Carolina – Calgary 5:2 (kon.) | Chicago – St. Louis 2:0 (kon.) | San Jose – Los Angeles 2:3 (po pr.)
po prodl.
San Jose Sharks
2:3 (0:0, 1:0, 1:2 - 0:1)
Los Angeles Kings
Pondělí 25.01.2016, 04:00 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    LOS ANGELES KINGS

    Los Angeles si zatím užívá letošní sezónu, co se postavení v tabulce Pacifické divizi týče. Zatímco loni na jaře se jeden z favoritů na Stanley Cup ani nedostal do play-off, letos už si dělá daleko větší naděje a aktuálně vede divizi, ve které působí. S náskokem osmi bodů na dnešního vyzyvatele a rivala San Jose Sharks. Pravda, Králové poslední dva mače nezvládli, když v nich podlehli Arizona Coyotes a Minnesota Wild, předtím se ovšem dvakrát za sebou radovali. To jim vyšly duely s Dallas Stars a Anaheim Ducks. Vyrovnaná Pacifická divize nabízí Los Angeles dobrý náskok, avšak mužstvo z Hollywoodu si ani tak nemůže moc dovolit polevit. Statistiky týmu ovládá Slovinec Anže Kopitar (13 + 27), společně s ním řádí mladý střelec Tyler Toffoli (22 + 14). Zaberou dnes Kings, nebo padnou potřetí za sebou? V San Jose je čeká tuhá a nelítostná bitva o body do tabulky.
     
    SAN JOSE SHARKS

    Se ziskem třiapadesáti bodů se San Jose Sharks pohybují na druhé pozici Pacifické divize, tato sezóna je pro ně zatím jako na houpačce. Aktuálně Žraloci ukazují, že prognostici, kteří je chtěli poslat mimo vody play-off, se mýlí. Ale ještě je do konce základní části samozřejmě spousta a spousta času. Faktem ale je, že San Jose zvítězilo v sedmi z posledních osmi utkáních, v tom osmém proherním (na domácím ledě s Ottawa Senators) navíc také bodovalo. A co je důležité podotknout, Sharks už si také vylepšili bilanci na domácím ledě, kde se v letošní sezóně často trápili. Naposledy to odnesli v sobotu večer Minnesota Wild. Divočáci sice v San Jose vedli, jenže postupně zápas ztratili a padli 3:4. Ve výborné formě hraje také český útočník Tomáš Hertl (9 + 14), i on se v předchozím klání trefil. Bodování Žraloků stále vede střelec Joe Pavelski (23 + 24). Bude velkolepá jízda Sharks pokračovat i v derby s Kings?
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Kádry se spolu naposledy utkaly v prosinci minulého kalendářního roku, San Jose Sharks zajížděli na led Los Angeles a rivala porazili v základní hrací době poměrem 5:3.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (9 + 14)
    Marián Gáborík (LAK) (8 + 9)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, ve kterém nás pravděpodobně čeká tuhá bitva a zároveň pěkná hokejová podívaná. Proti sobě se totiž postaví dva velcí rivalové Pacifické divize. V Kalifornii proběhne duel mezi San Jose Sharks a Los Angeles Kings.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    San Jose Sharks: Jones – Vlasic, Braun, Martin, Burns, Dillon, DeMelo – Hertl, Thornton, Pavelski – Nieto, Marleau, Ward – Donskoi, Couture, Wingels – Karlsson, Tierney, Brown

    Los Angeles Kings: Quick – Muzzin, Doughty, Martinez, McBain, McNabb, Schenn – Lucic, Kopitar, Toffoli – Gáborík, Lecavalier, Carter – King, Lewis, Brown – Andreoff, Shore, Pearson

    Rozhodčí: Sutherland, Rehman – Knorr, McElman.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního duelu. Jak je v NHL zvykem, začneme s malinkým zpožděním.
     
    Nebude trvat dlouho a pravá hokejová bitva o Kalifornii bude moci začít, hráči se pomalu připravují na ledovou plochu.
     
    Hokejisté přijíždějí na ledovou plochu, ještě zazní hymna a bude vše připraveno ke startu střetnutí mezi San Jose Sharks a Los Angeles Kings.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Jako první se na kotouč po vhazování dostali hokejisté San Jose Sharks, ti si ale moc dlouho kotouče neužili, protože o něj přišli ve středním pásmu.
     
    00:25
    Hosté se hned zkusili natlačit před klec Jonese, ale k úvodní střele utkání ještě nedošlo. Následně odpískáno domácí postavení mimo hru.
     
    00:45
    Martin Jones už musel vyjet za brankou a vypomoci tam spoluhráčům s rozehrávkou. Ta se mu však příliš nepovedla a Los Angeles může hrát po pravém mantinelu.
     
    01:20
    První větší zásah pro Jonese, domácí ochránce svatyně ovšem nyní příliš neviděl, jakým směrem kus černé gumy poletí.
     
    01:58
    Ehrhoff v možnosti zakončit ještě z druhé vlny a Kings jsou určitě aktivnějším celkem na začátku utkání. Sharks se budou potřebovat koncentrovat a dostat puk dále od své klece.
     
    02:48
    Alec Martinez se napřáhl z dálky a zajistil další práci pro Jonese, který teď může děkovat tyčce, která mu pomohla zastavit puk před inkasováním branky. Zatím největší šance v úvodu mače.
     
    03:04
    A ještě jeden zásah v krátkém časovém rozmezí, tentokrát hosté poslali kus černé gumy z poměrně velké vzdálenosti.
     
    03:18
    Tomáš Hertl přejímal puk od spoluhráče v útočném pásmu, ale ani on se teď k první vážnější šanci pro Sharks nedostal. Domácí mají problémy s přechodem do pásma.
     
    04:02
    Ale ani Králové nyní nejsou tolik přesní a dělá jim problém vymyslet nějakou situaci, která by vedla až ke střele.
     
    04:35
    Dillon měl dostatek prostor už od obranných pozic, tak to zkusil sám. Puk zavezl až za branku Enrotha, jenže následně už neměl komu nahrávat.
     
    05:08
    Zatím jediná střela na branku, kterou Žraloci od začátku utkání vyslali, to Martin Jones v domácím zařízení má daleko větší práci. Nyní kryl zakončení z pravého kruhu.
     
    05:45
    Už se hraje pár vteřin v pásmu Kings, domácí tým se však nemůže dostat od mantinelu a stále má trable s dostáním se až do zakončení.
     
    06:28
    V přečíslení tři na dva unikalo Los Angeles, ale pokaženým kotoučem ve středním pásmu o šanci přišlo.
     
    06:47
    Dustin Brown prověřil Jonesovu pozornost, ale domácí ochránce svatyně zatím jistý. Pokračovat budeme po komerční přestávce.
     
    06:53
    Už se znovu hraje, hned po novém buly Kings na nic nečekali a zkusili nahodit kus černé gumy směrem na Jonese. Nikdo z hokejistů v bílém trikotu už ale nestačil touš tečovat.
     
    07:20
    Hra přerušena, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    07:35
    Stále velice svižný hokej ze strany na stranu, Logan Couture chtěl jít do kombinace, ale všichni jeho spoluhráči zůstali za hrou, takže domácí přišli o možnost.
     
    08:06
    Tomáš Hertl dnes podruhé s kotoučem na hokejce a i teď se mohl dostat do slibné pozice. Jenže kus černé gumy mu na pravém kruhu odskočil od hokejky.
     
    09:20
    Brent Burns předvedl, že se vůbec nebojí ukázat své tradiční nahození na branku. Enroth jej ale lapil do své výstroje. Následně už se hraje přesunuje na druhou stranu před Jonese.
     
    09:50
    Patrick Marleau důrazný u mantinelu za klecí Kings, tam se mu ale kotouč pro Sharks získat nepodařilo. Hraje se – dle očekávání – hodně silový hokej.
     
    10:22
    Drew Doughty je obrovsky silný v obranné třetině na kotouči a nyní to jen potvrdil. Sharks nakonec nezbylo nic jiného, než vyhodit na icing.
     
    10:50
    Justin Braun rozehrával kotouč za svou klecí, ale moc nechybělo, aby chyboval a trefil hokejku soupeře.
     
    11:13
    Tommy Wingels zastaven soupeřem ve středním pásmu na hranici pravidel ledního hokeje, ale pokračujeme stále bez vyloučení.
     
    11:43
    Tomáš Hertl si dělal pomyšlení na rychlé zakončení zpoza branky, jenže Alec Martinez jej brzy obral o kotouč.
     
    11:52
    Hostující Los Angeles Kings si zahrají přesilovou hru. Brenden Dillon (SJS) si totiž musí jít odpykat dvě minuty trestu za vysokou hokejku a San Jose bude muset dávat pozor na hru v oslabení. Šance pro hosty uniknout do vedení.
     
    12:02
    Kings okamžitě vyhráli buly a už se zdálo, že budou jejich obránci rozehrávat přesilovkou akci. Jenže místo toho domácí brzy vyhazují puk pryč.
     
    12:30
    Anže Kopitar dostal dobrou nahrávku od Toffoliho do mezikruží, jenže slovinský útočník ve vyložené pozici těsně minul levou tyčku branky San Jose.
     
    13:05
    Polovina domácího oslabení je pryč, puk letí ze branku Enrotha, kde bude nyní pro domácí v bezpečí.
     
    13:25
    Ještě jedno vyhození a tohle už by mohlo Sharks stačit, zanedlouho se vyloučený Brenden Dillon vrátí na ledovou plochu.
     
    13:48
    Poslední vteřinky přesilovky Los Angeles, hosté si v početní výhodě připravili jednu větší šanci, ale jinak si domácí hokejisté zaslouží pochvalu za toto oslabení.
     
    14:20
    Pomalu nám ubíhá čas do konce první třetiny, po delší době v útočném pásmu na kotouči Sharks. Joe Pavelski se ovšem z rohu nestačil vytočit do zakončení.
     
    15:08
    Wingels dobře obešel Kopitara a následně ještě Donskoi dělal starosti hostujícímu ochránci svatyně. Tohle byla zatím asi největší šance San Jose v zápasem, ale ani tak nekončí gólem.
     
    16:06
    Dva na jednoho byli Sharks v obranném pásmu, takže jedinému muži v bílém trikotu nedovolili projít až na klec Martina Jonese, aby mohl sám zakončovat.
     
    16:34
    Puk sražen někam mezi diváky, ještě jedna komerční přestávka, poté budeme pokračovat ve zbytku úvodní třetiny.
     
    16:44
    Hra může pokračovat, do třetiny soupeře se okamžitě po vyhraném buly vrhli Sharks. Tierney poté hledal, komu přihrát, aby domácí mohli střílet na branku.
     
    17:14
    Druhé vyloučení v první třetině a zároveň první přesilová hra pro San Jose Sharks. Za nedovolené bránění si dle soudu rozhodčího musí jít na dvě minuty sednout Brayden McNabb (LAK), který bude doufat, že jeho tým neinkasuje.
     
    17:45
    Žraloci dobře rozestavěli přesilovkový deštník hned na úvod přesilovky, jenže chybovali v rozehrávce a na druhé straně musel zasahovat Martin Jones.
     
    18:06
    První polovina domácí početní výhody je pomalu pryč, ještě předtím ovšem Brent Burns nahodil touš na branku a nejspíše trefil také tyčku.
     
    18:35
    Druhé vyhození Kings v krátkém časovém rozmezí. Zatím to vypadá, že ani domácí celek se v první přesilové výhodě dnes neprosadí.
     
    19:06
    Začíná poslední minuta první třetiny, Logan Couture tečoval nahozený puk na brankovišti, avšak kus černé gumy končí mimo dosah Enrotha.
     
    19:29
    Kings jsou kompletní, hraje se pět na pět a zbytek úvodní periody už ani jedna strana nebude chtít chybovat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou úvodních dvacet minut kalifornského souboje, viděli jsme v něm dostatek šancí a dvě přesilovky, na každé straně jednu. Ale na úvodní trefu zápasu si musíme počkat minimálně do druhé třetiny. Ta bude samozřejmě pokračovat hned po přestávce mezi třetinami.
     
    Střely na branku v první třetině

    San Jose Sharks: 5

    Los Angeles Kings: 10
     
    Blíží se začátek druhé třetiny, na kterou se určitě můžeme těšit.
     
    Úvodní pětice se sjíždějí do středového kruhu, bude se vhazovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Tentokrát si lépe na úvodním buly vedli Kings, ale ti velice rychle přišli o šanci, protože jim bylo odpískáno zakázané uvolnění.
     
    20:18
    Joel Ward si udělal místo u levého mantinelu. Původně plánoval střílet sám, ale ještě nakonec hledal někoho na druhé straně. Jenže nikdo nikde.
     
    20:18
    Joel Ward si udělal místo u levého mantinelu. Původně plánoval střílet sám, ale ještě nakonec hledal někoho na druhé straně. Jenže nikdo nikde.
     
    20:35
    Martin Jones a jeho první zákrok ve druhé třetině, zatím ale pohodový práce pro gólmana San Jose.
     
    20:51
    Joe Pavelski a Tomáš Hertl v kombinaci za brankou, ani jeden z nich ovšem nedokázal přesně zakončit. To Kopitar na druhé straně také minul.
     
    21:25
    Dvě minuty pro San Jose Sharks a Joe Thornton (SJS) musí jít pykat za podražení. Domácí tedy čeká druhé oslabení v zápase a mužstvo Los Angeles dostává šanci dostat se do vedení. Přesilovka Kings.
     
    21:48
    Na úvod oslabení se Sharks povedlo vyhodit, a to hned nadvakrát. Zdá se, že svěřenci trenéra DeBoera jsou na dnešní hru v početní nevýhodě připraveni.
     
    22:20
    Ještě jeden vyhozený kotouč přes všechny čáry a polovina přesilovky Králů je pryč. Hosté zatím jen těžko zůstávají kolem branky Jonese.
     
    23:02
    Až nyní Kings na kotouč kolem domácího zařízení, jenže ani napřahující se Alec Martinez nedokázal trefil branku.
     
    23:39
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Fanoušky nabouchaná aréna poprvé jásá radostí, San Jose Sharks se ujímají vedení a o to větší je to pro domácí příznivce potěšení, když jdou Žraloci do vedení po ubráněném oslabení. Nejdříve Kings promarnili početní výhodu a Joe Thornton následně z trestné lavice získal puk pro Sharks, aby následně kus černé gumy doputoval až na hokejku střelce San Jose jménem JOE PAVELSKI, který poslal puk do sítě Enrotha. Rozhodčí ještě jel zkoumat na video, zda před brankou nebyli Sharks v ofsajdu, ale vše podle záznamu hry v pořádku, takže domácí vedou 1:0 a Kings musejí dotahovat. Asistence: Tomáš Hertl, Joe Thornton.
    23:39 Joe PAVELSKI - 1:0
     
    23:48
    Hned po dalším buly se Sharks řítí do nového útoku, ale tentokrát hostující brankář zasahovat nemusel.
     
    24:10
    Vlasic si sice dával pozor na rozehrávku za brankou, pak ovšem ztratil touš a Los Angeles se dostalo do postavení mimo hru.
     
    24:18
    Enroth má po nahození z dálky kotouč v rukavici, vhazovat se bude opět před klecí Los Angeles Kings.
     
    25:10
    Stále se hraje hodně důrazně o mantinelu, Tierney měl nyní co dělat, aby protihráče udržel na uzdě a nepustil jej až do zakončení.
     
    25:45
    Matt Nieto nechtěl riskovat, a tak místo přechodu do pásma poslal puk ještě zpátky dozadu, navíc San Jose potřebovalo dostřídat zbytek pětky na ledě.
     
    26:20
    Andreoff si dělal zálusk na vyrovnání, jenže tomu brzy kotouč odebral Joel Ward a bylo po šanci. Navíc domácí forvard získal pásmo pro svůj celek. Následuje komerční přestávka.
     
    26:45
    Králové zvítězili v následující vhazování a Tanne Pearson se hned snažili zahrozit. Jenže to už se zase snažili překvapit soupeře Thornton a Pavelski.
     
    27:02
    Tomáš Hertl předvedl znovu výborné střídání na ledě, už má dnes jeden kanadský bod a opět hraje v obrovské pohodě, v této části sezóny se českému útočníkovi daří.
     
    27:40
    Couture a Donskoi vytvořili nejprve zdánlivě nenápadnou šanci, která ovšem následně přešla ve větší možnost. Jen tak tak, že puk neskončil v brance.
     
    28:00
    Hra přerušena ve středním pásmu, kde se bude za chvíli vhazovat.
     
    28:18
    Hostům se stále nedaří na delší časový úsek udržet útočné pásmo. Naopak na druhé straně teď zlobil Kings Melker Karlsson svýma šikovnýma rukama.
     
    28:57
    Za brankou Jonese nyní poměrně živo, avšak domácí brankář rozhodně nemá tolik práce jako v úvodních dvacet minutách.
     
    29:04
    San Jose Sharks mají další možnost na vstřelení druhé branky, zahrají si totiž druhou přesilovou hru v zápase. Obránce Kings Drew Doughty (LAK) inkasuje dvě minuty za sekání a jeho tým bude vzdorovat Sharks ve čtyřech mužích.
     
    29:35
    Domácí získali pásmo a Enroth hned musel zasahovat, jeho soupeřem se stal Patrick Marleau. Hned na to hosté vyhazují puk.
     
    30:05
    Polovina domácí přesilovky je pryč, Logan Couture ještě udržel pásmo pro svůj celek. Sharks by ovšem nyní potřebovali častěji zakončovat na klec soka.
     
    30:44
    Hosté se málem dostali do samostatného úniku ve vlastním oslabením, obrana San Jose hasila trable až na poslední chvíli, ale nakonec to zvládla.
     
    30:54
    Buly před Jonesem se bude opakovat, Martin Jones má pryž po rukavicí.
     
    31:18
    Už se hraje znovu v pěti na obou stranách a Sharks nevyužívají ani svou druhou přesilovku. Martin Jones zasahuje po střele zdálky a chystá se komerční přestávka.
     
    31:28
    Kings po delší době zvítězili na vhazování a hned jsou z toho problémy pro Sharks, jejich brankář teď v pohotovosti. A pak se ještě na brankovišti strhla rozmíška.
     
    31:45
    Anže Kopitar vyslal puk z pro sebe poměrně nezvyklé pozice, od modré čáry. Ale nikdo už před klecí touš netečoval, takže celá akce tím skončila.
     
    32:20
    První útočná formace San Jose zpátky útočném pásmu, trio Pavelski – Hertl – Thornton zlobilo hodně kolem branky Enrotha, ale nyní se mu vypálit nepodařilo.
     
    33:03
    Chris Tierney se obtočil kolem branky a málem se mu podařilo zaskočit Enrotha. Na poslední chvíli ještě stačil brankář Los Angeles vytasit zákrok.
     
    33:32
    Enroth přerušuje hru a je rád, že si může sáhnout na kotouč. Za malý okamžik se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    33:45
    Další úspěšné buly pro San Jose a nová práce pro hostujícího gólmana. Je jasné, že Sharks jsou ve druhé třetině aktivnějším celkem na ledové ploše.
     
    34:20
    Joel Ward udělal vše pro to, aby za brankou Králů získal puk. To se mu sice povedlo, jenže v dalším souboji už o kus černé pryže přišel.
     
    34:47
    Puk vytečovaný mimo hrací plochu, pokračovat se bude po konci komerční přestávky.
     
    35:03
    Hra pokračuje a rozehrávku ze středního pásma založilo mužstvo San Jose. Logan Couture poté posílal puk na Donskoie, tato kombinace ale ovoce nenesla
     
    35:42
    Zakázané uvolnění Los Angeles Kings, hra se vrací před Enrotha.
     
    35:58
    Jones si na chvíli zahrál s kotoučem, když jej zahrál směrem za branku. Pak už výborná akce Tomáš Hertla, jemuž moc nechybělo k přesné přihrávce na Thorntona.
     
    36:47
    Rozmíška ve středním pásmu, bude se ale vylučovat jen na hostující straně. A to za zákrok ještě před touto situací. Brayden McNabb (LAK) je dnes podruhé na trestné lavici a musí pykat za podražení. Přesilovka pro San Jose Sharks.
     
    37:01
    Kings se ovšem povedlo na první pokus vyhodit přes všechny čáry a uklidnit hru daleko od své branky.
     
    37:29
    Logan Couture tečoval puk směrem k brance, jenže Ehrotha nepřekvapil. Následně už San Jose v postavení mimo hru.
     
    37:58
    Z přesilovky Sharks zbývá ještě necelá minuta, na ledě je zpátky Tomáš Hertl. Donskoi od něj přijmul nahrávku a hned se tlačil do zakončení.
     
    38:49
    McNabb zpátky na ledové ploše, ani tato přesilovka neskončí brankou. Zdá se, že početní výhody zatím nebudou tím faktorem, který by dnes měl rozhodovat utkání.
     
    39:17
    Začala poslední minuta druhé třetiny, kotouč na hokejkách San Jose.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    V posledních vteřinách druhé části se ještě Kings dostali do větší šance, ale Martin Jones nadále bezchybný. San Jose tedy vede po čtyřiceti minutách hry o jedinou branku a je jisté, že ve třetí periodě nás čeká ještě spousta zajímavých hokejových zážitků. Je se určitě na co těšit!
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    San Jose Sharks: 18

    Los Angeles Kings: 21
     
    Pomalu se blíží začátek třetí třetiny, určitě nás čeká skvělý bojovný hokej o každý metr na ledě, dnešní soupeři si nechtějí dát vůbec nic zadarmo a naznačili to už v prvních čtyřiceti minutách hry.
     
    Připravuje se úvodní buly třetí třetiny, formace se sjíždějí do středového kruhu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Na úvodním buly ve třetí třetiny si nechali více dařit Sharks, ale ti hned vyhazují puk na zakázané uvolnění.
     
    40:10
    Buly před Jonesem zvládli Kings, ale ke střele se nedostali, takže obrana San Jose může v klidu dostat kotouč do bezpečí.
     
    40:39
    Patrick Marleau se snažil najít místo ve středním pásmu, aby tam mohl zkusit sám proniknout. Jenže to se nakonec nestalo a domácí se musejí stahovat zpátky.
     
    41:10
    Toffoli a Kopitar ve spolupráci u mantinelu ve středním pásmu, pomáhal jim také Dustin Brown. Hra ale přerušena rozhodčím a bude se opět vhazovat.
     
    41:35
    Martin Jones dostal příležitost zahrát si s kotoučem za svou klecí, ale jeho rozehrávka především pomohla domácímu tým v další akci.
     
    42:02
    Poprvé ve třetí třetině se domácí dostali na delší časový úsek do útočného pásma, Enroth ale zatím ještě nemusel řešit větší trable, překvapit ho zkusil Dillon.
     
    42:28
    Žraloci zvládli nové buly před brankou Kings a málem se jim podařilo hned opět vypálit na klec. To už ale Lecavalier vyvážel kotouč pryč od hostujícího zařízení.
     
    42:58
    Burns vypálil na Enrotha z pozice na pravém kruhu, ale také nyní brankář Los Angeles připraven zasahovat.
     
    43:18
    Schenn za svou brankou naháněl dva útočníky Sharks, ale domácí se už prozatím k dalšímu zakončení nedostanou, na druhou stranu vyvezl puk Ehrhoff.
     
    43:48
    Hraje se ve třetí třetině poměrně svižně a moc se nepřerušuje, obě strany si samozřejmě nemohou dovolit udělat moc chyb.
     
    44:20
    Martin Jones si osahal puk, hned jej ale rozehrál kupředu na své spoluhráče. Domácí ovšem zrovna střídali, a tak se nedostali snadno do pásma Kings.
     
    44:55
    Shore dostal hokejisty v bílých trikotech do útoční periody, ale ani on se neodhodlal vypálit. Je jasné, že jestli Králové chtějí něco udělat s výsledkem, budou muset začít více pálit na Martina Jonese.
     
    45:25
    Nepříjemná chvíle pro domácí, ti budou muset hrát dvě minuty v oslabení. Menší trest za hrubost totiž dostává Mike Brown (SJS), který tak bude nucen pykat menší trest. A uvidíme, jak se přesilovka Los Angeles povede nyní.
     
    45:40
    Zatím San Jose v pohodě brání, hned po buly letí kotouč přes všechny čáry až k zařízení Los Angeles.
     
    46:04
    Toffoli a Carter si vyměnili kotouč, ale zatím jsou hosté příliš daleo od domácí klece.
     
    46:30
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Jenže teď už se hokejisté Los Angeles Kings prosazují a přeci jen se dnes nakonec dočkají zásahu v přesilové hře. Pochopitelně obrovská radost na hostující střídačce. Nejprve to nevypadalo, že by se měli Kings prosadit, ale pak se po menší kombinaci dostali kotouč až na obránce DREW DOUGHTYHO, který neváhal a svou tradiční peckou pověsil puk do sítě Martina Jonese. A tím pádem zápas dostává zase nový obrázek a bude ještě daleko napínavější. Uvidíme, co nám oba celky připraví na zbytek základní hrací doby. Asistence: Jake Muzzin, Anže Kopitar.
    46:30 Drew DOUGHTY - 1:1
     
    46:57
    Následuje komerční přestávka, po jejím konci pokračujeme vhazováním ve středním pásmu.
     
    47:01
    San Jose vyhrálo buly, Dustin Brown potom při blokování střely vylehl puk a pravděpodobně jej kotouč zasáhl někam do helmy. Vše by ale mělo být v pořádku a hra bude vzápětí pokračovat.
     
    47:15
    A další pokus domácích mužů o nahození, nyní už má kotouč pod kontrolou Enroth. Bude se znovu vhazovat před klecí týmu z Hollywoodu.
     
    47:15
    A ještě jedna střela hned po buly, nyní se činil obránce Braun. Stejně jako v předchozím případě, také nyní se zaskvěla Enrothova lapačka ve vzduchu.
     
    47:30
    Drew Doughty předvedl poctivou obrannou práci na modré čáře, San Jose Sharks se přesto ještě dostali do pásma. Tam už ale nevydrželi tak dlouho.
     
    47:50
    Doughtyho střela těsně za modrou čarou tečována do ochranné sítě, nyní se hra hodně kouskuje a sledujeme méně atraktivní část zápasu.
     
    47:59
    Enroth má puk v náruči po střele zápěstím od Joela Warda, ale ted hostující gólman na kotouč dobře viděl, takže to pro něj nebyl tak složitá práce.
     
    48:15
    Také Luke Schenn se snažil dostat svůj celek do útočného pásma, avšak místo toho je pískáno zakázané uvolnění Los Angeles.
     
    48:35
    San Jose na chvíli ztratilo puk za svatyní Martina Jonese, už jej ale mají obránci Sharks zpátky na svých hokejkách a snaží se najít místo, kudy projít před branku Kings.
     
    49:00
    Puk končí sražený mezi fanoušky a někdo z domácích diváků si tak pravděpodobně s sebou domů odnese i pěkný hokejový suvenýr z kalifornského derby.
     
    49:25
    Tomáš Hertl nyní hodně zariskoval, když poslal zadovkou nahrávku naslepo, naštěstí pro San Jose se hosté dostali do ofsajdu, takž nemohli pokračovat směrem na branku v akci.
     
    49:38
    Domácí bek Vlasic si vedl dobře kličkou proti Kopitarovi, už jsou to znovu Sharks, kdo se snaží aktivně napadat v pásmu soupeře. Ale zatím beze střely na branku.
     
    50:10
    Rozběhlo se posledních deset minut základní hrací doby. Jsme zvědavi, jestli ještě jedna či druhá strana dokáže udeřit do konce třetí dvacetiminutovky.
     
    50:57
    Rozehrávka DeMela přesná, Joe Pavelski a Tomáš Hertl už mohli do šance, ale druhý jmenovaný minul klec.
     
    51:42
    San Jose právě vstřelilo branku!
    V kalifornské SAP Center je znovu veselo, San Jose Sharks se totiž necelých deset minut do konce základní hrací doby ujímají vedení a moje otázka je zodpovězena. Sharks berou své hubené vedení zpátky na svou stranu. Opět byla potřeba hbitost a rychlost domácích útočníků, kteří pohotově získali útočnou třetinu a celou akci sehráli opravdu znamenitě. Joonas Donskoi získal kotouč pro svého spoluhráče jménem LOGAN COUTURE, ten už pohledně zasunul kus černé gumy za brankáře Enrotha. A teď se dá očekávat, že uvidíme ve zbytku třetí třetiny spoustu vyhrocených situací. Asistence: Joonas Donskoi, Melker Karlsson.
    51:42 Logan COUTURE - 2:1
     
    52:59
    Na ledě je zpátky Tomáš Hertl, který obral o kotouč Kopitara. Český útočník se ovšem nyní nedostal do zakončení.
     
    53:25
    Marián Gáborík na druhé straně hrací plochy v obrovské šanci, ale minul horní tyčku. Tak teď je to tedy pořádná hokejová podívaná, plná útočných akcí.
     
    54:06
    Šance Melkera Karlssona sice brankou neskončila, ale domácí hokejista byl faulován, takže Sharks si zahrají přesilovku. A to je problém pro Kings. Dvě minuty za hákování dostává střelec zatím jedné branky Los Angeles Drew Doughty (LAK).
     
    54:15
    Los Angeles se na úvod svého oslabení osvobozuje, Sharks ovšem na nic nečekají a hned zavážejí kotouč zpátky do pásma svého rivala.
     
    54:36
    Touš vytečovaný mimo hrací plochu, vhazovat by se mělo ve středním pásmu hrací plochy.
     
    54:55
    Druhá část přesilové hry ovšem San Jose nevychází podle představ. Domácí se nemohou dostat před brankáře Kings, teď jsou navíc v postavení mimo hru.
     
    55:17
    Počet hráčů na ledě se srovná, dvě minuty za nedovolené bránění ukazuje hlavní rozhodčí na Joonase Donskoie (SJS). Bude se tedy hrát ve čtyřech, poté začne zkrácená přesilovka Los Angeles Kings.
     
    55:35
    Dustin Brown zkusil oklamat Vlasica, ale to se mu nepovedlo. Hosté se snaží za každou cenu udržet útočnou třetinu.
     
    55:48
    Následuje komerční přestávka, po jejím konci budeme pokračovat ve zbytku třetí třetiny.
     
    55:55
    Los Angeles sice vyhrálo puk na buly v útočném pásmu, ale kotouč letí přes celé kluziště pryč, takže Kings pro něj musejí zpátky.
     
    56:20
    Začíná asi minutová přesilovka Los Angeles. San Jose ale ukazuje, že dnes zvládá tyto vypjaté momenty.
     
    56:58
    Domácí Sharks ovšem zahrozili také ve vlastním oslabení a Enroth měl co dělat, aby si všiml zavčas kotouče a dokázal jej zastavit. Puk možná orazítkovat i tyčku.
     
    57:22
    San Jose Sharks hrají v plném počtu a toto oslabení zvládli bez inkasované branky. To Los Angeles se pomalu začíná krátit čas na vyrovnání.
     
    57:38
    Martin Jones řeší další trable před svou brankou a připisuje si zásah lapačkou. Teď jej jeho tým samozřejmě bude hodně potřebovat.
     
    57:52
    Puk sražený mimo hrací plochu a buly se bude muset opakovat ve středním pásmu.
     
    58:03
    Začaly poslední dvě minuty třetí třetiny. Nutno připomenout, že Los Angeles si nemůže vybrat oddechový čas, protože si vyžádalo v průběhu zápasu video, které vyvrátilo tvrzení trenéra Kings o domácím ofsajdu před gólem.
     
    58:50
    Martinez důrazný v útočném pásmu u mantinelu, to už ale Sharks vyhazují a Enroth si dokonce musel připsat zákrok pravým betonem.
     
    59:18
    Enroth na střídačce a Kings hrají s prázdnou brankou!
     
    59:48
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je pravé kalifornské derby opravdu až do poslední vteřiny. Už se pomalu Sharks mohli radovat z výhry, jenže hokejisté Los Angeles Kings se vůbec neodevzdali a i dvanáct vteřin před koncem doráželi puk před brankou Martina Jonese. A to se vyplatilo, protože VINCENT LECAVALIER došťouchal touš až za brankovou čáru. A tak je velice pravděpodobné, že dnes v San Jose mezi dvěma rivaly uvidíme prodloužení. Domácí trenér si ještě vyžádal kontrolu na videu, ale také v tomto případě je vše v pořádku. Vyrovnáno 2:2 a bude to ještě zajímavé. Asistence: Tanner Pearson, Dustin Brown.
    59:48 Vincent LECAVALIER - 2:2
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Tři třetiny na určení vítěze nakonec nestačily, přestože San Jose Sharks byli blízko vítězství. Budeme tedy muset sledovat prodloužení, případně i samostatné nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:09
    Na prvním vhazování v prodloužení si lépe nechali dařit hosté, také Jeff Carter hned zamířil dopředu. Ale ke střele se nedostal.
     
    60:40
    Jeff Carter i v dalším úniku, nyní už to pro něj vypadalo mnohem lépe. Ale také nyní si domácí obrana vše zavčas stačila pohlídat.
     
    61:08
    Zatím se v prodloužení z obou stran spíše vyčkává. Toffoli a Gáborík sice získali pásmo pro Los Angeles, ale vypálit na branku nestačili.
     
    61:45
    Dustin Brown na ledě převzal puk do své moci, následně o něj ale přišel a Joonas Donskoi se hnal do slibné možnosti.
     
    62:52
    Donskoi předvedl další výborný boj o kotouč a San Jose poté unikalo v přečíslení tři na jednoho. Ale domácí nezakončili vůbec dobře.
     
    63:12
    Ani Anže Kopitar si na druhé straně nevedl moc dobře, co se týče zakončení. A vzápětí na druhé straně musel svou lapačku vytasit Enroth.
     
    63:45
    Pomalu se blížíme k poslední minutě prodloužení. Nyní zase Alec Martinez zahrozil Jonesovi, ale puk až za brankovou čáru nedostal.
     
    64:06
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Vyrovnaný a napínavý zápas je u svého konce, Los Angeles nakonec nepřipustilo, aby se zápas mezi dvěma rivaly dostal až do samostatných nájezdů. Přitom do konce nastavených pěti minut chyběla už jen necelá minutka. Pak se ale výborně rozjel do pásma Sharks Tyler Toffoli, který výborně našel slovenského forvarda MARIÁNA GÁBORÍKA a bylo rozhodnuto. Gáborík trefil naprosto přesně síťku za Martinem Jonesem. Kings tak berou z SAP Centeru výhru v prodloužení. Asistence: Tyler Toffoli.
    64:06 Marián GÁBORÍK - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    To byla tedy pořádná hokejová podívaná. V základní hrací době sice tolik branek nepadlo, jen dvě na každé straně, ale i tak bylo na co koukat. Hra se přelévala ze strany a stranu, domácí dvakrát v utkání vedli a už se zdálo, že si Sharks užijí výhru v základní hrací době a prodlouží sérii vítězství. Jenže Vincent Lecavalier dvanáct vteřin před koncem třetí části srovnal a poslal duel do prodloužení. V něm se po velikých možnostech na obou stranách kluziště nakonec prosadil Marián Gáborík, jenž rozhodl o osudu celého duelu. Kings tedy vítězí, San Jose má alespoň bod ze zápasu. Ode mě je to pro dnešek vše a loučím se s vámi po krásné hokejové bitvě.
     
    Střely na branku v zápase

    San Jose Sharks: 32

    Los Angeles Kings: 32
     
    Dnešní utkání sledovalo 17 562 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 1, 0 střel, čas na ledě 17:16)
    Marián Gáborík (SJS) (1 + 0, 1 střela, čas na ledě 17:14)
     
    Tři hvězdy utkání

    Marián Gáborík (LAK) (1 + 0)
    Drew Doughty (LAK) (1 + 0)
    Logan Couture (SJS) (1 + 0) (06:59:11)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 24. Pavelski (Hertl, Thornton), 52. Couture (Donskoi, Karlsson) – 47. Doughty (Muzzin, Kopitar), 60. Lecavalier (Pearson, Brown), 65. Gáborík (Toffoli)


    San Jose Sharks: Jones (Stalock) – Vlasic, Braun, Martin, Burns, Dillon, DeMelo – Hertl, Thornton, Pavelski – Nieto, Marleau, Ward – Donskoi, Couture, Wingels – Karlsson, Tierney, Brown
    Los Angeles Kings: Enroth (Quick) – Muzzin, Doughty, Martinez, Ehrhoff, McNabb, Schenn – Nolan, Kopitar, Toffoli – Gáborík, Lecavalier, Carter – King, Lewis, Brown – Andreoff, Shore, Pearson

    Rozhodčí: Sutherland, Rehman – Knorr, McElman

    Diváci: 17 562
    bahis siteleri