Ukrajina – Estonsko 7:1 (kon.) | Velká Británie – Litva 8:0 (kon.) | Rumunsko – Chorvatsko 5:12 (kon.)
konec
Ukrajina
7:1 (2:0, 2:1, 3:0)
Estonsko
Středa 20.04.2016, 13:00 • Dom Sportova, Záhřeb, Chorvatsko (otevřen 1972 - kapacita 6500 diváků) • Mistrovství světa - I. B Divize • 3 • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:08
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    A znova, Estonci vedou i ve třetí třetině na střely, ale po hříchu nejsou napřed ve střílení branek. Asi proto tým z Pobaltí nemůže prozatím myslet výše. Kombinaci ukrajinského celku zakončil sedmou trefou ARTEM BONDARJEV. Asistence: Sergij Babynec.
     
    50:38
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Ani celou minutu si neposeděl estonský zadák Lukin na trestné lavici a už ji opouští. Využitou přesilovku má na svědomí ANDRIJ MICHNOV, který tak dává svou druhou branku v utkání. Tohle už pro Estonce zavání debaklem, musíme ovšem dodat, že je pro pobaltský celek hodně krutý. Asistence: Oleg Šafarenko.
     
    44:34
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Jenže se děje pravý opak. Ukrajinský náskok navyšuje JURYJ PETRANGOVSKYJ, který po přihrávce Romaněnka dává pátou branku svého celku. Nejspíše tak udává dnešnímu prvnímu utkání třetího hracího dne definitivu. Asistence: Volodymyr Romaněnko.
     
    36:56
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Tohle musí Estonce bolet, zvláště jinak výborně chytajícího Seppenena, který z páté střely na branku ve druhém dějství inkasuje druhý gól. Už podruhé se dnes prosazuje čtvrtá ukrajinská lajna. Tentokrát si Gavryk s JEVGENEM TYMČENKEM prohodili role střelce a nahrávače. Asistence: Vladyslav Gavryk.
     
    36:23
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Krutý trest pro Estonce, kteří celou druhou třetinu působí jako lepší tým. Rychlou kombinaci druhé formace Ukrajiny zakončil ANDRIJ MICHNOV. Asistence: Vitalij Andrejkiv, Oleg Šafarenko.
     
    22:57
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Tým z Pobaltí se přece jen dočkává snížení a je odměněn za svůj herní přístup na začátku druhé periody. Kdo jiný než ROBERT ROOBA po samostatné akci střílí svůj třetí gól na turnaji. Celkově se tak tento plejer nepodílel dosud jen na jediné brance svého týmu. Bez asistence.
     
    14:12
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Necelou minutu poté, co ukrajinská "zbirna" ubránila oslabení, přišel pro Estonce druhý a řekněme zasloužený trest. Extrémně střelecky aktivní Ukrajina dává ze své dvacáté střely na branku teprve druhý gól. Jeho autorem je asi nejlepší hráč výběru ROMAN BLAGOJ. Asistence: Denys Petruchno.
     
    05:03
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Tak teď jsem to malinko zakřikl, protože Ukrajina jde zásluhou kombinace a následné branky své čtvrté formace do vedení. Prosadil se VLADYSLAV GAVRYK. Asistence: Jevgen Tymčenko, Volodymyr Aleksjuk.

    Dominik Tobola

    Branky a nahrávky: 6. Gavryk (Tymčenko, Aleksjuk), 15. Blagoj (Petruchno), 37. Michnov (Andrejkiv, Šafarenko), 37. Tymčenko (Gavryk), 45. Petrangovskyj (Romaněnko), 51. Michnov (Šafarenko), 56. Bondarjev (Babynec) – 23. Rooba


    Ukrajina: Zacharčenko (Ševčuk) – Tolstuško, Petruchno, Isajenko, Romaněnko "A", Andrejkiv, Pobjedonoscev, Žovnir, Aleksjuk – Zacharov "C", Babynec, Blagoj – Kicha, Petrangovskyj, Gniděnko – Šafarenko, Michnov, Bondarjev "A" – Tymčenko, Gavryk, Černyšenko.
    Estonsko: Seppenen (Koitmaa) – Robuškin, Lahesalu "C", Levkovic, Ossipov, Kerna, Lukin – Rooba "A", Makrov, Petrov – Titarenko, Sibircev, Andrejev – Vasjonkin, Parras, Fursa – Fedoruk, Vorang, Kuzněcov.

    Rozhodčí: Manuel Nikolič (AUT) – Vanja Belič (SLO), Franco Espinoza (SUI).