NY Islanders – Tampa 5:2 (kon.) | Columbus – NY Rangers 2:4 (kon.) | Toronto – Florida 3:4 (kon.)
St. Louis – Arizona 5:2 (kon.) | Vancouver – Los Angeles 3:2 (kon.)
konec
St. Louis Blues
5:2 (0:2, 1:0, 4:0)
Arizona Coyotes
Úterý 05.04.2016, 02:00 • Scottrade Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:10 Kyle BRODZIAK - 5:2
     
    59:10
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto o tom, kdo si dnes bude brát body do tabulky, Arizona dostává pátou branku v zápase a padesát vteřin před koncem základní hrací doby s tímto výsledkem už jen těžko stihne něco udělat. Výborně celou situaci provedl KYLE BRODZIAK, který se prostě jen napřáhl a zkusil propálit Smithe. A to se mu povedlo, gólman Arizony už nestačil strčit do střely Brodziaka lapačku a inkasoval. Kyle Brodziak se tak dnes prosazuje podruhé. Asistence: Robert Bortuzzo, Carl Gunnarsson.
    53:00 Patrik BERGLUND - 4:2
     
    53:00
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Využitá přesilovka a už je to o dvě branky pro Bluesmany, kteří potřebovali na zužitkování této početní výhody jen hodně málo času. Nádhernou souhru dostali hráči St. Louis Blues až na hokejku PATRIKA BERGLUNDA, jenž vůbec neváhal a okamžitě střílel z první, jelikož mu bylo jasné, že se brankář soupeře jen těžko stihne přesunout k tyčce. A to se také stalo. Berglund krásně trefuje volné místečko v brance Coyotes a posílá svůj celek do vedení o dva zásahy. Asistence: Vladimir Tarasenko, Kevin Shattenkirk.
    50:42 Vladimir TARASENKO - 3:2
     
    50:42
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Jenže tentokrát už je vše jinak a St. Louis Blues mají poprvé v zápase vedení na svých hokejkách. Arizona Coyotes totiž v posledních momentech dělali až příliš moc chyb na to, aby zůstaly nepotrestány. A věděl to i domácí kanonýr VLADIMIR TARASENKO, který se na pravé straně nejlépe zorientoval, vsadil na svůj střelecký um a krásně pověsil puk pod horní tyčku zařízení Mikea Smithe. Teď se tedy budou hosté hnát za vyrovnáním, ale rozhodně je nečeká vůbec snadná práce. Bez asistence.
    41:28 Kyle BRODZIAK - 2:2
     
    41:28
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Jenže pozor, Arizona Coyotes sice hráli přesilovou hru, to jim ovšem nestačilo k tomu, aby se dostali do vedení o dvě branky. Ba naopak, ve vlastní přesilové hře inkasují a St. Louis Blues se prosazují v oslabení. Konkrétně to byl KYLE BRODZIAK, kdo prchl arizonským obráncům a nakonec se dostal i do kvalitního zakončení. Zavěsil puk do horní poloviny klece a vyrovnává skóre na kostce v hale. A tak nás čeká hodně zajímavá třetí třetina, teď ani jedna strana samozřejmě nebude chtít udělat chybu. Asistence: Alex Pietrangelo.
    27:36 Troy BROUWER - 1:2
     
    27:36
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak se přeci jen domácí hokejisté St. Louis Blues dočkali a v přesilovce se nakonec prosazují, přestože jen těsně a až v samotném závěru početní výhody. Arizona Coyotes byli už příliš dlouho pod tlakem a to se projevilo také na jejich rozestavení před vlastní brankou. Nakonec na sebe zodpovědnost v útočném pásmu během přesilovky vzal Alex Pietrangelo, jenž nabral puk na hokejku a propasoval jej mezi betony Mikea Smithe. Ještě předtím ovšem kotouč tečoval střelec branky TROY BROUWER. Máme tu tedy rozdíl o jednu branku a průběh mače bude zase o něco napínavější než doposud. Asistence: Alex Pietrangelo, Colton Parayko.
    13:08 Anthony DUCLAIR - 0:2
     
    13:08
    Arizona právě vstřelila branku!
    Většinu šancí v posledních momentech měli sice na svědomí St. Louis Blues, to ale hostům očividně vůbec nebrání v tom, aby se znovu trefili a utekli tak do vedení o dvě branky ještě v první třetině. Útočná formace, v níž se nachází také mladík ANTHONY DUCLAIR, založila velice dobrou akci a právě zmiňovaný hokejista byl na jejím konci, když v pozici na brankovišti zavěsil kus černé gumy nad beton brankáře Elliotta. Gólman St. Louis Blues už toho moc dělat nemohl, protože se nestihl přemístit do horních míst klece. Pohledná hostující situace. Asistence: Alex Tanguay, Oliver Ekman-Larsson.
    03:28 Antoine VERMETTE - 0:1
     
    03:28
    Arizona právě vstřelila branku!
    Netrvalo to ovšem dlouho a máme v St. Louis poměrně rychle otevřené skóre, přičemž se prosazují hostující hokejisté Arizona Coyotes. Šlo o první větší možnost Kojotů od začátku zápasu, doposud neměl brankář Elliott trable s akcemi soupeře. Jenže tentokrát zůstal u levé tyčky nepohlídaný a připravený ANTOINE VERMETTE, jenž puk, který nejdříve letěl až od modré čáry, dokázal usměrnit do horní poloviny zařízení St. Louis Blues. A teď je samozřejmě na domácích, aby se nějak pokusili odpovědět, povede se jim to? Asistence: Connor Murphy, Alex Tanguay.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 28. Brouwer (Pietrangelo, Parayko), 42. Brodziak (Pietrangelo), 51. Tarasenko, 53. Berglund (Tarasenko, Shattenkirk), 60. Brodziak (Bortuzzo, Gunnarsson) – 4. Vermette (Murphy, Tanguay), 14. Duclair (Tanguay, Ekman-Larsson)


    St. Louis Blues: Elliott (Nilsson) – Edmundson, Pietrangelo, Shattenkirk, Parayko, Gunnarsson, Bortuzzo – Steen, Lehterä, Tarasenko – Pääjarvi, Stastny, Brouwer – Schwartz, Berglund, Jaškin – Upshall, Brodziak, Reaves
    Arizona Coyotes: Smith (Domingue) – Ekman-Larsson, Murphy, Connauton, Michálek, Dahlbeck, Grant – Tanguay, Vermette, Duclair – Rieder, Dauphin, Sekáč – Domi, Richardson, Doan – Martinook, Gordon, Chipchura

    Rozhodčí: Nicholson, O'Halloran – Racicot, Knorr

    Diváci: 19 465
    bahis siteleri