Mannheim – Sparta 1:5 (kon.) | Třinec – Eisbären 1:6 (kon.) | Zürich – Salzburg 4:8 (kon.)
Rögle BK – Kloten 1:6 (kon.) | Davos – Mannheim 7:1 (kon.) | Okanagan – Třinec 3:5 (kon.)
Sparta – Rögle BK 4:3 (kon.) | Eisbären – Zürich 3:7 (kon.)
konec
HC Davos
7:1 (6:0, 1:1, 0:0)
Adler Mannheim
Pátek 08.04.2016, 15:00 • Malá sportovní hala, Praha (CZE) • Memoriál Jana Marka
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Bohatý program Memoriálu Jana Marka pokračuje od patnácti hodin utkáním skupiny A, v němž HC Davos po porážce od domácí Sparty vyzve Adler Mannheim, který vstoupil na rozdíl od svého soupeře do turnaje vítězstvím nad Klotenem, který udolal po samostatných nájezdech 6:5. Konfrontací švýcarského mládežnického hokeje s německým Vás provede přímo z centra dění s potěšením a radostí Tomáš Reiner.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Davos: Allenspach (Kortin) – Barandun, Noggler, Pleisch, Rauter, Zanini, Hofmann, Pilgram – Baumgartner, Glarner, Heini – Luthi, Pingeon, Riatsch – Spinell, Stiffler, Wetter – Zinsli, Misani, Camichel. Hlavní trenér: René Müller.

    Adler Mannheim: Pakarinnen (Schickedanz) – Quellmalz, Dziambor, Mass, Ewald, Moritz, Seider, Moller – Klos, Eckl, Bauhof – Lutz, Fischer, Schultz (C) – Hermann, Valenti, Preto (A) – Henn, Lee Geis, Hon. Hlavní trenér: Frank Fischöder..
     
    Hráči obou týmů se seřadili na modrých čarách a do začátku utkání mezi Davosem a Mannheimem zbývá pár okamžiků.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    Davos právě vstřelil branku!
    Tak to je vstup do utkání jako hrom, LORENZO GLARNER se prosazuje po 22 sekundách a posílá Davos do vedení!! Lorento Glarner se dostal v blízkosti pravé tyče po zpětné přihrávce Gregora Pilgrama ke střele a vymetl přesně vzdálenější levý horní roh brány. Asistence: Gregor Pilgram, Ramon Tanner.
     
    1:03
    Fadri Riatsch (DAV) dostal menší trest, 2 minuty sekání.
     
    1:42
    Hokejisté Mannheimu poprvé výrazně zahrozili, jejich následná střela z vrcholu pravého kruhu pro vhazování ale zamířila doprostřed brány, kde byl připravený Flavio Allenspach.
     
    2:43
    Rudolf Guellmalz vypálil na pravém křídle od modré čáry, jeho následná střela ale mířila vysoko nad a navíc byla zablokována.
     
    4:06
    Philipp Hermann se dostal v blízkosti brány ke střele, ta ale skončila na hrudi připraveného Flavia Allenspacha, který přerušil hru, aby hráče německého týmu nepustil k dorážce.
     
    4:49
    Mannheimu úvodní přesilová hra hodně pomohla a dostal se do tempa, zatím ale bez nějaké vyložené šance.
     
    5:25
    Benjamin Baumgartner nic nevymýšlel, a protože neměl komu přihrát, nahodil puk ze středního pásma do zóny Mannheimu.
     
    5:49
    Hokejisté Mannheimu vzápětí vyrazili do rychlého protiútoku, jenže museli vyklidit útočné pásmo, protože čároví rozhodčí jasně signalizoval ofsajd.
     
    6:39
    Davos právě vstřelil branku!
    RAMON TANNER napřáhl na vrcholu levého kruhu pro vhazování k nádherné střele a zvyšuje na 2:0!! Ramon Tanner napřáhl k pořádné pumelici, která vymetla přesně vzdálenější pravý horní roh a Pakarinnenova lapačka máchla naprázdno. Asistence: Thomas Hofmann, Dominik Rauter.
     
    7:50
    Davos nechal Mannheim, aby ukázal, co dokáže, a protože nedokázal zhola nic, na opačné straně hráči švýcarského týmu udeřili po fantastické ráně Ramona Tannera.
     
    9:10
    Sebastian Hon se málem protáhl mezi dvěma obránci ve středu útočného pásma do samostatného úniku, nakonec byl ale mezi dvěma protihráči sevřen do kleští a skončil na ledě.
     
    10:12
    Hráči Davosu nejsou směrem vpřed tolik aktivní, jenže když už se dostanou ke střele, tak je z toho obrovské nebezpečí.
     
    11:24
    Davos právě vstřelil branku!
    LARS ZINSLI zakončil nádherný protiútok Davosu a střelou do téměř odkryté brány zvýšil na 3:0!! Nicholas Heini nabral na levém křídle rychlost a poté přihrál před bránu osamocenému Larsovi Zinslimu, který se mohl zeptat Schickedanze, kam to chce. Asistence: Nicholas Heini.
     
    12:31
    Davos právě vstřelil branku!
    RAMON TANNER zakončuje další krásnou akci a Davos už vede 4:0!! Mannheim je zralý na ručník poté, co Ramon Tanner z mezikruží zamířil přesně k levé tyči. Asistence: Lorenzo Glarner, Gregor Pilgram.
     
    14:57
    Tanner Ramon dnes hraje fantastické utkání, během něhož už vstřelil dva góly a zaznamenal jednu asistenci. Takového hráče chce mít v týmu každý.
     
    16:16
    Benjamin Baumgartner nejprve v blízkosti levé tyče přihrával nebezpečně před bránu, a když se k němu puk odrazil zpět, zkusil klec německého týmu objet, což se mu podařilo, zamést kotouč do prázdné brány už ale nikoliv.
     
    17:18
    Fadri Riatsch se ve středním pásmu nadechl k velkému sólu a přes jednoho protihráče pronikl, ten druhý už ho ale na útočné modré čáry zastavil.
     
    18:12
    Valentino Klos se snažil proniknout po levém křídle v blízkosti střídaček do útočného pásma, jenže se před modrou čárou srazil u mantinelu nepříjemně s rozhodčím.
     
    19:12
    Moritz Seider (MAN) dostal menší trest, 2 minuty držení.
     
    19:28
    Davos právě vstřelil branku!
    GIAN-MARCO WETTER využívá přesilovou hru a střílí pátý gól Davosu!! Ramon Tanner si všiml před bránou volného Giana-Marca Wettera, který z blízkosti zamířil k levé tyči. Autorem branky je WETTER. Asistence: Ramon Tanner.
     
    19:46
    Davos právě vstřelil branku!
    CARLO PINGEON potrestal obrovskou chybu Mannheimu a zvyšuje v závěru první třetiny už na 6:0!! Carlo Pingeon vybojoval puk a v blízkosti levé tyče ho okamžitě poslal do sítě. Bez asistence.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Hokejisté Davosu předvedli v první třetině pořádnou ofenzivní smršť a obrovskou zásluhu na ní má skvěle hrající Ramon Tanner, který sám vstřelil dva góly a na další dva přihrál, když se po jeho pasu prosadili Lorenzo Glarner a Gian-Marco Wetter. Kromě těchto tří hráčů ale do průběhu utkání výrazně promluvili také Carlo Pingeon a Lars Zinsli. Skóre po první třetině. HC Davos 6 Adler Mannheim 0.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 15:51.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:22
    Valentino Klos z obranného pásma vyvez puk po levém křídle až za bránu Davosu, tam ale následně o kotouč přišel, což je škoda, protože už předtím mohl pálit.
     
    22:29
    Sven Schultz vypálil z prostoru mezi kruhy pro vhazování, jeho následná střela ale byla sražena vedle levého horního rohu a puk zamířil vedle levého horního rohu brány.
     
    23:41
    Mike Fisher se v blízkosti levé tyče dostal do zakončení a jeho následná střela mířila přesně do levého horního rohu, brankář Flavio Allenspach ale jeho pokus pravým ramenem vyrazil nad horní tyč a kotouč skončil v ochranné síti!
     
    24:07
    Dominik Rauter (DAV) dostal menší trest, 2 minuty držení.
     
    24:49
    Tim Lutz se dostal mezi kruhy pro vhazování ke střele, ta ale byla nepřesná a zamířila za bránou Davosu na mantinelu.
     
    25:52
    Mannheim právě vstřelil branku! MIKE FISHER vstřelil krásný gól a vstřelil čestný gól Mannheimu!! Yannik Valenti poslal do samostatného úniku nádhernou kolmou přihrávkou Mikea Fishera, který předvedl krásný bekhendový blafák a nad pravým betonem ležícího Flavia Allenspacha puk poslal do brány. Asistence: Yannik Valenti, Marius Ewald.
     
    27:46
    Nicholas Heini u střídaček nabral velkou rychlost a byl podražen, rozhodčí ale hru nechali plynout.
     
    28:12
    Davos právě vstřelil branku!
    NICHOLAS HEINI vymetl krásnou střelou z levého kruhu pro vhazován vzdálenější pravý horní roh a nenechává hráče německého týmu na pochybách o tom, že Davos je na lede jasným pánem!! Asistence: Lars Zinsli.
     
    29:43
    Fadri Riatsch nahodil puk z levého křídla směrem na bránu, jeho nahození od modré čáry ale bylo zablokováno.
     
    31:03
    Střídající brankář Samu Pakarinnen v blízkosti pravé tyče o mantinel za svou bránou rozehrál bekhendem a málem skončil na ledě. Nakonec to ale ustál a mohl dál v klidu chytat.
     
    32:26
    Benjamin Baumgartner se pokusil z blízkosti zamířit mezi betony Samu Pakarinnena, jeho zakončení mu ale nevyšlo podle jeho vlastních přestav a brankář Mannheimu jeho pokus ukryl po rychlém zakleknutí ve svém náručí!
     
    34:48
    Stefan Spinell na levém křídle osekával Tobiase Mollera jako řepu, ukořistit se mu puk ale v útočném pásmu nepodařilo.
     
    35:02
    Pierre Preto na levém křídle od modré čáry nahodil puk směrem na bránu a jeden z jeho spoluhráčů ho před bránou chytře pustil mezi nohama, kotouč ale nakonec skončil vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    36:24
    Stiffler Gianni napřáhl na modré čáry po zpětné přihrávce svého spoluhráče ke tvrdé ráně, která těsně nad ledem mířila ke vzdálenější pravé tyči, Samu Pakarinnen ji ale levým betonem vyrazil!
     
    37:33
    Flavio Allenspach vyjel za svou bránu, aby zastavil nahození Fabia Henna od modré čáry a po mantinelu puk vzápětí vyhodil.
     
    38:40
    Davosu se po zisku kotouče nepodařilo rozehrát a jeho diagonální přihrávka skončila na zakázaném uvolnění.
     
    39:25
    Pierre Preto se ocitl v blízkosti pravé tyče ve slibné střelecké pozice a dobře mířil pod horní tyč, jeho pokus ale zamířil do náruče připraveného Flavia Allenspacha!
     
    39:47
    Benjamin Baumgartner se ocitl po úžasné přihrávce Lorenza Glarnera v blízkosti levé tyče ve vyložené příležitosti, jenže nedokázal zamířit do prázdné brány a nechal vyniknout přesouvajícího se Samu Pakarinnena, který jeho pokus pravým betonem zastavil!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část už sice tak na góly bohatá nebyla, dva ale nakonec přece jen padly, a tentokrát už ne jen do sítě Mannheimu. Právě hráči německého týmu se totiž po přestávce prosadili jako první, když svůj samostatný únik zakončil nádhernou kličkou do bekhendu Mike Fisher, na jehož branku za necelé tři minuty na opačné straně odpověděl Nicholas Heini. Skóre po 40 minutách. HC Davos 7 Adler Mannheim 1.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 16:34.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    V Malé sportovní hale právě začala třetí třetina utkání mezi Davosem a Mannheimem, do které hráči švýcarského týmu vstupují za stavu 7:1.
     
    41:15
    Mike Fisher byl hned u boxu časoměřičů tvrdě naražen na mantinel, který se pořádně otřásl, div, že na nás nespadl.
     
    42:56
    Gregor Pilgram si v rohu obranného pásma pohrával s pukem a vzápětí něj o něj přišel. Naštěstí má ale spoluhráče, který za něj zabojoval a za vlastní bránou kotouč po tvrdém hitu vybojoval zpět.
     
    44:26
    Rudolf Guellmalz ze středního pásma nahodil puk za bránu Davosu a společně se svými spoluhráči zamířil na střídačku.
     
    45:23
    Sven Schultz napřáhl mezi kruhy pro vhazování ke střele, která by zřejmě mířila do brány, jenže byla tečována a puk skončil těsně vedle levého horního rohu brány!
     
    47:21
    Lorenzo Glarner (DAV) dostal menší trest, 2 minuty hrubost.
     
    47:21
    Sven Riatschi (MAN) dostal menší trest, 2 minuty hrubost.
     
    48:38
    Philipp Mass na levém křídle od modré čáry nahodil puk směrem na bránu, jeho táhlé nahození ale bylo sraženo vedle levé tyče.
     
    49:54
    Tobias Moller ze stejného prostoru jako přední Philipp Mass pro změnu vypálil, Flavio Allenspach byl ale u své pravé tyče připraven a po včasném sklapnutí betonů jeho pokus vyrazil!
     
    51:21
    Fadri Riatsch na levém křídle předvedl zpětný oblouk a poté zápěstím vypálil, jeho pokus byl ale zablokován a brankář Samu Pakarinnen zasahovat nemusel.
     
    52:13
    Sebastian Hon na vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl k na první pohled nenápadné střele, ta ale byla tečována a nakonec se od levé tyče odrazila do levého rohu ledové plochy!
     
    53:25
    Mike Fisher se pokusil vstřelit svůj druhý gól v dnešním zápase, jeho následná střela zápěstím ale zamířila pouze do výstroje připraveného brankáře Flavia Allenspacha.
     
    54:21
    Dawid Dziambor (MAN) dostal menší trest, 2 minuty podražení.
     
    56:21
    Vyloučený Dawid Dziambor se vrací zpět na led a Mannheim hraje v plném počtu.
     
    56:40
    Hokejisté Davosu vyhodili puk přes všechny čáry až za bránu Samu Pakarinnena, jenže v době, když hráli v plném počtu, takže se vzápětí pískalo zakázané uvolnění,
     
    58:02
    Stefan Spinell z pravého kruhu pro vhazování nahodil puk před bránu a na vzdálenější levé tyči se ho ze vzduchu pokusil sklepnout do prázdné brány Fadri Riatsch, jenže kotouč těsně promáchl!
     
    59:35
    Samu Pakarinen si ještě v závěru utkání připsal jeden zákrok, ve zbytku třetí části už se toho ale zřejmě moc nestane.
     
    Konec zápasu.
     
    V poslední části utkání gól nepadl a Davos nad Mannheimem vítězí vysoko 7:1 poté, co v první třetině vstřelil šest gólů. Konečný výsledek. HC Davos 7 Adler Mannheim 1.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Pierre Preto (MAN) 0+0
    Tanner Ramon (DAV) 2+2 (17:01:09)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 1. Glarner (Pilgram, Tanner), 7. Tanner (Hofmann, Rauter), 12. Zinsli (Heini), 13. Tanner (Glarner, Pilgram), 20. Wetter (Tanner), 20. Pingeon, 29. Heini (Zinsli) – 26. Fisher (Valenti, Ewald)


    HC Davos: Allenspach (Kortin) – Barandun, Noggler, Pleisch, Rauter, Zanini, Hofmann, Pilgram – Baumgartner, Glarner, Heini – Luthi, Pingeon, Riatsch – Spinell, Stiffler, Wetter – Zinsli, Misani, Camichel. Hlavní trenér: René Müller.
    Adler Mannheim: Schickedanz (Pakarinnen) – Quellmalz, Dziambor, Mass, Ewald, Moritz, Seider, Moller – Klos, Eckl, Bauhof – Lutz, Fischer, Schultz (C) – Hermann, Valenti, Preto (A) – Henn, Lee Geis, Hon. Hlavní trenér: Frank Fischöder.
    bahis siteleri