New Jersey – NY Rangers 5:2 (kon.) | Carolina – Philadelphia 3:1 (kon.) | Toronto – Nashville 2:3 (kon.)
Detroit – Columbus 2:1 (2:0 po s.n.) | Tampa – Arizona 2:1 (kon.) | Minnesota – NY Islanders 1:4 (kon.)
Winnipeg – Dallas 3:5 (kon.) | Edmonton – Ottawa 1:4 (kon.) | Los Angeles – Calgary 2:1 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Ottawa Senators
Středa 24.02.2016, 03:00 • Rexall Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    EDMONTON OILERS

    Domácí celek je na tom i v letošní sezóně velmi špatně a po šedesáti odehraných zápasech se krčí na poslední příčce Západní konference. Oproti Torontu, které je poslední ve Východní konferenci, má navíc Edmonton o tři odehrané zápasy více a je tak prakticky vůbec nejhorším týmem celé NHL. Po dlouhém zranění se domácím sice do sestavy vrátil Connor McDavid, který boduje téměř v každém utkání, ale ani on zatím neodkázal zastavit bídu Olejářů a v posledních čtyřech utkáních si Edmonton i přes výhodu domácího prostředí připsal pouhopouhý jeden bod.

    Posledních pět zápasů

    21.2.2016 Edmonton – Colorado 2:3
    19.2.2016 Edmonton – Minnesota 2:5
    17.2.2016 Edmonton – Anaheim 3:5
    14.2.2016 Edmonton – Winnipeg 1:2 sn.
    12.2.2016 Edmonton – Toronto 5:2

    Nejproduktivnější hráči

    Taylor Hall 52 (20+32)
    Leon Draisaitl 42 (15+27)
    Jordan Eberle 35 (18+17)
     
    OTTAWA SENATORS

    Hosté jsou na tom přeci jenom o něco lépe než domácí a s blížícím se koncem základní části budou ještě hodně bojovat o playoff. Momentálně na vyřazovací část Senátoři ztrácejí šest bodů, ale v posledních zápasech se jim začíná dařit a momentálně drží minisérii tří vítězných utkání v řadě. Stále však Ottawu trápí defenzíva, která soupeřům dovolila již 186 branek a to je druhý nejhorší počin v rámci Východní konference, v jejíž tabulce jsou Sens na 12. místě.

    Posledních pět zápasů

    21.2.2016 Ottawa – Detroit 3:2 sn.
    19.2.2016 Ottawa – Carolina 4:2
    17.2.2016 Ottawa – Buffalo 2:1 sn.
    14.2.2016 Columbus – Ottawa 4:2
    12.2.2016 Ottawa – Colorado 3:4

    Nejproduktivnější hráči

    Erik Karlsson 65 (11+54)
    Bobby Ryan 46 (20+26)
    Mike Hoffman 43 (24+19)
     
    POSLEDNÍCH PĚT VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ

    5.2.2016 Ottawa – Edmonton 2:7
    14.2.2015 Ottawa – Edmonton 7:2
    14.11.2014 Edmonton – Ottawa 3:4 pp.
    5.3.2014 Edmonton – Ottawa 3:2
    19.10.2013 Ottawa – Edmonton 1:3
     
    ČEŠI A SLOVÁCI NA SOUPISKÁCH

    Andrej Sekera (EDM)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Edmonton Oilers: Talbot (Nilsson) – Fayne, Sekera, Schultz, Nurse, Oesterle, Davidson – Eberle (A), McDavid, Pouliot – Purcell, Draisaitl, Hall (A) – Jakupov, Letestu, Kassian – Korpikoski, Hendricks (A), Pakarinen

    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson (C), Methot, Ceci, Phaneuf, Borowiecki, Wideman – Stone, Turris (A), Hoffman – Ryan, Zibanejad, Dzingel – Neil (A), Lazar, Paul – Chiasson, Pageau, Smith

    Rozhodčí: Brad Watson, Kelly Sutherland – Brian Mach, Jay Sharrers.
     
    Vítám vás u on-line přenosu ze zápasu mezi Olejáři z Edmontonu a Senátory z Ottawy. Utkání mělo začít přesně ve 3:00, ale již nyní musíme očekávat několikaminutové zpoždění. Přeji příjemný a ničím nerušený sportovní zážitek.
     
    Hráči obou celků již nastoupili na ledovou plochu, ale ještě před samotným začátkem zápasu nás čekají státní hymny.
     
    Konečně je vše připraveno k úvodnímu buly střetnutí a jde se na věc!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Hned první akce hostujících Senátorů skončila neúspěchem, neboť jim byl odpískán ofsajde. Po sedmi vteřinách je hra přerušena a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    00:55
    Další ofenzivní akci Ottawy táhl Zack Smith, jenž se prodral přes dva hráče, ale od modré čáry vyslal slabý pokus, který byl Sekerou sražen do ochranné sítě.
     
    01:35
    Ani na druhé straně nebylo zakončení přesnějšího rázu, ale Sens vyhazují puk jen na zakázané uvolnění. Hra se stehuje před Andersona.
     
    01:58
    Oesterle byl sice u modré čáry zbourán Borowieckim, ale především díky domácímu bekovi se Edmonton ještě udržel v útočném pásmu a může se pokusit překvapit defenzívu Sens.
     
    02:28
    Jenže nyní už se hraj v pásmu Olejářů. Utkání je zatím opravdu velmi opatrné.
     
    03:08
    Kotouč si to nerušen zamířil ke Craigu Andersonovi, který hru před dojíždějícím útočníkem Edmontonu raději přerušil. Buly po levici hostujícího gólmana.
     
    03:42
    Talbot pomohl Edmontonu s rozehráním kotouče ve vlastním pásmu a výsledkem byl rychlý ofenzivní výpad, který však skončil sraženou střelou Purcella.
     
    04:13
    Ottawa se výborně zformovala ve středním pásmu a nedovolila soupeři projít přes tuto neutrální zónu. Sens se zadarmo dostávají ke kotouči.
     
    04:46
    Dion Phaneuf nezvládl přihrávku na vzdálenost a místo akce Turrise je z toho zakázané uvolnění. Vhazuje se samozřejmě u Craiga Andersona.
     
    04:59
    Záhy po vítězném buly se ke zakončení dostal Jordan Oesterle. Ten si z pozice obránce našel prostor a bekhendovým pokusem protáhl hostujícího brankáře.
     
    05:34
    Tentokrát se do útoku dostala Ottawa a Borowiecki dokázal střelou od modré ohrozit Talbota, který neměl moc dobrý výhled, ale i přesto mu kotouč skončil v náruči.
     
    06:23
    Aktivní napadání hostů málem slavilo úspěch, nicméně Zack Smith nakonec neudržel kotouč v útočném pásmu a Edmonton se posouvá aspoň do neutrální zóny.
     
    06:58
    Ani jednomu z celků se nepodařilo obsadit útočné pásmo. Po neúspěchu Ottawy se k volnému kotouči dostává Zack Kassian, jenž se pokusí rozjet povedenější akci.
     
    07:39
    Akce Edmontonu sice doputovala až k Purcellovi, který se zjevil ve střelecké pozici, avšak Anderson byl na svém místě a Purcellovu střelu celkem v pohodě zlikvidoval.
     
    08:33
    V pokračující akci dokázal vystřelit i McDavid, ale vše nakonec končí přestupkem Marka Stonea (OTT). Ottawský forvard nabral kotouč na hokejku a bekhendem ho poslal mezi diváky, za což dostává dvouminutový trest.
     
    08:52
    Hostům se hned na začátku přesilové hry podařilo vyhodit kotouč k Talbotovi a našetřit tím několik velmi cenných vteřin během obávané přesilovky Oilers.
     
    09:32
    Hned dvakrát se Senátorům znovu podařilo vyhodit puk z vlastního pásma. Přesilovka Olejářů je zatím hodně špatná.
     
    09:49
    Nyní už to ale vypadalo nadějněji. Po průniku svého spoluhráče obdržel přihrávku na levou stranu Pouliot, ale jeho zakončení z výborné pozice mířilo jen do hrudi připraveného Andersona.
     
    10:22
    K velmi pohledné sólové akci se odhodlal Connor McDavid. Jednička posledního draftu prošla přes střední pásmo až do střelecké pozice, avšak i tentokrát byl připraven Anderson.
     
    10:33
    Hosté v plném počtu.
     
    11:30
    Ottawa se po ubráněném oslabení dokázala záhy usadit v útočném pásmu, ale nikterak zajímavějšího rázu jejich kombinace nebyla. Vše skončilo Karlssonovým slabým nahozením, které Talbot lapil.
     
    11:41
    Karlsson tentokrát musel hrát až ve vlastním pásmu a jeho rozehrávka skončila jen u Dzingela, který se dostal pod tlak a nedokázal Senátory vymanit z obranného pásma.
     
    12:44
    Nezáživnou pasáž narušil až Curtis Lazar, jenž slabým zakončením prověřil postřeh domácího gólmana. Ten v pohodě zasahuje.
     
    12:50
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Jenže po zákroku Cama Talbota se Ottawa dokázala udržet v blízkosti soupeřovy brány a nakonec slaví branku. Lazar si dojel puk a našel Chrise Widemana, který vypálil z mezikruží. Talbot si sice připsal úspěšný zákrok, ale kotouč vyrazil jen k NICKU PAULOVI, jenž kus černé gumy bez problémů dorazil do zcela odkryté brány. První Paulův gól v NHL! Asistence: Chris Wideman, Curtis Lazar
    12:50 Nick PAUL - 0:1
     
    14:21
    Značně rozhození hráči Edmontonu si nyní moc neví rady s aktivitou Ottawy a znovu se dostávají pod tlak. Senátoři jsou pochopitelně v útočném pásmu.
     
    14:38
    Do střelecké pozice se prodral Zack Smith. Hostující útočník, který prožívá velmi dobrou sezónu však střelou cestu za záda Cama Talbota nenašel.
     
    15:25
    Ofenzivní snaha Sens je prozatím přerušena dalším úspěšným zákrokem Cama Talbota, jenž si poradil se Zibanejadovým pokusem ze střední vzdálenosti.
     
    15:59
    Velmi dobrý prostor pro střelu si před Andersonem vypracoval aktivní Connor McDavid. Neúnavný mladík rychle zamíchal s pukem, avšak poté zakončil jen do připraveného gólmana Sens.
     
    16:23
    Zničehonic se na druhé straně ve slibné pozici zjevil Mark Stone, který si po přiiťuknutí Turrise sjel před bránu, ale okamžitým zakončením minul.
     
    16:54
    Ottawa se rázem usazuje v útočném pásmu a nepouští soupeře k puku. Talbot se hodně ohání, ale střely moc nemíří mezi tři tyče.
     
    17:22
    Teď to pro Ottawu vypadalo hodně dobře, ale to by Stone z mezikruží musel buď střílet nebo zvolit přeci jenom o něco přesnější přihrávku na volného spoluhráče.
     
    18:34
    Senátoři hodně rychle dostali hru z obranného až do útočného pásma, ale zde se prezentovali jen nepřesnou přihrávkou, která skončila u zadního mantinelu.
     
    18:59
    Další nepovedená předávka mezi hostujícími hráči a k puku se dostává Sekera, který možná doufal v icing, nicméně puk se za brankovou čáru nedošoural.
     
    19:40
    V poslední minutě první třetiny si velkou šanci vypracoval Edmonton. Pouliot se natlačil před Andersona a hodně překvapivě zakončoval u bližší tyče. Hostující brankář ale udržel puk u tyče, zasáhl, a poradil s i s následnými dorážkami.
     
    19:40
    Vyloučen je ale v závěru první části Erik Karlsson (OTT), který dostává dvě trestné minuty za sekání.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Dvacet vteřin přesilové hry už Edmonton v této části využít nedokázal a třetina je tak u konce. Spokojenější jdou do kabin hráči Ottawy, kteří sice nebyli střelecky aktivnějšími, ale ve 13. minutě se dostali do vedení zásluhou Nicka Paula a Olejáři na tuto branku zatím odpovědět nedokázali. Pro Paula to byla vůbec první branka v nejprestižnější hokejové lize světa!
     
    Další třetina začne přibližně v 4:01.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:27
    Nahození Edmontonu sice v přesilové hře domácích dolétlo jen za bránu, ale Phaneuf kotouč nedokázal vyhodit do středního pásma a Oilers se usazují před Andersonem.
     
    20:39
    Mark Letestu dostal výbornou přihrávku zpoza brány, sjel si před brankoviště, ale dobře chytajícího Andersona překonat nedokázal! Kotouč letí do pásma Edmontonu.
     
    21:40
    Hosté v plném počtu.
     
    21:42
    Teď už jsou Olejáři znovu v útočném pásmu a jemná teč Naila Jakupova skončila na tyči brány, ve které stojí Craig Anderson! Domácí byli ohromně blízko.
     
    22:51
    Po několika ofenzivních výpadech obou týmů se kotouč vinou jednoho z domácích beků dostal mez diváky. Zřejmě to ale bylo přes mantinel a rozhodčí nevylučují.
     
    23:07
    Taylor Hall se dral přes beky Ottawy a nakonec končí v pádu na ledové ploše. Ani v tomto případě se i přes nevůli domácích fanoušků nevylučuje.
     
    23:55
    Aktivní Ottawa nepouští soupeře z obranného pásma. Talbot ale zatím moc zákroků předvést nemusel, neboť rány míří mimo tři tyče.
     
    24:46
    To byl obrovský tlak Ottawy! Paul se pokusil zpoza brány rychle zakončit u bližší tyče, ale puk se zastavil o beton Cama Talbota, jenž pak čelil několika dorážkám, ale i vleže si proti Neilovi s Lazarem poradil! V pokračující akci Talbot zlikvidoval i střelu z levé strany a přerušil hru.
     
    25:07
    Za držení je nyní vyloučen Brandon Davidson (EDM) a Senátoři jsou tak za aktivitu odměněni svou první přesilovou hrou.
     
    25:39
    Ottawa se hned po buly usazuje v útočném pásmu. Talbot zatím odolává i díky tomu, že kombinace Sens postrádá více přesnosti a lepší zakončení.
     
    25:53
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Teď už ale Talbot kapituluje. Zibanejad u mantinelu zastavil vyhození Edmontonu a předal puk Stoneovi, jenž prokličkoval do volnějšího prostoru, naservíroval puk na hůl ZACKA SMITHE a ten bleskovou střelou s trochou štěstí překonal přesunujícího se brankáře Oilers. Asistence: Mark Stone, Mika Zibanejad
    25:53 Zack SMITH - 0:2
     
    26:47
    Několik desítek vteřin po druhé obdržené brance zahrozili také domácí. Přečíslení tří na dva vyřešil McDavid přihrávkou na Eberleho, který si ale puk příliš dlouho zpracovával a Anderson se proti jeho střele stačil přesunout.
     
    27:12
    Na druhé straně se ve střelecké pozici zjevil Nick Paul. Autor úvodní branky zápasu mířil bekhendem pouze do připraveného Cama Talbota. Následuje komerční přestávka.
     
    27:29
    Senátoři vyhráli buly v útočném pásmu a díky tomu se Hoffman dostal k přihrávce na Borowieckiho. Slabší střelu hostujícího beka si Talbot pohlídal, ale Oilers vyhazují puk jen na icing.
     
    28:14
    Až nyní se Edmontonu definitivně podařilo dostat kotouč pod svou kontrolu, avšak akce domácích skončila u červené čáry, kde Olejáři o puk znovu přicházejí.
     
    28:52
    Edmonton je opravdu hodně rozhozený a není schopen se dostat do útočného pásma. Nyní se navíc vinou aktivního napadání soupeře musí znovu bránit.
     
    29:33
    Rozestavení Sens ve středním pásmu je nepřekonatelné. Jakýkoliv pokus o přechod přes neutrální zónu je vracen až k Talbotovi.
     
    29:45
    Až teď se domácí dostávají do útočného pásma. Jeden z útočníků Oilers končí na ledě, ale po souboji u mantinelu se vylučovat nebude.
     
    30:39
    Senátoři přečkali menší tlak domácích a díky Lazarovi si zahrají přesilovou hru. Kanadský mladíček si počínal výborně a vynutil si faul Andreje Sekery (EDM), který dostává dvě trestné minuty za držení protihráče.
     
    30:58
    Po Karlssonově přihrávce se Hoffmanovi podařilo zavézt puk do útočného pásma a Ottawa tak může rozjet přesilovkovou kombinaci.
     
    31:34
    Dvě střely ze stran neletěly do prostoru brány a tak štěstí zkusil Erik Karlsson, jenž si ve středu ledové plochy na modré čáře našel prostor, ale ani on Talbota k těžšímu zákroku nedonutil.
     
    32:22
    Po vyhození Edmontonu se Ottawa zpět do pásma domácích dostala až nyní a výsledkem byla jen nepříliš nebezpečná střela Bobbyho Ryana. Oilers budou za chvíli v plném počtu.
     
    32:39
    Domácí v plném počtu.
     
    33:07
    Edmonton se sice ubránil v oslabení, ale teď puk vyhazuje jen na zakázané uvolnění a vinou toho se hra vrátí před Talbota.
     
    33:31
    Hodně zajímavý zákrok teď předvedl Talbot. Puk si to vzduchem namířil od zadního mantinelu zpět do brankoviště domácího gólmana a ten se tak musel hodně rychle zorientovat a letící puk lapit. Učinil tak i přes to, že dezorientován narazil do konstrukce vlastní brány.
     
    35:02
    Velmi dobou pasáž mají za sebou domácí hráči, kteří se dokázali držet v ofenzívě a nakonec také donutili Andersona k zákroku. Střelu Sekery hostující gólman schoval v náruči a nedovolil domácím ani jednu dorážku.
     
    35:48
    I po buly se Oilers usazují v útočném pásmu. Přes aktivní pohyb hostující defenzívy se ale Edmonton ke střele zatím nedostal.
     
    35:56
    Nyní ale přichází šance. Dvěma trestnými minutami za sekání je totiž potrestán hostující Jean-Gabriel Pageau (OTT).
     
    36:27
    Ani třetí přesilová hra se Edmontunou zatím příliš nedaří. Za půl minuty ani jedna střela a kotouč je až u Talbota.
     
    36:56
    Konečně se Olejáři dostali do střeleckých prostorů. Pokus z pravé i z pravé strany si Anderson pohlídal, ale domácí stále zůstávají v útočném pásmu.
     
    37:21
    Zatím nepřekonatelný Anderson se dokázal přesunout i proti střele Taylora Halla a navíc zamezil i dorážce jednoho z domácích, které zpracovala defenzíva Sens.
     
    37:56
    Dva střelecké pokusy Marka Letestua neskončily nikterak slavně a hosté hrají v plném počtu. I přesto se na kotouči drží domácí.
     
    38:14
    Edmonton právě vstřelil branku!
    V posledních minutách jsou Oilers aktivnější, udrželi se v útočném pásmu i po nevyužité přesilové hře a slaví zaslouženou branku. Davidson pálil od modré čáry, ale kotouč se až k Andersonovi po teči Pouliota nedostal, protože JORDAN EBERLE ránu obránce velmi šikovně stáhl ze vzduchu a poté rychle zakončil do odkryté části brány. Asistence: Benoit Pouliot, Brandon Davidson
    38:14 Jordan EBERLE - 1:2
     
    39:36
    Domácí mají v závěru obrovský tlak a snaží se o vyrovnání. Sekerovu střelu sice zastavil Karlsson, ale slovenský bek se ještě dostal ke kotouči a snažil se hostujícího obránce překvapit zakončením od zadního mantinelu. Neúspěšně.
     
    39:59
    Ještě jeden střelecký pokus Edmontonu obstaral Teddy Purcell, jenž měl dostatek prostoru, ale i jeho dělovku dokázal zablokovat hostující kapitán Erik Karlsson.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    I druhá třetina je minulostí a hosté stále vedou o jednu branku. Ottawa se okolo 25. minuty dostala do obrovského tlaku a díky tomu se v čase 25:53 radoval z přesilovkové trefy Zack Smith, jenž zvýšil na 0:2. Závěr třetiny ale patřil Edmontonu, který sice nevyužil přesilovou hru, ale z pokračujícího tlaku vytěžil ve 39.minutě důležitý gól Jordana Eberleho. Poslední minutu druhé části domácí naprosto ovládli, avšak vyrovnání se zatím nedočkali.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:55.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Ottawě se nepodařilo založení prvního útoku třetí třetiny a kotouč letí přes střední pásmo jen na hokejky domácích beků, kteří se sami mohou pokusit o rozehrávku.
     
    40:43
    Jenže Edmonton si počínal obdobně a poslal puk na zakázané uvolnění. Následné buly u Talbota se bude po chvíli opakovat.
     
    41:14
    Napadající Bobby Ryan i přes pád u mantinelu udržel puk a dokázal ho posunout k Turrisovi. Jeho okamžité zakončení skončil sraženo vedle brány.
     
    41:46
    Nenápadná akce Edmontonu málem skončila vyrovnáním! Jeden z domácích dojel jako první vyhozený kotouč a okamžitě vyprodukoval přihrávku před bránu, kam si sjížděl Jakupov. Ruský mladík z bezprostřední blízkosti těsně minul!
     
    42:51
    Olejáři pokračují v aktivitě a okupují útočné pásmo. Tak nějak Edmonton zakončil druhou třetinu a snaží se na to navázat i na začátku třetí části.
     
    43:01
    Hosté vyhazují puk jen na zakázané uvolnění, nemohou vystřídat a hra se navíc vrátí před Craiga Andersona.
     
    43:31
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Nyní se ale Ottawa dostala k bleskovému protiútoku, který po propadnutí domácí obrany končí gólem. Schultz nedokázal ve středním pásmu zpracovat přihrávku svého spoluhráče a všeho dokázal využit Zack Smith, který šel s Chiasson rázem do přečíslení. Dokonalá Smithova přihrávka před bránou přistála na holi zmíněného ALEXE CHIASSONA a ten už měl hodně jednoduchou práci. Asistence: Zack Smith
    43:31 Alex CHIASSON - 1:3
     
    45:19
    Edmonton by určitě rád záhy odpověděl a znovu se dostal na rozdíl jediné branky. Purcell ve slibné pozici trefil jen blokujícího Stonea. Přes Turrise se pak jeden z domácích k dorážce nedostal
     
    45:58
    Senátorům se nepodařil přechod přes střední pásmo, ale ani domácí si nevedli o moc lépe a vrací kotouč soupeři. Poněkud neurovnaná pasáž.
     
    46:29
    Oba celky střídají a Ottawa tak pouze vyhodila puk ze středního pásma až za bránu Cama Talbota. Ofenzivní akci mohou rozjet domácí.
     
    47:05
    Domácím se nedaří proniknout přes neutrální zónu do pásma soupeře. Ottawa teď opět výborně zahustila střední pásmo.
     
    47:57
    Výborné utkání dnes hraje Zack Smith. Hostující útočník si pro kotouč sjel dokonce až k vlastní bráně a dokázal ho v pohodě vyvést k červené čáře. I díky tomu může Ottawa vystřídat.
     
    48:42
    Poměrně dlouhou část utkání bez přerušení ukončuje zakázané uvolnění Edmontonu. Čas na komerční přestávku.
     
    49:16
    Napadající Senátoři nakonec získali kotouč v útočném pásmu a ránou od modré čáry se prezentoval Methot. Pokus kanadského brankáře byl nepřesný a s vracejícím se pukem si poradil Talbot.
     
    49:58
    Bobby Ryan se v útočném pásmu snažil kličkami uvolnit spoluhráče, avšak poté předvedl nepřesnou přihrávku, kterou akci Ottawy zhatil.
     
    50:12
    Domácí brankář Talbot hodně rychle vytřepal kotouč z lapačky a po střele z pravé strany bleskově rozehrává, neboť Edmonton opravdu nemá, nač čekat.
     
    50:52
    Oilers se prakticky okamžitě usadili v útočném pásmu a Anderson musel řešit jedovatou střelu Justina Schultze, který jej protáhl svižný pokusem od modré čáry.
     
    51:06
    Další zákrok si Anderson připsal proti střele mladíka Connora McDavida a následuje další komerční přestávka.
     
    51:37
    Karlsson po rychlém přechodu do útoku minul od modré čáry a kotouč tak skončil na holích domácích hráčů. Ti rovněž rychle přešli do pásma soupeře, avšak poté se prezentovali nepřesnou přihrávkou, která zmizela ve středním pásmu.
    Před pár dny to bylo 36 let, co se stal hokejový zázrak!

     
    52:16
    Po hitu od McDavida se Methot hodně těžce zvedá z ledu a na střídačce má dokonce problém s udržením se na lavičce. To nevypadá moc dobře.
     
    52:39
    Domácí přitvrdili a snaží se Ottawu rozhodit důraznou hrou do těla. Několik hitů teď fanoušci odměnili potleskem, ale hity jsou zatím vše, čeho se fans Oilers dočkali.
     
    54:21
    Na bránu Craiga Andersona se nyní řítí jeden útok za druhým. Prozatím se ale Ottawa dobře brání a bez potíží vyhazuje kotouč aspoň do středního pásma.
     
    54:55
    Finální přihrávka zpoza Andersonovy brány nenašla adresáta a hosté znovu vyvážejí kotouč z vlastního pásma. Čas Olejářům ubíhá opravdu hodně rychle.
     
    55:36
    Ottawě se sice podařilo našetřit několik cenných vteřin pobytem v útočném pásmu, ale od mantinelu se Sens k ohrožení Talbota nedostali.
     
    56:12
    V posledních vteřinách se domácím přeci jenom přestal dařit přechod přes střední pásmo. Hosté se brání opravdu skvěle a nepouští soupeře do šancí. Je čas na poslední komerční přestávku zápasu.
     
    56:26
    Curtis Lazar (OTT) se dopustil hákování, ale Connor McDavid (EDM) zároveň naprosto zbytečně hodně přihrál pád a i on míří na lavici hanby. Zbytečně tak Edmonton přichází o přesilovou hru.
     
    56:26
    I přes vyloučení McDavida se ale Edmonton odhodlal k powerplay a zkusí štěstí se šesti hráči v poli!
     
    56:39
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A je hotovo! Taylor Hall po vyhraném vhazování minul kotouč, který se záhy dostal do středního pásma. Odtud Pageau s pukem pronikl do útočného pásma a krátce po přechodu modré čáry přenechal kotouč MARKU STONEOVI, který s ledovým klidem skóroval do prázdné brány. Asistence: Jean-Gabriel Pageau
    56:39 Mark STONE - 1:4
     
    57:51
    Cam Talbot je už samozřejmě zpět v bráně Edmontonu a pokračuje se při hře čtyři na čtyři. Senátoři zatím v pohodě kontrolují kotouč.
    Před pár dny to bylo 36 let, co se stal hokejový zázrak!
     
    58:27
    Až nyní se Oilers znovu prodrali do útočného pásma, avšak finální souhra v mezikruží nebyla přesná a Sens dostávají kotouč do neutrální zóny.
     
    59:00
    Ohlášena poslední minuta třetí třetiny a Ottawa opět vytlačila soupeře do středního pásma.
     
    59:41
    Nyní navíc Senátoři vyhodili puk ze středního pásma až za bránu Cama Talbota a ničeho zajímavějšího už se tak zřejmě nedočkáme.
     
    59:56
    Poslední střelu zápasu obstarali ještě přeci jenom domácí, ale Anderson si i s tečí Pouliota poradil. Ottawa dnes získá další dva body.
     
    Konec zápasu.
     
    Duel mezi dvěma kanadskými celky je tedy u konce a z vítězství 1:4 se raduje hostující Ottawa Senators. Edmonton si sice přenesl dobrý konec druhé části i do začátku třetí třetiny, avšak velkou ránu mu hosté zasadili ve 44. minutě, kdy se z přečíslení dvou na jednoho prosadil Alex Chiasson. Tato branka Olejáři naprosto rozhodila a až do konce zápasu si Edmonton nepřipravil prakticky ani jednu gólovku. Vítězství hostujícího týmu pak gólem do prázdné brány v 57. minutě pečetil Mark Stone.

    Ottawa tak vyhrála čtvrté utkání v řadě a pokračuje ve stahování ztráty na playoff. Momentálně má na osmý Pittsburgh manko čtyř bodů, ale Tučňáci mají oproti kanadskému týmu zápasy k dobru. Naopak Edmonton jen potvrdil špatné výsledky z posledních utkání a znovu si upevnil poslední pozici.
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU

    1. Zack Smith (OTT) 1+1
    2. Brandon Davidson (EDM) 0+1
    3. Taylor Hall (EDM) 0+0
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V ZÁPASE

    Andrej Sekera (EDM) 0+0, 3 střely, čas na ledě 21:02
     
    S konstatováním, že dnešní utkání sledovalo 16 839 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů nashledanou! (05:38:29)

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 39. Eberle (Pouliot, Davidson) – 13. Paul (Wideman, Lazar), 26. Smith (Stone, Zibanejad), 44. Chiasson (Smith), 57. Stone (Pageau)


    Edmonton Oilers: Talbot (Nilsson) – Fayne, Sekera, Schultz, Nurse, Oesterle, Davidson – Eberle (A), McDavid, Pouliot – Purcell, Draisaitl, Hall (A) – Jakupov, Letestu, Kassian – Korpikoski, Hendricks (A), Pakarinen
    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson (C), Methot, Ceci, Phaneuf, Borowiecki, Wideman – Stone, Turris (A), Hoffman – Ryan, Zibanejad, Dzingel – Neil (A), Lazar, Paul – Chiasson, Pageau, Smith

    Rozhodčí: Brad Watson, Kelly Sutherland – Brian Mach, Jay Sharrers

    Diváci: 16.839
    bahis siteleri