Winnipeg – Ottawa 1:2 (kon.) | Philadelphia – Washington 2:1 (2:0 po s.n.) | Anaheim – Calgary 8:3 (kon.)
po s.n. (2:0)
Philadelphia Flyers
2:1 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Washington Capitals
Čtvrtek 31.03.2016, 02:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Zdravím všechny příznivce NHL. Základní část neprestižnější hokejové ligy světa pomalu vrcholí, avšak několik posledních zápasů přeci jen ještě zbývá. A jedním z nich je i duel mezi celky Philadelphia Flyers a Washington Capitals.
     
    Philadelphia Flyers

    Boj až do samotného konce základní části! Právě to čeká na Letce z Philadephie. Se ziskem 87 bodů aktuálně drží 8. místo ve Východní konferenci, tudíž poslední postupové místo do play off. V utkáních z posledních týdnů vykazují Flyers obstojnou formu, neboť dokázali zvítězit pětkrát v předcházejících osmi duelech.

    Nejproduktivnějším hráčem týmu je Claude Giroux, který v dosavadním průběhu sezóny posbíral 64 kanadských bodů (22+42).
     
    Washington Capitals

    Pakliže bychom chtěli hledat dosavadního lídra celé NHL, museli bychom si zcela jednoznačně ukázat na Washington. Ten totiž se ziskem 113 bodů suverénně vede nejen Východní konferenci a již ladí formu na play off. Tu však Capitals nemají v poslední utkáních nikterak oslnivou, neboť z předcházejících devíti utkání vyhráli pětkrát, což pro lídra NHL není nikterak lichotivá vizitka.

    Nejproduktivnějším hráčem týmu je Jevgenij Kuzněcov, který v dosavadním průběhu sezóny posbíral 73 kanadských bodů (20+53).
     
    Úvodní sestavy:

    Philadelphia Flyers: Mason (Stolarz) – MacDonald, Gostisbehere, Streit "A", Schultz, Gudas, Manning – Schenn, Giroux "C", Simmonds "A" – Vorářek, Couturier, Raffl – Gagner, Cousins, Read – White, Bellemare, VandeVelde

    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Niskanen, Alzner, Carlson, Schmidt, Orlov, Orpik "A" – Johansson, Kuzněcov, Ovečkin "C" – Williams, Bäckström "A", Burakovsky – Wilson, Beagle, Chimera – Oshie, Richards, Winnik

    Rozhodčí: Hebert, Pochmara – Brisebois, Amell..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:40
    Flyers vstoupili do utkání velmi aktivně a hned na začátku třetiny se dostal do zakončení Voráček, avšak jeho ránu gólman Capitals lapil.
     
    01:23
    Hostující celek se pokoušel usadit v útočném pásmu, avšak kombinace Bakströma s Ovečkinem nebyla ideální a dopředu mohou zamířit domácí hokejisté.
     
    01:59
    Orlov našel na pravé straně Williamse, který zatáhl kotouč za branku Flyers, avšak jeho následná přihrávka nebyla přesná.
     
    02:44
    Philadelphii se vůbec nepovedla rozehrávka a kotouč skončil na zakázaném uvolnění. Hra se tak stěhuje do pásma domácího celku.
     
    03:13
    Washingtonu nevyšel vstup do dnešního zápasu, nicméně postupem času se jistý vítěz základní části dostává do tlaku a svého soupeře momentálně drží v útočném pásmu.
     
    03:45
    Hráči Capitals dostali kotouč na modrou čáru, odkud pálil Niskanen, avšak jeho rána nebyla dostatečně razantní a Mason dokázal zasáhnout!
     
    04:17
    Na led se dostala Voráčkova formace, která mířila do rychlého protiútoku. Celou akci táhl právě český elitní útočník, který nahodil kotouč na Holtbyho a vybojoval vhazování v útočném pásmu.
     
    04:39
    Wayne Simmonds vybojoval kotouč ve středním pásmu a poslal do zajímavé šance Schenna, který vystřelil přes obránce, avšak mířil těsně mimo!
     
    05:13
    Gostisbehere dostal na modré čáře dostatek prostoru, avšak zvolil přihrávku na pravou stranu, kde však přesně našel hůl soupeře a dopředu míří Capitals.
     
    05:43
    Švédský útočník Burakovsky postupoval po pravé straně vpřed a svou akci zakončil přízemní střelou. Mason byl však na svém místě včas!
     
    06:47
    Elitní formace Flyers se opět dostala do zajímavého protiútoku, který táhl po pravé straně Simmonds. Jeho následná přihrávka měla najít Schenna, avšak ten byl obsazený.
     
    07:20
    První útočná formace Capitals se nenechala zahanbit a dokázala se usadit v útočném pásmu. Z pravé strany to zkoušel Kuzněcov, avšak jeho rána mířila mimo klec domácího celku.
     
    07:58
    Rakouský útočník Raffl vybojoval na levé straně kotouč pro Streita, který vypálil tvrdě od modré. Jeho střelecký pokus však branku Holtbyho minul!
     
    08:33
    Voráčkova lajna se opět dokázala usadit v útočném pásmu a sám český útočník vyslal na branku Capitals dvě střely. Obě však dokázal vyrazit Holtby!
     
    09:06
    Na druhé straně si dělal prostor Alexander Ovečkin, nicméně ruského kanonýra dokázala zastavit pozorná obrana Flyers!
     
    09:24
    Domácí Read se dokázal krásně uvolnit na levé straně a dostal se až před Holtbyho. Jeho následné zakončení však branku Capitals minulo!
     
    10:51
    Flyers jsou v posledních minutách hodně aktivní a momentálně se drží v útočném pásmu. Domácí hráči se však zatím do zakončení nedostali a pouze kombinují.
     
    11:13
    Domácí dlouhou dobu drželi svého soupeře v útočné třetině. Capitals se sice dostali ke kotouči, avšak ten vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    11:56
    Voráček se dokázal protáhnout do útočného pásma a následně našel Raffla, jehož pohotové zakončení však skončilo mimo.
     
    12:23
    Capitals jsou v posledních minutách hodně pasivní a často se dostávají pod tlak aktivně hrajících domácích hráčů. Washington opět vyhazuje na zakázané uvolnění!
     
    12:45
    A máme tady první vyloučení v dnešním utkání! Na trestnou lavici míří Carlson za faul Gagnera.
     
    13:55
    Philadelphia sehrála svou přesilovou hru velmi dobře a dobrou minutu držela svého soupeře v útočném pásmu. Následně se dostal ke střele Streit, avšak jeho ránu srazil někdo z hostů do ochranné sítě.
     
    14:18
    Couturier dostal prostor u modré čáry, a tak vystřelil. Jeho ránu však Holtby moc dobře viděl a dokázal zasáhnout!
     
    14:39
    Washington dokázal vyhrát vhazování ve vlastním pásmu a následně se osvobodil. Za malý moment se vrátí vyloučený Carlson na led!
     
    15:23
    Johansson se dokázal protáhnout na levé straně okolo Streita a následně nebezpečně vystřelil. Mason měl však dobrý výhled a střelu vyrazil do rohu kluziště.
     
    15:53
    Carlsson se dostal na modré čáře ke kotouči a bez váhání ho poslal na domácí klec. Mason však nemusel zasahovat, neboť Gudas dokázal puk zablokovat!
     
    16:51
    Read chyboval ve středním pásmu a hostující celek mohl jít do zajímavého protiútoku. Postup Ovečkina však zastavil dobře postavený MacDonald.
     
    17:28
    Manning se dostal k odraženému kotouči na levé straně a postupoval dopředu. Jeho následnou ránu dokázal Holtby vyrazit!
     
    18:13
    Radko Gudas si vzal na starost rozehrávku svého celku a pokoušel se najít na modré Voráčka. Ten byl však dobře pokryt Orlovem a ke kotouči se nedostal.
     
    18:43
    Gostisbehere uvolnil na levé straně Couturier, který postupoval až za branku soupeře. Následnou přihrávkou se pokoušel najít White, ten se však ke kotouči nedostal.
     
    18:57
    Couturier s Rafflem následně vybojovali kotouči pro MacDonalda, který tvrdě vypálil od modré, avšak jeho rána skončila v lapačce Holtbyho!
     
    19:17
    Burakovsky se pokoušel v levém rohu útočného pásma zakombinovat s Chimérou, avšak jejich kombinace nebyla ideální a u kotouče jsou domácí.
     
    19:33
    Burakovsky však dobře napadal a dokázal vybojovat kotouč. Ten následně poslal na branku Masona, avšak ten zasáhl!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina dnešního duelu je za námi. Do samotného utkání vstoupila lépe Philadelphia a o útočnou aktivitu se starala především první útočná formace. Capitals se zatím dnes nemohou dostat ke své hře a musejí čelit nebezpečným protiútokům svého soupeře. Uvidíme, co nabídne druhá třetina, která začne přibližně v 3:04!
    Dva hráči domácího týmu dnes slaví zápasové jubileum. Brankář Steve Mason nastoupil k utkání číslo 400, jeho spoluhráč Wayne Simmonds dnes hraje již své šestisté utkání v NHL!

     
    Statistiky utkání po 1. třetině

    Střely na branku: 13 – 11
    Vhazování: 63% – 37%
    Vyloučení: 1 – 2
    Zblokované střely: 5 – 10
    Hity: 12 – 8
     
    Vítejte zpátky při sledování online přenosu z utkání kanadskoamerické NHL, ve kterém se utkávají týmy Philadelphie a Washingtonu. Po dvaceti minutách hry svítí na výsledkové tabuli skóre 0:0, tak doufejme, že se to změní v prostředním dějství a nějakých těch branek se přeci jen dočkáme.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Druhou třetinu začínají oba týmy ve čtyřech. Alex OVečkin dostal menší trest za krosček, Nick Schultz dvě minuty za hrubost. Stalo se tak po skončení první třetiny.
     
    20:40
    Schenn mohl hned v úvodu druhé části otevřít skóre dnešního zápasu, když se natlačil před hostující branku, jenže sám proti Masonovi neuspěl, ten jeho střelu vytěsnil mimo branku pravým ramenem.
     
    21:12
    Domácí vybojovali buly v útočném pásmu. Hned po něm se dostal puk na modrou, odkud tvrdě, avšak hodně nepřesně vypálil obránce Gostisbehere.
     
    21:45
    Brayden Schenn se znovu tlačil do zakončení, když dokázal protečovat nahození až na brankáře Holtbyho. Další vhazování před brankou Caps bude následovat.
     
    22:00
    Oba týmy hrají v plném počtu, Ovečkin i Schultz se zapojili do hry.
     
    22:12
    Domácí na dalším útočném výletě zastavuje odpískaný offside. Úvod druhé části ale zatím jednoznačně patří jim.
     
    23:01
    Hosté mají obrovské potíže s rozehrávkou a domácí se dostali do další šance. Tvrdou ránu Manninga od modré vyrazil Holtby jen před sebe, jenže poté si poradil i s backhandovou dorážkou Reada!
     
    23:14
    Washington se bude i nadále bránit. Jeho hráči nyní raději vyhodili puk přes všechny čáry na icing, buly se tak znovu odehraje před Holtbym.
     
    23:57
    Hosté se vůbec poprvé ve druhé třetině dostali přes červenou čáru a málem z toho byla branka! Ovečkin zatáhl puk do pásma po levé straně, sjel na střed a svižnou střelou trefil tyč domácí branky!
     
    24:50
    Caps po předchozí šanci Ovieho přeci jen trochu ožili, do dalšího zakončení se ale prozatím nedostali.
     
    25:05
    No a nedostanou se k němu ani v nejbližších vteřinách. Další zakázané uvolnění stěhuje hru zpět před Holtbyho.
     
    25:29
    Holtby je od začátku druhé třetiny v plné permanenci a nyní se musel znovu zaskvět dalším přesným zásahem, když zachytil tvrdou ránu Whitea z mezikruží.
     
    25:50
    Radko Gudas dostal přihrávku na modrou čáru po dobré práci Cousinse za brankou a z první prudce vypálil, jenže Holtby znovu vyráží kotouč mimo nebezpečí.
     
    26:20
    Braden Holtby v brance Washingtonu čaruje! Cousins dostal přihrávku zpoza branky od Gagnera přímo proti holi, jenže sám proti brankáři hostí neuspěl a puk poslal přímo do jeho lapačky!
     
    26:20
    Hosté si nyní na chvíli odpočinou od tlaku domácích hokejistů, na řadu přichází krátká komerční přestávka. Následovat ovšem bude další buly před Holtbym.
     
    26:42
    Offside nyní zastavil další útočnou snahu Flyers. Těm vyšel začátek druhé periody na výbornou, soupeře nepouští do hry a jde to znát i na střelecké převaze. Za necelých sedm minut druhé části vyznívá 8 – 1 pro domácí.
     
    27:13
    Domácí se znovu dostali před branku, jenže zakončit se jim tentokrát nepodařilo a to ani přes slibné přečíslení tří proti dvěma. Hosté následně získali kotouč do svého držení a rychle vyrazili do protiútoku, střelu Johanssona ale dokázali domácí zblokovat do ochranné sítě za brankou.
     
    27:56
    Zakončení hostujících hráčů je zatím spíše náhodné, avšak o to nebezpečnější. Mason se musel nyní rychle přesunout ke své levé tyči proti ráně Chimery z otočky.
     
    28:40
    Orlov se dostal ke tvrdé střele od modré čáry, jenže s přesností už to až tak slavné nebylo a puk se odrazil pouze od zadního hrazení.
     
    29:22
    Gagner vybojoval puk před kruhy a poté s ním objel branku, jeho zpětná přihrávka mezi kruhy ale již adresáta nenašla.
     
    29:47
    Další tutovku nyní spálili domácí hokejisté! Voráček našel povedenou přihrávkou z pravé strany před brankou najetého Raffla, ten však nedokázal překonat dobře postaveného Holtbyho!
     
    30:22
    Znovu po delší době se hosté dostali za útočnou modrou a hned se musel Mason vytáhnout povedeným zákrokem lapačkou proti nepříjemné štiplavé střele Alznera od modré čáry.
     
    30:51
    Chimera přebral puk na levé straně útočného pásma, chytře počkal na spoluhráče ze druhé vlny, kterým byl Beagle, jenž však poslal svou střelu od modré čáry pouze do chráničů domácího brankáře.
     
    31:28
    Mnoho nepřesností ve hře obou týmů jsme teď viděli ve středním pásmu, vše nakonec vcelku logicky končí ofsajdovým postavením domácího celku.
     
    31:43
    Nepříjemný okamžik pro Masona poté, co Carlson vypálil od modré čáry, puk se odrazil od mantinelu za brankou poměrně nečekaně před domácího gólmana a ten měl co dělat, aby si nesrazil puk za brankovou čáru!
     
    32:44
    Ovečkin vs. Gudas, 0:1. Český obránce nyní parádně obral ruského kanonýra o kotouč v souboji jeden na jednoho.
     
    33:19
    Hra se opět stěhuje před hostující branku. Caps znovu odpálili puk pouze přes všechny čáry na icing.
     
    34:20
    Hosté se dlouho drží v útočném pásmu a domácí se nemohou dostat s kotoučem za modrou čáru. Jedinou střelu v podání Winnika ale Mason řešit nemusel, šla totiž mimo.
     
    35:06
    Williams dobře hledal křižnou přihrávkou napříč pásmem napravo najetého Oshieho, domácím se však povedlo na poslední chvíli tento pas zblokovat mimo dosah amerického forvarda.
     
    35:42
    Letci se po krátké mezihře před vlastní brankou znovu přesunuli do útočného pásma a opět znepříjemňují Holtbymu život. Hostům se však daří blokovat střely domácích hokejistů.
     
    36:55
    Burakovsky vypálil z levé strany přes Gudase, jeho tvrdá a prudká rána skončila nad brankou domácích. Hosté se následně provinili proti pravidlu o ofsajdu a jsou vykázáni do středního pásma.
     
    37:29
    Flyers znovu výborně napadají rozehrávku hostů a opět vybojovali kotouč již ve středním pásmu, nyní zásluhou Cousinse. Tomu se ale vzápětí nepovedlo přesně přihrát a domácí tak o puk rychle příšli.
     
    37:40
    Nepovedená dlouhá přihrávka v podání domácích hráčů má za následek zakázané uvolnění a tedy buly před Masonem.
     
    38:20
    Hosté nejprve prohráli buly a o pásmo přišli, poté se však do něj rychle vrátili. Orlov se navíc dostal do dobré pozice mezi kruhy, pálil však pouze do Masona!
     
    39:00
    Jedna minuta chybí do konce druhé třetiny, hosté mají ponechanou výhodu při vyloučení.
     
    39:36
    Dlouho, předlouho, hosté motali hlavy domácím hokejistům před jejich brankou a ti již sotva tahali nohy. Sraženou ránu Kuzněcova ale naštěstí pro Flyers srazil Bellemare a hra je přerušena.
     
    39:36
    Brandon Manning (PHI) vyloučen na dvě minuty za hákování. Na hosty čeká v závěru druhé třetiny přesilová hra.
     
    39:41
    Buly patří domácím a Couturier rychle posílá puk až na opačný konec kluziště.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Skončila druhá třetina souboje mezi domácími Flyers a hostujícími Capitals a ani v ní jsme se branky nedočkali. Domácí na svého soupeře vletěli a první polovinu prostředního dějství se měl Holtby v brance hostů co otáčet. Caps postupně srovnali hru, jenže ani oni, ani jejich soupeři, se gólově prosadit nedokázali. Po čtyřiceti minutách tak platí stav 0:0.
     
    Další třetina začne přibližně v 04:02.
     
    Statistiky utkání po 2. třetině

    Střely na branku: 23 – 18
    Vhazování: 62% – 38%
    Vyloučení: 2 – 2
    Zblokované střely: 16 – 19
    Hity: 22 – 19
     
    Vracíme obrazem do Wells Fargo Center, kde již za několik málo okamžiků vypukne třetí třetina souboje Flyers a Capitals. Hosté do ní vstoupí s výhodou přesilové hry při vyloučení domácího Manninga.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:32
    Hosté se hned od začátku usadili v pásmu, domácím se ale povedlo zblokovat tvrdou střelu Ovečkina z levého kruhu.
     
    40:43
    Caps se ještě drží v pásmu, Niskanen ale pálí od modré čáry mimo branku.
     
    41:28
    Washington právě vstřelil branku!
    Jenže nyní už se hosté přeci jen prosazují a není u toho nikdo jiný než přesilovkový mág ALEXANDR OVEČKIN, který dostal perfektní přihrávku od Kuzněcova napříč celým pásmem do prostoru levého kruhu a z něho se většinou nemýlí! Prudká střela švihem zapadla přesně do pravého horního růžku domácí branky! Asistence: Jevgenij Kuzněcov, Justin Williams.
    41:28 Alexandr OVEČKIN - 0:1
     
    42:50
    Domácí se pochopitelně snaží o rychlou odpověď, zatím se jim ale nedaří dostat se do útočného pásma.
     
    43:15
    Podaří se jim to však nyní a nestálo je to příliš mnoho námahy. Hosté totiž nepřesně rozehráli a kotouč přešel přes všechny čáry až na zakázané uvolnění.
     
    43:27
    Manning mohl napravit své vyloučení z konce druhé třetiny, jeho ránu z mezikruží ale Holtby reflexivně vyráží do rohu kluziště.
     
    44:14
    Manning nyní poměrně zariskoval při rozehrávce na levém kraji kluziště a měl veliké štěstí, že se hosté nezmocnili kotouče a nepostupovali ve třech proti osamocenému Gudasovi.
     
    44:33
    Bäckström prověřil Masona střelou zpoza modré čáry, domácí brankář v pohodě kryje tento pokus.
     
    45:30
    Mason se nyní musel hodně otáčet ve své brance, aby vykryl všechny střelecké pokusy hostů. Neprosadil se však Oshie zpoza kruhů, ani dorážející Chimera.
     
    46:28
    Wayne Simmonds nepříjemnou střelou z pravého kruhu prověřil pozornost Bradena Holtbyho, ten však i nadále drží čisté konto a zřejmě bude aspirovat na jednu ze tří hvězd dnešního zápasu.
     
    46:45
    Čas ve třetí periodě poměrně rychle utíká a to především pro domácí tým, který nahání jednobrankové manko.
     
    46:57
    Hra je nyní přerušena po ofsajdovém postavení Justina Williamse. Následuje komerční přestávka, po jejím skončení se bude vhazovat ve středním pásmu blíže k domácí brance.
     
    47:19
    Burakovsky posílal puk z rohu kluziště před domácí branku, tam se k němu však nikdo z jeho spoluhráčů nedostal.
     
    47:36
    Matt Niskanen (WSH) tvrdě sestřelil Claudea Girouxe za vlastní brankou a dostává menší trest za krosček. Na domácí tak čeká přesilová hra, při které mají dobrou možnost na vyrovnání skóre zápasu.
     
    47:40
    Buly před Holtbym vyhrál Oshie a posléze již Beagle poslal puk až na opačný konec hrací plochy.
     
    47:59
    Jenže přesilovka Flyers neměla dlouhého trvání a síly na ledě se vyrovnají. Ryan White (PHI) poslal k ledu Carlsona a dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    48:32
    Hosté drží puk na svých holích a ve vlastním obranném pásmu příliš dopředu nespěchají.
     
    49:28
    Hra ve čtyřech toho příliš mnoho nepřinesla, za zmínku tak stojí jen střela MacDonalda z pravého kruhu, kterou však poslal přímo na hruď brankáře Holtbyho.
     
    49:36
    Niskanen zpátky na ledě, začíná krátká početní výhoda pro hosty.
     
    49:59
    I White už se znovu zapojil do hry a oba týmy tak již hrají v plném počtu. Třetí třetina se zároveň přelila do své druhé poloviny.
     
    50:45
    Orlov zaváhal při zpracování kotouč v pásmu a nechal se odzbrojit jedním z protihráčů. Toho mohl využít Gagner, ale hosté jeho ránu z mezikruží dokázali zblokovat.
     
    51:10
    Braden Holtby po delší době zasahuje, když si poradil s tvrdou střelou Matta Reada, nicméně domácí zůstávají u puku a v útočném pásmu.
     
    51:18
    Další ostrý projektil mířil na Holtbyho z hole Schultze, tentokrát již hostující gólman puk udržel a přerušil hru.
     
    51:18
    Za následnou menší potyčku jsou vyloučeni Sam Gagner (PHI) a Tom Wilson (WSH). Pokračovat by se mělo se čtyřmi hráči v poli na obou stranách.
     
    51:39
    Kuzněcov zavezl kotouč do útočné třetiny a hledal přihrávkou na levém kruhu volného Ovečkina, ten však kotouč ze vzduchu trefit nedokázal.
     
    52:26
    Hra v menším počtu hráčů na ledě zatím více svědčí hostům, kterým se daří držet puk na svých holích. Nyní sice byli zastaveni kvůli ofsajdu, vše ale hraje do karet hráčům z hlavního města USA.
     
    52:57
    Gudas vypálil tvrdě z otočky z levého kruh a v publiku to jen zahučelo, nicméně Holtby dokázal kotouč po ráně českého tvrďáka vyrazit. Bude se ovšem vylučovat..
     
    52:57
    Marcus Johansson (WSH) vyloučen za hákování, domácí mají možnost přesilovky čtyř proti třem!
     
    53:05
    Beagle ovšem vyhrál buly před Holtbym a hosté následně vyváží puk až před Masona.
     
    53:42
    Pořádně horko nyní bylo před Holtbym, jenže hostující brankář pokračuje ve skvělém výkonu! Gostisbehere tvrdě pálil od modré, Holtby vyrazil kotouč do strany, kde již číhal Voráček, jenž ani on nedokázal dostat puk do branky!
     
    54:37
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Hosté sice již hráli ve čtyřech, ale přesilovou hru domácí přeci jen využívají! Claude Giroux tvrdě vypálil zpoza levého kruhu, kotouč ještě před brankou tečoval BRAYDEN SCHENN a ten zapadl přesně do levého horního růžku! Asistence: Claude Giroux, Wayne Simmonds.
    54:37 Brayden SCHENN - 1:1
     
    55:07
    Hosté se snaží vzít si ztracené vedení rychle zpět, jenže proti Masonovi postupně selhali Johansson i Carlson.
     
    55:31
    Ale i domácí se jen tak nevzdají v boji o dnešní vítězství. Giroux střílel zpoza obránce zpoza pravého kruhu, jeho ránu ztečovali hosté mimo hrací plochu.
     
    55:54
    Domácí zaváhali při zpětné přihrávce, čehož využil Oshie, našel na pravém kruhu volného Beagla a ten prudce vypálil pod břevno, Mason ale ještě dokázal puk vyrazit mimo!
     
    56:51
    Zakázané uvolnění Capitals stěhuje hru před Holtbyho.
     
    57:04
    Hostům se znovu nepovedla dlouhá přihrávka napříč celým kluzištěm a vhazování se tak bude před jejich brankou po malé chvíli znovu opakovat.
     
    Dnešní utkání sleduje 19.850 diváků!
     
    57:59
    Schenn tvrdě sestřelil Bäckströma za brankou Caps a v české extralize by se za tento tvrdý zákrok jistě vylučovalo. V NHL se tak však neděje a tak se bude pokračovat v plném počtu hráčů na obou stranách.
     
    58:00
    Do konce základní hrací doby zbývají přesně dvě minuty.
     
    59:10
    Domácím se však příliš nedaří držet kotouč a zásluhou několika nepřesností se nedostávají do zakončení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Šedesát minut o vítězi tohoto utkání nerozhodlo, následovat bude pětiminutové prodloužení se třemi hráči v poli na obou stranách.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:01
    Úvodní buly prodloužení pro domácí, ti tak budou mít první šanci zaútočit v nastaveném čase.
     
    60:25
    Couturier však ztratil puk ve středním pásmu a hrát mohou hosté.
     
    60:32
    Wayne Simmonds (PHI) vyloučen na dvě minuty za podražení, to je velká komplikace pro Flyers při cestě za vítězstvím v tomto pro ně důležitém utkání!
     
    60:45
    Ovečkin netradičně pálil zpoza kruhů, jeho dělovka jen prolétla kolem Masona za jeho branku.
     
    61:04
    Tak to byla klika pro Flyers, Bäckström trefil tyč domácí branky!
     
    61:29
    Hosté hrají početní převahu náramně a mají velký tlak, hra je však nyní přerušena po dobrém obranném zákroku Gudase, který zblokoval střelu Ovečkina do ochranné sítě!
     
    61:29
    Oddechový čas pro hosty, ti se budou snažit rozhodnout utkání ještě před nájezdy.
     
    61:32
    Buly pro domácí a následně Gudas posílá puk přes všechny čáry do bezpečí.
     
    62:00
    Hosté se znovu rychle stáhli před domácí branku, jenže i další Ovečkinův pokus zpoza kruhů je zblokován.
     
    62:18
    Tvrdě vypálil Oshie z pravého kruhu a i jeho tvrdá střela je sražena mimo domácí klec. Obrana Flyers pracuje perfektně při tomto oslabení a především velmi obětavě.
     
    62:32
    Domácí v plném počtu, Simmonds zpátky ve hře.
     
    62:55
    Couturier zavezl puk do pásma z pravé strany a nacpal se s ním až před Holtbyho, kterého následně tvrdě srazil. Hostující brankář pak domácího útočníka poslal k zemi, ten mu to vzápětí oplatil.
     
    62:55
    Vcelku logické tresty na obou stranách. Holtby dostává dvě minuty za hrubost, Couturier menší trest za nedovolené bránění.
     
    63:17
    Gostisbehere poslal puk z levé strany před branku na Voráčka, tomu se jen těsně nepodařilo kotouč protečovat do branky!
     
    63:53
    Zaváhání hostující obrany mohl potrestat Gostisbehere, který dostal mezi kruhy přesný pas zpoza branky od Girouxe, z první však trefil pouze brankáře Holtbyho!
     
    63:54
    Time out si nyní vyžádala domácí lavička.
     
    64:02
    Domácí vyhráli buly a mohli zaútočit, jenže Voráček uklouzl na modré a hosté získali kotouč.
     
    64:09
    Následný rychlý útok zakončoval Beagle, který se krásně protáhl přes obránce až před domácí klec, na Masona ale nevyzrál!
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani dalších pět minut nepřineslo rozuzlení tohoto atraktivního duelu, to tak přinesou až samostatné nájezdy!
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    T. J. Oshie (WSH) se pomalu rozjel, ale backhandem Masona nepřekonal!
     
    1. série
    1:0
    Nick Cousins (PHI) to rovněž zkusil s hodně pomalým rozjezdem, poté ale parádně zasunul puk mezi betony Holtbyho backhandem!
     
    2. série
    1:0
    Jevgenij Kuzněcov (WSH) předvedl další pomalý nájezd, položil si Masona, jenže ten jeho forhend i vleže parádně chytá do lapačky!
     
    2. série
    2:0
    A je rozhodnuto! Sam Gagner (PHI) prostřeluje Holtbyho a domácí berou bonusový bod navíc za vítězství 2:1 po samostatných nájezdech!
    Sam GAGNER (nájezdy 2:0)
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Philadelphia Flyers.
    Autorem vítězné branky je NICK COUSINS.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Domácí se při nájezdech zásluhou Cousinse a Gagnera dvakrát trefili, zatímco jejich soupeř ani jednou a po výhře 2:1 po nájezdech posilují své naděje na účast v letošním play-off!
     
    Statistiky utkání

    Střely na branku: 34 – 30
    Vyloučení: 6 – 6
    Využití: 1 – 0
    Vhazování: 59% – 41%
    Hity: 34 – 30
    Zblokované střely: 23 – 25
     
    Československá stopa

    Radko Gudas (PHI) 0+0, 3 střely, 4 hity, 3 zblokované střely, čas na ledě 22:49
    Jakub Voráček (PHI) 0+0, 5 střel, 1 zblokovaná střela, čas na ledě 18:50
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Braden Holtby (WSH) 33 zák., 1 ink. gól, 97,1%
    2. Sam Gagner (PHI) 0+0
    3. Steve Mason (PHI) 29 zák., ink. gól, 96,7%
    Steve Mason zvládl nájezdy na jedničku.

     
    Ode mne je to pro tuto chvíli již úplně vše, přeji Vám krásný start do nového dne. Nashledanou. (05:07:25)

    Daniel Kubelka

    Branky a nahrávky: 55. Schenn (Giroux, Simmonds), rozh. náj. Cousins – 42. Ovečkin (Kuzněcov, Williams)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   T. J. Oshie (WSH)
    1:0   Nick Cousins (PHI)
    2. série:
    1:0   Jevgenij Kuzněcov (WSH)
    2:0   Sam Gagner (PHI)


    Philadelphia Flyers: Mason (Stolarz) – MacDonald, Gostisbehere, Streit "A", Schultz, Gudas, Manning – Schenn, Giroux "C", Simmonds "A" – Voráček, Couturier, Raffl – Gagner, Cousins, Read – White, Bellemare, VandeVelde
    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Niskanen, Alzner, Carlson, Schmidt, Orlov, Orpik "A" – Johansson, Kuzněcov, Ovečkin "C" – Williams, Bäckström "A", Burakovsky – Wilson, Beagle, Chimera – Oshie, Richards, Winnik

    Rozhodčí: Hebert, Pochmara – Brisebois, Amell.

    Diváci: 19.850
    bahis siteleri