Buffalo – Montreal 2:3 (po pr.) | Chicago – Philadelphia 2:3 (kon.) | Edmonton – St. Louis 6:4 (kon.)
Vancouver – Colorado 1:3 (kon.) | Calgary – Winnipeg 4:1 (kon.) | Anaheim – NY Rangers 1:2 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
New York Rangers
Čtvrtek 17.03.2016, 03:30 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:30.
     
    NEW YORK RANGERS

    Play-off by se zúčastnit měli, ale ještě rozhodně nemohou polevit. New York Rangers, jeden z favoritů Metropolitní divize, se snaží udržet co nejlepší pozici v divizní tabulce, aktuálně Jezdci na kontě vlastní pětaosmdesát bodů, přičemž se na ně se ztrátou jednoho bodíku dotahují New York Islanders. Newyorčané z uplynulých pěti pokusů sice třikrát vyhráli, ale dva poslední zápasy dopadly neduhem pro Rangers. Nejdříve mužstvo z Východní konference padlo v prodloužení s Detroit Red Wings, aby o utkání později nestačilo ani na rivala v podobě Pittsburgh Penguins. Také proto mají Jezdci nyní za úkol uspět. Utkání na ledě Anaheimu bude jejich prvním z tripu po Kalifornii, kde je nečeká snadná práce.
     
    ANAHEIM DUCKS

    Není to tak dlouho, co Anaheim Ducks zvládli ukázat skvělou sérii jedenácti zápasů bez porážky. Ale tu poté vystřídaly hned tři prohry za sebou a ve vzduchu visela otázka, zda se kalifornský celek rychle dokáže oklepat. A opravdu se tak stalo. V předchozím střetnutí totiž Ducks udolali jasným poměrem 7:1 New Jersey Devils, když o své radosti rozhodli během několika okamžiků na začátku druhé třetiny. Není tak překvapením, že Anaheim zůstává v kontaktu s první příčkou Pacifické divize a nadále se o ni bude chtít přetahovat. A právě dnešní duel mu může hodně pomoci. Velmi dobře se v zápase s Devils dařilo formaci kolem Andrew Cogliana a svůj první hattrick v kariéře zaznamenal Jakob Silfverberg, stejně tak dal svůj první gól v NHL Nick Ritchie. Budou se Ducks radovat z další výhry na domácím ledě?
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Oba týmy se spolu naposledy utkaly v prosinci loňského kalendářního roku, a to na východním pobřeží. New York Rangers přehráli Anaheim Ducks těsně 3:2 v prodloužení.
     
    Československá stopa v utkání

    Marek Hrivík (NYR) (0 + 1)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat duel kádrů z opačných konferencí, narazí na sebe Anaheim Ducks a New York Rangers. Kačeři budou chtít také dnes zužitkovat výhody domácího prostředí.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Anaheim Ducks: Gibson – Fowler, Despres, Holzer, Lindholm, Stoner, Manson – Perron, Getzlaf, Pirri – McGinn, Rakell, Perry – Cogliano, Kesler, Silfverberg – Ritchie, Horcoff, Garbutt

    New York Rangers: Raanta – McDonagh, Girardi, M. Staal, Boyle, Yandle, Klein – Nash, Brassard, Zuccarello – Kreider, Stepan, Fast – Miller, E. Staal, Hayes – Stalberg, Moore, Glass

    Rozhodčí: Peel, Kimmerly – Cameron, Driscoll.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, jak je u NHL zvykem, začneme o pár minut později.
     
    Nebude dlouho trvat a hráči vtrhnou na ledovou plochu. Máme se dnes určitě na co těšit, jelikož se střetnou jedny z nejlepších celků z obou konferencí soutěže.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    První buly zápasu bylo vhozeno, uspěli na něm hokejisté New York Rangers, kteří se ovšem zatím nedostali do útočného pásma.
     
    00:58
    Také Ducks to zkusili a přešli co nejrychleji přes modrou čáru, jenže ani domácí ještě nemají dostatek štěstíčka. Raanta zatím zasahovat nemusel.
     
    01:20
    Holzerova nebezpečná střela z dálky, která už mohla určitým způsobem Raantu překvapit. Puk možná lízl tyčku svatyně Jezdců, ale vevnitř zařízení nakonec neskončil.
     
    01:31
    Hostující gólman měl první větší trable, po dohrání celé akce se za za klecí hostujícího mužstva strhla malá roztržka. Ale vše už je v pořádku a vylučovat se nebude.
     
    02:17
    Aktivnější se snaží hrát Anaheim, avšak Ducks budou potřebovat více střel na branku, pokud chtějí být produktivní.
     
    02:39
    Poprvé se z hlediště ozývají také fanoušci, ale teď už akce Rangers a konkrétně Moore získal pro svůj kádr pásmo. Jenže moc dlouho se v něm neohřál.
     
    03:13
    Velice dobrá práce Hampuse Lindholma za vlastní klecí, kde srazil jednoho z hokejistů v bílém trikotu. A pak už díky němu mohli Kačeři v klidu rozehrávat.
     
    03:55
    Hraje se na začátku utkání ve vysokém tempu a poměrně dlouho už čekáme na přerušení, pozor nyní musel dávat také John Gibson, na něhož mířila hostující dvojice.
     
    04:28
    Stoner zavezl kus černé gumy za branku a mířil jej na hokejku Keslera. Ten ovšem nestačil nahrávku zavčas zpracovat a nestačil už zakončit.
     
    05:01
    Despres také velice dobrý v souboji u své branky, ale Rangers se vůbec poprvé v zápase dostávají do nějaké trvalejší možnost v útočném pásmu.
     
    05:29
    Ještě stále není hra přerušena. Jedním z důvodů je i fakt, že už nějaký moment čekáme na vážnější akci, kterou by musel jeden z gólmanů řešit.
     
    05:49
    Až nyní hostující muži Stalber a Glass ohrozili Gibsona a jeho branku, gólman Anaheim Ducks si ale počíná dobře, teď navíc neměl tak těžkou práci a v pohodě puk zachytil na brankovišti.
     
    06:18
    Zakázané uvolnění Rangers, hra se tak musí vrátit před Raantu.
     
    06:25
    Znovu vítězné buly pro kalifornský celek, ten se ale teď nedostal do útočné periody na nějakou delší dobu, jelikož si New York velice dobře pohlídal prostory na modré čáře.
     
    07:03
    Anaheim za klecí Raantu, z toho místa se mu ale bude velice těžko zakončovat. A tak hráči v oranžových dresech dělají vše pro to, aby touš dostali do správné pozice.
     
    07:25
    Kus černé gumy vytečovaný mimo hrací plochu, my budeme sledovat první komerční přestávku a za chvíli pokračujeme.
     
    07:30
    Po delší době si vedli dobře na buly také Rangers, i když to byl velice těsný souboj. K zakončení obránce od modré čáry ale nedošlo, hosté musejí s toušem do střední třetiny.
     
    08:05
    Jenže ani Ducks teď nemohou najít správný recept na přejití s kotoučem do útočného pásma, také proto jeden z jejich hokejistů počkal za brankou na dostřídání.
     
    08:39
    Znovu velice podobná situace, jakou zatím sledujeme od začátku zápasu. Když už se touš dostane k jedné ze svatyní, obránci jej v pohodě vyhodit do bezpečné vzdálenosti.
     
    09:08
    Střela z veliké dálky, již musel krýt John Gibson. Ale mohla se stát poměrně překvapením pro gólmana v oranžovém trikotu, pryž totiž ještě malinko poskočila před brankovištěm.
     
    09:28
    Ryan Kesler se protahoval sám do zakončení před Raantu, na poslední chvíli jej stačila dvoji beků Rangers zastavit. Takže ani z této možnosti neuvidíme první trefu mače.
     
    09:58
    Zkoušel to i Jakob Silfverberg, jenž v minulém duelu vsítil hattrick a dnes by se určitě rád prezentoval podobným způsobem.
     
    10:24
    Nahození za branku Anaheimu rozehrál sám brankář John Gibson, poměrně dobře našel svou rozehrávkou hokejky spoluhráčů. Stále platí, že hrajeme ve vysokém tempu a bez přerušování.
     
    11:05
    Až teď se povedlo přejít Kačerům ve třech přes modrou čáru do útočného pásma tak, aby založili nebezpečnou situaci. Jenže se zakončením to bylo horší, k tomu totiž vůbec nedošlo.
     
    11:45
    Jde vidět, že New York Rangers nikam nespěchají a chtějí si především počkat na chyby soupeře. To Anaheim by za každou cenu rád do vedení a dává to znát.
     
    12:18
    U puku Nick Ritchie na pravém křídle, v minulém zápase skórující svůj první gól v NHL vůbec. Ani on se ovšem z pravého kruhu neprosadil, když se snažil co nejrychleji vypálit.
     
    12:45
    Po delší časové odmlce hra přerušena, Jezdci se sice osvobozují, ale jen za cenu vyhození na zakázané uvolnění.
     
    13:06
    Opět Gibson aktivní na puku za svou brankou, kde se v posledních momentech první třetiny nachází poměrně často. Už ale má touš na druhé straně střílející Holzer.
     
    13:30
    Holzer a následně ještě asi dvě domácí dorážky na Raantovu branku. Teď měli Ducks i trochu smůlu, jinak by se už dostali do vedení a oslavili by úvodní trefu.
     
    14:03
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Tu ale přeci jen nakonec slaví a necelých šest minut před koncem první třetiny se tedy domácí Anaheim Ducks dostávají do vedení o jednu branku, přestože domácí možnosti v tomto mači zatím nebyly tak přesvědčivé. Sotva hokejisté v oranžových trikotech přešli do útočného pásma, vypracovali akci kolem klece gólmana Raanty a nádhernou nahrávku na svou hokejku z levé zařízení New York Rangers obdržel JAMIE MCGINN, jenž za přesný pas může poděkovat spoluhráči Perrymu. Velice pohledná akce, teď je na Rangers, aby určitým způsobem reagovali na aktuální výsledek. Asistence: Corey Perry.
    14:03 Jamie MCGINN - 1:0
     
    14:15
    Následuje druhá komerční pauza, za okamžik pokračujeme.
     
    14:25
    Už se znovu hraje a kus černé gumy ve středním pásmu, ale do šance už ujížděli také Rangers.
     
    14:31
    Sledujeme vůbec první vyloučení utkání, na trestnou lavici musí jeden z hokejistů Anaheim Ducks. Konkrétně to bude Clayton Stoner (ANA), jenž je nucen pykat dvě minuty za podražení Erica Staala. Šance pro hosty.
     
    15:03
    Rangers už se sice dostali do útočné periody, ale s jejich zakončením to zatím nejlépe nevypadá.
     
    15:40
    Teď už ovšem výborná akce v přesilovce v podání Rangers a John Gibson se blýskl skvělým zákrokem u pravé tyče betonem, když už se zdálo, že puk projde do sítě a bude vyrovnáno.
     
    16:20
    Do konce přesilovky New York Rangers zbývají už jen vteřiny, Anaheim už tuhle početní nevýhodu zvládne. Ale měli s oslabením domácí trable.
     
    16:58
    Už se tedy znovu hraje v plném počtu na obou stranách a Rangers svou první přesilovku v utkání nedokázali proměnit v branku. Nyní sledujeme puk za Raantovou klecí.
     
    17:31
    Mansonovo nahození na klec nikdo nedokázal uklidit do sítě, pokračujeme po komerční přestávce.
     
    17:45
    Ducks sice uspěli také na aktuálním buly v útočném pásmu, ale přeci jen na chvíli touš ztratili z hokejek. Jenže ani Rangers nevypadají, že by se ještě v této třetině měli někam tlačit.
     
    18:20
    Střední pásmo je prostorem, kde se dnes rozhoduje nejvíce situací. Právě tam obě strany dělají chyby, z čeho pramení přechod do útočného pásma na jedné či druhé straně hrací plochy.
     
    19:02
    Rozběhla se poslední minuta úvodní dvacetiminutovky, ta předchozí proběhla celá bez přerušení. Na ledě zpátky dnes aktivní Holzer, jenž opět mířil puk směrem na klec.
     
    19:34
    Ještě zkusili muži Ducks založit akci a málem z toho byla dobrá možnost, Rakell chystal slibnou šanci pro Perryho.
     
    19:49
    Znovu výborný John Gibson, který zastavil McDonaghu v gólové šanci jen jedenáct vteřin před vypršením času první dvacetiminutovky. Zase velmi blízko, ale hosté se neprosazují.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Z první třetiny to je vše, během úvodních dvaceti minut jsme měli možnost vidět jedinou branku, ve druhé polovině první části se prosadil po krásné Perryho nahrávce Jamie McGinn a domácí Ducks tak jeho zásluhou vedou o jednu trefu. Uvidíme, jak se mač vyvine ve druhé periodě.
     
    Střely na branku v první třetině

    Anaheim Ducks: 5

    New York Rangers: 4
     
    Nebude dlouho trvat a vypukne druhá třetina tohoto utkání. Stát se ještě může cokoliv, máme před sebou čtyřicet minut čistého hracího času.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je tedy na svém začátku, vyhraným buly ji zahájili Rangers. Jenže ti hned vyhazují přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    20:18
    Také na dalším vhazování Jezdci úspěšnější, zavážejí kus černé gumy do útočného pásma. A nejspíše se hned od startu třetiny snaží ukázat, že chtějí hrát aktivněji.
     
    20:56
    Mansonovo nahození si nakonec Antti Raanta musel pohlídat, nakonec puk v pohodě ukryl do rukavice. Vhazovat se tak musí před brankou Anaheimu.
     
    21:16
    Ducks to nemysleli špatně, když se objevili ve třech proti dvěma před brankou soupeře. Jenže v té rychlosti si trojice domácích hráčů nestačila předat puk přesně.
     
    21:58
    Sporný zákrok na jednoho z domácích mužů, pokračuje se ale bez vyloučení, takže Rangers v oslabení zatím hrát nebudou.
     
    22:22
    Další icing Jezdců, ti podruhé na začátku druhé třetiny vyhazují přes všechny čáry.
     
    22:40
    Zuccarello se řítil sám dopředu, ale spíše ještě potřeboval pomoc některého ze spoluhráčů, protože proti němu byli hned dva bránící hráči kalifornského celku.
     
    22:57
    A ještě jedna možnost pro Rangers v tomto střídání, John Gibson musel krýt střelu Nashe z levého kruhu, ale velice dobře se proti ní postavil, takže s ní neměl trable.
     
    23:11
    Rangers právě vstřelili branku!
    Poměrně rychle na začátku druhé třetiny máme vyrovnáno, děje se tak v situaci, kdy jsme to asi my a ani fanoušci v Honda Center moc nečekali. Celá situace totiž nastala po vhazování, když hosté velice dobře rozebrali své soupeře v oranžových trikotech a KEVIN KLEIN si našel velice dobrý prostor, ze kterého poslal puk za záda Johna Gibsona. Ten už neměl moc možností, jak kus černé gumy zastavit, jelikož akce proběhla tak rychle, že se nemohl stihnout přesunout. Máme tu tedy nový výsledkový stav a průběh prostřední periody tak bude zase o něco málo zajímavější. Asistence: Tanner Glass, Dominic Moore.
    23:11 Kevin KLEIN - 1:1
     
    24:02
    Silfverberg to zkusil nahozením sám, ale hraje znovu přerušena, tentokráte kvůli vyhození Ducks na icing. Je jasné, že domácí budou po inkasování opatrnější.
     
    24:33
    Druhé vyloučení v zápase a také toto proběhne na straně Anaheimu. Ryan Getzlaf (ANA) dle soudu rozhodčího sekal soupeře, a tak bude nucen strávit dvě minuty za katrem. Druhá přesilová hra pro Newyorčany.
     
    25:15
    Kačeři ale toto oslabení zvládají velice dobře, hosté se ještě v přesilovce pořádně nedostali na kotouč a k zakončení už vůbec ne.
     
    25:43
    Fowler se pokusil co nejdříve vyhodit puk od své branky, ale pak se na kotouč dostal hostující Miller a mohlo být zle pro Kačery. Jenže Rangers v přihrávkách chybují.
     
    26:14
    Znovu to byl Miller, kdo se za Rangers snažil v přesilovce prosadit. Avšak následuje další vyhození Ducks přes všechny čáry a Getzlaf se pomalu vrátí do hry.
     
    26:50
    Ducks sice v plném počtu, teď ovšem budou muset zpátky před svou klec, vyhodili totiž až na zakázané uvolnění.
     
    27:09
    Hampus Lindholm najel do Raanty a vystrnadil jej z brankoviště i s klecí pryč. Ale pravděpodobně to bylo neúmyslné, takže vše v pořádku a obránci hostů zůstávají v klidu.
     
    27:13
    Už se sice hrálo, jenže moc dlouho se puk mezi mantinely neohřál, brzy jej někdo z účastníků utkání tečoval na domácí střídačku.
     
    27:25
    Dominic Moore vyhrál buly pro Rangers a také on sám se snažil získat pro svůj tým útočné pásmo. Jenže neměl nikoho kolem sebe, takže ani nezkoušel jít do šance.
     
    27:31
    Hra přerušena, čárový rozhodčí má nějaký technický problém, nejspíše s helmou poté, co inkasoval nahozený kotouč do oblasti hlavy. A nakonec odchází do kabiny, snad to nebude nic vážného.
     
    27:54
    Kotouč nyní nejčastěji ve středním pásmu, po vyrovnávací brance se ani jedna strana netlačí do vyložené šance. Až poté se zkusili uvolnit hostující hokejisté.
     
    28:28
    Zdálo se, že Cam Fowler bude moci mířit do slibné šance. Jenže když už se chystal pomalu zakončovat, puk mu někdo sebral z hokejky a bylo po domácí šanci.
     
    29:03
    Po delší době se hraje také za brankou Gibsona, tam se ale hra moc dlouho neprováděla, protože obránci Ducks zajistili vyhození alespoň do středního pásma.
     
    29:44
    Kačeři to zkusili ve třech proti třem, jenže v těchto vyrovnaných situacích si dnes zatím počínají hosté velmi dobře. Zdálo se, že rozhodčí bude signalizovat faul, ale nestalo se tak.
     
    30:15
    Když už ne přímo z blízkosti, tak alespoň z dálky zkouší muži Rangers nahazovat puky směrem na branku. Je ale jasné, že s tímto nebude mít Gibson starosti.
     
    30:55
    John Gibson a jeho velmi důležitý zákrok, Miller totiž zůstal hodně dlouho úplně sám u pravé tyčky, když tam nakonec dostal pryž a zakončoval. Jen dobrá práce gólmana Anaheimu jej zastavila před vstřelením gólu.
     
    31:10
    Po komerční přestávce hra pokračuje, už ale v mnohem klidnějším tempu. Je také třeba upozornit, že dnes nesledujeme moc střel na branku. Domácí vystřelili osm, zatímco hosté jedenáct puků na klec.
     
    31:46
    Trojice útočníků Ducks kolem klece Raanty, jenže celá akce skončila u nahrávek, Kesler se už ke střele nedostal a přišel o kus černé gumy.
     
    32:15
    To na druhé straně Staal a dobrá příležitost pro tohoto obránce hostů. Celkově jsou zatím Newyorčané ve druhé třetině o něco aktivnější než jejich soupeř ze Západní konference.
     
    32:50
    Ducks reagují rychlým střídáním, aby poslali co nejdříve na led čerstvé síly. Avšak Rangers se snaží držet v tempu a hlavně také v útočném pásmu, kde se jim nyní docela daří.
     
    33:20
    Gibson vyjel z branky na pomoc svým spoluhráčům. Rozehrál puk, jenže málem při tom chyboval a měl docela štěstí, že nakonec trefil správnou hokejku.
     
    33:56
    Ani Jezdcům se teď moc nepodařilo dobře přejít do útočné třetiny. Yandle viděl, že nemá moc času a prostoru na kličky, a tak prostě nastřelil kus černé gumy z dálky o zadní mantinel.
     
    34:28
    Pirri se ocitl na pravém kruhu v útočném pásmu, nikdo jej nerušil nějakou chvíli. Když už se chystal překvapit Raantu, objevili se mu v zádech dva soupeři.
     
    35:03
    Ryan McDonagh ve velice podobné situace jako předtím Pirii, ani hokejista Rangers se totiž nedostal k dobré střele. A tak se zdá, že si na další šanci musíme počkat.
     
    35:32
    Jakob Silfverberg nahodil puk na branku a gólman Rangers podrží puk. Za chvíli pokračujeme, po malé přestávce.
     
    35:50
    Dominic Moore má spoustu práce s tím, aby zabránil soupeři zakončovat po vytočení se zpoza klece. Ani teď aktivita Anaheimu nestačila k lepší střele.
     
    36:28
    Anti Raanta v poměrně nejisté rozehrávce od své klece, nakonec za něj starosti vyřešili jeho spoluhráči. Zatím to nevypadá, že bychom ve druhé třetině měli vidět další trefu.
     
    36:58
    Domácí měli docela štěstí, že se jim teď nepískalo zakázané uvolnění, přesto ovšem hráli Jezdci. A po nahození od modré čáry Gibson raději ukrývá touš do své rukavice.
     
    37:12
    Andrew Cogliano obkroužil s pukem polovinu útočného pásma, pak poslal touš na Fowlera, aby mohl střílet. To se také stalo, jenže s tímto kotoučem snad Raanta ani nemohl mít potíže.
     
    37:40
    Eric Staal dostával nahrávku od Millera, jenže ta mu nakonec odskočila z hokejky a na druhé straně se pohledně prezentoval McGinn. Tomu však nevyšlo zakončení dobře.
     
    38:10
    Anaheim vycítil, že by na konci druhé třetiny ještě mohl mít šanci prosadit se, proto hned posílá na led čerstvé síly a zkusí ještě založit nějaký útok.
     
    38:38
    Pirri dobře vybojoval puk u mantinelu pro svůj kádr, ale už nic více on ani jeho spoluhráči nestihli, poté si totiž berou kus černé gumy do své moci Rangers.
     
    39:02
    Hlasatel v Honda Center ohlásil poslední minutu druhé třetiny, s pukem na hokejkách ji začínají Anaheim Ducks. Těm se na chvíli otevřela šance útočit, ale jen na mžik.
     
    39:26
    Cogliano a jeho slibná šance z pravé strany, jenže obdržel puk na hokejku moc nepřesně na to, aby touš mohl v klidu uklidit do Raantovy svatyně.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Stejně jako v první třetině, také v té druhé jsme viděli pouze jednu branku, akorát na druhé straně barikády. A tak celky půjdou do třetí části za stavu 1:1. Utkání bude muset rozhodnout třetí třetina, případně prodloužení či samostatné nájezdy. To už se ale nechme překvapit.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Anaheim Ducks: 12

    New York Rangers: 13
     
    Blíží se začátek třetí třetiny, ve které se možná rozhodne, ale možná taky budeme sledovat zápas delší jak šedesát minut hrací doby.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Začala třetí třetina, jako první puk na své hokejky ve třetí části získali Rangers, ti se také snaží co nejdříve zavážet puk k brance Gibsona.
     
    40:28
    Ještě připomeňme, že Anaheim Ducks čekají na svou první přesilovku v zápase, Rangers ještě nebyli vyloučeni a prozatím hrají velice disciplinovaně.
     
    41:04
    Getzlaf viděl volného Pirriho na pravém křídle, hned mu tedy rozdal kotouč. Druhý jmenovaný pak dokonce odvážně zakončil, ale trefil jen prostor nad horní tyčkou.
     
    41:33
    Stále se ještě na začátku třetí třetiny hraje bez přerušení, tentokrát si puk bere do své moci Ryan Kesler. Jenže bude potřebovat rychle podporu některého ze spoluhráčů.
     
    42:14
    Nash ztratil puk ve středním pásmo a málem to mohlo jeho mančaft hodně mrzet, protože se Kačeři dostávali do šance. Nakonec z toho je jen špatná domácí střela.
     
    42:45
    Poprvé od počátku poslední periody rozhodčí píská do píšťalky, kus černé gumy totiž skončil mimo hrací plochu a hra tak nemohla plynule pokračovat.
     
    43:04
    Další technický problém, tentokrát puk odražen na střídačku Anaheim Ducks. Další buly tedy proběhne ve středním pásmu, blíže domácímu zařízení.
     
    43:20
    Derek Stepan dnes zatím nebyl na ledě moc vidět v šancích, avšak teď s ním měli obránci Kaliforňanů problémy za svou brankou. Jenže do zakončení se forvard Rangers nedostal.
     
    43:53
    A zase puk na střídačce Anaheimu. Skoro to vypadá, jako by se mu tam ve třetí třetině začalo líbit.
     
    44:14
    Dva hráči v bílých trikotech proti třem domácím bojovníkům na modré čáře, situace nakonec lépe dopadla pro Kačery. Ti se z následné protiakce hned snažili zaskočit soupeře.
     
    44:49
    Domácí parta už pro sebe získala výhodu útočného pásma, Rickard Rakell zakončoval z dálky a po něm ještě na brankovišti dorážel Corey Perry. Ale Raanta zůstává zatím jistý.
     
    45:16
    Zatím to vypadá, že další branka v tomto zápase se stane dost možná tou rozhodující, jelikož obě strany barikády hrají opatrně a na gólovou přestřelku to dnes rozhodně nevypadá.
     
    45:50
    Kačeři se dali záležet na své rozehrávce zpoza branky, ovšem Stoner nenašel hokejku hokejisty, kterého si asi představoval. David Perron pak musel zápolit o kotouč ve středním pásmu.
     
    46:28
    John Gibson má puk pod svou kontrolou, my se vrátíme za několik okamžiků, po konci komerční přestávky.
     
    46:40
    Už se znovu hraje a Ducks pro sebe získali výhodu útočného pásma. Jenže Jezdci ukazují, že už nehodlají na konci zápasu dělat moc chyb.
     
    47:06
    Jakob Silfverberg zkusil překvapit Raantu, podobně jako potom na druhé straně Keith Yandle mířil na klec GIbsona. Ale oba gólmani ve třetí třetiny dobře připraveni zasahovat. I oni jsou důvodem zatím hodně nízkého skóre na kostce.
     
    47:28
    Jenže i Kačeři se stíhají vracet ke své kleci a New Yorku se nyní ani ve třech lidech nepodařilo projít až do zakončení, alespoň z dálky. Rakellovi se naopak udělalo dost místa..
     
    47:56
    Kus černé gumy vytečovaný někam mimo hrací plochu, vhazovat by se tak nejspíše mělo ve středním pásmu kluziště, možná také před Anttim Raantou.
     
    48:20
    Spíše jen přehazování kotouče ze strany na stranu, které v posledních momentech můžeme na ledě sledovat. Když už se někdo dostane do šance, zastavuje jej ofsajd, podobně jako teď hosty.
     
    48:34
    A další přerušení hry, Chris Kreider sice pálil dobře zápěstím, ale pouze do ochranné sítě, kam někdo z domácích borců jeho pokus tečoval.
     
    48:53
    Zatím asi pasáž v zápase, kdy se nejčastěji přerušuje. I nyní kus černé gumy za hrazením, kam jej poslala jedna z domácích hokejek. Puk bude tentokrát padat na led ve středním pásmu.
     
    49:25
    Dvojice hokejistů v převleku New York Rangers se vydala na útočný výlet, jenže také tentokrát jí stála v cestě početná obrana Ducks. Jako by už obě strany spíše čekaly na chyby soka.
     
    50:03
    Mats Zuccarello naskočil ze střídačky hned do útočné šance, jenže ještě na modré útočné čáře puk ztratil a nemohl tak dál pokračovat v možnosti.
     
    50:34
    Postavení mimo hru Anaheim Ducks, následuje komerční přestávka, poté hned budeme pokračovat.
     
    50:45
    Po krátké pauze pokračujeme, hraje se teď kolem klece Ducks, ale moc dlouho se tam pryž neohřála, protože domácí obránci ji aktivně poslali co nejdále od Gibsona.
     
    51:07
    Anti Raanta musel rychle vytasit svou lapačku proti střele z dálky, pak ještě malá rozmíška za jeho zařízením, ale nebylo to nic vážnějšího, jen pár šťouchanců.
     
    51:28
    Getzlaf nechtěl nic riskovat a jen nahodil puk na branku, což se nakonec ukázalo jako klíčové, protože David Perron velmi dobře dorážel puk na brankovišti a málem se mu podařilo dostat jej až do sítě.
     
    52:18
    V šanci na okamžik také hosté, ale jen střelou z dálky, na kterou si Gibson v klidu počkal a bez většího zaváhání ji poslal do rohu k mantinelu.
     
    52:42
    Cam Fowler poslal lehkou střelu z dálky, i přesto s ní měl Antti Raanta problémy a dokonce mu museli pomoci také jeho obránci. Vše nakonec dopadlo pro hosty dobře.
     
    53:02
    Klein dobře zblokoval střelu před brankou, takže teď pomohl svému brankáři v tom, aby neměl další problémy s poskakujícím kotoučem.
     
    53:19
    Rangers právě vstřelili branku!
    Ale pozor, přeci jen tu máme ještě branku v základní hrací době. A pokud budeme přirovnávat k blesku z čistého nebe, pak to rozhodně nebude vůbec přehnané. Hokejisté New York Rangers totiž pořádně dlouho neohrozili zařízení Johna Gibsona. Najednou se ovšem vrhli do útočného pásma a hned je z toho příležitost, která končí gólem. Také nyní se prosazuje KEVIN KLEIN, jenž hodně kostrbatě, ale přeci jen dokázal překonat ochránce kalifornské svatyně. A tak tu chvíli před koncem základní hrací doby máme zajímavou situaci. Uvidíme, jak si s ní Ducks poradí a zda se jim ještě podaří vyrovnat. Asistence: T. J. Miller, Eric Staal.
    53:19 Kevin KLEIN - 1:2
     
    54:00
    Antti Raanta musel na led pro puk, jenže teď je v klidu podržel na brankovišti. Také on tuší, jak důležité budou následující momenty.
     
    54:23
    Následuje ještě jedna komerční přestávka, pak budeme sledovat zbytek základní hrací doby.
     
    54:34
    Anaheim zatím s kusem černé gumy za svou brankou, ale je jasné, že tam s ním dlouho nebude chtít zůstat. Čas do konce třetí třetiny se domácím rychle krátí.
     
    55:10
    Avšak je tu další šance pro Rangers a už už to mohlo být o dvě branky pro hosty. Na poslední chvilku ještě stačil John Gibson zareagovat a dostat puk pryč ze svého brankoviště.
     
    55:48
    Kačeři zatím nemají žádný závěrečný tlak a Rangers si velmi dobře hlídají svou modrou čáru, kde prakticky nedělají vůbec chyby. Pokud to tak půjde dál, Anaheim bude mít vyrovnání hodně těžké.
     
    56:20
    David Perron pálil, ale zase pouze z prostoru od modré čáry, což jeho šanci na úspěch výrazně oslabuje. A pak už hosté řeší vše vyhozením puku.
     
    56:52
    Další problémy pro Anaheim. Ducks si nezahráli celý zápas přesilovku a teď jsou navíc potřetí v utkání vyloučeni, na trestnou lavici už míří domácí muž David Perron (ANA), jenž je souzen za vražení na hrazení. A tak je tu přesilová hra New Yorku.
     
    57:06
    Jezdci se samozřejmě nemusí tolik nikam tlačit, budou se chtít soustředit především na to, aby neudělali chybu směrem dozadu. A to se zatím potvrzuje.
     
    57:35
    Až za vlastní branku nyní museli hráči v bílých dresech pro kotouč, o několik momentů později už se musel Gibson prezentovat kvalitním zásahem v oslabení Ducks.
     
    58:03
    Anaheim se sice podruhé v tomto oslabení osvobozuje vyhozením přes všechny čáry, ale je jasné, že tohle nyní Ducks stačit nebude. Ještě necelou minut stráví Perron na trestné lavici.
     
    58:24
    Keith Yandle pálil od modré čáry, ale jeho pokus velmi brzy zblokován, ani nedoletěl k brance. Za chvíli bude zpátky na ledě vyloučený Perron a začne stíhací jízda Ducks za vyrovnáním.
     
    58:58
    Už jsou domácí kompletní a hned také odvolávají brankáře a posílají do hry šestého muže navíc. Uvidíme, zda to Ducks bude stačit k vyrovnání.
     
    59:23
    New York Rangers vyhazují kus černé gumy na zakázané uvolnění. Hra se tak vrací před Anttiho Raantu a Anaheim Ducks si pochopitelně vybírají oddechový čas, dle očekávání.
     
    59:35
    Jenže Rangers znovu vyhazují puk přes všechny čáry hned po buly a puk jen tak tak minul prázdnou domácí branku. Už mohlo být úplně rozhodnuto, takhle mají ještě domácí Ducks stále nějakou šanci.
     
    Konec zápasu.
     
    Nakonec tedy New York Rangers udrželi těsné vedení 2:1 a berou si z ledu Ducks výhru v základní hrací době, přestože je musela stát spoustu sil. V první i druhé periodě padlo pokaždé po jedné brance, v poslední dvacetiminutovce se zdálo, že už gól neuvidíme a bude se muset rozhodnout v prodloužení či v samostatných nájezdech. Jenže v závěrečných minutách základní hrací doby už podruhé v utkání udeřil hostující Kevin Klein svou tečí a nakonec se jeho druhý zásah stává rozhodujícím. Anaheim tak po předchozí jasné výhře 7:1 nad New Jersey prohrává, přestože nebyl daleko od vyrovnání skóre. Nutno připomenout, že Kačeři nehráli v zápase ani jednu přesilovou hru. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezká čtvrtek.
     
    Střely na branku v zápase

    Anaheim Ducks: 23

    New York Rangers: 23
     
    Dnešní utkání sledovalo 15 400 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Do zápasu nenastoupil žádný z českých nebo slovenských hokejistů.
     
    Tři hvězdy utkání

    Kevin Klein (NYR) (2 + 0)
    Josh Manson (ANA) (0 + 0)
    Jamie McGinn (ANA) (1 + 0) (06:12:27)
    Jak se Vám líbí Brent Burns?

    Švihák na ledě i mimo. Brent Burns vyrovnal klubové rekordy obránce Sandise Ozolinše, když v jedné sezoně nastřílel už 26 branek a celkem nasbíral 64 bodů. Jde si zadák San Jose Sharks pro Norris Trophy? :)

    Zveřejnil(a) NHL.cz dne 16. březen 2016

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 15. McGinn (Perry) – 24. Klein (Glass, Moore), 54. Klein (Miller, E. Staal)


    Anaheim Ducks: Gibson (Andersen) – Fowler, Despres, Holzer, Lindholm, Stoner, Manson – Perron, Getzlaf, Pirri – McGinn, Rakell, Perry – Cogliano, Kesler, Silfverberg – Ritchie, Horcoff, Garbutt
    New York Rangers: Raanta (Lundqvist) – McDonagh, Girardi, M. Staal, Boyle, Yandle, Klein – Nash, Brassard, Zuccarello – Kreider, Stepan, Fast – Miller, E. Staal, Hayes – Stalberg, Moore, Glass

    Rozhodčí: Peel, Kimmerly – Cameron, Driscoll

    Diváci: 15 400
    bahis siteleri