Winnipeg – Ottawa 1:2 (kon.) | Philadelphia – Washington 2:1 (2:0 po s.n.) | Anaheim – Calgary 8:3 (kon.)
po s.n. (2:0)
Philadelphia Flyers
2:1 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Washington Capitals
Čtvrtek 31.03.2016, 02:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Philadelphia Flyers.
    Autorem vítězné branky je NICK COUSINS.
     
    63:53
    Zaváhání hostující obrany mohl potrestat Gostisbehere, který dostal mezi kruhy přesný pas zpoza branky od Girouxe, z první však trefil pouze brankáře Holtbyho!
     
    62:55
    Vcelku logické tresty na obou stranách. Holtby dostává dvě minuty za hrubost, Couturier menší trest za nedovolené bránění.
     
    61:29
    Oddechový čas pro hosty, ti se budou snažit rozhodnout utkání ještě před nájezdy.
     
    61:04
    Tak to byla klika pro Flyers, Bäckström trefil tyč domácí branky!
     
    60:32
    Wayne Simmonds (PHI) vyloučen na dvě minuty za podražení, to je velká komplikace pro Flyers při cestě za vítězstvím v tomto pro ně důležitém utkání!
     
    Dnešní utkání sleduje 19.850 diváků!
    54:37 Brayden SCHENN - 1:1
     
    54:37
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Hosté sice již hráli ve čtyřech, ale přesilovou hru domácí přeci jen využívají! Claude Giroux tvrdě vypálil zpoza levého kruhu, kotouč ještě před brankou tečoval BRAYDEN SCHENN a ten zapadl přesně do levého horního růžku! Asistence: Claude Giroux, Wayne Simmonds.
     
    53:42
    Pořádně horko nyní bylo před Holtbym, jenže hostující brankář pokračuje ve skvělém výkonu! Gostisbehere tvrdě pálil od modré, Holtby vyrazil kotouč do strany, kde již číhal Voráček, jenž ani on nedokázal dostat puk do branky!
     
    52:57
    Marcus Johansson (WSH) vyloučen za hákování, domácí mají možnost přesilovky čtyř proti třem!
     
    51:18
    Za následnou menší potyčku jsou vyloučeni Sam Gagner (PHI) a Tom Wilson (WSH). Pokračovat by se mělo se čtyřmi hráči v poli na obou stranách.
     
    47:59
    Jenže přesilovka Flyers neměla dlouhého trvání a síly na ledě se vyrovnají. Ryan White (PHI) poslal k ledu Carlsona a dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    47:36
    Matt Niskanen (WSH) tvrdě sestřelil Claudea Girouxe za vlastní brankou a dostává menší trest za krosček. Na domácí tak čeká přesilová hra, při které mají dobrou možnost na vyrovnání skóre zápasu.
    41:28 Alexandr OVEČKIN - 0:1
     
    41:28
    Washington právě vstřelil branku!
    Jenže nyní už se hosté přeci jen prosazují a není u toho nikdo jiný než přesilovkový mág ALEXANDR OVEČKIN, který dostal perfektní přihrávku od Kuzněcova napříč celým pásmem do prostoru levého kruhu a z něho se většinou nemýlí! Prudká střela švihem zapadla přesně do pravého horního růžku domácí branky! Asistence: Jevgenij Kuzněcov, Justin Williams.
     
    39:36
    Brandon Manning (PHI) vyloučen na dvě minuty za hákování. Na hosty čeká v závěru druhé třetiny přesilová hra.
     
    29:47
    Další tutovku nyní spálili domácí hokejisté! Voráček našel povedenou přihrávkou z pravé strany před brankou najetého Raffla, ten však nedokázal překonat dobře postaveného Holtbyho!
     
    26:20
    Braden Holtby v brance Washingtonu čaruje! Cousins dostal přihrávku zpoza branky od Gagnera přímo proti holi, jenže sám proti brankáři hostí neuspěl a puk poslal přímo do jeho lapačky!
     
    23:57
    Hosté se vůbec poprvé ve druhé třetině dostali přes červenou čáru a málem z toho byla branka! Ovečkin zatáhl puk do pásma po levé straně, sjel na střed a svižnou střelou trefil tyč domácí branky!
     
    20:01
    Druhou třetinu začínají oba týmy ve čtyřech. Alex OVečkin dostal menší trest za krosček, Nick Schultz dvě minuty za hrubost. Stalo se tak po skončení první třetiny.
     
    12:45
    A máme tady první vyloučení v dnešním utkání! Na trestnou lavici míří Carlson za faul Gagnera.
     
    09:24
    Domácí Read se dokázal krásně uvolnit na levé straně a dostal se až před Holtbyho. Jeho následné zakončení však branku Capitals minulo!
     
    04:39
    Wayne Simmonds vybojoval kotouč ve středním pásmu a poslal do zajímavé šance Schenna, který vystřelil přes obránce, avšak mířil těsně mimo!

    Daniel Kubelka

    Branky a nahrávky: 55. Schenn (Giroux, Simmonds), rozh. náj. Cousins – 42. Ovečkin (Kuzněcov, Williams)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   T. J. Oshie (WSH)
    1:0   Nick Cousins (PHI)
    2. série:
    1:0   Jevgenij Kuzněcov (WSH)
    2:0   Sam Gagner (PHI)


    Philadelphia Flyers: Mason (Stolarz) – MacDonald, Gostisbehere, Streit "A", Schultz, Gudas, Manning – Schenn, Giroux "C", Simmonds "A" – Voráček, Couturier, Raffl – Gagner, Cousins, Read – White, Bellemare, VandeVelde
    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Niskanen, Alzner, Carlson, Schmidt, Orlov, Orpik "A" – Johansson, Kuzněcov, Ovečkin "C" – Williams, Bäckström "A", Burakovsky – Wilson, Beagle, Chimera – Oshie, Richards, Winnik

    Rozhodčí: Hebert, Pochmara – Brisebois, Amell.

    Diváci: 19.850
    bahis siteleri