Pittsburgh – NY Islanders 2:1 (1:0 po s.n.) | Washington – Carolina 2:1 (po pr.) | Philadelphia – Detroit 4:3 (kon.)
Toronto – Tampa 4:1 (kon.) | Montreal – Florida 1:4 (kon.) | Ottawa – Minnesota 3:2 (po pr.)
Dallas – Los Angeles 2:5 (kon.) | San Jose – Boston 3:2 (kon.)
po prodl.
Ottawa Senators
3:2 (0:1, 1:0, 1:1 - 1:0)
Minnesota Wild
Středa 16.03.2016, 00:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:29 Erik KARLSSON - 3:2
     
    64:29
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Přesilovou hru 4 na 3 sice domácí nevyužili, ale nakonec se přeci jenom radují. Rychlý protiútok zakončil domácí kapitán ERIK KARLSSON nepřesnou střelou, ale poté dostal druhou šanci a nechytatelnou bombou pod břevno nedal Dubynkovi sebemenší šanci. Asistence: Chris Wideman, Bobby Ryan
     
    61:50
    Erik Karlsson pálil od modré čáry, ale Dubnyk i přes teč Smithe a lehce akrobatický zákrok odolává! Kotouč opět mizí ve středním pásmu.
     
    61:23
    Velká šance na rozhodnutí dnešního zápasu. Mikko Koivu (MNS) se obracel příliš neobratně a podrazil jednoho z domácích. Dvě trestné minuty za podražení.
     
    60:29
    Na druhé straně jsme viděli přečíslení dvou na jednoho. Erik Karlsson tuto situaci vyřešil po své, nepřihrával Pageaua a tvrdou dělovkou nechal vyniknout hostujícího brankáře.
    59:52 Mika ZIBANEJAD - 2:2
     
    59:52
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí se dokázali usadit v útočném pásmu a vyrovnávají!!! První dobrý pokus MIKY ZIBANEJADA ještě neskončil brankou, ale po střele od modré čáry se touš odrazil zpět k brankovišti a švédský útočník už před odkrytou částí brány nezaváhal! Asistence: Mark Stone, Erik Karlsson
     
    58:18
    Odražený puk se dostal k Zacku Smithovi, ale ten ve velké šanci míjí! Anderson je na střídačce a Ottawa hraje powerplay.
     
    54:18
    Tři! Opravdu hned tři zblokované střely si na své konto připsal neskutečně obětavý Jared Spurgeon! Všechny bomby schytal od Zibanejada.
     
    53:45
    Tohle vypadalo nadějně. Jenže Ryanovi i Smithovi byla při zakončení zablokována hokejka a Dubnyka mohl být v pohodě.
     
    52:43
    Šance pro Ottawu. Stone se tlačil do útočného pásma a byl podražen Mikkem Koivuem (MNS). Druhá přesilová hra pro domácí.
     
    47:20
    Ottawa se dopustila zbytečné chyby v rozehrávce a Niederreiter mohl záhy navýšit vedení svého celku! Tísněn v mezikruží ale nedokázal zamířit lépe než do betonů Craiga Andersona.
    45:14 Ryan CARTER - 1:2
     
    45:14
    Minnesota právě vstřelila branku!
    To je studená sprcha pro domácí tým! RYAN CARTER se vrátil z trestné lavice a okamžitě se zapojil do útoku. Nakonec se dokonce stal úspěšným střelcem, když lehkým plácnutím do nahrávky Granlunda usměrnil puk za nešťastného Craiga Andersona. Asistence: Mikael Granlund, Charlie Coyle
     
    43:05
    Přesilová hra pro domácí celek! Po diskuzi u boxu časoměřičů se rozhodčí dohodli, že na trestnou lavici pošlou Ryana Cartera (MNS), který vyhodil kotouč mezi diváky.
     
    36:25
    Nyní se navíc Ottawa dostala do přečíslení! Situaci dva na jednoho vyřešil Curtis Lazar nepřesnou střelou, která se odrážela zpátky do brankoviště, ale u Zacka Smithe neskončila!
     
    35:34
    Aktivitu domácího týmu nyní zastaví další vyloučení. Třetím vyloučeným hráčem Senátorů je Bobby Ryan (OTT), který se provinil hákováním.
     
    35:31
    Velký závar před Dubnykovou bránou! Po střele od modré čáry se kotouč odrazil od několika hráčů až k Cecimu, který už ale střílel z velkého úhlu a Dubnyka mu navíc dokázal ztížit pozici včasným vyjetím. Komerční přestávka!
    33:38 Mike HOFFMAN - 1:1
     
    33:38
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Zničehonic se ale domácí dočkali a je vyrovnáno! Hned po buly se Senátoři zformovali v útočném pásmu, kotouč se dostal na hůl MIKEA HOFFMANA, který dal zapomenout na aktuální špatné období a parádní svižnou ranou překonal zkoprnělého Dubnyka. Asistence: Erik Karlsson, Mika Zibanejad
     
    30:23
    Jenže hosty to nemusí vůbec mrzet, neboť si zahrají přesilovou hru. Coyle doslova umotal Zacka Smithe (OTT) a ten si nakonec na lavici hanby odsedí dvě trestné minuty za držení.
     
    29:23
    Konečně se Ottawě povedl rychlý přechod do útoku. Dlouhá přihrávka našla Zibanejada, který Dubnyka prověřil krásným bekhendovým zakončením typu spin-o-rama.
     
    23:11
    Ponechaná výhoda Wild je u konce. Dvě trestné minuty za nedovolené bránění dostává Dion Phaneuf (OTT).
     
    19:15
    Až v závěru třetiny se domácí dostali do větší šance! Methotovu střelu vyrazil Dubnyk jen k volnému Pageauovi, který okamžitě dorážel, ale Koivu jeho střelu do odkryté části brány dokázal zblokovat!
     
    18:22
    Ryan Dzingel (OTT) a Matt Dumba (MNS) usedají na trestnou lavici. Jejich proviněním byla bitka, za kterou vyfasovali pětiminutové tresty.
     
    10:20
    Obranná dvojice Karlsson – Methot teď vůbec nezvládla situaci ve vlastním pásmu a Fontaine mohl po přihrávce od mantinelu zakončovat. Ránu z výborné pozice mu na poslední chvíli zablokoval domácí kapitán Erik Karlsson.
    01:33 Nino NIEDERREITER - 0:1
     
    01:33
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Jenže hostům stačil první útok, první střela a okamžitě je z toho vedení! Senátoři propadli ve středním pásmu, z čehož vyplynulo přečíslení dvou na jednoho. NINO NIEDERREITER to vzal na sebe a překvapivou střelou k bližší tyči překonal Craiga Andersona, jenž očekával přihrávku na Niederreiterova spoluhráče. Asistence: Justin Fontaine, Erik Haula

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 34. Hoffman (Karlsson, Zibanejad), 60. Zibanejad (Stone, Karlsson), 65. Karlsson (Wideman, Ryan) – 2. Niederreiter (Fontaine, Haula), 46. Carter (Granlund, Coyle)


    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson, Methot, Ceci, Phaneuf, Wideman, Kostka – Stone, Pageau, Smith – Chiasson, Zibanejad, Hoffman – Ryan, Gomez, Dzingel – Neil, Lazar, Paul
    Minnesota Wild: Dubnyk (Kuemper) – Spurgeon, Sutter, Dumba, Scandella, Prosser, Brodin – Coyle, Koivu, Parise – Schroeder, Granlund, Vanek – Fontaine, Haula, Niederreiter – Jones, Stoll, Carter

    Rozhodčí: Gord Dwyer, Ian Walsch – Steve Miller, Michel Cormier

    Diváci: 18.966
    bahis siteleri