Srbsko – Slovinsko 5:1 (kon.) | Španělsko – Maďarsko 5:2 (kon.)
konec
Španělsko
5:2 (3:0)
Maďarsko
Úterý 02.02.2016, 21:00 • Arena Bělehrad, Bělehrad (SRB) • Mistrovství Evropy • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Španělskou reprezentaci čeká v úterý večer úvodní vystoupení na mistrovství Evropy ve futsalu. Šestinásobní šampióni vyzvou v prvním zápase skupiny B futsalisty z Maďarska. Utkáním z Areny Bělehrad Vás s velkým potěšením a radostí provede Tomáš Reiner.
     
    Španělsko:

    Španělé vyhráli mistrovství Evropy ve futsalu od roku 2005 čtyřikrát v řadě. Jejich nadvládu ukončilo až Rusko, které v roce 2014 vyřadilo Španělsko v semifinále. Španělsko však od té doby vyhrálo 22 utkání v řadě a nabralo fantastickou formu, jedinou špatnou zprávou je rozsáhlá marodka. Kvůli zranění do Srbska nedocestovali Adri, Aicardo, Sergio Lozano a Fernandao, zatímco Ortiz v týmu nechybí, kvůli zranění však bude muset vynechat ve skupině oba zápasy.
     
    Maďarsko:

    Maďarsko se během předchozích vystoupení na finálovém turnaji nepředvedlo v příliš dobrém světle, když na mistrovství Evropy prohrálo všech pět zápasů. Maďaři prohráli proti Španělsku 12 ze 13 vzájemných duelů a těžko si mohli přát na úvod těžšího soupeře.
    Šestinásobní šampióni ze Španělska dnes proti Maďarsku zahájí svou pouť na EURO ve futsalu. Stanou se po čtyřech triumfech v řadě a jednom neúspěšném semifinále opět mistry?

     
    Úvodní sestavy:

    Španělsko: Paco Sedano – Mario Rivillos, Pola, Lin, Raúl Campos – Jesús Herrero (GK), Juanjo (GK), Ortiz (C), José Ruiz, Bebe, Andresito, Rafa Usín, Alex, Miguelín. Trenér: José Venancio López (ESP).

    Maďarsko: Tóth – Klacsák, Horváth, Németh, Rábl – Tihanyi (GK), Öreglaki, Dávid, Trencsényi (C), Gál, Szeghy, Dróth, Hosszú. Trenér: Sito Rivera (HUN).

    Rozhodčí: Saša Tomić (CRO) – Bogdan Sorescu (ROU). Třetí rozhodčí: Lukáš Peško (SVK). Časoměřič: Timo Onatsu (FIN).
    Úvodní zápas mezi domácím Srbskem a Slovinskem navštívilo 11000 diváků, kteří na EURO ve futsalu vytvořili nový rekord.

     
    Futsalisté obou zemí už nastupují na hrací plochu Areny Bělehrad, kterou se za pár okamžiků rozezní národní hymny Španělska a Maďarska, a poté už bude vše připraveno k výkopu dnešního druhého zápasu.
    Futsalisté Španělska a Maďarska nastupující na palubovku.

     
    Hráči obou týmů si podávají ruce a do začátku úvodního zápasu skupiny B, kterou doplňuje celek z Ukrajiny, zbývá jen pár okamžiků. Španělé favority.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Maďaři obstarali výkop zápasu a jako první se mohli vydat směrem vpřed, jenže jejich akci zastavila nepřesná přihrávka, která na levém křídle zamířila do zámezí.
     
    00:44
    Raúl Campos si navedl míč na levé straně na svou silnější pravou nohu a vyslal na bránu Maďarska nebezpečnou přízemní střelu, kterou brankář Tóth po rychlém zakleknutí koleny vyrazil!
     
    01:03
    Vzápětí se Španělé dostali do zakončení na levém křídle z ostrého úhlu, brankář Tóth byl ale opět připraven a střelu vyrazil za postranní čáru.
     
    01:24
    Maďaři se dopustili další nepřesné přihrávky a odevzdali míč Španělům. Na Maďarech je ovšem sympatické, že se ztracený míč vysokým napadáním snaží získat rychle zpět.
     
    01:53
    Mario Rivillos napřáhl na levé straně ke tvrdé střele a brankáře Tótha zachránila branková konstrukce, konkrétně břevno!
     
    02:29
    Dróth si ve středu útočné poloviny zpracoval přihrávku z pravého křídla a poté napřáhl pravačkou k nepříjemné střele, která těsně minula pravý horní roh brány.
    Dróthova rána jen těsně minula pravý horní roh španělské branky!
     
    03:00
    Németh předvedl na vlastní polovině pěknou patičku, jenže útok Maďarska vzápětí zhatila nepřesná přihrávka.
     
    03:14
    Španělé si mysleli, že budou rozehrávat na levém křídle aut a ujali se míče, ten ale vzápětí museli odevzdat Maďarům, protože brankář Tóth byl tím mužem, který měl rozehrávat od své brány.
     
    03:30
    Španělé předvádí vysoké napadání a znesnadňují rozehrávku maďarskému týmu, který může na polovině hřiště rozehrávat aut.
     
    03:53
    Brankář Tóth chtěl vyhodit míč na jednoho ze svých spoluhráčů, balón z jeho rukou ale skončil pouze vedle levé postranní čáry.
     
    04:11
    Maďarsku se zatím nedaří dobře kombinovat, a když už se dostanou k míči, tak ho vzápětí rychle ztratí.
     
    04:42
    Trenér Maďarska Sito Rivera se ale nemusí příliš rozčilovat, protože tu samou hru a zbytečné ztráty předvádí i Španělé.
     
    04:55
    Dróth byl faulován a Maďaři budou zahrávat zajímavý volný přímý kop.
     
    04:57
    Öreglaki tvrdě vypálil z volného přímého kopu a po zákroku Paca Sedana se u levé tyče dostal k dorážce Németh, ale i s jeho pokusem si Španělský brankář poradil a vyrazil ho na rohový kop!
    Nebezpečný přímý kop v podání Maďarů, ale neuspěl jak střílející Öreglaki, tak ani dorážející Németh!
     
    05:08
    Németh v rychlém sledu rozehrál dva rohové kopy, přičemž ten druhý rozehrál nápaditým obloukem na Drótha, který na vzdálenějším pravém křídle napřáhl k pohotovému voleji a jeho následná přízemní střela zamířila těsně vedle levé tyče!
    A další velká šance v podání Maďarska, jenže Dróthova dělovka proletěla jen těsně vedle levé tyče!
     
    06:20
    Maďaři teď zasypali Španěly několika střelami a jsou překvapivě nebezpečnější. Já osobně mám ale překvapení velmi rád, co Vy?
     
    06:54
    José Ruiz a Horváth se srazili u postranní čáry, byl to ale nezaviněný střet, takže faul se nepískal.
     
    07:03
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    PÉTER NÉMETH byl hodně aktivní a mohl vstřelit gól a nakonec ho opravdu vstřelil, jenže do opačné sítě, než by chtěl!! Španělé na pravém křídle rychle rozehráli aut a Bebe poté z ostrého úhlu poslal před bránu přihrávku, kterou si srazil nešťastně do vlastní sítě Péter Németh.
    07:03 Péter NÉMETH vl. - 1:0
     
    07:38
    Brankář Tóth vyhodil míč na Drótha, který zády k bráně a navíc pod tlakem protihráče sklepl míč krásně na nabíhajícího Klacsáka, který ze druhé vlny mířil přízemní střelou přesně mezi nohy brankáře Paca Sedana, ten ale vytáhl skvělý zákrok a střelu nohama vyrazil!
     
    07:55
    Mario Rivillos byl zřejmě tím hráčem, který se dostal k nebezpečné střele z blízkosti, brankář Tóth ale vytáhl fantastický zákrok, který poté po zásluze oslavoval zdviženýma rukama!
    07:55 Tóth vytáhl brilantní zákrok proti střele Rivillose!
     
    08:45
    Dróth se pokusil překvapit Paca Sedana střelou z vlastní poloviny, ta ale směřovala pouze doprostřed brány.
     
    09:29
    Pola z pravého křídla přihrál do středu hřiště Linovi, který neváhal a z první napřáhl ke střele, která zhruba o metr zamířila vedle levého horního rohu Tóthovy brány.
     
    09:32
    Maďarsko si vyžádalo oddechový čas.
    Pohled do tábora fantastických maďarských fanoušků.

     
    10:15
    Raúl Campos napřáhl ke střele, která byla zablokována, a Tóth zasahovat tentokrát nemusel.
     
    11:03
    Na obou stranách jsou nyní k vidění nepřesnosti. Tóth sice vyhazuje dobře míče na své spoluhráče, těm se ale střelou bez přípravy nedaří ohrozit brankáře Paca Sedana.
     
    11:38
    Raúl Campos si z levé strany navedl míč na pravačku a z dobré pozice zamířil tvrdou střelou vedle vzdálenějšího pravého horního rohu brány zatím dobře chytajícího brankáře Tótha.
     
    11:41
    Brankář Tóth chtěl vyhodit míč Hosszúa, ten ale na pravém křídle nedokázal v blízkosti rohového praporku jeho pas zpracovat.
     
    12:00
    Přesně osm minut před koncem prvního poločasu napřáhl Németh k další velice slušné střele, která tentokrát skončila těsně nad břevnem. Brankář Paco Sedano se za ní jen ohlédl.
     
    12:47
    Raúl Campos se na pravém křídle pěkně otočil v blízkosti brány s míčem a jeho následnou střelu Németh nohou srazil na rohový kop.
     
    12:55
    Španělé rozehráli rohový kop až na brankáře Paca Sedana.
     
    12:59
    Žlutou kartu dostává Rábl (Maďarsko).
     
    12:59
    Miguelín napřáhl z trestného kopu ke tvrdé střele, která orazítkovala uprostřed brány levé stehno brankáře Tótha, ten ale zachoval kamennou tvář jako by na něho ta rána ani nepřišla.
     
    14:05
    Miguelín měl na levém křídle míč příliš daleko od nohy, čehož využil jeden z hráčů Maďarska a odkopl míč do bezpečí.
     
    14:17
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    BEBE střílí gól a posílá Španělsko do uklidňujícího dvoubrankového vedení!! Miguelín na pravém křídle rozehrál rohový kop a ve středu hřiště našel přesnou přihrávkou Bebeho, který přízemní střelou propálit bezmocného brankáře Tótha. Asistence: Miguelín.
    14:17 BEBE - 2:0
     
    14:57
    Rohový kop Španělů byl sehrán tak rychle, že brankář Tóth v bráně Maďarska zkrátka neměl ani sekundu na reakci.
     
    15:30
    Dávid byl faulován a Maďarsko bude rozehrávat trestný kop.
     
    15:31
    Dróth se místo střely rozhodl pro přihrávku na Hosszúa, který z pravého křídla napřáhl ke tvrdé střele, ta ovšem zamířila nad.
     
    15:58
    Dróth prokázal na pravé straně své úžasné fotbalisté myšlení, když se vybíhajícího brankáře Paca Sedana pokusil přehodit, jenže míč mu v rozhodující chvíli trochu sjel po noze a jeho následný lob zamířil nad.
     
    16:29
    Myšlenka Drótha ovšem stála za to a zaslouží si za ni velkou pochvalu. Je to důkaz toho, že nejen Španělé jsou skvěle technicky vybaveni.
     
    16:54
    Klacsák napřáhl z levé strany útočné poloviny k pěkné přízemní střele, která zamířila těsně vedle levé tyče.
     
    17:16
    Španělé se dopustili nepřesné rozehrávky a Maďaři na pravé straně obranné poloviny mohli v klidu rozehrát aut.
     
    17:56
    Maďaři se na chvíli usadili na polovině Španělska a dostali jeho hráče pod zámek, následná střela Drótha ale byla zablokována.
     
    18:05
    Horváth se na levé straně pokusil o nápadité zakončení, míč ale z jeho nohy zamířil mimo.
     
    18:35
    A znovu Horváth, který se tentokrát dostal do zakončení uprostřed útočné poloviny, a jeho následná střela byla sražena mimo.
     
    18:51
    Raúl Campos na levém křídle nasadil vybíhajícímu Tóthovi jesličky a míč mířil mezi jeho nohy, brankář Maďarska ho ale dokázal jemně tečovat a střela španělského hráče zamířila vedle vzdálenější pravé tyče!
     
    19:07
    Španělé si vyžádali oddechový čas.
     
    19:24
    Maďaři už mají na svém kontě pět faulů a musejí si dávat pozor.
     
    19:34
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    MIGUELÍN k asistenci přidává v závěru prvního poločasu gólovou střelu a zvyšuje na 3:0!! Bebe roztáhl hru doleva, kde Miguelín z postranní čáry napřáhl levačkou k nádherné a prudké přízemní střele, která zamířila přesně mezi nohy brankáře Tótha stojícího u své pravé tyče. Asistence: Bebe.
    19:34 MIGUELÍN - 3:0
     
    19:37
    Maďaři se pokusili rychle odpovědět, brankář Paco Sedano byl ale pozorný a střelu z levého křídla vyrazil do zámezí.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Úvodní poločas nabídl vlažný úvod z obou stran, poté se ale ke slovu dostali Maďaři a byli nebezpečnějším týmem, jenže z několika střel nedokázali ani jednou skórovat a naopak si vstřelili vlastní gól, o který se postaral po přihrávce Bebeho směřující z ostrého úhlu před bránu Péter Németh. Španělé se poté dostali na koně a během závěrečných šesti minut navýšili své vedení, když se v dresu zřejmě největšího favorita na zisk titulu prosadil Bebe, který skóroval po rohovém kopu Miguelína, a právě Miguelín 26 sekund před koncem úvodní části poté sám udeřil, když z úhlu propálil brankáře Tótha mezi nohama a vstřelil třetí gól. Skóre po prvním poločase. Španělsko 3 Maďarsko 0.
    Statistiky po skončení na střely bohatého prvního poločasu.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:00.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:05
    Španělé se dostali ke střele, jenže poté zazněl klakson a hra byla přerušena.
     
    20:05
    První rozhodčí Saša Tomić vyřešil problém s časoměřičem Timem Onatsuem a Maďaři sportovně vrátili soupeři míč.
     
    20:29
    Raúl Campos vypálil z otočky a jeho přízemní střela po zákroku Tótha levou nohou skončila těsně vedle levé tyče.
     
    20:34
    Na opačné straně se dostali ke střele Maďaři, jejich zakončení v blízkosti pravé tyče ale bylo nepřesné.
     
    21:35
    Španělé získali míč na vlastní polovině a nyní trpělivě kombinují.
     
    21:48
    Lin na levém křídle špičkou pravé nohy napřáhl k jedovaté střele, kterou Tóth konečky prstů natažené levé ruky tečoval, a míč zamířil vedle vzdálenější pravé tyče.
    Linovu povedenou ránu Tóth konečky prstů vytáhl mimo prostor své branky!
     
    22:11
    Španělé rozehráli rohový kop a z první napřáhli ke tvrdé střele, ta ale přes obranný val Maďarů neprošla.
     
    22:39
    Maďaři to zkouší bez brankáře. Do hry místo Tótha naskočil Rábl.
     
    23:01
    Raúl Campos mohl přidat čtvrtý gól střelou z pravého křídla, ta ale místo prázdné brány skončila na břevnu!
    23:01 Raúl Campos trefil z pravého křídla jen břevno maďarské svatyně!
     
    23:05
    Dróth dal o sobě vědět a jeho následná střela, která byla hodně prudká, zamířila těsně mimo.
     
    23:34
    Žlutou kartu dostává Lin (Španělsko).
     
    23:35
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    ZOLTÁN DRÓTH napřáhl z trestného kopu k nádherné střele a dostává Maďarsko na dostřel dvou branek!! Zoltán Dróth parádní razantní střelou zamířil přesně do pravého horního rohu a Lin může být rád, že ho jeho jedovatá rána nezasáhla do hlavy.
    23:35 Zoltán DRÓTH - 3:1
     
    24:56
    Szeghy se na pravém křídle pěkně protáhl mezi dvěma Španěly a napřáhl k přízemní střele, která směřovala přesně ke vzdálenější levé tyči, brankář Paco Sedano ji ale dokázal pravou nohou vykopnout mimo!
     
    25:33
    Kdyby Maďaři skórovali druhý gól a dostali se na dostřel jedné branky, čekal by nás určitě velice dramatický závěr zápasu.
     
    26:03
    Jenže Maďaři vstřelili zatím gól pouze jeden a nic se na tom nezměnilo ani po nepřesné střele Drótha, který svůj druhý gól v dnešním zápase nevstřelil.
     
    26:22
    Hosszú ve středu útočné poloviny napřáhl ke krásné přízemní střele, která směřovala přesně k pravé tyči, brankář Paco Sedano ji ale vleže rukavicemi dokázal vytáhnout mimo!
    26:22 Hosszú se napřáhl ke krásné střele a jen výborný zákrok brankáře Paco Sedana zachránil Španěly od druhé inkasované branky!
     
    26:50
    Horváth se pokusil zakončit parádní akci Maďarů lobem, ten ale pozorný Paco Sedano vytáhl na rohový kop.
     
    26:50
    Španělé si podruhé v zápase vzali oddechový čas.
     
    27:04
    Maďaři teď koušou jako nějaký nepříjemný svetr a jsou opět lepším týmem na palubovce.
     
    27:26
    Miguelín ukončil špatnou pasáž hry ze strany Španělů, jeho střela po přihrávce Bebeho z levého křídla ale byla zablokována.
     
    27:51
    Miguelín na pravém křídle u rohu hřiště nedoběhl prudký míč a brankář Tóth mohl v klidu rozehrávat od své brány.
     
    28:44
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    MIGUELÍN střílí svůj druhý gól v úvodním zápase na EURO 2016 ve futsalu a zvyšuje na 4:1!! Bebe z pravého křídla parádně přenesl hru na Alexe, který zády k bráně podržel míč a poté přihrál Miguelínovi, který míč ze druhé vlny napálil tvrdou ránou pod břevno. Asistence: Alex.
    28:44 MIGUELÍN - 4:1
     
    29:43
    Dávid nádherným dlouhým pasem od vlastní branky našel Drótha, který si zpracoval míč a mezi dvěma hráči Španělska napřáhl k přízemní střele, jenž zamířila těsně vedle pravé tyče.
     
    30:58
    Raúl Campos napřáhl po zpětné přihrávce Lina z levého křídla uprostřed útočné poloviny ke tvrdé střele směřující k levé tyči, brankář Tóth ji ale dokázal skvělým zákrokem vyrazit, když míč pravou nohou vykopl mimo!
     
    31:19
    Vzápětí Raúl Campos pálil pouze do boční sítě vedle levé tyče a jeho třetí šanci během pár sekund poté zmařil včasným výběhem z brány brankář Tóth.
     
    32:09
    Pola mířil z pravého křídla na přední tyč, Tóth ale jeho přízemní střelu vyrazil mimo.
    32:09 Polovou střelu mířící na přední tyč Tóth pohotově vytěsnil mimo.
     
    32:30
    Španělé přežili tlak Maďarů a nyní opět dominují. Je to škoda, alespoň tedy pro nezaujatého diváka, že se Maďarům nepodařilo z velkého tlaku a série šancí vstřelit za stavu 3:1 druhý gól.
     
    33:10
    Maďaři teď vykrývají prostor před vlastní bránou ve stylu obranné čtveřice v hokeji a vypadá to, že jim odchází fyzické síly.
     
    33:49
    Alex periferně pohlídal Horvátha, pro něhož byl pas jednoho z jeho spoluhráčů příliš prudký.
    Dnešní duel sleduje 5100 diváků, což je jen o něco málo než činí rekord utkání v základních skupinách z roku 2012.

     
    34:10
    Necelých šest minut před koncem úvodního zápasu skupiny B vede Španělsko ve velice pohledném zápase nad Maďarskem 4:1 a nic nenasvědčuje tomu, že bychom se měli dočkat nějakého drama.
     
    34:50
    Dnešní zápas je dokonalým důkazem toho, že na mistrovství Evropy mohou postoupit pouze ti nejlepší futsalisté.
     
    35:13
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    ANDRESITO zvyšuje na 5:1 a nyní už je jen otázkou, jak vysokého skóre se dočkáme! Andresito rozjel parádní protiútok Španělů, který následně sám po přihrávce Alexe z levého křídla zakončil střelou do prázdny. Asistence: Alex.
    35:13 ANDRESITO - 5:1
     
    36:20
    Pokud Španělsko porazí Maďarsko 5:1, tak se zopakuje výsledek ze zahajovacího utkání mistrovství Evropy ve futsalu, v němž domácí Srbové jasně přehráli Slovinsko.
     
    36:36
    Maďarsko si vyžádalo oddechový čas.
     
    37:08
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    ZOLTÁN DRÓTH předvedl na pravém křídle nádhernou přešlapovačku a mezi dvěma protihráči napřáhl k přízemní střele, která prošla mezi nohama Paca Sedana do brány!! Nádherný gól, po kterém se nakonec ještě můžeme dočkat dramatu, ve futsalu je totiž možné všechno.
    37:08 Zoltán DRÓTH - 5:2
     
    38:03
    Zoltán Dróth a na opačné střeně Miguelín jsou jednoznačně největšími hvězdami zápasu. Zapomenou ale nemůžeme ani na brankáře Tótha, který podržel Maďary několika úžasnými zákroky.
     
    38:50
    Miguelín se u pravé tyče prodíral do zakončení a brankář Tóth, který klečel na čtyřech jako pes, už byl překonaný, v poslední chvíli ho ale zachránil u levé tyče jeden ze spoluhráčů, který míč směřující do prázdné brány odkopl do bezpečí!
     
    39:31
    Do konce zápasu zbývá 29 sekund a zápas se dohrává na polovině Maďarů.
     
    39:59
    Maďaři se ještě dostali k míči, to samé ovšem neplatí o jejich zakončení.
     
    Konec zápasu.
     
    Pohledný zápas pokračoval také ve druhém poločase, kdy dostal Maďarsko na dostřel dvou branek Zoltán Dróth, který skóroval nakonec dvakrát, jenže mezi jeho dvě branky se vešly na opačné straně góly z nohou Miguelína a Andresita. Pokud bych měl zvolit nejlepší hráče dnešního zápasu, tak na straně Maďarů je to Zoltán Dróth, který prokázal své technické dovednosti a vstřelil dva góly, a z týmu Španělska za dva góly a jednu asistenci parádně hrající Miguelín. Konečný výsledek. Španělsko 5 Maďarsko 2.
    Statistiky po skončení zápasu, který přinesl sedm branek.
     
    Pro dnešek je to od nás vše. Nezapomeňte ale, že zítra pokračuje EURO ve futsalu dalšími dvěma zápasy, během nichž se představí poslední finalisté. Rusko se představí proti Kazachstánu, zatímco Itálie bude potvrzovat roli velkého favorita proti Ázerbájdžánu. (22:47:12)

    Tomáš Reiner

    Branky: 8. Németh (vla.), 15. Bebe (Miguelín), 20. Miguelín (Bebe), 29. Miguelín (Alex), 36. Andresito (Alex) – 24. Dróth, 38. Dróth

    Karty:   24. Lin (ESP) – 13. Rábl (HUN)


    Španělsko: Paco Sedano – Mario Rivillos, Pola, Lin, Raúl Campos – Jesús Herrero (GK), Juanjo (GK), Ortiz (C), José Ruiz, Bebe, Andresito, Rafa Usín, Alex, Miguelín. Trenér: José Venancio López (ESP).
    Maďarsko: Tóth – Klacsák, Horváth, Németh, Rábl – Tihanyi (GK), Öreglaki, Dávid, Trencsényi (C), Gál, Szeghy, Dróth, Hosszú. Trenér: Sito Rivera (HUN).

    Rozhodčí: Saša Tomić (CRO) – Bogdan Sorescu (ROU). Třetí rozhodčí: Lukáš Peško (SVK). Časoměřič: Timo Onatsu (FIN)

    Diváci: 5100
    bahis siteleri