Pittsburgh – Detroit 6:3 (kon.) | NY Islanders – Washington 2:3 (po pr.) | Toronto – NY Rangers 2:4 (kon.)
Ottawa – Carolina 4:2 (kon.) | Tampa – Winnipeg 6:5 (2:1 po s.n.) | Florida – San Jose 1:2 (1:2 po s.n.)
Nashville – Boston 2:0 (kon.) | St. Louis – Los Angeles 2:1 (po pr.) | Edmonton – Minnesota 2:5 (kon.)
Arizona – Dallas 6:3 (kon.) | Vancouver – Anaheim 2:5 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
2:5 (0:0, 0:2, 2:3)
Anaheim Ducks
Pátek 19.02.2016, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:29 Kevin BIEKSA - 2:5
     
    57:29
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Jen těsně, ale přeci jen se kotouč dostal do zařízení Vancouver Canucks. Nejdříve to vůbec nevypadalo špatně pro domácí barvy a Kosatky si tvořily šance. Jenže pak přišly o kotouč a touš se dokutálel až do prázdného domácího zařízení. Za střelec branky označen KEVIN BIEKSA, který se tak stává už třetím obráncem ze strany Anaheim Ducks, který se dnes střelecky prosazuje. Zajímavá statistika. Vypadá to, že o vítězi utkání je rozhodnuto. Bez asistence.
     
    56:45
    Vancouver už hraje s prázdnou brankou a více jak tři minuty před koncem tedy riskuje hru s prázdnou klecí.
     
    53:16
    Tentokrát se ovšem bude vylučovat na straně Vancouveru. Na dvě minuty musí za katr, dnes už podruhé, Adam Cracknell (VAN), jenž držel Johna Mansona.
    51:58 Sven BAERTSCHI - 2:4
     
    51:58
    Vancouver právě vstřelil branku!
    To už teď ale není pravda, protože má slova domácí mužstvo brzy vyvrací a podobně jako Anaheim Ducks ve druhé třetině, také Canucks velmi rychle využívají nabídnutou možnost početní výhody. Navíc šlo o velice pohlednou akci, jelikož SVEN BAERTSCHI dostal od Henrika Sedina nádhernou nahrávku přímo na hokejku a střelou o horní tyčku výtečně pověsil puk do zařízení. Tohle byla opravdu akce jako z hokejové učebnice a John Gibson mohl jen těžko něco dělat. Rázem je tedy výsledek zase jiný a hosté se ještě stále musejí obávat. Asistence: Henrik Sedin, Daniel Sedin.
     
    51:16
    Vancouver si zahraje ještě minimálně jednu přesilovku, protože David Perron (ANA) dostává trest za držení. Jedna z posledních možností domácího týmu, jak ještě něco udělat s výsledkem.
    46:18 Jannik HANSEN - 1:4
     
    46:18
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Zdá se, že hráči si během třetí třetiny otevřeli pravou hokejovou střelnici. Že by se ještě dokázali Canucks nadechnout? Těžko říci, ale nyní se dočkali alespoň první branky v utkání, navíc ve chvíli, kdy to nikdo v hale asi nečekal. Jednoduchý přechod do pásma, jednoduché nahození a především jednoduchá teč. Právě tečovaný kotouč poslal do branky Johna Gibsona JANNIK HANSEN, který rozradostnil publikum. Ale je jasné, že Kosatky budou muset ještě zabrat, pokud chtějí pomýšlet na lepší výsledek tohoto utkání. Asistence: Daniel Sedin.
    44:41 Josh MANSON - 0:4
     
    44:41
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Tak tohle už budou veliké problémy pro Kosatky, které inkasují podruhé v krátkém časovém intervalu a kalifornský celek se rázem dostává do vedení o čtyři branky. Znovu hodně nepozorná defenzíva domácího mužstva, která nechala před zařízením Ryana Millera úplně nepokryté protihráče. JOSH MANSON už potom neměl takový problém, aby z pozice na brankovišti došťouchal kus černé gumy až za brankovou čáru. Uvidíme, jak budou trenéři Canucks reagovat, ale jejich výběr potřebuje nějaký impuls. Asistence: Rickard Rakell.
    44:14 Ryan GETZLAF - 0:3
     
    44:14
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Že když nedáš, tak dostaneš? Ano, toto sportovní pravidlo se znovu potvrdilo a o to více bude domácí Vancoucer Canucks mrzet předchozí nevyužitá obrovská šance, jedna z největších domácích v zápase. Jenže z následného protiútoku se prosazují Anaheim Ducks, RYAN GETZLAF vůbec na nic nečekal a při hře čtyři na čtyři se na levé straně pořádně opřel do kotouče a poslal jej do sítě. Ryan Miller tak znovu inkasuje. Bez asistence.
     
    42:49
    Tak přeci jen se nakonec za předchozí incident vylučovat bude. Derek Dorsett (VAN) i Corey Perry (ANA) inkasují menší tresty za hrubost a budou si muset chvíli posedět na trestné lavici.
     
    37:21
    Vancouver si zahraje další přesilovku, protože David Perron (ANA) podrazil soupeře, čehož si všiml také hlavní rozhodčí, takže hokejista Ducks musí za katr. Využije už Vancouver přesilovku?
     
    33:35
    Přesilová hra pro Vancouver Canucks, na trestnou lavici totiž ke své nelibosti musí hostující bojovník Ryan Kesler (ANA), ten se provinil nedovoleným bránění. Dobrá šance pro Kosatky, jak se dostat do zápasu.
     
    33:08
    A po delší pauze také veliká možnost Vancouveru, Hansen byl sám možná překvapený, že měl před sebou více jako polovinu odkryté branky, tu ale nestačil trefit.
     
    32:50
    Ryan Miller má co dělat, hned dvě veliké šance a dorážky kalifornského kádru a moc nechybělo a byla na světě také třetí branka Anaheimu.
    30:25 Sami VATANEN - 0:2
     
    30:25
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Moc dlouho to netrvalo a Anaheim Ducks se dostávají do vedení o dvě branky, když se jim podařilo využít přesilovou hru. Poměrně rychlá situace, kde se po dalším vítězném buly dokázali hostující hokejisté rychle rozestavit do svých pozic. Útočníci zůstali připraveni na dorážky, ale o všechno se tentokrát postaral obránce SAMI VATANEN, jenž měl zásluhu také na úvodní trefě tohoto duelu. Bek Kačerů vypálil kus černé gumy z prostoru mezi kruhy a svou tvrdou a hlavně přesnou střelou se vůbec nemýlil. Poslal ji do pravého rohu branky Canucks. Tam už Ryan Miller jen těžko zasahoval, využitá hostující přesilovka. Asistence: Ryan Getzlaf, Cam Fowler.
     
    30:10
    Anaheim Ducks si navíc zahrají přesilovou hru, protože do boxu trestoměřičů odjíždí domácí hokejista Adam Cracknell (VAN), jenž je souzen dvěma minutami za vyhození kotouče přes mantinel.
     
    23:31
    A těží z toho hosté, Fowler v další dobré šanci a moc nechybělo, aby to bylo už o dva góly.
    22:03 Rickard RAKELL - 0:1
     
    22:03
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen jsme se dočkali branky ještě na začátku druhé třetiny a až nyní se nám tedy otevírá skóre utkání. Přitom se jednalo o poměrně nečekanou situaci. Anaheim Ducks se dostali velice rychle a sebejistě do útočné periody, aby okamžitě vymysleli zakončení směrem na branku. To poslal konkrétně obránce Sami Vatanen, jehož pokus velice dobře tečoval RICKARD RAKELL. A domácí brankář Ryan Miller už na změnu směru kotouče nestačil reagovat. Vancouver Canucks tak budou muset dohánět ztrátu jedné branky. Poměrně pohledná gólová akce. Asistence: Sami Vatanen, Mike Santorelli.
     
    18:38
    Před koncem první třetiny si první přesilovku v zápase vyzkouší také hokejisté Vancouveru. Na dvě minuty totiž musel do boxu zamířit Andew Cogliano (ANA), jenž se dle soudu rozhodčího provinil hákováním.
     
    11:58
    Veliké šance na obou stranách. Nejdříve polovinu odkryté branky netrefili útočníci Anaheimu, poté zase přečíslení tři na jednoho prováhal Vancouver. Brankáři zatím stále bezchybní.
     
    04:13
    Ryan Getzlaf schoval svou nepříjemnou střelu za obráncem Vancouveru a pro Millera to nebyla vůbec snadná práce. Jen tak tak, že domácí gólman stačil kotouč ještě zachytit.
     
    03:39
    Ještě v prvních pěti minutách základní hrací doby tu máme úvodní vyloučení utkání, pykat je míří domácí hokejista Jake Virtanen (VAN), jenž inkasuje tento trest za hákování. Anaheim Ducks si tak zahrají přesilovou hru.
     
    02:15
    Bartkowski měl za svou brankou co dělat, aby ubránil soupeře, následně jeden z hostujících mužů nahozením na branku trefil tyčku zařízení Kosatek! Ale na první branky stále čekáme.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 47. Hansen (D. Sedin), 52. Baertschi (H. Sedin, D. Sedin) – 23. Rakell (Vatanen, Santorelli), 31. Vatanen (Getzlaf, Fowler), 45. Getzlaf, 45. Manson (Rakell), 58. Bieksa


    Vancouver Canucks: Miller (Markström) – Hamhuis, Tanev, Hutton, Sbisa, Bartkowski, Biega – D. Sedin, H. Sedin, Hansen – Baertschi, Horvat, Vrbata – Burrows, Vey, Etem – Dorsett, McCann, Virtanen
    Anaheim Ducks: Gibson (Andersen) – Fowler, Bieksa, Lindholm, Manson, Despres, Vatanen – Perron, Getzlaf, Santorelli – Ritchie, Rakell, Perry – Cogliano, Kesler, Silfverberg – Maroon, Thompson, Garbutt

    Rozhodčí: Meier, Luxmore – Gibbons, Cameron

    Diváci: 18 435
    bahis siteleri