Zwolle – Nijmegen 2:0 (kon.) | Utrecht – Graafschap 0:2 (kon.) | Heracles – Feyenoord 2:2 (kon.)
Twente – Excelsior 2:0 (kon.) | Heerenveen – Ajax 0:2 (kon.)
konec
SC Heerenveen
0:2 (0:0)
Ajax Amsterdam
Středa 20.04.2016, 20:45 • Abe Lenstra Stadion, Heerenveen • Nizozemská Eredivisie • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    88
    Žlutou kartu dostává Mitchell Dijks (Ajax Amsterdam).
     
    87
    Mitchell Dijks tvrdě dojel na útočné polovině svého týmu Joeyho van den Berga a může být rád, že není okamžitě vyloučen! Jako na saních se tam svezl obránce Ajaxu a poslal k zemi protihráče.
     
    84
    Mike van der Hoorn byl zřejmě tím hráčem, který se po centru z rohového kopu prodral na přední levé tyči k hlavičce, a jeho následný pokus zamířil těsně vedle vzdálenějšího pravého horního rohu brány!
     
    83
    Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Davy Klaassen, přichází Daley Sinkgraven.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Joey van den Berg (SC Heerenveen).
     
    77
    Arber Zeneli se pokusil vrátit Heerenveen zpět do hry táhlou přízemní střelou ze střední vzdálenosti, která sice nebyla špatná, zamířila ale vedle levé tyče.
     
    75
    Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Amin Younes, přichází Viktor Fischer.
     
    74
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Sam Larsson, přichází Henk Veerman.
     
    74
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Mitchell te Vrede, přichází Luciano Slagveer.
    64. Arkadiusz MILIK - 0:2
     
    64
    Ajax právě vstřelil branku!
    ARKADIUSZ MILIK střílí druhý gól v dnešním utkání a posílá Ajax do zaslouženého dvoubrankového vedení!! Arkadiusz Milik si do šestnáctky naběhl na přízemní centr Mitchella Dijkse z levého křídla a bez přípravy míč ze značky pokutového kopu propasíroval přízemní střelou mezi rukama ležícího brankáře Erwina Muldera.
     
    63
    Arkadiusz Milik parádně zalepil na levé straně šestnáctky vysoký pas svého spoluhráče a poté levačkou napřáhl k prudké střele, která rozvlnila boční síť vedle levého horního rohu brány!
    57. Arkadiusz MILIK - 0:1
     
    57
    Ajax právě vstřelil branku!
    ARKADIUSZ MILIK proměňuje pokutový kop a posílá Ajax po necelé hodině hry svým jubilejním 20. gólem v letošní sezóně do vedení!! Arkadiusz nedal domácímu brankářovi Erwinovi Mulderovi žádnou šanci a zamířil přízemní střelou přesně k pravé tyči.
     
    56
    Kenny Otigba zahrál v pokutovém území po centru Mitchella Dijkse nešťastně rukou a hlavní rozhodčí odpískal penaltu!
     
    55
    Amin Younes si na levém křídle naběhl na nádhernou kolmou přihrávku a přízemním centrem našel uprostřed šestnáctky nabíhajícího Arkadiusze Milika, který mohl ze druhé vlny pálit mezi tři tyče, jenže bránu nepochopitelně pravačkou přestřelil!
     
    46
    Arkadiusz Milik si na levé straně šestnáctky krásně pokryl míč tělem a poté napřáhl k přízemní střele, která rozvlnila boční síť vedle bližší levé tyče!
     
    46
    Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Lasse Schøne, přichází Anwar El Ghazi.
     
    42
    Davy Klaassen zahodil obrovskou příležitost, když se po katastrofální rozehrávce domácích fotbalistů ocitl tváří v tvář Erwinovi Mulderovi a pálil dobře ke vzdálenější pravé tyči, jenže brankář Heerenveenu byl připravený a připsal si po jeho nebezpečné přízemní střele skvělý zákrok!
     
    34
    Arkadiusz Milik si naběhl uprostřed šestnáctky na přízemní centr svého spoluhráče z pravého křídla a v pádu se pokusil zamířit do protipohybu brankáře Erwina Muldera, což se mu sice podařilo, jeho následná přízemní střela ale zamířila těsně vedle vzdálenější pravé tyče!
     
    32
    Arber Zeneli se nerozpakoval a zpoza šestnáctky práskl pravačkou do míče. Jeho střela nebyla vůbec špatná a dostatečně prudká, jenže zamířila vedle vzdálenějšího pravého horního rohu brány!
     
    22
    Mitchell Dijks poslal do pokutového území Heerenveenu z levého křídla přízemní centr, na který si uprostřed šestnáctky naběhl Davy Klaassen a z první napřáhl k přízemní střele, Erwin Mulder byl ovšem včas na zemi a jeho pokus zneškodnil!
     
    20
    Domácí fotbalisté rozehráli standardní situaci a jeden z hráčů Heerenveenu se dostal v pokutovém území k hlavičce, která mířila přesně do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, jenže Jasper Cillessen vytáhl fantastický zákrok a míč za svá záda nepustil!

    Tomáš Reiner

    Branky: 57. Milik (pen.), 64. Milik

    Karty:   82. van den Berg (HEE) – 88. Dijks (AJA)


    SC Heerenveen: Mulder – Marzo, Otigba, van Aken, Bijker – Thorsby, van den Berg, van den Boomen – Zeneli, te Vrede (74. Slagveer), Sam Larsson (74. Veerman).
    Náhradníci: De Fockert – Slagveer, van Koesveld, Zahovič, Veerman, Cavlan, Huizing.

    Ajax Amsterdam: Cillessen – Veltman, van der Hoorn, Viergever, Dijks – Serero, Klaassen (83. Sinkgraven), Gudelj – Schøne (46. El Ghazi), Milik, Younes (75. Fischer).
    Náhradníci: Boer – van Rhijn, Bazoer, Fischer, Sinkgraven, El Ghazi, Tete.

    Rozhodčí: Serdar Gözübüyük. Asistenti: Dave Goossens, Charl Schaap. Čtvrtý rozhodčí: Allard Lindhout
    bahis siteleri