New Jersey – NY Rangers 5:2 (kon.) | Carolina – Philadelphia 3:1 (kon.) | Toronto – Nashville 2:3 (kon.)
Detroit – Columbus 2:1 (2:0 po s.n.) | Tampa – Arizona 2:1 (kon.) | Minnesota – NY Islanders 1:4 (kon.)
Winnipeg – Dallas 3:5 (kon.) | Edmonton – Ottawa 1:4 (kon.) | Los Angeles – Calgary 2:1 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Ottawa Senators
Středa 24.02.2016, 03:00 • Rexall Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že dnešní utkání sledovalo 16 839 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů nashledanou! (05:38:29)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V ZÁPASE

    Andrej Sekera (EDM) 0+0, 3 střely, čas na ledě 21:02
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU

    1. Zack Smith (OTT) 1+1
    2. Brandon Davidson (EDM) 0+1
    3. Taylor Hall (EDM) 0+0
     
    Duel mezi dvěma kanadskými celky je tedy u konce a z vítězství 1:4 se raduje hostující Ottawa Senators. Edmonton si sice přenesl dobrý konec druhé části i do začátku třetí třetiny, avšak velkou ránu mu hosté zasadili ve 44. minutě, kdy se z přečíslení dvou na jednoho prosadil Alex Chiasson. Tato branka Olejáři naprosto rozhodila a až do konce zápasu si Edmonton nepřipravil prakticky ani jednu gólovku. Vítězství hostujícího týmu pak gólem do prázdné brány v 57. minutě pečetil Mark Stone.

    Ottawa tak vyhrála čtvrté utkání v řadě a pokračuje ve stahování ztráty na playoff. Momentálně má na osmý Pittsburgh manko čtyř bodů, ale Tučňáci mají oproti kanadskému týmu zápasy k dobru. Naopak Edmonton jen potvrdil špatné výsledky z posledních utkání a znovu si upevnil poslední pozici.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Poslední střelu zápasu obstarali ještě přeci jenom domácí, ale Anderson si i s tečí Pouliota poradil. Ottawa dnes získá další dva body.
     
    59:41
    Nyní navíc Senátoři vyhodili puk ze středního pásma až za bránu Cama Talbota a ničeho zajímavějšího už se tak zřejmě nedočkáme.
     
    59:00
    Ohlášena poslední minuta třetí třetiny a Ottawa opět vytlačila soupeře do středního pásma.
     
    58:27
    Až nyní se Oilers znovu prodrali do útočného pásma, avšak finální souhra v mezikruží nebyla přesná a Sens dostávají kotouč do neutrální zóny.
    Před pár dny to bylo 36 let, co se stal hokejový zázrak!
     
    57:51
    Cam Talbot je už samozřejmě zpět v bráně Edmontonu a pokračuje se při hře čtyři na čtyři. Senátoři zatím v pohodě kontrolují kotouč.
    56:39 Mark STONE - 1:4
     
    56:39
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A je hotovo! Taylor Hall po vyhraném vhazování minul kotouč, který se záhy dostal do středního pásma. Odtud Pageau s pukem pronikl do útočného pásma a krátce po přechodu modré čáry přenechal kotouč MARKU STONEOVI, který s ledovým klidem skóroval do prázdné brány. Asistence: Jean-Gabriel Pageau
     
    56:26
    I přes vyloučení McDavida se ale Edmonton odhodlal k powerplay a zkusí štěstí se šesti hráči v poli!
     
    56:26
    Curtis Lazar (OTT) se dopustil hákování, ale Connor McDavid (EDM) zároveň naprosto zbytečně hodně přihrál pád a i on míří na lavici hanby. Zbytečně tak Edmonton přichází o přesilovou hru.
     
    56:12
    V posledních vteřinách se domácím přeci jenom přestal dařit přechod přes střední pásmo. Hosté se brání opravdu skvěle a nepouští soupeře do šancí. Je čas na poslední komerční přestávku zápasu.
     
    55:36
    Ottawě se sice podařilo našetřit několik cenných vteřin pobytem v útočném pásmu, ale od mantinelu se Sens k ohrožení Talbota nedostali.
     
    54:55
    Finální přihrávka zpoza Andersonovy brány nenašla adresáta a hosté znovu vyvážejí kotouč z vlastního pásma. Čas Olejářům ubíhá opravdu hodně rychle.
     
    54:21
    Na bránu Craiga Andersona se nyní řítí jeden útok za druhým. Prozatím se ale Ottawa dobře brání a bez potíží vyhazuje kotouč aspoň do středního pásma.
     
    52:39
    Domácí přitvrdili a snaží se Ottawu rozhodit důraznou hrou do těla. Několik hitů teď fanoušci odměnili potleskem, ale hity jsou zatím vše, čeho se fans Oilers dočkali.
     
    52:16
    Po hitu od McDavida se Methot hodně těžce zvedá z ledu a na střídačce má dokonce problém s udržením se na lavičce. To nevypadá moc dobře.
    Před pár dny to bylo 36 let, co se stal hokejový zázrak!

     
    51:37
    Karlsson po rychlém přechodu do útoku minul od modré čáry a kotouč tak skončil na holích domácích hráčů. Ti rovněž rychle přešli do pásma soupeře, avšak poté se prezentovali nepřesnou přihrávkou, která zmizela ve středním pásmu.
     
    51:06
    Další zákrok si Anderson připsal proti střele mladíka Connora McDavida a následuje další komerční přestávka.
     
    50:52
    Oilers se prakticky okamžitě usadili v útočném pásmu a Anderson musel řešit jedovatou střelu Justina Schultze, který jej protáhl svižný pokusem od modré čáry.
     
    50:12
    Domácí brankář Talbot hodně rychle vytřepal kotouč z lapačky a po střele z pravé strany bleskově rozehrává, neboť Edmonton opravdu nemá, nač čekat.
     
    49:58
    Bobby Ryan se v útočném pásmu snažil kličkami uvolnit spoluhráče, avšak poté předvedl nepřesnou přihrávku, kterou akci Ottawy zhatil.
     
    49:16
    Napadající Senátoři nakonec získali kotouč v útočném pásmu a ránou od modré čáry se prezentoval Methot. Pokus kanadského brankáře byl nepřesný a s vracejícím se pukem si poradil Talbot.
     
    48:42
    Poměrně dlouhou část utkání bez přerušení ukončuje zakázané uvolnění Edmontonu. Čas na komerční přestávku.
     
    47:57
    Výborné utkání dnes hraje Zack Smith. Hostující útočník si pro kotouč sjel dokonce až k vlastní bráně a dokázal ho v pohodě vyvést k červené čáře. I díky tomu může Ottawa vystřídat.
     
    47:05
    Domácím se nedaří proniknout přes neutrální zónu do pásma soupeře. Ottawa teď opět výborně zahustila střední pásmo.
     
    46:29
    Oba celky střídají a Ottawa tak pouze vyhodila puk ze středního pásma až za bránu Cama Talbota. Ofenzivní akci mohou rozjet domácí.
     
    45:58
    Senátorům se nepodařil přechod přes střední pásmo, ale ani domácí si nevedli o moc lépe a vrací kotouč soupeři. Poněkud neurovnaná pasáž.
     
    45:19
    Edmonton by určitě rád záhy odpověděl a znovu se dostal na rozdíl jediné branky. Purcell ve slibné pozici trefil jen blokujícího Stonea. Přes Turrise se pak jeden z domácích k dorážce nedostal
    43:31 Alex CHIASSON - 1:3
     
    43:31
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Nyní se ale Ottawa dostala k bleskovému protiútoku, který po propadnutí domácí obrany končí gólem. Schultz nedokázal ve středním pásmu zpracovat přihrávku svého spoluhráče a všeho dokázal využit Zack Smith, který šel s Chiasson rázem do přečíslení. Dokonalá Smithova přihrávka před bránou přistála na holi zmíněného ALEXE CHIASSONA a ten už měl hodně jednoduchou práci. Asistence: Zack Smith
     
    43:01
    Hosté vyhazují puk jen na zakázané uvolnění, nemohou vystřídat a hra se navíc vrátí před Craiga Andersona.
     
    42:51
    Olejáři pokračují v aktivitě a okupují útočné pásmo. Tak nějak Edmonton zakončil druhou třetinu a snaží se na to navázat i na začátku třetí části.
     
    41:46
    Nenápadná akce Edmontonu málem skončila vyrovnáním! Jeden z domácích dojel jako první vyhozený kotouč a okamžitě vyprodukoval přihrávku před bránu, kam si sjížděl Jakupov. Ruský mladík z bezprostřední blízkosti těsně minul!
     
    41:14
    Napadající Bobby Ryan i přes pád u mantinelu udržel puk a dokázal ho posunout k Turrisovi. Jeho okamžité zakončení skončil sraženo vedle brány.
     
    40:43
    Jenže Edmonton si počínal obdobně a poslal puk na zakázané uvolnění. Následné buly u Talbota se bude po chvíli opakovat.
     
    40:28
    Ottawě se nepodařilo založení prvního útoku třetí třetiny a kotouč letí přes střední pásmo jen na hokejky domácích beků, kteří se sami mohou pokusit o rozehrávku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:55.
     
    I druhá třetina je minulostí a hosté stále vedou o jednu branku. Ottawa se okolo 25. minuty dostala do obrovského tlaku a díky tomu se v čase 25:53 radoval z přesilovkové trefy Zack Smith, jenž zvýšil na 0:2. Závěr třetiny ale patřil Edmontonu, který sice nevyužil přesilovou hru, ale z pokračujícího tlaku vytěžil ve 39.minutě důležitý gól Jordana Eberleho. Poslední minutu druhé části domácí naprosto ovládli, avšak vyrovnání se zatím nedočkali.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:59
    Ještě jeden střelecký pokus Edmontonu obstaral Teddy Purcell, jenž měl dostatek prostoru, ale i jeho dělovku dokázal zablokovat hostující kapitán Erik Karlsson.
     
    39:36
    Domácí mají v závěru obrovský tlak a snaží se o vyrovnání. Sekerovu střelu sice zastavil Karlsson, ale slovenský bek se ještě dostal ke kotouči a snažil se hostujícího obránce překvapit zakončením od zadního mantinelu. Neúspěšně.
    38:14 Jordan EBERLE - 1:2
     
    38:14
    Edmonton právě vstřelil branku!
    V posledních minutách jsou Oilers aktivnější, udrželi se v útočném pásmu i po nevyužité přesilové hře a slaví zaslouženou branku. Davidson pálil od modré čáry, ale kotouč se až k Andersonovi po teči Pouliota nedostal, protože JORDAN EBERLE ránu obránce velmi šikovně stáhl ze vzduchu a poté rychle zakončil do odkryté části brány. Asistence: Benoit Pouliot, Brandon Davidson
     
    37:56
    Dva střelecké pokusy Marka Letestua neskončily nikterak slavně a hosté hrají v plném počtu. I přesto se na kotouči drží domácí.
     
    37:21
    Zatím nepřekonatelný Anderson se dokázal přesunout i proti střele Taylora Halla a navíc zamezil i dorážce jednoho z domácích, které zpracovala defenzíva Sens.
     
    36:56
    Konečně se Olejáři dostali do střeleckých prostorů. Pokus z pravé i z pravé strany si Anderson pohlídal, ale domácí stále zůstávají v útočném pásmu.
     
    36:27
    Ani třetí přesilová hra se Edmontunou zatím příliš nedaří. Za půl minuty ani jedna střela a kotouč je až u Talbota.
     
    35:56
    Nyní ale přichází šance. Dvěma trestnými minutami za sekání je totiž potrestán hostující Jean-Gabriel Pageau (OTT).
     
    35:48
    I po buly se Oilers usazují v útočném pásmu. Přes aktivní pohyb hostující defenzívy se ale Edmonton ke střele zatím nedostal.
     
    35:02
    Velmi dobou pasáž mají za sebou domácí hráči, kteří se dokázali držet v ofenzívě a nakonec také donutili Andersona k zákroku. Střelu Sekery hostující gólman schoval v náruči a nedovolil domácím ani jednu dorážku.
     
    33:31
    Hodně zajímavý zákrok teď předvedl Talbot. Puk si to vzduchem namířil od zadního mantinelu zpět do brankoviště domácího gólmana a ten se tak musel hodně rychle zorientovat a letící puk lapit. Učinil tak i přes to, že dezorientován narazil do konstrukce vlastní brány.
     
    33:07
    Edmonton se sice ubránil v oslabení, ale teď puk vyhazuje jen na zakázané uvolnění a vinou toho se hra vrátí před Talbota.
     
    32:39
    Domácí v plném počtu.
     
    32:22
    Po vyhození Edmontonu se Ottawa zpět do pásma domácích dostala až nyní a výsledkem byla jen nepříliš nebezpečná střela Bobbyho Ryana. Oilers budou za chvíli v plném počtu.
     
    31:34
    Dvě střely ze stran neletěly do prostoru brány a tak štěstí zkusil Erik Karlsson, jenž si ve středu ledové plochy na modré čáře našel prostor, ale ani on Talbota k těžšímu zákroku nedonutil.
     
    30:58
    Po Karlssonově přihrávce se Hoffmanovi podařilo zavézt puk do útočného pásma a Ottawa tak může rozjet přesilovkovou kombinaci.
     
    30:39
    Senátoři přečkali menší tlak domácích a díky Lazarovi si zahrají přesilovou hru. Kanadský mladíček si počínal výborně a vynutil si faul Andreje Sekery (EDM), který dostává dvě trestné minuty za držení protihráče.
     
    29:45
    Až teď se domácí dostávají do útočného pásma. Jeden z útočníků Oilers končí na ledě, ale po souboji u mantinelu se vylučovat nebude.
     
    29:33
    Rozestavení Sens ve středním pásmu je nepřekonatelné. Jakýkoliv pokus o přechod přes neutrální zónu je vracen až k Talbotovi.
     
    28:52
    Edmonton je opravdu hodně rozhozený a není schopen se dostat do útočného pásma. Nyní se navíc vinou aktivního napadání soupeře musí znovu bránit.
     
    28:14
    Až nyní se Edmontonu definitivně podařilo dostat kotouč pod svou kontrolu, avšak akce domácích skončila u červené čáry, kde Olejáři o puk znovu přicházejí.
     
    27:29
    Senátoři vyhráli buly v útočném pásmu a díky tomu se Hoffman dostal k přihrávce na Borowieckiho. Slabší střelu hostujícího beka si Talbot pohlídal, ale Oilers vyhazují puk jen na icing.
     
    27:12
    Na druhé straně se ve střelecké pozici zjevil Nick Paul. Autor úvodní branky zápasu mířil bekhendem pouze do připraveného Cama Talbota. Následuje komerční přestávka.
     
    26:47
    Několik desítek vteřin po druhé obdržené brance zahrozili také domácí. Přečíslení tří na dva vyřešil McDavid přihrávkou na Eberleho, který si ale puk příliš dlouho zpracovával a Anderson se proti jeho střele stačil přesunout.
    25:53 Zack SMITH - 0:2
     
    25:53
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Teď už ale Talbot kapituluje. Zibanejad u mantinelu zastavil vyhození Edmontonu a předal puk Stoneovi, jenž prokličkoval do volnějšího prostoru, naservíroval puk na hůl ZACKA SMITHE a ten bleskovou střelou s trochou štěstí překonal přesunujícího se brankáře Oilers. Asistence: Mark Stone, Mika Zibanejad
     
    25:39
    Ottawa se hned po buly usazuje v útočném pásmu. Talbot zatím odolává i díky tomu, že kombinace Sens postrádá více přesnosti a lepší zakončení.
     
    25:07
    Za držení je nyní vyloučen Brandon Davidson (EDM) a Senátoři jsou tak za aktivitu odměněni svou první přesilovou hrou.
     
    24:46
    To byl obrovský tlak Ottawy! Paul se pokusil zpoza brány rychle zakončit u bližší tyče, ale puk se zastavil o beton Cama Talbota, jenž pak čelil několika dorážkám, ale i vleže si proti Neilovi s Lazarem poradil! V pokračující akci Talbot zlikvidoval i střelu z levé strany a přerušil hru.
     
    23:55
    Aktivní Ottawa nepouští soupeře z obranného pásma. Talbot ale zatím moc zákroků předvést nemusel, neboť rány míří mimo tři tyče.
     
    23:07
    Taylor Hall se dral přes beky Ottawy a nakonec končí v pádu na ledové ploše. Ani v tomto případě se i přes nevůli domácích fanoušků nevylučuje.
     
    22:51
    Po několika ofenzivních výpadech obou týmů se kotouč vinou jednoho z domácích beků dostal mez diváky. Zřejmě to ale bylo přes mantinel a rozhodčí nevylučují.
     
    21:42
    Teď už jsou Olejáři znovu v útočném pásmu a jemná teč Naila Jakupova skončila na tyči brány, ve které stojí Craig Anderson! Domácí byli ohromně blízko.
     
    21:40
    Hosté v plném počtu.
     
    20:39
    Mark Letestu dostal výbornou přihrávku zpoza brány, sjel si před brankoviště, ale dobře chytajícího Andersona překonat nedokázal! Kotouč letí do pásma Edmontonu.
     
    20:27
    Nahození Edmontonu sice v přesilové hře domácích dolétlo jen za bránu, ale Phaneuf kotouč nedokázal vyhodit do středního pásma a Oilers se usazují před Andersonem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:01.
     
    Dvacet vteřin přesilové hry už Edmonton v této části využít nedokázal a třetina je tak u konce. Spokojenější jdou do kabin hráči Ottawy, kteří sice nebyli střelecky aktivnějšími, ale ve 13. minutě se dostali do vedení zásluhou Nicka Paula a Olejáři na tuto branku zatím odpovědět nedokázali. Pro Paula to byla vůbec první branka v nejprestižnější hokejové lize světa!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:40
    Vyloučen je ale v závěru první části Erik Karlsson (OTT), který dostává dvě trestné minuty za sekání.
     
    19:40
    V poslední minutě první třetiny si velkou šanci vypracoval Edmonton. Pouliot se natlačil před Andersona a hodně překvapivě zakončoval u bližší tyče. Hostující brankář ale udržel puk u tyče, zasáhl, a poradil s i s následnými dorážkami.
     
    18:59
    Další nepovedená předávka mezi hostujícími hráči a k puku se dostává Sekera, který možná doufal v icing, nicméně puk se za brankovou čáru nedošoural.
     
    18:34
    Senátoři hodně rychle dostali hru z obranného až do útočného pásma, ale zde se prezentovali jen nepřesnou přihrávkou, která skončila u zadního mantinelu.
     
    17:22
    Teď to pro Ottawu vypadalo hodně dobře, ale to by Stone z mezikruží musel buď střílet nebo zvolit přeci jenom o něco přesnější přihrávku na volného spoluhráče.
     
    16:54
    Ottawa se rázem usazuje v útočném pásmu a nepouští soupeře k puku. Talbot se hodně ohání, ale střely moc nemíří mezi tři tyče.
     
    16:23
    Zničehonic se na druhé straně ve slibné pozici zjevil Mark Stone, který si po přiiťuknutí Turrise sjel před bránu, ale okamžitým zakončením minul.
     
    15:59
    Velmi dobrý prostor pro střelu si před Andersonem vypracoval aktivní Connor McDavid. Neúnavný mladík rychle zamíchal s pukem, avšak poté zakončil jen do připraveného gólmana Sens.
     
    15:25
    Ofenzivní snaha Sens je prozatím přerušena dalším úspěšným zákrokem Cama Talbota, jenž si poradil se Zibanejadovým pokusem ze střední vzdálenosti.
     
    14:38
    Do střelecké pozice se prodral Zack Smith. Hostující útočník, který prožívá velmi dobrou sezónu však střelou cestu za záda Cama Talbota nenašel.
     
    14:21
    Značně rozhození hráči Edmontonu si nyní moc neví rady s aktivitou Ottawy a znovu se dostávají pod tlak. Senátoři jsou pochopitelně v útočném pásmu.
    12:50 Nick PAUL - 0:1
     
    12:50
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Jenže po zákroku Cama Talbota se Ottawa dokázala udržet v blízkosti soupeřovy brány a nakonec slaví branku. Lazar si dojel puk a našel Chrise Widemana, který vypálil z mezikruží. Talbot si sice připsal úspěšný zákrok, ale kotouč vyrazil jen k NICKU PAULOVI, jenž kus černé gumy bez problémů dorazil do zcela odkryté brány. První Paulův gól v NHL! Asistence: Chris Wideman, Curtis Lazar
     
    12:44
    Nezáživnou pasáž narušil až Curtis Lazar, jenž slabým zakončením prověřil postřeh domácího gólmana. Ten v pohodě zasahuje.
     
    11:41
    Karlsson tentokrát musel hrát až ve vlastním pásmu a jeho rozehrávka skončila jen u Dzingela, který se dostal pod tlak a nedokázal Senátory vymanit z obranného pásma.
     
    11:30
    Ottawa se po ubráněném oslabení dokázala záhy usadit v útočném pásmu, ale nikterak zajímavějšího rázu jejich kombinace nebyla. Vše skončilo Karlssonovým slabým nahozením, které Talbot lapil.
     
    10:33
    Hosté v plném počtu.
     
    10:22
    K velmi pohledné sólové akci se odhodlal Connor McDavid. Jednička posledního draftu prošla přes střední pásmo až do střelecké pozice, avšak i tentokrát byl připraven Anderson.
     
    09:49
    Nyní už to ale vypadalo nadějněji. Po průniku svého spoluhráče obdržel přihrávku na levou stranu Pouliot, ale jeho zakončení z výborné pozice mířilo jen do hrudi připraveného Andersona.
     
    09:32
    Hned dvakrát se Senátorům znovu podařilo vyhodit puk z vlastního pásma. Přesilovka Olejářů je zatím hodně špatná.
     
    08:52
    Hostům se hned na začátku přesilové hry podařilo vyhodit kotouč k Talbotovi a našetřit tím několik velmi cenných vteřin během obávané přesilovky Oilers.
     
    08:33
    V pokračující akci dokázal vystřelit i McDavid, ale vše nakonec končí přestupkem Marka Stonea (OTT). Ottawský forvard nabral kotouč na hokejku a bekhendem ho poslal mezi diváky, za což dostává dvouminutový trest.
     
    07:39
    Akce Edmontonu sice doputovala až k Purcellovi, který se zjevil ve střelecké pozici, avšak Anderson byl na svém místě a Purcellovu střelu celkem v pohodě zlikvidoval.
     
    06:58
    Ani jednomu z celků se nepodařilo obsadit útočné pásmo. Po neúspěchu Ottawy se k volnému kotouči dostává Zack Kassian, jenž se pokusí rozjet povedenější akci.
     
    06:23
    Aktivní napadání hostů málem slavilo úspěch, nicméně Zack Smith nakonec neudržel kotouč v útočném pásmu a Edmonton se posouvá aspoň do neutrální zóny.
     
    05:34
    Tentokrát se do útoku dostala Ottawa a Borowiecki dokázal střelou od modré ohrozit Talbota, který neměl moc dobrý výhled, ale i přesto mu kotouč skončil v náruči.
     
    04:59
    Záhy po vítězném buly se ke zakončení dostal Jordan Oesterle. Ten si z pozice obránce našel prostor a bekhendovým pokusem protáhl hostujícího brankáře.
     
    04:46
    Dion Phaneuf nezvládl přihrávku na vzdálenost a místo akce Turrise je z toho zakázané uvolnění. Vhazuje se samozřejmě u Craiga Andersona.
     
    04:13
    Ottawa se výborně zformovala ve středním pásmu a nedovolila soupeři projít přes tuto neutrální zónu. Sens se zadarmo dostávají ke kotouči.
     
    03:42
    Talbot pomohl Edmontonu s rozehráním kotouče ve vlastním pásmu a výsledkem byl rychlý ofenzivní výpad, který však skončil sraženou střelou Purcella.
     
    03:08
    Kotouč si to nerušen zamířil ke Craigu Andersonovi, který hru před dojíždějícím útočníkem Edmontonu raději přerušil. Buly po levici hostujícího gólmana.
     
    02:28
    Jenže nyní už se hraj v pásmu Olejářů. Utkání je zatím opravdu velmi opatrné.
     
    01:58
    Oesterle byl sice u modré čáry zbourán Borowieckim, ale především díky domácímu bekovi se Edmonton ještě udržel v útočném pásmu a může se pokusit překvapit defenzívu Sens.
     
    01:35
    Ani na druhé straně nebylo zakončení přesnějšího rázu, ale Sens vyhazují puk jen na zakázané uvolnění. Hra se stehuje před Andersona.
     
    00:55
    Další ofenzivní akci Ottawy táhl Zack Smith, jenž se prodral přes dva hráče, ale od modré čáry vyslal slabý pokus, který byl Sekerou sražen do ochranné sítě.
     
    00:07
    Hned první akce hostujících Senátorů skončila neúspěchem, neboť jim byl odpískán ofsajde. Po sedmi vteřinách je hra přerušena a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Konečně je vše připraveno k úvodnímu buly střetnutí a jde se na věc!
     
    Hráči obou celků již nastoupili na ledovou plochu, ale ještě před samotným začátkem zápasu nás čekají státní hymny.
     
    Vítám vás u on-line přenosu ze zápasu mezi Olejáři z Edmontonu a Senátory z Ottawy. Utkání mělo začít přesně ve 3:00, ale již nyní musíme očekávat několikaminutové zpoždění. Přeji příjemný a ničím nerušený sportovní zážitek.
     
    Úvodní sestavy:

    Edmonton Oilers: Talbot (Nilsson) – Fayne, Sekera, Schultz, Nurse, Oesterle, Davidson – Eberle (A), McDavid, Pouliot – Purcell, Draisaitl, Hall (A) – Jakupov, Letestu, Kassian – Korpikoski, Hendricks (A), Pakarinen

    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson (C), Methot, Ceci, Phaneuf, Borowiecki, Wideman – Stone, Turris (A), Hoffman – Ryan, Zibanejad, Dzingel – Neil (A), Lazar, Paul – Chiasson, Pageau, Smith

    Rozhodčí: Brad Watson, Kelly Sutherland – Brian Mach, Jay Sharrers.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    ČEŠI A SLOVÁCI NA SOUPISKÁCH

    Andrej Sekera (EDM)
     
    POSLEDNÍCH PĚT VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ

    5.2.2016 Ottawa – Edmonton 2:7
    14.2.2015 Ottawa – Edmonton 7:2
    14.11.2014 Edmonton – Ottawa 3:4 pp.
    5.3.2014 Edmonton – Ottawa 3:2
    19.10.2013 Ottawa – Edmonton 1:3
     
    OTTAWA SENATORS

    Hosté jsou na tom přeci jenom o něco lépe než domácí a s blížícím se koncem základní části budou ještě hodně bojovat o playoff. Momentálně na vyřazovací část Senátoři ztrácejí šest bodů, ale v posledních zápasech se jim začíná dařit a momentálně drží minisérii tří vítězných utkání v řadě. Stále však Ottawu trápí defenzíva, která soupeřům dovolila již 186 branek a to je druhý nejhorší počin v rámci Východní konference, v jejíž tabulce jsou Sens na 12. místě.

    Posledních pět zápasů

    21.2.2016 Ottawa – Detroit 3:2 sn.
    19.2.2016 Ottawa – Carolina 4:2
    17.2.2016 Ottawa – Buffalo 2:1 sn.
    14.2.2016 Columbus – Ottawa 4:2
    12.2.2016 Ottawa – Colorado 3:4

    Nejproduktivnější hráči

    Erik Karlsson 65 (11+54)
    Bobby Ryan 46 (20+26)
    Mike Hoffman 43 (24+19)
     
    EDMONTON OILERS

    Domácí celek je na tom i v letošní sezóně velmi špatně a po šedesáti odehraných zápasech se krčí na poslední příčce Západní konference. Oproti Torontu, které je poslední ve Východní konferenci, má navíc Edmonton o tři odehrané zápasy více a je tak prakticky vůbec nejhorším týmem celé NHL. Po dlouhém zranění se domácím sice do sestavy vrátil Connor McDavid, který boduje téměř v každém utkání, ale ani on zatím neodkázal zastavit bídu Olejářů a v posledních čtyřech utkáních si Edmonton i přes výhodu domácího prostředí připsal pouhopouhý jeden bod.

    Posledních pět zápasů

    21.2.2016 Edmonton – Colorado 2:3
    19.2.2016 Edmonton – Minnesota 2:5
    17.2.2016 Edmonton – Anaheim 3:5
    14.2.2016 Edmonton – Winnipeg 1:2 sn.
    12.2.2016 Edmonton – Toronto 5:2

    Nejproduktivnější hráči

    Taylor Hall 52 (20+32)
    Leon Draisaitl 42 (15+27)
    Jordan Eberle 35 (18+17)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 39. Eberle (Pouliot, Davidson) – 13. Paul (Wideman, Lazar), 26. Smith (Stone, Zibanejad), 44. Chiasson (Smith), 57. Stone (Pageau)


    Edmonton Oilers: Talbot (Nilsson) – Fayne, Sekera, Schultz, Nurse, Oesterle, Davidson – Eberle (A), McDavid, Pouliot – Purcell, Draisaitl, Hall (A) – Jakupov, Letestu, Kassian – Korpikoski, Hendricks (A), Pakarinen
    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson (C), Methot, Ceci, Phaneuf, Borowiecki, Wideman – Stone, Turris (A), Hoffman – Ryan, Zibanejad, Dzingel – Neil (A), Lazar, Paul – Chiasson, Pageau, Smith

    Rozhodčí: Brad Watson, Kelly Sutherland – Brian Mach, Jay Sharrers

    Diváci: 16.839
    bahis siteleri