Tampa – Toronto 1:0 (kon.) | Washington – Philadelphia 3:4 (po pr.) | Calgary – Nashville 1:2 (kon.)
Los Angeles – Colorado 3:4 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
3:4 (2:0, 1:2, 0:2)
Colorado Avalanche
Čtvrtek 28.01.2016, 04:30 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:54
    Skvělý Calvin Pickard! Hostující brankář nejprve zastavil dělovku od modré čáry a poté se dokázal bleskově přesunout proti zakončení Kopitara, který byl sám mezi kruhy, ale puk napálil jen do hrudi brankáře Colorada.
     
    59:29
    Domácí si samozřejmě berou oddechový čas a pokusí se vymyslet recept na pohyblivou obranu Avs.
     
    59:29
    Až nyní se hosté dostali ke kotouči a na trestnou lavici míří Cody McLeod (COL), který se provinil hákováním. Ještě to bude velké drama!
     
    58:38
    Jonathan Quick míří na střídačku a Králové to zkouší v powerplay!
     
    57:37
    Králové mají po ubráněném oslabení obrovský tlak! Kopitar měl na holi dvě tutovky, avšak v prvním případě ho vychytal Pickard a poté jeho ránu před odkrytou bránou zastavil skvělým obranným zákrokem Johnson.
     
    55:11
    Velká rána pro Los Angeles. Anže Kopitar (LAK) trefil jednoho ze soupeřů vysokou holí a míří na trestnou lavici.
    50:35 Nathan MACKINNON - 3:4
     
    50:35
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Přesilová hra sice využita nebyla, ale pět vteřin po návratu Toffoliho se hosté dostávají do vedení. Výborná kombinace dospěla až před bránu, kde se zjevil Grigorenko, který sice zakončit nedokázal, ale posunul puk aspoň k volnému NATHANU MACKINNONOVI, jenž touš vsítil do odkryté svatyně Jonathana Quicka. Asistence: Michail Grigorenko, Carl Söderberg
     
    48:30
    Kings obsadili útočné pásmo, ale při snaze získat kotouč se držením protihráče provinil Tyler Toffoli (LAK). Další těžká chvilka pro domácí.
     
    47:46
    A pro domácí mohlo být hůře! Quick nezastavil kotouč za vlastní bránou a neposedný puk se zjevil před jeho bránou. Skilleho zakončení však stačili zablokovat domácí obránci.
    47:38 Gabriel LANDESKOG - 3:3
     
    47:38
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Domácí sice dokázali vyhodit kotouč z vlastního pásma, ale Pickard ho okamžitě přesunul na útočnou modrou čáru a zde začala parádní kombinace. Po ose Duchene-Barrie se puk dostal na hůl GABRIELA LANDESKOGA, jenž měl před sebou prakticky odkrytou branku. Tentokrát už to Quick nestihl. Asistence: Tyson Barrie, Matt Duchene
     
    46:54
    Až nyní jsme byli svědky dvou střel. Iginlův první pokus zastavil obránce Schenn, druhou ránu už musel zlikvidovat Quick, který se bleskově přesunul!
     
    46:18
    Ale teď si Colorado zahraje přesilovou hru čtyř proti třem. Doughtyho totiž na trestné lavici navštíví i jeho kolega z obrany Jake Muzzin (LAK). Ten byl potrestán za podražení.
     
    45:38
    Bude se vylučovat! Na trestnou lavici míří Drew Doughty (LAK), který se provinil hrubostí, avšak v týmu hostů se vylučuje také. Dvě trestné minuty za držení dostává John Mitchell (COL).
     
    44:57
    Teď ale domácí zachránil Quick! Po jedné střele z mezikruží se kotouč odrazil do vzduchu, Iginla dokázal máchnout tak šikovně, že puk mířil do odkryté části klece, ale Jonathan Quick se otočil a hokejkou odpálil touš ze vzduchu do bezpečí! Neskutečný zákrok!
     
    38:33
    Je tady přesilová hra pro domácí. Jeff Carrter se pokusil vybojovat kotouč za bránou, ale byl přitom seknut Tysonem Barriem (COL) a právě tento hráč si jde posedět na trestnou lavici.
    35:13 Dwight KING - 3:2
     
    35:13
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Colorado sice zvládlo ubránit přesilovou hru Králů, ale 24 sekund po konci početní výhody domácích stejně kapituluje. Nahození ze středního pásma si u zadního mantinelu našel Nolan, který chvíli počkal a pak naservíroval kotouč na hůl DWIGHTA KINGA, který se zjevil před bránou a bez problémů skóroval. Asistence: Jordan Nolan, Jeff Carter
     
    34:18
    Milan Lucic si vyměnil puk s Toffolim, který kotouč nahrnul ze strany do brankoviště. Pickard sice touš zastavil, ale poté ještě čelil dotěrnému Lucicovi, který se snažil dorážet.
     
    32:43
    Mladý hostující obránce Chris Bigras (COL) je vyloučen za nedovolené bránění. Třetí přesilová hra pro Kings.
     
    31:39
    Hodně nebezpečná byla jemná střela od modré čáry v podání domácího beka. Před bránou se totiž výborně postavil Lucic a puk po jeho teči mířil jen těsně vedle.
     
    27:33
    Králové přišli o dvougólové vedení a teď budou hrát v oslabení. Za podražení je dvěma trestnými minutami potrestán Trevor Lewis (LAK).
    27:10 Gabriel LANDESKOG - 2:2
     
    27:10
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Po rychlém přechodu do útočného pásma dokázal vystřelit Comeau, jehož ránu Quick pouze vyrazil k dojíždějícímu GABRIELU LANDESKOGOVI a ten v pohodě zakončil do odkryté brány. Asistence: Blake Comeau, Carl Söderberg
     
    22:09
    Dvě trestné minuty za hákování obdržel Christian Ehrhoff (LAK) a Colorado si zahraje první přesilovou hru druhé třetiny.
     
    22:09
    A mohla tady být další velká šance Colorada! Výborná přihrávka skončila na holi Carla Söderberga, jenž se dral přes obránce ke Quickovi a nakonec byl faulován.
    20:42 Matt DUCHENE - 2:1
     
    20:42
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Máme sníženo! Domácí se nedostali z vlastního pásma a kotouč získal MATT DUCHENE. Nejproduktivnější hráč Lavin zvolil střelu po rychlém manévru a Quick nestačil utěsnit všechny mezery u své levé tyče. Asistence: John Mitchell
    18:40 Trevor LEWIS - 2:0
     
    18:40
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Převaha domácího celku je potvrzena druhou brankou zápasu. Lewis získal kotouč ve středním pásmu, našel Vincenta Lecavaliera, který se díky skvělému manévru uvolnil a poté přihrál do brankoviště. Zde si sjel právě TREVOR LEWIS a Pickard byl bez šance. Asistence: Vincent Lecavalier, Dwight King
     
    17:37
    Souboj u mantinele vyhrál Grigorenko, avšak jeho přihrávka skončila na holi Lucice. Výsledkem byl rychlý protiútok Kings, který zakončil Toffoli. Střela domácího kanonýra šla jen do hrudi Calvina Pickarda.
     
    12:49
    Je tady další přesilová hra pro Kings. Blake Comeau (LALK) zasáhl jednoho z domácích vysokou holí a odjíždí si odpočinout na lavici hanby.
    09:31 Drew DOUGHTY - 1:0
     
    09:31
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Zničehonic se domácí dostávají do vedení! Fantastická přihrávka Kopitara přistála přesně na holi DREWA DOUGHTYHO, jenž se jakožto obránce rozjel na pravé straně středního pásma, protáhl se kolem beka Colorada a před Pickardem už si věděl rady. Asistence: Anže Kopitar, Jake Muzzin
     
    08:21
    Přesilová hra Kings je velmi rychle u konce. Na trestnou lavici si jde odpočinout Milan Lucic (LAK), kterému bylo odpískáno hodně přísné nedovolené bránění.
     
    07:31
    Tlak Los Angeles je odměněn přesilovou hrou. Za podražení je na dvě minuty vyloučen Jack Skille (COL).
     
    06:33
    Obrovská šance domácích! Sražená střela od modré zůstala u Toffoliho, který se rázem zjevil před Pickardem, ale místo zakončení přihrál ještě Lucicovi a ten zblízka zamířil jen do betonu! Toffolim s Lucicem teď byli sami dva před brankářem Colorada. Tohle mělo skončit gólem.
     
    04:25
    Lecavalier vymyslel výbornou přihrávku na Kinga, nicméně i on pálil ve velké šance jen do soupeřova brankáře. Pickard následně ustál i dorážky Lewise!
     
    03:51
    Domácí chybovali v rozehrávce a rázem zde byla první větší šance zápasu. Barrie si po vystihnutí přihrávky sjel z pravé strany mezi kruhy, ale pozorného Quicka trefil jen do pravého ramene.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 10. Doughty (Kopitar, Muzzin), 19. Lewis (Lecavalier, King), 36. King (Nolan, Carter) – 21. Duchene (Mitchell), 28. Landeskog (Comeau, Söderberg), 48. Landeskog (Barrie, Duchene), 51. MacKinnon (Grigorenko, Söderberg)


    Los Angeles Kings: Quick (Enroth) – Doughty, McNabb, Martinez, Muzzin, Ehrhoff, Schenn – Toffoli, Kopitar, Lucic – Brown, Carter, Gáborík – Lewis, Lecavalier, King – Nolan, Shore, Pearson
    Colorado Avalanche: Pickard (Will) – Johnson, Beauchemin, Barrie, Holden, Bigras, Bodnarchuk – Duchene, MacKinnon, Wagner – Comeau, Söderberg, Landeskog – Iginla, Grigorenko, Martinsen – Skille, Mitchell, McLeod

    Rozhodčí: Francis Charron, Graham Skilliter – Jay Sharrers, Devin Berg

    Diváci: 18.230
    bahis siteleri