Kladno – K. Vary 6:1 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 2:5 (kon.) | Havířov – HK MD Šumperk 2:3 (po pr.)
HC Plzeň – Slavia 2:3 (1:2 po s.n.) | Olomouc – Vsetín 3:2 (kon.) | Třinec – Vítkovice 3:5 (kon.)
Ústí n/L – Písek 1:9 (kon.) | Jihlava – Č. Budějovice 9:3 (kon.) | Chomutov – PZ Kladno 4:1 (kon.)
Kometa Brno – Žďár n/S 4:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:5 (0:0, 3:3, 0:2)
HC Vítkovice Ridera
Čtvrtek 03.03.2016, 17:00 • Nová WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • ELIOD extraliga mladšího dorostu • Skupina B
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu mezi Oceláři a Vítkovicemi. Utkání začíná v 17:00.
     
    HC Oceláři Třinec
    Třinečtí mladíci v poslední době nastupují v okleštěné sestavě, což se promítá také do jejich výsledků. V uplynulém měsíci odehráli Oceláři šest zápasů, přičemž z výhry se radovali jen jednou, a to v souboji s Hradcem, který smetli 8:0. O výsledku zatím posledního utkání svěřenců trenéra Raszky pak rozhodla už první třetina, ve které dorostenci Třince inkasovali od Pardubic hned čtyři góly a nakonec prohráli 3:7. V tabulce se ovšem Oceláři i nadále drží na čtvrtém místě s pětašedesáti body a šestibodovým náskokem před pátými Pardubicemi.

    Nejproduktivnější hráči Třince v nadstavbě
    Adam Raška – 22 bodů (12+10)
    Filip Indrst – 17 bodů (10+7)
    Jonáš Peterek – 16 bodů (7+9)

    Gólmani Ocelářů
    Radek Ochman – 12 zápasů; úspěšnost 92,75 %
    Maxim Kučera – 6 zápasů; úspěšnost 88,68 %
     
    HC Vítkovice Steel
    Vítkovičtí dorostenci mají zcela opačnou bilanci, z posledních sedmi zápasů prohráli jen jediný, a to na domácím ledě, kde nakonec podlehli Pardubicím 3:4 v prodloužení. Ostravský tým se v předchozím zápase představil na ledě suverénního lídra tabulky a ze Zlína si odvezl tři body za výhru 5:3. Dvě kola před koncem tak Vítkovice i nadále drží druhou příčku s devětasedmdesáti body a na této pozici také zakončí nadstavbovou část, jelikož třetí Hradec již ztrátu devíti bodů stáhnout nemůže.

    Nejproduktivnější hráči Vítkovic v nadstavbě
    Petr Fridrich – 24 bodů (12+12)
    Jan Vojtovič – 20 bodů (11+9)
    Adam Beránek – 19 bodů (7+12)

    Gólmani Vítkovic
    Nick Malík – 8 zápasů; úspěšnost 92,95 %
    Jakub Dobeš – 7 zápasů; úspěšnost 86,67 %
    Dominik Piták – 5 zápasů; úspěšnost 86,52 %
     
    Vzájemné zápasy
    Dnešní soupeři se v této sezóně střetli již pětkrát, ve třech případech se z výhry radovali Oceláři, dvakrát zvítězili hráči Vítkovic.

    Třinec – Vítkovice 4:2
    Vítkovice – Třinec 0:3
    Třinec – Vítkovice 2:4
    Vítkovice – Třinec 1:3
    Vítkovice – Třinec 4:0
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi Třincem a Vítkovicemi, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat. Zároveň můžete připojit hashtagy #TRIvVIT a #mladsidorost.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Kučera (Ochman) – Bulava, Patlevič, Konderla, Srníček, Michálek (C), S. Radzienciak – Tobiáš Marguš, Králík, Čmiel, Plandor, Tománek (A), Korčák, Indrst (A), Rybnikár, Branc. Trenér: Jiří Raszka.

    HC Vítkovice Steel: N. Malik (Dobeš) – Raška, Vacula, Bieniek, Zapletal, Šulák (A) – Plánka, Vojtovič, Tvrdý, Fridrich (C), Žemba (C), Takáč, Kylnár, Vavřík, Parolek, Vjačka, Vícha, Urban, Smička, Mrva, Beránek.
    Trenér: Mojmír Trličík.

    Rozhodčí: Vojtěch Fiala – Lukáš Marek, Lukáš Ševčík.
     
    Hráči jsou již na ledě a probíhá závěrečné rozbruslení. Třinec bude hrát v bílých dresech, Vítkovice zvolily tmavě modrou barvu. Domácím Ocelářům schází produktivní útočníci Jonáš Peterek a Adam Raška. Peterek dnes totiž rozehraje play-off spolu s týmem staršího dorostu, Raška je mimo hru z důvodu nemoci.

    Na soupisce Třince i Vítkovic najdeme po dva hokejisty ze žákovské kategorie. U domácích jsou to útočníci Lukáš Králík s Tobiášem Brancem. Ostravané mají žákovského brankáře Nicka Malika a forwarda Jiřího Tvrdého.
     
    Už se čeká jen na rozhodčí, utkání by mělo každou chvílí začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Utkání začalo útočnou akcí Vítkovic. Beránek přihrál na pravé křídlo Vojtovičovi, kterého však čistým způsobem odstavil Tománek.
     
    00:53
    Ostravané zahájili utkání náporem. Fridrich nejprve tečoval nahození těsně vedle, Beránkovu ránu od modré čáry zablokoval Michálek.
     
    01:16
    Třinec si pomohl zakázaným uvolněním a rozhodčí teď nahánějí jeho hráče zpět na led. Na vhazování před Kučerou změří síly Mrva s Indrstem.
     
    01:48
    Mrva projel středním pásmem, jenomže okolo Konderly vystřelil pouze vedle branky. Kučera si první zákrok připsal až o chvilku později.
     
    02:14
    Ze zmatečné situace pod domácí střídačkou vytěžily kotouč Vítkovice. Takáč má trochu klidu na rozehrávku.
     
    02:52
    Třinečtí se poprvé dostali do útočného pásma. N. Malik vyrazil ránu Tobiáše Marguše, pokus Srníčka později dokázal udržet.
     
    03:32
    Plánka pronikl po pravém křídle, avšak za brankou ho zastavili domácí obránci. Třinec pak rozehrál jen na zakázané uvolnění.
     
    03:46
    Michálek byl na chvilku dezorientovaný a nevěděl, kde je puk. Hosté měli čas na útok, ale jejich nepřesnou přihrávku zachytil Konderla.
     
    04:12
    Vítkovice jsou lepším týmem a po zásluze mohly jít do vedení. Vojtovič si na pravém kruhu našel odražený kotouč a orazítkoval břevno!
     
    04:34
    Vítkovice zůstaly v útočné třetině a Bieniek střílel o chvilku později od modré čáry těsně vedle. Třinec má co dělat, aby se dostal z obranného pásma.
     
    05:09
    První šanci Ocelářů měl na holi Tobiáš Marguš, ale osamocen před brankou netrefil puk. Třinec si však zahraje přesilovku, protože Jakub Mrva (VIT) je vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    05:46
    Ostravané už se v oslabení dvakrát osvobodili, a teď dokonce napadají třineckou rozehrávku. Jmenovitě je to Vavřík proti Michálkovi.
     
    06:11
    N. Malik musel zasahovat proti docela nebezpečnému pokusu Korčáka z mezikruží. Vítkovický gólman schoval puk v lapačce.
     
    06:23
    Třinci se vůbec nedaří udržet v útočném pásmu, má naopak problémy s rozehrávkou. Vjačka zatápěl domácím bekům okolo Kučerovy brány.
     
    07:07
    Fridrich vybojoval puk v rohu útočné třetiny Vítkovic, ale pak v souboji proti dvěma Ocelářům neuspěl. Mrva se za chvílí vrátí zpět na led.
     
    07:30
    Akci Vítkovic zastavil ofsajd, Vojtovičovi pak ve středním pásmu sjel puk z čepele. Třinec volí místo kombinace nahození po mantinelu.
     
    08:18
    Vítkovice se opět nastěhovaly do útočného pásma a vykoledovaly si faul. Jiří Plandor (TRI) je potrestán dvěma minutami za držení protihráče, je tady první přesilovka pro hosty.
     
    08:40
    Vícha svým prvním nahozením Kučerovu bránu minul. Druhý pokus tohoto obránce zablokoval Tománek a Třinec vyhodil.
     
    09:15
    Vavřík se se svou střelou možná trochu ukvapil a odražený kotouč míří do středního pásma. Oceláři brání oslabení dobře a mohou vystřídat.
     
    09:57
    S. Radzienciak ještě nedokázal kotouč vyhodit, ale po několika odrazech se puk přeci jen dostal za modrou čáru. Vaculova střela byla navíc, odpískán ofsajd.
     
    10:19
    Patlevič si nekomplikoval situaci a vystřelil puk po hrazení ven z pásma. Také Třinec úvodní oslabení ubránil a je v pěti.
     
    10:37
    Michálek, Tománek a Indrst se postarali o trochu vzrušení před N. Malikem. Vítkovický brankář si ale volný kotouč našel a pokryl jej.
     
    11:16
    Kučera Bieniekovo nahození od modré čáry dobře viděl. Sice se mu nepodařilo puk chytit do lapačky, alespoň jej ale vyrazil do rohu kluziště.
     
    11:46
    Tvrdou ránu urostlého Šuláka od modré čáry zablokoval Korčák a za odměnu mohl v akci pokračovat. Dojel na červenou čáru a nahodil.
     
    12:25
    Rybnikár s Brancem se pustili do útočení, ale dál než před kruhy se nedostali. Jejich akci zastavil jeden z bránících Ostravanů.
     
    12:35
    Kuriózní situace nastala, když chtěl rozhodčí vyloučit jednoho z domácích, ale číslo neřekl. Vypadá to, že nikdo z domácích se nepřiznal a odnese to jeden nejmladších hráčů. Tobiáš Branc (TRI) je vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    13:20
    Vítkovice jsou v útočném pásmu a snaží se vstřelit úvodní branku. Tečovaná střela od modré čáry ale skončila vedle.
     
    13:48
    Smička zastavil kotouč na modré čáře a udržel útočnou třetinu. Kučera pak proti jeho střele zasáhl betonem.
     
    14:25
    Patlevič si našel odražený puk a razantně jej poslal po hrazení až do útočného pásma Třince.
     
    14:49
    Třinec je v plném počtu, modří nedokázali využít ani svou druhou přesilovku. Oceláři vyvážejí puk do středního pásma.
     
    15:16
    Nyní se znovu bojuje v obranné třetině Třince, a to v rohu kluziště. Vavřík s Tvrdým tam motají hlavy domácím zadákům.
     
    15:49
    S. Radzienciak přišel na modré čáře velmi lacino o puk. Žemba pak objel branku a přihrál mezi kruhy, odkud střílel bekhendem Parolek. Kučera vyrazil.
     
    16:31
    N. Malik musel zasahovat dvakrát v krátkém časovém sledu. Ránu Králíka vyrazil betonem, dorážku Indrsta z mezikruží dokázal udržet ve výstroji.
     
    16:58
    Po vhazování ve středním pásmu jdou dopředu Vítkovice. Ale u nahozeného puku bude nejspíš jako první domácí Patlevič.
     
    17:26
    Šulák odvezl puk od mantinelu, jenže nepřihrál Fridrichovi přesně. Hra je přerušena a rozhodčí vylučuje hned dva hráče. Domácí Jiří Plandor (TRI) si odsedí dvě minuty za podražení, Szymon Bieniek (VIT) je potrestán menším trestem za nedovolené bránění.
     
    17:56
    Oba týmy tedy dohrávají první třetinu ve čtyřech. Domácí mohli jít do útoku, jenomže nedokázali přesně přihrát volnému Indrstovi.
     
    18:20
    Víchovu ránu od modré čáry dokázal Kučera vyrazit před sebe a o zbytek už se postarali jeho spoluhráči.
     
    18:56
    Hra ve čtyřech je vyrovnaná a přelévá se ze strany na stranu. Chvíli se hrálo před N. Malikem, nyní už zase útočí Vítkovice.
     
    19:35
    Kylnár schytal ránu od svého spoluhráče a s bolestivou grimasou míří na střídačku. Mezitím měl největší šanci Třince na holi Tobiáš Marguš, ale ani nadvakrát nedokázal z blízkosti překonat skvělého N. Malika!
     
    19:54
    První třetina se dohrává v útočné třetině Třince, přestože aktivnějším celkem v úvodních dvaceti minutách byly rozhodně Vítkovice.
     
    20:00
    Ještě v poslední sekundě přichází vyloučení na straně Třince. Ľubomír Patlevič (TRI) si na začátku druhé třetiny odsedí dvě minuty za faul loktem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:49.
     
    Úvodních dvacet minut moravsko-slezského derby mladších dorostenců Třince a Vítkovic máme za sebou, gól jsme neviděli. Do úvodu vstoupili aktivněji hosté a hned v prvních minutách zamkli svého soupeře v obranném pásmu. Největší příležitost měl na holi Vojtovič, ale odražený puk napálil pouze do horní tyčky. Ostravané pak bez větších problémů ubránili oslabení, stále měli více ze hry, velké šance už si ale nevypracovali.

    Domácí se ubránili rovnou dvěma oslabením a hrozili z občasných brejkových situací. V sedmnácté minutě musel zasahovat N. Malik proti pokusu Indrsta z prostoru mezi kruhy a v poslední minutě první třetiny vychytal dvě střely Tobiáše Marguše z bezprostřední blízkosti. Do prostřední periody vstoupí Vítkovice s výhodou jednoho hráče, v poslední sekundě byl totiž ještě vyloučen domácí Patlevič.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Druhá třetina byla zahájena. Indrst přehrál na úvodním vhazování Beránka a rovnou se vrhl do úniku po pravé straně.
     
    20:38
    Třinec hraje oslabení a dlouho se mu dařilo držet puk daleko od Kučery. Jenomže Konderla pak při vyhození trefil Vojtoviče, který jel sám na branku! Naneštěstí pro hosty nezakončil přesně.
     
    20:59
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Poté se však Vítkovice usadily v útočném pásmu, využily přesilovky a ujímají se vedení! Vojtovič přihrál na modrou čáru Bieniekovi, jehož ránu tečoval mimo dosah Kučery ADAM BERÁNEK! Kotouč ještě zacinkal o tyčku – 0:1! Asistence: Szymon Bieniek, Jan Vojtovič.
     
    21:47
    Třinec bude mít šanci na vyrovnání v přesilové hře. Adam Urban (VIT) zbytečně fauloval v útočné třetině a odsedí si dvě minuty za podražení.
     
    21:58
    Oceláři zahájili přesilovku vyhraným buly a po kombinaci v útočném pásmu vypálil zprava Indrst. N. Malik kotouč vyrazil.
     
    22:26
    Vítkovice přerušily třinecký nápor vyhozením a rychle napadají rozehrávku Ocelářů.
     
    22:53
    Plandor se zkoušel dostat do útočného pásma na vlastní pěst, ale proti vítkovickým bekům neuspěl. Další vyhození obstaral Zapletal.
     
    23:29
    Do konce přesilovky Třince už zbývá jen osmnáct sekund a domácím se nedaří dostat před N. Malika. Ofsajd teď naopak zastavil útok Vítkovic.
     
    23:42
    Šulák napřáhl na modré střele a puk tečoval někdo z jeho spoluhráčů. Po doteku ochranné sítě se totiž bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    24:11
    Ľubomír Patlevič (TRI) je podruhé v zápase na dvě minuty vyloučen za faul loktem. Vítkovice si tedy zahrají další přesilovku, v pěti se v posledních momentech skoro nehraje.
     
    24:35
    Smičkovo nahození vyrazil Kučera před sebe a k puku se natlačil Urban. Z těžkého úhlu ale střílel jen těsně vedle.
     
    24:55
    Na druhé straně ujel vítkovickým obráncům po pravém křídle Tománek a jel sám proti N. Malikovi. Zamíchání s pukem se mu ale nevyplatilo a nakonec ani nezakončil.
     
    25:28
    Vítkovickou akci zastavil ofsajd, chvilku nato už se Ostravané v pásmu usadili. Tečovaná střela končí v ochranné síti.
     
    25:44
    Takáč nabil na modré čáře ke střele Vaculovi, jehož ostrý projektil prolétl mimo třineckou branku. Oceláři pak dokázali vyhodit.
     
    26:19
    Patlevič vyskočil z trestné lavice přímo proti rozehrávajícímu Vaculovi, puk mu sebral a natlačil se před něho. N. Malik pak ale jeho střelu dokázal vyrazit!
     
    26:56
    Třinec měl dvě šance na vyrovnání, ale ani jednu z nich nevyužil. Nyní Oceláři tlačí na vítkovickou rozehrávku agresivním napadáním.
     
    27:21
    Srníček ze středního pásma nahodil kotouč po mantinelu a Třinec se znovu rychle tlačí na vítkovické obránce.
     
    27:35
    Modří rozehráli jen na zakázané uvolnění a po vhazování musel N. Malik lapačkou zasáhnout proti pohotové ráně Plandora.
     
    28:02
    Domácí chybovali v rozehrávce a mohlo je to přijít draho. Vojtovič uvolnil Fridricha, který ještě přihrával před branku Beránkovi. Poslední jmenovaný ale tečoval puk těsně vedle branky!
     
    28:50
    Oceláři se zbavili chvilkového náporu Vítkovic, dostali puk do středního pásma a odtud i dále. Nyní mohou vystřídat.
     
    29:16
    Ostravané znovu zamkli Oceláře před Kučerou. Smička už nepřihrával Víchovi, ale vypálil. Jeho ránu zablokoval jeden z obránců.
     
    29:48
    Kylnár unikl po pravé straně a od modré čáry nahodil puk na branku. Kučera nejprve vyrazil, napodruhé už přikryl kotouč lapačkou.
     
    30:02
    Třinec právě vstřelil branku!
    V polovině druhé třetiny se Třinci podařilo vyrovnat! Indrst dojel nahozený kotouč na levém křídle a přihrál před branku. Tam předjel vítkovické obránce ONDŘEJ TOMÁNEK, v pádu poslal puk za N. Malika, načež zboural i branku – 1:1! Asistence: Filip Indrst.
     
    30:02
    Jenomže Třinec musí do čtyř. Hráčská lavice měla nějaké výhrady vůči rozhodčímu, který ji trestá dvěma minutami za nesportovní chování. Dvouminutový trest odpyká Tobiáš Branc (TRI).
     
    30:48
    Třinec zahajuje oslabení úspěšně. Oceláři získali puk u mantinelu a dokázali jej vyhodit až k N. Malikovi.
     
    31:24
    Fridrich se zmocnil puku na pravém křídle a krásně přihrál na opačnou stranu Beránkovi. Proti němu se však přemístil Kučera a vynikajícím zákrokem betonem kotouč vyrazil!
     
    31:48
    Patlevič měl puk na holi, ale nedokázal po mantinelu vyhodit. Na modré čáře zachytil Vojtovič a opět nahazuje po hrazení.
     
    32:16
    Oceláři už jsou v plném počtu a hra je přerušena. Od Fridricha zamířil kotouč do Kučerovy lapačky.
     
    32:46
    Oceláři se dostali do středního pásma, ale o puk přišli. Mrvovo nahození vyrazil Kučera do rohu kluziště.
     
    33:24
    Rybnikár získal u střídačky odražený puk, navedl si jej na středovou osu, pak ovšem nastřelil pouze protihráče Smičku.
     
    33:47
    Další dvouminutový trest pro třineckou střídačku, tentokrát kvůli šesti hráčům na ledové ploše. Trest odpyká Lukáš Bulava (TRI).
     
    34:22
    Indrst už měl puk na holi, jenomže jej nedokázal odpálit ven z pásma. Žembovu střelu z pravého křídla Kučera vykopl betonem.
     
    34:37
    Útočnou akci Ocelářů přerušil ofsajd, čehož domácí litovat nemusí. Hlavní pro ně je, že se hraje co nejdál od Kučerovy branky.
     
    35:14
    Beránek se protáhl s pukem po pravé straně a přihrával před branku Fridrichovi. Toho nepustil do zakončení svědomitý Michálek.
     
    35:49
    Bulava skočil zpět na led a domácí jsou v plném počtu. Oslabení vcelku bez potíží ubránili a zakončili je vyhozením po mantinelu.
     
    36:15
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Těsně po skončení přesilovky se už Vítkovice prosazují a berou si vedení zpět na svou stranu! Ostravané se dostali s pukem do útočného pásma, Kylnár přihrál před branku TADEÁŠI VÍCHOVI, a ten dostrkal kotouč za Kučeru – 1:2! Asistence: Jakub Kylnár.
     
    36:57
    Dvě akce Vítkovic ztroskotaly na postavení jednoho z hráčů mimo hru, tedy v ofsajdu.
     
    37:10
    Hra je teď docela rozkouskovaná. Čmiel nemohl pokračovat v napadání vítkovické rozehrávky kvůli zakázanému uvolnění.
     
    37:29
    Třinec právě vstřelil branku!
    Obrovská trma vrma na vítkovickém brankovišti, ze které Oceláři vytěžili vyrovnávací branku! FILIP INDRST vše začal střelou z pravé strany, načež vytvořil se spoluhráči na N. Malika výrazný tlak. Srníček skrumáž střelou z levého kruhu ještě nepropálil, ale právě Indrst po chvilce volný puk našel a bekhendem dorazil – 2:2! Asistence: Pavel Srníček, Matouš Čmiel.
     
    38:13
    Třinečtí ožili a nastěhovali se do útočné třetiny. Michálkovu střelu od modré čáry chytil N. Malik do lapačky a přerušil hru.
     
    38:51
    Osamocený Indrst obdržel přihrávku na pravý kruh a mířil do horního růžku. N. Malik znovu zaúřadoval lapačkou.
     
    38:58
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využili chvilkového náporu a poprvé v zápase jdou do vedení! Tobiáš Marguš s Korčákem zabojovali o puk za brankou Vítkovic a dostali jej mezi kruhy. Tam si sjel JIŘÍ PLANDOR a prudkou střelou nedal N. Malikovi šanci – 3:2! Asistence: Ivan Korčák, Tobiáš Marguš.
     
    39:14
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Už za šestnáct sekund ale Vítkovice vyrovnávají! Beránek s Vojtovičem vytvořili tlak na Kučerovu branku, přičemž puk byl někde na brankovišti. Nejrychleji jej našel PETR FRIDRICH a nadvakrát prostřelil třineckého gólmana – 3:3! Asistence: Jan Vojtovič, Adam Beránek.
     
    39:42
    Ostravané dokonce mohli vedení strhnout zpět na svou stranu. Vojtovič však nezvládl bekhendové zakončení a Kučera jeho bekhend vyrazil do ochranné sítě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:42.
     
    Druhá část byla tedy mnohem zajímavější než ta první a padlo celkem šest gólů. Vojtovič ještě proti Kučerovi neuspěl, ale ještě v první minutě druhé periody tečoval Beránek Bieniekovu střelu a využil tak vítkovickou přesilovku. Tománek v oslabení mohl vyrovnat, ale nepovedlo se mu zakončit, o chvilku později ujel hostům z trestné lavice Patlevič, kterého ale zase vychytal N. Malik. Horko bylo místy také před Kučerou, Beránek ale druhý gól po přihrávce od Fridricha nepřidal, když zakončoval těsně vedle. Pak už se s góly roztrhl pytel.

    Tománek po přihrávce od Indrsta v pádu zakončil pod horní tyč a vyrovnal. Beránkovu další gólovou střelu zneškodnil skvělým zákrokem betonem Kučera, jenže v sedmatřicáté minutě šly Vítkovice znovu do vedení. Vícha zužitkoval Kylnárovu přihrávku a protlačil puk za Kučeru. Třinec brzy srovnal, ve skrumáži před N. Malikem si našel kotouč Indrst a bekhendem rozvlnil síť. Za další minutu Oceláři dokonce vedli, ranou z mezikruží se prosadil Plandor. Ostravané však za šestnáct sekund znovu odpověděli, nadvakrát dostal puk za čáru Fridrich. Ve třetí části se tak máme na co těšit.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Začala nám třetí třetina. Indrstovu přihrávku do útoku zastavili obránci, na druhé straně neuspěl individuálním průnikem Vojtovič.
     
    40:32
    Čmiel ujížděl na opačné straně sám proti N. Malikovi, ale vrátit se přeci jen stihl Bieniek a nadzvedl Čmielovu hůl, tak aby nemohl zakončit.
     
    41:15
    Urban se sebevědomě natlačil z rohu kluziště až před bránu. Tam ale zasáhl Kučera a posléze obránce Bulava.
     
    41:22
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Nenápadnou střelou od modré čáry jdou Vítkovice v zápase opět do vedení! Kylnár přihrál na modrou čáru DAVIDU TAKÁČOVI, jenž zkusil nahodit na branku. Kučera moc dobře neviděl a kotouč skončil v síti – 3:4! Asistence: Jakub Kylnár.
     
    42:22
    Před brankou N. Malika zůstává ležet Indrst, hra je přerušena, ale vylučovat se nebude. Indrst už odjel na střídačku, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    42:48
    Oceláři se na chvilku usadili v útočné třetině, ale hrají spíše u mantinelů. Modrou čáru zachránil S. Radzienciak.
     
    43:23
    Bulava dojel kotouč před Bieniekem a dokázal po hrazení nahodit do útočného pásma. Třinec napadá rozehrávku Vítkovic.
     
    43:54
    Bulava posunul po mantinelu jen na Bienieka, který ale nedokázal vystřelit. Pokračuje se v útočné třetině hostů.
     
    44:20
    Beránkovu střelu od modré čáry zablokoval obětavým pádem Patlevič. Zvedá se, je v pořádku a hra pokračuje.
     
    44:56
    Také hostující střídačka je potrestána dvěma minutami za příliš mnoho hráčů na ledě. Dvouminutový trest odpyká Szymon Bieniek (VIT).
     
    45:17
    S. Radzienciak pronikl do útočného pásma po levé straně a přes Takáče dokázal vystřelit. N. Malik vyrazil puk betony.
     
    45:50
    Třinec nemůže najít klid, aby puk kontroloval. Čmiel spěchá za nahozeným pukem a obráncem Víchou.
     
    46:18
    Ocelářům se přesilovka nedaří podle představ. Nemohou se usadit před N. Malikem, Vítkovice znovu vyhazují.
     
    46:45
    Patlevičovi s Michálkem trvá rozehrávka příliš dlouho, Třinec už se v přesilové hře zřejmě neprosadí ani nestihne dostat do útočného pásma.
     
    47:30
    Ostravané už jsou v plném počtu. Tobiáš Marguš útočil po pravé straně, ale při střele mu puk sjel z hole.
     
    47:55
    Plandor si na pravém křídle dojel odražený puk a tlačil se před branku, jenomže na poslední chvíli mu cestu zkřížil Kylnár.
     
    48:23
    Kylnár o chvíli později na druhé straně zakončoval v těžké pozici bekhendem mimo.
     
    48:46
    Hra se nyní odbývá hlavně před Kučerou. Třinecký gólman si poradil se střelou Víchy, dorážku jeho spoluhráči nedovolili.
     
    49:20
    Mrva předvedl pěknou akci a dokázal vystřelit přes jednoho z obránců. Kučera betonem vykopl vedle branky.
     
    49:37
    O poznání větší šanci měl po nahození Víchy od modré čáry Vavřík. Kučerovi puk vypadl, ale Vavřík bekhendovou dorážkou branku minul!
     
    50:26
    Patlevič svým vyhozením trefil branku N. Malika, a tak se o zakázané uvolnění nejednalo. Vítkovický gólman rychle rozehrál.
     
    50:56
    Konderla zablokoval ránu jednoho z vítkovických útočníků. Hra má v posledních momentech rychlý spád.
     
    51:24
    N. Malik znemožnil zakončením domácímu týmu, když vypíchl puk holí. Neuspěly ani Vítkovice se svým útokem.
     
    51:49
    N. Malik přerušil hru po delší době. Vhazovat se bude po jeho levé ruce, hole proti sobě zkříží Rybnikár a Smička.
     
    52:18
    Třinci byl zhruba osm minut před koncem odpískán ofsajd. Oceláři už nemají příliš mnoho času na vyrovnání.
     
    52:46
    Plandor nahodil bekhendem puk do útočného pásma, Třinečtí napadají rozehrávku Vítkovic.
     
    53:02
    Plandor získal kotouč na pravém křídle a dokázal zakončit. N. Malik ale předvedl jistý zákrok a dále drží náskok vítkovického celku.
     
    53:22
    Patlevič byl na čárkách rychlejší než Beránek, a proto je pískáno zakázané uvolnění Ostravanů. Vhazuje se po levici N. Malika.
     
    53:45
    Vojtovič se dostal na pravém kruhu ke kotouči a rychle jej poslal na branku. Kučera se blýskl zákrokem lapačkou.
     
    54:06
    Urban nahazoval puk z těžkého úhlu před branku na Kylnára a Kučera měl s kotoučem problémy. Nakonec pro něj ale vše dobře dopadlo, puk je u mantinelu.
     
    54:35
    Oceláři si po zakázaném uvolnění vybírají oddechový čas. Jejich pětka už je na ledě dlouho a potřebuje vydechnout. Do konce navíc zbývá už jen pět minut a pětadvacet sekund.
     
    55:01
    Kučera vyrazil Žembovu střelu do rohu kluziště, ale puk se před branku rychle vrátil. Úplně volný Žemba potom střílel jen těsně vedle!
     
    55:14
    N. Malik si připsal dva úspěšné zákroky. Podruhé zasáhl proti nahození S. Radzienciaka od modré čáry.
     
    55:39
    Třinečtí však v útočném pásmu dlouho nevydrželi. Na druhé straně předal Vojtovič puk Víchovi, který střílel mimo.
     
    56:14
    Beránek s Fridrichem obrali o puk Srníčka, ale vítkovický kapitán si pak před bránou nezpracoval přihrávku od Vojtoviče.
     
    56:44
    Kotouč se dvakrát v řadě zasekl u mantinelu v třinecké obranné třetině. Rozhodčí ale hru nepřerušují, hraje se stále dál.
     
    57:15
    Bieniekovu střelu pokryl Kučera, následovalo zakázané uvolnění Třince. Utkání sleduje přibližně 70 diváků, určitě je tady spoustu příznivců a rodičů z Vítkovic.
     
    57:50
    Čmiel se rozjel napadat Takáče, který si s ním ale suverénně poradil a rozehrál. Před námi jsou poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:20
    Ostravané teď budou chtít ušetřit co nejvíce času v útočné třetině. Urban tam bojuje s domácím Srníčkem.
     
    58:49
    Vítkovice zdržely nějaký ten čas u mantinelu a stále se hraje před Kučerou. Bieniek střílel od modré čáry vedle.
     
    59:18
    Jenomže nyní si hosté trochu komplikují situaci zakázaným uvolněním a Třinec to zkusí se šesti hokejisty! Vhazuje se po pravé ruce N. Malika.
     
    59:37
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Vítkovice přidávají do prázdné branky definitivní pojistku svého vítězství! Žemba připravil na modré čáře Indrsta o puk a sprintoval do souboje s Patlevičem. Třinecký obránce Žembu pouze fauloval, ale puk se odrazil k PETRU FRIDRICHOVI, který přidal střelou do opuštěné klece svůj druhý gól – 3:5! Asistence: Jan Žemba.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce a tři body si z Třince odvezou Vítkovice. Těm vyšel skvěle nástup do třetí třetiny, což se nakonec ukázalo jako rozhodující. Čmiel jel sám proti N. Malikovi, ale Bieniek mu dokázal přizvednout hůl a znemožnit zakončení. Na druhé straně pak po přihrávce Kylnára propadlo do branky nahození Takáče a Ostravané měli svůj náskok zpět. Oceláři se pak do šancí dostávali jen velmi těžko.

    Vavřík v další příležitosti Vítkovic bekhendem minul Kučerovu branku a pět minut před koncem střílel Žemba znovu těsně vedle. V poslední minutě to hokejisté v bílých dresech zkusili se šesti bruslaři, ale inkasovali pátou branku. Žemba byl faulován Patlevičem, volný kotouč si našel Fridrich a střelou do prázdné klece zaznamenal svůj druhý gól v zápase. Vítkovice slaví vítězství rybičkami před několika desítkami svých fanoušků.
     
    Vítkovicím už jejich druhou příčku nikdo nevezme, Třinec by měl do play-off vstoupit ze čtvrtého místa. V posledním kole nadstavbové části před play-off se Oceláři utkají v neděli 6. března od 13:00 doma s Přerovem. Vítkovice se v tentýž den představí ve 14:15 na ledě Pardubic.
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    WERK ARENA už se vylidnila a loučit se budu také já. Děkuji za pozornost a doufám, že jste byli s online přenosem spokojeni. Přeji příjemný zbytek čtvrtečního večera a někdy příště se těším, na počtenou! (19:20:22)

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 31. Tománek (Indrst), 38. Indrst (Srníček, Čmiel), 39. Plandor (Korčák, Tobiáš Marguš) – 21. Beránek (Bieniek, Vojtovič), 37. Vícha (Kylnár), 40. Fridrich (Vojtovič, Beránek), 42. Takáč (Kylnár), 60. Fridrich (Žemba)


    HC Oceláři Třinec: Kučera (Ochman) – Bulava, Patlevič, Konderla, Srníček, Michálek (C), S. Radzienciak – Tobiáš Marguš, Králík, Čmiel, Plandor, Tománek (A), Korčák, Indrst (A), Rybnikár, Branc. Trenér: Jiří Raszka.
    HC Vítkovice Ridera: N. Malik (Dobeš) – Raška, Vacula, Bieniek, Zapletal, Šulák (A) – Plánka, Vojtovič, Tvrdý, Fridrich (C), Žemba (C), Takáč, Kylnár, Vavřík, Parolek, Vjačka, Vícha, Urban, Smička, Mrva, Beránek.
    Trenér: Mojmír Trličík.

    Rozhodčí: Vojtěch Fiala – Lukáš Marek, Lukáš Ševčík

    Diváci: 70
    bahis siteleri