USA – Švédsko 6:1 (kon.) | Finsko – Slovensko 4:2 (kon.) | Kanada – Česko 3:1 (kon.)
Lotyšsko – USA 1:12 (kon.)
konec
Finsko
4:2 (1:0, 2:2, 1:0)
Slovensko
Neděle 17.04.2016, 01:00 • ICON Sports Center, Grand Forks • Mistrovství světa do 18 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:37
    Durný na střídačce, Slovensko v šesti.
     
    59:37
    Vyloučení v týmu Finsko (Vaakanainen – 2 min., hrubost). Finský bek zcela zbytečně mimo hru fauloval a Slováci to zkusí bez brankáře.
     
    57:11
    Vyloučení v týmu Finsko (Rasanen – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Slovensko (Solenský – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    55:19
    Vyloučení v týmu Finsko (Mäkinen – 2 min., držení protihráče).
     
    52:19
    Branka tentokrát platí.
     
    52:19
    Zajímavá situace, rozhodčí znovu odchází k telefonu, přestože branka vypadala v pořádku a nikdo ze Slováků neprotestoval. Finská střídačka se hodně zlobí.
    52:19 Janne KUOKKANEN - 4:2
     
    52:19
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Obrovskou práci teď odvedl Kristian Vesalainen, který prokličkoval kolem tří hráčů soupeře, uvolnil se a jeho střílenou přihrávku tečuje za záda Durného JANNE KUOKKANEN. Asistence: Kristian Vesalainen, Markus Niemeläinen.
    49:41 Finové vstřelili čtvrtý gól, ten ovšem nebyl uznán.
     
    49:41
    Ve chvíli, kdy se Slovensko nadechovalo k tlaku, inkasovalo po nepřehledné situaci počtvrté. Ovšem rozhodčí se po vzájemné konzultaci nakonec odebrali k videu a po krátké poradě gól neuznávají, protože byl dosažen rukou.
     
    47:42
    Studenič měl velkou šanci, nejprve se uvolnil na vrcholu kruhu a pálil do připraveného Laaksa, následně mohl dorážet do odkryté branky, ovšem kotouč mu v rozhodujícím momentu trochu sjel z hole a Laakso vyráží.
     
    46:39
    Vyloučení v týmu Finsko (Jokiharju – 2 min., držení protihráče).
     
    44:36
    Somppi trefuje z pravého kruhu tyč Durného branky.
     
    42:46
    Vyloučení v týmu Slovensko (Bodák – 2 min., hrubost).
     
    37:36
    Jen jsem to dopsal, vpadl po levém křídle do útočného pásma Mäkinen, jeho blafák zastavuje Durný a naštěstí pro Slováky díky kontaktu s finským útočníkem vychýlil branku ze svého postavení. Dojíždějící Oksanen by měl jinak před sebou odkrytý cíl, takto trefuje jen posunutou bránu a gól nemůže být uznán.
    34:01 Adam RŮŽIČKA - 3:2
     
    34:01
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Finové propadli ve středním pásmu, Slováci ujeli do přečíslení dvou na jednoho, které se ADAM RUŽIČKA rozhodl řešit střelou a propálil Laaksa. Asistence: Martin Fehérváry.
    33:39 Otto MÄKINEN - 3:1
     
    33:39
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Slovenská obrana teď zapomněla na OTTO MÄKINENA, který zůstal na číhané před brankou úplně sám. A když na jeho holi přistála přihrávka od zadního mantinelu, věděl si finský útočník rady a odrazem od levé tyče posílá Finy opět do dvougólového vedení. Asistence: Juha Jaaska, Sami Moilanen.
     
    30:40
    Vyloučení v týmu Slovensko (Václav – 2 min., hákování).
    28:24 Samuel BUČEK - 2:1
     
    28:24
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Přece jen Slováci skórují v přesilovce, i když to nebyla zrovna typický přesilovkový gól. SAMUEL BUČEK dostal dlouhou přihrávku na útočnou modrou, Finové zaspali a svůj nájezd Buček rychlou kličkou proměňuje.
     
    27:14
    Vyloučení v týmu Finsko (Kuokkanen – 2 min., nedovolené bránění). Finský útočník při snaze o napadání najel až do brankáře.
     
    25:01
    Z ničeho nic šance Slovenska, Bodák se prodral ke střele z pravého kruhu, Laakso jen vyrazil a volný Solenský mohl dorážet, jeho pokus ovšem zblokoval jeden z clonících obránců.
     
    22:27
    Vzápětí další velká šance Finska, střely Mäkinena a Kuokkanena udržel Durný těsně před brankovou čarou.
    22:02 Kristian VESALAINEN - 2:0
     
    22:02
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Jenže vzápětí je tu druhý gól v Durného síti, poté co se KRISTIAN VESALAINEN prosmýkl mezi dvěma obránci na modré čáře, dostal přihrávku do jízdy a střelou pod lapačku skóruje. Asistence: Aapeli Rasanen.
     
    19:26
    Vyloučení v týmu Finsko (Mäkinen – 2 min., nedovolené bránění).
     
    19:16
    Obrovská šance Slovenska! Finové zaváhali u zadního mantinelu, puk se dostal ke zcela volnému Ružičkovi před brankou, ten ovšem trefuje jen Laaksovu lapačku. Finský brankář se přitom nestačil zorientovat a vůbec nevěděl, jak kotouč zastavil.
     
    17:01
    Vyloučení v týmu Finsko (Vesalainen – 2 min., držení protihráče).
    13:20 Aapeli RASANEN - 1:0
     
    13:20
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Slováci inkasují poměrně kuriozní gól. Durný se opět vydal z branky ven, před Vesalainenem ještě dokázal volný puk vypíchnout, ale ke kotouči se dostali znovu Finové a volný AAPELI RASANEN trefuje odkrytou klec. Asistence: Krisitan Vesalainen, Juuso Välimäki.
     
    09:54
    Vyloučení v týmu Finsko (Jokiharju – 2 min., vysoká hůl).
     
    06:37
    Skvělý zákrok Durného! Niemeläinenova střela od modré byla tečována do protipohybu slovenského gólmana a kotouč mířil do branky, ovšem Durný dokázal ještě natáhnout ruku s hokejkou a puk zastavit pár centimetrů před čarou.
     
    01:24
    Vyloučení v týmu Slovensko (Krempaský – 2 min., faul kolenem).
    Marken.cz

    Lukáš Peroutka

    Branky a nahrávky: 14. Rasanen (Vesalainen, Välimäki), 23. Vesalainen (Rasanen), 34. Mäkinen (Jaaska, Moilanen), 53. Kuokkanen (Vesalainen, Niemeläinen) – 29. Buček, 35. Ružička (Fehérváry)


    Finsko: Laakso (Luukkonen) – Välimäki, Heiskanen, Salo, Niemeläinen, Vaakanainen, Jokiharju, Kotkansalo – Vesalainen, Tolvanen, Rasanen – Kuokkanen, Oksanen, Mäkinen – Tuulola, Somppi, Nurmi – Jaaska, Moilanen, Koppanen.
    Slovensko: Durný (Hrenák) – Kmec, Fehérváry, Bodák, Zeleňák, Krempaský, Hedera, Rajnoha, Ivan – Ružička, Solenský, Lacka – Studenič, Roman, Buček – Krivošík, Šmida, Liška – Smolka, Bjalončík, Václav.

    Rozhodčí: Grumsen (DEN), Voss (USA) – Dalton (GBR), Suchánek (CZE)
    bahis siteleri