Trenčín – Nitra 1:2 (kon.) | Košice – Poprad 7:1 (kon.) | Zvolen – Žilina 4:2 (kon.)
Martin – Piešťany 1:2 (0:1 po s.n.)
konec
HC Košice
7:1 (1:0, 3:0, 3:1)
HK Poprad
sk Neděle 28.02.2016, 16:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:30.
     
    Vážení priaznivci hokeja,srdečne vás vítam pri ďalšom pokračovaní najvyššej hokejovej súťaže Slovenska, v ktorom si sily skrížia HC Košice a HK Poprad.

    Košičania opäť raz potvrdili svoju absolútnu dominanciu v slovenskom hokeji, keď už po deviaty raz vyhrali základnú časť našej najvyššej hokejovej súťaže (po rokoch 1996, 1997, 2007, 2009, 2011, 2012, 2014 a 2015 tak Košice obsadili 1. priečku tabuľky aj v roku 2016). Tento fakt pritom znamená, že úradujúci majster dosiahol 3. víťazstvo v základnej časti v uplynulých troch ročníkoch Tipsport (extra)ligy.

    Najúspešnejší hokejový klub Slovenska prepísal aj ďalší historický ukazovateľ. Košičania sa v novodobej medzinárodnej hokejovej súťaži elitných klubov, CHL, predstavia už po tretíkrát. Pred začiatkom tretieho ročníka pritom môžeme vravieť o fantastickej bilancii účasti, keďže Košice nevynechali ani jeden ročník elitnej hokejovej súťaže.

    Poprad predvádza v aktuálnom ročníku výkony, ktoré bohato postačujú na priebežnú 5. priečku tabuľku, ktorou sa Podtatranci môže pochváliť. Hostia sú si ale vedomí faktu, že pominuteľné je všetko – a platiť to môže veľmi rýchlo aj o ich 5. mieste, nakoľko pred 6. Žilinou a 7. Trenčínom majú náskok len jediného bodu. Naopak, ak by sa chcel Poprad dostať na priebežnú 4. priečku tabuľky, na svojom konte by musel mať minimálne 85 bodov, teda o 16 viac.
    Čo nevidí divák, vidí tretie „oko“ hlavného arbitra.

     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Halász (Melicherčík) – Deyl, Dudáš, Jankovič, Šedivý, Mikuš, Cebák, Macejko – Bartoš, Jenčík, Spilar – Hrnka, Suja, Bicek – Varga, Češík, Milý – Boltun. Šoltés, Hričina – Chovan

    HK Poprad: Svoboda (Luba) – Fabian, Jaborník, Dinda, Suchý, Kasík, Pařížek, Šterbák, Gaborčík – Paločko, Lantoš, Števuliak – Mikula, Paukovček, Rapáč – Koyš, Heizer, Štrauch – Achs, Toma, Malina

    Rozhodca: D. Konc, Lokšík – Rovenský, Bogdaň.
     
    Vážení priaznivci slovenského hokeja, srdečne vás zdravím zo Steel arény, kde už o niekoľko desiatok minút začne tvrdé hokejové zápolenie medzi Košicami a Popradom. Hráči oboch celkov sa v tejto chvíli pripravujú na predzápasovej rozcvičke.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Milí športoví priatelia, dovoľte mi vás ešte raz srdečne pozdraviť zo Steel arény, z Košického štadióna Ladislava Trojáka, kde sa už o malý moment začne zápas, v ktorom domáce Košice vyzvú Poprad. V poslednom východniarskom derby v základnej časti Tipsport ligy v sezóne 2015/2016 nastúpia Košice v tradičných modrých dresoch, hostia spod Tatier si do metropoly východu priniesli bielu sadu dresov. Hráči už stoja nastúpení na modrých čiarach, my si ešte počkáme na hymnu Slovenskej republiky, po ktorej príde na rad úvodné buly.
     
    Dnešný zápas povedie rozhodcovská štvorica: ako hlavní sa dnes predstavia páni Daniel Konc a Peter Lokšík, na čiarach im budú asistovať páni Tibor Rovenský a Andrej Bogdaň. V tejto chvíli je už na úvodné buly všetko pripravené, šláger kola sa môže začať!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Úvodné buly bolo vhodené. Puk poputoval na hokejky dnešného favorita, teda Košičanov, ktorí sa s ním okamžite stiahli do vlastných obranných radov. Z hĺbky svojej defenzívy bude chcieť pritom majster vykúzliť smerom dopredu čo najviac.
     
    00:17
    Deyl puk zaviezol do stredného pásma, tam oň ešte zabojoval Jenčík, ktorý svojho súpera stíhal až za bránku Svobodu, tam ale súboj vzdal a odišiel striedať.
     
    01:09
    Suchý sa teraz s rozohrávkou nikam neponáhľal. Košice sa krátko pred stratením puku formovali v strednom pásme, odtiaľ sa ale smerom dopredu po vlastnej nepresnosti nepresunuli.
     
    01:50
    Dlho to ale neplatilo. Formácia so skúseným Češíkom aj mladým Milým na malý moment uzavrela svojho súpera v obrannej tretine, našťastie pre Poprad z toho priama strela nebola.
     
    02:47
    To už neplatilo v tejto chvíli , kedy Košice využili mierne zaváhanie v obranných radoch svojho súpera, rýchlo sa s pukom presunuli vez všetky čiary a od tej modrej následne vyslali nepríjemný strelecký pokus, ktorý Svoboda zrazil na zadný mantinel.
     
    03:44
    Košice dali gól!
    Máme tu pomerne rýchly, ale zaslúžený otvárací gól, ktorý strieľajú Košice. GABRIEL SPILAR teraz ťažil z aktivity svojich spoluhráčov, keď sa po obliehaní Svobodovej bránky dostal k odrazenému puku pri pravej žrdi a poľahky ho poslal do siete. Asistencie: Richard Jenčík, Peter Bartoš.
    03:44 Gabriel SPILAR - 1:0
     
    04:20
    Poprad v snahe o rýchlu odpoveď pohorel, hostia sa síce dopredu hnali až s tromi korčuliarmi, tá ale chybovali už priu útočnej modrej, kde im puk zbytočne ušiel.
     
    04:38
    Košice si so svojím súperom robia doslova čo chcú! Potvrdil to aj Tomáš Hrnka, ktorý bol pred Svobodom osamotený a mal dostatok priestoru na zakončenie, nanešťastie pre Košice, statný útočník puk poslal len do gólmana.
     
    05:30
    Milý bol s pukom za bránkou, odtiaľ sa ho snažil okamžite poslať medzi kruhy, v tomto prípade ale zapracovala obrana Popradu na výbornú a puk súperovi vypichla.
     
    06:01
    Snahu v úvodných minútach uprieť rozhodne nemožno, pomerne často ich ale zastavujú zbytočné chybičky počnúc nepresnou rozohrávkou. To by sa Popradu na košickom ľade stávať rozhodne nemalo.
     
    06:55
    Košice to vymysleli dobre, po krásnej akcii Poprad s pukom z pásma nevyšiel, naopak, v obrovskej šanci sa ocitol Jenčík, ktorý si ešte Svobodu položil na ľad, pukom ale napokon zasiahol len jeho telo.
     
    07:52
    Popradu teraz príde reklamná prestávka nepochybne vhod. Bodaj by nie, kamzíci sa zatiaľ viditeľne trápia a môžu byť radi, že po 8 minútach hry prehrávajú len o 1 gól.
     
    08:15
    Richard Rapáč bol teraz poriadne nabrúsený a s pukom nebezpečne kombinoval v blízkosti Halásza, našťastie pre domácich jeho spoluhráči úmysel nepochopili a po puku nešli.
     
    09:00
    Za sebou máme úvodných 9 minút stretnutia, oba celky tento fakt využívajú na kompletné prestriedanie svojich pätiek na ľadovej ploche. Pomerne často sa dnes strieda, je to kvôli vysokému tempu hry.
     
    09:39
    Varga bojoval o puk v rohu klziska, tam proti nemu stáli ale až dvaja hráči súpera, skúsený útočník v službách domáceho HC sa tak do šance nedostal.
     
    10:20
    Vysoké napádanie Boltuna až dvomi korčuliarmi želané ovocie vo forme vyhodeného puku neprinieslo, Košice naďalej kombinujú v pásme svojho súpera.
     
    10:55
    A takmer bol z toho druhý gól v sieti Svobodu! Jenčík dostal prihrávku priamo do bránkoviska, kde len vložil svoju hokejku, našťastie pre brankára Popradu jeho zakončenie bolo natoľko slabé., aby do trajektórie puku stihol vložiť korčuľu a zastaviť ho tak pred čiarou.
     
    11:20
    Spilarova aktivita si žiadala o čosi väčšiu pohotovosť Petra Bartoša, skúsený harcovník v drese Košíc bol teraz príliš pasívny a zbytočne sa len prizeral letiacemu puku. Košice preto prišli o útočné pásmo.
     
    11:50
    Po dlhšej dobe si zahral aj Halász. Nie, Poprad presne nevypáli, brankár domácich len dopomohol svojim spoluhráčom s rozohrávkou, keď puk vytiahol spoza vlastnej bránky.
     
    12:20
    Dobre to myslel Mikuš, ktorý pred sebou videl Vargu. Ten spoluhráčovi dobre zakrýval dráhu strely, napriek tomu ale Svoboda reagoval na výbornú, ostal pri bližšej žrdi a počkal si tam na puk.
     
    13:00
    Duo Pařízek – Heizer teraz bolo v rohu klziska mimoriadne aktívne a znemožnilo svojmu súperovi zakončiť, keď ho neustále vytláčalo do nevýhodnej palebnej pozície.
     
    13:35
    Košičania videli štrbinku v obranných radoch svojho súpera, preto sa snažili o rýchly prechod stredným pásmom. Trochu to ale prehnali, Jenčík si nevšimol napádajúceho korčuliara a o puk prišiel.
     
    14:30
    Teraz to už spravili domáci o poznanie lepšie, prvá strela sa ešte medzi tri žrde nezmestila, odrazený puk sa ale vrátil do hry, čo znamenalo dôležitý zákrok Svobodu. Ten teraz veru Poprad podržal nad vodou!
     
    15:11
    A po zakončení Hrnku mohlo byť zle-nedobre. Statný útočník sa teraz z veľkého uhla poriadne oprel do puku, našťastie pre Poprad bola tvrdá rana dobre zrazená pred útočníkom stojacím hosťom.
     
    15:50
    Suja puk posielal za bránku, nevšimol si ale, že tam na tento moment čakal Dinda. Poprad sa po nepresnej kombinácii svojho súpera dokáže oslobodiť jednoduchým vyhodením puku von z pásma.
     
    16:36
    Na štadióne teraz vzplanuli emócie, čo sa napokon od tohto zápasu aj očakávalo. Hosťom sa nepáčila aktivita súpera po odpískaní, keď sa Košice ešte snažili puk vytiahnuť spod lapačky Svobodu, Košičania naopak naznačili, že za obtĺkať nenechajú.
     
    17:00
    Pokračujeme ale v hre 5 proti 5, po vyhranom buly v obrannej tretine dostanú priestor smerom dopredu hostia.
     
    17:30
    Možno trochu zbytočne to teraz hostia skúšali priamym nastrelením puku do útočnej tretiny, všetci z korčuliarov boli na tento puk prikrátki a pískalo sa tak len zakázané uvoľnenie.
     
    18:00
    Košice síce buly vyhrali, následne ale nevymysleli pred bránkou svojho súpera nič zaujímavé. Budú sa tak musieť brániť.
     
    18:23
    Ani Poprad ale smerom dopredu úspešný nebol. Snahu nemožno uprieť ani jednému z celkov, nepresná streľba ale nestavia ani jedného z gólmanov do pozície ohrozeného muža.
     
    19:00
    Do konca prvej tretiny ostáva 1 minúta.
     
    19:30
    Košice ju chceli stráviť v útočnej tretine, čo sa im spočiatku aj darilo, všetko ale zmenilo jednouché vyhodenie puku v podaní Popradu. Ešte 30 sekúnd do hvizdu arbitra.
     
    19:58
    Hralo sa zo strany na stranu, napokon ešte jedno buly pred Halászom, ktoré už pravdepodobne nebude nič riešiť.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je už minulosťou. Úvodných 20 minút zápasu prinieslo dobrý hokej z oboch strán, o čosi viac mali z hry predsa len domáce Košice, ktoré po góle Spilara zaslúžene vedú pomerom 1:0.

    Pomer striel po 1. tretine: 8:6

    Druhá tretina sa začne približne o 17:16.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:15
    Úvodné buly odštartovalo druhú tretinu zápasu medzi Košicami a Popradom. Bude nepochybne zaujímavé sledovať, či sa hosťom podarí stav minimálne vyrovnať, alebo Košice budú pokračovať vo svojej rýchlej, útočnej, no najmä efektívnej hre.
     
    20:20
    Máme tu rýchle zakázané uvoľnenie v podaní hostí. Suchý sa teraz zbytočne unáhlil, keď chcel puk odpáliť pred korčuľujúcim Bartošom a poslal ho bezhlavo cez všetky čiary.
     
    21:05
    Strela Števuliaka nebola vôbec zlá, dovolím si tvrdiť, že ak by pozorný obranca nevložil do puku svoju hokejku, táto rana mohla pokojne skončiť v bránke.
     
    21:55
    Pozrime sa ale na opačnú stranu klziska, Košice tam dobre zovreli svojho súpera, zatiaľ z tohto tlaku strela nepramenila.
     
    22:30
    Všetko sa to ale veľmi rýchlo zmenilo . a hneď niekoľkokrát. Po aktivite Vargu chcel ešte páliť aj Šedivý, ten stál ale v nevýhodnej pozícii a navyše bol vo svojej nestabilite od puku odtlačený.
     
    23:16
    Boltun prebral voľný puk v obrannej tretine, následne sa prezentoval pekným sólom, keď hru presunul až pred Svobodu. Tam si chcel obhodiť dvojicu obrancov, to sa mu ale nepodarilo.
     
    24:10
    Videli sme viacero zaujímavých pokusov o krížne prihrávky cez celú dĺžku poľa, ani jedna z nich sa ale neuplatnila. Obranné rady totiž boli rozostavené pozorne.
     
    24:50
    Aktívny Hrnka využil svojej fyzické parametre a s pukom sa z ľavej strany natlačil pred Svobodu, zakončenie robustného útočníka napokon smerovalo v tesnej výške nad ľadom, gólman puk pokryl.
     
    25:30
    Na opačnej strane aktivita Ľubomíra Malinu, ten teraz nevypustil ani jeden z trojice osobných súbojov, to ho ale stálo príliš veľa síl, preto sa následne puku už nezmocnil.
     
    25:36
    A je tu prvé vylúčenie v zápase. Na lavicu hanby sa poberá Paukovček (POP) – 2 minúty – hákovanie.
     
    26:00
    Košice sa na malý moment s pukom usadili v pásme súpera, prichádza ale vyhodenie puku cez všetky čiary.
     
    26:25
    Opäť sú domáci „nasáčkovaní“ pred Svobodom, kombinujú ale zväčša len v rohu klziska, čo nepatrí medzi ideálne strelecké partie.
     
    27:03
    Poprad svojho súpera dobre vytláča do nevýhodných streleckých pozícii, v tejto chvíli navyše budú musieť Košice svoje útočné motory naštartovať zo stredného pásma.
     
    27:28
    Tak konečne sme videli priame strelecké zakončenie. Takýto puk ale Svobodovi problémy narobiť nemohol, nasledovať preto bude vhadzovanie po jeho pravici.
     
    28:01
    Medzičasom sa už Paukovček vrátil na ľadovú plochu, pokračujeme teda za rovnovážneho stavu. Oba celky potrebujú prestriedať, učinia tak počas hry.
     
    28:36
    Patrik Koyš mal rýchlosť, aj preto sa vydal do osobného súboja, kde na seba naviazal jediného hráča prítomného v obrannej tretine Košíc, následne ale svojho spoluhráča nájsť nedokázal.
     
    29:09
    Poprad sa musel vrátiť do obrannej tretiny, domáci celok síce presne nezakombinoval, hostia si ale robili zálusk na voľný puk smerujúci k Svobodovi.
     
    29:52
    Dudáš teraz zbytočne nevymýšľal, puk jednoducho Vydvihol nad úroveň§ klziska a po mantineli ho poslal na tribúnu. Bolo to ale s pomocou hosťujúceho korčuliara.
     
    30:30
    Zápas je v plnom prúde. Ako sa od stretnutia očakávalo, v tejto chvíli prináša veľmi rýchly a agresívny hokej z oboch strán, ani jeden z tímov si nič nedaruje. Z hry majú teraz o čosi viac domáce Košice, ani tie, ani Poprad, sa ale do vyloženej šance dostať nevedia.
     
    31:23
    Košice v dobrom útočnom snažení, Spilar teraz dostal prihrávku do jazdy prakticky priamo pred bránkovisko, jeho zakončenie bez prípravy Svoboda zrazil.
     
    32:27
    Košice boli usadené v pásme svojho súpera, tam ale puk pred bránku pretlačiť nedokázali. Napriek tomu sa dočkali vhadzovania po ľavici Svobodu, bude sa totiž vylučovať.
     
    32:27
    Kasík (POP) – 2 minúty – držanie.
     
    32:40
    Bartoš teraz dostal prihrávku do jazdy, stál ale za obrancom, ktorého si nedokázal obhodiť, preto Košice o puk prídu.
     
    33:20
    Poprad sa bude brániť v trojici!
     
    33:20
    Lantoš (POP) – 2 minúty – napadnutie.
     
    33:30
    Košice sú usadené v pásme svojho súpera, tam pomaly roztáčajú presilovkový kolotoč.
     
    33:52
    Košice dali gól!
    A presilovú hru o dvoch mužov majstrovský celok využiť dokázal. Svoboda sa teraz smutne pozerá do svojej siete, kde sa už trepoce puk. Postaral sa o to RADEK DEYL. Asistencie: Gabriel Spilar, Peter Bartoš.
    33:52 Radek DEYL - 2:0
     
    34:40
    Tak toto sa často nevidí! Poprad sa vo vlastnom oslabení dostal do dobrej šance, Košice následne v prečíslení pohoreli!
     
    35:02
    A ďalší nájazd dvoch korčuliarov na bránku kamzíkov, mám pocit, že hosťom teraz pri zakončení pomohla žrď. Nech je to akokoľvek, domáci v tejto chvíli tretí gól, nepridali.
     
    35:25
    Košice dali gól!
    V momente, kedy Lantoš naskočil na ľadovú plochu, už ale toto tvrdenie neplatí! Popradu prostredná časť zápasu absolútne nevychádza, do listiny strelcov sa zapísal aj DÁVID ŠOLTÉS. Asistencie: Peter Boltun, Juraj Cebák.
    35:25 Dávid ŠOLTÉS - 3:0
     
    36:01
    Necelé 4 minúty pred koncom druhej tretiny tu máme komerčnú prestávku, hostia ju nepochybne využijú na rozdanie si pokynov k záverečným minútam prostrednej časti hry.
     
    36:10
    To Košice môžu pokračovať s pohodou na hokejkách, Absolútny pokoj, ktorý z domácich hokejistov dnes priam vyžaruje, bude už len veľmi ťažké prelomiť.
     
    36:40
    Vráťme sa ale k dianiu na ľadovej ploche. Tam sa zvádzal dlhý súboj o puk pri zadnom mantineli, za bránkou Svobodu pritom napokon zvládol celú situáciu lepšie Poprad.
     
    36:44
    Jankovič (KOS) – 2 minúty – držanie.
     
    36:50
    Košiciam netrvalo dlho a puk vyhodili cez všetky čiary. Domáci následne odídu striedať.
     
    37:10
    Na ľadovej ploche ale ešte „zabudli“ jedného korčuliara, ktorý aktívnym napádaním znemožňuje súperovi rozohrať.
     
    37:41
    Nuž, doposiaľ majú z tejto presilovej hry viac domáci, ako Poprad. Hostia sa očividne trápia a svoje nahadzované puky do pásma nedokážu zachytiť.
     
    37:41
    Poprad – 2 minúty – príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Trest odpyká Paločko.
     
    38:20
    Košice tak po návrate Jankoviča budú dohrávať skrátenú presilovú hru. Budeme zvedaví, či si hosťujúci hráč odsedí dvojminútový trest v plnom rozsahu.
     
    38:32
    Na trestnú smeruje aj Kasík (POP) – 2 minúty – podrazenie.
     
    38:45
    Košice už hrajú svoju skrátenú presilovú hru o dvoch mužov!
     
    39:10
    Svojho súpera pritom opäť zvierajú v obranných radoch, našťastie pre Poprad je to zatiaľ bez priameho streleckého zakončenia.
     
    39:19
    Na ľadovej ploche teraz ostal ležať jeden z Košičanov, ktorému okamžite prišiel na pomoc domáci lekársky tím. Veríme, že to bude bez vážnejšieho zranenia.
     
    39:19
    Zranený napokon odkorčuľoval na hráčsku lavicu, keďže je tam ale krv, očakávame nejaké drobné zašívanie. Zrejme tam bola hokejka v tvári.
     
    39:24
    Dinda (POP) – 2 + 2 minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    39:47
    Košice dali gól!
    Košice napokon zraneného spoluhráča pomstili najlepším možným spôsobom, keď ešte pred prestávkou pridali štvrtý gól do siete Svobodu. Presadil sa GABRIEL SPILAR, ktorý rozjasal domáce tribúny. Asistencie: Radek Deyl, Richard Jenčík.
    39:47 Gabriel SPILAR - 4:0
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Prostredná časť zápasu sa skončila. Jej úvod priniesol nezáživný hokej, postupne sa ale tempo hry zrýchlilo a bolo sa na čo pozerať. Aj preto svieti na svetelnej tabuli stav 4:0.

    Pomer striel po 2. tretine: 19:12

    Tretia tretina sa začne približne o 18:06.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:12
    Úvodné buly tretej tretiny bolo vhodené. Dovolím si tvrdiť, že pôjde už len o formálnu časť hry a o víťazovi je viac-menej rozhodnuté. Otáčať 4-gólové manko proti Košiciam je totiž veľmi náročné, budeme preto mimoriadne zvedaví na to, či sa to podarí práve Popradu.
     
    40:25
    Spilarov výpad po pravom krídle mohol priniesť zavŕšenie hetriku rýchlonohého korčuliara domácich, miesto toho sme videli len strelu zrazenú Svobodom.
     
    40:40
    Poprad sa oslobodzuje jednoduchým vyhodením puku cez všetky čiary. Zakázané uvoľnenie sa ale nepíska, Dinda si totiž odpykáva svoj 4-minútový trest.
     
    41:10
    Košice sú v pásme a pália z každej možnej i nemožnej pozície, Svobvoda zatiaľ odoláva.
     
    41:55
    Spilarova strela bola dobre skrytá za hosťujúcu obranu, preto dokázal Svoboda puk len vyraziť pred seba. Poprad mal následne šťastie, že sa Bartoš lepšie nezorientoval a herný predmet nedopravil do siete.
     
    42:40
    Aj Milý to myslel dobre, jeho rana do stredu bránky ešte mohla byť tečovaná, vyrážačka Svobodu ale bola v správny čas na správnom mieste.
     
    43:43
    Košice dali gól!
    Košice to stihli v hodine dvanástej. Dinda už-už chcel vykorčuľovať na ľadovú plochu – a možno tam už jendou nohou už aj stál. Napriek tomu ale hostia inkasujú po piatykrát, postaral sa o to PETER MIKUŠ svojím prvým gólom v košickom drese. Asistencia: Jiří Bicek.
    43:43 Peter MIKUŠ - 5:0
     
    44:50
    Absolútne deštrukcia popradskej obrany tak naberá rázom iný rozmer. Košičania nasúkali svojmu súperovi už 5 gólov a ešte stále nie je koniec zápasu.
     
    45:30
    Trojica Bartoš – Jenčík – Spilar sa opäť raz pohrala s obranou svojho súpera, na konci celej akcie bol dočasný kapitán Bartoš, ktorý ale puk netrafil úplne ideálne a nedokázal tak vystreliť.
     
    46:30
    Poprad by sa už najradšej videl v sprchách, Nebude to ale také jednoduché, ešte stále ostáva viac ako 13 minút hry a pasivita, ktorou sa hostia prezentujú. tento čas rozhodne neskráti.
     
    46:55
    Naopak, môže im ešte viac uškodiť! Košice boli v prečíslení dvoch proti jednému, hostia na svojho súpera opäť úplne zabudli, našťastie pre hostí celú situáciu zachránil pozorný Svoboda.
     
    47:01
    Jankovič (KOS) – 2 minúty – seknutie.
     
    47:01
    Števuliak (POP) – 2 minúty – seknutie.
     
    47:50
    Pri vzájomnom vylúčení pokračujeme v hre 4 proti 4, uvidíme, ktorému z celkov bude viac priestoru na ľadovej ploche vyhovovať.
     
    48:20
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    48:30
    Šedivý sa teraz ponáhľa za pukom za chrbát Halásza, odtiaľ budú chcieť Košice založiť ďalšiu zo svojich mnohých útočných akcií.
     
    48:33
    Napokon bolo ich snaženie zastavené až príliš skoro, domáci hokejisti sa totiž prezentovali prihrávkou rukou, ktorá je v hokeji neakceptovateľná.
     
    49:15
    Medzičasom pokračujeme s piatimi korčuliarmi na oboch stranách. Hra v tejto chvíli mierne stratila na tempe, čo paradoxne vyhovuje viac hosťom. Tí sa aspoň konečne nemusia brániť.
     
    49:26
    Trest pre hráčsku lavicu Košíc – 2 minúty – príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Trest odpyká Šoltés.
     
    49:42
    Puk letí cez všetky čiary, Poprad sa poň bude musieť vrátiť.
     
    50:10
    Takto si ale hostia presilovú hru rozhodne nepredstavujú. Popradu dnes nevychádza skutočne nič, HK sa s pukom nedokáže na dlhší čas usadiť ani v strednom pásme, tobôž nie v tom útočnom.
     
    50:30
    Absolútne zúfalstvo potvrdzuje aj pomerne časté prerušenie hry po vynútených chybách Popradu, tentokrát to bola prihrávka rukou, ktorá hostí pribrzdila v útočnej akcii.
     
    51:10
    Dobrá strela Češíka počas vlastného oslabenia, útočník Košíc spoza obrancu len tesne minul priestor troch žrdí!
     
    51:31
    Na ďalšiu komerčnú prestávku už Košice vkročia s piatimi korčuliarmi na ľadovej ploche.
     
    51:50
    Jenčík zastihol nepresnú rozohrávku až v rohu klziska, odtiaľ sa následne s pukom na čepeli hokejky nedostal. Poprad dostane priestor na vyhodenie.
     
    52:30
    Henrich Jaborník následne rozohral dobre až na útočnú modrú, tam ale našiel len jedného z unavených spoluhráčov, ktorý sa už do šprintérskeho súboja nevydal.
     
    53:03
    Poprad teraz na malý moment zovrel svojho súpera v obrannej tretine a prezentoval sa sympatickým minitlakom, z neho ale nevyprodukoval ani jeden strelecký pokus, tobôž nie čestný gól.
     
    53:51
    Hra sa prelieva zo strany na stranu, ani jeden z hráčov prítomných na ľadovej ploche gólmanov výraznejším spôsobom nezamestnal.
     
    54:29
    Tretia tretina je v plnom prúde. Domáci v tejto chvíli predvádzajú hokej, aký potrebujú hrať na to, aby svojho súpera držali na odstrel. Košičania sa prezentujú dobrou obrannou i útočnou hrou a dávajú jasnej najavo, kto je na východe Slovenska pánom.
     
    54:45
    Poprad stále bojuje, aj keď jeho hráčom v týchto minútach dochádzajú azda aj posledné sily. ktorými ešte disponujú. O víťazovi stretnutia môžeme vravieť už bez najmenších pochybností.
     
    55:25
    Košice – 2 minúty – príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Kolektívny trest odpyká Spilar.
     
    55:26
    Jankovič (KOS) – 2 minúty – hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    55:30
    Konečne nejaké vzrušenie aj na strane Košíc, Poprad hrá presilovú hru o dvoch mužoch a má veľkú šancu na strelenie čestného gólu.
     
    55:52
    Košičania sa ale obetavo vkladajú do striel a výrazným spôsobom dopomáhajú Tomášovi Halászovi k udržaniu si čistého kontra v dnešnom zápase.
     
    56:05
    Stále Halász nekapituloval, Poprad páli zo všetkých možných pozícii, ani jeden z pokusov ale nie je natoľko nebezpečný, aby si našiel cestu do siete.
     
    56:40
    Poprad je v pásme, avšak úplne bezradný. Bodaj by nie, veď puk nie a nie skončiť v sieti, a to napriek početnej streľbe.
     
    56:50
    Poprad dal gól!
    Tak až teraz to tam hosťom padlo. Poprad pokazil Halászovi štatistiky a strelil svoj prvý gól v stretnutí. Symbolický presný zásah je pripísaný LUKÁŠOVI PAUKOVČEKOVI. Asistencie: Richard Rapáč, Štefan Fabian.
    56:50 Lukáš PAUKOVČEK - 5:1
     
    57:50
    Košice hrajú s piatimi korčuliarmi, očakávame, že ich cieľom bude zápas dohrať bez druhého inkasovaného gólu.
     
    58:15
    A zatiaľ sa im to darí. Puk sa totiž nachádza v strednom pásme, v bezpečnej zóne, odkiaľ je dostrel na Halászovu bránku prakticky nemožný.
     
    58:45
    Nasledovať bude vhadzovanie pri ľavej žrdi košickej svätyne.
     
    59:00
    Domáci zvládli túto situáciu na výbornú a buly vyhrali. Začala sa posledná minúta riadnej hracej doby i zápasu.
     
    59:29
    Košice dali gól!
    Tak napokon ešte jeden gól. ktorý stanovuje zrejme konečný výsledok na 6:1. Dnes aktívny TOMÁŠ HRNKA sa konečne dočkal. Asistencia: Jiří Bicek.
    59:29 Tomáš HRNKA - 6:1
     
    59:58
    Košice dali gól!
    Asi som bol naivný. Absolútna dominancia Košíc prerastá do megarozmerov, výsledkom čoho je aj siedmy gól v popradskej sieti. V závere stretnutia si zo súpera spravili Košice trhací kalendár, DÁVID ŠOLTÉS pridal svoj druhý presný zásah v stretnutí.
    59:58 Dávid ŠOLTÉS - 7:1
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa posledné východniarske derby základnej časti Tipsport ligy v sezóne 2015/2016 medzi Košicami a Popradom. Košice podali výkon hodný prvého celku tabuľky a po výhre v pomere 7:1 nad Popradom si do tabuľky pripíšu ďalšie 3 body.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 29:17

    S týmto konštatovaním a prianím pekného nedeľného večera sa už lúčim a zároveň vám ďakujem za vašu pozornosť. Dnešným stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák, Onlajny.eu. (18:43:07)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 4. Spilar (Jenčík, Bartoš), 34. Deyl (Spilar, Bartoš), 36. Šoltés (Boltun, Cebák), 40. Spilar (Deyl, Jenčík), 44. Mikuš (Bicek), 60. Hrnka (Bicek), 60. Šoltés – 57. Paukovček (Rapáč, Fabian)


    HC Košice: Halász (Melicherčík) – Deyl, Dudáš, Jankovič, Šedivý, Mikuš, Cebák, Macejko – Bartoš, Jenčík, Spilar – Hrnka, Suja, Bicek – Varga, Češík, Milý – Boltun. Šoltés, Hričina – Chovan
    HK Poprad: Svoboda (Luba) – Fabian, Jaborník, Dinda, Suchý, Kasík, Pařížek, Šterbák, Gaborčík – Paločko, Lantoš, Števuliak – Mikula, Paukovček, Rapáč – Koyš, Heizer, Štrauch – Achs, Toma, Malina

    Rozhodčí: D. Konc, Lokšík – Rovenský, Bogdaň
    bahis siteleri