Pittsburgh – NY Islanders 2:1 (1:0 po s.n.) | Washington – Carolina 2:1 (po pr.) | Philadelphia – Detroit 4:3 (kon.)
Toronto – Tampa 4:1 (kon.) | Montreal – Florida 1:4 (kon.) | Ottawa – Minnesota 3:2 (po pr.)
Dallas – Los Angeles 2:5 (kon.) | San Jose – Boston 3:2 (kon.)
po prodl.
Ottawa Senators
3:2 (0:1, 1:0, 1:1 - 1:0)
Minnesota Wild
Středa 16.03.2016, 00:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Utkání začíná v 00:30.
     
    OTTAWA SENATORS

    12. místo Východní konference – 70 záp., 72 bodů, 202:218

    Tým z hlavního města Kanady je momentálně nejlépe umístěným týmem ze země javorových listů a se sedmibodovým mankem na osmý Detroit se stále snaží živit naději na play-off. K tomu by ale Ottawa potřebovala sérii několika vítězných zápasů v řadě, což se v poslední době nedaří. Na začátku března navíc Sens prohráli pět ze šesti zápasů a dnes tak nutně potřebují navázat na pohodovou výhru nad Torontem.

    Nejproduktivnější hráči

    Erik Karlsson 70 (12+58)
    Mark Stone 57 (22+35)
    Bobby Ryan 51 (22+29)

    Posledních pět zápasů

    13.3.2016 Ottawa – Toronto 4:0
    11.3.2016 Florida – Ottawa 6:2
    9.3.2016 Carolina – Ottawa 4:3 sn.
    6.3.2016 Ottawa – Dallas 1:2
    6.3.2016 Toronto – Ottawa 2:3
     
    MINNESOTA WILD

    8. místo Západní konference – 69 záp., 74 bodů, 182:172

    Ani hostující celek si nemůže ani zdaleka oddechnout a ještě ho bude čekat tvrdý boj. Momentálně se sice Minnesota nachází na posledním postupovém místě, ale deváté Colorado má naprosto stejný počet bodů a rozhodně se vyřazovacích bojů jen tak nevzdá. Aktuálně si Wild nevedou vůbec špatně, když vyhráli pět z posledních sedmi zápasů a z venkovních střetnutí mají momentálně sérii tří vítězství v řadě.

    Nejproduktivnější hráči

    Mikko Koivu 46 (15+31)
    Ryan Suter 45 (8+37)
    Zach Parise 41 (19+22)

    Posledních pět zápasů

    13.3.2016 Montreal – Minnesota 1:4
    11.3.2016 Minnesota – Edmonton 1:2
    7.3.2016 Minnesota – St.Louis 2:4
    5.3.2016 Buffalo – Minnesota 2:3 sn.
    4.3.2016 Toronto – Minnesota 1:2
     
    POSLEDNÍ TŘI VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    4.3.2015 Minnesota – Ottawa 3:2 sn.
    7.11.2014 Ottawa – Minnesota 3:0
    15.1.2014 Minnesota – Ottawa 0:3
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson, Methot, Ceci, Phaneuf, Wideman, Kostka – Stone, Pageau, Smith – Chiasson, Zibanejad, Hoffman – Ryan, Gomez, Dzingel – Neil, Lazar, Paul

    Minnesota Wild: Dubnyk (Kuemper) – Spurgeon, Sutter, Dumba, Scandella, Prosser, Brodin – Coyle, Koivu, Parise – Schroeder, Granlund, Vanek – Fontaine, Haula, Niederreiter – Jones, Stoll, Carter

    Rozhodčí: Gord Dwyer, Ian Walsch – Steve Miller, Michel Cormier.
     
    Vítejte u on-line přenosu ze zápasu mezi Senátory z Ottawy a Divočáky z Minnesoty. Úvodní buly se tradičně o několik minut opozdí.
    Při rozbruslení si domácí oblékli zelené dresy na oslavu St. Patrick's Day

     
    Zdá se, že je vše připraveno a čeká se už jen na vhození úvodního buly dnešního zápasu. Za pár vteřin se jde na věc!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    Domácí se dostali k první střele zápasu. Ceci pálil od modré čáry a dobře postavený Pageau projektil svého spoluhráče dokázal tečovat. Dubnyk zasahuje!
     
    00:48
    Minnesota se zatím nedostala do tempa a uchyluje se k pouhému vyhození kotouče obloučkem do středního pásma. Oba celky střídají.
     
    01:33
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Jenže hostům stačil první útok, první střela a okamžitě je z toho vedení! Senátoři propadli ve středním pásmu, z čehož vyplynulo přečíslení dvou na jednoho. NINO NIEDERREITER to vzal na sebe a překvapivou střelou k bližší tyči překonal Craiga Andersona, jenž očekával přihrávku na Niederreiterova spoluhráče. Asistence: Justin Fontaine, Erik Haula
    01:33 Nino NIEDERREITER - 0:1
     
    01:46
    Záhy po obdržené brance se domácí provinili zakázaným uvolněním. Hra se tak vrátí před bránu Senátorů.
     
    02:39
    Dobře to nyní zkoušel jeden z hostů, který bekhendem zkusil zaskočit domácího brankáře. Ten i přes velký provoz na svém brankovišti zasáhl.
     
    03:11
    Na druhé straně střílel Ceci, avšak jeho slabší nahození od modré čáry skončilo sraženo u mantinelu, kde se ke kotouči dostali hosté.
     
    03:42
    Další pokus o nahození od modré čáry a další neúspěch Senátorů. Tentokrát to byl Karlsson, kdo trefil jen jednoho z blokujících hráčů Wild.
     
    04:26
    Zibanejad s Hoffmanem zabojovali v rohu kluziště a nyní už Dubnyk musel zasahovat. Opět se ale jednalo spíše o slabé nahození.
     
    04:54
    Defenzíva Minnesoty je zatím velmi pozorná a nepouští soupeře do dobrých střeleckých příležitostí. Zdá se, že dnešní zápas bude pro útok Sens opravdovou zkouškou.
     
    05:24
    Craig Anderson si po delší době sáhl na kotouč. Stalo se tak právě nyní, když zastavil propagační střelu od levého mantinelu.
     
    05:58
    Také Dubnyk si připisuje hodně jednoduchý zákrok. Kotouč se k němu prakticky jen došoural a nevím, jestli se tohle dá považovat za střelu.
     
    07:04
    Poněkud nudnou pasáž se hostům podařilo narušit zajímavými střeleckými pokusy. Ten první sice nemířil mezi tři tyče, ale následný už Anderson musel zastavit pravým betonem.
     
    07:46
    Aktivita Minnesoty neupadá. Další dvě nahození však nemířily mezi tři tyče a Anderson tak mohl být relativně v klidu.
     
    08:21
    Sens se stále ne a ne dostat do tempa. Po zakázaném uvolnění se jim sice podařilo vytlačit hru do středního pásma, ale tam jejich postup také skončil.
     
    08:42
    A další icing Ottawy. Zaneprázdněn tak zřejmě opět bude Craig Anderson, který stráží bránu domácího celku.
     
    09:14
    Anderson opravdu čelil jedné střele od modré čáry, avšak Minnesota po tomto pokusu záhy přišla o kotouč. Po delší době mohou zaútočit i domácí.
     
    09:47
    Na několik vteřin se Senátoři opravdu usadili v útočném pásmu, ale pro další pokračování v zápase by to chtělo seřídit mířidla.
     
    10:20
    Obranná dvojice Karlsson – Methot teď vůbec nezvládla situaci ve vlastním pásmu a Fontaine mohl po přihrávce od mantinelu zakončovat. Ránu z výborné pozice mu na poslední chvíli zablokoval domácí kapitán Erik Karlsson.
     
    10:45
    Po komerční přestávce se znovu pokračuje ve hře. Erik Haula se pokusil získat kotouč, ale za Andersonovou bránou mu Chiasson zablokoval hůl. Kotouč se dostává k modré čáře.
     
    11:27
    Přechod do útočného pásma v podání Thomase Vaneka nemůžeme počítat jako úspěšný. Jeden z jeho spoluhráčů se totiž neudržel na modré čáře a zavinil tak ofsajd.
     
    11:43
    Ottawa se v obraně dopustila zbytečné chyby, ale tentokrát to zvládla a dokázala přenést hru do středního pásma. Kotouč se následně došoural až k Dubnykovi a vhazovat se tak bude v pásmu Wild.
     
    11:52
    Rychlý postup Jarreta Stolla narušil jeden z domácích beků. Výsledkem je další postavení mimo hru Minnesoty.
     
    12:23
    Kotouč je za bránou Devana Dubnyka a Senátoři se snaží získat ho pod svou kontrolu. Zatím ale proti důrazné obraně Wild nemají sebemenší nárok.
     
    12:59
    Na konci 13. minuty se k puku dostal Stone. Druhý nejproduktivnější hráč domácích nabil na modrou Eriku Karlssonovi, avšak jeho dělovka byla opět sražena.
     
    13:22
    Po delší době zasahuje také Craig Anderson. Zapříčinil to Mikko Koivu, jenž domácího gólmana vyzkoušel jednoduchým nahozením od bočního mantinelu.
     
    13:58
    Senátoři jsou nyní dobře rozestavěni a nepouští svého soupeře z obranného pásma. Zatím je to ale bez střelby.
     
    14:29
    K jedné střele z velkého úhlu se Sens přeci jenom odhodlali, avšak nyní už byli vytlačeni do neutrální zóny a museli zvolit pouhé nahození.
     
    14:56
    Pěkně vypadající souhra mezi dvěma útočníky Wild byla v rozhodujícím momentu zastavena. Možnost rychlého brejku pro domácí celek.
     
    15:34
    Jenže z potenciální šance nakonec vůbec nic nebylo a nyní už se zase hraje ve středním pásmu. Utkání stále postrádá lepší tempo.
     
    16:13
    Stone si už už chystal kotouč na střelu, ale i on byl poměrně rychle odzbrojen. Minnesota vrací kotouč domácím bekům, kteří se uchýlili za vlastní bránu.
     
    16:54
    Vinou signalizovaného ofsajdu museli hosté opustit útočné pásmo, ale domácí se následně prezentovali další nepřesnou rozehrávkou která skončila až u Dubnyka.
     
    17:31
    Ani po vyhraném souboji za bránou Devana Dubnyka se Sens nedokázali usadit v útočném pásmu. Oba týmy střídají za hry, neboť přerušení nebylo už několik minut.
     
    18:19
    Propagační střely na obou stranách. Gólmani zasahovat nemuseli, neboť se předvedli blokující hráči obou celků.
     
    18:22
    Ryan Dzingel s Mattem Dumbou se pokusili rozproudit utkání, ale tempo jejich "rvačky" připomnělo jen ospalé tempo hry, kterou nám týmy předvádějí v první třetině. Následuje komerční přestávka.
     
    18:22
    Ryan Dzingel (OTT) a Matt Dumba (MNS) usedají na trestnou lavici. Jejich proviněním byla bitka, za kterou vyfasovali pětiminutové tresty.
     
    18:59
    Komerční přestávka je minulostí a už se znovu hraje. Opět ale převážně ve středním pásmu, kde čeká dobře zformovaná pětice hostujících hráčů.
     
    19:15
    Až v závěru třetiny se domácí dostali do větší šance! Methotovu střelu vyrazil Dubnyk jen k volnému Pageauovi, který okamžitě dorážel, ale Koivu jeho střelu do odkryté části brány dokázal zblokovat!
     
    19:59
    Stone s Coylem si ještě něco vyřizovali, ale v nic většího jejích výměna názorů nepřerostla. První třetina končí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Dvacet minut zápasu je za námi a nutno říci, že zatím sledujeme hodně podprůměrné utkání. Kromě gólu Nina Niederreitera z druhé minuty zápasu toho opravdu moc nestojí ani za zmínku. Tempu hry příliš nepomohla ani parodie na bitku v podání Dzingela s Dumbou a oba celky tak mají nad čím přemýšlet. Nicméně spokojenější jsou určitě hosté.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:30.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Stejně jako v první třetině, tak i v té druhé se Ottawa dostala k první střele po zahajovacím buly periody. Pokus Pageaua skončil na betonech připraveného Dubnyka.
     
    20:42
    Sens do třetiny vstoupili aktivněji a nyní soupeře donutili k zakázanému uvolnění. Hra se stěhuje před Dubnyka.
     
    20:54
    A další icing, po kterém se bude vhazovat po pravé ruce hostujícího gólmana. Ten zatím v dnešním utkání čelil jen osmi střelám.
     
    21:21
    Minnesota se rychle dostala z vlastního pásma a Niederreiter záhy hledal volného spoluhráče. V pásmu Sens ale přihrál jen domácímu Bobbymu Ryanovi.
     
    21:57
    Dva hostující hráči se pokusili protlačit kotouč u tyče, avšak Andersonův pravý beton byl ke konstrukci brány pevně přikován.
     
    22:24
    Hned po vhazování u Andersona se Minnesota usadila v útočném pásmu a domácí brankář musel zasahovat. Nejednalo se však o nikterak těžký zákrok.
     
    22:46
    Hosté byli první u vyhozeného kotouče a díky tomu se nepískalo zakázané uvolnění. Minnesota se usazuje v útočném pásmu a za chvíli si zahraje přesilovou hru.
     
    23:11
    Ponechaná výhoda Wild je u konce. Dvě trestné minuty za nedovolené bránění dostává Dion Phaneuf (OTT).
     
    23:33
    Hned dva domácí hráči vyjeli proti Spurgeonovi, ale ten i přesto udržel útočné pásmo. Rázem z toho mohlo být přečíslení, avšak to by Vanekova přihrávka musely být přesnější.
     
    23:46
    Chiasson nyní dokonce zahrozil ve vlastním oslabení. K zakončení se ale on ani Pageau nedostal.
     
    24:50
    Až nyní se Minnesota dokázala usadit v útočném pásmu a Parise šikovně tečoval nahození svého spoluhráče. Anderson byl připraven!
     
    24:58
    Sražená střela od modré čáry poskakovala před Andersonovým brankovištěm, ale Erik Karlsson dokázal situaci bleskově vyřešit a z pohledu Ottawy dostal puk zdánlivě do bezpečí.
     
    25:11
    Domácí v plném počtu.
     
    25:47
    Po ubráněném oslabení se Ottawa dokázala prodrat do útočného pásma. Před bránou dobře zaparkovaný Pageau zaclonil střelu od modré čáry, avšak Dubnyk kotouč nadvakrát zkrotil.
     
    26:19
    Minnesota se nyní ne a ne dostat do tempa. Senátoři cítí šanci a snaží se útočit, avšak zatím je to bez účinku.
     
    26:48
    Souboj u mantinelu vyšel vítězně pro Ottawu a Erik Karlsson už vyčkává za vlastním brankářem. Nikdo se mu ale zatím nenabízí.
     
    27:06
    A Ottawa mohla pykat. Zbytečně pokažená rozehrávka totiž skončila na holi jednoho z hostujících hráčů. Ke střele se následně dostal Schroeder, ale ten puk k Andersonovi propasíroval až slabým druhým zakončením.
     
    27:48
    Domácím se znovu nepovedl přechod přes střední pásmo a museli se tak rychle soustředit na defenzívu. Koivu jemně tečoval nahození od bočního mantinelu, avšak puk nešel mezi tři tyče.
     
    28:29
    Další povedená akce Minnesoty. Parise si chvíli počkal na rozjetého spoluhráče a poté naservíroval kotouč Suterovi, jenž však bekhendem střílel jen do Andersona.
     
    28:56
    Obrana hostujícího celku je na tom stále skvěle. Pevně zformovaná zastavuje každý pokus o přechod útočné modré čáry v podání Sens.
     
    29:23
    Konečně se Ottawě povedl rychlý přechod do útoku. Dlouhá přihrávka našla Zibanejada, který Dubnyka prověřil krásným bekhendovým zakončením typu spin-o-rama.
     
    29:41
    K vidění bude buly ve středním pásmu. Minnesota se totiž provinila ofsajdem a pokazila si tak možnost útoku.
     
    30:23
    Jenže hosty to nemusí vůbec mrzet, neboť si zahrají přesilovou hru. Coyle doslova umotal Zacka Smithe (OTT) a ten si nakonec na lavici hanby odsedí dvě trestné minuty za držení.
     
    30:41
    Obrana Ottawy se nyní doslova rozestoupila před Scandellou a ten si to namířil mezi tři hráče soupeře. Před brankovištěm však byl odzbrojen.
     
    31:08
    Scandella opět v akci. Tentokrát to bylo za bránou Craiga Andersona, kde ho u mantinelu doslova sroloval Marc Methot. Až to zadunělo!
     
    31:42
    Domácí se dobře bráni a nepouští soupeře do lepších střeleckých pozic. Nyní puk letí přes střední pásmo až k Devanu Dubnykovi.
     
    32:23
    Domácí v plném počtu.
     
    32:59
    Ani po odehrání poloviny řádné hrací doby se tempo hry nijak nemění. Více ze hry má stále Minnesota, která pořád vede a nepouští Ottawu do šancí.
     
    33:32
    Sražená střela od modré čáry doskákala až do nastavené lapačky Devana Dubnyka. Buly po levé ruce hostujícího gólmana.
     
    33:38
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Zničehonic se ale domácí dočkali a je vyrovnáno! Hned po buly se Senátoři zformovali v útočném pásmu, kotouč se dostal na hůl MIKEA HOFFMANA, který dal zapomenout na aktuální špatné období a parádní svižnou ranou překonal zkoprnělého Dubnyka. Asistence: Erik Karlsson, Mika Zibanejad
    33:38 Mike HOFFMAN - 1:1
     
    34:51
    Kdo by ale po gólu očekával větší aktivitu, šeredně se mýlí. Ani jeden z celků se nikam moc netlačí a hraje se ve středním pásmu.
     
    35:31
    Velký závar před Dubnykovou bránou! Po střele od modré čáry se kotouč odrazil od několika hráčů až k Cecimu, který už ale střílel z velkého úhlu a Dubnyka mu navíc dokázal ztížit pozici včasným vyjetím. Komerční přestávka!
     
    35:34
    Aktivitu domácího týmu nyní zastaví další vyloučení. Třetím vyloučeným hráčem Senátorů je Bobby Ryan (OTT), který se provinil hákováním.
     
    35:57
    Čtveřice vedená Pageauem zapracovala opět výborně a v oslabení našetřila několik cenných vteřin pobytem ve středním pásmu.
     
    36:25
    Nyní se navíc Ottawa dostala do přečíslení! Situaci dva na jednoho vyřešil Curtis Lazar nepřesnou střelou, která se odrážela zpátky do brankoviště, ale u Zacka Smithe neskončila!
     
    36:58
    Konečně se hosté usazují v útočném pásmu a pokoušejí se využít přesilovou hru. Dvě nahození ale nebyla nejpřesnějšího rázu.
     
    37:34
    Domácí v plném počtu.
     
    37:56
    Ottawa se po ubráněném oslabení nadechla k útoku. Niederreiter ale bez potíží dokázal prostrčit kotouč do středního pásma.
     
    38:22
    Domácí začínají být aktivnějším celkem. Minnesota se nyní provinila zakázaným uvolněním, ale vhazovat se přesto bude ve středovém kruhu, což se nelíbí domácímu trenérovi.
     
    38:58
    Minnesota je nyní v ofenzívě prakticky bezzubá. Domácí k soupeřům dobře přistupují a Wild se nedostávají do střeleckých pozic.
     
    39:20
    Vysoký obloučkem doskákal až k Devanu Dubnykovi a ten pro jistotu přerušuje hru, neboť se k němu blížil jeden z domácích hráčů.
     
    39:31
    Mark Stone se ve středním pásmu pokusil vysunout Smithe, ale přes dva defenzivní hráče Wild se kotouč nedostal.
     
    39:42
    Slabounkou střelu od modré čáry si Anderson pohlídal a schoval kotouč v nastavené lapačce. Následnou strkanici mezi Smithem a Coylem vyřešili rozhodčí.
     
    39:54
    Poměrně netakticky teď Methot vyhodil puk na zakázané uvolnění. V posledních vteřinách druhé třetiny se tak bude vhazovat po levici Craiga Andersona.
     
    39:58
    Coyle ještě zkusil štěstí z velkého úhlu, avšak Anderson se nenechal zaskočit. V objetí byla znovu dvojice Smith – Coyle, ale opět vše rychle vyřešili pohotoví sudí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Čtyřicet minut zápasu je minulostí a tentokrát už jdou oba týmy do kabin za smírného stavu. Opravdu dlouho se ani ve druhé třetině prakticky nic nedělo, ale ve 34. minutě se po buly ujal kotouče Mike Hoffman a nejlepší střelec Ottawy v letošní sezóně svou šestadvacátou brankou srovnal stav utkání. Rozuzlení nám tak přinese třetí třetina nebo potenciální prodloužení a samostatné nájezdy.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    První pokus o přechod útočné modré čáry ve třetí třetině končí ofsajdem domácího celku. Buly ve středním pásmu!
     
    40:28
    Kotouč odražený od mantinelu se zjevil u zcela volného Pageaua, který pálil, avšak z otočky nemířil mezi tři tyče.
     
    41:11
    Hosté se už už řítili do přečíslení čtyř proti dvěma, ale nakonec se jim akce vůbec nevyvedla. Jeden z hráčů téměř zastavil ve středním pásmu a druhý se prezentoval nepřesnou přihrávkou.
     
    41:49
    Ryan Dzingel se na druhé straně nedokázal prodrat přes bránícího hráče Minnesoty, ale Ottawa i tak zůstane u kotouče. Další akci rozjede od červené čáry.
     
    42:39
    Senátoři si zbytečně přidělali starosti chybnou rozehrávkou. Poblíž vlastní brány však situaci nakonec dokázali vyřešit.
     
    42:53
    Zakázané uvolnění hostujícího týmu. Vhazování a celá hra se tak přesouvá před Devana Dubnyka.
     
    43:05
    Přesilová hra pro domácí celek! Po diskuzi u boxu časoměřičů se rozhodčí dohodli, že na trestnou lavici pošlou Ryana Cartera (MNS), který vyhodil kotouč mezi diváky.
     
    43:29
    Minnesota se sice okamžitě osvobodila, ale nyní už Dubnyk čelil solidní střele. Tu obstaral Bobby Ryan, avšak hostující brankář byl připraven.
     
    43:56
    Znovu Minnesota dokázala vyhodit kotouč aspoň do středního pásma. Vystřídat ale hosté nestačili.
     
    44:24
    Zničehonic se před bránou zjevil jeden z domácích hráčů. Po nahození od modré čáry ale hostujícího brankáře nezaskočil.
     
    45:05
    Hosté v plném počtu.
     
    45:14
    Minnesota právě vstřelila branku!
    To je studená sprcha pro domácí tým! RYAN CARTER se vrátil z trestné lavice a okamžitě se zapojil do útoku. Nakonec se dokonce stal úspěšným střelcem, když lehkým plácnutím do nahrávky Granlunda usměrnil puk za nešťastného Craiga Andersona. Asistence: Mikael Granlund, Charlie Coyle
    45:14 Ryan CARTER - 1:2
     
    46:47
    Domácí jsou poněkud zaskočeni a nemohou se dostat zpátky ke své hře. Nutno říci, že inkasovaná branka po dobře sehrané přesilové hře by rozhodila každý manšaft.
     
    47:20
    Ottawa se dopustila zbytečné chyby v rozehrávce a Niederreiter mohl záhy navýšit vedení svého celku! Tísněn v mezikruží ale nedokázal zamířit lépe než do betonů Craiga Andersona.
     
    47:57
    Minnesota opět skvěle brání modrou čáru. Sens se ne a ne prodrat do útočného pásma.
     
    48:26
    Nyní se ale Ottawa konečně dostala i k zakončení. Svižná střela z levé strany letěla několik decimetrů vedle Dubnykovy svatyně.
     
    49:09
    Naštěstí pro domácí se ani hosté nepotýkají s přílišnou přesností. Znovu se nám vrací fáze hry, kdy se bojuje především o střední pásmo.
     
    49:55
    Ottawa se dostala do pásma soupeře. Uvidíme, zda Senátoři vymyslí něco zajímavějšího nebo zůstane od sražených střel od modré čáry.
     
    50:35
    Druhá verze byla přeci jenom ta správná a Minnesota navíc dokázala rychle přenést hru do pásma domácího celku. Zde Ceci zaznamenal dvě zblokované střely.
     
    51:18
    Znovu se domácí nedokázali prosadit přes střední pásmo. Minnesota vrací hru až k Andersonovi, který tak musí být znovu v pozoru.
     
    51:56
    Pro nahození ze středního pásma si za bránu dojel Devan Dubnyk, který pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Napadající Ottawa se ale snaží ujmout kotouče.
     
    52:15
    Nakonec se Senátoři dostali k puku, ale žádné nebezpečnější zakončení z jejich kombinace nevyplynulo. Je tady jedna z posledních komerčních přestávek.
     
    52:43
    Šance pro Ottawu. Stone se tlačil do útočného pásma a byl podražen Mikkem Koivuem (MNS). Druhá přesilová hra pro domácí.
     
    53:19
    Mark Stone se štěstím udržel útočné pásmo, ale o pár vteřin později se hostům podařilo vyhodit kotouč až k Andersonově bráně.
     
    53:45
    Tohle vypadalo nadějně. Jenže Ryanovi i Smithovi byla při zakončení zablokována hokejka a Dubnyka mohl být v pohodě.
     
    54:18
    Tři! Opravdu hned tři zblokované střely si na své konto připsal neskutečně obětavý Jared Spurgeon! Všechny bomby schytal od Zibanejada.
     
    54:43
    Hosté v plném počtu.
     
    54:50
    Buly v pásmu Minnesoty a ony tři bloky proti dělovkám Zibanejada si vybírají daň. Jared Spurgeon mizí za doprovodu členů týmu v útrobách Canadian Tire Centre a dnes už ho tak na ledě zřejmě neuvidíme.
     
    55:36
    Anderson čelil dvěma střeleckým pokusům v krátkém časovém úseku. Ani jeden ale neletěl mezi tři tyče.
     
    55:58
    Ottawa sice vyvezla puk z vlastního pásma a v tom útočném vůbec nic nepředvedla. Domácím se čas povážlivě krátí.
     
    56:19
    Thomas Vanek se tlačil přes domácího týmu, ale ke kotouči se nedostal. Senátoři tak mohou přenést hru aspoň do středního pásma.
     
    57:15
    Aktivní přístup hostujících hráčů domácím způsobuje obrovské problémy. Kýžený tlak nepřichází a puk je znovu v neutrální zóně.
     
    57:48
    Coyle navíc nyní skvěle zapracoval a získal pro Wild několik cenných vteřin v útočném pásmu. S Ottawou to nevypadá dobře.
     
    58:18
    Odražený puk se dostal k Zacku Smithovi, ale ten ve velké šanci míjí! Anderson je na střídačce a Ottawa hraje powerplay.
     
    58:48
    Hoffman si sjížděl do brankoviště, ale kotouč se odrazil mimo dosah domácího útočníka. Minnesota okamžitě vyhazuje puk do středního pásma.
     
    59:15
    Icing Senátorů a trenér Dave Cameron si vybírá oddechový čas. Tahle situace je pro potřebný tlak v útočném pásmu hodně špatná.
     
    59:52
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí se dokázali usadit v útočném pásmu a vyrovnávají!!! První dobrý pokus MIKY ZIBANEJADA ještě neskončil brankou, ale po střele od modré čáry se touš odrazil zpět k brankovišti a švédský útočník už před odkrytou částí brány nezaváhal! Asistence: Mark Stone, Erik Karlsson
    59:52 Mika ZIBANEJAD - 2:2
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Po hektickém závěru se Ottawě podařilo vyrovnat na 2:2 a zachovat tak naději na důležité dva body z dnešního utkání. Po krátké pauze následuje prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:08
    První střelu prodloužení obstaral Ryan Suter. Zakončení z mezikruží nemířilo mezi tři tyče.
     
    60:29
    Na druhé straně jsme viděli přečíslení dvou na jednoho. Erik Karlsson tuto situaci vyřešil po své, nepřihrával Pageaua a tvrdou dělovkou nechal vyniknout hostujícího brankáře.
     
    61:07
    Minnesota mi znovu kotouč ve své moci a snaží se o přechod do útočného pásma. zatím neúspěšně.
     
    61:23
    Velká šance na rozhodnutí dnešního zápasu. Mikko Koivu (MNS) se obracel příliš neobratně a podrazil jednoho z domácích. Dvě trestné minuty za podražení.
     
    61:28
    Hned po buly ve vlastním pásmu se hostující trojici podařilo vyhodit kotouč až k Andersonovi.
     
    61:50
    Erik Karlsson pálil od modré čáry, ale Dubnyk i přes teč Smithe a lehce akrobatický zákrok odolává! Kotouč opět mizí ve středním pásmu.
     
    62:31
    Ottawa se stále nevrátila do útočného pásma a vteřiny z přesilové hry čtyř proti třem rychle ubíhají.
     
    62:51
    Až nyní pálil Mike Hoffmanm avšak brankář Minnesoty byl opět na svém místě. Dubnyk nemá moc zákroků, ale nyní se opravdu vyznamenává!
     
    63:23
    Hosté v plném počtu.
     
    63:29
    Rána od modré čáry se zatavila kdesi u Dubnykovy svatyně, ale ani jeden z dorážejících hráčů Sens nedokázal kotouč trefit pořádně.
     
    63:59
    Phaneuf jen posunul puk za Dubnykovu svatyni a oba celky střídají.
     
    64:29
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Přesilovou hru 4 na 3 sice domácí nevyužili, ale nakonec se přeci jenom radují. Rychlý protiútok zakončil domácí kapitán ERIK KARLSSON nepřesnou střelou, ale poté dostal druhou šanci a nechytatelnou bombou pod břevno nedal Dubynkovi sebemenší šanci. Asistence: Chris Wideman, Bobby Ryan
    64:29 Erik KARLSSON - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Z počátku nepříliš atraktivní, ale nakonec parádní dramatický zápas je u konce. Po gólu Ryana Cartera ze 46. minuty se dlouho zdálo, že další branku už neuvidíme, avšak domácí nesložili zbraně a pouhých osm vteřin před koncem řádné hrací doby se o vyrovnání postaral Mika Zibanejad. V prodloužení nejprve Ottawa nevyužila přesilovou hru, ale při následné hře čtyři na čtyři dostal Erik Karlsson dvakrát dostatek prostoru a parádní ranou rozhodl dnešní utkání ve prospěch domácí Ottawy.
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU

    1. Erik Karlsson (OTT) 1+2
    2. Mika Zibanejad (OTT) 1+1
    3. Jared Spurgeon (MNS) 0+0 6 zblokovaných střel
     
    S konstatováním, že dnešní utkání sledovalo 18 966 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů nashledanou. (03:30:03)
    Zápěstím od modré? Žádný problém.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 34. Hoffman (Karlsson, Zibanejad), 60. Zibanejad (Stone, Karlsson), 65. Karlsson (Wideman, Ryan) – 2. Niederreiter (Fontaine, Haula), 46. Carter (Granlund, Coyle)


    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson, Methot, Ceci, Phaneuf, Wideman, Kostka – Stone, Pageau, Smith – Chiasson, Zibanejad, Hoffman – Ryan, Gomez, Dzingel – Neil, Lazar, Paul
    Minnesota Wild: Dubnyk (Kuemper) – Spurgeon, Sutter, Dumba, Scandella, Prosser, Brodin – Coyle, Koivu, Parise – Schroeder, Granlund, Vanek – Fontaine, Haula, Niederreiter – Jones, Stoll, Carter

    Rozhodčí: Gord Dwyer, Ian Walsch – Steve Miller, Michel Cormier

    Diváci: 18.966
    bahis siteleri