3
    Oostende rozehrálo jednu z posledních akcí, kdy přilétl míč do vápna, ale nebyl přesný.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou velice pohledné utkání nejvyšší belgické soutěže, které skončilo překvapivou dělbou bodů, když oba celky dokázaly vsítit hned tři branky. Domácí byli v podstatě celý zápas lepším celkem, takže je pro ně výsledek ztrátou. Hosté dvakrát vedli, ale herně tahali za kratší konec, takže mohou být s bodem velice spokojeni. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek večera.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 12:6. Střely mimo: 7:4. Rohy: 9:3. (21:57:42)

    Pavel Černý

    Branky: 15. Akpala, 35. Canesin, 53. Musona – 8. Schrijvers, 17. Schrijvers, 84. Moulin (pen.)

    Karty:   68. Coulibaly (WAS)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 12:6. Střely mimo: 7:4. Rohy: 9:3.
    KV Oostende: Ovono – Capon, Rozehnal, Milić, Lukaku – Vandendriessche, Berrier, Siani – Canesin, Akpala, Musona
    Náhradníci: De Schutter, Cyriac, Brillant, Jonckheere, Locigno, Biebauw, Godwin

    Waasland-Beveren: Henkinet – Jans, Coulibaly, Buatu, Demir – Cissé, Milosevic, Moulin – Schrijvers, Gano, Langil
    Náhradníci: Marić, Destorme, Goblet, Caufriez, Vanzo, M'Sila, Lumanza

    Rozhodčí: Gumienny – Cremers, Baillieul
    bahis siteleri