NY Islanders – Tampa 5:2 (kon.) | Columbus – NY Rangers 2:4 (kon.) | Toronto – Florida 3:4 (kon.)
St. Louis – Arizona 5:2 (kon.) | Vancouver – Los Angeles 3:2 (kon.)
konec
St. Louis Blues
5:2 (0:2, 1:0, 4:0)
Arizona Coyotes
Úterý 05.04.2016, 02:00 • Scottrade Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    ARIZONA COYOTES

    Pokud budeme přihlížet k odhadům před sezónou, Coyotes za sebou rozhodně nemají špatný ročník. Předem odepisovaný celek stále figuruje na prvním nepostupovém místě Pacifické divizi, přičemž šanci na play-off už několik dní zpátky ztratil. A jak se zdá, Arizonu si nebude moci dělat zálusk ani na velkou šanci první volby ne draftu, jelikož její umístění na tento počin není tak špatné. Aktuálně mají Kojoti na čtvrté příčce Pacifické divize pět bodů náskok na Calgary Flames, tento rozdíl už by jim mohl do konce základní části stačit. Arizona navíc vyhrála čtyřikrát z posledních šesti duelů a rozhodně ji nelze nařknout, že by úmyslně prohrávala, aby měla co největší draftovou šanci. Naposledy si Coyotes doma vyšlápli na vítěze Prezidentovy trofeje z Washingtonu, když mu nedali šanci ani na jeden gól a porazili jej výsledkem 3:0.
     
    ST. LOUIS BLUES

    Hokejisté St. Louis ještě stále mohou bojovat o vítězství v Centrální divizi, na první Dallas Stars jim aktuálně scházejí dva body, což není vůbec veliká ztráta. Bluesmani tak jen dokazují, jak dobrým kádrem umí být v základní části. Teď to jen potřebují potvrdit v tolik diskutovaném play-off. Zdá se ovšem, že Blues půjdou do vyřazovacích bojů ve velmi dobré formě a v psychické pohodě, jelikož vyhráli šestkrát z minulých sedmi utkání, jediný jejich nezdar se konal proti Boston Bruins, když s Medvědy padli po divoké přestřelce 5:6. V předchozím duelu naopak St. Louis zabralo a smetlo divizního rivala Colorado Avalanche jasně 5:1. Dokážou se St. Louis Blues porvat o špičku Centrální divize? První odpověď můžeme znát už po dnešním mači.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu utkaly naposledy na konci měsíce února. St. Louis Blues zavítali do Glendale a porazili Arizona Coyotes poměrem 6:4.
     
    Československá stopa v utkání

    Dmitrij Jaškin (STL) (4 + 9)
    Martin Hanzal (ARI) (13 + 28)
    Zbyněk Michálek (ARI) (2 + 4)
    Jiří Sekáč (ARI) (0 + 1)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Základní část zámořské soutěže se pomalu blíží do svého finiše. My budeme sledovat střetnutí mezi výběry St. Louis Blues a Arizona Coyotes.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    St. Louis Blues: Elliott – Edmundson, Pietrangelo, Shattenkirk, Parayko, Gunnarsson, Bortuzzo – Steen, Lehterä, Tarasenko – Pääjarvi, Stastny, Brouwer – Schwartz, Berglund, Jaškin – Upshall, Brodziak, Reaves

    Arizona Coyotes: Smith – Ekman-Larsson, Murphy, Connauton, Michálek, Dahlbeck, Grant – Tanguay, Vermette, Duclair – Rieder, Dauphin, Sekáč – Domi, Richardson, Doan – Martinook, Gordon, Chipchura

    Rozhodčí: Nicholson, O'Halloran – Racicot, Knorr.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, jak je u NHL zvykem, začneme o několik minut později.
     
    Vše je připraveno k začátku, za několik okamžiků bude vhozeno úvodní buly utkání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Duel začíná a jako první se puku na buly zmocňují hokejisté Arizona Coyotes, s kotoučem si také okamžitě zahrál Mike Smith.
     
    00:10
    Arizona Coyotes vzápětí vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    00:22
    Richardson hledal rychlou nahrávkou na pravou stranou Domiho, ale teď zase hostující celek v postavení mimo hru a bude se muset znovu vhazovat.
     
    00:46
    Tuhý boj museli Coyotes svést za brankou soupeře o kotouč, ale ani to nakonec nestačilo k první střele na branku. Na druhé straně musí zasahovat Mike Smith.
     
    01:07
    Rieder převzal kus černé gumy, když obehrál Gunnarssona a snažil se sám procpat do zakončení, ovšem to mu tak úplně nevyšlo a nevypálil.
     
    01:37
    Reaves předvedl pořádně tvrdý hit proti jednomu z mužů v bílém trikotu. Vše ale bylo dle pravidel v pořádku a rozhodčí stál blízko, takže hra v klidu pokračuje.
     
    02:15
    Tentokráte technická nepřesnost St. Louis, které posílá puk přes všechny čáry na icing.
     
    02:28
    Vladimir Tarasenko jako první za klecí Smithe, jenže měl na zádech dva obránce Coyotes, takže neměl moc času na to, aby se déle rozmýšlel.
     
    03:06
    Max Domi to zase zkusil individuálně na druhé straně a první zásah má také Elliott, který jen v pohodě chytil do lapačky plachtící střelu vzduchem.
     
    03:13
    Zatím jen takové oťukávání z obou stran. Hostující gólman sice musel zasahovat, ale ani v tomto případě se nejednalo o nic těžkého.
     
    03:28
    Arizona právě vstřelila branku!
    Netrvalo to ovšem dlouho a máme v St. Louis poměrně rychle otevřené skóre, přičemž se prosazují hostující hokejisté Arizona Coyotes. Šlo o první větší možnost Kojotů od začátku zápasu, doposud neměl brankář Elliott trable s akcemi soupeře. Jenže tentokrát zůstal u levé tyčky nepohlídaný a připravený ANTOINE VERMETTE, jenž puk, který nejdříve letěl až od modré čáry, dokázal usměrnit do horní poloviny zařízení St. Louis Blues. A teď je samozřejmě na domácích, aby se nějak pokusili odpovědět, povede se jim to? Asistence: Connor Murphy, Alex Tanguay.
    03:28 Antoine VERMETTE - 0:1
     
    04:28
    Dmitrij Jaškin u pravého mantinelu v pásmu soupeře získal puk a snažil se o zakončení, ale byl ještě příliš daleko od branky.
     
    05:08
    Už se poměrně dlouho nepřerušovalo a toho se snaží využít domácí. Až nyní hra přerušena, když kotouč skončil vytečovaný někde mezi diváky.
     
    05:45
    Po prvním gólu utkání se hra nikterak nemění, Max Domi si hledal místo pro střelu na pravém kruhu, ale nenašel jej, takže mohli hrát obránci St. Louis.
     
    06:20
    Až po dlouhé době beci Blues stačili dobře rozehrát puku z vlastní třetiny, teď na tom nejsou Bluesmani nejlépe, co se týče přechodu do útočného pásma.
     
    06:55
    To Zbyněk Michálek mohl v klidu počkat, aby si našel místo, kudy dostat puk na své spoluhráče dopředu.
     
    07:20
    Blues vyhodili na icing, ale už se znovu hraje u jejich klece, ovšem ne dlouho. Dmitrij Jaškin o něco později na druhé straně v útočné šanci.
     
    08:10
    Reaves dlouho váhal, jestli střílet od modré čáry, nakonec nabral puk na hokejku a nahodil jej, Smith nezaznamenal větší nebezpečí a puk v pohodě vyrazil před sebe.
     
    08:46
    Kus černé gumy znovu vytečovaný mimo hrací plochu, budeme pokračovat po konci komerční přestávky.
     
    08:58
    Max Domi dnes zatím nejaktivnější hráč hostů, jeho další střelecký pokus ovšem končí jen v lapačce brankáře Elliotta, před ním se bud za okamžik puk vhazovat.
     
    09:05
    Ekman-Larsson taktéž ve střeleckém pokusu, ale i nyní gólman St. Louis pozorný.
     
    09:25
    Mike Smith dobře rozehrál puk přes polovinu kluziště a málem dostal své spoluhráče do dobré šance. Ale se vším si nakonec obrana Bluesmanů v klidu poradila.
     
    09:55
    Tarasenko čekal, že dostane puk na hokejku před branku, avšak nakonec se tak nestalo a odjel vystřídat.
     
    10:14
    Zbyněk Michálek sice rozehrál kotouč do středního pásma, ale tam už si zase dobře počínají hokejisté v modrých trikotech, kteří se dostali na kotouč.
     
    10:46
    Rieder viděl volné místo na pravé straně útočného pásma. Leč tam byl sám proti dvěma soupeřům, takže neměl moc velkou šanci na úspěch.
     
    11:18
    Hrajeme na dnešní poměry poměrně dlouho bez přerušení, Elliott si ale po delší době musel připsat zákrok, když vytahoval svůj levý beton proti střele.
     
    12:02
    Reaves a Brodziak si vyměnili kotouč kousek za modrou čarou, aby následně mohl druhý zmiňovaný střílet z dálky. Ale Mike Smith zatím moc dobře připraven.
     
    12:36
    Stále ještě rozhodčí nemusel použít píšťalku, teď zase Tarasenko a jeho nebezpečná možnost, ale gólman Coyotes na puk moc dobře viděl, takže neměl větší trable.
     
    13:08
    Arizona právě vstřelila branku!
    Většinu šancí v posledních momentech měli sice na svědomí St. Louis Blues, to ale hostům očividně vůbec nebrání v tom, aby se znovu trefili a utekli tak do vedení o dvě branky ještě v první třetině. Útočná formace, v níž se nachází také mladík ANTHONY DUCLAIR, založila velice dobrou akci a právě zmiňovaný hokejista byl na jejím konci, když v pozici na brankovišti zavěsil kus černé gumy nad beton brankáře Elliotta. Gólman St. Louis Blues už toho moc dělat nemohl, protože se nestihl přemístit do horních míst klece. Pohledná hostující situace. Asistence: Alex Tanguay, Oliver Ekman-Larsson.
    13:08 Anthony DUCLAIR - 0:2
     
    14:42
    Blues se přesto snaží dále tlačit kupředu a střílet hodně často, to jim ovšem zatím nestačí na úspěch.
     
    15:35
    Další dlouhá herní pasáž a za chvilku už budeme na konci první třetiny. Ani jeden celek teď neprojevuje větší aktivitu v útočném pásmu s pukem.
     
    16:08
    Až teď musí Elliott znovu zasahovat, když vytahoval lapačku proti jednomu z hostujících forvardů. Budeme pokračovat, hned jak skončí reklamní pauza.
     
    16:21
    Už se znovu začalo hrát, avšak akce St. Louis Blues hned končí postavením mimo hru.
     
    16:40
    Mike Smith a jeho výborný zásah hokejkou, který nyní musel vytasit. Pak se Jiří Sekáč staral o to, aby se puk dostal co nejdříve od branky a nebyly z toho další problémy pro Arizonu.
     
    17:17
    A ještě jeden další zásah pro Smithe. Nakonec kotouč končí mimo hrací plochy a uvidíme ještě jednu krátkou přestávku. Stále platí, že Blues jsou aktivnějším celkem na ledě.
     
    17:27
    Do konce první třetiny zbývá něco málo přes dvě minuty a Blues pokračují v útočném pásmu, zatím ale bez další střelecké možnost, která by mohla Coyotes ohrozit.
     
    18:05
    Dmitrij Jaškin se dokázal výborně vytočit zpoza branky do zakončení a chtěl puk zasouvat pod betony soupeřova brankáře. Jen tak tak mu to nevyšlo.
     
    18:29
    Hra přerušena u domácího zařízení, nejspíše se bude vhazovat v obranném pásmu St. Louis.
     
    18:55
    Murphy hledal místo, kudy by se dostal ze středního až do útočného pásma, nakonec ale pouze předal puk soupeři, protože ten byl v přečíslení.
     
    19:09
    Už běží poslední minuta úvodní periody. St. Louis Blues si ještě rovnají puk za brankou na hokejkách a zkusí vymyslet nějaký rychlý přechod.
     
    19:45
    Jenže k tomu zatím nedochází a zdá se, že další branky v první části neuvidíme.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou úvodních dvacet minut utkání mezi St. Louis Blues a Arizona Coyotes, oba góly, které zatím padly, mají na svědomí hostující hokejisté. Trefili se Antoine Vermette a Anthony Duclair. Uvidíme, co nás čeká ve druhé třetině, zda se prosadí i domácí posádka.
     
    Střely na branku v první třetině

    St. Louis Blues: 6

    Arizona Coyotes: 11
     
    Začátek druhé třetiny je připraven.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Jako první se kotouče na buly ve druhé periodě zmocnili hokejisté St. Louis Blues, kteří také hned bez váhání vyrazili zkusit štěstí dopředu.
     
    20:25
    Mike Smith ale zatím ještě zasahovat nemusel, jelikož první střela šla hodně vedle.
     
    20:45
    Už také Coyotes v okolí Elliottovy klece, avšak ani on ještě nezasahuje v prostřední části, protože Arizona zatím ani pokus na branku nezkusila.
     
    21:18
    Když už se zdálo, že druhá útočná formace St. Louis pronikne až do přečíslení, obrana hostů dokázala zabránit nejhorším a poslala puk alespoň do středního pásma.
     
    21:55
    Ještě stále se od prvního buly ve druhém dějství hraje bez přerušení, což hodně pomáhá tempu hry na ledě.
     
    22:24
    Aktivnější jsou Blues, ale zatím se to neprojevuje na střelecké stránce, ani jedna strana barikády se moc do zakončení netlačí.
     
    22:54
    Reaves si našel na modré čáře prostor k tomu, aby mohl co nejdříve vypálit. Jenže když už tak učinil, nikdo jeho pokus před zařízením netečoval.
     
    23:11
    Až nyní zní halou píšťalka, puk končí někde za mantinelem a musí se vhazovat ve středním pásmu na modré čáře.
     
    23:28
    Vladimir Tarasenko chtěl ukázat, jak nebezpečná je jeho střela. Nakonec ani napodruhé Smithe nepřekonal, přestože se ocitl v hodně dobré střelecké pozici.
     
    24:02
    Důležitý zákrok Elliotta, který zlikvidoval jednoho ze samostatně unikajících Kojotů. Už to mohlo být klidně o tři branky, ale gólman St. Louis byl na správném místě.
     
    24:38
    Ale šance také na druhé straně kluziště pro Stastnyho. A teď zase výborně Smith, jenž se nenechal znejistě a výborně si pohlídal prostor u levé tyčky.
     
    25:18
    Třetí útočná formace St. Louis bojuje o puk v pásmu soupeře. Grant se ale přičinil o to, aby se jeho celek nedostal do větších problém a posílal puk pryč.
     
    25:52
    Bude se vůbec poprvé v zápase vylučovat, na trestnou lavici zamíří hokejista Arizona Coyotes Alex Grant (ARI), který inkasuje dvě minuty za krosček. A tak je tu šance pro Blues na nějakou změnu ve výsledku.
     
    26:08
    Ale hosté se hned na úvod oslabení osvobozují a posílají puk přes všechny čáry pryč až za klec St. Louis Blues.
     
    26:35
    Na přesilovce domácích pochopitelně nechybí ani Vladimir Tarasenko, který se hned jal střelecké šance. Ale ani teď netrefil síťku přesně.
     
    26:58
    Je z toho další hostující vyhození a to už je polovina Grantova trestu pryč. Blues ale mají v početní výhodě veliký tlak, který se snaží co nejvíce zužitkovat.
     
    27:36
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak se přeci jen domácí hokejisté St. Louis Blues dočkali a v přesilovce se nakonec prosazují, přestože jen těsně a až v samotném závěru početní výhody. Arizona Coyotes byli už příliš dlouho pod tlakem a to se projevilo také na jejich rozestavení před vlastní brankou. Nakonec na sebe zodpovědnost v útočném pásmu během přesilovky vzal Alex Pietrangelo, jenž nabral puk na hokejku a propasoval jej mezi betony Mikea Smithe. Ještě předtím ovšem kotouč tečoval střelec branky TROY BROUWER. Máme tu tedy rozdíl o jednu branku a průběh mače bude zase o něco napínavější než doposud. Asistence: Alex Pietrangelo, Colton Parayko.
    27:36 Troy BROUWER - 1:2
     
    28:59
    Hra přerušena ve středním pásmu, Upshall se dostal do ofsajdu a následuje komerční přestávka.
     
    29:08
    Elliott má další zásah do sbírky, teď se bude znovu vhazovat po jeho levé ruce.
     
    29:30
    Steen se dostal do zakončení z pravého kruhu. Je zřejmé, že Blues převzali ve druhé třetině otěže hry do svých rukou a jsou nyní jasně lepším celkem na ledě.
     
    30:02
    Ale teď už se nebude hrát v pěti hráčích na obou stranách, jelikož hlavní arbitr tohoto mače se chystá vylučovat. Přesilovou hru si zahraje Arizona, protože za katr míří Joel Edmundon (STL) za nedovolené bránění.
     
    30:18
    Blues hned na úvod svého oslabení vyhazují, avšak Arizona dělá vše pro to, aby se co nejdříve vrátila zpátky do pásma a mohla se tam na nějakou dobu usadit.
     
    30:46
    Už se pomalu chystal Ekman-Larsson na modré čáře ke střele, ale k té nakonec nedošlo.
     
    30:55
    Hra přerušena, jelikož na ledě vznikla potyčka, do které se z hostující strany zapletl Max Domi (ARI) a z domácí Scottie Upshall (STL). Oba dva dostávají tresty. Domi za předchozí hákování a hrubost, Upshall za sekání. Bude se tak hrát minutu ve čtyřech.
     
    31:20
    Aktivnější při hře ve čtyřech hosté, od modré čáry kus černé gumy na branku nahazoval Murphy, ale jeho pokus nikdo z forvardů nestačil umístit do branky.
     
    31:43
    Odpískáno zakázané uvolnění Arizona Coyotes.
     
    32:02
    Gunnarsson na modré čáře nabral puk na hokejku a chystal se jej vypálit, to už začíná zkrácená přesilovka St. Louis Blues.
     
    32:20
    Také Kevin Shattenkirk si všiml, že má dostatek prostoru na střelu a také pořádně tvrdě vypálil. Ale Smith na jeho pokus moc dobře viděl, takže stihl puk vyrazit.
     
    32:44
    Tarasenko zkusil nahodit touš, ale ten ještě někdo tečoval mimo, takže bude následovat nové vhazování ve střední části pole.
     
    33:02
    Přesilová hra St. Louis je u svého konce a obě strany po delší době hrají v plném počtu. Teď budeme sledovat snažení přu vyrovnané hře.
     
    33:28
    Klas Dahlbeck hledal rychlým nahozením útočníky před klecí Ellotta, ale nakonec našel jen hokejky soupeřů, takže z toho málem byla možnost pro Bluesmany.
     
    33:36
    Moc dlouho se ale v pěti mužích na obou stranách nehrálo, rozhodčí se opět chystá vylučovat. Dvě minuty za podražení míří na adresu hostujícího hokejisty jménem Alex Tanguay (ARI). A tak je tu další šance pro domácí.
     
    34:15
    Steen si připravoval hokejku ke střele, jenže nakonec touš minul a do šance v oslabení se hnal Martinook. Toho na poslední chvíli zastavil Elliott.
     
    34:44
    Už ale Blues zpátky v útočné třetině, kde má problémy obránce Dahlbeck. Ale zatím čekají Blues na první střelu v přesilovce.
     
    35:14
    I tato početní výhoda vypadá v podání St. Louis velmi dobře, ale domácí kádr by potřeboval více přesných zakončení, v koncovce se dnes Bluesmani trápí.
     
    35:50
    Teď dokonce puk Blues na zakázaném uvolnění, takže hra se musí přesunout před Elliotta.
     
    36:10
    Arizona Coyotes jsou kompletní a tentokrát neinkasovali, Alex Tanguay navíc z trestné lavice hned vyrazil do útočné možnosti.
     
    36:48
    Gunnarsson získal kotouč pro svůj tým ve středním pásmu, jenže to už znovu hrál Max Domi.
     
    37:00
    Mike Smith stačil ještě na poslední chvíli proti střele Schwartze zasáhnout. Bude se pokračovat po konci komerční přestávky.
     
    37:09
    Už se sice znovu hrálo, ale Kojotům odpískána přihrávka rukou, takže následuje nové buly ve středním pásmu.
     
    37:17
    A zase technický přestupek, tentokráte postavení mimo hru Arizony. Uvidíme, zda se ještě některá strana do konce třetiny dokáže prosadit.
     
    37:30
    Shattenkirkova střela zblokována před brankou. Coyotes se ale nedostali do protiútoku, takže museli stále dávat pozor na to, co se děje před jejich zařízením.
     
    38:04
    Tři obrovské šance pro St. Louis Blus za sebou, ale zatím puk nekončí v síti. Před brankou hostů se ale začíná pořádně přiostřovat.
     
    38:09
    Tak to byla tedy mela, která se nakonec strhla před Smithem. A bude se samozřejmě bezpochyby vylučovat. Trest dostává nakonec pouze Antoine Vermette (ARI) za podražení, které proběhlo před celou akcí, takže za potyčky tresty nepadnou.
     
    38:15
    Už se hraje a Arizona hned vyhazuje puk za domácí branku, kde se touš znovu pokouší dostat zpátky do útočného pásma Alex Pietrangelo.
     
    38:43
    Stastny už si pomalu chystal hokejku na střelu, jenž puk mu na hůl nesedl moc přesně. Takže ještě raději počkal a poslal puk zpátky na modrou čáru.
     
    39:04
    Znovu po zákroku Smithe roztržka před klecí Arizony, ale teď už to nebylo tak vážné. Nervy jsou ale očividně na pochodu v závěru druhé dvacetiminutovky.
     
    39:24
    Už jen poslední momenty do konce druhé periody, zatím se Blues v přesilovce nemohou pořádně stabilizovat. Až nyní Tarasenko ve slibné možnosti.
     
    39:44
    Ještě se bude jednou vylučovat, Alexander Steen (STL) dostává dvě minuty za nedovolené bránění a počet hráčů se tak na nějakou dobu vyrovná, pak začne hostující přesilová hra.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Více už se toho ve druhé třetině nestane. Prostřední část hry přinesla jedinou branku, a to od St. Louis Blues, když se v přesilové hře prosadil Troy Brouwer a snížil poměr ve skóre na 1:2. Uvidíme, zda se domácímu kádru podaří v poslední periodě dorovnat skóre.
     
    Střely na branku po druhé třetině

    St. Louis Blues: 16

    Arizona Coyotes: 15
     
    Nebude dlouho trvat a odstartuje třetí třetina tohoto utkání, ve které budou St. Louis Blues dohánět jednobrankovou ztrátu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Začátek třetí třetiny je tu, Shane Doan uspěl na buly proti svému soupeři a Arizona se z toho hned bude snažit profitovat.
     
    40:25
    Nutno připomenout, že Coyotes ještě hrají zbytek své přesilovka, ta bude trvat ještě přes minutu. Teď to zkoušel lehkým nahozením od modré čáry Oliver Ekman-Larsson.
     
    41:03
    Jenže Coyotes mají problém se udržet v útočné třetině. Když už se dostal ke střele jeden z hostujících obránců, Brian Elliott je zavčas připraven a v rozkleku zastavuje pryž.
     
    41:28
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Jenže pozor, Arizona Coyotes sice hráli přesilovou hru, to jim ovšem nestačilo k tomu, aby se dostali do vedení o dvě branky. Ba naopak, ve vlastní přesilové hře inkasují a St. Louis Blues se prosazují v oslabení. Konkrétně to byl KYLE BRODZIAK, kdo prchl arizonským obráncům a nakonec se dostal i do kvalitního zakončení. Zavěsil puk do horní poloviny klece a vyrovnává skóre na kostce v hale. A tak nás čeká hodně zajímavá třetí třetina, teď ani jedna strana samozřejmě nebude chtít udělat chybu. Asistence: Alex Pietrangelo.
    41:28 Kyle BRODZIAK - 2:2
     
    42:25
    Aktivnější při hře pět na pět Blues, ti si daleko více věří a snaží se za každou cenu tlačit směrem do branky.
     
    43:02
    Už ale Coyotes alespoň vyhodili do středního pásma, kde je puk pro ně poměrně v bezpečí. Jenže obránci Bluesmanů chtějí dostat puk brzy zpátky do třetiny.
     
    43:40
    Gunnarsson na nic nečekal a na modré čáře se napřahoval ke kvalitní střele. Do puku udeřil hodně tvrdě, jenže ve výsledku trefil pouze zadní mantinel.
     
    44:08
    Vladimir Tarasenko a jeho kličky kolem hostující klece, ale k ničemu dalšímu nevedly, Mike Smith teď nemá tolik těžké práce.
     
    44:41
    Hra přerušena ve středním pásmu, chystá se nové buly.
     
    45:03
    Jaškin hledal před brankou volného Pääjrviho, jenže ten neměl v daný moment volnou hokejku, takže nedokázal bekhendem dostat puk až do klece.
     
    45:28
    Brian Elliot raději přerušil hru před sebou, protože kolem jeho zařízení bylo v posledních momentech až příliš živo.
     
    45:56
    Mike Smith a jeho další dnešní výborný zásah, když se skvěle blýsknul proti Schwartzovi lapačkou. Brankář Coyotes drží naděje hostujícího celku na body.
     
    46:18
    Lehterä a jeho kličky za brankou, jenže už nenašel nikoho, kdo by mohl z prostoru před svatyní zakončovat. A tak zase mohou zkusit hrát Kojoti.
     
    46:50
    Arizona má ovšem potíže s tím, aby se vůbec dostala do útočného pásma a těžko se dostává už jen přes modrou čáru.
     
    46:58
    Od Sekáčovy hokejky se puk odrazil někam do hlediště, pokračovat budeme hned po konci komerční pauzy.
     
    47:08
    Puk ve středním pásmu, kde se jej snaží co nejrychleji zpracovat domácí obránce Gunnarsson. Na brankovišti Smithe pak čekal na teč Dmitrij Jaškin, ale k tomu se pryž vůbec nakonec nedostala.
     
    47:43
    Výborný zákrok Briana Elliotta, ale ještě u toho faul na zakončujícího Anthonyho Duclaira. Dvě minuty za sekání míří za katr pykat Magnus Pääjarvi (STL), který bude doufat, že jeho tým v oslabení nedostane branku.
     
    47:58
    Domácí se osvobozují vyhozením přes všechny čáry, Coyotes tak musejí znovu začínat z vlastního obranného pásma.
     
    48:09
    Postavení mimo hru Arizony, a tak si hosté na šanci musí ještě nějakou chvíli počkat.
     
    48:20
    Tobias Rieder ve slibné možnosti na pravé straně domácího brankoviště. Ale také v tuto chvíli Brian Elliott připraven na svém místě zasahovat a nedovoluje průnik kotouče.
     
    48:52
    Další ofsajdu hokejistů v bílém trikotu, to už je jejich početní výhoda ve druhé polovině a pokud ji chtějí využít, budu muset začít spěchat.
     
    49:10
    Max Domi proti dvěma hráčům v modrém trikotu hodně odvážně zakličkoval. To se mu ale nakonec vyplatilo, protože jeho spoluhráč Richardson slibně zakončoval na závěr akce z úhlu.
     
    49:27
    Tanguay a jeho nahození na branku, to už nikdo před brankovištěm nedokázal tečovat, takže bylo po šanci.
     
    49:33
    A další velmi povedený zásah Elliotta, který zachraňuje Blues a udržuje vyrovnané skóre. Už jen několik vteřin do konce hostující přesilové hry.
     
    49:55
    Neuvěřitelná chyba, které se dopustili hostující hokejisté ještě ve vlastní přesilovce a Blues unikali dva sami na brankáře. Nebýt skvělého Smithe, už mají hráči St. Louis vedení na svých hokejkách.
     
    50:42
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Jenže tentokrát už je vše jinak a St. Louis Blues mají poprvé v zápase vedení na svých hokejkách. Arizona Coyotes totiž v posledních momentech dělali až příliš moc chyb na to, aby zůstaly nepotrestány. A věděl to i domácí kanonýr VLADIMIR TARASENKO, který se na pravé straně nejlépe zorientoval, vsadil na svůj střelecký um a krásně pověsil puk pod horní tyčku zařízení Mikea Smithe. Teď se tedy budou hosté hnát za vyrovnáním, ale rozhodně je nečeká vůbec snadná práce. Bez asistence.
    50:42 Vladimir TARASENKO - 3:2
     
    51:59
    Čas do konce základní hrací doby samozřejmě bude Arizoně rychle utíkat. Navíc jsou to stále domácí, kdo má více ze hry a tlačí se do zakončení.
     
    52:20
    Navíc jsou tu dvě minuty oslabení pro Arizonu. Alex Tanguay (ARI) ví, že fauloval vysokou hokejkou, také hned odjíždí na trestnou lavici. Přesilová hra pro St. Louis.
     
    52:35
    Kojotům se daří na začátku svého dalšího oslabení vyhodit. Ale Kevin Shattenkirk se snaží co nejdříve dostat kus černé gumy zpátky do útočného pásma.
     
    53:00
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Využitá přesilovka a už je to o dvě branky pro Bluesmany, kteří potřebovali na zužitkování této početní výhody jen hodně málo času. Nádhernou souhru dostali hráči St. Louis Blues až na hokejku PATRIKA BERGLUNDA, jenž vůbec neváhal a okamžitě střílel z první, jelikož mu bylo jasné, že se brankář soupeře jen těžko stihne přesunout k tyčce. A to se také stalo. Berglund krásně trefuje volné místečko v brance Coyotes a posílá svůj celek do vedení o dva zásahy. Asistence: Vladimir Tarasenko, Kevin Shattenkirk.
    53:00 Patrik BERGLUND - 4:2
     
    54:33
    Puk je v ochranné síti, vhazovat se bude znovu, ale až po komerční přestávce.
     
    54:48
    Už se znovu hraje a jsou to opět hráči St. Louis Blues, kdo se snaží vypracovat si útočnou možnost. Teď se jim to ale tak dobře nedaří.
     
    55:18
    Duclair měl spoustu starostí s Paraykem, který kličkoval za brankou. Poté také Jaškin volný na střelu, ale svým pokusem jen těsně minul horní tyčku branky.
     
    55:45
    Alex Pietrnagelo dnes při střelecké chuti a jeho další pecka končí zásahem Smithe. A pak před brankou roztržka, za kterou ale pravděpodobně nebudou padat tresty.
     
    55:45
    Tak přeci jen se nakonec vylučovat bude, Antoine Vermette (ARI) dnes dostává další trest. A kromě dvou minut za krosček vyfasoval také trestné minuty za nesportovní chování. Přesilová hra pro St. Louis.
     
    56:20
    Je jasné, že Blues se teď nikam moc tlačit nemusí, přesto se snaží co nejvíce přiblížit k zařízení soupeře a vytvořit si ještě nějakou slibnou možnost.
     
    57:02
    Obránci v modrých trikotech se napodruhé nedostali přes modrou útočnou čáru. To jim ale nemusí vadit, protože hru alespoň uklidní na svých hokejkách a počkají na dostřídání.
     
    57:39
    Jori Lehterä připravený tečovat puk před brankářem soupeře, jenže nikdo směrem na klec puk neposlal.
     
    58:03
    Arizona Coyotes v plném počtu a Antoine Vermette už nemusí mít v oslabení strach o inkasování. I přesto se ovšem Blues snaží zakončovat v plném počtu.
     
    58:37
    Moc času do konce základní hrací doby už Arizoně nezbývá a hosté to moc dobře vědí. Uvidíme, zad se ještě Kojoti odhodlají o k odvolání brankáře.
     
    59:10
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto o tom, kdo si dnes bude brát body do tabulky, Arizona dostává pátou branku v zápase a padesát vteřin před koncem základní hrací doby s tímto výsledkem už jen těžko stihne něco udělat. Výborně celou situaci provedl KYLE BRODZIAK, který se prostě jen napřáhl a zkusil propálit Smithe. A to se mu povedlo, gólman Arizony už nestačil strčit do střely Brodziaka lapačku a inkasoval. Kyle Brodziak se tak dnes prosazuje podruhé. Asistence: Robert Bortuzzo, Carl Gunnarsson.
    59:10 Kyle BRODZIAK - 5:2
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou utkání mezi St. Louis a Arizonou, nakonec jsou to domácí hokejisté, kdo se raduje z výhry, a to celkem jednoznačné. Přitom ještě po druhé periodě Blues prohrávali 1:2. Jenže díky čtyřem gólům v závěrečném dějství úplně otočili vývoj utkání. Arizona Coyotes promrhala náskok dvou branek, ten si dokázala vytvořit v prvních dvaceti minutách hry. Dvakrát se pak za Blues prosadil Kyle Brodziak a výborný výkon předvedl brankář Brian Elliott. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezké úterý.
     
    Střely na branku v zápase

    St. Louis Blues: 26

    Arizona Coyotes: 27
     
    Dnešní utkání sledovalo 19 465 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Dmitrij Jaškin (STL) (0 + 0, 1 střela, čas na ledě 13:32)
    Jiří Sekáč (ARI) (0 + 0, 0 střel, čas na ledě 11:45)
    Zbyněk Michálek (ARI) (0 + 0, 0 střel, čas na ledě 21:19)
     
    Tři hvězdy utkání

    Kyle Brodziak (STL) (2 + 0)
    Vladimir Tarasenko (STL) (1 + 1)
    Alex Pietrangelo (STL) (0 + 2) (04:46:51)
    Tarasenko je ve formě!

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 28. Brouwer (Pietrangelo, Parayko), 42. Brodziak (Pietrangelo), 51. Tarasenko, 53. Berglund (Tarasenko, Shattenkirk), 60. Brodziak (Bortuzzo, Gunnarsson) – 4. Vermette (Murphy, Tanguay), 14. Duclair (Tanguay, Ekman-Larsson)


    St. Louis Blues: Elliott (Nilsson) – Edmundson, Pietrangelo, Shattenkirk, Parayko, Gunnarsson, Bortuzzo – Steen, Lehterä, Tarasenko – Pääjarvi, Stastny, Brouwer – Schwartz, Berglund, Jaškin – Upshall, Brodziak, Reaves
    Arizona Coyotes: Smith (Domingue) – Ekman-Larsson, Murphy, Connauton, Michálek, Dahlbeck, Grant – Tanguay, Vermette, Duclair – Rieder, Dauphin, Sekáč – Domi, Richardson, Doan – Martinook, Gordon, Chipchura

    Rozhodčí: Nicholson, O'Halloran – Racicot, Knorr

    Diváci: 19 465
    bahis siteleri