Pittsburgh – Detroit 6:3 (kon.) | NY Islanders – Washington 2:3 (po pr.) | Toronto – NY Rangers 2:4 (kon.)
Ottawa – Carolina 4:2 (kon.) | Tampa – Winnipeg 6:5 (2:1 po s.n.) | Florida – San Jose 1:2 (1:2 po s.n.)
Nashville – Boston 2:0 (kon.) | St. Louis – Los Angeles 2:1 (po pr.) | Edmonton – Minnesota 2:5 (kon.)
Arizona – Dallas 6:3 (kon.) | Vancouver – Anaheim 2:5 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
2:5 (0:0, 0:2, 2:3)
Anaheim Ducks
Pátek 19.02.2016, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    ANAHEIM DUCKS

    Na začátku sezóny se jim rozhodně nevedlo tak, jak by si představovali. Jenže od té doby uplynulo spoustu dní a nyní se Anaheim Ducks z chvostu tabulky Pacifické divize dokázali vypracovat až na její druhou příčku. Těsný tabulkový souboj se San Jose Sharks zatím zvládají právě Kačeři, se ziskem šestašedesáti bodů na kontě. Co víc, kalifornský klub si drží v posledních duelech velice dobrou formu, z předchozích devíti případů nestačil na některého ze soupeřů pouze dvakrát. To je slibná bilance a je jasné, že následující soky Anaheimu nečeká vůbec nic jednoduchého. Ducks naposledy porazili Edmonton Oilers poměrem 5:3, ještě předtím stačili přehrát Calgary Flames 6:4 a Chicago Blachawks v prodloužení. Nikdo v Anaheimu už jistě nepochybuje, že tým bude chtít do play-off z předních divizních příček. Kanadské bodování tým nadále vede hokejista Ryan Getzlaf (6 + 38), jenž se specializuje především na přihrávky. Budou Ducks bodovat i dnes?
     
    VANCOUVER CANUCKS

    Třetí místo v pořadníku Pacifické divize s Vancouveru pomalu začíná vzdalovat. Šestapadesát bodů a aktuální ztráta devíti bodíků na třetí San Jose Shakrs, taková je aktuální situace Kosatek, které také v letošním ročníku hrají velice nevyrovnaně, co se týče výsledků. O dva body napřed před Canucks jsou navíc i Arizona Coyotes, kteří by se ještě rádi pokusili překvapit své soupeře v pacifickém žebříčku. Vancouver Canucks z posledních tří duelů stačili do vítězného konce dotáhnout jediný, a to tři zápasy zpátky právě s Arizonou, již udolali těsně 2:1. Poté ale stejný celek padl 2:5 s Torontem a 2:5 s kádrem Minnesota Wild. Pokud chtějí hráči kanadského klubu udělat svým fanouškům ještě radost, budou muset zabrat. Týmové statistiky Danielu Sedinovi (22 + 24), jenž společně s bratrem Henrikem dodává organizaci naději na lepší zítřky. Český forvard Radim Vrbata (11 + 23) zaujímá v týmovém bodování prozatím páté místo.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu naposledy utkaly na samotném začátku roku 2016, když se hned v jeho první den Anaheim Ducks vydali na kluziště soupeře. Vancouver Canucks v tomto utkání předčili Kačery těsně 2:1 na samostatné nájezdy.
     
    Československá stopa v utkání

    Radim Vrbata (VAN) (11 + 23)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, budeme sledovat duel dvou celků Pacifické divize. Proti sobě tentokrát na kanadském kluzišti nastoupí poměrně trápící se Vancouver Canucks a dobré formě hrající Anaheim Ducks.
    Staňte se fanoušky stránky NHL.cz.

    Máte rádi NHL? Tak pak nesmíte chybět na této stránce! (y) :-)

    Zveřejnil(a) Hokej dne 17. únor 2016
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Vancouver Canucks: Miller – Hamhuis, Tanev, Hutton, Sbisa, Bartkowski, Biega – D. Sedin, H. Sedin, Hansen – Baertschi, Horvat, Vrbata – Burrows, Vey, Etem – Dorsett, McCann, Virtanen

    Anaheim Ducks: Gibson – Fowler, Bieksa, Lindholm, Manson, Despres, Vatanen – Perron, Getzlaf, Santorelli – Ritchie, Rakell, Perry – Cogliano, Kesler, Silfverberg – Maroon, Thompson, Garbutt.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, jako vždy začneme s menším zpožděním.
     
    Už se pomalu blíží úvodní vhazování, ještě si hala vyslechne hymny.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Už se hraje a jako první se na kotouč dostali hostující hokejisté Anaheimu, ale ti se zatím nestačili s pukem přepravit přes modrou čáru.
     
    00:41
    Až nyní má Ryan Miller svůj první zásah, který musel tasit poté, co jeden ze soupeřů vyslal na branku střelu zápěstím.
     
    00:53
    Na druhé straně také John Gibson a jeho první práce, ani pro něj se nejednalo o nic moc složitého.
     
    01:05
    Burrows se hned po dalším buly zkusil překvapivě otočit kolem branky a zakončit, ale na poslední chvíli stačil brankář Ducks ještě zareagovat.
     
    01:24
    A další zákrok Johna Gibsona, tentokráte už měl o něco větší trable se zastavením puku.
     
    01:38
    Corey Perry si dělal zálusk na přechod modré čáry a útočnou akci, avšak neměl zrovna nikoho do kombinace, takže se daleko nedostal.
     
    02:07
    Zakázané uvolnění Vancouver Canucks, domácí mužstvo si nepohlídalo rozehrávku a musí zpátky před svého brankáře.
     
    02:15
    Bartkowski měl za svou brankou co dělat, aby ubránil soupeře, následně jeden z hostujících mužů nahozením na branku trefil tyčku zařízení Kosatek! Ale na první branky stále čekáme.
     
    03:07
    Bo Horvat dobře zapracoval s kotoučem ve středním pásmu, takže jeho tým se díky tomu nedostal do větších problémů.
     
    03:39
    Ještě v prvních pěti minutách základní hrací doby tu máme úvodní vyloučení utkání, pykat je míří domácí hokejista Jake Virtanen (VAN), jenž inkasuje tento trest za hákování. Anaheim Ducks si tak zahrají přesilovou hru.
     
    04:13
    Ryan Getzlaf schoval svou nepříjemnou střelu za obráncem Vancouveru a pro Millera to nebyla vůbec snadná práce. Jen tak tak, že domácí gólman stačil kotouč ještě zachytit.
     
    04:26
    Vhazování nyní proběhlo ve středním pásmu, odtud se hosté pokusí co nejdříve dostat zpět do útočné periody, protože polovina jejich přesilovky je pomalu pryč.
     
    05:08
    Perry obehrál Huttona a už se hnal pomalu do zakončení, nakonec ještě volil nahrávku z nevýhodné pozice.
     
    05:28
    Getzlaf si převzal zodpovědně touš na modré čáře a nahodil jej na branku. Sice proběhla lehká teč, ale Ryan Miller stačil zavčas reagovat.
     
    05:58
    Jake Virtanen už je zpátky na ledové ploše, Anaheim tedy svou první početní výhodu v utkání nevyužívá.
     
    06:25
    Linden Vey rozehrál kotouč ze své třetiny hodně nejistě, navíc nikdo z domácích nebyl připraven na přijmutí nahrávky.
     
    06:33
    Hra přerušena, Vancouver Canucks posílají kus černé gumy na zakázané uvolnění. Pokračovat budeme po konci krátké komerční přestávky.
     
    06:45
    Domácí hokejisté dělají vše pro to, aby soupeře nepustili snadno přes svou modrou čáru. A to se jim nyní podařilo, Ducks se ke střele nedostali.
     
    07:16
    John Gibson musel být pozorný, když na něj mířil Radim Vrbata, jenže český útočník nakonec jenom orazítkoval mantinel za zařízením Anaheimu.
     
    07:55
    Fowler se stačil na poslední chvíli vrátit do obrany, jinak by z toho byly trable pro Ducks, protože Kosatky se objevily ve dvou před Gibsonem.
     
    08:25
    Cogliano neměl moc času na rozmyšlenou, a tak jen nahodil kotouč do středního pásma. Tam už si čárový rozhodčí všiml postavení mimo hru Anaheim Ducks.
     
    08:45
    Chris Tanev a jeho obranná práce, pak si ten samý hokejista troufl i na útok, ale to už potřeboval samozřejmě asistenci svých spoluhráčů.
     
    09:20
    Vypadá to, že se bude čekat na první branku utkání, která dost možná určí ráz tohoto duelu. Obě strany barikády si dávají pozor na prostor před svým gólmanem.
     
    09:36
    Linden Vey a jeho dobrá otočka zpoza branky, ze které nakonec nekompromisně zakončoval. Avšak také nyní John Gibson připraven okamžitě zasáhnout.
     
    10:06
    Cam Fowler neměl moc času na rozmyšlenou, takže jen nahodil touš do útočného pásma a doufal, že se k němu dostane někdo z mužů v bílém trikotu.
     
    10:38
    Corey Perry ve stejné situaci jako před několika okamžiky Cam Fowler, Anaheim Ducks se tak už poměrně dlouho nedostali k zakončení na svatyni soka.
     
    11:07
    Biega teď sice měl problémy za svou brankou, ale vše zvládl dobře, a tak se jeho smečka může s oběma bratry Sedinovými v čele vydat na druhou stranu.
     
    11:38
    Sledujeme delší pasáž bez přerušení, za svou klecí si s toušem zahrál Ryan Miller.
     
    11:58
    Veliké šance na obou stranách. Nejdříve polovinu odkryté branky netrefili útočníci Anaheimu, poté zase přečíslení tři na jednoho prováhal Vancouver. Brankáři zatím stále bezchybní.
     
    12:50
    Tempo první třetiny se od její poloviny hodně zvýšilo, Vatanen teď navíc hodně důrazný u mantinelu.
     
    13:16
    Hra přerušena ve středním pásmu, pokračovat budeme ihned po konci komerční přestávky.
     
    13:19
    Už se znovu pokračuje a dějství se nyní odehrává ve středním pásmu. Jsou to ale Ducks, kdo se po delší časové odmlce snaží dostat do šance.
     
    13:44
    Corey Perry už vymyslel dobrou otočku od mantinelu a hned se snažil hledat někoho, kdo by mohl zakončovat z první. To se ale nevyplnilo.
     
    14:08
    Hosté drží kotouč za svou svatyní, mají tak ideální možnost na dostřídání.
     
    14:17
    Ještě jedna komerční pauza v této třetině, pak už budeme pokračovat ve zbytku zahajovací periody.
     
    14:28
    Další vhazování před domácím zařízením dopadlo lépe pro hosty, také že musel Ryan Miller okamžitě tasit svůj velice sebejistý zásah.
     
    14:47
    Proběhne další nové vhazování před klecí Vancouver Canucks.
     
    14:55
    Vatanen si dal pozor se svou rozehrávkou zpoza své klece, ale ani tak se nevyhnul problémům, protože letící kotouč dobře vystihli útočníci Canucks.
     
    15:22
    Cogliano za klecí Ryana Millera několikrát zamíchal s kotoučem, pak se ale stejně musel vydat do zakončení sám, jelikož neměl nikoho k ruce.
     
    16:03
    Biega a Tanev si v klidu na vlastní polovině vyměnili kotouč, avšak rozehrát na své spoluhráče z útočných řad už nestihli.
     
    16:28
    Kus černé gumy sražen na střídačku Anaheimu, vhazovat by se tak mělo ve středním pásmu.
     
    16:40
    Linden Vey dnes poněkolikáté v možnosti kolem hostujícího zařízení, ale ani teď se mu nepodařilo dobře zakončit. Místo toho na druhé straně zkusil štěstí Ritchie.
     
    17:08
    Tanev rozehrál puk na Radima Vrbatu, ten se chvíli natahoval po kotouči, jenže pak zjistil, že už jej má příliš daleko a nedostane jej tak na svou hokejku.
     
    17:41
    Ryan Getzlaf se umně protáhl až na pravý kruh, ale tam mu neposedný kus černé gumy odskočil, takže si původně zamýšlenou střelu musel rozmyslet.
     
    18:08
    Cogliano a Slifverberg v dobré práci u mantinelu, ale ani to teď Ducks nepomohlo. Naopak na druhé straně šance pro dvojčata Sedinů.
     
    18:38
    Před koncem první třetiny si první přesilovku v zápase vyzkouší také hokejisté Vancouveru. Na dvě minuty totiž musel do boxu zamířit Andew Cogliano (ANA), jenž se dle soudu rozhodčího provinil hákováním.
     
    18:45
    Anaheim Ducks se ale hned první vyhozením osvobozují.
     
    19:06
    Už běží poslední minuta úvodní periody, to se do šance po střele od modré čáry dostával Baertschi, jenže před Gibsonem nikdo netečoval kotouč, a tak brankář Kačerů s klidem zasahuje.
     
    19:25
    Další vyhrané vhazování pro Anaheim, Ducks z toho hned těží a opět pošlou kotouč přes všechny čáry. Zdá se, že teď už přesilovku soka v této třetině ubrání.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    V úvodní dvacetiminutovce jsme branku neviděli, přestože šancí nakonec bylo na obou stranách dostatek, celky navíc dostaly možnost přesilových her. Ta domácí bude pokračovat ještě na startu prostřední periody. Uvidíme, co se na nás kádry dále připraví a zda začnou padat góly.
     
    Střely na branku po první třetině

    Vancouver Canucks: 9

    Anaheim Ducks: 10
     
    Statistiky po první třetině

    Střely na branku: 9:10
    Hity: 9:14
    Trestné minuty: 2:2
    Využití přesilovek: 0:0
     
    Pomalu se nám blíží začátek prostřední část, nebude dlouho trvat a hráči se vrátí na ledovou plochu.
     
    Jak již bylo zmíněné, Vancouver bude ještě na začátku druhé třetiny dohrávat zbytek své přesilovky.
     
    Chystá se první buly druhé třetiny.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Na úvodním vhazování ve druhé části lepší Anaheim Ducks, hostující muži toho také hned využili a nahodili kus černé gumy daleko od své klece.
     
    20:45
    Sbisa sice zavezl touš do útočného pásma, jenže to už jsou Anaheimští kompletní a první oslabení v zápase zvládli poměrně v klidu.
     
    21:07
    Hra pokračuje vhazováním před Ryanem Millerem, hned následně se zkusil prosadit únikem Radim Vrbata, ale neměl kolem sebe nikoho na přihrávku.
     
    21:35
    Hamhuis už si počínal o něco lépe, ale také on nakonec zastaven, postaral se o to Ryan Getzlaf.
     
    22:03
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen jsme se dočkali branky ještě na začátku druhé třetiny a až nyní se nám tedy otevírá skóre utkání. Přitom se jednalo o poměrně nečekanou situaci. Anaheim Ducks se dostali velice rychle a sebejistě do útočné periody, aby okamžitě vymysleli zakončení směrem na branku. To poslal konkrétně obránce Sami Vatanen, jehož pokus velice dobře tečoval RICKARD RAKELL. A domácí brankář Ryan Miller už na změnu směru kotouče nestačil reagovat. Vancouver Canucks tak budou muset dohánět ztrátu jedné branky. Poměrně pohledná gólová akce. Asistence: Sami Vatanen, Mike Santorelli.
    22:03 Rickard RAKELL - 0:1
     
    23:10
    Tempo klání malinko polevilo, Vancouver teď není tolik důrazný jako ještě na konci první třetiny.
     
    23:31
    A těží z toho hosté, Fowler v další dobré šanci a moc nechybělo, aby to bylo už o dva góly.
     
    24:02
    Canucks už byli dlouho na ledě a potřebovali vystřídat, povedlo se jim to ve chvíli, kdy obránci Vancouveru dostali touš alespoň do středního pásma.
     
    24:35
    Biega se snažil za klecí Gibsona získat touš pro svůj celek, ale také nyní úspěšnější v situaci Anaheim Ducks.
     
    24:58
    Vancouver sice vyhrál vhazování v útočném pásmu, obránce domácích ale nahodil puk jen o zadní mantinel, takže útočníci neměli lehkou pozici na dorážky.
     
    25:13
    Daniel Sedin už zakončoval, ale John Gibson na jeho střelu připraven.
     
    25:30
    Na druhé straně hrací plochy se snažil překvapivě zakončit Lindholm, jenže ten byl příliš daleko na to, aby se mu podařilo zaskočit Ryana Millera.
     
    25:58
    Radim Vrbata si nedal pozor a jeho rozehrávka končí až na zakázaném uvolnění.
     
    26:10
    Garbutt a Thompson v kombinaci za brankou soupeře, tam ale měli těžkou pozici, protože hráči Canucks vsadili na důraz.
     
    26:38
    Pokračovat budeme za několik okamžiků, nyní se chystá první komerční přestávka ve druhé části.
     
    26:46
    Další úspěšný pokus na buly pro kalifornský celek, Ryan Getzlaf ještě udržel puk v útočném pásmu. Ale jeho spoluhráči už se nedostali do zakončení na branku.
     
    27:15
    Dnes poněkolikáté velmi dobrá práce Lindena Veye, která pomohla Kosatkám z problémů. Jenže domácí mužstvo už se poměrně dlouho nedostalo do šance.
     
    27:55
    Rakell v souboj u mantinelu úspěšnější, také už se chystal na svůj další útočný výlet. Ale nikdo v daný moment nesdílel jeho myšlenky.
     
    28:03
    Zakázané uvolnění Anaheim Ducks, hra se přesune před Johna Gibsona.
     
    28:30
    Manson v rohu získal touš pro svou partu, ale také Bartkowski si nevedl špatně. Potom už rychlá střela Silfverberga z první, která se zastavila o zadní mantinel.
     
    28:38
    Ryan Miller už nyní musel do rozkleku, když na něj mířil Kesler. A ochránce svatyně Canucks v klidu podržel svůj celek.
     
    29:05
    Většin hracího času ve druhé třetině se zatím odehrává na polovině Vancouveru, také proto se častěji v šancích objevují hosté. Teď ovšem na druhé straně vzduchem letěla Gibsonova lapačka.
     
    29:28
    Burrows sice posunul puk směrem o obranné modré čáře, jenže tam už čekal Cam Fowler, který jej neomylně vrací zpátky za klec Canucks.
     
    29:50
    A znovu byl na vhazování lepší Anaheim, také v této disciplíně během druhé třetiny Ducks zatím dominují a díky tomu se jim dostává dobrých šancí.
     
    30:10
    Anaheim Ducks si navíc zahrají přesilovou hru, protože do boxu trestoměřičů odjíždí domácí hokejista Adam Cracknell (VAN), jenž je souzen dvěma minutami za vyhození kotouče přes mantinel.
     
    30:25
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Moc dlouho to netrvalo a Anaheim Ducks se dostávají do vedení o dvě branky, když se jim podařilo využít přesilovou hru. Poměrně rychlá situace, kde se po dalším vítězném buly dokázali hostující hokejisté rychle rozestavit do svých pozic. Útočníci zůstali připraveni na dorážky, ale o všechno se tentokrát postaral obránce SAMI VATANEN, jenž měl zásluhu také na úvodní trefě tohoto duelu. Bek Kačerů vypálil kus černé gumy z prostoru mezi kruhy a svou tvrdou a hlavně přesnou střelou se vůbec nemýlil. Poslal ji do pravého rohu branky Canucks. Tam už Ryan Miller jen těžko zasahoval, využitá hostující přesilovka. Asistence: Ryan Getzlaf, Cam Fowler.
    30:25 Sami VATANEN - 0:2
     
    31:13
    Radim Vrbata sice měl dost prostoru na rozehrávku, ale posílá kus černé gumy pouze na zakázané uvolnění.
     
    31:28
    Vatanen zpátky na ledové ploše a znovu ukazuje, jak moc je dnes na ledě nebezpečný. Tentokrát ovšem nenašel nikoho ze spoluhráčů, kdo měl volnou hokejku.
     
    31:55
    Hamhuis velice důrazný u mantinelu, také proto se mu nyní podařilo získat kotouč pro sebe.
     
    32:19
    Bieksa to za brankou Johna Gibsona zkusil sám, protože neměl komu nahrávat. Pak už na druhé straně další možnosti Ducks.
     
    32:50
    Ryan Miller má co dělat, hned dvě veliké šance a dorážky kalifornského kádru a moc nechybělo a byla na světě také třetí branka Anaheimu.
     
    33:08
    A po delší pauze také veliká možnost Vancouveru, Hansen byl sám možná překvapený, že měl před sebou více jako polovinu odkryté branky, tu ale nestačil trefit.
     
    33:35
    Přesilová hra pro Vancouver Canucks, na trestnou lavici totiž ke své nelibosti musí hostující bojovník Ryan Kesler (ANA), ten se provinil nedovoleným bránění. Dobrá šance pro Kosatky, jak se dostat do zápasu.
     
    33:55
    Anaheim už se osvobozuje vyhozením přes všechny čáry, Kačeři tak mohou zároveň vystřídat celou čtveřici na ledě.
     
    34:26
    Tanev poslal touš na Radima Vrbatu, ten si ale musel kotouč v rychlosti ještě zpracovat, takže už nestačil vypálit z první na branku.
     
    34:58
    Baertschi a Hutton v kombinaci, ale ani teď se ještě domácí mužstvo neodhodlalo vypálit. A to byla pravděpodobně chyba, protože přesilovka se pomalu blíží ke konci.
     
    35:20
    Vey na poslední chvíli pálil z otočky, ale hned poté se Anaheim opět osvobozuje a také další oslabení v zápase zvládne bez inkasované branky.
     
    35:58
    Daniel Sedin a jeho střela, ta už přišla při hře pět na pět. Teď se zase zkusí prosadit Anaheim Ducks.
     
    36:09
    Ještě jedna komerční přestávka ve druhé třetině, pak už bude pokračovat v jejím závěru.
     
    36:26
    Hraje se nyní hodně ve středním pásmu, Etem neměl moc na výběr, a tak alespoň nahodil puk daleko od své klece.
     
    37:06
    Etem navíc založil novou akci, ale nakonec se Anaheim přeci jen dostává do útočného pásma.
     
    37:21
    Vancouver si zahraje další přesilovku, protože David Perron (ANA) podrazil soupeře, čehož si všiml také hlavní rozhodčí, takže hokejista Ducks musí za katr. Využije už Vancouver přesilovku?
     
    37:56
    Ale ani tato početní výhoda zatím nevypadá dobře pro Canucks, už třetí vyhození Anaheimu v krátkém časovém sledu daleko od branky Gibsona.
     
    38:25
    Hamhuis jen za svou brankou a domácí fanoušci nejsou spokojeni s výkonem svého týmu v přesilovce, což nyní dávají jasně najevo.
     
    38:58
    Už jen poslední vteřiny a David Perron se bude moci vrátit na led, domácí celek ještě v této přesilové hře nestačil vypálit.
     
    39:16
    Naopak v závěru Perronova vyloučení šance pro Anaheim Ducks a spousta práce pro Ryana Millera.
     
    39:45
    Ještě Crackenell s Dorsettem za brankou Ducks, ale už toho asi do konce třetiny moc nestihnou vymyslet.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    V prostředních dvaceti minutách utkání už branky padaly, zatím se ale trefovali pouze hokejisté Anaheim Ducks. Nejdříve se na začátku druhé třetiny prosadil Rickard Rakell, aby poté přesilovku využil obránce Ducks Sami Vatanen. Nechme se překvapit, co nabídne třetí část.
     
    Střely na branku po druhé třetině

    Vancouver Canucks: 15

    Anaheim Ducks: 23
     
    Statistiky po druhé třetině

    Střely na branku: 15:23
    Hity: 17:18
    Trestné minuty: 4:6
    Využití přesilovek: 0:1
     
    Dokáže ještě Vancouver v posledních dvaceti minutách něco udělat s výsledkem? Ztráta dvou branek není hrozivá, ale Anaheim je na tom zatím lépe i v ohledu na herní projev.
     
    Třetí třetina se pomalu chystá, za několik okamžiků nás čeká její úvodní vhazování.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Jako první se touše na vhazování ve třetí periodě zmocnili hokejisté Anaheimu, ti si na buly dnes nadále vedou výborně.
     
    40:22
    David Perron už se také pokusil dostat puk do pásma soupeře, ale kus černé gumy končí sražený někam mezi fanoušky.
     
    40:28
    Po buly před Ryanem Millerem poměrně nebezpečná situace pro domácí, ale tentokráte to Canucks zvládli bez inkasování.
     
    40:58
    Lapačka domácího ochránce svatyně zasahuje a zařizuje další buly před svými zraky.
     
    41:05
    Rickard Rakell v obranné práci, neměl ale moc prostoru na další práci, a tak alespoň vyhodil puk v klidu do středního pásma.
     
    41:31
    Bo Horvat se poměrně nečekaně uvolnil na pravé straně u kruhu, ale jeho střela bez přípravy nakonec skončila úplně mimo zařízení.
     
    42:07
    John Gibson dostal možnost zahrát si s kotoučem za svou klecí, nicméně jeho rozehrávka na spoluhráče byla nakonec poměrně riskantní.
     
    42:30
    Hampus Lindholm předvedl svůj důraz u mantinelu, proti němu se postavil také Radim Vrbata.
     
    42:35
    Derek Dorsett se pustil do Corey Perryho, to už bylo po odpískání. Ti dva se ale do žádné další větší strkanice nepustili. Alespoň ne natolik, aby se vylučovalo.
     
    42:49
    Tak přeci jen se nakonec za předchozí incident vylučovat bude. Derek Dorsett (VAN) i Corey Perry (ANA) inkasují menší tresty za hrubost a budou si muset chvíli posedět na trestné lavici.
     
    42:50
    Hraje se tedy ve čtyřech na obou stranách, zatím je aktivnější Anaheim, ale Ducks na svou první větší šanci v této třetině čekají.
     
    43:17
    Kesler propadl na modré čáře a Hutton se přes něj málem dostal až na branku. Anaheimští ale měli i trochu štěstí, protože puk Kosatkám odskočil pryč.
     
    43:49
    Bieksa neměl moc prostoru na rozehrávku, tak kotouč alespoň nahodil o zadní mantinel.
     
    44:14
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Že když nedáš, tak dostaneš? Ano, toto sportovní pravidlo se znovu potvrdilo a o to více bude domácí Vancoucer Canucks mrzet předchozí nevyužitá obrovská šance, jedna z největších domácích v zápase. Jenže z následného protiútoku se prosazují Anaheim Ducks, RYAN GETZLAF vůbec na nic nečekal a při hře čtyři na čtyři se na levé straně pořádně opřel do kotouče a poslal jej do sítě. Ryan Miller tak znovu inkasuje. Bez asistence.
    44:14 Ryan GETZLAF - 0:3
     
    44:41
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Tak tohle už budou veliké problémy pro Kosatky, které inkasují podruhé v krátkém časovém intervalu a kalifornský celek se rázem dostává do vedení o čtyři branky. Znovu hodně nepozorná defenzíva domácího mužstva, která nechala před zařízením Ryana Millera úplně nepokryté protihráče. JOSH MANSON už potom neměl takový problém, aby z pozice na brankovišti došťouchal kus černé gumy až za brankovou čáru. Uvidíme, jak budou trenéři Canucks reagovat, ale jejich výběr potřebuje nějaký impuls. Asistence: Rickard Rakell.
    44:41 Josh MANSON - 0:4
     
    46:09
    Zakázané uvolnění Anaheim Ducks. Je jasné, že hostující celek se nyní nikam hnát nemusí.
     
    46:18
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Zdá se, že hráči si během třetí třetiny otevřeli pravou hokejovou střelnici. Že by se ještě dokázali Canucks nadechnout? Těžko říci, ale nyní se dočkali alespoň první branky v utkání, navíc ve chvíli, kdy to nikdo v hale asi nečekal. Jednoduchý přechod do pásma, jednoduché nahození a především jednoduchá teč. Právě tečovaný kotouč poslal do branky Johna Gibsona JANNIK HANSEN, který rozradostnil publikum. Ale je jasné, že Kosatky budou muset ještě zabrat, pokud chtějí pomýšlet na lepší výsledek tohoto utkání. Asistence: Daniel Sedin.
    46:18 Jannik HANSEN - 1:4
     
    47:45
    Aneheimští ovšem nechtějí polevit a také po inkasování branky se snaží hrát aktivně. S tím mají domácí očividně trable.
     
    48:25
    Už se hraje poměrně dlouho bez přerušení, byl to Biega, kdo nahazoval puk od modré čáry na branku Ducks. Ale nikdo nečekal na dorážku.
     
    48:50
    Lindholm se snažil co nejdříve odstavit soupeře od puku. To se mu sice podařilo, ale i tak hrají s toušem Canucks.
     
    49:17
    Oddechový čas si vybral domácí trenér.
     
    49:28
    Vancouver Canucks zvládli vhazování v útočném pásmu, jenže jejich střelecké pokusy jsou nadále poměrně omezeny, John Gibson nemá tolik práce.
     
    50:02
    Vypadá to, že Ducks už nebudou chtít příliš riskovat a otevírat vrátka, také proto jen opatrně nahazují kotouč do střední třetiny.
     
    50:39
    Radim Vrbata to zkusil sám mezi tři hráče soupeře, ale moc prostoru neměl. A tak mohou hrát hokejisté kalifornské organizace.
     
    51:02
    Sbisa a jeho dobrá střela od modré čáry, byla ovšem zblokována ještě před brankovištěm, takže nakonec úspěch nesklidila.
     
    51:16
    Vancouver si zahraje ještě minimálně jednu přesilovku, protože David Perron (ANA) dostává trest za držení. Jedna z posledních možností domácího týmu, jak ještě něco udělat s výsledkem.
     
    51:35
    Vancouver se sice drží v pásmu soupeře, jenže zatím má stejný problém jako doposud, a tím je nepříliš časté a navíc nepřesná střelba.
     
    51:58
    Vancouver právě vstřelil branku!
    To už teď ale není pravda, protože má slova domácí mužstvo brzy vyvrací a podobně jako Anaheim Ducks ve druhé třetině, také Canucks velmi rychle využívají nabídnutou možnost početní výhody. Navíc šlo o velice pohlednou akci, jelikož SVEN BAERTSCHI dostal od Henrika Sedina nádhernou nahrávku přímo na hokejku a střelou o horní tyčku výtečně pověsil puk do zařízení. Tohle byla opravdu akce jako z hokejové učebnice a John Gibson mohl jen těžko něco dělat. Rázem je tedy výsledek zase jiný a hosté se ještě stále musejí obávat. Asistence: Henrik Sedin, Daniel Sedin.
    51:58 Sven BAERTSCHI - 2:4
     
    53:16
    Tentokrát se ovšem bude vylučovat na straně Vancouveru. Na dvě minuty musí za katr, dnes už podruhé, Adam Cracknell (VAN), jenž držel Johna Mansona.
     
    53:35
    Anaheim nenechává nic náhodě a hned na začátku přesilovku se snaží být aktivní. Perry jen těsně tečoval puk mimo tři červené tyče.
     
    53:38
    Stále ještě Perry na ledě a teď to forvard Ducks zkoušel z úhlu zápěstím. Jenže nakonec vůbec netrefil branku.
     
    54:04
    Ryan Miller a jeho výborný zásah, který nyní zachránil domácí duržinu od dalšího inkasování. Ale tato hra bude zatím Kačerům stačit.
     
    54:44
    Už jen několik vteřin do návratu Cracknella na ledovou plochu, hostující parta musí znovu začít od vlastní klece.
     
    55:15
    Domácí celek zpátky v plném počtu, takže Canucks už mohou myslet také na útok.
     
    55:40
    Emerson Etem se řítil proti dvěma hráčům v bílém trikotu. Byl sice zastaven, ale zdálo se, že to bylo na hranici pravidel.
     
    55:56
    Ještě jedna komerční přestávka ve třetí třetině, pak už budeme pokračovat v jejím zbytku.
     
    56:09
    Hamhuis udělal vše pro to, aby se ve středním pásmu dostal na kotouč, ale neměl to vůbec snadné. Pak už Canucks museli vystřídat.
     
    56:39
    Anaheim se zatím dobře drží daleko od své branky. Když se pak do šance dostali Radim Vrbata a Bo Horvat, celou situaci vyřešil John Gibson.
     
    56:45
    Vancouver už hraje s prázdnou brankou a více jak tři minuty před koncem tedy riskuje hru s prázdnou klecí.
     
    57:29
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Jen těsně, ale přeci jen se kotouč dostal do zařízení Vancouver Canucks. Nejdříve to vůbec nevypadalo špatně pro domácí barvy a Kosatky si tvořily šance. Jenže pak přišly o kotouč a touš se dokutálel až do prázdného domácího zařízení. Za střelec branky označen KEVIN BIEKSA, který se tak stává už třetím obráncem ze strany Anaheim Ducks, který se dnes střelecky prosazuje. Zajímavá statistika. Vypadá to, že o vítězi utkání je rozhodnuto. Bez asistence.
    57:29 Kevin BIEKSA - 2:5
     
    58:38
    Ritchie v dobré šanci před Millerem a Anaheim i nadále útočně naladěn, přestože má k dispozici dostatečný náskok.
     
    59:06
    Ohlášena poslední minuta základní hrací doby, ve stejnou chvíli ještě Anaheim Ducks posílají kus černé gumy na zakázané uvolnění.
     
    59:28
    Ani Vancouver Canucks už se tolik netlačí směrem na branku, k tomu dobrý obranný zákrok předvedl Kevin Bieksa. Už se spíše jen dohrává.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec utkání, ve kterém jsme nakonec viděli poměrně dost branek. V úvodních dvaceti minutách sice puk za brankáře nepadl žádný, pak se ale snajpři rozjeli a postupně se skóre zvyšovalo. Anaheim po čtyřiceti minutách hry vedl 2:0, ve třetí periodě svůj náskok sice zvýšil už na 4:0, přesto měli hosté ještě komplikace, jelikož Canucks odpověděli dvěma zásahy. Na víc už ale Vancouver nestačil a Anaheim Ducks potvrdili svůj dobrý výkon trefou do prázdné branky. Kačeři tedy pokračují ve kvalitní herní formě a berou si další body do tabulky Pacifické divize. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký pátek.
     
    Střely na branku v zápase

    Vancouver Canucks: 21

    Anaheim Ducks: 33
     
    Dnešní utkání sledovalo 18 435 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Radim Vrbata (VAN) (0 + 0, 1 střela, čas na ledě 15:50)
     
    Tři hvězdy utkání

    Ryan Getzlaf (ANA) (1 + 1)
    Rickard Rakell (ANA) (1 + 1)
    Daniel Sedin (VAN) (0 + 2) (06:45:14)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 47. Hansen (D. Sedin), 52. Baertschi (H. Sedin, D. Sedin) – 23. Rakell (Vatanen, Santorelli), 31. Vatanen (Getzlaf, Fowler), 45. Getzlaf, 45. Manson (Rakell), 58. Bieksa


    Vancouver Canucks: Miller (Markström) – Hamhuis, Tanev, Hutton, Sbisa, Bartkowski, Biega – D. Sedin, H. Sedin, Hansen – Baertschi, Horvat, Vrbata – Burrows, Vey, Etem – Dorsett, McCann, Virtanen
    Anaheim Ducks: Gibson (Andersen) – Fowler, Bieksa, Lindholm, Manson, Despres, Vatanen – Perron, Getzlaf, Santorelli – Ritchie, Rakell, Perry – Cogliano, Kesler, Silfverberg – Maroon, Thompson, Garbutt

    Rozhodčí: Meier, Luxmore – Gibbons, Cameron

    Diváci: 18 435
    bahis siteleri