New Jersey – Philadelphia 3:6 (kon.) | Washington – Los Angeles 3:1 (kon.) | Carolina – Winnipeg 2:1 (kon.)
Columbus – Boston 1:2 (po pr.) | Ottawa – Buffalo 2:1 (2:0 po s.n.) | Tampa – San Jose 2:4 (kon.)
St. Louis – Dallas 2:1 (po pr.) | Edmonton – Anaheim 3:5 (kon.)
konec
Washington Capitals
3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Los Angeles Kings
Středa 17.02.2016, 01:00 • Verizon Center, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:51 Jason CHIMERA - 3:1
     
    59:51
    Washington právě vstřelil branku!
    A je definitivně rozhodnuto! Po přihrávce od Marcuse Johanssona se od levého mantinelu trefuje do opuštěné klece Los Angeles JASON CHIMERA. Asistence: Marcus Johansson, Karl Alzner.
    57:58 Jevgenij KUZNĚCOV - 2:1
     
    57:58
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals otáčejí průběh dnešního zápasu a těsně před koncem třetí třetiny jdou do vedení! Justin Williams se snažil protlačit kotouč u levé Quickovy tyče. Když se mu to nepodařilo tak zajel s kotoučem za bránu odkud přihrál na JEVGENIJE KUZNĚCOVA, který trefuje odkrytou svatyni Králů. Gól ještě musel potvrdit videorozhodčí po challengi, kterou si vzal hostující trenér v domnění, že jeho brankáři bylo bráněno ve hře. Video však branku posoudilo jako regulérní. Asistence: Justin Williams, Andre Burakovsky.
     
    55:24
    Ke Kingovi do stoprocentní pozice se odrazil kotouč od domácího brankáře. Útočník Los Angeles však nabídnutou příležitostí pohrdl a stav je tak stále nerozhodný.
     
    49:40
    Domácí uháněli do přečíslení dva na jednoho! Burakovsky ve vyložené pozici však vůbec netrefil branku. Tyto neproměněné šance mohou Capitals mrzet, pokud dnešní utkání nedotáhnou do vítězného konce.
     
    45:04
    Wilson se dokázal protlačit přes svého strážce a stačil vložit hůl do Chimerovy nabídky. Jeho teč však končí těsně vedle Quickovy brány.
     
    42:46
    Na Ovečkina zívala prázdná brána, ale ruský útočník ji z voleje trestuhodně minul.
     
    41:24
    Menší trest za hákování je udělen Tyleru Toffolimu. Další početní výhoda pro Capitals.
    39:11 Andre BURAKOVSKY - 1:1
     
    39:11
    Washington právě vstřelil branku!
    Caps dávají gól do šatny, čímž vyrovnávají skóre zápasu! Dmitrij Orlov vyslal střílenou přihrávku od modré čáry, kterou našel připravenou hůl ANDRE BURAKOVSKYHO, jenž trefuje odkrytou klec Los Angeles. Asistence: Dmitrij Orlov, Brooks Orpik.
     
    33:38
    Williams místo prázdné brány trefuje pouze vnější oblouk svatyně Los Angeles. Tohle byla obrovská příležitost k vyrovnání.
     
    31:53
    Brayden McNabb si odpyká menší trest za hákování. Přesilovka pro Capitals.
     
    31:53
    Ani Burakovsky ve výtečné pozici mezi kruhy nedává gól. Ten našel pouze hrudník brankáře Los Angeles.
     
    31:02
    Jevgenij Kuzněcov se dostal do samostatného úniku, místo střely přišla přihrávka do druhé vlny na obsazeného spoluhráče a následný odražený kotouč přikryl pod svou lapačku Jonathan Quick.
     
    29:11
    Kopitar ujížděl se svým spoluhráčem do přečíslení dva na jednoho. Slovinský útočník se rozhodl přihrávat do druhé vlny na třetího hráče Kings, jehož projektil Grubauer vyrazil pouze před sebe a kotouč poté končí mimo hřiště po zásahu jednoho z hráčů Caps.
     
    26:00
    Oba kohouti dostávají pět minuta za bitku a Wilson dostává ještě 2 minuty navíc za nedovolené bránění. Následovat tedy bude přesilovka Los Angeles.
     
    26:00
    A máme tady pěstní výměnu názorů mezi Lukem Schennem a Tomem Wilsonem. Vítězně z tohoto souboje vyšel bek Los Angeles, který svého soka povalil k zemi.
     
    25:15
    King zakončoval úplně osamocený z levého kruhu. Grubauer se ale výtečně přesunul a jeho střelu ukryl ve své výstroji.
     
    17:30
    A Kings mohli přidat druhou branku v početní nevýhodě. Přečíslení dva na jednoho a následný závar dokázal zneškodnit Grubauer ve spolupráci se svými obránci.
    16:43 Anze KOPITAR - 0:1
     
    16:43
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Hosté se prosazují při vlastním oslabení! Do rychlého protiútoku se dostal ANŽE KOPITAR, jehož první pokus Grubauer vyrazil do strany a poté kapitán Králů již neměl problém trefit odkrytou klec. Asistence: Dustin Brown, Drew Doughty.
     
    16:01
    Jordan Nolan tvrdě narazil Orlova k mantinelu. Po zásluze tak dostává dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    13:22
    Andre Burakovsky přidržel McNabba a dostane menší trest za držení protihráče.
     
    11:01
    Alec Martinez vůbec nevěděl o Oshiem, který se vrátil z trestní lavice. Útočník Caps jej na modré obral o kotouč a bek Králů ho musel podrazit, za což bude dvě minuty pykat na lavici trestů.
     
    08:54
    Výhodu přesilové hry si vyzkouší i hosté. Dvě minuty za držení si odpyká T.J.Oshie.
     
    01:53
    První přesilovku zápasu si zahrají domácí. Dvě minuty za držení dostává Trevor Lewis.
     
    01:10
    Kuzněcov hledal před prázdnou bránou Schmidta, ten však dostal přihrávku na brusle, a tak vůbec nedokázal zakončit.

    Radomír Fukala

    Branky a nahrávky: 40. Burakovsky (Orlov, Orpik), 58. Kuzněcov (Williams, Burakovsky), 60. Chimera (Johansson, Alzner) – 17. Kopitar (Brown, Doughty)


    Washington Capitals: Grubauer (Holtby) – Carlson, Schmidt, Niskanen, Alzner, Orlov, Orpik (A) – Oshie, Bäckström (A), Ovečkin (C) – Williams, Kuzněcov, Burakovsky – Wilson, Johansson, Chimera – Latta, Richards, Laich
    Los Angeles Kings: Quick (Enroth) – Doughty, McNabb, Martinez, Muzzin, Schenn, Gravel – Brown (C), Kopitar (A), Lucic – Toffoli, Carter (A), King – Lewis, Lecavalier, Pearson – Nolan, Shore, Clifford

    Rozhodčí: Pochmara, Charron – Nowak, Murray

    Diváci: 18 506
    bahis siteleri