New Jersey – Philadelphia 3:6 (kon.) | Washington – Los Angeles 3:1 (kon.) | Carolina – Winnipeg 2:1 (kon.)
Columbus – Boston 1:2 (po pr.) | Ottawa – Buffalo 2:1 (2:0 po s.n.) | Tampa – San Jose 2:4 (kon.)
St. Louis – Dallas 2:1 (po pr.) | Edmonton – Anaheim 3:5 (kon.)
po s.n. (2:0)
Ottawa Senators
2:1 (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)
Buffalo Sabres
Středa 17.02.2016, 01:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    65:00 Bobby RYAN - 2:1sn
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Ottawa Senators.
    Autorem vítězné branky je BOBBY RYAN.
     
    64:42
    Stone hledal přihrávkou před prázdnou bránu Karlssona, ale místo toho se do obrovské šance dostal Jack Eichel. Ristolainen ho našel fantastickou přihrávkou, ale americký mladík tváří v tvář proti Andersonovi střelou mezi betony neuspěl!
     
    63:37
    Hoffman se ke střele neprodral a tak přenechal kotouč Dzingelovi. Velmi aktivní hráč Sens se v rychlosti prosadil přes obránce a svižnou střelou zazvonil na boční stranu tyče!
     
    61:12
    Reinhart z protiútoku nic nezískal a tak se do přečíslení dostali domácí! Útok dvou proti jednomu zakončoval střelou z první Karlsson, ale Lehner se předvedl fantastickým zákrokem a schoval puk v lapačce!
     
    54:21
    Buffalo mohlo jít do vedení! Gionta se výborně uvolnil a naservíroval kotouč před bránu, kde se k zakončení přes Methota prodral Foligno! Přesunující Anderson na puk betonem nedosáhl, ale naštěstí pro něj šlo zakončení mimo!
     
    51:28
    Konečně slibná šance! Střela od modré čáry v podání Methota se po zákroku Lehnera odrazila před brankovištěm a kotouč si našel Zack Smith. Domácí útočník rychle zakončoval bekhendem, ale puk poslal jen do zkoprnělého brankáře Buffala.
     
    48:21
    Obrovskou rychlost nyní dokázal vyprodukovat Eichel, který si to po pravé straně namířil do útočného pásma. Nakonec z toho bylo přečíslení, Eichel přihrával na McCabea, avšak ten puk v rychlosti trefit neodkázal!
     
    44:25
    Z onoho souboje vzešli vítězné hostující hráči a Anderson musel dávat pozor proti střele od modré čáry. Ta se totiž zastavila mezi kruhy a následné zakončení letělo jen pár centimetrů vedle!
     
    38:12
    Skvělý Anderson znovu zastavil jedovatou střelu jednoho z hostů a poté při něm stálo trochu štěstí, neboť dorážka McCabea šla nad břevno brány domácího celku.
     
    32:34
    Dion Phaneuf obdržel puk na střed a od modré čáry vymyslel velmi chytrou střílenou přihrávku k brankovišti. Zde stál připravený Mark Stone, ale ten puk mezi tři tyče usměrnit nedokázal.
     
    31:37
    Phaneuf dokázal vyprodukovat velmi výživnou střelu, ale k puku se nakonec dostávají hosté a to znamená přerušení hry, neboť na trestnou lavici zamíří Cody Franson (BUF). Proviněním obránce Šavlí je nedovolené bránění.
     
    31:23
    Přečíslení dvou na jednoho vyřešil Neil samostatně, nepřihrával Lazarovi, avšak svižným pokusem z levé strany bránu o několik decimetrů minul!
     
    30:21
    Teď jsem to ale málem zakřikl! S návratem vyloučeného Stonea se před bránu propracoval hostující obránce Pysyk, který dokázal trefit Folignovu prudkou přihrávku a Anderson byl donucen k fantastickému zákroku, když se stihl přesunout a schoval puk v náruči!
     
    28:21
    Během souboje u brankoviště Lehnera se sekáním provinil Mark Stone (OTT) a Buffalo si zahraje přesilovou hru. Domácí sice reklamovali příliš mnoho hráčů na ledě, ale Robin Lehner už byl na střídačce, když se šestý hráč zapojil do hry.
     
    27:35
    Fransonovu střelu od modré čáry zastavil znovu jistý Anderson, ale tentokrát se hosté dostali i k dorážce. Z předbrankového prostoru zamířil Moulson těsně nad!
     
    22:59
    A nyní byl v megašanci Curtis Lazar, jenž využil chybné rozehrávky Buffala, avšak s Lehnerem si neporadil! I po následném tlaku kotouč zůstává někde ve výstroji hostujícího gólmana.
     
    22:16
    Teď už ale rychle k Andersonovi. Velké chyby se totiž dopustil Karlsson, který ztratil puk a do výborné střelecké pozice se záhy dostal Nicolas Deslauriers! Z mezikruží však puk napálil jen do domácího brankáře!
     
    19:01
    Poněkud nenápadná střela Codyho Fransona prošla útočným pásmem jako nůž máslem a zastavila se až na tyči Andersonovy svatyně!
     
    15:30
    Přesilovou hru si po Ottawě zahrají i hráči Sabres. Za vysokou hůl totiž na lavici hanby usedá kapitán domácího celku, Erik Karlsson (OTT).
     
    11:52
    Ottawa si zahraje přesilovou hru. Josh Gorges (BUF) se krátce po vhazování provinil nedovoleným bráněním vůči Hoffmanovi a odsedí si dvouminutový trest.
     
    09:55
    Johan Larsson to u Andersona udělal výborně, natlačil se k jeho brankovišti, ale zakončením v tísni dvou obránců nakonec těsně minul!
     
    07:23
    Hosté se dostali znovu do vedení, když O'Reilly tečoval nahození od modré čáry, avšak celá akce je vyhodnocena jako ofsajdová a branka tak samozřejmě neplatí!
    07:10 Ryan DZINGEL - 1:1
     
    07:10
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A po komerční přestávce přichází rychlá odpověď domácích! Obránce Patrick Wiercioch nahodil puk z levé strany od modré čáry až do blízkosti brankoviště a zde se k dorážce na několikátý pokus prodral RYAN DZINGEL, jenž nakonec dotlačil kotouč za záda Robina Lehnera. První gól pro tohoto mladíka v nejlepší hokejové lize světa! Asistence: Patrick Wiercioch, Chris Wideman
    06:01 Matt MOULSON - 0:1
     
    06:01
    Sabres právě vstřelili branku!
    Máme tady úvodní branku zápasu a do vedení jdou hosté! Po Zemgusi Girgensonsovi se k puku u zadního mantinelu dostal americký mladíček Jack Eichel, jenž vylepšil akci skvělou zadovkou na MATTA MOULSONA a ten bekhendem celkem v pohodě překonal brankáře Andersona ve svatyni Sens! Asistence: Jack Eichel, Zemgus Girgensons
     
    03:29
    Na druhé straně se už několik desítek vteřin drží v útoku hosté. Nyní se kotouč nebezpečně odrážel u brankoviště, ale Reinhard ho z bezprostřední blízkosti nedorazil do poloodkryté brány!
     
    02:27
    Chris Neil (OTT) s Nicolasem Deslauriersem (BUF) jdou samozřejmě na trestnou lavici. Pětiminutový trest jim ale začne až po vyčištění ledu, na kterém se nachází krev hostujícího rváče.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 8. Dzingel (Wiercioch, Wideman), rozh. náj. Ryan – 7. Moulson (Eichel, Girgensons)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Ryan (OTT)
    1:0   Eichel (BUF)
    2. série:
    2:0   Turris (OTT)
    2:0   Moulson (BUF)


    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson (C), Methot, Ceci, Phaneuf, Wideman, Wiercioch – Ryan, Turris (A), Dzingel – Stone, Pageau, Smith – Chiasson, Zibanejad, Hoffman – Neil (A), Lazar, Paul
    Buffalo Sabres: Lehner (Johnson) – Ristolainen, Gorges (A), Franson, Pysyk, Bogosian, McCabe – Reinhart, O'Reilly (A), McGinn – Moulson, Eichel, Girgensons – Gionta (C), Larsson, Foligno – Bailey, Legwand, Deslauriers

    Rozhodčí: Furlatt, Joannette – Kovachik, Miller

    Diváci: 15.893
    bahis siteleri