Finsko – Česko 4:1 (kon.) | Švédsko – Rusko 0:4 (kon.)
po prodl.
Florida Panthers
1:2 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0, 0:1) Stav série: 2:3
New York Islanders
Sobota 23.04.2016, 02:00 • BB&T Center, Sunrise • Play-off NHL • Čtvrtfinále V. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
    Čtyřhodinovou bitvu ovládli Tavares a spol.
     
    To je z mé strany vše, přeji hezkou sobotu a těm, kteří s námi vydrželi až do konce, doporučuji ke kvapem se blížící snídani pořádnou dávku kofeinu. Brzy na počtenou! (06:30:25)
     
    Dnešní utkání sledovalo ve vyprodaném BB&T Center 20247 diváků!
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:

    Jaromír Jágr (FLA) 0+1, +1, 4 střely, čas na ledě 28:42
    Jiří Hudler (FLA) 0+0, +0, 0 střel, čas na ledě 21:35
    Marek Židlický (NYI) 0+1, +0, 1 střela, čas na ledě 23:45
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU:

    1. Thomas Greiss (NYI) 47 zák., 1 gól, úsp. 97,9 %
    2. Roberto Luongo (FLA) 40 zák., 2 góly, úsp. 95,2 %
    3. Alan Quine (NYI) 1+0
     
    Neuvěřitelné drama, které se nakonec protáhlo zhruba na čtyři a čtvrt hodiny čistého času, je minulostí! Na straně Panthers zavládlo obrovské zklamání, možná i frustrace, Cats totiž celou dobu dřeli jako koně, ale recept na fantastického Greisse našli jen jednou. Islanders se prezentovali spíše defenzivním hokejem, také oni si ale dokázali vytvořit několik šancí a několikrát si vylámat zuby na Luongovi. Čtyři minuty před koncem druhého prodloužení se parta Jacka Capuana dočkala, výhru trefil Ostrovanům novic Alan Quine. Islanders tak vybojovali postupový mečbol, který budou mít příležitost proměnit v šestém utkání na vlastním ledě!
     
    Konec zápasu.
    96:00 Alan QUINE - 1:2
     
    96:00
    Islanders právě vstřelili branku!
    Šestadevadesát minut čistého času (celkem se zápas natáhl na více než čtyři hodiny) trvající hokejový maraton je za námi, konečně jsme se dočkali rozhodnutí! V pokračujícím závaru před Robertem Luongem se nakonec nejlépe zorientoval zelenáč ALAN QUINE, doklepl černou pryž do sítě a stal se hrdinou Islanders! Asistence: Marek Židlický, Thomas Hickey.
     
    95:48
    Marek Židlický z mezikruží napálil jen blokujícího Jokinena, tlak Islanders ale přetrvává!
     
    95:30
    Islanders se ani pořádně nedostali do zekončení a na druhou stranu vystartoval Vincent Trocheck, který byl při pokusu o zakončení nejspíš faulován Leddym, ale sudí nechali ve hře pokračovat.
     
    94:31
    Florida jde do čtyř a navíc se bude muset obejít bez Dereka MacKenzieho (FLA), právě zkušený specialista na oslabení se provinil sekáním a vyfasoval dvouminutový flastr.
     
    94:18
    Alx Petrovic pouze vyhodil touš na zakázané uvolnění, v posledních minutách aktivnější Islanders tak budou mít další příležitost.
     
    93:41
    Cal Clutterbuck zkusil štěstí z pravého kruhu, ale Roberto Luongo měl dobrý výhled a na Clutterbuckově střele si smlsl efektním máchnutím lapačkou.
     
    92:55
    Na opačném konci hřiště prověřil Luonga Josh Bailey, strážce floridské svatyně ale bez problémů zakročil.
     
    92:07
    Steve Bernier si nedokázal zpracovat skákavý pas a na druhou stranu se vydal Huberdeau, jehož pokus byl ale pro Greisse v dnešním rozpoložení snadným soustem.
     
    91:15
    Matt Martin po pravém křídle vyrazil do rychlého protiútoku, pod nohy vlasatého forvarda se ale neohroženě vrhl Aaron Ekblad a čistě jeho průnik zastavil.
     
    90:46
    Michael Matheson nic nevymýšlel a nahodil puk na branku z ostrého úhlu, nicméně docílil tím pouze toho, že zvýšil Greissovi úspěšnost zákroků. Ta je momentálně na metě 97,8 %!
     
    90:00
    V tuto chvíli je za námi přesně zápas a půl. Thomas Greiss si připisuje další zákrok po střele Ekblada, vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    89:12
    Autor jediného gólu Cats Alex Petrovic se nachomýtl do další příležitosti, v mezikruží ale ztratil rovnováhu a na jeho následné střele se to podepsalo.
     
    88:25
    Marek Židlický přišťouchl kotouč Clutterbuckovi, jehož následné nahození přizvedl do ochranné sítě vracející se Ekblad.
     
    87:54
    To jsou šance, to jsou šance! Na konci rychlého protiútoku Cats stál po přihrávce Trochecka nikým nehlídaný Aaron Ekblad, jenž ale z mezikruží těsně přestřelil!
     
    87:06
    V této přesilovce se Ostrované nedostali vlastně vůbec k ničemu, Jaromír Jágr už je na ledě a Cats ihned poté vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    86:46
    Marek Židlický si ve výskoku pokusil zpracovat vystřelený kotouč na útočné modré, už ale byl v ofsajdu, a vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    85:59
    Famózní práci odvedl Jussi Jokinen, jenž nasbíral několik cenných vteřinek ve vlastním pásmu a poté vrátil kotouč do obranné třetiny na hůl Ekblada.
     
    85:22
    Panteři se sice okamžitě po buly osvobodili, poté se ale rozjel John Tavares a dostal se až do zakončení, to ale přišlo z ostrého úhlu a Luongo měl úlohu poměrně snadnou.
     
    85:06
    Jaromír Jágr (FLA) podrazil Johna Tavarese a očím sudích to neuniklo, Isles budou mít skvělou příležitost rozhodnout!
     
    84:37
    Bývalý bostonský Medvěd Smith ještě zůstal na ledě a dokonce se dostal ke střele z levého kruhu, kterou Greiss vyrážečkou srazil vysoko nad svou svatyni.
     
    84:08
    Agilní Reilly Smith ve středním pásmu obral o puk řízka Martina a vydal se kupředu, Matt Martin ale své zaváhání promptně napravil.
     
    83:16
    O chvilku později to od modré čáry zkusil Alex Petrovic, ale Greiss si s jeho pokusem bez problémů poradil.
     
    82:44
    Kulikov vyslal na zteč Jágra, který se ale dostal do sevření dvou protihráčů a nedokázal propasírovat kotouč volnému Huberdeauovi.
     
    81:56
    Nick Bjugstad už se zvedl a se skloněnou hlavou za doprovodu dvou spoluhráčů odklouzal ze hřiště přímo na ošetřovnu. Vytáhlý centr Cats dnes dohrál, tak doufejme, že jen dnes...
    81:56 To příjemné rozhodně nebylo. Věřme, že bude v pořádku.
     
    81:56
    Týmoví lékaři se přímo na ledě ptají Bjugstada, jestli si je vědom toho, co se děje, podezření na otřes mozku je vzhledem k tvrdosti nárazu pádné.
     
    81:56
    Tento záběr vidíme hodně neradi. Nick Bjugstad zakopl – pravděpodobně kvůli rýze v ledu – a praštil se hlavou přímo do té části hrazení, která rozděluje samotný mantinel od plexiskla. Au...
     
    81:45
    Další obrovská šance Panterů! Trocheckovo nahození nebezpečně poskakovalo po brankovišti, ale Reilly Smith se k dorážce dostal příliš pozdě!
     
    81:23
    Frans Nielsen vytasil svůj pověstný bekhend z mezikruží, dánský šikula ale vypálil přímo do Luongovy náruče.
     
    80:42
    Michael Matheson vyslal po pravém křídle na zteč Barkova, jehož přihrávka do předbrankového prostoru však skončila na holi Johna Tavarese, který může vyvézt kotouč do bezpečí.
     
    80:08
    Floridští okamžitě po vyhraném buly vyhodili kotouč na zakázané uvolnění, hra se tak přesune před Luonga.
     
    80:01
    Začalo druhé prodloužení.
     
    Ani první prodloužení nerozhodlo, hokejový maraton tak pokračuje! Především Panthers si dokázali vytvořit několik jasných šancí a Aleksander Barkov jel po hloupém sevření kotouče v podání de Haana trestné střílení, to ale neproměnil. Zápasu kralují oba brankáři, který z nich vyšperkuje povedený výkon vítězstvím? Druhé prodloužení začne v 5:46!
     
    80:00
    Prodloužení skončilo.
     
    79:35
    Teddy Purcell ještě dostal pod tlak rozehrávajícího Leddyho, ten si ale nakonec poradil. Mnoho času do čtvrté sirény už nezbývá...
     
    78:56
    S Calvinem de Haanem to nevypadá vůbec dobře, newyorský bek už předem odkulhal do šatny a opravdu těžko soudit, jestli se bude moci vrátit do akce.
     
    78:13
    Na druhou stranu se poté vydal Kuljomin, bývalý útočník Toronta ale neměl dostatek sil na průnik do útočného pásma, a tak z toho středního jen nahodil puk směrem k Luongovi.
     
    77:35
    Jiří Hudler mohl být hrdinou, zkušený český křídelník plácl do volného kotouče v mezikruží a těsně přestřelil Greissovu svatyni!
     
    76:38
    Huberdeauova nepřesná přihrávka na Aleksandera Barkova doletěla až ke Greissovi, jenž puk zastavil za vlastní svatyní a pomohl svým parťákům v poli s rozehrávkou.
     
    76:01
    Další rozehrávka Islanders skončila na zakázaném uvolnění, unavená pětice v modrých dresech si tak bude muset své střídání prodloužit.
     
    75:06
    Hraje se prakticky bez přerušení a do konce prvního prodloužení už zbývá pouze nějakých pět minut, v posledních střídáních se hra uklidnila a na ledě se nic převratného neděje.
     
    74:08
    Thomas Greiss si připsal svůj jubilejní čtyřicátý zákrok v utkání, proti pokusu Kulikova z levého kruhu ale neměl příliš složitou práci.
     
    73:25
    Do Okposova nahození od mantinelu skočil rybičku Quine, aby tak nasměroval kotouč mezi tři tyče, to se mu ale nepodařilo a Cats zakládají další protiútok.
    72:47 Hamonicův blok.
     
    72:47
    Mohlo být rozhodnuto! Domácí ujeli do rychlého protiútoku a Bjugstad parádní kolmicí přišťouchl kotouč Purcellovi, který se ocitl tváří v tvář Greissovi, místo zakončení se ale ještě rozhodl přihrát puk na pokrytého Hudlera...
    Pohled do tváře Jaromíra Jágra.
     
    71:49
    Střelu Jaromíra Jágra zastavil Thomas Greiss maskou, posléze už si odražený puk pohlídali zadáci newyorského celku a nepustili Jágra k dorážce.
     
    71:13
    Zakázané uvolnění bylo tentokrát odpískáno na druhé straně – provinili se Panteři. Následovat bude buly po pravé ruce Roberta Luonga.
     
    70:54
    Travis Hamonic z pravé strany nahodil kotouč na Roberta Luonga, jenž nadvakrát zasáhl a přerušil hru.
    70:12 Závar před brankou Floridy.
     
    70:12
    Před Luongem vznikl neuvěřitelný závar, v němž na led padaly hokejky i helmy, ale nikdo v bílém nedokázal propasírovat touš do sítě!
     
    69:30
    Jiří Hudler byl připraven o kotouč důsledným Calvinem de Haanem, jenž mohl být před pár minutami za psance, ale díky Thomasi Greissovi jej jeho klukovina nemusí až tolik mrzet.
     
    68:48
    Thomas Hickey, který už jedno prodloužení v této sérii rozhodl, dostal kotouč na modrou a tvrdě vypálil, Roberto Luongo byl ovšem na svém místě.
     
    68:19
    Thomas Greiss za svá záda nepustil pokus Huberdeaua z ostrého úhlu ani následné nahození Jágra, který stál zády k brance.
     
    67:55
    Další nepovedená rozehrávka Ostrovanů doletěla na zakázané uvolnění, hra se tak opět přestěhuje před Thomase Greisse.
    67:19 Barkov první nájezd v historii, který Florida v play-off během hry měla, neproměnil.
     
    67:19
    To jsou nervy, to jsou nervy! A ještě nás pořádné nervy čekají, Barkovův pokus o blafák totiž Thomas Greiss s přehledem vystihl!
     
    67:19
    No ale pozor, Calvin de Haan sevřel ve vlastním brankovišti puk svou rukavicí a vyhodil ho do bezpečí, Florida tak bude mít k dispozici trestné střílení!
     
    66:13
    Jaromír Jágr protečoval z vlastního pásma vyhozený puk na Huberdeaua, místo toho se ale puku zmocnil Johnny Boychuk.
     
    65:22
    Dmitrij Kulikov natlačil Okposa do domácí svatyně, která byla vychýlena ze své pozice, a hra je tak přerušena. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    64:37
    První Mathesonův projektil od modré se nečekaně odrazil od Boychuka a puk nakonec proskotačil těsně vedle levé tyče, ten druhý už ale skončil v ochranné síti!
     
    64:16
    Ostrovanům nezbylo nic, než vyhodit puk na zakázané uvolnění, unavená pětice Isles tak bude muset zůstat na ledě.
     
    63:40
    Už jsem viděl kotouč v brance, černá pryž ale skončila na vnější straně sítě! Tlak Panterů začíná gradovat.
     
    63:03
    Další rána Teddyho Purcella z prakticky totožné pozice už byla mnohem nebezpečnější, poněvadž Greiss zasáhl hodně nejistě a nakonec měl pořádné štěstí!
     
    62:18
    Teddy Purcell se pokusil trefit mezírku mezi Greissovými betony, strážce newyorské svatyně si ale Purcellův pokus z pravého kruhu doslova vychutnal.
     
    61:26
    Navrátilec do sestavy Cats Vincent Trocheck mohl rozhodnout, do jeho projektilu ze stoprocentní pozice ale na poslední chvíli vložil hůl Leddy a přizvedl touš do ochranné sítě!
     
    61:04
    Roberto Luongo pro jistotu ukryl Quinovo nahození ve své lapačce, vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    60:34
    Hned zkraje prodloužení pořádně zahrozil Casey Cizikas, který ale své vytočení se do předbrankového prostoru nedotáhl do úspěšného konce.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Šedesát minut hry o vítězi nerozhodlo, tudíž nás čeká prodloužení, které bude trvat tak dlouho, než nepadne branka. Dost možná se nám tak noční hokejový dýchánek prodlouží až do času snídaně, ale nepředbíhejme, nejprve je na řadě patnáctiminutová přestávka. Prodloužení začíná ve 4:54!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:35
    Na útočné modré dostal požehnaně prostoru Johnny Boychuk, jehož střela ale Luonga ani pořádně neohrozila. Ani jeden tým už se nikam nežene...
     
    59:00
    Už se nám rozběhla poslední minuta třetí třetiny a vše nasvědčuje tomu, že půjdeme do prodloužení!
     
    58:07
    Do třetice Ekblad! Mladý floridský bek to znovu vzal na modré čáře na sebe, nicméně Thomas Greiss měl dobrý výhled a bez problémů zakročil.
     
    57:38
    Dvakrát po sobě to od modré čáry zkusil Aaron Ekblad, první pokus ale na Greisse ani neprošel a s tím druhým si hostující brankář zkušeně poradil.
     
    57:02
    Tísněný Derek MacKenzie nic nevymýšlel a ze středního pásma nahodil puk do toho útočného, protiakci už zakládá Marek Židlický.
     
    56:24
    Michael Matheson po zisku puku ve středním pásmu okamžitě založil protiakci Cats a nenápadným nahozením z pravé strany vybojoval další buly před Greissem.
     
    55:57
    Newyorští hokejisté se usadili v útočném pásmu a když už se Hickey chystal ke střele, puk mu ujel za modrou čáru – ofsajd.
     
    55:06
    Trenér Cats nakonec svůj oddechový čas vyčerpal poněkud zbytečně, hra totiž byla prakticky okamžitě přerušena a hlasatel v BB&T Center ohlásil další komerční brejk.
     
    55:01
    Gerard Gallant si následně vybral oddechový čas, aby dal odpočinout Jágrovi, Huberdeauovi a Barkovovi, kteří měli za sebou setsakramentsky dlouhé střídání.
    55:01 Leddy v jasné pozici trefil štangli.
     
    55:01
    Isles se málem dostali do vedení, jenže Nick Leddy z doslova ideální palebné pozice orazítkoval levou tyč philadelphskés svatyně!
     
    54:34
    Jaromír Jágr zabojoval za Greissovou svatyní a opět se vytočil z rohu kluziště, nic převratného z toho ale nakonec nebylo.
     
    53:45
    Floridští hokejisté nejsou tak aktivní jako předtím, než se jim podařilo vyrovnat. V posledních minutách se ani jeden tým nikam nežene.
     
    52:59
    Josh Bailey si užuž chystal černou pryž ke střele, vtom ale ztratil rovnováhu a poněkud komicky se svalil k ledu.
     
    52:26
    Ofsajd a v něm Nick Bjugstad, Jiří Hudler totiž vjel do pásma příliš brzy, vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    51:43
    Hraje se prakticky bez přerušení a čas bleskově plyne dál, každou odehranou minutou jsme blíže a blíže možnému prodloužení.
     
    51:03
    Aleksander Barkov si v rohu dokázal pokrát kotouč před Židlickým, vystřelit se mu ale nepodařilo a o chviličku později pochodil s prázdnou také Jágr.
     
    50:11
    Ke Quineovi se puk odrazil do mezikruží a mladý hostující útočník okamžitě vystřelil, po jeho střele se ale v ochozech ozvalo sborové "Luuu!" na počest dalšího povedeného Luongova zákroku.
     
    49:30
    Travis Hamonic už několik střídání vynechal a pohled na hostujícího zadáka na střídačce nevětší nic dobrého. Hamonic má skloněnou hlavu a na jeho tváři lze spatřit bolestivou grimasu...
     
    48:47
    Reilly Smith na modré připravil kotouč na střelu Ekbladovi, jehož dělovka ale proletěla nad břevnem Greissovy svatyně.
     
    48:05
    Jaromír Jágr měl na hokejce vedoucí branku, celou akci ale překombinoval a sám sebe vyhnal z prostoru před Greissem do prostoru za Greissem!
     
    47:11
    Po vyrovnávací trefě Barkova se hra opět vyrovnala, nyní se dokonce Ostrované dostali k souvislé kombinaci v útočném pásmu.
     
    46:37
    Někteří diváci se užuž začali nadechovat, rychle ale opět vydechli, jelikož pronikající Bjugstad byl čistě přišpendlen Hamonicem na mantinel.
     
    45:55
    Dmitrij Kulikov se zodpovědně vrátil s Princem, a nepustil tak bývalého útočníka ottawských Senátorů ke stře.e Puk je momentálně za Luongovou svatyní.
     
    45:03
    Tavaresova nepřesná rozehrávka doletěla až na zakázané uvolnění, hra se nám vrátí zpět před Thomase Greisse.
     
    44:18
    Po sérii odrazů ve středním pásmu ujel do rychlého protiútoku Casey Cizikas, který však svou akci zakončil střelou, jež zapadla přímo do Luongovy výstroje.
     
    43:44
    Mathesonovi o chvilku později na útočné modré kotouč přeskočil hůl a doskotačil až do obranného pásma Cats, oba týmy nyní střídají.
     
    43:17
    Ekbladova rána od modré Greisse nechala ledově klidným, německý gólman měl dobrý výhled a bez problémů zasáhl.
     
    42:35
    Právě Barkov se nyní na pravém křídle prosmýkl kolem svého strážce Calvina de Haana, jenž autora gólu na 1:1 posléze natlačil na Greissovu svatyni, která tak byla vychýlena ze své pozice a hra je přerušena.
     
    41:59
    Jack Capuano si ještě vybral trenérskou výzvu kvůli podezření na ofsajd, regulérnost vyrovnávací trefy ale stvrdilo i video!
    41:59 Aleksander BARKOV - 1:1
     
    41:59
    Florida právě vstřelila branku!
    Domácím to na začátku třetí třetiny vyšlo, Greissovo kouzlo je odčarováno a máme vyrovnáno! Jaromír Jágr přihrál na modrou čáru Petrovicovi, jenž se neukvapil a famózním stříleným pasem našel nikým nehlídaného ALEKSANDERA BARKOVA, jemuž stačilo doklepnout kotouč do prázdné branky! Asistence: Alex Petrovic, Jaromír Jágr.
     
    41:23
    Kulikovova rána od levého mantinelu byla jen z nouze ctností, ruský zadák Cats totiž neměl žádnou jinou možnost, než vystřelit.
     
    40:50
    Reilly Smith si po buly udělal prostor ke střele a vystřelil z ostrého úhlu, Greiss si připsal další rutinní zákrok.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé třetině branka nepadla, což je vzhledem k jejímu průběhu tak trochu překvapivé. Především Floridští hráli ofenzivně a vytvářeli si šanci za šancí, hosté navíc nechtěli zůstat pozadu a Luonga také několikrát pořádně potrápili. Capuanova družina vede nejtěsnějším možným rozdílem, vše se tak schyluje ke strhující třetí třetině, která začne ve 4:00!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:36
    Cal Clutterbuck jako by nic projížděl středním pásmem a zčistajasna narazil do zdi jménem Jaromír Jágr! Důrazný útočník Ostrovanů srážku vůbec nečekal a svalil se k ledu, o faul českého veterána se ale nejednalo.
     
    39:28
    Nikomu v červeném dresu se ale nepodařilo vystřelit a Tavares už je na ledě, to se již rozběhla poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:31
    Teddy Purcell už je na ledě a okamžitě se zapojil do formace s Huberdeauem a Jágrem, Cats se už usazují v útočném pásmu.
     
    37:56
    Reillymu Smithovi se otevřela dálnice volného prostoru na pravém kruhu, forvard Floridy toho ale nedokázal patřičně využít a hosté se osvobodily.
     
    37:28
    V souboji s Jussim Jokinenem to ale přehnal John Tavares (NYI) a sudí mu vyměřili dvouminutový trest za sekání, přesilovka Islanders je tak u konce!
     
    37:04
    Učebnicově to udělal Reilly Smith, který ve vlastním oslabení odvážně unikl do pásma a tam svou bruslí přišpendlil kotouč k mantinelu, a nasbíral tak několik cenných vteřinek.
     
    36:31
    Tak pozor, Florida hrála v šesti a půjde za to pykat! Dvouminutový trest odsedí Teddy Purcell (FLA).
     
    35:58
    Po Hickeyho nahození do útočného pásma se puku zmocnil Michael Matheson a vyvezl ho do středního pásma, dále se Panteři zatím nedostali.
     
    35:19
    Jaromír Jágr se dokázal vytočit z rohu kluziště a pokrýt si puk před dotírajícím Nielsenem, jeho následná střílená přihrávka ale proletěla v prostoru před Greissem bez povšimnutí.
     
    34:32
    S pumelicí Logana Shawa si Thomas Greiss bez problémů poradil a přerušil hru, hlasatel v BB&T Center posléze ohlásil další komerční brejk.
     
    33:50
    Uzdravený Vincent Trocheck to nyní zkoušel z otočky, nicméně jeho nahození ke Greissovi ani nedoletělo. Hra se po strhující pasáži opět začíná uklidňovat...
     
    33:04
    Jiří Hudler ujel po pravém křídle a křižným pasem se ještě pokusil najít volného Purcella, k němuž ale přihrávka českého šikuly ani nedoletěla.
     
    32:57
    A do třetice číslo 68! Tentokrát Jágr dorážel z předbrankového prostoru, puk za záda Thomase Greisse ale nepropasíroval!
     
    32:14
    Po chybné rozehrávce Hamonica se ke kotouči dostal opět nestárnoucí Jágr, jemuž sice střela vůbec nesedla, puk ale proskotačil těsně vedle levé tyče!
     
    31:33
    Jaromír Jágr ve středním pásmu vypíchl puk Tavaresovi a sám zakončil následnou akci Cats, jeho střela z levého kruhu ale pro Greisse nebyla reálnou hrozbou.
     
    30:49
    Garrett Wilson sice ztratil rovnováhu, přesto se mu v pádu podařilo plácnout do puku a vyslat ho do skrumáže před Greissem, v níž se však nejrychleji zorientoval sám brooklynský gólman.
     
    30:07
    Polovina základní hrací doby je minulostí a Ostrované stále drží těsné vedení, v posledních minutách ovšem sledujeme strhující hokej se šancemi na obou stranách.
     
    29:34
    Do další příležitosti se po pravém křídle přihnal Kyle Okposo, který se prokousal do předbrankového prostoru, ale poté se ještě snažil celou akci vyšperkovat zadovkou poslepu, která ovšem nikoho v bílém dresu nenašla.
     
    29:05
    Roberto Luongo měl dlouhé minuty bez práce a najednou musel čelit stoprocentní šanci Brocka Nelsona, který si ale na veterána v domácí svatyni z bezprostřední blízkosti nepřišel!
    28:09 Ekbladova nebezpečná rána.
     
    28:09
    Vincent Trocheck naprosto famózní křižnou přihrávkou našel trestuhodně neobsazeného Aarona Ekblada, který bez přípravy vypálil ze stoprocentní pozice, Greiss si ale poradil i s touto gólovkou Cats!
     
    27:36
    Thomas Greiss pro jistotu ukryl nahození z ostrého úhlu ve své výstroji a přerušil hru, vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    27:11
    Podobným způsobem jako Jágr nyní pronikl do útočného pásma o generaci mladší Garrett Wilson, po jehož nenápadném nahození z ostrého úhlu překvapivě zazvonila tyč!
     
    26:30
    Jaromír Jágr mohl otevřít skóre! Česká osmašedesátka dostala spoustu prostoru na pravém kruhu a celou akci ještě vyšperkovala přihrávkou na Barkova, který ale na Greisse nevyzrál a ani Jágrova nebezpečná dorážka neskončila v síti!
     
    25:45
    Svěřenci Jacka Capuana přečkali horké chvilky a nyní mohli sami zahrozit, nakonec z toho ale bylo pouze rutinní nahození Hickeyho z rohu kluziště.
    25:03 Ani tentokrát se domácím vyrovnat nepodařilo.
     
    25:03
    Nyní byl ovšem Greiss zcela bezmocný! Tlak Floridy pořádně vygradoval a hosté nevědí, kam dřív skočit. Puk několikrát proletěl v prostoru před brankovištěm, nikdo v červeném včetně Huberdeaua a Jágra ho ale nedokázal doklepnout do sítě.
     
    24:16
    Reilly Smith se zpoza branky propracoval až ke střele z ostrého úhlu, bekhendem ale na připraveného Greisse nevyzrál.
    23:31 Šance Floridy.
     
    23:31
    Tak teď při hostech stáli všichni svatí! Ekbladovo nahození od modré několikrát změnilo směr a puk před Greissem nebezpečně poskočil, německý gólman Isles ale nakonec se štěstím zasáhl!
     
    22:36
    Jaromír Jágr okamžitě po zisku puku vystřelil z levého kruhu, střela mu ale příliš nesedla, a Thomas Greiss tak měl úlohu snadnou.
     
    22:02
    Napadající hráči Nelsonovy druhé formace se vydali aktivně napadat rozehrávku Floridy a Gudbransona skutečně dostali do pořádných problémů, domácí si však nakonec poradili.
     
    21:12
    Adam Quine ale následně v souboji u hrazení o kotouč přišel a dopředu se vydal Barkov, ani on se ale daleko neprokousal.
     
    20:44
    Prostřední dvacetiminutovka nezačala v kdovíjakém tempu a domácím byl odpískán ofsajd, který byl dokonce posouzen jako úmyslný, a vhazovat se tak bude před Luongem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je minulostí. Hrálo se ve vysokém tempu, zatím ale spíše opatrně, protože oběma týmům jde o hodně a právě dnes by se mohl v této sérii lámat chléb. O něco šťastnější jsou zatím Ostrované, kteří vedou díky trefě Franse Nielsena ze čtrnácté minuty. Bude to platit i po druhé třetině? To začneme společně odkrývat ve 3:05!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:39
    Ještě v jedné pološanci, chcete-li, se ocitl John Tavares, kapitán brooklynské družiny ale nedokázal maximálně zužitkovat nečekaného odrazu kotouče do prostoru před Luongem.
     
    19:02
    Právě Huberdeau vybojoval kotouč do předbrankovému prostoru si sjíždějícímu Bjugstadovi, tomu ale střela nevyšla podle představ.
     
    18:40
    Jonathan Huberdeau už je zpět na ledě a ihned se zapojuje do hry, Floridští se ihned po ubránění oslabení usazují v pásmu soupeře.
     
    17:54
    Dvakrát v krátkém časovém sledu vypálil český veterán Marek Židlický, jeho vrstevník Luongo ale proti oběma jeho ranám spolehlivě zasáhl.
     
    17:33
    Skvělou práci odvedl Brock Nelson, jenž neustálým cloněním pořádně rozhodil Roberta Luonga a poté se dostal k dorážce z předbrankového prostoru, na Luonga si ale nepřišel!
     
    17:03
    Neryorčané motají svého soka v prostoru před Luongem, svěřencům Jacka Capuana ale zatím chybí střelba.
    16:40 Huberdeau odchází na dvě minuty za hákování.
     
    16:40
    Jonathan Huberdeau (FLA) v rohu kluziště naprosto zbytečně zahákoval Cizikase, hosté si tak zahrají svou druhou přesilovku.
     
    15:47
    Aleksander Barkov si s pukem na holi udělal prostor na útočné modré a z otočky vystřelil, strážce hostující svatyně měl ale dobrý výhled a připsal si jeden zákrok z kategorie těch snadnějších.
     
    15:06
    Jonathan Huberdeau to vzal na sebe, pronikl do útočného pásma a z vrcholu levého kruhu tvrdě vypálil, lapačka Thomase Greisse však byla ve správný čas na správném místě.
     
    14:15
    Logan Shaw nic nevymýšlel a prostě si to vydal směrem k soupeřově svatyni, nenápadným nahozením z ostrého úhlu se mu nakonec podařilo vybojovat buly před Greissem.
    13:31 Frans NIELSEN - 0:1
     
    13:31
    Islanders právě vstřelili branku!
    BB&T Center rázem utichlo jako hrob, hosté se ujímají vedení! Nielsenovu bombu z pravého kruhu Luongo jen tak tak vyrazil před sebe a kotouč se poté dostal zpět k důraznému FRANSI NIELSENOVI, jenž doklepl černou pryž do sítě! Asistence: Thomas Hickey.
     
    12:55
    Stále sledujeme velmi vyrovnané utkání. Na střely sice vedou Ostrované, Luongo ale narozdíl od svého protějška Greisse nemusel vytáhnout žádný těžký zákrok.
     
    12:02
    Hudlerův pas na rozjetého Teddyho Purcella byl příliš prudký a černá pryž skončila na zakázaném uvolnění, hra se tak vrátí zpět před Luonga.
     
    11:09
    No a Nick Bjugstad se nakonec dostal až do zakončení, s jeho svižnou střelou zápěstím z levého kruhu si ale německý strážce newyorské svatyně poradil.
     
    10:48
    Po pravém křídle se neohroženě vydal kupředu John Tavares a nabil na modrou čáru Židlickému, který to ale na modré přehnal se svými finesami a napadající Bjugstad jej o puk připravil.
     
    10:04
    Michael Matheson právě spálil svou druhou gólovku v rozmezí tří minut! Ke floridskému bekovi se odrazil kotouč do předbrankového prostoru, Matheson ale nedokázal překonat přemisťujícího se Greisse!
     
    09:12
    Napadající Cal Clutterbuck dostal rozehrávajícího Campbella pod tlak, zkušený vítěz Stanley Cupu s Chicagem ale nakonec vyvázl ze šlamastyky.
     
    08:35
    Pobyt Jágrova útoku v pásmu nakonec nic velkolepého nepřinesl, Newyorčané se osvobodili a oba týmy odjíždí střídat.
     
    07:56
    Elitní formace Floridy se nyní usadila v útočném pásmu a ke své první střele v utkání se dostal Jonathan Huberdeau, Greiss ale s jeho pokusem od hrazení neměl sebemenší problém.
     
    7:05
    Cats se usadili v útočném pásmu a hned z toho byly pořádné problémy pro Capuanovu partu! Puk se odrazil do mezikruží na úplně volného Mathesona, proti jehož dělovce ale Greiss stihl zasáhnout!
     
    06:11
    Změnit to mohl zadák Islanders Thomas Hickey, jehož střela ale nakonec Luongovi žádné potíže nenadělala.
     
    05:29
    Sledujeme hlušší pasáž hry. Po návratu Bjugstada na led se hra uklidnila, zatím je to především taktikou svázaná, defenzivní bitva.
     
    04:42
    Do sestavy se vracející Vincent Trocheck obětavě zblokoval projektil Kylea Okposa, to už je Bjugstadův trest téměř u konce.
     
    03:52
    Matt Martin z dobré palebné pozice nezamířil přesně a družina Gerarda Gallanta se posléze dokázala osvobodit.
     
    03:05
    John Tavares sice prohrál buly proti MacKenziemu, newyorský kapitán se ale následně dostal ke střele, proti které musel Luongo zasáhnout.
     
    02:53
    Hosté si zahrají v početní převaze, Nick Bjugstad (FLA) se totiž provinil vysokou holí.
     
    02:09
    Svůj první zákrok v utkání si připsal i Roberto Luongo, který ve své náruči pro jistotu ukryl nahození Shanea Prince.
     
    01:32
    Posléze dostal puk do palebné pozice napřažený Aaron Ekblad, mladý domácí zadák ale neměl seřízená mířidla.
     
    00:45
    Floridští hokejisté se krátce po buly na chvilku usadili v útočném pásmu a byla z toho rána Gudbransona, se kterou si ale Greiss bez problémů poradil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Je to potvrzené, zraněného Ryana Pulocka nahradí v sestavě Isles český veterán Marek Židlický!
     
    Úvodní sestavy:

    Florida Panthers: Luongo (Montoya) – Kulikov, Ekblad, Campbell, Gudbranson, Matheson, Petrovic – Huberdeau, Barkov, Jágr – Jokinen, Bjugstad, Smith – Hudler, Trocheck, Purcell – Wilson, MacKenzie, Shaw.

    New York Islanders: Greiss (Berube) – Leddy, Hamonic, de Haan, Boychuk, Hickey, Židlický – Nielsen, Tavares, Okposo – Kuljomin, Nelson, Bailey – Prince, Quine, Bernier – Martin, Cizikas, Clutterbuck.

    Rozhodčí: O'Halloran, Walsh – Murphy, MacPherson.
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:

    Jaromír Jágr (FLA):
    Základní část: 79 zápasů, 66 bodů (27+39)
    Play-off: 4 zápasy, 1 bod (0+1)

    Jiří Hudler (FLA):
    Základní část: 72 zápasů, 46 bodů (16+30)
    Play-off: 4 zápasy, 1 bod (0+1)

    Jakub Kindl (FLA):
    Základní část: 44 zápasů, 8 bodů (2+6)
    Play-off: 1 zápas, 0 bodů

    Marek Židlický (NYI):
    Základní část: 53 zápasů, 16 bodů (4+12)
    Play-off: Ještě nenastoupil.

    Jaroslav Halák (NYI):
    Základní část: 36 zápasů, 18 výher, úsp. 91,9 %
    Play-off: Vinou zranění ještě nenastoupil.
     
    Do sestavy Cats by se mohl vrátit útočník Vincent Trocheck, jenž byl v posledních měsících mnohými označován za nejlepšího hráče floridského týmu. Ze zranění chodidla se zotavující Trocheck se dnes zúčastnil ranního rozbruslení, kouč Gerard Gallant ale své rozhodnutí ohledně něj ještě nezveřejnil.

    To Ostrované se budou muset obejít bez zraněného mladíka Ryana Pulocka, jenž kouči Capuanovi pořádně zamotal hlavu. Kdo nastoupí místo něj? Favorité jsou český veterán Marek Židlický a o generaci mladší Adam Pelech, bez šance ale není ani Kevin Czuczman a s týmem dnes bruslil Brian Strait.
     
    Série mezi Floridou a Islanders je možná tou vůbec nejvyrovnanější z celého prvního kola, o čemž svědčí základní i pokročilé statistiky – pokud nepočítáme druhý zápas, který Florida vyhrála o dva góly (díky brance do prázdné branky), všechny duely skončily rozdílem jediné trefy.
     
    Co nejsrdečněji vítám všechny hokejové příznivce u sledování atraktivního pátého zápasu prvního kola play-off kanadskoamerické NHL mezi Floridou Panthers a New Yorkem Islanders. Začínáme dvě hodiny po půlnoci, tak si nařiďte budíky a buďte u toho s námi!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 42. Barkov (Petrovic, Jágr) – 14. Nielsen (Hickey), 96. Quine (Židlický, Hickey)


    Florida Panthers: Luongo (Montoya) – Kulikov, Ekblad, Campbell, Gudbranson, Matheson, Petrovic – Huberdeau, Barkov, Jágr – Jokinen, Bjugstad, Smith – Hudler, Trocheck, Purcell – Wilson, MacKenzie, Shaw.
    New York Islanders: Greiss (Berube) – Leddy, Hamonic, de Haan, Boychuk, Hickey, Židlický – Nielsen, Tavares, Okposo – Kuljomin, Nelson, Bailey – Prince, Quine, Bernier – Martin, Cizikas, Clutterbuck.

    Rozhodčí: O'Halloran, Walsh – Murphy, MacPherson

    Diváci: 20247
    Florida 2 4 NY Islanders
    #1 Pátek 15.04.2016 • 02:10
    Florida - NY Islanders 4:5
    #2 Sobota 16.04.2016 • 01:40
    Florida - NY Islanders 3:1
    #3 Pondělí 18.04.2016 • 02:00
    NY Islanders - Florida 4:3 po prodl.
    #4 Čtvrtek 21.04.2016 • 02:00
    NY Islanders - Florida 1:2
    #5 Sobota 23.04.2016 • 02:00
    Florida - NY Islanders 1:2 po prodl.
    #6 Pondělí 25.04.2016 • 01:10
    NY Islanders - Florida 2:1 po prodl.
    bahis siteleri