Liberec – Chomutov 1:2 (kon.) | Slavia – Kladno 3:4 (kon.) | Zlín – Letňany 6:0 (kon.)
Mountfield HK – Přerov 3:0 (kon.) | K. Vary – Sparta 5:3 (kon.) | Třinec – Pardubice 0:3 (kon.)
Vítkovice – Havířov 4:1 (kon.) | HC Plzeň – Č. Budějovice 3:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:0 (2:0, 0:0, 1:0) Stav série: 1:0
HC ZUBR Přerov
Středa 09.03.2016, 15:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Play-off ELIOD extraligy ml. dorostu • Čtvrtfinále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Příjemnou středu z metropole východních Čech, kde nás dneska čeká dvojitá nálož skvělých mládežnických bitev. Než přijdou na řadu junioři, budeme sledovat úvod play-off ELIOD extraligy mladšího dorostu! Hokejisté Hradce Králové, jejichž předchozí dva ročníky vyhrály mistrovský titul, se ve čtvrtfinále hraném na dvě vítězná utkání střetnou se silným Přerovem.
     
    Hradec Králové nasbíral v dlouhodobé fázi soutěže 70 bodů a ve skupině B obsadil třetí místo. V základní části prohrál jen tři zápasy z osmnácti, nadstavba už pro něj byla těžší a Mountfield střídal úspěšné výsledky s méně úspěšnými. Z posledních pěti utkání zvítězil v jediném – právě nad svým čtvrtfinálovým soupeřem.

    Také mladíci z Přerova odehráli úvodní část skvěle, vyhřívali se i na prvním místě své skupiny a padli jen pětkrát. Jenže v nadstavbě už je potkali výrazně horší výsledky – naopak si za 20 kol připsali pouze pět výher a byla z toho šestá příčka se ziskem 54 bodů. Jejich případný úspěch v play-off tak hodně závisí na tom, zda dokáží nepříznivou bilanci hodit za hlavu.
     
    Hradec vyhrál o gól všechny čtyři zápasy

    Pokud Zubři potřebují hodit za hlavu ještě něco, jsou to jednoznačně vzájemné zápasy v nadstavbě. Všechny čtyři totiž vyhrál Hradec, ale všechny nejtěsnějším rozdílem, a dvakrát dokonce rozhodovalo prodloužení či samostatné nájezdy!

    Podobná bilance se však před play-off zcela maže, vyprávět by o tom mohli třeba hokejisté přerovského áčka po sérii s Českými Budějovicemi nebo hradecký starší dorost po nepříjemně rychlém vypadnutí s Libercem. „Co bylo v základní části, nemá s play-off nic společného,“ uznal i trenér Východočechů Karel Soudek.

    Ještě doplním, že druhé utkání série se hraje v pátek od 15 hodin na přerovském ledě, případný rozhodující třetí duel by přišel na řadu tady pod Bílou věží v neděli od 12 hodin.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Dvořák (Novotný) – Řehák, Voňka, Martinec "C", Junek, Krištof, Duben, Kynčl – Soukup, Hladík, Jakubec, M. Síla, V. Síla, Vaňát, Pokorný, Šlaicher, Morong, Růta, Poppel. Trenér: Karel Soudek.

    HC ZUBR Přerov: Kocák (Rachůnek) – Vohrabal, Kopeček, Tureček, Tischer, Borot, Kleiner "C", Mlčák, Pěnčík – Krátký, Dobša, Šimanský, Indrák, Barveníček, Kadlic, Šafránek, Plášek, Govoruško. Trenér: Aleš Verlík.

    Rozhodčí: Veselý – Lučan, Potůček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:29
    Jako první zaútočil Přerov, Karel Plášek hledal křižnou přihrávkou spoluhráče, ale puk projel před hradeckou brankou. Na druhé straně neprocpal kotouč před Kocáka Daniel Vaňát.
     
    01:11
    Zubři jsou v úvodu aktivnějším týmem, ani teď je ale Mountfield nepustil ke střele.
     
    01:29
    Přenechávka Jana Šafránka víceméně jen věnovala puk domácím hokejistům, ti ale dopadli za modrou čarou stejně.
     
    01:40
    O chvíli později se puk dostal na hradeckou střídačku a hra je poprvé v sérii přerušena.
     
    02:18
    Hradecký Tadeáš Jakubec vyjel s pukem od hrazení a Kocák musel rychle vykopnout pravý beton. Skákavý puk potom Jakubec dorazil těsně nad druhý růžek!
     
    02:47
    O odpověd se pokoušel Vojtěch Kadlic. Vepředu byl ale sám a před Dvořákem nenašel žádného parťáka.
     
    03:18
    Nakonec to hosté sehráli výborně, na konci jejich kombinace stál Karel Plášek, ale z pravého kruhu na Daniela Dvořáka nevyzrál! Vyjetý hradecký brankář pak přikryl kotouč dřív, než by ho Plášek s Kadlicem mohli dorazit.
     
    03:33
    Dobšova střela přes obránce už byla pro Dvořáka snadnější kořistí, ale přerovští mladící jsou dál aktivnějším týmem.
     
    04:06
    Hradec se osvobodil a Vojtěch Síla čekal na přihrávku od Moronga. Ten ale puk skrz přerovskou brusli neprocpal. O chvíli později však musel Kocák zasáhnout špičkou betonu proti střele od modré.
     
    04:28
    Hradečtí zastavili protiútok soupeře nedovoleně, Přerov si zahraje první přesilovku série. Tomáš Duben (HKM) pyká za hákování.
     
    05:07
    Jiří Krátký měl hokejku na druhou stranu, než by potřeboval. Následnou ránu od modré zblokoval Matěj Síla a kotouč vyvezl do bezpečí.
     
    05:44
    Šlaicher s Pokorným ujeli v oslabení do přečíslení. Přihrávku na druhého jmenovaného ale hokejkou zblokoval Jakub Kleiner.
     
    06:05
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přerovská početní výhoda měla přesně opačný účinek, hosté totiž nechali v obraně několik oken a to další Hradec trestá! PETR POPPEL dostal ideální přihrávku od Štěpána Pokorného, nabral rychlost, těsně přebruslil obránce a přes Kocákem napálil puk krásně a nechytatelně do růžku – 1:0! Asistence: Štepán Pokorný, Jakub Kynčl.
     
    06:55
    Mountfield je kompletní a s tímhle oslabením může být víc než spokojen. Teď už zase útočí.
     
    07:21
    Velký tlak na přerovské brankoviště spustili Vaňát s Růtou, ale Radek Kocák se roztáhl po čáře a nebezpečí zažehnal. Růta se pak ještě krátce kočkoval s jedním ze soupeřů, ale nic většího z toho nebylo.
     
    07:42
    Hradečtí dojížděli přerovský úprk hodně poctivě a tvrdě, což vyústilo v ofsajd Davida Turečka.
     
    08:09
    Zato Davidu Dobšovi už to vyšlo podle pravidel. Hradecký bek ho vytlačil do úhlu, odkud stejně Dobša vypálil, ale Dvořáka nepřekvapil.
     
    08:33
    Jan Mlčák zvládl tentokrát jen nahodit puk ze středního pásma, ještě u toho zakopl a pak dostal hit od protivníka.
     
    08:56
    Hradecký tým působí rozvážnějším dojmem, čeká na své šance. Teď prověřil Kocákovu pozornost z levé strany Daniel Vaňát, Matěj Síla se k dorážce nedostal.
     
    09:07
    Rychlý výjezd od hrazení zakončil Petr Poppel a přerovský gólman musel zkrotit puk v lapačce.
     
    09:36
    Hradec trochu zaspal a Šafránek mohl z rohu hledat snad trojici spoluhráčů, ale přihrávku neposlal ani na jednoho z nich a domácí ji vypíchli do bezpečí.
     
    09:53
    Další snahy hostů zastavuje ofsajd.
     
    10:18
    Špatnou rozehrávku Přerova vystihl aktivní Daniel Vaňát, jeho spoluhráči teď drží puk v třetině soupeře.
     
    10:42
    Hosté se dostali do rychlého protiútoku, ve kterém našel Kadlic křižnou přihrávkou Pláška. Ten si ale musel puk zpracovat a těsně před Dvořákem už to měl těžké, hradecký gólman si svou tyčku pohlídal.
     
    11:39
    Už se domácím mladíkům podařilo uklidnit hru. Hostům nechybí v útočném pásmu zápal, ale přesnost celkem výrazně ano.
     
    12:19
    Petr Poppel má opravdu rychlé nohy, nicméně teď se už přes přerovského beka neprocpal. Hradec ale postavil kombinaci.
     
    12:48
    Tu mohl zakončovat Matěj Morong, jenže do střely mu lehal jeden z protivníků a Kocák nemusel zasahovat.
     
    13:10
    Hraje se nahoru – dolů. Přestože se dopředu dostal Přerov, únik tří proti dvěma pak vytáhl Hradec. Střelu Vojtěcha Síly hosté v poslední možné chvíli zblokovali.
     
    13:54
    A musím říct, že forčeking dvojice Růta – Vaňát přidělává hostům často problémy. Teď už zase útočí žlutomodří.
     
    14:32
    Východočeši stihli jen nahodit puk do pásma, už museli střídat. Potom přišlo údajné zakázané uvolnění Přerova, byť u puku byl jako první Martin Borot.
     
    15:12
    Mladí Zubři vydolovali puk ze skrumáže a poslali ho do bezpečí, po delěí době tak mohli vystřídat. Přestože sledujeme rychlý hokej, gólmani mají málo zásahů.
     
    15:43
    Hradec právě vstřelil branku!
    Dostávat puk na brankáře se přece jenom daří víc hradeckým mladíkům, a právě aktivita před gólmanem jim teď vynáší druhý gól! Tomáš Duben nahodil puk od modré čáry a TOMÁŠ ŠLAICHER se dostal k dorážce. Co se mu nepovedlo napoprvé, k tomu mu následně pomohli i soupeři a po objetí Kocáka se už Šlaicher před prázdnou bránou nemohl mýlit – 2:0! Asistence: Tomáš Duben.
     
    16:38
    Přerov znovu prokázal, že se gólem nechce nechat srazit. Jenže domácí ho znovu nepustili do střeleckého ohrožení branky.
     
    17:25
    Na druhé straně vybojoval Vojtěch Síla puk pro Matěje, ale jeho střelu mezi kruhy včas zblokoval obránce.
     
    18:07
    Asi nejlepší přerovský útočný pár Kadlic – Plášek měl spoustu času v přečíslení dva na jednoho. Karel Plášek dostal přihrávku, Dvořáka si chtěl rozhýbat, ale ten mu bekhendový blafák vychytal!
     
    18:58
    Nápor Přerova pokračuje, hosté mocně svírají svého soka. Mlčákova střela od modré byla tečovaná, přesto proti ní Dvořák zasáhl!
     
    19:27
    Nyní už domácí výběr uklidnil hru a naopak se snaží něco vymyslet v útočném pásmu. Účinné napadání mu však zatím šanci nepřineslo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Územní převaha byla v první části určitě na straně Přerova, jenže hradecká obrana soupeři nedovolila až tak moc nebezpečných střel. Naopak jakmile se domácí dostali do útoku, hrozili víc. A i proto vedou o dva góly. Skóre otevřel z úniku ve vlastním oslabení Petr Poppel, potom uspěl díky tlaku na branku dorážející Tomáš Šlaicher. Zápasu nechybí oboustranně parádní tempo a nasazení.

    Druhá třetina začne přibližně v 15:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:34
    Hradci se útočná snaha nevydařila, potom na druhé straně vytvářel rozruch Karel Plášek, ale za modrou čarou o kotouč přišel.
     
    20:55
    Kotouč se odrazil od hokejek mimo hrací plochu, vhazuje se před hradeckou střídačkou.
     
    21:10
    Ze střední třetiny dojel černý kus gumy až k Danielu Dvořákovi, jenž ho musel přikrýt pod lapačkou před dojíždějícími soupeři.
     
    21:36
    Morong vybojoval puk pro Poppla, který vybídl ke skórování Vojtěcha Sílu. Přerovské akcie zachránil obětavý skok Martina Pěnčíka, Kocák by už neměl nárok!
     
    22:06
    I na konci další kombinace byl Vojtěch Síla, tentokrát těsně minul bližší růžek přerovské branky!
     
    22:51
    Hradec vstoupil do druhé části jako politý živou vodou. Teď mohl zakončovat Štěpán Růta, ale po otočce mu sjel kotouč z hokejky.
     
    23:20
    Dubnova střela se zajímavě odrazila do mezikruží, ale hosté přece jenom byli u puku dřív a dostali ho do bezpečí.
     
    23:46
    Zubři zvolili naprosto jasnou taktiku – nahazovat puky a potom je dojíždět. Nicméně víc než nyní střelu z velkého úhlu zatím nevymysleli, Dvořák má puk v lapačce.
     
    24:24
    Kapitán hostí Jakub Kleiner nahazoval od hrazení, kotouč minul hradeckou branku. Hosté ale vybojovali přesilovku.
     
    24:40
    Štěpán Růta (HKM) podrazil pohyblivého Karla Pláška, je tu druhá početní výhoda pro Přerov. Ta úvodní dopadla gólem na druhé straně ledu.
     
    25:03
    Znovu se za pukem hnal Petr Poppel, ale tentokrát měl přerovský bek situaci pod kontrolou.
     
    25:20
    Dvořák se výtečně roztáhl a pravým betonem vykopl Mlčákovu střelu. Plášek pak dorážel z úhlu a na hradeckého gólmana také nevyzrál.
     
    25:55
    Přerovští mladíci zvládli dojet své nahození, ale o pár chvil později poslal Denis Martinec kotouč do bezpečí.
     
    26:18
    Následuje dokonce zakázané uvolnění moravských hokejistů, kterým se ani tahle přesilovka moc nedaří.
     
    26:44
    Hradec je v plném počtu, kromě jedné zmiňované situace se ubránil skvěle díky své aktivní hře.
     
    27:15
    Naopak je tady první přesilová hra pro Mountfield. Obránce Tomáš Duben odvedl pro svůj tým parádní práci, když dostihl puk, nahodil ho na brankáře a pak si ještě vynutil faul. Jakub Kleiner (PRE) pyká za vražení na hrazení.
     
    27:37
    Dělovku Pokorného zprava hosté zblokovali, potom střílel z levé strany Duben. Puk mu sedl výborně, ale Kocák měl přece jenom dobrý výhled a efektně zasáhl lapačkou.
     
    28:04
    Prudké nahození před branku a potom teč – to teď hradeckým hokejistům dvakrát vyšlo, ale v obou případech poslali puk vedle.
     
    28:37
    Zubři se osvobodili, ale teď už zase domácí tlačí. U tyčky pomohl Kocákovi proti Vojtěchu Sílovi obětavý obránce.
     
    29:11
    Poppel nalil puk dozadu Martincovi, ale Radek Kocák opět dobře viděl na střelu a zasáhl vyrážečkou.
     
    29:34
    Přerov hraje v plném počtu. Domácí odehráli přesilovku mnohem lépe než soupeř předchozí dvě dohromady.
     
    30:07
    Mountfield byl viditelně na koni, ale teď už hosté hledají odpověď. Jiří Krátký vyjel ze strany do střelecké pozice, zkusil to velmi dobře bekhendem a Dvořák musel být hodně pozorný.
     
    30:23
    Důsledkem krátké aktivity hostů je jejich třetí přesilovka. Štěpán Růta (HKM) je vyloučen za sekání.
     
    30:55
    Martinec s Vojtěchem Sílou vypíchli hostům puk, útok doplnil Pokorný, ale Přerov nebezpečí na obranné modré čáře zažehnal.
     
    31:31
    Mountfield zblokoval střelu od modré čáry, když vtom přišel hvizd rozhodčího. Tomáš Veselý vylučuje na obou stranách – Denise Martince i Daniela Indráka za sekání. Přerov pokračuje v klasické výhodě.
     
    32:04
    Dělovka kapitána Kleinera minula hradeckou klec, ale hosté stále kombinují v pásmu.
     
    32:29
    Jako by hosté v uvozovkách neměli vůbec nic nacvičeného. Hradec je kompletní.
     
    32:50
    Paradoxně až po skončení přesilovky přišla velká šance Zubrů. Karel Plášek skvěle vybruslil do střelecké pozice, z otočky vypálil, ale Daniel Dvořák levým betonem výborně zasáhl!
     
    33:31
    Na druhé straně odpovídají Morong s Popplem. Druhý jmenovaný byl tísněn dotěrným obráncem a dorážku z velkého úhlu si Kocák pohlídal.
     
    33:49
    Za úmyslný ofsajd vykazují rozhodčí hru do přerovského pásma.
     
    34:25
    Jakub Kynčl si za vlastní brankou puk mazácky obhodil kolem soupeře o síťku, ale Hradec se pak do útoku nedostal.
     
    34:52
    Naopak přišla další možnost pro hosty. Zpoza brány dostal puk Jan Barveníček, zkusil najít místo u druhé tyče, ale střelu mu pravděpodobně Dvořák vytáhl těsně vedle! Barveníček mu byl až moc blízko.
     
    35:22
    Nadějnou akci Jakubce zastavil jednoznačný ofsajd, teď už zase hýří aktivitou hosté.
     
    35:44
    Mezi kruhy se odpoutal Jiří Krátký, jenže hradeckou klec přestřelil. Pláškovu střelu na bližší tyč pak vytáhl Daniel Dvořák. Hradecká obrana musí hasit jeden požár za druhým!
     
    36:27
    Ale z nervózní hry se zrodilo i hradecké přečíslení, v akci byl Pokorný se spoluhráčem, jenže přihrávka byla o kousek delší!
     
    36:31
    Přerovský rozlet bude asi zastaven. Daniel Indrák (PRE) totiž zastavil další hradecký úprk za hranou pravidel – hákování.
     
    37:05
    Zubři dostali kotouč do bezpečí, potom domácím pomohl v rozehrávce i gólman Dvořák.
     
    37:28
    Daniel Dvořák dokonce musel podržet puk ve své moci po střele Krátkého, který situaci dojížděl. Teď hraje Přerov oslabení na jedničku.
     
    38:02
    Martinec zavezl puk do útoku, jenže pak si domácí nepřesně přihráli a znovu musí rozehrávat ze své třetiny.
     
    38:47
    Hosté jsou kompletní, až teď musel Kocák zasahovat. Měl to vyrážečkou hodně snadné.
     
    39:05
    Přerovští hokejisté mohli zasadit domácím tvrdý úder do šatny, do úniku se totiž vydal Vojtěch Kadlic! Na zádech měl ale hradeckého obránce, a tak neměl šanci na kličku a musel střílet. To si Daniel Dvořák pohlídal.
     
    39:32
    Hradečtí mířili dopředu rovnou ve třech, jenže hosté na poslední chvíli akci dobruslili. Závěr třetiny je pořádně hektický.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Do poloviny druhé části byl Hradec jednoznačně lepším týmem, ale třetí gól z toho nevytěžil. Potom naopak přišly velké šance Přerova. Daniel Dvořák ale stále drží čisté konto, se svými spoluhráči přestál jednu velmi těžkou minutovou pasáž a v závěru vychytal unikajícího Kadlice. Domácí tak v prvním čtvrtfinále dál vedou 2:0.

    Třetí třetina začne přibližně v 16:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Poslední dvacetiminutovka začíná rychlým zakázaným uvolněním hostů.
     
    40:27
    Martinec pak zachytil přerovské vyhození a našel Jakubce, jenž si obhodil soupeře, ale pak zamířil hodně mimo. Přerušení přichází po zblokované střele do ochranné sítě.
     
    40:34
    Hned po buly se ke střele z gólové pozice dostal Matěj Morong, ale o kousek minul!
     
    40:34
    Hradec si zahraje přesilovku. Martin Pěnčík (PRE) je vyloučen za podražení.
     
    41:18
    Domácí vymysleli fantastickou kombinaci. Na jejím konci byl Vojtěch Síla, ale ten před Kocákem nezakončil, a potom sjel kotouč i Morongovi před úplně prázdnou bránou!
     
    41:53
    Mountfieldu vzápětí nevyšla dvojice nahození do pásma, musí to zkusit znovu.
     
    42:24
    Blízko k nebezpečné střele měl v oslabení Jakub Kleiner, ale domácí obrana si nakonec poradila.
     
    42:44
    Hosté hrají v plném počtu. Po Mlčákově střele do ochranné sítě se vhazuje ve středním pásmu.
     
    43:25
    Dlouho měl puk na hokejce Daniel Vaňát za přerovskou bránou. Ani dál hosté nepouštějí svého soupeře do střelecké pozice.
     
    43:55
    Ne, Vaňát znovu nedostal kotouč před Kocáka a Přerovští uklidňují hru.
     
    44:18
    Petr Poppel dojížděl puk jako první, proto se nepískal icing.
     
    44:37
    Matěj Morong je ve třetí třetině hodně vidět, nyní v další velké šanci přestřelil bližší tyčku!
     
    44:43
    Tohle nevypadá dobře, o otevřená dvířka přerovské střídačky se bolestivě zranil Jakub Kynčl. Jde o pravé koleno.
     
    44:43
    Jakub Kynčl opouští stadion v nehokejové pozici na nosítkách. Zápas pro něj skončil a moc si přejeme, aby byl brzy v pořádku.
     
    45:06
    Hradec právě vstřelil branku!
    Kynčlovi spoluhráči se z ošklivého momentu vzpamatovali neskutečně rychle a důležitým třetím gólem Přerovu odskakují. Tadeáš Jakubec v přečíslení zmátl protihráče a pak nahrál TOMÁŠI ŠLAICHROVI, který z první zakončil za Kocákova záda. Dnes se tak raduje podruhé – 3:0! Asistence: Tadeáš Jakubec.
     
    45:42
    Už to mohlo být o čtyři góly, jenže smolař třetí třetiny Matěj Morong ani teď netrefil zařízení!
     
    46:29
    Nepříjemný úder teď schytal přerovský Jan Šafránek, naštěstí po delší době odjel na střídačku po svých. Věřme, že aspoň on bude v utkání pokračovat.
     
    47:19
    Hra je viditelně hodně nervózní a neurovnaná, ale i rychlá. Zubři už mají nůž na krku, pokud chtějí zabojovat o první vítězství, musí rychle skórovat.
     
    48:14
    Hradec je ve třetí třetině mnohem nebezpečnějším týmem. Teď se přes obránce prokousal Petr Poppel, ale těsně před Kocákem poslal puk vedle druhé tyčky!
     
    48:59
    Jan Šafránek (PRE) je zpátky na ledě, jenže očividně se do hry vrátil víc nahecovaný, než by to chtělo. Rozhodčí ho vykazují na trestnou lavici za faul loktem.
     
    49:22
    Domácí dlouho váhali se střelou a nakonec se sami vystrnadili z útočného pásma.
     
    49:55
    A zase úplně ta samá situace. Domácí zbytečně moc kombinují a nejde jim to, na střelu marně čekáme.
     
    50:24
    Přišla až teď a byla rozhodně prudká, ale zato ji scházela přesnost.
     
    50:43
    Na levé straně se k puku dostával Poppel, ale při zpracování mu přeskočil čepel. Potom prosvištěla Martincova dělovka mimo.
     
    51:07
    Přerov hraje v plném počtu a ještě může pomýšlet na dramatizaci zápasu.
     
    51:58
    Domácím hokejistům ve dvou nevyšel útok, stále hrají aktivně. Zubři se nemohou dostat ke střele.
     
    52:30
    Vyhození hostů nekončí icingem, Východočeši ale i tak dostali kotouč pod kontrolu.
     
    52:59
    Tomáš Šlaicher s Janem Kopečkem si před přerovskou brankou vyznávali lásku a oba dva si teď odpočinou na trestné. Kopeček vyfasoval menší tresty za hrubost a za držení, Šlaicher za držení a jeho spoluhráč Jakubec za hrubost.
     
    52:59
    Jan Kopeček si ještě vykoledoval osobní desítku. Pokračujeme ve hře pět na pět.
     
    53:53
    Osobní souboje se opravdu přiostřují. Mimo hru i zrak rozhodčího se přerovský Jan Mlčák vleže zahákl za nohu Matěje Síly, opravdu nevím, co tím sledoval.
     
    54:56
    Hradec mohl potvrdit první výhru v přečíslení dva na jednoho, ale Vojtěchu Sílovi utekl kotouč. Na druhé straně zkusil štěstí z úhlu nejspíš Šafránek, ale Dvořák byl pozorný.
     
    55:08
    Petr Poppel je autorem dosud rozdílového gólu, teď se pokoušel podobně prosmýknout po levé straně. Soupeř mu ale do jízdy nastavil pozadí a zbytek vyřešil gólman Kocák.
     
    55:08
    Domácí mohou dohrávat utkání relativně v klidu, čeká je další přesilovka. Jan Šafránek (PRE) znovu odchází za katr, nyní za podražení.
     
    55:55
    Poppel narýsoval pas Morongovi, ale ten si kotouč bruslí nezpracoval a hosté se snadno osvobodili.
     
    56:32
    Smyčka se stahovala, Poppel přenechal kotouč dozadu Martincovi, ale jeho rána na přerovského brankáře neprošla.
     
    56:42
    26 sekund budeme sledovat hru čtyři na čtyři. Za podražení Daniela Indráka je totiž vyloučen Tomáš Duben (HKM).
     
    56:42
    Přerovská střídačka se toho nebojí. Vzala si oddechový čas, odvolala brankáře a hraje power-play v pěti proti čtyřem!
     
    57:02
    Kotouč je ve středním pásmu.
     
    57:10
    Hosté jsou kompletní a hrají šest na čtyři.
     
    57:33
    Na Pláškovu ránu Daniel Dvořák dobře viděl a betonem ji poslal do rohu.
     
    57:47
    Tlak pokračuje, ale teď se hosté nedostávají od mantinelu.
     
    58:02
    Vojtěch Kadlic z pravé strany napálil jen boční síťku.
     
    58:14
    A teď je kotouč až u prázdné přerovské klece.
     
    58:32
    Hradec pochopitelně může beztresně vyhazovat, znovu se mu to povedlo.
     
    58:48
    Domácí jsou v plném počtu, dopustili se zakázaného uvolnění.
     
    58:49
    Vhazování po levé ruce Daniela Dvořáka. Přerov pokračuje v klasické power-play.
     
    58:59
    Ale už je pochopitelně rozhodnuto.
     
    59:06
    Snaha Zubrů je každopádně sympatická. Teď je však zastavuje přihrávka rukou.
     
    59:06
    Buly v přerovské třetině, Kocák je zpátky v brance.
     
    59:14
    Matěj Síla ještě krásnou ranou napálil přerovské břevno!
     
    59:33
    Ještě spěchá Kocák na střídačku.
     
    59:42
    Přerov se dostal do hradecké třetiny.
     
    59:52
    Jenže bez střely to nepůjde.
     
    Konec zápasu.
     
    První bod ve čtvrtfinálové sérii tak po zásluze získávají mladší dorostenci Hradce Králové! O jejich vítězství prakticky rozhodla už dvougólová první třetina, přesto byly první dvě části vyrovnané.

    Naopak v poslední dvacetiminutovce už si domácí hokejisté šli jasně za vítězstvím, svého soupeře přestříleli a určitě mohli dát víc než jen jeden potvrzovací gól. Dvakrát mířil do černého Tomáš Šlaicher, vítěznou branku vstřelil už v sedmé minutě Petr Poppel.

    Zubři i za rozhodnutého stavu odvolali brankáře, protože dobře věděli, že i jedna symbolická trefa by jim do odvety mohla vlít krev do žil. Jenže Daniel Dvořák už neměl s potvrzením čistého konta téměř žádné starosti.
     
    Stínem utkání je jednoznačně zranění domácího obránce Jakuba Kynčla, na kterém nenese vinu žádný tvrdý zákrok, ale otevřená dvířka přerovské střídačky. Hradečtí trenéři to ještě i teď soupeři vyčítají, neboť tohle by se nemělo stávat. Připomínám, že Kynčl opustil stadion na nosítkách.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Série se za stavu 1:0 pro Hradec stěhuje do Přerova, kde budou moravští hokejisté v pátek od 15 hodin odvracet hrozbu vyřazení. Případný rozhodující třetí souboj by se odehrál znovu tady v neděli od 12 hodin.

    Příjemný zbytek středečního večera! (17:12:59)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 7. Poppel (Pokorný, Kynčl), 16. Šlaicher (Duben), 46. Šlaicher (Jakubec)


    Mountfield HK: Dvořák (Novotný) – Řehák, Voňka, Martinec "C", Junek, Krištof, Duben, Kynčl – Soukup, Hladík, Jakubec, M. Síla, V. Síla, Vaňát, Pokorný, Šlaicher, Morong, Růta, Poppel. Trenér: Karel Soudek.
    HC ZUBR Přerov: Kocák (Rachůnek) – Vohrabal, Kopeček, Tureček, Tischer, Borot, Kleiner "C", Mlčák, Pěnčík – Krátký, Dobša, Šimanský, Indrák, Barveníček, Kadlic, Šafránek, Plášek, Govoruško. Trenér: Aleš Verlík.

    Rozhodčí: Veselý – Lučan, Potůček.
    Mountfield HK 2 0 Přerov
    #1 Středa 09.03.2016 • 15:00
    Mountfield HK - Přerov 3:0
    #2 Pátek 11.03.2016 • 15:00
    Přerov - Mountfield HK 2:3 po s.n. (0:1)
    bahis siteleri